PDA

Zobacz pełną wersję : The sims Średniowiecze-Dyskusja ogólna.

Strony : 1 [2]

Sabrina:)
12.04.2011, 11:55
Dziwisz sie? U mnie caly entuzjazm zagasl juz na 3 czesci gry, bo EA spoczela na laurach i wychodzi z zalozenia ze moga wypuscic calkiem niedopracowany i wadliwy produkt, ale i tak znajdzie sie duzo idiotow ktorzy kupia...

Galahad
13.04.2011, 08:52
Popieram też mi się podoba i tych misji jest bardzo dużo. Gram już kilka dni po parę godzin i jeszcze nie widzę końca misji, poza tym zauważyłam że jak wybieram jedną i ją skończę, po czym wybieram następną to niektóre są inne niż poprzednio.

Na pierwszy level owszem, ale pograj w kolejne ambicje i jak bedzisz musiała robic te same misje od nowa i przejdziesz to w ciemno, to zmienisz zdanie;)

kulturkaa1
13.04.2011, 09:36
Na pierwszy level owszem, ale pograj w kolejne ambicje i jak bedzisz musiała robic te same misje od nowa i przejdziesz to w ciemno, to zmienisz zdanie;)

Skoro dalej jest to samo, to nawet nie mam zamiaru grać w następne ambicje :P Ale w te pierwsze gram już 2 tygodnie i jeszcze mi sporo misji zostało :P

Searle
13.04.2011, 12:28
W następnej ambicji w sumie jest to samo, ale nie wszystkie misje w pierwszej się przejdzie, dlatego ja w drugiej ambicji borę misje, których do tej pory nie przechodziłam, więc mi się nie nudzi.

Druidess
13.04.2011, 17:43
Misji jest dużo i są zróżnicowane, jakiś plus jest...dopóki nie przejdziesz na kolejny level ;) Niestety zrezygnowałam z grania po milionie blue screenów, wywalania z gry, błędach i fatalych błędach zapisów. Ot, brak mi cierpliwości.

Analisse
15.04.2011, 11:49
Ciekawi mnie kto wytrwa do końca i przejdzie wszystkie ambicje :P

Ja po drugiej już zrezygnowałam.
Po każdej skończonej ambicji można dalej grać ale to jest nudne. Jakby zrobili że po wszystkich ambicjach można sobie grać w dowolnym mieście z tej mapy i budować normalne domki to bym chyba przeszła gre, lub wzieła save od kogoś kto ją przeszedł, ale niestety tak nie będzie... a szkoda.

Bacardi
15.04.2011, 17:14
A można skądś sciągnąć jakieś demo? Chciałabym spróbować zagrć - jestem ciekawa jak to wygląda.

Searle
15.04.2011, 20:31
@up: niestety ta gra nie ma dema.

Simsowata
21.04.2011, 10:30
Mi się z początku baaardzo podobało (!), ale no cóż co w tym interesującego, że cały czas będziesz przechodził te same i te same misje. Sama doszłam do drugiej ambicji i po prostu się załamałam jak zobaczyłam, że to jest to samo ;p

A aktualnie gram z nudów, a nóż, widelec trafi się jakaś nowa misja?

tuksin
23.04.2011, 07:15
Uważam, że The Sims Średniowiecze, lepiej by się sprawowało jako dodatek do The Sims 3. Po prostu żyje się w średniowiecznym miasteczku, ma się rodzinkę, itd.itp. Zwykły dodatek. Posiadam The Sims Średniowiecze, ale zaczyna mi się powoli nudzić.

Sheila
23.04.2011, 07:19
@up
Ja się nie zgadzam, bo gdzie w The Sims 3 masz takie rzeczy jak te misje?

W "Historiach" było tak, ze były z bezludnej wyspy, ze świata zwierząt itd. A w TS Sredniowiecze? To taka jedna część, czy może w przyszłości pojawi się TS Przyszłość czy tam coś innego. Fajnie by było.

Zuzia121
24.04.2011, 19:41
Witam
Ja mianowicie mam problem z tą grą moja simka nie może urodzić dziecka stoi tylko i nie można wykonać żadnej interakcji. Co robić ??

Raven
24.04.2011, 20:01
PARTY HARD!!! Uwielbiam bardów
http://img854.imageshack.us/img854/5169/partyhard.jpg (http://img854.imageshack.us/i/partyhard.jpg/)

Jeśli ktoś nie jest jakimś wielkim maniakiem klimatów średniowiecznych to faktycznie gra szybko może się znudzić. Ja tam mogę przechodzić te same misje, taka odmiana od MMORPGów które w większości wyglądają tak samo: idź, zabij, zdobądź expa, nabij lvl i tak w kółko.
Zamierzam wytrwać do końca :D cos czuje, ze zblizajaca sie sesja mi w tym pomoze

Searle
26.04.2011, 08:10
Electronic Arts zapowiedziało, iż 28.04.2011 (czwartek) wyda nową łatkę do średniowiecznej odsłony The Sims. Aktualizacja 1.3 wprowadza wiele nowych aspektów gry i znacznie ulepsza kilka innych. Oto kilka najważniejszych zmian:
- Koniec z ograniczonym widokiem w budynkach! Kamerą będzie można obracać o 360° w każdym miejscu.
- Kiedy sim-bohater umiera jego zajęcia i obowiązki może przejąć jego/jej syn/córka (wtedy dziecko nagle dorasta z wieku dziecięcego do dorosłego i staje się normalnym simem-bohaterem)
- Dochodzi specjalna ambicja (Free Play Ambition), w której gracz może stworzyć idealne królestwo, nie martwiąc się o długie zadania i jednocześnie sterując do 4 simów-bohaterów
- Po zakończeniu ambicji, podczas wolnej gry simowie mogą dalej zbierać punkty doświadczenia, wykonywać kolejne misje, a gracz może dalej dobudowywać kolejne budynki

Źródło: Centrum Simów

Zuzia121
26.04.2011, 10:19
Witam
Ja mianowicie mam problem z tą grą moja simka nie może urodzić dziecka stoi tylko i nie można wykonać żadnej interakcji. Co robić ??

ultraviolence
26.04.2011, 17:44
Kilka zmian, ale za to jakich! Dobrze, że twórcy nie spoczęli na laurach i nadal pracują nad ulepszeniem jakości rozgrywki w TSŚ. Nasze pobożne życzenia pokrótce zostały wysłuchane ;)

karasss
26.04.2011, 18:03
Witam

Mam to samo. Byle jaką misję włączę (z tą simką) to stoi w jednym miejscu po uruchomieniu i nic nie można nią zrobić... ;/ Co radzicie? Jakiś kod może?

Dopiero gram czarodziejem (1król, 2rycerz, 3kapłan jakubiński) i gra średnio mi się podoba :/ Troszkę nudne. Za banalne te misje na początku, myślę, muszę pograć więcej i zobaczę czy może bardziej mi się spodoba... Jest coś ciekawszego w późniejszym etapie gry, niż chodzenie bez żadnego myślenia?

ultraviolence
27.04.2011, 07:39
Mam to samo. Byle jaką misję włączę (z tą simką) to stoi w jednym miejscu po uruchomieniu i nic nie można nią zrobić... ;/ Co radzicie? Jakiś kod może?

Dopiero gram czarodziejem (1król, 2rycerz, 3kapłan jakubiński) i gra średnio mi się podoba :/ Troszkę nudne. Za banalne te misje na początku, myślę, muszę pograć więcej i zobaczę czy może bardziej mi się spodoba... Jest coś ciekawszego w późniejszym etapie gry, niż chodzenie bez żadnego myślenia?

Wydaje mi się, że będziecie musieli zacząć grę od nowa albo przynajmniej brać i anulować misje, aż stracicie wszystkie PM. Miałam problem tego typu z monarchą, tyle, że ów jegomość zaciął się w leśnych rubieżach i za nic nie można było dokończyć misji... a żeby było jeszcze lepiej, w następnych też nie chciał powrócić na swoje miejsce. Byłam więc zmuszona rozpocząć ambicję "Czas wolny".

Obawiam się, że w dalszych etapach gry nic innego się nie dzieje... Chociaż wiadomo, zdarzają się misje przyjemne i te trochę mniej. Łatka może zmieni co nieco.

A właśnie, jak podbić nowe krainy? Ponoć można dobić do dwudziestu, a ja nawet jednej nie mam... (nie licząc swego obecnego królestwa :D).

Searle
27.04.2011, 08:37
Helena, by podbić inne państwa musisz najpierw zawrzeć z nimi przymierze (na stole taktycznym), a następnie wykonać misje związane z tymi państwami.

Przejście Poziomów Osiągnięć Wszechwidzącego odblokowuje nam w grze bonusy. Oto niektóre po przejściu pierwszego poziomu:

http://img706.imageshack.us/img706/6036/28973617.png

Chloé
27.04.2011, 16:05
Jest w ogóle możliwe przeniesienie aktualki na komp bez dostepu do sieci (na jednym mam internet (stary złom), a w Simsy gram na lapku bez neta)?

karasss
27.04.2011, 19:29
Co mam zrobić gdy mam polecenie "Oceń sytuację w wiosce" misja z Jagłódką

ultraviolence
27.04.2011, 20:36
Searle, dzięki :) Będę próbować, mam nadzieję, że coś z tego będzie. A te rzeczy ze screena mam odblokowane już dawno - zdaje się, że dostajemy je po ukończeniu pierwszej ambicji. Teraz właśnie wzięłam się za drugą (tą z podbijaniem obcych krain) i miałam problem...

Meona
29.04.2011, 09:07
Widzę, że większość dość negatywnie ocenia tę grę. Już niedługo będę ją miała.
Wtedy pozwolę sobie ją ocenić.

Searle
30.04.2011, 09:58
Na horyzoncie pojawił się właśnie Patch 1.3, spełniający liczne prośby graczy. Będzie teraz więcej opcji gry swobodnej. Twoje dzieci mogą zastąpić poległego bohatera. Ulepszenia kamery. I więcej! Dalsze szczegóły poniżej:

Nowa funkcja: Ambicja Czas Wolny – Zbuduj swoje idealne królestwo nie przejmując się dalekosiężnymi celami. W tej szczególnej ambicji możesz rozgrywać misje, gdy tylko chcesz albo kontrolować do czwórki bohaterów jednocześnie w bardziej otwartym trybie gry swobodnej.
Nowa funkcja: Dziecięcy Następca – Jeśli Bohater Sima umrze, ale ma już dzieci, możesz zdecydować, by jedno z potomstwa dorosło i przejęło pracę swojego rodzica!
Ulepszenia kamery – Chcesz mieć lepszy widok na wydarzenia? Teraz kamera umożliwia większe przybliżenie obrazu oraz obrót o pełne 360 stopni we wnętrzu budynków.
Ulepszenia zakończenia gry – Podobnie jak w przypadku Ambicji Czas Wolny, możesz teraz rozgrywać misje, zdobywać PD oraz stawiać budynki, nawet po ukończeniu swojej ambicji!
Ulepszenia awansowania Bohatera – Teraz możesz zdobywać PD po osiągnięciu poziomu 10 dla wszystkich bohaterów, co daje im dodatkowe korzyści.
Ulepszenia Misji Nowy Wspaniały Świat – Gdy ukończysz misję „Nowy Wspaniały Świat” i rozpoczniesz nową ambicję z tą postacią, bohater zachowa teraz kilka umiejętności ze swojej poprzedniej profesji!
Ulepszenia Aspektów Królestwa – Możesz teraz zdobywać dodatkowe korzyści, gdy powiększasz aspekty ponad ich pojemność maksymalną.
Ulepszenia Ambicji – Niektóre ambicje obecnie pozwalają na ustawienie na początku rozgrywki jednego lub dwóch dodatkowych budynków.

A ponadto:
- Zwiększono maksymalną liczbę członków rodziny z czworga do pięciorga. Dalej, spraw sobie następne dziecko!
- Usunięto problemy ze stabilnością gry, jakie występowały u niektórych graczy.
- Poprawiono czytelność niektórych misji.
- Usunięto kilka błędów związanych z długim pozostawaniem w trybie misji.
- Ulepszono wykrywanie rozdzielczości monitora w niektórych konfiguracjach sprzętu.
- Usunięto różne problemy w trybie Stwórz Sima.
- Poprawiono kilka niekonsekwencji w tekście i grafice.

Źródło: Centrum Simów

buster
02.05.2011, 07:25
Jest w ogóle możliwe przeniesienie aktualki na komp bez dostepu do sieci (na jednym mam internet (stary złom), a w Simsy gram na lapku bez neta)?

Przypuszczam że musisz znaleźć ten plik albo całą wersję gry z aktualizacją+>zgrać ją kabelkiem lub przez pendriwe
Najpierw też utwórz kopie zapasowe zapisów gry
dograj/odinstaluj i zainstaluj nowszą grę
i jeśli usunęło zapisy to je wgrywasz ale bez misji w toku

Searle
02.05.2011, 08:48
Bindi - bezpośredni link do pobrania aktualizacji 1.3:
http://akamai.cdn.ea.com/eadownloads/u/f/sims/sims/patches/TheSimsMedievalPatch_1.3.13.00001_Update.exe

buster
04.05.2011, 14:06
Co mam zrobić gdy mam polecenie "Oceń sytuację w wiosce" misja z Jagłódką

Nie pamiętam. Chyba trzeba zrobić taką interakcję na mapie taktycznej albo na sobie.

martyna6991
26.05.2011, 12:05
Nie pamiętam. Chyba trzeba zrobić taką interakcję na mapie taktycznej albo na sobie.
To już nie ważne, ale trzeba iść na "ścieżkę do wioski" i kliknąć na tablicę "oceń sytuację w wiosce" :]

Searle
27.05.2011, 20:07
Podobno 1 września ma wyjść pierwszy dodatek do Średniowiecza.
Myślałam, że na zasadzie Historii z dwójki nie będzie do tej gry rozszerzeń, a tu niespodzianka. Ciekawe co mogą wymyślić?

martyna6991
28.05.2011, 09:23
Podobno 1 września ma wyjść pierwszy dodatek do Średniowiecza.
Myślałam, że na zasadzie Historii z dwójki nie będzie do tej gry rozszerzeń, a tu niespodzianka. Ciekawe co mogą wymyślić?
Nom, ja się boję :P

Kethael
29.05.2011, 15:37
No, nie! Ja tez się boję, ale czekam z niecierpliwością ;)

Shanelll
09.06.2011, 13:49
Nom ciekawe :) Bo mam narazie tylko the sims średniowiecze

Arisane
15.06.2011, 13:57
Moja siostra wymawia ciągle "Sims 3 średniowiecze" :D Bez the i z 3. Niestety gram razem z siostrą, a ona mi wywaliła dobre któlestwo :Mad:

PS. I skopiowała nazwę królestwa. Ja zrobiłam Chaptere's Shake, a ona Chipinne's Shake.

martyna6991
14.07.2011, 14:56
Moja siostra wymawia ciągle "Sims 3 średniowiecze" :D Bez the i z 3. Niestety gram razem z siostrą, a ona mi wywaliła dobre któlestwo :Mad:

PS. I skopiowała nazwę królestwa. Ja zrobiłam Chaptere's Shake, a ona Chipinne's Shake.

Ja bym się wkurzyła i bym jej usunęła królestwo za to, że ściągnęła nazwę i za to, że usunęła dobre królestwo ;]

Fisia
17.07.2011, 15:57
A ja nie mam pomysłu na nazwanie królestw, i nazywam je Petorampa, Kromposanta, albo, najświeższe królestwo, Ciamkaciamka mwahahaha. Kromposanta to moje ulubione królestwo :) Wszystkie budynki postawione, sława 1030 punktów, królowa ma męża i córeczkę, a od czasu do czasu chodzę na polowanie na wieloryby... Poza tym bohaterzy mają wysokie poziomy, dobrobyt, kultura, obrona i wiedza na maxa... Dużo tego do wymieniania.
A podobno w ts średniowiecze Piraci i Bogaci oprócz tych wszyskich skarbów, papug itp itd, ma być makijaż dla simek i simów :D Moim zdaniem to fajnie, bo simki bez makijażu wyglądają ''chłopięco'' xd.

ultraviolence
23.07.2011, 12:36
Znacie jakąś stronę z której można pobrać mody do Średniowiecza?

Żeby nie odbiegać od tematu, mam dwa królestwa: jedno jest wzorowane na świecie DA (Ferelden) a drugie to po prostu średniowieczny Paryż. Na razie oba siedzą bezczynnie w folderze z zapisami i czekają na lepsze czasy :D

Kestrel
14.09.2011, 09:44
Mam, grałam i odinstalowałam, bo zwyczajnie się znudziłam.
Kiedy instalowałam Średniowiecze byłam całkiem entuzjastycznie nastawiona, ale szybko okazało się, że gra oferuje mniej więcej tyle rozrywki co podstawowe wersje tradycyjnych simsów, czyli niewiele.
Kompletnie mi nie pasuje brak możliwości budowania własnych budynków, zbyt mała ilość strojów i fryzur, drażni mnie ograniczona perspektywa, gdy sim przebywa w budynku. Gra jest fajna na pierwszych kilkadziesiąt minut, potem robi się nudna. Dotarłam tylko do momentu posiadania 3 bohaterów, potem mi się odechciało. Sam pomysł na grę naprawdę ciekawy, jednak zrealizowany trochę na "odwal się" żeby tylko można było krzyknąć "mamy nową grę!" :)

Wewonia
07.11.2011, 18:15
HardoBrzoza, według mnie właśnie bez makijażu wyglądają tak jakoś lepiej te kobitki, tak naturalnie :D
Ogólnie to gra bardzo mi się podoba, mam all profesje, wszystkie co najmniej na 6 poziomie (monarcha 12), tylko z dobrobytem u mnie nisko. Nie wiem, jak zapobiec zarazie. Ma ktoś jakiś pomysł?

ultraviolence
27.11.2011, 21:47
HardoBrzoza, według mnie właśnie bez makijażu wyglądają tak jakoś lepiej te kobitki, tak naturalnie :D
Ogólnie to gra bardzo mi się podoba, mam all profesje, wszystkie co najmniej na 6 poziomie (monarcha 12), tylko z dobrobytem u mnie nisko. Nie wiem, jak zapobiec zarazie. Ma ktoś jakiś pomysł?

Przy wyborze misji zwracaj uwagę na te, które zwiększą w Twoim królestwie pasek dobrobytu (analogicznie: unikaj tych, które mogą go obniżyć). Graj dużo medykiem - lecz simów na własną rękę, wlewaj do studni oleum lecznicze. Czarodziej też może pomóc w tym względzie, jeśli ma opanowane zaklęcie uzdrowienia.

Lotos26
29.11.2011, 20:14
Mnie sie bardzo podoba ta gra :) Gonie misja za misją, nawet nie miałam kiedy na wieloryba zapolować :p U mnie królestwa to Sasankowo, Zazdrośnikowo a trzeciego nie pamiętam :P W Sasankowie też mam zarazę ludzie padają, co rusz, jak będę miala czas posiedzieć to naprawię to :)

Aleksandra
05.12.2011, 17:05
A mnie zawiodło to , że do średniowiecza nie dodali Koni .
No ale cóż już je mamy w Ts3 Zwierzaki . :)

ultraviolence
08.12.2011, 17:00
A mnie zawiodło to , że do średniowiecza nie dodali Koni .
No ale cóż już je mamy w Ts3 Zwierzaki . :)

Pewnie za jakiś czas i one pojawią się w jakimś średniowiecznym dodatku... Może nawet w następnym? Sądzę, że to tylko kwestia czasu.

redmoon
31.12.2011, 20:43
Ktoś wie czy średniowiecze będzie mi działało na komputerze. Moje parametry:
procesor 2.1 Ghz, RAM 2 GB, karta graficzna Nvida GeForce 5600 ( obsługuje Pixel Shader 2.0 )

Ejak
01.09.2012, 14:34
Gra teraz kosztuje 50 zł. Może poczekam do 35 zł i wtedy kupie. Cieszę się, że nie wydałem 100 zł na to coś.

mroovian
24.07.2016, 12:42
Czemu nie mam wszystkich opcji w testingcheats.... tylko po wcisnieciu na sima jest set relationship ?