Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sim się zacina

Nastulka92
05.07.2011, 10:46
Witam, mam pewien problem, który dotyczy niemowlaka, który ma mieć urodziny... Otóż jakikolwiek sim, który podchodzi do łóżeczka z nakazem "pomóż przy urodzinach" zacina się, nie mogę wyłączyć tej opcji a dziecku nie mogę nawet dać jeść... I również jest czerwony krzyżyk, ale nic się nie dzieje... Proszę o pomoc.

rudzielec
05.07.2011, 14:22
a nie masz czasem łóżka dla niemowlaka ściągniętego z neta?

spróbuj położyć dziecko na podłodze i wtedy daj opcję "pomóż przy urodzinach"

Nastulka92
05.07.2011, 15:55
No tak, łóżko jest ściągnięte, ale dziecko próbowałam kłaść na ziemi, ale nawet wtedy się zacina...

Vanessa
05.07.2011, 16:09
może spróbuj z kodem boolProp... nie pamiętam dokładnie ale tak jest chyba opcja starzenia się sima. :) a jeśli nie możesz wyciągnać dziecka z łóżeczka pokombinuj z kodem move objects . ;)

Nastulka92
05.07.2011, 17:25
Próbowałam i jedno i drugie, nic nie pomaga- mogę dziecko wyciągnąć z łóżeczka ale przy próbie wzięcia go na ręce sim się zacina...

rudzielec
05.07.2011, 17:58
spróbuj usunąć niemowlaka kodem "moveobjects on" albo zresetować za pomocą boolpropu...
jest jeszcze jedna możliwość, mianowicie może dziać się tak, przez zmianę niemowlakowi ubrania za pomocą hacka z neta, zalecane jest zmienić strój zanim niemowlę urośnie, jeśli masz takiego moda, to zmień mu ubranko na zwykła pieluchę, powinno pomóc :)

błąd może być również w miejscu w którym grasz, spróbuj jeśli to jest możliwe wyprowadzić rodzinę w inne miejsce, ale to już w ostateczności

Vanessa
06.07.2011, 14:00
myślę że jednak ten pomysł z przeprowadzką simów był by najlepszy. :P

spróbuj, może sie uda.

Nastulka92
07.07.2011, 12:34
A gdybym usunęła niemowlaka moveobjects on, to już permanentnie, prawda? Nie udałoby się go odzyskać?

Muse
07.07.2011, 14:45
A gdybym usunęła niemowlaka moveobjects on, to już permanentnie, prawda? Nie udałoby się go odzyskać?

Usuń niemowlaka, wyjdź do otoczenia i ponownie wejdź do rodzinki. Niemowlak powinien leżeć koło skrzynki :)
Przynajmniej ja mogłam tak zrobić.

Nastulka92
08.07.2011, 20:03
Dzięki, podziałało usunięcie sima i wejście jeszcze raz;)