PDA

Zobacz pełną wersję : Nie mogę ustawić parceli.

mkk141
28.01.2011, 13:42
Witam, mam pewien problem. W simsach 2, w mieście Werona chcę ustawić działkę o największych rozmiarach w prawym górnym rogu, tam są drzewa i dużo miejsca, akurat na działkę. Mój brat tam mógł postawić działkę, a ja klikam na największy rozmiar działki, następnie ustawiam ją według kierunku ulicy i podświetla mi się na czerwono, mój brat tak nie miał. Pousuwałem wszystko dookoła, bo myślałem, że coś blokuje, ale jednak nie. Mniejszych działek też nie mogę ustawić mimo, że jest tam bardzo dużo miejsca. Jakieś rady? :(

Scheiße
28.01.2011, 20:10
Sprawdź jeszcze raz czy, aby na pewno nic tam nie ma, a jeśli to nie pójdzie to chyba inne miejsce trzeba załatwić...

amber
29.01.2011, 09:01
Drzewa muszą się znaleźć w odpowiedniej odległości od parceli. Spróbuj ustawiać tam coraz mniejsze parcele. Jeśli którąś uda się ustawić, oznacza to, że drzewa były za blisko parceli.

przeciętny
29.01.2011, 10:26
@up

Niekoniecznie. Czasami można ustawić działkę tak, że drzewa (te z otoczenia) stoją bezpośrednio na niej .

Zwyczajny błąd w grze, też tak miałem.

Liv
29.01.2011, 10:35
Ja zauważyłam, że można parcelę ustawić "na drzewach", ale tylko na tym lasku iglastym dochodzącym w OŻ. W tych normalnych się nie da :(

amber
29.01.2011, 14:43
@up: Gdy miałam NŻ też się dało ustawić na drzewach, ale nie pamiętam konkretnie, które to były.

Ameba, zależy jakie są to drzewa.

mkk141
29.01.2011, 18:31
Ooo już mogę. Nie było mnie w domu więc nie mogłem odpisać. Sprawa się wyjaśniła. Włączyłem Simsy i już mogę tam działkę ustawić. Dziękuje wszystkim za pomoc, do zamknięcia.