Zobacz pełną wersję : Najlepsza grupa wiekowa.!
Jaka jest według was najlepsza grupa wiekowa.? Pełne beztroski dziecko czy może przepełniony nadzieją nastolatek.? Decyzja należy do was. Pamiętajcie i weźcie pod uwagę wszystkie opcje które daje każdy wiek. W komentarzach możecie uzasadnić. ^^
Spectrum
16.06.2011, 12:10
Ja wolę młodego dorosłego, ponieważ może robić co tylko zapragnie imprezować, założyć rodzinę lub pracować ;)
emeryt:) kocham tych beztroskich staruszków, którzy chcą wykorzystać resztę swojego życia...
Młody dorosły - może korzystać z życia pełną parą. Może imprezować jak nastolatek, być spełniony jak Emeryt i ustatkowany jak dorosły. W sumie doprowadzam młodych simów do tego wieku, bym mogła grać pełną parą...
Dla mnie najlepszy jest nastolatek - pierwsze miłości, randki, praca (dorywcza wypady do przyjaciół(ek) na plotki, szkoła (tak, tak... jeszcze, ale zawsze nie ma sima przez te kilka godzin :D), przygotowanie do dorosłego życia, zbieranie doświadczenia życiowego, a w Pokoleniach pojawiły się jeszcze świetne psikusy :P Poza tym jakoś lubię tą grupę wiekową (być może dlatego, że sama jestem nastolatką ;)).
W Pokoleniach doszło trochę nowych interakcji dla dzieci, więc też jest dosyć ciekawie, młody dorosły, wiadomo - może jeszcze szaleć, ustatkować się, spełniać się zawodowo - nic, tylko "żyć, nie umierać" ;).
Reszta to, dla mnie, jest tak mniej interesująca. Wolę te, które wymieniłam powyżej. ;)
Nie rozumiem, dlaczego wymieniasz wszystkie grupy wiekowe, a akurat dzieci łączysz w jedną opcję. Małych dzieci nie lubię mieć, średnie są w porządku.
anie_1981
16.06.2011, 16:17
Moją ulubioną grupą wiekową są młodzi dorośli. Mają najwięcej możliwości. No i również się zastanawiam, po co łączyć małe dziecko i dziecko z podstawówki w jedną kategorię. To są zupełnie różne grupy wiekowe i mają różne możliwości. Ja np. małych dzieci nie lubię, denerwują mnie, ale dzieciak z podstawówki, powiedzmy, że jest OK.
Rosemarie
16.06.2011, 16:18
Ja najbardziej lubię grać simami mlodymi dorosłymi, mogą korzystać z życia pełną parą, bez żadnych ograniczeń.:)
Owl Finch
16.06.2011, 19:45
Oczywiście, że młody dorosły, bo ma całe życie przed sobą a dostępne są dla niego już wszystkie opcje (normalna praca, miłość, zakładanie rodziny, imprezowanie itp.).
Młodzi dorośli simowie nie mają zajęc pozalekcyjnych.
Dnem natomiast jest łączenie Dzieci i Małych Dzieci.
Przecież każdy ma inne opcje! :/
Nie wiem czemu umieściłaś tą ankietę tutaj i czemu wgl ją umieściłaś jak już taka jest.
Jak dla mnie temat do zamknięcia.
doman145
17.06.2011, 13:43
Bardzo podobają mi się nowości u nastolatków, choć jedynej rzeczy której brakuje mi wśród tej grupy wiekowej to możliwości bara-bara ;)
Bardzo podobają mi się nowości u nastolatków, choć jedynej rzeczy której brakuje mi wśród tej grupy wiekowej to możliwości bara-bara ;)
Przecież w grę grają jeszcze dzieci, które nie muszą być uświadomione, że nastolatkowie już robią bara-bara. ;)
karolajn
17.06.2011, 18:10
jak dla mnie to młody dorosły, jeszcze ma tyle życia przed sobą :P emeryci mnie nudzą i nie chce mi się zwykle nimi zbyt długo grać, małe dzieci też są nudne. Większe dzieci i nastolatki działają, ale to nie to samo, co młody dorosły :P
Przecież w grę grają jeszcze dzieci, które nie muszą być uświadomione, że nastolatkowie już robią bara-bara. ;)Gra jest dla wieku +12, młodsze dzieci grają na odpowiedzialność rodziców. Konia z rzędem temu, kto znajdzie mi dwunastolatka nieświadomego, że bara-bara znają też nastolatki.
Młody dorosły, ma przed sobą wiele czasu na rozwój, może wziąść ślub, imprezować, ćwiczyć wszystkie umiejętności, zakladać rodziny, a krótko nie żyje ;)
Według mnie najlepszy jest nastolatek :)
Pozostają niektóre interakcje od dzieci i zostają dodane nowe od młodych dorosłych :)
Randki, psikusy, pidżama party :P, jazda samochodem :D
Aperlaxive
18.06.2011, 16:50
Dla mnie młody dorosły ;)
Najwięcej możliwości
karolajn
19.06.2011, 09:06
właściwie to każda grupa jest w miarę fajna, oprócz małych dzieci, bo wiecznie robią to samo i nie da się tego uniknąć.
Madelaine
19.06.2011, 10:46
Młodzi dorośli. Praca, zakładanie rodzin (uwielbiam ciężarne simki), po prostu żyć nie umierać.
hellraiser
19.06.2011, 12:20
Oczywiście młody dorosły - tak jak wspomnieli już poprzednicy, ta grupa wiekowa ma największe możliwości rozwoju, mogą w pełni korzystać ze wszystkich dóbr jakie są w grze, zakładać rodzinę i tak dalej.
DiamentowaSimka
19.06.2011, 13:20
Nastolatek: Prawdziwa miłość,matrualny bal i pierwszy posmak niezależnośći
Zdecydowanie młody dorosły- może pracować, założyć rodzinę itp.
Zdecydowanie młody dorosły, bo ma chyba najwięcej możliwości. W sumie to podobnie jak u dorosłych, ale u nich już robią się zmarszczki wokół ust i nosa i brzydko to wygląda :)
Lady_1999
21.06.2011, 12:46
Dziecko! takie słotkie dziecko z zajęciami pozalekcyjnymi, domkami na drzewie itp
Młody Dorosły na 100% :D No bo on może już mieć rodzinę. Może zaszaleć, może już pracować a także jest młody :D .Dorosły taki jakis dla mnie... stary ;) .Niemowlę tylko śpi, je i sra - nic więcej. Małe dziecko też dla mnie nie za bardzo, bo też sra, je, śpi, ale można go uczyć np. chodzenia itd. Dziecko to już nie co lepiej :) bo może się BAAAWIĆ i właśnie te domki na drzewie, ale nie może sobie jedzenia przygotować :( .Nastolatek to prawie moja ulubiona grupa wiekowa :D pierwsza miłość, kary, studniówka, szalone imprey, praca dorywcza itd. Bardzo lubie nastolatków. Młodzi dorośli byli na początku. Dorośli tez na poczatku. Emeryci jakos ... staro :| .
Nastolatek i Młody dorosły, choć w ankiecie kliknąłem na nastolatka B) nastolatkowie mają takie fajne ciuchy i ciekawe interakcje, a młody dorosły (a zwłaszcza młoda dorosła) mają oprócz ciekawych interakcji, ciekawe ciuchy (szczególnie podobają mi się te dla simki buty białe z tymi obcasami, takie... wysokie? ) i ciekawy styl bycia :)
Ja jak Ciasteczko Mniam ;) też wybrałam nastolatka, chociaż lubię go na równi z młodym dorosłym.
Ale skoro już mamy dyskusję o wieku to powiem, że bardzo podoba mi się możliwość ustawienia dokładnie każdego wieku! Np. moje niemowlęta mają teraz dokładnie 2 dni a potem podrastają, o! :D Czysty geniusz, jeśli ktoś nie lubi jakiejś grupy wiekowej, albo którąś uwielbia i chciałby ją maksymalnie wydłużyć :)
Jak dla mnie to nastolatki. Świetnie się bawiłam łamiąc wszelkie zakazy, po czym musiałam zostać w szkole w kozie (za zalenie szkoły), oprócz tego przeżywałam pierwszą miłość itd.
Dla mnie też nastolatki. Fajnie, że mogą pójść na studniówkę, robić psikusy, uczyć się jeździć... Chociaż dobry jest też młody dorosły :D
Lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tych pierwszych dlatego, że jest to coś pośredniego między dorosłymi a dziećmi, mają zarówno możliwości z dzieciństwa (chodzenie do szkoły, zajęcia dodatkowe, płatanie psikusów) oraz fajny jest czas jak mają fochy, natomiast z dorosłości mają już możliwość zakochiwania się, chodzenia na randki, korzystania z przedmiotów, z których korzystać nie mogą jako dzieci itp. Młodzi dorośli to chyba wiadomo, po prostu są młodzi, piękni i mają dużo możliwości :D No a dodatkowo w pokoleniach w końcu fajnie mi się gra dziećmi. Już nie chodzą tylko do szkoły, odrabiają lekcję i się bawią skrzynią z zabawkami. Teraz aktywnie uczestniczą w moim simowym graniu :)
patryk916
26.08.2011, 08:08
ja zagłosowałem w tej sondzie na nastolatków :D
Angelka_96
26.08.2011, 17:15
Najbardziej lubię młodego dorosłego, ponieważ może w tym czasie skupić się na karierze (ja zawsze mam taką strategię najpierw kariera, potem rodzina) ;)
miłośniczka zwierząt
03.09.2011, 19:21
według mnie Nastolatek bo może więcej psikusów płatać ;) niż dziecko w wieku szkolnym:D no i też, może znaleźć sobie dziewczynę , nauczyć się jeździć samochodem, chodzić na studniówki i uczyć się wszystkich umiejętności ;).
Lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tych pierwszych dlatego, że jest to coś pośredniego między dorosłymi a dziećmi, mają zarówno możliwości z dzieciństwa (chodzenie do szkoły, zajęcia dodatkowe, płatanie psikusów) oraz fajny jest czas jak mają fochy, natomiast z dorosłości mają już możliwość zakochiwania się, chodzenia na randki, korzystania z przedmiotów, z których korzystać nie mogą jako dzieci itp. Młodzi dorośli to chyba wiadomo, po prostu są młodzi, piękni i mają dużo możliwości :D No a dodatkowo w pokoleniach w końcu fajnie mi się gra dziećmi. Już nie chodzą tylko do szkoły, odrabiają lekcję i się bawią skrzynią z zabawkami. Teraz aktywnie uczestniczą w moim simowym graniu :)
Na pisze krótko, ale mam identyczne zdanie http://forum.thesims.pl/images/smilies/cool.gif.
Ja najbardziej lubię jednak młodych dorosłych :)
Odkąd tylko gram w Simsy niezmiennie uwielbiam młodych dorosłych, ale nastolatki też niczego sobie, zwłaszcza po Pokoleniowych ulepszeniach.
Laselight
17.09.2011, 10:47
najbardziej lubie młodych dorosłych i nastolatków . młodzi mogą imprezować do woli , mogą pracować . dorośli są za starzy , a dzieci za młode xD
Ja lubię nastolatków studniówka,pierwsza praca,pierwsze zauroczenie i psikusy.
Rosemarie
09.12.2011, 18:37
@up ja tak samo.
Studniówka, psikusy,zajecia dodatkowe. :)
Wybrałem młodego dorosłego tylko z jednego powodu:Nie ma godziny policyjnej tak jak przy nastolatku i można dzięki temu imprezować do rana. :D
ja lubię nastolatki i młodych dorosłych:)
MiniMous
03.02.2012, 15:56
Chyba najbardziej lubię nastolatków i młodych dorosłych , ale zagłosowałam na tych 2 :).
TheSimka3
26.02.2012, 11:44
Nastolatkowie i młodzi dorośli :).
Młody dorosły - nie ma ograniczeń z interakcjami, ale nie jest też stary, nie chodzi do szkoły, ma dużo możliwości itd.
olaawolaa
18.11.2012, 15:21
Młody dorosły. Najwięcej możliwości.
Carmelec
07.01.2013, 17:28
Zdecydowanie młody dorosły - zero ograniczeń. Najgorsze są niemowlaki, nigdy nimi nie gram bo od razu robię z nich małe dzieci bo jak już ktoś napisał- śpią,jedzą i srają.
Mi osobiście najbardziej podobają się nastolatkowie np. ich psikusy są bardzo zabawne.
Muffshelbyna
08.04.2013, 18:33
Mi, jak większości, najbardziej podobają się młodzi dorośli. Po prostu mają najwięcej możliwości. Dorośli niby też, jednak... to nie to samo. No po prostu, młodość górą :D
Nastolatkowie też, lubię ten ich bunt, opcje psikusów, ale nie mają tyle możliwości, co młd.
Ja najbardziej lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tak jak napisała muffinka808:
Nastolatkowie też, lubię ten ich bunt, opcje psikusów, ale nie mają tyle możliwości, co młd.
:D
Młody dorosły, gdyż najwięcej można podczas tej grupy wiekowej zrobić, i wyglądają ładniej od zwykłych dorosłych xD Zawsze mam ustawione dla młodych dorosłych tak po 21 dni, a dla dorosłych z 5 xD
Młody dorosły zdecydowanie.
Młody dorosły. Najbliższa memu seru grupa z racji, że sama w realnym życiu do niej należę :D Młodość w połączeniu z możliwościami jakie oferuję swoboda dorosłości. Awesome.
reveurme
07.06.2013, 15:53
Ciężko mi się zdecydować. Każda grupa wiekowa ma jakieś swoje plusy i ciekawe opcje, oprócz niemowlaków, jak dla mnie. Dzieciaki bawią się na domkach na drzewie, mają ślizgawki i chodzą na zajęcia pozalekcyjne, nastolatki buntują się, zakochują, płatają psikusy, jednym słowem jest zabawnie :D Młodzi dorośli zakładają rodzinę i stają się bardziej poważni, a z drugiej strony mogą jeszcze szaleć, chodzić na imprezy. Emeryci też są bardzo fajni. :)
Sadystka
20.04.2014, 14:59
Młody dorosły daje najwięcej możliwości i to właśnie tą grupą wiekową gra mi się najprzyjemniej.
miłośniczka zwierząt
21.04.2014, 11:05
Według mnie Nastolatek i Młody dorosły bardzo lubię te dwie grupy wiekowe. Nastolatkowie wtedy mają więcej możliwości płatania psikusów . Młodzi dorośli najczęściej u mnie już zakładają rodziny.
Weraxera
11.11.2014, 13:57
Młody dorosły :)
Moim zdaniem to młodzi dorośli.
Fantastyczna
28.03.2015, 11:07
Ja najbardziej lubie nastolatków i młodych dorosłych ale bardziej to drugie :fun:
Uwielbiam młodych dorosłych, ale nastolatkowie z pokoleniami są świetni :D
Moim zdaniem najlepsi są młodzi dorośli,ponieważ nie muszą siedzieć do simowej 15 w szkole,mogą studiować,lenić się,mają pełno czasu ( w moim przypadku) dla koni...no i oczywiście bo są młodymi dorosłymi i mogą zaszaleć xD
Dorosłych też lubię,ale trochę mniej,a dlatego,że potem czeka ich starość.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.