Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana folderu do save'u

Ishthar
11.12.2010, 19:35
Witam serdecznie
Tak na początek to się przywitam, bo to mój pierwszy post:)
Ale przejdźmy do sedna sprawy:)
Otóż chodzi mi o to czy da się zmienić folder w którym zapisują się save'y z gry. Zainstalowałam grę na dysku innym niż systemowy żeby nie zawalać sobie miejsca na nim. Ale save'y zapisują mi się w folderze na dysku systemowym w folderze EA. A wolałabym zapisywać je gdzie indziej, ponieważ nie zostawiłam na tamtym zbyt wiele miejsca i uruchamiając grę wyskakuje mi komunikat że jest mało miejsca na dysku co może utrudnić grę i rzeczywiście utrudnia bo bardzo wolno mi wszystko działa. A nie mogę go za bardzo wyczyścić, bo wszystkie rzeczy które się tam znajdują są ważne:D Poza tym na nim mam jedynie takie cuda ja Java, których nie da rady gdzie indziej zainstalować. Także liczę na waszą pomoc i wiedzę na ten temat bo ja niestety się nie orientuję. I jeśli da się to jakoś pozmieniać to proszę napiszcie mi jak:)
Pozdrawiam

Chryzantem Złocisty
11.12.2010, 20:29
skopiowane z http://support.microsoft.com/kb/310147/pl

"Zmiana domyślnej lokalizacji folderu Moje dokumenty
Aby zmienić domyślną lokalizację folderu Moje dokumenty, wykonaj następujące kroki:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie wskaż polecenie Moje dokumenty.
2. Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Moje dokumenty, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
3. Kliknij kartę Element docelowy.
4. W polu Element docelowy wykonaj jedną z następujących czynności:
* Wprowadź ścieżkę do wybranego folderu i kliknij przycisk OK. Na przykład: D:\Moje rzeczy.

Jeśli dany folder nie istnieje, wyświetlone zostanie okno dialogowe z pytaniem, czy utworzyć nowy folder. Kliknij przycisk Tak w celu utworzenia folderu, a następnie kliknij przycisk OK.

lub
* Kliknij przycisk Przenieś, kliknij folder, w którym przechowywane będą dokumenty, a następnie kliknij dwukrotnie przycisk OK.

Aby utworzyć nowy folder, kliknij przycisk Utwórz nowy folder. Wpisz nazwę folderu, a następnie kliknij przycisk OK.
5. W polu Przenoszenie dokumentów kliknij przycisk Tak (aby przenieść dokumenty do nowej lokalizacji) lub kliknij przycisk Nie (aby pozostawić dokumenty w lokalizacji oryginalnej)."

jeżeli nie masz Windowsa XP,to nie wiem jak pomóc

.mirror
12.12.2010, 11:36
Jacieeeeeee.
Kocham cie Chryzia <3

EDIT: Cos nie działa. Pobrałam teraz nową fryzurę, wypakowałam do przeniesionych Moich Dokumentów ale nie ma fryzury w bodyshopie. Za to jak przeniosłam fryzurę do starych MD to fryzura się pojawiła. Coś tu nie gra.

Ishthar
12.12.2010, 17:23
a ja dziękuję, jak na razie się sprawdza:) Zrobiłam z "przenieś" i jak wchodzę w stare "moje dokumenty" to w ścieżce u góry otwartego okna widzę że przeniosło mnie automatycznie do tego folderu który podałam jako nowe "moje dokumenty" ;]

Chryzantem Złocisty
12.12.2010, 17:39
ja tak zrobiłam na swoim starym kompie,zaoszczędzając dzięki temu duuużo miejsca :P
.mirror - nie wiem co jest nie tak.może coś źle przeniosłaś?

.mirror
12.12.2010, 17:48
Dobra, już jest ok :D
Źle przeniosłam.