Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : FTS Newsletter 8 [10] - 24.04.2011. - KOMENTARZE

Chryzantem Złocisty
24.04.2011, 14:45
Zapraszam do komentowania nowego numeru gazetki :)

Larandil
24.04.2011, 15:17
kto wykonywal te naglowki i obrazki znakow zodiakuu?

Chryzantem Złocisty
24.04.2011, 15:21
jin,a co?

znaki zodiaku to pytaj Charionette.

neville
24.04.2011, 15:36
Fajna gazetka , oczywiście we wszystkich miejscach w rankingu się zgadzam , choc Watchmana oceniłaś za surowo :)

zelkam
24.04.2011, 18:04
aktykuł to cud, miód i czekolada :3

a takie małe pytanko - zarzuci ktoś zdjęciami tych poduszek z niespodzianki? bo muszę ograniczać ilość importowanych dodatków spoza gry i nie wiem czy pobierać

dirty_job
24.04.2011, 18:28
a będzie coś takiego jak uzupełnienie gazeki? np te opowiadanie bezsennej...

przeciętny
24.04.2011, 19:50
Gazetka fajna, miło się czytało. Tak odbiegając trochę od tematu to średnio z tymi dodatkami do TS3, owszem, Zwierzaki to dobry pomysł na uzupełnienie gry, ale z Pokoleniami to trochę przesada. Czyżby twórcom kończyły się pomysły, jak to w pewnym momencie stało się z TS2?

kalafjor
24.04.2011, 20:47
Krótka, ale wystarczająca.:)
Jakoś nigdy mi się nie chciało ślęczeć i próbować zrozumieć linku z sygny Liv.
Tak mi szkoda tych wszystkich ludzi. W ogóle czy ktoś oprócz tego całego Coconuta (?) cokolwiek robi z tą sprawą jak ten cały zasrany Tom ma cały czas hackować cały internet?:|

Liv
24.04.2011, 21:06
@up: tak, "obeznani" kreatorzy dodatków do Simsów i ściągający uświadamiają innych i wspierają się nawzajem.
Bo przeciwko samemu Tomowi niewiele można zdziałać...
Takie bannery jaki umieściłam na końcu artykułu możesz znaleźć w sygnach użytkowników forum typu MTS, GOS, SimsCave, PMNBN (forum strony PSMBD) - czyli wszędzie tam, gdzie ludzie stoją murem za licencją (wg której płatne dodatki SĄ nielegalne) i szczerze nienawidzą płatnych stron.
Zainteresowanych ("czemu więc takie strony istnieją?") odsyłam do wujka Google ;]
A Coconut to dziewczyna jak sądzę ;)

@down: najlepiej byłoby, gdybyś wgl nie pobierał - wiesz, ktoś się Ciebie zapyta "a skąd to i to masz?" i TSR ma darmową reklamę :P

Wielebny
24.04.2011, 21:16
Up@
Czyli jednak dobrze, że te dodatki z TSR pobieram zwykle z innego źródła ;p ;)

Widzę, że braknie kilku artykułów, ale mimo to gazetka jak najbardziej mi się spodobała.
Dział Chryzi wyjątkowo poważny, ale skłonił mnie do chwili refleksji, szczególnie w części o "fałszywych znajomych" i doszedłem do wniosku, że masz rację.

Całkiem dobry pomysł na nowy dział prowadzony przez Jin'a.
Zapewne wielu osobom Twe trafne uwagi i sugestie na temat simowej architektury się przydadzą, oby tak dalej.

Brutus
26.04.2011, 15:37
Wow jestem w gazecie! Szkoda, że jest o mnie jedno zdanie, ale lepsze to niż nic.

Nigdy nic nie pobrałem z TSR i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że dobrze robię.

Podoba mi się nowy dział o architekturze. Mam propozycję żeby pojawiały się jakby dwie części: dla początkujących i zaawansowanych architektów. Pamiętam, że kilka lat temu problemem było dla mnie zbudowanie parterowego domku dla jednej osoby.
Porady są dobre, ale 'kit czy hit' nie przypadł mi do gustu. Osobiście mam własne pojęcie tego co jest kitem, tandetą i badziewiem a co na odwrót i sądzę, że większość ludzi tak samo. Fajnie byłoby, gdyby pojawiły się jakieś bardziej szczegółowe architektoniczne porady np. gotowe projekty domów do zbudowania samemu (nie mówię to o zdjęciach z gry tylko o normalnych rysunkach, które można wydrukować i urzeczywistnić w grze). Przydałoby się takie coś tym, którzy nie mają pomysłów na dom.
Chciałbym żeby było więcej porad, ale różnych. Np kilka porad do nowoczesnych wnętrz a kilka do tych w starym stylu.
Mam nadzieję, że w przyszłym numerze zobaczymy ponownie dział poświęcony architekturze.

Scheiße
26.04.2011, 17:38
@up ja też jestem xD Mwhahahah xD
Tylko czemu tak nisko?? xD

Candle
26.04.2011, 17:55
@up: może się komuś ta zmiana nie podobać :D

a do tematu : gazetka choć skromna, jest dobra. Brakuje mi tylko opowiadania Bezsennej i kilku innych działów :D

a tak właściwie to co miesiąc jest wystawiana gazetka ? ;d

Chryzantem Złocisty
26.04.2011, 19:07
co dwa miesiące.

Candle
26.04.2011, 19:19
aha, szkoda :(
fajnie by było gdyby była co miesiąc :D
no przynajmniej dla mnie :D

Chiyano
27.04.2011, 20:54
fajna gazetka ; O
a ja nie jestem w rankingu, o.

ddo bwayo
27.04.2011, 21:05
a zmieniałaś przez ostatnie 2 miesiące nick?

Searle
28.04.2011, 09:19
Gazetka może i krótka, ale treściwa.

Ranking nicków, czyli to, co bardzo lubię, był. Ale nie ze wszystkimi ocenami się zgadzam :)

Artykuł Liv bardzo rozbudowany i pouczający. Ja nigdy nie pobierałam płatnych dodatków. Na TSR szukałam tylko darmowych, ale wśród nich większość to kaszana. Jak widać na wszystkim można dziś zarobić i to jakie pieniądze :O

Pomysł na nowy dział Jina fajny, ale ja bym wzbogaciła go o zdjęcia przestawiające dobrze i źle wykonanie zaleceń.

Chryzia tym razem zaskoczyła nas, ale myślę, że pozytywnie. Taka odskocznia przyda się każdemu.

Mnie również brakowało opowiadania bezsennej - coś na co chyba większość z nas czekała :)

Liv
28.04.2011, 14:29
fajna gazetka ; O
a ja nie jestem w rankingu, o.
Bo nie zmieniałaś nicku <lol>.

Chiyano
28.04.2011, 15:04
skapłam sie że to polega na zmianie nicka jak wysłałam posta, głupia jestem ; [

Gio
28.04.2011, 16:30
Jin., M jak Mieszkanie najlepsze! :D
Ranking nicków fajny (nigdy nie wiem co w kogo, kiedy i dlaczego, a tak mam wszystko w jednym miejscu :] )

Gazetka fajna moim skromnym zdaniem.

Savigge
28.04.2011, 17:26
No nowy dział, M jak Mieszkanie jest superowo-superaśno-superaśny ;) Nareszcie zbuduje jakiś stylowy ogródek :F

dżin.
06.05.2011, 08:06
Po miesięcznej nieobecności spowodowanej sanatorium wreszcie wróciłem :D
Odnośnie MjM to ten pomysł z podziałem na podstawowy i zaawansowany przypadł mi do gustu ;) Wdrożę go w życie, podobnie będzie z rysunkami ;)

Savigge
06.05.2011, 17:41
A do tych zaawansowanych, one będą w gazetce jak dla początkujących

Joopka
14.05.2011, 15:48
Gazetka przefajna! ;)

Tylko, że trochę się przeraziłam tą historią o tej stronce... o nie, skleroza jestem, już nazwy nie pamiętam... TSR! (Popatrzyłam na inne komcie xd)...
Coś takiego nie powinno w ogóle mieć miejsca!
To... to... jest niedorzeczne! ;d

Z drugiej strony... artykuł o domach bardzo mnie zmotywował do kolejnego pościągania mebli z internetu. DZIĘ-KU-JĘ! :D

pensivelane
14.05.2011, 16:05
Artykuł o TSR... a dziś pobierałam stamtąd (darmowe) rzeczy...
Przecież to "oferowanie prezentów" w zamian za zamknięcie strony jest zaliczane to korupcji! Wystarczyłoby, żeby taka "zaatakowana osoba" zrobiła print screena i na policję. Dobra, nie znam dokładnie sprawy, w życiu nie była uwikłana w coś takiego, ale niemożliwe, żeby działali bezkarnie, ktoś musi się tym zająć! Straszne, jak ludzie łakną forsy... Tom obrzydził mi TSR, a czasami można było tam znaleźć coś fajnego... Cóż, internet to jednak ZUO.

Lubie
15.05.2011, 18:22
Ja powiem tak, wczoraj przeczytałem tą gazetkę, a już dzisiaj usunełem wszystko, co miałem tsr...
Nie wiem dlaczego, ale tak jakoś żal mi się zrobiło tych wszystkich ludzi... ;[

simka334player
08.06.2011, 11:00
Hmmmm,
no właśnie TSR...
W sumie nie rozumiem o co chodzi?
O to ,że są tam dodatki płatne? Przecież jest dużo stron gdzie są dodatki tylko za donation. Choćby Liana czy peggyzone itd... Mnie sie ta strona bardzo podoba; mają tam prześliczne rzeczy.
A że są płatne... no cóż... Życie jest piekne i drogie, może byc tańsze ale nie jest już takie piękne, no nie?

Liv
08.06.2011, 14:12
O tym jest artykuł...
Wypunktowałam większość złych aspektów TSR, czyli m.in.:
- płatne dodatki do gry, wykonane za pomocą narzędzi udostępnionych przez EA (Warsztat), które są wbrew licencji (nielegalne po prostu)
- na co idzie kasa tych, którzy dają zarobić przestępcom (kradzież materiałów z innych stron = plagiat)
- włamywanie się na konkurencyjne strony poświęcone tematyce The Sims (oferujące dodatki zarówno darmowe jak i płatne) oraz niszczenie ich, co też w świetle prawa podlega karze
- robienie "wycieków" danych osobowy.

Ale rozumiem, że niekoniecznie każdy musi się ze mną zgodzić, mimo iż przytoczyłam dowody popierające powyższe zarzut co do TSR w artykule i staram się to uszanować, bo to ostatecznie nie moja sprawa ;) Moim celem było uświadomienie czytelników gazetki, bo strona jest znana i warto wiedzieć, co się tak naprawdę dzieje poza zasięgiem wzroku zwykłego ściągającego :)