PDA

Zobacz pełną wersję : Pokolenia - wrażenia z gry.

Strony : 1 [2]

Chatoyant
02.07.2011, 13:55
A jak wyglądały wspomnienia w dwójce?

http://pl.sims.wikia.com/wiki/Wspomnienia

Mnie osobiście najbardziej drażni, że jedno wspomnienie potrafi się zapisać na 3 sposoby(poszedłem do klubu, wszedłem do klubu, przeszedłem przez drzwi w klubie no dajcie spokój...).

"wzialem slub z X!", "wzialem slub z osobistoscia X!", matkoooo.

@Nightfall
velocitygrass_no_automatic_memories.zip-pobieracie,jezeli chcecie wylaczyc wszystkie wspomnienia

velocitygrass_only_important_memories.zip jezeli chcecie wylaczyc tylko wybrane
pobrać TS3_Memory_Modder.zip,następnie kliknijcie na TS3_Memory_Modder.exe,a następnie odhaczacie te wspomnienia,których nie chcecie i klikacie na saves,chwile cztekacie i klikacie close http://2.bp.blogspot.com/--dzbOyUxs-4/Tf5SGsxx0rI/AAAAAAAABTU/PE8TvXPO3wo/s1600/MemoryTool.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-AFMvPJqVZF8/Tf5Q3tCI9KI/AAAAAAAABTQ/JV81YgtmVqw/s1600/Erinnerungen.jpg

można pobrać tylko jedna wersje moda http://www.modthesims.info/download.php?t=446281

Vanitas
02.07.2011, 13:56
Fatumka - tutaj masz przykładowego screena - http://i41.************/15mix6o.jpg
W TS2 nie było tak bzdurnych wspomnień. Ja u sienie wyłączyłem modem całkowicie bo nie mogłem wytrzymać przez ciągłe okienka typu 'xyz idzie do parku'.

@down: nie wiem czy nie doszło to z jakimś modem, ale dało się :]

Fatumka
02.07.2011, 13:58
O matko to można poronić w dwójce?! W trójce nigdy mi się do nie zdarzyło(przypuszczam, że nie można).

Rosemarie
02.07.2011, 15:28
wspomnienia to masakra.. roześmiałam się na głos, jak widziałam wspomnienie simka x właśnie zwymiotowała drugie śniadanie, nigdy nie zapomni czegoś takiego. O.O no, błagam. :D

nmin
02.07.2011, 15:49
No dobra, mam dodatek :D
Po pierwsze, bardzo mile zaskoczyło mnie tempo działania, nic się nie wiesza i nie haczy, ale może to mieć związek z tym, że laptop jest po formacie lub z tym, że wrzuciłam dodatki nowym sposobem, czyli do dokumentów.
Po drugie, system wspomnień faktycznie zbyt drobiazgowy...
Obejrzałam niektóre obiekty i ciuchy, ładne. Nie zdążyłam jeszcze wypróbować żadnych opcji i dziś nie zdążę, bo zaraz idę balować, ale jutro nikt mnie nie oderwie od komputera ;)

Trykuu.
02.07.2011, 16:31
Ja miałem okazję grać Pokoleniami tylko przez weekend bo potem coś się popaprało ale wspomnienia mnie wkurzyły
'twój sim własnie poszedł na spacer z dzieckiem w wózku' (coś takiego)
albo że grali w klasy i tak dalej ...

anie_1981
02.07.2011, 17:26
Jak zwykle nie dopracowali gry tak jak powinni. Za czasów Will'a Wright'a to by było nie do pomyślenia.

Kjalvör
02.07.2011, 19:04
Mogliby chociaż nie dawać wspomnienia "pierwszy dzień w pracy" kiedy gra się gotową rodzinką, w której wyżej wymieniony członek jest już u szczytu kariery xD

Pinezka
03.07.2011, 09:21
Tak, wspomnienia są wkurzające.. Dlatego też pozbyłam się tego systemu poprzez moda. Nie czuję, żeby mi czegoś w grze bardzo brakowało.

anie_1981
03.07.2011, 12:06
Ja też całkowicie wyłączyłam ten system. Mam w sumie do tego dwa mody, taki zupełnie pierwszy, który całkowicie wyłącza system wspomnień (bez możliwości dodawania własnych wspomnień) i taki z mts, który wyłącza automatyczne dodawanie wspomnień, ale pozwala na dodawanie ich ręcznie. Korzystam z tego drugiego, ale i tak nie dodaję własnych wspomnień, bo gra mi się po tym zaczyna wlec. Już wolałam wspomnienia z dwójki... Ikonki i krótki opis, oraz tylko ważne wspomnienia. Przydałby mi się jeszcze trzeci mod, który nie pozwala na pstrykanie fotek, a tylko daje ikonki i możliwość opisu.

Lubie
03.07.2011, 14:12
Zauważyłem, że jak sim ma dziecko z WP (po zamianie w człowieka) to te dziecko też może się zamieniać w lalkę, a potem w sima i tak na okrągło. ;d

[Jak o tym było to sorry.]

Fatumka
03.07.2011, 19:23
No coś Ty! Nawet nie wiedziałam, że może mieć dziecko z nim! A na studniówke też by mógł iść? :D

A propo wie ktoś może, gdzie znaleźć ten tęczowy kryształ czy co to tam było? Pomocnik kolekcjonera po prostu pokazuje wszystkie kryształy na mapie i nie wiem, w którym miejscu szukać...

EDIT: Aha i żeby było jasne, czytałam kilka stron wcześniej czyjąś odpowiedź na podobne pytanie(bodajże Bindi) ale chodzi mi o to, czy jest może jakieś konkretne miejsce... Jak np nasiona, które można było znaleźć tylko na cmentarzu itp...

Lubie
03.07.2011, 19:31
@Fatumka, możesz z nim nawet wziąć ślub, lecz pierw musisz go zamienić w sima (zadanie z kryształem, lub eliksir)
A co do kryształu, znalazłem go raz w komisie.. ;d

rocktechnika
03.07.2011, 20:55
Ja WP mojego synka zamieniłam w człowieka. Najpierw upewniłam się, że ma dziewczęce imię. Nie czekałam na misję z kryształkiem, tylko stworzyłam eliksir. WP zamieniła się w ciemnoskórą dziewczynkę, która miała nazwisko mojej rodzinki, ale nie była z nikim spokrewniona. I chłopiec i były WP mieli w tym samym czasie urodziny i jako nastolatkowie zostali parą. W tym samym dniu mieli studniówkę, na którą poszli razem. Teraz oboje są młodymi dorosłymi i są zaręczeni :)
WP jako człowiek ma w każdej grupie wiekowej dostępne stroje, dzięki którym może być ubrana jak lalka. Można wybrać opcję "przybierz formę lalki", ale nie pamiętam, co się wtedy dokładnie dzieje i jest opcja "zakradnij się tutaj" - ludzki WP idzie wtedy chodem, jakim porusza się jako typowy WP.

Lubie
03.07.2011, 21:13
Można wybrać opcję "przybierz formę lalki", ale nie pamiętam, co się wtedy dokładnie dzieje i jest opcja "zakradnij się tutaj" - ludzki WP idzie wtedy chodem, jakim porusza się jako typowy WP

Wtedy ten SIM-WP zamienia się w lalkę (tą żywą), po prostu wygląda jak ona.. ;d

nmin
03.07.2011, 21:35
Podoba mi się ten dodatek :D Gram w Bridgeport rodziną Jones, specjalnie w apartamencie, żeby było ciasno i żebym miała powód do używania łóżek piętrowych, gdy urodzi się drugie dziecko ;) Ale za to nie mam placu zabaw i domku na drzewie, chyba wrzucę do miasta nowy park i dzieci będą go po prostu odwiedzały.
Córeczka Jonesów stała się właśnie małym dzieckiem i od razu zaczęła się bawić lalką. Może sprawdzę z ciekawości, jak to będzie z tym przyjacielem, ale nie zależy mi na takich "czarach", więc pewnie większość czasu będzie spędzał jako lalka.

Rodzice mają w wyposażeniu wózek dla dziecka, każdy swój, uwielbiam patrzeć, jak jadą na spacer :)

Fatumka
03.07.2011, 23:19
A mnie wózki drażnią... Mam w domu ogródek i w nim tego sprężynowego konika... I za każdym razem, jak sim wychodzi z domu do ogródka, żeby pohuśtać na nim dziecko, wsadza je do wózka na te kilka kroków...
Poza tym zauważyłam, że wózek znika przed każdą pochyłością... Simka wzięła dziecko na spacer w wózku, a w praktyce wyglądało to tak - dwa kroki w wózku, dwa kroki dziecko na rękach...

Rosemarie
03.07.2011, 23:30
@up, zgadzam się wkurzają mnie najbardziej właśnie "dwa kroki w wózku, dwa kroki dziecko na rękach" to irytujące. -.- poza tym, skoro drażnią Cię tym, że sim wychodzi z domu do ogródka z dzieckiem, to po prostu wyjmuj wozek z wyposażenia ;)

Fatumka
04.07.2011, 08:13
Wyjęłam na początku, ale wystarczy, że wózek był na parceli i sim i tak go automatycznie używał, więc po prostu usunęłam wszystkie wózki :)

suomii
04.07.2011, 08:13
a moja simka dziecko ma wp, który nadal jest lalką. bawi się z nim dzień i noc (używam kodów na potrzeby) i nadal nic :/ nie chce zmienić się w wp. może to przez to, że z małego dziecka zmieniłam ją w dziecko nraasem ? bo nie lubie grać małymi dziećmi :/

anie_1981
04.07.2011, 09:27
Ja też tak miałam, przestać używać kodów na potrzeby. Tylko dziecko z nisko zaspokojoną potrzebą towarzystwa może mieć WP (w wersji poruszającej się).

suomii
04.07.2011, 11:05
no wiem, tylko jak dziecko bawi się z lalką to automatycznie zaspakaja mu się potrzeba towarzystwa. ale spróbuję je zostawić samotne może to coś da. dzięki :)

Kalia
04.07.2011, 12:03
Mi w Wymyślonym przyjecielu podoba się też to że jego dziecko też jest WP

EJ70
04.07.2011, 12:47
Ja też tak miałam, przestać używać kodów na potrzeby. Tylko dziecko z nisko zaspokojoną potrzebą towarzystwa może mieć WP (w wersji poruszającej się).

U mnie to nie jest zasadą. Rodzice zajmują się swoją pociechą, bawią się z nią, rozmawiają itd. potrzeba towarzystwa jest zawsze zaspokojona, a pomimo to lalka zostaje WP, trzeba jej tylko poświęcać dużo czasu.

Fatumka
04.07.2011, 13:02
suomii a próbowałaś po prostu wyjąć lalkę z wyposażenia sima i położyć ją na podłodze? U mnie to zadziałało lalka urosła i stała i normalnie można było z nią rozmawiać i wszystko ;)
A po urodzinach sima lalka(już wp) miała swoje własne urodziny, które widział tylko ten sim(jej właściciel)

Ejak
04.07.2011, 14:12
Co sądzicie o tej recenzji X (http://gry.onet.pl/recenzje/the-sims-3-pokolenia,1,4417259,artykul.html) ?

suomii
04.07.2011, 14:47
Fatumka - próbowałam, no nic spróbuję tego co mi anie poradziła, ale narazie nie gram bo mi te głupie błędy coś skopały znowu :/

nmin
04.07.2011, 16:58
Kolejne wrażenia - łóżka piętrowe trochę mnie rozczarowały, bo wszystkie cztery, niezależnie od ceny, mają ten sam poziom energii. Co mi po łóżku "Energia 4", skoro stać mnie na pojedyncze, dające tej energii o wiele więcej? Ale trudno, tak na nie czekałam, to kupię antresolę, najwyżej będę dokładała energii kodem, chociaż nie lubię tego robić.
Moja dziewczynka właśnie została dzieckiem szkolnym, więc prawdziwa zabawa dopiero się zaczyna :P Chyba nawet zrezygnuję z drugiego dziecka, żeby lepiej skupić się na jednym.

Czekam wciąż na małe gnomiątko, ale pewnie jeszcze trochę poczekam. Na razie parce gnomów znudził się taras i przebywają w otoczeniu bloku, może to i lepiej, bo mogę je obserwować nie mając ich w mieszkaniu, na czym mi nie zależy ;)

EDIT:
Wy tak czekacie na Wymarzonego Przyjaciela, a u mnie urósł bez żadnych starań, dziewczynka spędzała z rodzicami masę czasu (była bardzo zadbanym dzieckiem ;) ) i lalką bawiła się tylko w wolnych chwilach. Do tego nie minęło pół doby, a Przyjaciel zaczął mnie irytować i irytuje z każdą chwilą bardziej, łazi mi za Simką i nie chce się skurczyć. Wygląda toto paskudnie, jak jakiś koszmar senny... Kolejne dzieci, którymi będę grała, raczej nie będą miały dostępu do tej lalki. Wolę możliwie realistyczną grę, a nie jakieś chodzące pajace.
Sprawdziłam Nraasem, jak WP wygląda jako Sim, i okazało się, że jest bardzo podobny do swojej właścicielki - to również dziewczynka, ma ciemną karnację i piwne oczy. Gdybym nie widziała zdjęć z gry innych, pomyślałabym, że tak musi być ;)

Gnomiątko już jest, ale w sumie przestało mnie to ruszać, zerkam tylko czasem, czy nie urosło.

Uwielbiam te dodatkowe opcje typu "Podwodna Przygoda" zamiast kąpieli, czytanie do snu i takie tam, bardzo urozmaicają grę :)

Fatumka
04.07.2011, 21:33
Ale właściwie o co chodzi z gnomami...? W kilku postach zostały wspomniane a ja w ogóle żadnego jeszcze nie widziałam...

Kiedyś, kiedy kupiłam Karierę, trafiłam na gnoma pralniczego, ale to jeden jedyny raz i tylko co jakiś czas znikał i pojawiał się w innym miejscu(co było trochę przerażające swoją drogą...). Są jakieś nowe możliwości? I skąd Wy bierzecie te całe "rodzinki" gnomów?

Co do przyjaciela... Podoba mi się sposób, w jaki chodzi, ale wydaje mi się, że zaczął trochę przeszkadzać, więc kiedy sim zasypia, a przyjaciel zmienia się w lalkę - wkładam go do wyposażenia sima i po problemie ;)

anie_1981
04.07.2011, 21:38
Można też skorzystać z interakcji "Zostaw mnie w spokoju". WP zmienia się w lalkę i trzeba ją "Przeprosić", żeby znowu "urosła".

Ejak
05.07.2011, 14:39
Mnie wkurza w WP, że często teleportuje się do łazienki, kiedy Sim się np. kąpie.

suomii
05.07.2011, 14:57
a ja nadal nie mam wp bo gram inną rodziną :p wogóle simka która była zapisana do szkoły z internatem miała ten błąd że siedziała cały czas w domu i stała się nastolatką no i nadal pisze że jest zapisana do szkoły z internatem a teraz ma studniówkę ;)

hellraiser
06.07.2011, 08:11
@Nightfall

velocitygrass_no_automatic_memories.zip-pobieracie,jezeli chcecie wylaczyc wszystkie wspomnienia

pobrać TS3_Memory_Modder.zip,następnie kliknijcie na TS3_Memory_Modder.exe,a następnie odhaczacie te wspomnienia,których nie chcecie i klikacie na saves,chwile cztekacie i klikacie close http://2.bp.blogspot.com/--dzbOyUxs-...MemoryTool.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-AFMvPJqVZF...innerungen.jpg

można pobrać tylko jedna wersje moda http://www.modthesims.info/download.php?t=4462

Co prawda ten mod na zablokowanie wspomnień nie pomógł w tym "zamrażaniu" gry, to przynajmniej te bezsensowne wspomnienia nie wyskakują przy każdej możliwej okazji, co jest wielką ulgą w grze. Na zamrożenia pomogło zaś rozpoczęcie gry na nowym zapisie, wszystko idzie jak po maśle (narazie...) i mogę nacieszyć się Pokoleniami. Dzięki za tego moda jeszcze raz ;)

anjanka
06.07.2011, 09:46
a mnie juz znudzil ten dodatek :D tyle bledow jest ze szok dalej nie moge zmienic umiesnienia simki :/

anie_1981
06.07.2011, 10:41
Mnie też już zaczął nudzić ten dodatek. Tak się nie mogłam doczekać Wymyślonego, a teraz myślę czy nie ściągnąć moda na pozbycie się tych lalek. Jak tak, to żaden dzieciak nie dostawał lalki, teraz dostają ją wszystkie.... Denerwujące.

Fatumka
06.07.2011, 10:48
A nie orientujecie się, czy wyszły już jakieś łatki? Ewentualnie gdzie je znaleźć?

muffindance
06.07.2011, 10:54
Mnie też już zaczął nudzić ten dodatek. Tak się nie mogłam doczekać Wymyślonego, a teraz myślę czy nie ściągnąć moda na pozbycie się tych lalek. Jak tak, to żaden dzieciak nie dostawał lalki, teraz dostają ją wszystkie.... Denerwujące.

Mam tak samo. No i wspomnienia. ;_; 'Sim X poszedł do parku', 'Sim X zwrócił swoje drugie śniadanie'.... A najgorsze jest to, ze jak jeden Sim otrzymuje zaproszenie na przyjecie, to reszcie domowników zapisuje się to w wspomnieniach.

Ejak
06.07.2011, 12:06
Można wyłączyć opcje wyświetlania się wspomnień. A z wp wcale nie trzeba się bawić w młodości to nie urośnie, a jak już urósł to włożyć do wyposażenia Sima i po problemie.

nmin
06.07.2011, 18:12
Starszej Simce od kilku dni nie wyjmuję WP z plecaka, a jeśli zrobi to sama, to od razu kasuję jej tę czynność. Zdążyłam już o tym paskudztwie zapomnieć, gdy teraz dostała je jej młodsza siostra... Obie lalki skonfiskuje tatuś i będzie je miał w swoim plecaku, żeby dziewczynki nie miały do nich dostępu :P

Już wiem, czego jeszcze mi brakuje w Pokoleniach - interakcji między dzieckiem w wieku szkolnym a niemowlęciem. Jak mam zbudować relację między siostrami, skoro starsza nie może z młodszą zrobić dosłownie NIC, już nawet nie marzę o zabawianiu, ale choćby o obejrzeniu?

Mrufka
06.07.2011, 22:09
Już wiem, czego jeszcze mi brakuje w Pokoleniach - interakcji między dzieckiem w wieku szkolnym a niemowlęciem. Jak mam zbudować relację między siostrami, skoro starsza nie może z młodszą zrobić dosłownie NIC, już nawet nie marzę o zabawianiu, ale choćby o obejrzeniu?

A o jakiej grupie wiekowej mówisz? Bo dziecko szkolne może bawić się z dzieckiem raczkującym. Z niemowlęciem nie może robić nic to prawda. Ale z małym dzieckiem może się bawić w "a kuku", przytulić lub podać butelkę.

Justyna0307
07.07.2011, 10:00
co do wymyślonego przyjaciela to moja simka ma go w plecaku. Ale ostatnio zauważyłam że jak kieruję ową simką to wymyślony przyjaciel stoi po drugiej stronie ulicy (jako normalny sim) :O I jeszcze jedno: mam rodzeństwo, dziewczynę i chłopaka. To córki brata są dla mojej simki "siostrzenica" a nie powinno być "bratanica"?

anie_1981
07.07.2011, 10:15
I jeszcze jedno: mam rodzeństwo, dziewczynę i chłopaka. To córki brata są dla mojej simki "siostrzenica" a nie powinno być "bratanica"?

Też to zauważyłam. Ale w angielskim języku jest na to jedno słowo i to po prostu niedoróbka tłumaczenia.

nmin
07.07.2011, 10:44
A o jakiej grupie wiekowej mówisz? Bo dziecko szkolne może bawić się z dzieckiem raczkującym. Z niemowlęciem nie może robić nic to prawda. Ale z małym dzieckiem może się bawić w "a kuku", przytulić lub podać butelkę.Przecież napisałam wyraźnie, że chodzi mi o niemowlę. Interakcje między małym a średnim znam...

Justyna0307
07.07.2011, 12:23
Też to zauważyłam. Ale w angielskim języku jest na to jedno słowo i to po prostu niedoróbka tłumaczenia.

a już myślałam że to u mnie błąd może ;)

nmin
07.07.2011, 19:35
Powiem Wam, co zrobiłam z Wymyślonym Przyjacielem, bo może komuś jeszcze się to przyda. Jak już pisałam, nie cierpię tych lalek, ale mojej Simce strasznie brakowało znajomych nastolatków, bo gram w Bridgeport, a jak wiadomo, tam są prawie sami single i bezdzietne pary - zna tylko dwóch nastolatków, jednego chłopca i żadnej dziewczyny. Użyłam kodu Nraas, w opcji "Okultyzm" zaznaczyłam "Brak" i WP zmieniła się w Simkę bez żadnych eliksirów czy innych bajerów. Potem, również kodem, wybrałam jej na matkę jakąś NPC i wprowadziłam obie do bloku obok bloku mojej rodziny - teraz moja Simka ma w sąsiednim bloku najlepszą przyjaciółkę, a ja mam spokój z paskudną lalką ;) Zaraz to samo zrobię z lalką młodszej siostry, bo ona też nie ma koleżanek i kolegów.

Biała
10.07.2011, 11:05
Powiem Wam, co zrobiłam z Wymyślonym Przyjacielem, bo może komuś jeszcze się to przyda. Jak już pisałam, nie cierpię tych lalek, ale mojej Simce strasznie brakowało znajomych nastolatków, bo gram w Bridgeport, a jak wiadomo, tam są prawie sami single i bezdzietne pary - zna tylko dwóch nastolatków, jednego chłopca i żadnej dziewczyny. Użyłam kodu Nraas, w opcji "Okultyzm" zaznaczyłam "Brak" i WP zmieniła się w Simkę bez żadnych eliksirów czy innych bajerów. Potem, również kodem, wybrałam jej na matkę jakąś NPC i wprowadziłam obie do bloku obok bloku mojej rodziny - teraz moja Simka ma w sąsiednim bloku najlepszą przyjaciółkę, a ja mam spokój z paskudną lalką ;) Zaraz to samo zrobię z lalką młodszej siostry, bo ona też nie ma koleżanek i kolegów.

Dzięki, na pewno się przyda :)

Ejak
10.07.2011, 17:08
A ja dla dzieciaków, aby miały przyjaciół (oprócz WP) wziąłem i sklonowałem rodziców w wersji dziecięcej :P

simswerka
11.07.2011, 13:32
Moje wrażenia z gry są jak najbardziej pozytywne! Gram od niecałej godziny, a już mi się podoba. Czytanie do snu jest urocze. Wymyślonego Przyjaciela miałam od razu w łóżeczku dziecka.

Ejak
11.07.2011, 15:01
Ja też mam pozytywne, chociaż fajerwerków nie ma, ale wszystkie interakcje, obiekty urealniają całą rozrywkę.

anie_1981
11.07.2011, 17:30
Dlatego ja planuję mieć całą serię trójki, no chyba, że wyjdzie jakiś, który zupełnie mnie nie interesuje.

Electric Shabet
11.07.2011, 22:26
"Pokolenia" podobają mi się strasznie. Ale jednego mam naprawdę dość. Mianowicie, chodzi tu o Wymyślonego Przyjaciela. Jest okropny. Dziecko moich simów ma cechę "artystka" to sobie od czasu do czasu maluje. Idzie z sypialni rodziców, do swojego pokoju, żeby namalować obraz, a WP tak denerwująco łazi za nią, jakby zrobił bara-bara w domu swojej dziewczyny, czy coś -.- Ale ogólnie, dodatek mi się podoba. A ktoś ożywiał WP? Jeżeli tak, to on jest normalnie w rodzinie, i da się nim kierować? I zmienia wygląd, czy pozostaje taką chodzącą kukłą?

miłośniczka zwierząt
12.07.2011, 07:34
dołącza do rodziny i zmienia wygląd na normalnego sima .

Fisia
12.07.2011, 08:12
No ale trzeba zrobić taki eliksir. Ja go zrobiłam, no mam niemowlaka, jest lalka, ale z wyposażenia nie da się wyjąć O_o teraz jest już nastolatką i nadal tam siedzi (ten przyjaciel). No w ogóle podoba mi się to, że nie trzeba niczego ściągać, a z kodem można zmienić nawet płeć Sima ^^ Albo staruszki z laseczkami i nastolatki z pryszczami. To jest niezłe ;). Strasznie dużo to wprowadza nowych rzeczy.

suomii
12.07.2011, 10:07
a ja nie gram narazie bo mi monitor szlag trafił i u mojej mamy siedze a u niej simsy nie chodzą :P a wp nie miałam nadal. dziecko się cały czas bawiło i nic. no trudno, może w następnej rodzinie będę miała, ale nawet nei potrzebuję go tak bardzo, tylko do sprawdzenia jaki on jest. :)

Lubie
12.07.2011, 11:20
To nastolatki mogą mieć pryszcze ??

Cam
12.07.2011, 14:57
A to w podstawie pryszczy nie było? :O

Ejak
12.07.2011, 15:17
Cam: nie w podstawie pryszczy nie było, nawet nie było owego lizaka, który był pokazywane na zwiastunie. A co do pryszczów to naprawdę są ? Bo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć bo nastolatek będzie za 3 dni.

nmin
12.07.2011, 15:30
Cam: nie w podstawie pryszczy nie było, nawet nie było ów lizaka, który był pokazywane na zwiastunie.Lizaka już od podstawy można zabrać dziecku, ale trzeba mieć cechę "zły". Pojawia się wtedy interakcja "zabierz dziecku słodycze" czy jakoś tak, dokładnie nie pamiętam, bo miałam tylko jedną złą Simkę i było to dawno. Nie wiem, czy dotyczy to jeszcze jakieś negatywnej cechy.

Słowo "ów" się odmienia, powinno być "owego lizaka", no muszę się przyczepić ;)

Ejak
12.07.2011, 16:38
nmin: poprawiłem, a co zabierania lizaka, to nie wiedziałem, bo nigdy nie robię złych Simów :)

anie_1981
12.07.2011, 17:49
Moje Simy nastolatki nie mają pryszczy, co trzeba zrobić, żeby miały?

Ejak
12.07.2011, 18:01
anie_1981: Znalazłem informacje, że one same się pokazują przy dorastaniu nastolatka, a żeby je usunąć należy użyć lustra i wtedy jest opcja "użyj toniku na pryszcze" albo "wyciskaj" ;) Jest też możliwość cierpliwego czekania, aż same znikną.

nmin
12.07.2011, 18:07
W dwójce przecież też pryszcze pojawiały się tylko na kilka dni i była wtedy na lustrze jakaś opcja z pryszczami, chyba używanie toniku. Przez resztę dni nastolatki miały gładką buźkę ;)

Searle
13.07.2011, 07:42
Nie spotkałam się jeszcze w grze z pojawieniem się pryszczy. Są na pewno? Bo ubolewałam, że powinny być dodane w tym dodatku, ale ja tego jakoś nie zauważyłam.

rocktechnika
13.07.2011, 09:10
Nie spotkałam się jeszcze w grze z pojawieniem się pryszczy. Są na pewno? Bo ubolewałam, że powinny być dodane w tym dodatku, ale ja tego jakoś nie zauważyłam.
Ja też jeszcze nie zauważyłam pryszczy u nastolatków, a miałam już kilkoro...

neville
13.07.2011, 10:06
W dwójce był trądzik, pryszczów nie ma i nie było.
Ściągnijcie sobie skiny z pryszczami. :P

hellraiser
13.07.2011, 11:01
A ja już nie mam siły do tej gry... Przez cztery tygodnie simowe było wszystko ok, zdążyłem znowu trochę pograć, i znowu stare śmieci - mrożenie się gry, wieczne zacinanie, masakra jakaś. Z żadną grą jak z The Sims 3 nie miałem tylu problemów. Nie wiem, co to powoduje. Tak się zrobiło po instalacji Pokoleń i nawet mod na wyłączenie wspomnień nic nie pomógł. Cóż, jeżeli to pomoże, to Pokolenia mówią pa-pa.

anie_1981
13.07.2011, 11:46
U mnie nigdy nastolatki nie miały trądziku, ani w dwójce ani w trójce. Raz by mogli mieć... No a co do mrożenia się gry, to ja mam takie krótkie przycinki co parę sekund. Już się przyzwyczaiłam. Poza tym gra chodzi dobrze.

Felixia
15.07.2011, 15:38
Bardzo ciekawy dodatek według mnie! najciekawsze są piętrowe łóżka i jest sporo obiektów!jest też dużo interakcji dla dzieci np mogą zastawić pułapkę albo bawić się w podwodną podróż w wannie.Zapłaciłam 74zł z przesyłką z allegro więc to nie dużo za tak ciekawy dodatek!

Pinezka
15.07.2011, 16:58
Miałam te wstrętne przycinki, ale odkąd rozpoczęłam nowiutki zapis w Bridgeport jest cacy :D

anie_1981
15.07.2011, 17:15
Jak to jest, coś jak wahania nastroju i potem to znika czy jak oni to rozwiązali? Jakiś nastrójnik jest, albo pragnienie w stylu "wyciśnij pryszcze"?

Gejowniczek
16.07.2011, 21:49
i znowu stare śmieci - mrożenie się gry, wieczne zacinanie, masakra jakaś

Znam ten ból. Też pykam na Commodorze ;)

Juhas
18.07.2011, 16:28
Dziś zrobił mi się synek i ma tą lalę :D A że małych dzieci nie lubię to jest już w wieku podstawówkowym :) Ta lala jest okropna :O Łazi po willi, biega okropnie a jak syn śpi to się zmienia na lepsze- w zabawkę.
Ma na imię skarbek i jest dobry, gderliwy i przyjacielski.

Ejak
20.07.2011, 11:00
A jak najłatwiej dowiedzieć się cech WP ?

anie_1981
20.07.2011, 16:23
Interakcja pogawędki do tego służy. Można dodatkowo kupić dzieciakowi nagrodę szczęścia "spostrzegawczy", wtedy szybciej poznaje cechy WP. Jeśli masz NRaas Master Controller'a, to klikasz na WP, NRaas\Master Contorller\Opcje Zaawansowane\Cechy Charakteru\Zmień. Możesz niczego nie zmieniać, ale wiesz jakie ma. Ważne, to nie grzebać w jego "ukrytych" cechach.

Ejak
20.07.2011, 18:25
Dzięki, tylko przy pogawędkach, rzadko mój Sim znajduje cechy u drugiego, chyba, że są wspólne.

suomii
20.07.2011, 20:48
a moi wogóle nie poznają :/

Juhas
21.07.2011, 18:39
Jak wspomniała Annie mój dzieciak ma nagrodę spostrzegawczy :)
Istnieje również interakcja "poznaj" :)

Rosemarie
21.07.2011, 18:48
Jest też tak, że o ile WP ma cechę np. poczucie humoru, a Twoje simowe dziecko opowie dowcip to wyskakuje, że ma cechę poczucia humoru czy cos takiego

Ejak
21.07.2011, 21:37
W końcu mam nastolatka, więc wyślę klonów swoich dorosłych Simów do internatu, a wtedy bardzie się skupie się na nastolatku. Mam pytanie studniówka to nie to samo co zakończenie szkoły w The Sims 3, które widać na okładce ?

ultraviolence
23.07.2011, 13:10
W końcu mam nastolatka, więc wyślę klonów swoich dorosłych Simów do internatu, a wtedy bardzie się skupie się na nastolatku. Mam pytanie studniówka to nie to samo co zakończenie szkoły w The Sims 3, które widać na okładce ?
Nie. Studniówka odbywa się na tej zasadzie, że na początku któregoś tygodnia dostajesz komunikat, że w piątek odbędzie się bal - możesz zaprosić swoją sympatię lub sam zostać zaproszony. W umówionym dniu i godzinie przyjeżdża po ciebie limuzyna i jedziesz do szkoły. Poźniej sim znika w jej wnętrzu i co jakiś czas pojawia się komunikat, zdający relację z imprezy... Na koniec, po wyjściu, nastolatek dostaje zdjęcie z imprezy i koronę, jeśli wybrano go królem/królową balu (wszystko znajdziesz w ekwipunku). To z okładki, zdaje mi się, że jest prędzej z ukończenia szkoły z internatem... Ale na 100% nie wiem, bo jeszcze żadnego sima tam nie posyłałam.

Ejak
23.07.2011, 14:19
Helena Dzięki wielkie, ja właśnie wybierałem opcje w komputerze związane z internatem i trochę się rozczarowałem, tak małą ilością szkół :( Jednego klona wysłałem do szkoły "Miłości i Pokoju", a drugiego do tej na samej górze za 1600.

neville
23.07.2011, 18:57
Gram w Pokolenia od czerwca, i żadnych znaczących problemów nie widzę. :D
Jestem zadowolony i czekam na Zwierzaki. :)

shan
26.07.2011, 13:27
Ja pokolenia zainstalowałem sobie niedawno i jak na razie jestem zadowolony- występuje kilka błędów ale nie są aż tak uciążliwe :D

carineesz
26.07.2011, 13:58
Ugh. Zainstalowałam sobie Pokolenia, pograłam chwile, wyłączyłam i znów chciałam włączyć Simsy i mi się program startu zacinał przy kliknięciu 'startu'. Właśnie w tej chwili robię całą reinstalkę.
Narazie moje wrażenia z gry są tragiczne, chociaż przez tą chwilę co pierwszy raz zagrałam w Pokolenia, spodobało mi się robienie psikusów i konsekwencje spóżnienia się do szkoły. Możliwość wycieczek szkolnych też jest fajna. W sumie niewiele zdołałam "przetestować", a bardzo chciałabym zrobić np. wieczór kawalerski/panieński albo imprezę pod nieobecność rodziców. :(
Denerwujące są te powiadomienia-wspomnienia. Gdyby jeszcze te zamieszczane automatycznie zdjęcia, były lepsze...

shan
28.07.2011, 18:44
Te zdjęcia najbardziej mnie denerwują. Jest mod dzięki któremu nie będą wyskakiwać wspomnienia że np. sim poszedł do parku.

Séverine
28.07.2011, 19:12
Grałam u koleżanki. Pierwsze co mnie na maksa wkurzyło to te wspomnienia i opcja przy nich ,,Opublikuj". Poszedł Sim do parku i już ma wspomnienie! Strasznie mnie to denerwuje! Ale za to nowe obiekty np. piętrowe łóżka są super. Najbardziej podoba mi się wiek nastoletni, studniówka, kawały robione rodzinie i sąsiadom, pierwsza dziewczyna/chłopak, dostawanie szlabanów no i oczywiście dzikie imprezy pod nieobecność rodziców :D

Pinezka
28.07.2011, 21:00
Wszystkim przeciwnikom namolnych wspomnień proponuję zaaplikować moda na ich wyłączenie całkowite lub częściowe. Było o nich dość sporo już w tym dziale, między innymi linki do pobrania są w "Aktulizacjach modów" o ile dobrze pamiętam.
Osobiście mam moda na całkowite wyłączenie wspomnień, ponieważ muliły mi grę i nie były niczym aż tak ciekawym w tej ilości.

Edit: Znalazłam linki do tych modów.
1. Całkowite usunięcie wspomnień, nie można dodawać własnych. (Posiadam właśnię tę wersję) Klik (http://gnautylilgnomes.com/forum/index.php?topic=2428.0)
2. velocitygrass_no_automatic_memories.zip-pobieracie,jezeli chcecie wylaczyc wszystkie wspomnienia

pobrać TS3_Memory_Modder.zip,następnie kliknijcie na TS3_Memory_Modder.exe,a następnie odhaczacie te wspomnienia,których nie chcecie i klikacie na saves,chwile cztekacie i klikacie close http://2.bp.blogspot.com/--dzbOyUxs-...MemoryTool.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-AFMvPJqVZF...innerungen.jpg

można pobrać tylko jedna wersje moda http://www.modthesims.info/download.php?t=446281

shan
30.07.2011, 08:47
Polecam też ten oto Modyfikator wspomnień (http://modujsimsy.com/Modyfikator-Wspomnien.html)

Mod ten zatrzymuje zapełnianie się notatnika wspomnień bezużytecznymi wspomnieniami, które następnie muszisz usunąć ręcznie, aby zrobić miejsce dla własnych wspomnień, aby utrzymać savefiles (zapisy gry) małymi.
Może być również użyteczny w zapobieganiu pojawiania się bezużytecznych ikonek (ze wspomnieniami nad głową Sima), które rujnują zdjęcia z najważniejszych chwil w życiu Sima.

Martynaa
03.08.2011, 15:07
Gra jest świetna :D
Chociaz na początku miałam problem z zainstalowaniem, a potem gdy wchodzilam w edycje domu gra się wyłączała. Gra jest bardzo fajna, mnie akurat tak bardzo nie wkurzja te wspomnienie ;|

Miyoki
04.08.2011, 12:48
Wymyśleni Przyjaciele mnie niesamowicie irytują.
Każę moim Simom coś zrobić, ale nie wykonują tego, bo nachodzi na nich wymyślony przyjaciel i chce się np. bić na poduszki -.-
Przydatni są, gdy dziecko nie ma się z kim bawić, ale później niesamowicie irytują.

W dodatku po urządzeniu przyjęcia urodzinowego dla dziecka, które stawało się nastolatkiem jego wymyślony przyjaciel również obchodził urodziny (wiadomo). Teraz cały czas u każdego Sima w mojej rodzinie jako druga czynność pojawia się właśnie ów wymyślony przyjaciel. Gdy przesuwam strzałkę na tę ikonę to pokazuje mi się wytłumaczenie "przyjęcie urodzinowe".
I tego nie da się anulować o_O

Muszę się jakoś pozbyć tego dziwaka.

Pinezka
04.08.2011, 15:39
Miyoki - Wybierz na WP interakcje "daj mi spokój", czy coś takiego, a następnie, gdy stanie się zwykłą lalką możesz ją przenieść do wyposażenia innego sima, żeby nie wylazła.

Searle
04.08.2011, 18:00
Wymyśleni Przyjaciele mnie niesamowicie irytują.
Każę moim Simom coś zrobić, ale nie wykonują tego, bo nachodzi na nich wymyślony przyjaciel i chce się np. bić na poduszki -.-
Przydatni są, gdy dziecko nie ma się z kim bawić, ale później niesamowicie irytują.

Zgadzam się. Moim zdaniem zupełnie nietrafiona postać.

Miyoki
04.08.2011, 23:40
Miyoki - Wybierz na WP interakcje "daj mi spokój", czy coś takiego, a następnie, gdy stanie się zwykłą lalką możesz ją przenieść do wyposażenia innego sima, żeby nie wylazła.

Tak zrobiłam, ale ikonka wciąż była.
Może jak zagram drugi raz to zniknie.

Muszę pamiętać, by następnym razem ustawić długość życia dzieciaków na więcej dni, bo tylko one mogą korzystać z tych bajerów jak domek na drzewie (nie licząc bara-bara dla starszych) :x

Rosemarie
05.08.2011, 00:21
Zgadzam się. Moim zdaniem zupełnie nietrafiona postać.

Nie tyle co nietrafiona,a po prostu niedopracowana. Na początku fajnie, chociaż dziecko ma co robić, a poźniej mnie wkurza: rodzina je obiad i wokół pałęta się WP :((

anie_1981
05.08.2011, 09:45
Mnie też to denerwowało. Simka nie ma gdzie usiąść przy stole, bo WP jej synalka już zajęło krzesło. On powinien stać gdzieś z boku i aż tak bardzo tego dziecka nie absorbować. Ja już chyba wolę, jak dzieciak siedzi całe dnie przed kompem... Całe szczęście, że są mody... Mam wp wyłączonego kompletnie. Żadne dziecko nie dostanie u mnie lalki.

Ejak
05.08.2011, 11:46
Zawsze można schować WP do wyposażenia rodzica, a on da w prezencie komuś tam...

nmin
05.08.2011, 19:47
Muszę pamiętać, by następnym razem ustawić długość życia dzieciaków na więcej dni, bo tylko one mogą korzystać z tych bajerów jak domek na drzewie (nie licząc bara-bara dla starszych) :xJa od zainstalowania Pokoleń gram dziećmi bardzo długo i w ogóle mnie nie nudzą. Bawią się na nowym placu zabaw, przebierają, chodzą na zajęcia dodatkowe, psikusy też mogą robić... Fajne są teraz :)

anie_1981
05.08.2011, 19:54
Mi te "bajery" dzieciaków szybko się znudziły. Najbardziej czekałam na spacery z dzieckiem w wózku, ale to funkcjonuje w tak żałosny sposób, że nawet wózków teraz nie kupuję. Niby po co, żeby oglądać jak Simowie noszą dzieci na rekach na "spacerze z wózkiem"... Żenada. I co ja mogę na to, że żadne miasto nie jest idealnie płaskie...

Narutoman
06.08.2011, 09:30
Ja od zainstalowania Pokoleń gram dziećmi bardzo długo i w ogóle mnie nie nudzą. Bawią się na nowym placu zabaw, przebierają, chodzą na zajęcia dodatkowe, psikusy też mogą robić... Fajne są teraz :)

90 to za mało dni a 194 to za dużo, wiec ustawiłem na 120 dni:

Niemowlę - 3 dni

Małe dziecko - 7 dni

Dziecko - 10 dni

Nastolatek - 20 dni

Młody dorosły - 30 dni

Dorosły - 30 dni

Emeryt - 20 dni

anie_1981
06.08.2011, 14:25
Ja nie gram dziećmi ani dłużej ani krócej. Chyba mi jednak odpowiada ta EA'owska wersja wieku. Odkąd mam trójkę, prawie zawsze gram wielopokoleniowymi rodzinami, bo to mnie najbardziej w trójce kręci. No i polubiłam emerytów, w dwójce ich mordowałam, bo byli wnerwiający. U mnie w domu i tak prawie zawsze są jacyś małoletni :P Nie muszę im wydłużać wieku dziecięcego, nadal moja ulubiona grupa wiekowa to "młody dorosły". Tak w ogóle, to odkąd gram w Simsy marzyły mi się duże drzewa genealogiczne, ale ani w jedynce, ani w dwójce mi to nie wyszło. Nie byłam dostatecznie cierpliwa, żeby wychowywać te dzieciaki osobno w obydwu rodzinach, żeby dorosły i mogły się hajtnąć. No a w jedynce to nawet jednego dziecka nie wychowałam do dorosłości. To było za monotonne.

Martynaa
06.08.2011, 16:25
anie_1981 ja tez lubie grac wielopokoleniowymi
Ja mialam wielopokoleniowa rodzinę.. wszystko cacy i wgl.. ale przy czwartym pokoleniu byl kłopot.. w mieście było mało dzieci.. młodych dorosłych.. miasto opanowali emeryci O.O
No ale wyprowadziłam ich i zrobiłam nowych simsow do miasta teraz jest spx ;D

anie_1981
06.08.2011, 19:02
Może masz wyłączony postęp historii? Nawet tak skopany postęp historii, jak EA'owski, rozmnażałby Simów sąsiadów. Ja na ostatnią chwilę rozmnożyłam jednego emeryta, ale to była moja wina, że gra mu nie zrobiła żony i dzieci, po prostu korzystam z moda, którym mogę wyłączać postęp historii tylko poszczególnym rodzinom (lub całemu miastu), zapomniałam poszukać mu żony... ;) Ale teraz ma "dorosłą" żonę i zaszła w ciążę, będzie syn, no a przynajmniej powinien, bo się o to postarałam :P

Piszcie coś w temacie "Opowiadamy jak sobie gramy", bo skoro wróciłam do Bardów to mam zawsze mnóstwo zdjęć i nie chcę, by mi zalegały na dysku :P

hare_krishna
10.08.2011, 09:24
Zastanawiam sie nad kupnem tego dodatku, ale czy jest sens jesli gra sie glownie simami-singlami? Czy dla 'nierodzinnych' simow gra wnosi jakies innowacje? :|

Ejak
10.08.2011, 10:25
@up: Wnosi, ale niewielkie innowacje.

malinka215
18.08.2011, 12:26
dodatek super :)
tylko mam pytanie nie na temat: skąd pobrać mod na cenzurę?

operahouse13
18.08.2011, 13:18
tu jest taki temat :) http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61285

malinka215
18.08.2011, 14:21
to jest taki temat :) http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61285

tu coś mi nie wychodzi :/

redmoon
20.08.2011, 17:31
U mnie kiedyś wszystkie dzieciaki z Riverview wyszły nagle ze szkoły, potem próbowałem znów wysłać je do szkoły ale one znów wychodziły. Pożar był czy coś.
PS.: Pamiętam jak u mnie w szkole była próba alarmu pożarowego, angielski nam przepadł :):):)

carineesz
20.08.2011, 20:05
U mnie kiedyś wszystkie dzieciaki z Riverview wyszły nagle ze szkoły, potem próbowałem znów wysłać je do szkoły ale one znów wychodziły. Pożar był czy coś.
PS.: Pamiętam jak u mnie w szkole była próba alarmu pożarowego, angielski nam przepadł :):):)

To w Simsach mozliwy jest pożar w szkole? Jeśli tak, to extra ! :D

Oj, mi z Pokoleń jednak najbardziej podobały mi się kary dla dzieciaków i cecha "Buntownik" czy coś takiego ;)

PS: U mnie w szkole też była próba alarmu, był wtedy polski, a babka kazała nam spokojnie siedzieć i prowadziła normalnie lekcję. Ciekawe co by było, gdyby się naprawdę paliło :D

redmoon
22.08.2011, 06:44
A teraz najnowsze wiadomości z Simowego świata.
Więc tak. Zrobiłem rodzinę, dwoje staruszków kobietę i faceta, każde z nich miało już dorosłe dziecko. I ci dorośli to małżeństwo. Mieli bliźniaki, Aleksa i Alana (nastolatków). Więc Alex zastawił pułapkę "Farba w prysznicu". i Gdy jego brat (Alan) wszedł pod prysznic i miał dwa negatywne nastrójniki za nabranie się na psikus. I dla realizmu trochę ich skłóciłem, po kilku interakcjach z serii wredne, kliknąłem "Alex-zacznij ignorować tę osobę" wyskoczył mi komunikat w stylu :
"Ups, chyba Alex i Alan się obściskują, lepiej żeby nikt się nie dowiedział o tym związku" lub coś ten deseń. Dziwniejsze jest to, że w tej samej chwili wyskoczył mi poprawny komunikat o ignorowaniu.

PS.: Co do tego pożaru w szkole to ja nie wiem czy był po prostu tak przypuszczam.

Searle
22.08.2011, 08:15
kliknąłem "Alex-zacznij ignorować tę osobę" wyskoczył mi komunikat w stylu :
"Ups, chyba Alex i Alan się obściskują, lepiej żeby nikt się nie dowiedział o tym związku" lub coś ten deseń. Dziwniejsze jest to, że w tej samej chwili wyskoczył mi poprawny komunikat o ignorowaniu.

Też kiedyś miałam ten komunikat między siostrami bliźniaczkami. Jakiś błąd gry lub złe przetłumaczenie tekstu.

carineesz
22.08.2011, 12:37
Tak. To jest jakieś złe przetłumaczenie. Moja Simka była wrogiem z jednym z nastolatków z rodziny Bunch (Sunset Valley) i też się taki komunikat wyświetlał.

Kamis
22.08.2011, 12:44
Żałuję, że kupiłam, strata pieniędzy. Nie wnosi zbyt wiele, spodobały mi się tylko meble...

Ejak
23.08.2011, 15:04
Ja nie żałuje, bardzo ciekawy dodatek, szkoda tylko, że miasta nie dali.

Levkoni
23.08.2011, 21:41
Jedną z rzeczy, które najbardziej mi się podobają to chodzenie o lasce, które wygląda rewelacyjne, dwa rodzaje chodów i trzy różne laski do wyboru w tym klasyczna drewniana i dwie eleganckie. A to "grożenie światu" to po prostu mnie rozbraja :D

I nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale zmienili wygląd staruszków, wcześniej byli tacy obwiśli i każdy wyglądał prawie tak samo, niedopracowani, teraz to zostało naprawione, albo mój wzrok już od grania wysiada. No i oczywiście opcja edytowania sima w cas po wpisaniu kodu testingcheatsenabled true, czyli coś na co czekałem a co było mi potrzebne do zmiany wyglądu NPC (zazwyczaj wyglądają jak szmatławce), dodawaniu zmarszczek starym simom i do zmiany sylwetki (jak sim przytyje to po 2-3 dniach wraca z powrotem do swojej wagi i na odwrót, czyli błąd nienaprawiony od podstawki). Ogólnie to dodatek dla mnie świetny bo ja bardzo lubię grać simowymi pokoleniami.

Narutoman
04.09.2011, 15:29
Fajna jest ta gra, dodano wiele nowych opcji i rzeczy. Wieczory kawalerskie i panieńskie są super a śluby wyglądają o wiele lepiej :). Dziecko moich simów, dzień po narodzinach, dostało magiczna lalkę od cioci Misi xd. Madzia, (bo tak miało na imię to dziecko) zaraz po tym jak nauczyła się mówić, chodzić i korzystać z nocniczka, przez całe 4 dni bawiła się tą lalką, a gdy Magda urosła, to lalka razem z nią, a opcja ''Zaatakuj pazurem,, jest świetna, najpierw dziecko ma taką przerażoną minkę, a potem się śmieje :D. I jak anie mówiła, Magda była bardzo słodka gdy nie chciała zejść z konika :D. Wracając do zmyślonego przyjaciela, nie wiem czemu mówicie że jest straszny, mi się podoba. Za dużo horrorów się naoglądaliście :P. Tata Magdy od początku odkrywał nowe eliksiry, na początku mu nie wychodziło ale po tym jak doszedł do 5 poziomu logiki eiksiry zaczęły się pojawiać, a gdy odkrył eliksir do zmienienia WP w sima, Magda od razu to zrobiła i teraz Ellie jest prawdziwą Simką, i nadal morze zmienić się w WP i w sima z powrotem :D.

Mam jedno pytanie, bo tata Magdy jest już dorosłym a jeszcze nie ma kryzysu wieku średniego, czy to pojawia się trochę później czy mam jakiś błąd?

Maszka
04.09.2011, 15:47
Chyba masz błąd, bo z tego co wiem sim ma ten kryzys kiedy przechodzi w wieku mł. dorosłego do dorosłego. U mnie jeszcze żaden sim go nie dostał, bo wszyscy są, albo za młodzi, albo za starzy :D

miłośniczka zwierząt
04.09.2011, 17:57
No cóż pokolenia są bardzo dobrym dodatkiem. Dużo opcji wnosi i dzięki temu gra nie jest już taka nudna ale stała się ciekawsza ;).

Searle
05.09.2011, 07:49
Mam jedno pytanie, bo tata Magdy jest już dorosłym a jeszcze nie ma kryzysu wieku średniego, czy to pojawia się trochę później czy mam jakiś błąd?

Kryzys wieku średniego przychodzi, gdy sim zmienia się z młodego dorosłego w dorosłego, ale chyba nie zawsze simy przechodzą przez ten kryzys.

Levkoni
05.09.2011, 20:11
Na pewno nie zawsze bo mój sim w ogóle nie przeszedł, za to nastolatki coraz mają dzień buntu.

anie_1981
06.09.2011, 12:17
U mnie z tym kryzysem bywa różnie. Czasami oboje małżonkowie dostają kryzys zaraz po przejściu z m. dorosłego do dorosłego, czasami tylko jedno z nich, a czasami żaden. Ja wysyłam ich na terapię do szpitala i pozbywam się kryzysu. Można się też go pozbyć po wpisaniu kodu testingCheatsEnabled true i kliknięciu na nastrójnik z SHIFT'em. Okresu buntownika pozbywam się z kodem... wolę jak moje simy są grzeczne i miłe... :D

Levkoni
06.09.2011, 15:45
Jesteś niszczycielką opcji simowych :D Ja tam nie gram z kodami, podejmuję wszystkie wyzwania jakie oferuje, a bunt nastolatka mi się podoba bo mogę bezkarnie napsocić ;)

anie_1981
06.09.2011, 16:21
Byłam, jestem i będę kodziarą :D Taki styl gry mi w pełni odpowiada... :P

miłośniczka zwierząt
06.09.2011, 16:27
Mój jeden sim miał kryzys wieku średniego ale wysłałam go na terapie do szpitala i się pozbyłam kryzysu wieku średniego.

Narutoman
09.09.2011, 17:58
Fajna jest ta gra, dodano wiele nowych opcji i rzeczy. Wieczory kawalerskie i panieńskie są super a śluby wyglądają o wiele lepiej :). Dziecko moich simów, dzień po narodzinach, dostało magiczna lalkę od cioci Misi xd. Madzia, (bo tak miało na imię to dziecko) zaraz po tym jak nauczyła się mówić, chodzić i korzystać z nocniczka, przez całe 4 dni bawiła się tą lalką, a gdy Magda urosła, to lalka razem z nią, a opcja ''Zaatakuj pazurem,, jest świetna, najpierw dziecko ma taką przerażoną minkę, a potem się śmieje :D. I jak anie mówiła, Magda była bardzo słodka gdy nie chciała zejść z konika :D. Wracając do zmyślonego przyjaciela, nie wiem czemu mówicie że jest straszny, mi się podoba. Za dużo horrorów się naoglądaliście :P. Tata Magdy od początku odkrywał nowe eliksiry, na początku mu nie wychodziło ale po tym jak doszedł do 5 poziomu logiki eiksiry zaczęły się pojawiać, a gdy odkrył eliksir do zmienienia WP w sima, Magda od razu to zrobiła i teraz Ellie jest prawdziwą Simką, i nadal morze zmienić się w WP i w sima z powrotem :D.

Dalsza część moich wrażeń z gry TS3 Pokolenia:

Magda i Ellie zostały nastolatkami, Ellie wysłałem do szkoły z internatem, żeby bardziej skupić się na Magdzie. Uwielbiam ten cały internat :D lobię mieć mnóstwo dzieci ale mnie wkurzały, a teraz mogę mieć z 10, wysłać 9 gdzieś i skupić się na tym jednym :D. No więc Magda po pierwsze nauczyła się jeździć potem zastawiła pułapki na domowników, sąsiadów i dwa razy zalała szkołę :D:D:D Potem okazało się że za kilka dni jest bal ale nie miała żadnego chłopaka, ba, nawet nie znała żadnych nastolatków! miałem 3 dni - zbyt mało czasu na znalezienie kogoś, szkoda. Poszła na bal, dostała zdjęcie i została królową balu ^^ dodatkowo poznała tam i zauroczyła się w takim jednym simie. Potem sobie flirtowali, poszli na parę randek i teraz jest to jej chłopak. Magda znalazła też swoje hobby - wędkowanie.

miłośniczka zwierząt
09.09.2011, 18:08
Ja mam obecnie wampirzyce która ma dzieci z kochankiem i ma reputacje oszust ale ma też narzeczonego z którym poprawiłam jej relacje i niedługo odbędzie się ich ślub. Poprzednio jak inna moja simka zdradziła swojego narzeczonego to ten na jak umówiła się, z nim na randkę z nią zerwał natomiast moja obecna simka nadal ma narzeczonego był na nią zły ale już jest ok. A córki Felicji i jej kochanka obie dostały po wymyślonym przyjacielu. Nazwały je Ted i Edd ;).

anie_1981
09.09.2011, 19:11
Ja na początku miałam trójkę dzieci i wszystkie miały te lalki i je "uruchomiły". To znaczy bez ożywiania, po prostu łażąca lalka. Już mi się dawno znudziły lalki i teraz żadne dziecko nie ma WP.

miłośniczka zwierząt
09.09.2011, 19:29
u mnie każde dziecko ma ja te lalki lubię.

Levkoni
09.09.2011, 21:04
Mój sim swoją lalkę ożywił za pomocą eliksiru, który sam przyrządził i się z nią ożenił (bo była dziewczynką). Ładna simka z niej wyszła, mają już dorosłe dzieciaki i niedługo wnuków się doczekają, a tak a propos, ożywiona lalka ma opcję zmieniania się z powrotem w lalę kiedy zechce, a do tego ma ten specjalny chód dostępny :P

coraline
21.09.2011, 15:14
ludki kochane, czy u was też tak duuuuużo czasu potrzeba żeby simowie mogli razem zamieszkać? mój Bill i Karolina (ci sami co od problemu ze wzrostem ;]) byli w sobie zakochani spory czas zanim jeszcze wgrałam pokolenia... a wgrałam je dopiero wczoraj :p no i od tego czasu łażą na te randki i łażą (chociaż ona nagle bardzo czesto odmawia ;/), ale romans mają liczony dopiero od wczoraj więc jest to jakieś 11 dni... i ani widu ani słychu opcji wprowadzenia :( zaczynam wierzyć, że oni naprawdę nie są dla siebie stworzeni (chociaż niezaprzeczalnie po to ich zrobiłam :p) i że powinnam ich losy rozdzielić, bo się tylko wszyscy męczymy. ;/

... ostatecznie po prostu połaczyłam rodziny po zbrakło mi cierpliwości :)

anie_1981
22.09.2011, 09:09
Wcześniej z innymi parami nie było problemów? Żeby się wprowadzić trzeba korzystać długo z interakcji towarzyskich, nie romantycznych. Może się pokłócili i trzeba szukać interakcji "Przeproś". Moi też się czasami kłócą przy posiłkach np. i muszą się potem przepraszać.

VoyageFun
23.09.2011, 07:21
Mam pytanko. Gdzie muszą rodzice wyjechać żeby nastolatek zrobił imprezę ? Bo ja czytałam, że dorośli muszą gdzieś wyjechać. Mi chodzi o taką imprezę po nieobecność rodziców.

Searle
23.09.2011, 07:51
Mam pytanko. Gdzie muszą rodzice wyjechać żeby nastolatek zrobił imprezę ? Bo ja czytałam, że dorośli muszą gdzieś wyjechać. Mi chodzi o taką imprezę po nieobecność rodziców.

Rodzice dostaną telefon z propozycją darmowych wakacji. Jeśli się zgodzisz, to wszyscy dorośli simowie wyjadą pozostawiając nastolatka w domu.

Levkoni
23.09.2011, 18:36
U mnie jak wyjechali na te darmowe wakacje to po ich powrocie miałem bugi, między innymi pasek starzenia się potrafił nie wzrastać kilka dni, a po tych dniach przeskakiwał o zaległy czas, potem znowu stał itd, były też problemy z ekwipunkiem osobistym sima.

coraline
23.09.2011, 18:45
@anie - to jedyni simowie którymi gram (już całkiem spory czas, po prostu wyłączam starzenie bo tak ich kocham ;d), a pokolenia dopiero co zainstalowałam kilka dni temu, więc to w ogole jedyni na których `pokoleniowe` opcje są testowane :) mam nadzieje ze nastepnym razem juz jakos lepiej to bedzie szło, zwłaszcza ze następna para raczej bedzie ze sobą juz od nastoletnich czasów :) póki co Karolina i Bill są już po ślubie, właśnie będą się przeprowadzać, żeby mieć w ogrodzie miejsce na domek na drzewie i wszystkie inne bajery dla swoich planowanych pociech ;d btw - nie wiem jak wy, ale ja się strasznie jaram nastrójnikiem "wierny/wieczyście wierny" ^^ to taaaaaakie słodkie ;d

Searle
23.09.2011, 19:42
Ja z darmowymi wakacjami nie miałam błędów, ale jeśli chodzi o internat to już tak. Wysłałam dzieciaka do internatu. Pojechał o 9 rano... i wrócił o 15 do domu, a na następny dzień poszedł normalnie do podstawówki.

BlueDinosaur
01.10.2011, 13:48
Searle, miałam tak samo. Darmowe wakacje mi działają, ale jak kiedyś zapisałam gdy simka opowiadała historię o duchach to wszystko się grze pomieszało.

Narutoman
03.10.2011, 20:21
Miałem jedno dziecko, potem trojaczki, a potem bliźniaki i wszystkie dostały magiczne lalki i wszystkie lalki zamieniły się w Wymyślonych Przyjaciół zaraz po urodzinach wszystkich dzieci, więc problemów z WP nie mam. A z internatem też nie, wysłałem tam pięcioro dzieci i wszystkie tam są i nie wróciły się na następny dzień. Ale za to mam problem z tym kryzysem bo się wogle nie pojawia, :| mam kolejną parę dorosłych simów i nie mają kryzysu wieku średniego :|

I jedna z ich córek była na wycieczce szkolnej, zwiedzała katakumby i dostała taki fajny plakat, który bardzo mi się spodobał:

http://i.imgur.com/gcCB8.jpg

Searle
04.10.2011, 05:56
Naruto, fajny ten plakat. Moje simy z wycieczek nie przynoszą nic ciekawego.

Narutoman
04.10.2011, 15:30
Oprócz tego plakatu jakieś dwa razy cała szóstka dzieci przyniosła mi lustra z teatru :O Następnym razem zrobię zdjęcie.

miłośniczka zwierząt
04.10.2011, 17:54
Mam simkę która ma obecnie kryzys wieku średniego . Moje simy jeszcze na wycieczce w teatrze nie były . Były za to na cmentarzu i w restauracji.

Narutoman
04.10.2011, 20:18
To jest lustro które przyniósł ze sobą mój sim z wycieczki szkolnej w teatrze:

http://i.imgur.com/JFaUg.jpg

Björk
05.10.2011, 03:39
http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4440

Tutaj jest nagroda za udział w klubie muzycznym i pudełko na śniadanie z wycieczki do restauracji.

http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4439

Tutaj jest widoczny pas skauta.

http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4438

Nagroda z festiwalu muzycznego w szkole oraz zdjęcie ze studniówki.

http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4437

Baletki za udział w zajęciach baletowych, nagroda z wycieczki szkolnej do ośrodka naukowego, nagroda za skończenie zajęć baletowych i ponownie nagroda z udziału w zajęciach muzycznych oraz korona królowej balu.

Narutoman
05.10.2011, 15:22
Naprawdę podobają mi się te wszystkie pamiątki i nagrody. :) Bardzo urozmaiciło to grę.

Searle
05.10.2011, 19:02
Nawet nie wiedziałam, że aż tyle można tego poprzynosić z wycieczek.

Björk
05.10.2011, 19:45
Aaa - a tam na jednym zdjęciu jest odznaka policyjna gdzieś na ścianie - po wycieczce do komisariatu :)

Laselight
07.10.2011, 16:45
ja raz dziecko wysłałam na wycieczke szkolną na komisariat i miałam tam tewkst typu : Weronika , uwolnij pana policjanta . już sie zx dzieci robią huligany.

miłośniczka zwierząt
07.10.2011, 16:50
Ja jak moje dzieci były na wycieczce w restauracji to wyskakiwały komunikaty "Patrycja odłóż ten nóż " czy coś takiego.

Narutoman
09.10.2011, 12:00
Wczoraj wypróbowałem chodzenie o lasce:

N76j0bKXamo

Darkus
31.07.2012, 16:37
chyba mój ulu dodatek, wprowadza do gry bardzo realistyczność, wycieczki szkolne, domki na drzewie, wózki, stylowe ubrania, laska- tego brakowało;)

anie_1981
31.07.2012, 18:57
Heh... Moim ulubionym są Zwierzaki i to się raczej nie zmieni... Co ja mówię "raczej", na 100% się nie zmieni. Za konie i drobne zwierzaki w tak dużej ilości mogę zapomnieć nawet o lekkich niedopracowaniach :) Za to w Pokoleniach podoba mi się najbardziej... męskie owłosienie... :P Podobałyby mi się też wózki dziecięce, gdyby nie ich koszmarne niedopracowanie.

Horsez
02.08.2012, 21:42
anie ja mam tak samo wielbie pokolenia za włosy na klacie:):)

nmin
02.08.2012, 21:55
A ja wielbię Pokolenia za całokształt. Skupiam się w grze na spokojnym życiu kolejnych pokoleń, więc uwielbiam ten dodatek na równi ze Zwierzakami, które też urozmaicają codzienne życie Sima :)

Shattered
30.10.2012, 18:39
Bardzo lubię ten dodatek. Może nie wprowadza głównego motywu jak np. kluby albo zwierzaki, ale jest doskonałym uzupełnieniem.. Śluby są wreszcie ślubami, wieczory kawalerskie i panieńskie, szkoły ż internatem kary dla dzieci..
Naprawdę dobry dodatek, ubrania też są fajne.. Dodali nawet wózki, aczkolwiek czasami irytujące jak sim co chwila wyciąga z niego dziecko bo jest nierówność na drodze

olaawolaa
18.11.2012, 15:25
Z dodatków które mam (WP, PZ, Kariera, Zwierzaki, Pokolenia) ten jest dla mnie najlepszy. Kocham wieczory kawalerskie/panieńskie, bal maturalny, piżama party, te wszystkie urozmaicenia ślubu, dzieciństwa. Zawsze po reinstalce instaluje najpierw Pokolenia. :) Gorąco polecam

Levkoni
19.11.2012, 14:06
Ja też gdybym miał wybierać który jedyny dodatek bym chciał zachować to chyba byłyby to pokolenia dlatego, że chyba dodały najwięcej nowych interakcji simowych, dzięki czemu nawet taka gruba wiekowa jak dziecko szkolne stała się ciekawa i już nie gra się tylko tak, żeby to dziecko wyrosło jak najszybciej ;p

pixidixxi
19.02.2013, 15:15
Polecacie ten dodatek, czy raczej darować sobie instalowanie go? :)
Może mógłby ktoś wypisać wady i zalety? :)

ginsei
22.02.2013, 10:03
W zasadzie cały ten temat masz o wadach i zaletach tego produktu. Mnie się osobiście podoba.

Poskacper
10.08.2013, 19:39
Mi się podoba ten dodatek, wieczory kawalerskie/panieńskie, wózki, te psikusy, wycieczki, bale, wszelkie obiekty. Jest to idealny dodatek dla osoby która gra wielopokoleniową rodziną, ja zazwyczaj mam sima czarodzieja, psa/konia/obydwóch. Kiedyś grałem wielopokoleniową rodziną w pokoleniach, ale na 3 już mi się znudziło :P Co do dodatku to całkiem fajny, ale po co mi same obiekty, jak większość opcji i interakcji jest dla dzieci i małżeństw?

Mentosik
12.08.2013, 09:48
Moim zdaniem jest to dodatek idalny dla osob,ktorzy tworza rodzinki wielopokoleniowe.Podoba mi sie wieczory kawalerskie/panienskie .Spacer z wozkiem jest dobry ,aczkolwiek moglby byc bardziej dopracowany.Ja akurat fram rodzinka wampirow ,ale zagram niedlugo simami ,bo chce poczuc ten "smaczek" pokolen :)

paaszi
18.07.2014, 15:50
A mnie osobiście dodatek nie przypadł do gustu.
Stanowczo nie jest wart swojej ceny.
Doszło co prawda sporo ubrań, fryzury, meble (kręcone schody :D) i kilka nowych interakcji.
Jednak uważam, że nie jest tego dużo i nie polecam kupna dodatku ;)