PDA

Zobacz pełną wersję : przewidywalne EA

bartolomeo
16.01.2011, 08:09
ech te nasze EA
nawet akcesoria na impreze dali w kazdym dodatku no tak jagby w 1 to byl pelen dodatek. zaniedlugo pewnie dadza duble delux do sims 3 zawierajacy
-The sims 3
-The sims 3 Po zmroku
-The sims 3 Impreza w plenerze

jak to bylo w 2
-The sims 2
-The sims 2 Nocne zycie
-The sims 2 Impreza

i w 1
-The sims
-The sims Randka
-The sims Balanga

Przewidywalnosc ich ma tez swoje plusy :)
+ mam pewnosc ze nieobedzie sie bez takich dodatkow jak ,,Zwierzaki,, czy cos w stylu ,,Abrakadabra,,(ech.... abrakadabra.... najlepszy dodatek... z jego powodu czasem instaluje jedynke ;D)
Ale znalazem tez jednego minusa ;D
- abrakadabra to bd ostatni dodatek :( a jestem ciekaw jak go zrobia w tej czesci gry ;D

Ale te EA games ciagne kasy... co oni scigaja sie z bilem?
zakazdym razem te same dodatki + pare nowych . juz sie boje ile ich bd w 3.(chyba ze w 2 zuzyli juz caly arsenal bo niewiem co mozna jeszcze dodac)

Pinezka
16.01.2011, 17:20
W The sims raczej nie zmienia się hm.. fabuła, ale dzięki nowym możliwościom (dorastanie np) kolejne części trochę się różnią. Co do dodatków, są właściwie co część takie same. Wnoszą podobne możliwości. Niestety muszę przyznać, że EA ma spory problem z dokładnością. Nie pamiętam tak radykalnych bugów w jedynce, jak trójce.. Teraz lecą na kasę. Ciekawa jestem, czy powstanie The sims 4 i jak simy będą wtedy wyglądać.

Wielebny
16.01.2011, 17:37
Jak to jak?
Tak samo jak ts3, tylko z lepszą grafiką i jakąś nowością np. otoczenia będą połączone.
A następnie wyjdzie The Sims 4: Wymarzone podróże itd.
Schemat ten nigdy się nie zmieni.

anjanka
17.01.2011, 09:14
jak myślicie jaki będzie kolejny dodatek? chciałabym żeby te zwierzaki były albo 4 pory roku :D wiadomo coś o dodatku nowym?

Wiktoria__07
17.01.2011, 13:32
Taaaa:

The Sims:Balanga
The Sims 2:Nocne życie
The Sims 3: Po Zmroku
The Sims 4:Ciemniej być nie może ;D

Naprawdę forsa ciągnie ;D

Jakub
28.01.2011, 00:05
I tu wchodzimy w temat produktu. Jest to niestety nasza wina bo takie dodatki są bardziej popularne i dlatego są w późniejszych częściach.

Schemat: pomysł=Gra(sims)=Kasa+kolejny pomysł=Sims 1 Randka=Kasa=Sims2=Jeszcze większa kasa+Popularność dodatku=Sims2 Nocne życie=Kasa x3=Sims3= Kasa x10!+ Popularność dodatku= Sims 3 po zmroku+Kasa x20 itd.

eklera123
30.01.2011, 09:20
Jakub, ja się trochę z Tobą nie zgodzę. Przecież, skoro kupujemy dodatek np. Nocne życie, to EA specjalnie produkuje Po zmroku? W takim razie, gdybyśmy kupowali Własny biznes, to do the sims 3 powstałby taki sam dodatek. A gdybyśmy nie kupowali żadnych dodatków EA by ich nie produkowało. Każdy kupuje to co chce, ale wątpię, że robienie tych samych dodatków to nasza wina, mi się wydaje, że EA ma już pomysł "ściągnięty" z poprzednich części gry i tylko dodaje kilka nowości, tak jak w wypadku PZ jest czytanie w myślach - oczywiście tylko wampiry mają tą opcję, a w dwójce nie było tej opcji.

hellraiser
30.01.2011, 09:48
I tu wchodzimy w temat produktu. Jest to niestety nasza wina bo takie dodatki są bardziej popularne i dlatego są w późniejszych częściach.

No tak, a gdyby EA tych dodatków nie produkowało, to byś jęczał i się żalił, że nie ma, więc zawsze byłoby źle. Nie musisz przecież tego kupować.

eklera123
30.01.2011, 10:02
My nic nie możemy poradzić na to, że EA nic nie wymyśli. Kupujemy - robią to w dalszych częściach, a jak nie kupujemy, to wątpię, że będą w to inwestować, więc po prostu nie będą robić dodatków. Wina leży po stronie EA, ale na pewno nie naszej. My kupujemy, bo chcemy, a nie dlatego, że chcemy to w dalszych częściach. Niektóre dodatki typu Zwierzaki marzą mi się do trójki, jednak nie potrzebuję każdego dodatku z dwójki. Cóż, może EA wreszcie coś wymyśli, a nie ściągnie z poprzednich części..

kaka123
04.02.2011, 12:57
To może sami coś wymyślimy, a nie będziemy marudzić? Przyznam, że nie wiem jaki dodatek byłby oryginalny. Jakby nie zrobili zwierzaków w The Sims 3, to do rzeczywistości w tej grze byłoby daleko. Co chcecie podróży w kosmos? TS3 Życie po śmierci? TS3 militaria? W sumie wojny bardzo wpłynęły na dzisiejszą rzeczywistość. To już przesada.

Master of Disaster
04.02.2011, 13:24
Cóż, dodatek "Cztery Pory Roku" do dwójki był, moim zdaniem, sporą nowością... Ja bym chciała taki dodatek również do trójki. Przy okazji mogli by też dać możliwość porządnego odpoczęcia na wakacjach, bez tego latania po grobowcach ;) W sumie, Zwierzaki i Pory Roku to dla mnie coś, czego brakuje w trójce. Jeśli chodzi o inne nowe możliwości - no, na militaria bym raczej nie liczyła, zaraz byśmy mieli PEGI 16+ albo i 18+.

anie_1981
04.02.2011, 13:41
The Sims 3 Terroryzm... No dobra, ja stawiam na zwierzaki. Mało mnie obchodzi czy oni powtarzają dodatki, czy próbują robić coś własnego. Ja chcę zwierzaki i pory roku. Prawda jest taka, że żeby urealnić grę potrzebny jest pewien zestaw elementów, konkretnych elementów. Jedynka i dwójka miały taki zestaw i ciężko jest wymyślić coś nowego, czego jeszcze nie było. Mogliby zrobić zwierzaki, ale np pod kontem prowadzenia farmy. Np. hodujesz kurczaki na jajka i rosół. Tylko mi osobiście zawsze podobały się realne dodatki. Czyli zero czarów, wampirów i innych dziwadeł. Kosmici i roboty OK, jakoś ujdzie. Ale to jest mój pogląd i jest raczej odosobniony. Oni ostatnio zajęli się Simsami bardziej od strony marketingowej. Sprzedawały się dobrze pory roku, zwierzaki, czary itd, to w dalszych odsłonach też to dadzą. A poza tym, to niektóre dodatki mogą ich przerastać. Widzą przecież ile jest bugów. Wyobrażam sobie jak zbugowane byłyby pory roku i zwierzaki...

Chryzantem Złocisty
04.02.2011, 13:43
no wiesz,od liczby bugów to są oni i oni powinni je niwelować,a nie myśleć "o boże robimy tyle bugów,to chyba damy sobie spokój"
niech się nauczą (po tylu latach) w końcu robić dodatki bez tak wielu bugów,dopracowywać je zamiast wydawać od niechcenia takie buble.
ja czekam na zwierzaki i pory roku,więcej mi do szczęścia nie trzeba.

Wielebny
04.02.2011, 14:12
No wiadomo, że są bugi skoro zapewne zbyt dużo czasów na beta testy nie mają.
Jest określony harmonogram wydawania kolejnych dodatków/akcesorii ustalony przez electronic arts. i ea games musi to realizować, bez opóźnień.

Ogólnie sądzę, że lepszym rozwiązaniem byłoby porzucenie ts3 i rozpoczęcia prac na ts4. Niech zrobią z tego prawdziwy symulator życia dający o wiele więcej możliwości, bo w nie jednej grze RPG jest znacznie więcej do roboty, niż w simsach. A przecież różnorodność to powinien być główny atut serii. Oraz większym i bardziej szczegółowym światem również bym nie pogardził. : )

Ilona
04.02.2011, 14:45
Ogólnie sądzę, że lepszym rozwiązaniem byłoby porzucenie ts3 i rozpoczęcia prac na ts4.

ts4 kupie tylko i wyłącznie jeżeli będzie taka grafika http://www.youtube.com/watch?v=OJ5ItlqckWY&feature=related

Wielebny
04.02.2011, 15:01
Niech będzie grafika na poziomie gier z 2006-2007r. to będzie dobrze.
Wiadomo, że każdy by chciał grę graficznie na poziomie CryEngine 2/3 ale wymagania by poszły gwałtownie w górę ;)