PDA

Zobacz pełną wersję : aktualizacja 6.1.11.009001

beata18ns
30.11.2010, 23:20
odwazyl sie juz ktos? bo nie jestem zdecydowana na ta łatke, dzisiejsza jest chyba, komus cos naprawila badz popsula?

Katka_Psychopatka
01.12.2010, 20:25
To powinno być ciekawe... :]
Ja nie instaluje-poczekam na opinie ;)

hellraiser
01.12.2010, 20:48
Pograłem chwilę z nową łatą i muszę powiedzieć, że u mnie poprawiła wszystko. Gra nie ładuje się półtorej minuty, a może 40 sekund. Dużo szybciej jestem w otoczeniu. Zamiast 4 osób w klubach bez bramek, jest z 9. Gra chodzi płynniej, ale czy stabilniej, to nie wiem, nie grałem aż tyle czasu, żeby to stwierdzić. Ogółem jestem na tak :D

Lady88
01.12.2010, 21:58
ale fajnie, dzięki tej łacie można z kodem moveobjects on stawiać wanny na balkonie :D

asiak155
02.12.2010, 08:26
A czy da się tą aktualizację ściągnąć z internetu? Bo mi to okienko gdzie pobiera się aktualizacje, albo instaluje dodatki nie uruchamia się. Szukałam na oficjalnej stronie ale tam są tylko informacje o nich.

Master of Disaster
02.12.2010, 08:44
asiak115 - musisz wpisać w Googlach coś takiego: sims 3 update 6.1, powinna się znaleźć strona, na której można coś takiego ściągnąć. Ja dość często z tego korzystam, bo ten głupi Launcher aktualizuje chyba tylko podstawę i najnowszy dodatek...
BTW: EA powinna coś z tym zrobić, bo co to jest, żeby uczciwy gracz musiał uciekać do takich sztuczek :/ Nie zdziwiłabym się wcale, gdyby sporo problemów z grą wynikało właśnie z takiego "aktualizowania na pół gwizdka"...

EDIT: Poszukaj tutaj: http://www.simprograms.com/26939/the-sims-3-game-update-1-182-133-94-65-46-1/. Powinno się instalować aktualizacje do podstawy ORAZ każdego dodatku/akcesoriów, które ma się zainstalowane - ale u mnie Launcher tego nie robi...

anie_1981
02.12.2010, 15:04
KathySelden, ja dwa razy pytałam się w mailu do Pomocy Technicznej o te aktualizacje. W obydwu przypadkach odpowiadali, że nie trzeba instalować łaty do każdego dodatku. Wystarczy zainstalować łatę właśnie tylko dla podstawy i najnowszego dodatku. Ja więc nie bawię się w mozolną instalację wszystkich łatek, które wyszły.

asiak155
02.12.2010, 15:18
Dziękuje za pomoc :)

hellraiser
02.12.2010, 17:57
Ta łatka niby jest ok, a jednak nie. Przynajmniej nie na moim kompie. Ok, niby ładuje się szybciej, ale dostaję już powoli nerwicy od tego jak gra w Bridgeport się zacina. Diamencik się kręci, efekty w klubie typu lasery, światła działają jak nigdy nic, woda płynie, ale wszystko dookoła jest zamrożone. Jak ma się tak zacinać 3 razy na minutę to ja dziękuję serdecznie, mam dość ;/

anie_1981
02.12.2010, 18:33
Ciekawe w sumie, czy już w necie są łaty do wszystkich odsłon. Z reguły potrzeba nawet małego tygodnia, żeby nowa łata we wszystkich odmianach trafiła na inne strony, niż te EA.

Ilona
02.12.2010, 18:37
kilka postów wyżej jest link,a i tutaj już są-pisałam o tym w nowościach
http://www.simsdistrict.pl/forum/showthread.php?t=155

anie_1981
02.12.2010, 18:39
Nie mam tam konta.

asiak155
02.12.2010, 18:42
Ja natomiast w ogóle nie mogę uruchomić gry. Tzn ładuje się pierwszy ekran, a po nim wyskakuje informacja, że nie ma płyty w napędzie. Wszystkie gry ściągam przez menadżera - legalnie kupione i pobrane z internetu. Myślę, że może coś da zainstalowanie całej gry od nowa razem z łatką. Nie wiem czy jest jakiś inny sposób na uruchomienie gry.

anie_1981
02.12.2010, 19:38
Mam pytanie, działają Wam te łaty z simsprograms? Są tam wersje do polskiej wersji gry? Ja się posiłkuję końcówkami moich wersji dodatków, niektóre mi się kończą na 02, a inne na 01. Ale nawet jak ściągnę z neta z właściwą końcówką to i tak często są problemy. A to zły region, a to znaleziono niewłaściwy plik. Zawsze oczywiście zabieram z gry wszystkie mody/hacki/dodatki z neta. Ostatnio byłam wściekła jak nie wiem, bo przeinstalowywałam grę przez głupią łatę, a się potem okazało, że miałam wadliwą wersję łaty. Końcówka nazwy się zgadzała.

Master of Disaster
03.12.2010, 08:38
Cóż, ja odpukać nie miałam żadnych problemów z instalacją i działaniem gry, po ściągnięciu tych łat (z simsprograms) ściągałam to, co było, i wszystko działało... Ponadto, dopiero po zainstalowaniu łaty do Sims3WP w wersji 2.12 "odblokowały mi się" różne funkcje, przede wszystkim te nieszczęsne owoce z Wymarzonych Podróży, wcześniej tylko traciłam na nie pieniądze moich Simów. A łaty na wspomnianej przeze mnie stronie są chyba multilanguage.

anie_1981
03.12.2010, 10:38
No to może się skuszę. Nie chce mi się instalować tego przeklętego EADM'a. Skoro te najnowsze łaty z simprograms działają, to się pewnie skuszę.

Levkoni
03.12.2010, 11:17
Ja zawsze pobieram z simsprograms i nigdy nie mam z tymi łatami kłopotów. Przez launchera nie instaluję bo nigdy mi potem gra nie chodziła. Tylko trzeba pamiętać, że łaty instalujemy po kolei: zawsze jak wychodzi patch, to jest on przypasowany do każdego dodatku, więc trzeba pobrać wszystkie te łatki i zainstalować po kolei: najpierw do podstawy TS3, potem WP, Kariera i na koniec PZ, a jeśli ktoś ma jeszcze akcesoria, to trzeba je w tej kolejności też uwzględnić. Mi idzie bez zarzutu i nie trzeba się sugerować tym co piszą wam z Pomocy Technicznej, bo to są bujdy na resorach i nijak się mają do faktów, jak ja do nich pisałem w sprawie błędu w aktualizacjach to mi kazali grzebać w jakiś plikach, jakieś czary mary normalnie :P

Aha dodam jeszcze tylko, że do polskiej wersji musisz pobierać łaty z 1 na końcu np. 4.5.6.009001 bo w kilku ostatnich łatach są już tylko wersje z 1 i z 17 na końcu, wcześniej było więcej i do polskiej wersji trzeba było szukać z 2 bodajże :D

anie_1981
03.12.2010, 11:45
No ja zawsze przed pobraniem łaty idę do jej katalogu i szukam plików skuwersion czy tak jakoś. Tam jest podana pełna wersja każdego dodatku itd. Potem tylko szukam łaty, żeby była od tej wersji. Ale mimo to trafiają mi się jakieś błędne. Gdyby EA przestało być takie dziwne i po prostu pozwoliło ściągać łaty z ich strony, a nie męczyć się launcherem, albo szukać łat gdzieś w necie.

Chryzantem Złocisty
03.12.2010, 12:05
ja pobierałam łatki z patches-scroll i nigdy nie miałam żadnych problemów z wersjami czy coś.albo działała digital albo us/cd-dvd.

Master of Disaster
03.12.2010, 13:49
Właśnie dziś próbowałam aktualizować TS3 przez Launchera i oczywiście od razu wyskoczył błąd. Być może wynika to z tego, że używam podstawy i WP w wersji płytowej, a Karierę mam ściągniętą przez EADM... ale z drugiej strony tak już było, jak instalowałam poprzednie aktualizacje. Poza tym, Launcher najpierw chciał aktualizować najpierw Karierę :| Koniec końców, musiałam znaleźć wersję 4.5.6.009017, bo na simsprograms jej nie było. No, za to teraz wszystko powinno być w porządku... mam nadzieję.

anie_1981
03.12.2010, 14:04
Pobrałam i zainstalowałam te łatki. Tak na razie to wielkiej różnicy w działaniu gry nie widzę. Dodali w BuyDebug puste wieżowce, oraz zsyp na śmiecie, ale nie dali tego domofonu z wieżowców, ani skrzynki na listy. Innych zmian jak na razie nie zauważyłam. Nie mam bladego pojęcia jak zbudować z sensem własny apartamentowiec, skoro nie dali tego domofonu i skrzynki na listy... Przed instalacją łatek oczywiście zabrałam z gry wszystkie mody/hacki itd. Wśród nich miałam moda odblokowującego wszystkie wieżowce, stacje metra (też chyba doszły w łacie) itd. No i miałam też taki odblokowujący zsyp i skrzynkę, ale one są w jednym pliku package. Gdyby były osobno, mogłabym użyć tylko pliku od skrzynki na listy... No cóż, poczekam na wznowienia modów. A jeśli chodzi o znikanie Simów, to chyba nic się niestety nie zmieniło. Mam służącą (dodatkowa Simka, mogę nią więc sterować), ona ma cechę "schludna", więc po kliknięciu na podłogę można wybrać opcję sprzątaj dom. No i ta interakcja sobie często znika, a od instalacji PZ, robi mi się dodatkowo coś takiego, że razem ze zniknięciem tej opcji Simka też znika i pojawia się gdzieś obok, albo na innym piętrze. Nadal tak mam, więc podejrzewam, że za jakiś czas Simy i tak będą znikały i blokowały się. Teraz mam nowo utworzony zapis, więc mam jeszcze spokój z tym znikaniem.

Kamis
03.12.2010, 19:27
Jaaa. A u mnie dalej jest ten samochód lokaja >.<
Chyba że trzeba się przeprowadzić?

hellraiser
06.12.2010, 17:57
Dzięki tej głupiej aktualizacji muszę robić reinstalkę. Już nie mogłem znieść tych ciągłych zamrożeń. Czas instalacji podstawy pobił swój rekord - półtorej godziny + jeszcze się instaluje.

anie_1981
08.12.2010, 15:06
Ja za to mam problemy z aktualizacjami do Nowoczesnego apartamentu. Te łaty z simporgrams nie zawsze chcą się instalować, co mnie @#$%^ normalnie. "Znaleziono nieprawidłowy plik".... ale ja instaluję grę od nowa, więc siłą rzeczy nie ma tam żadnych modów\hacków\dodatków z neta itd. Więc o jaki "nieprawidłowy plik" chodzi? No właśnie, ja też nie wiem... ;)

Gabiq
11.12.2010, 00:31
Mam ten sam problem z patchem co Chrzan, masakrycznie się zamraża gra.. po co łatki, jak psują grę. Da się jakoś odinstalować łątkę czy tylko reinstalka?

Sprawa załatwiona opcją przywracania systemu.

Searle
11.12.2010, 10:41
Ja przed aktualizacją nie miałam jakiś większych problemów.
Podobnie po jej zaktualizowaniu też nie zauważyłam, by jakoś grę mi popsuła.

Gabiq
11.12.2010, 11:49
Mnie pierwszy raz zdarzyło się, że poprawka coś mi "popsuła". Szkoda, bo widziałam w jej opisie kilka fajnych opcji.

anie_1981
11.12.2010, 12:02
Mi niczego nie popsuła, ale też i nie naprawiła. Simy nadal znikają. Teraz gram tylko jedną rodziną, mieszkająca w jednym domu, więc mogę sobie pozwolić na ciągłe zaczynanie od nowa. Ale co jakbym miała w jednym mieście kilka rodzin? Zaczynanie od nowa kasuje drzewo genealogiczne. Już teraz mam 7 osób, w tym ciężarną simkę, więc mam pełną chatę. Aż się prosi ich podzielić, ale nie mogę tego zrobić, bo ciągle się gra psuje.

jekyll
12.12.2010, 16:43
Ha, a mi popsuła. Czas na najszybszym tempie leci tak jak na normalnym i się zacina.

anie_1981
12.12.2010, 17:09
Ojć... ból... Też tak miewam, gdy gram już jakiś czas, a potem instaluję nowy dodatek. Niestety ale ta gra jest tak zaprojektowana, żeby robić jej pełen reinstal przy każdym dodatku/akcesoriach/łatce. Ja nie zaliczam tego jednak do błędów po-łatkowych, bo po ponownej instalacji gry jest już OK. Mimo wszystko jednak, to chyba nie ma bardziej rojącej się od błędów gry niż The Sims 3.

anjanka
14.12.2010, 10:21
http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php?topic=19712.0 którą łatke mam ściągnąć do PZ?

Chryzantem Złocisty
14.12.2010, 10:24
włącz grę i w oknie startowym na dole masz wypisaną wersję gry.

anjanka
14.12.2010, 10:27
a czy ta aktualizacja pomoże mi żeby gra sie nie wyłączała co 5 min? Bo kiedyś miałam tak w karierze i dzięki łatce nie wyłączała sie

anie_1981
14.12.2010, 13:21
Nie mam pojęcia. Ta gra jest nieprzewidywalna.

karolajn
14.12.2010, 13:40
Ja mam pytanie do Drogiej Chryzantem Złocisty.
Jak zaktualizowałaś grę? Bo podejrzewam, że gramy w ten sam sposób - a ja nie bardzo wiem, jak to odpowiednio zrobić.

Chryzantem Złocisty
14.12.2010, 13:55
nie aktualizowałam na razie.nie jest mi to potrzebne :P

anie_1981
14.12.2010, 14:56
Mi tam by się przydała jakaś rzetelna łatka... Ale takich jak na lekarstwo.

anjanka
15.12.2010, 07:53
zainstalowałam ale łatka nic nie pomogło, pomyślałam sobie a zobacze ustawienia karty graf Nvida i okazało się ze była na maxa ustawiona wzięłam zmniejszyłam graifkę i pograłam sobię z 30 min i się wyłączyło...czyli coś z kartą chyba dzisiaj znowu zmniejszę grafikę na komputerze

anie_1981
15.12.2010, 10:35
Niektórzy dają nieraz grafikę na minimum a i tak im się gra wyłącza. Mi się od jakiegoś czasu nie wyłącza, ani nie mam błędów zapisu. Ale mam inne poważne błędy.

jb166
24.01.2011, 18:00
mam problem z instalacją tej aktualizacji.. w okienku jest napisane Błąd aktualizacji: znaleziono nieprawidłowy plik.. Miał ktoś coś takiego ?

Natix
26.01.2011, 13:48
Ja tak nie miałam.
Ja zainstalowałam łatkę i w spelunkach jest co najmniej 10 osób, w tanecznych z 8-9 a ekskluzywnych z 7-8.
Natomiast też zauważyłam z tą wanną (jacuzzi) - można stawiać :)
Ale mam problem z dowożeniem pizzy do wieżowca. Nie wiem, czy to wina łatki, bo wcześniej nie zamawiałam. Ale problem opisałam w temacie wszechproblemy z grą.
Ja jestem za, jeśli chodzi o łatkę :)