Zobacz pełną wersję : brak interakcji po włączeniu boolprop...
Witam...
Mam problem w grze the sims 2 który objawia się następująco:
- po włączeniu kodu: boolprop testingcheatsenabled true moja siostra kliknęła coś i od tego momentu nie mogę rozmawiać ze znajomymi (tzn. moge ale tylko przez telefon), gdy kogoś zaproszę do siebie nie działa żadna akcja poza przywitaj i schlebiaj, ale i te jak się je włączy to znikaja i nic się nie dzieje... Dodam że ten problem nie wystąpił gdy przyszła sąsiadka... Ale z każdym mężczyzną nie mogę nic zrobić (nawet narzeczonego jak zaproszę do domu to powitać go nie mogę ani nic)...
Proszę o pomoc, bo moja siostra nawet nie wie co kliknęła a ja też nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić żeby wszystko wróciło do normy... ( dodatkowo zniknęło opcja w panelu nagród aspiracji - korzyści z aspiracji)...
Proszę jeszcze raz o pomoc i z góry dziękuje...
Nie wiem co to może być, ale proponuję reinstalkę...
boolprop testingcheatsenabled false - wpisywałaś?
wpisywałam ale to nic nie pomaga, to co kliknęła moja siostra nadal działa...
Natomiast reinstalki nie mogę zrobić ponieważ nie jestem administratorem komputera (tylko moja siostra) - hasła nie chce podać a wpisać też nie ma jak...
To poproś siostrę, żeby przeinstalowała?
Dziwny problem. Nie wiem, jak Wam się udało tak zepsuć grę, ale są bardzo duże szanse, ze po ponownym zainstalowaniu wszystko wróci do normy.
Tak tylko ze na innych parcelach można rozmawiac prócz parceli publicznych bo tam moja simka znika jakby umarła...
Nie szkodzi.
Pozamienia Ci wszystkie pliki i przy okazji nie będziesz miała innych problemów z grą, o ile takie występują.
Serio, nie rozumiem, czemu ludzie się tak boją reinstalek...
nie chce reinstalki ponieważ mimo że siostra jest młodsza ode mnie do na kompa wpuszcza mnie mniej więcej raz w tygodniu na godzine więc całe miesiące "pracy" poszły by na marne... Dlatego szukam pomocy co to mógł być za kod, bo kliknęła któryś z napisów które po właczeniu kodu boolprop.... i kliknięciu na Sima z wciśniętym klawiszem shift wyświetlają się wkoło jego głowy...
Ale możesz przecież zapisy sobie skopiować gdzieś... (np. na pendrive`a). Ja też ostatnio miałem reinstalkę i zapisy sobie skopiowałem :)
ta, tylko nie wiadomo, czy przypadkiem po wgraniu tego zapisu blad pozostanie;p no ale sprobuj tak, jak po reinstalce i wgraniu poprzedniego zapisu bedzie to samo, to wtedy mozemy myslec
ta, tylko nie wiadomo, czy przypadkiem po wgraniu tego zapisu blad pozostanie;p
A no tak... Głupi ja...
To zrób reinstalkę, wgraj poprzedni zapis, a jak problem będzie nadal to usuń zapis...Chyba jedyne możliwe wyjście..
a jak zrobić te zapisy, bo nie mam bladego pojęcia - nigdy czegoś takiego nie robiłam...
ja,jak mam problemy z dwójką i żeby uniknąć reinstalki,przenoszę kompletnie cały katalog EA Gamnes,w którym jest gra-z moich dokumentów-na pulpit,po czym odplam grę i przenoszę z powrotem tylko potrzebne katalogi,czyli np.downloads,oszczędza to czasu i pomaga w problemach z gra,ponieważ katalogi będą na nowo utworzone już bez błędów
a jak zrobić te zapisy, bo nie mam bladego pojęcia - nigdy czegoś takiego nie robiłam...
W moich dokumentach masz folder EA Games, nie?? Wejdź w niego i przenieś folder The Sims 2 na pulpit czy gdzie tam chcesz... Usuń grę, zainstaluj ponownie, a potem wklej ten folder The Sims 2 z pulpitu do moich dokumentów. Koniec. Miłej gry :)
Bronek80
03.02.2011, 00:45
Primo: wgrywałaś jakieś dodatki z internetu? To one są częstą przyczyną niedziałających interakcji. Po wpisaniu tego kodu często pojawiają się błędy, które mogą doprowadzić nawet do skasowania simów i obiektów, dlatego lepiej sprawdzać dodatki i czytać informacje od autora czy nie wywołują "kolizji" z innymi dodatkami.
przeciętny
03.02.2011, 17:49
@up
Najlepiej w ogóle jechać na oficjalnych dodatkach...do tej pory nie ściągnąłem niczego extra z internetu i miałem 0 (słownie:zero) problemów z grą.
Poza tym, nigdy nie wiesz czy coś, co działa poprawnie u autora dodatku może działać u Ciebie tak samo
nic nie ściągałam z internetu - bazuje tylko na tym co kupiłam w sklepie...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.