PDA

Zobacz pełną wersję : Usuwanie zainstalowanych dodatków.

kalafjor
03.04.2011, 10:48
Hej ho!
Po zainstalowaniu jednego domku z modthesims przy włączaniu mojego otoczenia wyskakuje napis, że aplikacja została zakłócona i zostanie zamknięta. Odinstalowałem RiO i włączyłem świeżą grę w Kwitnących Wzgórzach. Wszystko działało. Wkleiłem download z powrotem i dalej nie działa. Myślę, że jest to spowodowane tym domkiem, ale nie wiem jako go odinstalować, skoro nie ma go w download.:|

Björk
03.04.2011, 16:05
Jeszcze sprawdź i wyczyść C:\Users\Nazwa\Documents\EA Games\The Sims 2\LotCatalog i Teleport :)

kalafjor
03.04.2011, 19:44
Niestety nie podziałało.:(
Jakieś inne sugestie?

Björk
04.04.2011, 04:15
Ale zaraz... prawdopodobnie jest coś z dowloads skoro wkleiłeś, a przedtem działało

kalafjor
10.04.2011, 10:16
Foldery wyczyściłem, dowload wyciąłem i dalej lipa.:((
KALI CHCIEĆ SIMSY!

Liv
10.04.2011, 17:01
Jeśli masz w Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2 pojedyncze pliki, usuń je.

kalafjor
10.04.2011, 20:18
Nic...
Mam pomysły jak nigdy i to właśnie teraz mi się musiała zepsuć gra.:((

Liv
11.04.2011, 16:19
W takim razie wywal sam folder Neighbourhoods (i ewent. SavedSims, o ile tworzyłeś w warsztacie jakichś simów, i PackagedLots) na pulpit a resztę usuń.
Jeśli to nie podziała to znaczy, że dom Ci coś pozmieniał w plikach gry (chociaż szczerze mówiąc zachodzę o głowę jak mógłby to zrobić...) i reinstalka będzie konieczna...

Jakbyś mi wysłał link do domniemanego domku, byłabym wdzięczna.

Björk
11.04.2011, 16:47
Na kompie z którego korzystam teraz nie mam zainstalowanych The Sims 2, ale część parceli jest w Program Files (tam gdzie zainstalowana jest gra właśnie) i są tam parcele takie jak akademiki i osiedla, które dochodzą w grze. Możliwe, że ten domek się tam mógł zainstalować także... przeszukaj tam różnych plików i katalogów "lots" itp.

kalafjor
12.04.2011, 17:58
Wywaliłem Neighbourhoods i SavedSims na pulpit wyczyściłem EA Games i utworzyła się nowa gra, to chyba normalne. Wszedłem przykładowo w Weronę i załadowała się. Podejrzewam, że jak podmienię z powrotem te foldery, to znowu nie będzie działało.
To jest ta parcela. http://www.modthesims.info/download.php?t=438138

Bjork nigdzie nie znalazłem tej parceli niestety.

Liv
12.04.2011, 19:37
Przetestowałam tą parcelę na czystej grze, w maxisowej okolicy i nie było żadnych błędów.
Obawiam się, że to w otoczeniu tkwi problem.
Sprawdź tą okolicę w SimPe, o ile po ponownym wrzuceniu tych dwóch folderów gra nie będzie działać. Jeśli plik Neighbourhood_x.package jest uszkodzony (w SimPe będziesz widział co się dzieje - nie będzie się mogło do końca wszystko załadować bądź w ogóle nie wczyta Ci okolicy). Wtedy masz po grze.
Miałam kiedyś tak samo z Miłowem i nie udało mi się go odratować...

kalafjor
13.04.2011, 18:24
Dziwne jest to, że gram w tym otoczeniu już od pewnego czasu i nic takiego się nie wydarzyło.:|
Nie będę się bawił w SimPe, bo muli mi strasznie, brak odpowiedzi i nie mam do tego cierpliwości.

Dobra.
Doszedłem do wniosku, że wywalę moje otoczenie i stworzę je na nowo. I tak byłem na siebie zły wcześniej, bo wybrałem mapę, która byłaby dla mnie za mała prędzej czy później. Utworzę miasto na mapie, którą mi już polecała Liv. Na szczęście Malinowe Wybrzeże było młodym miasteczkiem. Większość rodzin była przeniesiona z rodzinnych dla mnie wcześniej Kwitnących Wzgórz. Najbardziej jednak będzie mi brakowało mojego kochanego Nerwusa Jakiegoś, którego udało mi się doprowadzić do ładu po jego przykrym i żałosnym życiu.. Jego ród razem z wampirką Rose w moich zamierzaniach był najważniejszą rodziną w mieście. Może uda mi się szybko za pomocą insima przerzucić Nerwka z powrotem. Mam tyle pomysłów.. Nie chcę marnować kolejnej wolnej soboty.

Przynudzam.. : P

Dziękuję Bjork i Liv za pomoc.:)