Zobacz pełną wersję : Jak zmienic cechy dziecka?
Sabrina:)
30.01.2011, 19:12
No bo w jednej z moich rodzinek urodzil sie chlopiec, akurat w tym momencie babka byla zmeczona, glodna, miala nastrojnik "paskudne otoczenie"(kilka godzin wczesniej byl pozar) i bolaly ja plecy. No i to dziecko urodzilo sie z cechami "latwo sie zachwyca" i "nie cierpi przyrody". Wiem ze to nie sa te "najgorsze z najgorszych", ale przyzwyczailam sie do wyboru... Wiem ze sa na to jakies kody, tylko jakie? Jestem niezorientowana, nigdy szczerze mowiac nie gralam z zadnymi pomocami i nie wiem. Co zrobic, zeby moc wybrac inne cechy? Z gory dziekuje za pomoc.
P.S Jesli byl juz taki temat i zostala udzielona odpowiedz to przepraszam. Chcialabym w takiej sytuacji poprosic o podanie do niego linka, a ten mozna usunac albo zablokowac.
wpisujesz testingcheatsenabled true następnie klikasz LPM i wciśniętym Shiftem na dziecko, później opcję "Modyfikuj cechy" czy jakoś tak.
30.01.2011, 19:24
Niestety, ale chyba nie... Kiedy wpisuje to w konsole kodow to gdy klikam lewym przyciskiem myszki i z przytrzymanym Shiftem to pojawia sie tylko opcja "wywolaj zmiane wieku"... Nie ma niczego takiego jak Ty mowisz...
W moim przypadku, przy użyciu tego kodu mogę zmienić cechy, wywołać zmianę wieku, zmienić ulubioną muzykę.. Dziwne. Może poczekaj aż dziecko trochę podrośnie..
ja mam tak samo jak Pinezka. Niezależnie od wieku. a spróbuj zmienić cechy innemu członkowi rodziny?
Nooo jeszcze można wykupić nagrodę szczęścia życiowego 'Kryzys wieku średniego' i zmienić ;)
//a no fakt :\
ale ona chce zmienić dziecku, a dzieci jeszcze nie mają tych punktów
Ceasaries
31.01.2011, 10:49
U mnie jest tak że pokazuje się zmiana wieku, cechy i muzyka... może Sbrina u cb chwilowo jakiś błąd wyskoczył... u mnie czasami znika zmiana ulubionej muzyki... Następnym razem jak będziesz grać spróbuj ponownie wpisać i wtedy może coś się uda!
wpisujesz testingcheatsenabled true następnie klikasz LPM i wciśniętym Shiftem na dziecko, później opcję "Modyfikuj cechy" czy jakoś tak.
Mam pytanie z tym LPM? co to jest bo nie mogę sobie jakoś skojarzyć...? u mnie od wpisania testing... i zatwierdzenia, wystarczy przytrzymać shift i na sima kliknąć... wtedy wszystko się pojawia. Więc o co chodzi?
LPM - lewy przycisk myszy ;) . a więc tak jak ty napisałaś - kliknąć na sima z shiftem :D
a kojarzy ktoś czy to zależy kim klikniemy? w sensie że np. Sabrina zrobiła simkę Ulę, a Ula urodziła Basię. i czy musimy kliknąć Basią na Basię, czy można Ulą na Basię ? xd . nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Sprawdziłabym sama ale nie mogę.
Ceasaries
31.01.2011, 11:00
Dzięki... A i z tego co pamiętam to można tak i tak.., ale właśnie... jak zmieniamy cechy to tam pisze... " Zmień cechy AKTYWNEGO sima... i może to jest to rozwiązanie!! Ja aktualnie jestem na drugim kompie więc nie mam jak sprawdzić... więc jak zagram i dalej nie będzie odpowiedzi to napisze!!
31.01.2011, 14:04
Czyli to nie jest normlane? Jak wpisuje ten kod i robie tak jak piszecie to mam tylko "wywolaj zmiane wieku". Probowalam na to kliknac, jednak nic sie nie dzieje... Dziecko nie staje sie starsze. Nie wiem. Jesli chodzi o starszego ludzika, to tez nie ma innej opcji. Ja klikalam kiedy aktywnym simem byla jego matka. Ja zaraz jak wejde w gre to jeszcze sprawdze tak jak pisze Pukami. A gdyby nie dalo nic i dalej ten kod nie dzialal poprawnie to napisze.
Aha, nie mam w grze zadnych modow, sciaganych dodatkow czy latek... To jest sama "gola" podstawka...
Niestety, ale chyba nie... Kiedy wpisuje to w konsole kodow to gdy klikam lewym przyciskiem myszki i z przytrzymanym Shiftem to pojawia sie tylko opcja "wywolaj zmiane wieku"... Nie ma niczego takiego jak Ty mowisz...
Dziwne, mi zawsze działa. Ja w tym kodzie uwielbiam, że jak wcisnę na skrzynkę pocztową to mogę zatrzymać potrzeby tak, że się nie ruszają xd
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.