Zobacz pełną wersję : Zabrał mi dziecko!
Witam. Zarejstrowałam się na forum, gdyż mam mały problem
Posiadam tylko podstawową wersje gry The sims 2.
Dzisiaj zrobiłam sobie fajne małżeństwo, mieli jedno dziecko, zaraz pozniej było drugie. Pierwsze zrobiło sie dzieckiem (tym co zaczyna chodzic do szkoły) a młodszy synek podrósł do niemowlecia( no ten stan po noworodku) Męższczyzna zaprzyjaźnił się z kimś ( z Miłowa, z rodziny przyjemniaków, zapomniałam imienia) I ta własnie osoba, kiedy była w odwiedzinach, około godziny 22 wzięła synka na ręce i po prostu wyszła z nim z parceli ( synek zniknął z panelu rodziny).
Weszłam nastepnie do rodziny przyjemniaków, tam go nie było(w sensie synka) Wróciłam do swojej rodziny ii.. synek był, wyglądał jak niemowle, lecz w zasadzie był noworodkiem(leżał, nie raczkowął, nie mogłam mieć wglądu do jego potrzeb) Zaraz probowałam go podnieść, lecz nie dało się, próbowałam ten stan naprawić kodem BoolProp ale tez nic tego.
Cz ktoś miał taki problem ?
Czy w ogóle zdarzyła wam się sytuacja ze ktoś wam UKRADŁ dziecko??!!
Czy da się cos z tym zrobić ?
Usuń dziecko moveobjectsem a potem za pomocą boolpropa przyłącz je do rodziny.
Btw, mężczyzna...
Wybacz mój błąd.
W sensie jak przywrócić boolporpem ? Zrobić ten nagrobek of L and D i wtedy z opcji " add neighbor... " ?
Tak, to będzie to ;)
Myślę, że jest to odpowiednik InSimenatorowego "przywróć członka rodziny", bo o taką opcję mi chodzi.
Nie gram już sporo czasu na opcjach boolpropa, mogę wszystkiego nie pamiętać.
próbowalam i nic. Najgorsze jest to że dziecko ma własnie wygląd niemowlaka a w rzeczywistości jest noworodkiem. nie da się go "postarzyć" kodami ani tortem ani nic. Nie da sie go wziać na ręce ani nic, ciągle wyskakują błędy. ;/ Cos się popsuło
Może przeprowadź rodzinkę?
A jak to nie pomoże, trzeba sie będzie pozbyć na dobre dzieciaka...
Poważny błąd gry, skoro nic nie pomaga o_O
Owl Finch
13.12.2010, 05:50
To jest błąd gry, bo do mnie kiedyś przyszła jakaś babka, którą nie mieszka w Miłowie, jest postacią niegrywalną czy jak to tam się nazywa i ona po prostu wzięła dziecko i wyszła. No i dziecka już nie odzyskałam :/
No dobrze, a jak pozbyć się tego sima na dobre ? Bo rodzinka calkiem sukcesowa jest
Przypomnę,że nie mam żadnego doatku, podstawowa wersja gry
Usuwasz plik z tym Simem i po wszystkim (z folderu, gdzie masz savy gry)
Potem jeszcze poprawki kosmetyczne (wykasowanych niechcianych wspomnień w SimPe) i jakby tego dziecka nigdy nie było...
@down: nie sądzę, żeby to coś dało, podejrzewam, że będzie jeszcze gorzej.
No ale nie próbowałam nigdy tego sposobu, mogę się mylić.
Co do wieku sima to w SimPE ustaw na 'małe dziecko' a potem włącz boolpropa, z wciśniętym shiftem kliknij na dziecko i wybierz opcję 'MAKE SELECTABLE'. Powinno zadziałać :}
Chewbacca
28.12.2010, 16:46
hmm.. ja grałam w dziwnowie i przyszedł Waldemar Dziwak i zabrał dziecko. Noo ale jak znowu weszłam do rodziny to dziecko było obok skrzynki. Chyba pomoże boolprop : z shiftem na sima-spawn-tombstone life or die- add n... nie pamiętam, no i imię i masz dzieciaka z powrotem, ale nie wiem jak bedzie z drzewem genealogicznym.
No ładne rzeczy... Mam nadzieję, że udało Ci się odzyskać dziecko.
Czy w ogóle zdarzyła wam się sytuacja ze ktoś wam UKRADŁ dziecko??!!
Non stop kolor się to zdarza. Jeśli mam niemowlę w rodzinie, to trzymam je w osobnym pokoju, do którego daję blokadę "Tylko dla współlokatorów". Tak profilaktycznie.
A na przyszłość, jeśli przyuważycie podobną sytuację, to rach-ciach na pauzę, Ctrl+Shift+c, wpisujemy "moveobjects on" i w trybie kupowania przenosimy dzieciaka z rąk "złodzieja" w bezpieczne miejsce.
I pilnujcie tych dzieci... :D
Avantys Impremia
29.12.2010, 07:52
Chcę tylko dodać że gdy włączamy tego moveobjects on i zabieramy dziecko to czasami jest tak że dziecko mimo że przenosimy go w inne miejsce to po chwili wraca do rąk złodzieja ://
Chcę tylko dodać że gdy włączamy tego moveobjects on i zabieramy dziecko to czasami jest tak że dziecko mimo że przenosimy go w inne miejsce to po chwili wraca do rąk złodzieja ://
Ooo... tragedia! Jeszcze mi się nie zdarzyło. Pewnie trzeba próbować do skutku, a w najgorszym wypadku wyjść bez zapisywania - to zawsze pomaga :[
:) po powrocie do rodziny dzieicak był przy skrzynce, ale było zacięte, było niemowlęciem w ciele małego dziecka.
Nie chciałam bawić się w simPe gdyż nie miałam ochoty zapoznawać się z tym programem, ani go sciągać (podobno chodzi b,wolno a moj komputer nigdy sie nie spieszy)
Próbowałam odzyskac za pomocą boolpropa ze zmianą wieku i ustawianiem urodzin, ale nie wychodziło gdyż podczas urodzin niemowlęcia rodzic podrzuca je do góry i ono wtedy sie zmienia, a u mnie była taka sytuacja, ze gdy sim chciał podnieśc dziecko to zaraz wyskakiwał błąd(w czynnościach miał pomóż przy urodzinach), i niezaleznie od tego czy go anulowałam czy pomijałam nie dało rady. Takze dałam sobie spokój.
A teraz gdy bede widziała ze ktoś mi kradnie dziecko to szybko zareaguję kodem moveObjects on.
A podsumowując, usunełam rodzine, bo nijak nie dało się grać.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.