PDA

Zobacz pełną wersję : Minecraft

Pan_Laptop
12.08.2011, 07:59
Lubicie grać? Ja gram jak tylko mogę.
"Minecraft to pusta kartka i zestaw kredek, ogród i paczka nasion, niezapisana książka i pióro, płótno i paleta farb, pudło z klockami, to program do przelewania wyobraźni na monitor. A dla niektórych: sens życia. "(www.mycraft.pl)
"Wyobraź sobie możliwość budowania jak za czasów klocków lego, świat nawiedzany przez przeróżne potwory, od zombie do wybuchających creeperów, przygodówkę, kiedy to wpadamy do ciemnej jaskini zapominając nagle gdzie było wyjście, połącz z wypixelowaną grafiką i masz Minecraft'a." (www.minecraft.pl)

kokomando
13.08.2011, 06:04
Tak gram w to.Ta gra jest zarąbista.Pózniej może dam zdjęcie którejś z moich budowli

kalafjor
14.08.2011, 10:03
Czasami pogrywam. Tak dla zabicia czasu.
Nie jest to dla mnie styl życia, ale zabawa. Uwielbiam bawić się lego, więc ta gra dla mnie.:)

Rainbow
14.08.2011, 10:32
ta gra strasznie wciąga, to jest jak narkotyk ;d najbardziej lubię włazić do jaskiń [właśnie wczoraj wlazłam do jednej i się nie mogłam wydostać eheh taka tragedia, a przyjaciolka sie smiała :d]. co prawda gram od niedawna i umiem zrobic tylko kilof... noale imho kilof najważniejszy jest :D najlepiej sie popyla w multi, bo samemu to tak smutno :d no i to jest dla kogoś, kto ma za dużo czasu dla siebie i nie ma co z nim zrobic, bo kopanie w ziemi strasznie ten czas pochłania :P fajne, fajne, lubie takie gry :d

muffindance
14.08.2011, 10:36
ta gra strasznie wciąga, to jest jak narkotyk ;d najbardziej lubię włazić do jaskiń [właśnie wczoraj wlazłam do jednej i się nie mogłam wydostać eheh taka tragedia, a przyjaciolka sie smiała :d]. co prawda gram od niedawna i umiem zrobic tylko kilof... noale imho kilof najważniejszy jest :D najlepiej sie popyla w multi, bo samemu to tak smutno :d no i to jest dla kogoś, kto ma za dużo czasu dla siebie i nie ma co z nim zrobic, bo kopanie w ziemi strasznie ten czas pochłania :P fajne, fajne, lubie takie gry :d

Czasami pogrywam. Tak dla zabicia czasu.
Nie jest to dla mnie styl życia, ale zabawa. Uwielbiam bawić się lego, więc ta gra dla mnie.:)

dokladnie, dokladnie : )))

Pan_Laptop
17.09.2011, 16:28
Fajną wioskę znalazłem, co?
http://img809.imageshack.us/img809/6103/20110914172935.png (http://imageshack.us/photo/my-images/809/20110914172935.png/)

Michaello
02.11.2011, 14:33
Ta gra wymiata!
Już się nie mogę doczekać 1.9:D
Swoją drogą Endermany to cioty, a do tego nie atakują:O
A teraz pytanie. Jaki grę preferujecie? Rozbudowywanie się, tworzenia willi, czy błąkanie się po świecie, szukanie dungeonów i cavesystemów?

ginsei
02.11.2011, 14:36
Jak to nie atakują? Jak je podrażnisz to cię rozjadą :P

Filleable
06.11.2011, 12:05
Ja nie grałam, ale jak czytałam na czym to polega, to chciałabym pograć. Niestety to nie na mój komputer, ale u kogoś bardzo chętnie :D. Ta grafika jest boska.

Pan_Laptop
18.11.2011, 17:20
Ooo jeee... Minecon wystartował... Za 5-6 godzin premiera full wersji. Czekam!
A tak poza tym... spalony hotel, pamiątka po durnym kominku w lobby :(
PS... Wieżowiec obok też sie podpalił.
http://img846.imageshack.us/img846/125/20111117194212.png (http://imageshack.us/photo/my-images/846/20111117194212.png/)

hellraiser
18.11.2011, 20:00
Taak, ja też lubię w to pograć :D
Ale - na przekór większości, przynajmniej z grona moich kolegów - wolę grać w tryb Creative. Jakoś Survival był dla mnie zbyt ograniczony, a tak to nic mnie nie ogranicza, mogę sobie budować, co chcę, nie muszę bawić się w zabijanie tych stworków. Ktoś wyżej wspomniał, że ta gra nieco przypomina Lego, zgadzam się z tym ;)

Pan_Laptop
19.11.2011, 10:30
Ooo... Update 1.0.0 nareszcie jest :)

Raven
19.11.2011, 17:45
zdecydowanie wolę klocki Lego...

Pan_Laptop
20.01.2012, 14:35
Aktualnie buduję samowystarczalny zamek na survivalu.
Na powierzchni mam miejsce do spania (wieża piętro II), salon (parter), mam plan zrobić też dziedziniec i park. W nowej części zamku mam plan zrobić salę tronową i ogród botaniczny jak w filmikach Madzik89.
Pod ziemią mam natomiast rozmaite hodowle (na razie tylko owce i krówki), pole uprawne zboża z automatycznym zbiorem (lubię pistony) i planuję też zrobić kopalnię złota, którego mam mało, oraz lochy, w których będą się spawnować potworki.

Pan_Laptop
11.02.2012, 13:53
Przepraszam, że odświeżam, ale nie mogłem się powstrzymać.
Buduję AON Center z Chicago w skali 1:3, a sama budowla zaczyna nabierać podobieństwa.
Zrobiłem szkielet budynku i jestem w połowie budowy pierwszej ściany, która jak każda ma wysokość 115 klocków od początku płaskiej mapki!

Lubie
24.02.2012, 23:57
Pograłem troszku w minecraft'a u kuzyna i mnie to bardzo zaciekawiło.
Pobrałem wszystko jak należy, ale... Gdy już mi się pobrało, chciałem włączyć ten plik "minecraft.exe" i nic. Tylko jest ten dźwięk, kiedy wyskakuje błąd. (:()
Nie wyskakuje mi nawet żadne okienko... A tak bardzo chcę sobie pograć. :(
HELP.

Kjalvör
25.02.2012, 18:30
Pobrałeś z minecraft.net?
Jeśli tak, to musisz mieć wykupionego oryginalnego minecrafta. Chyba, że ściągniesz z lewego źródła.

Rainbow
25.02.2012, 21:42
spróbuj kilka razy. mam to samo i czasem za drugim lub trzecim razem sie udaje ;p

Lubie
25.02.2012, 21:53
Apocalypsa, ale mam pobrać jeszcze raz, czy wciskać jeszcze raz ? ;]

Rainbow
25.02.2012, 23:36
wciskać jeszcze raz :P a jak nie wypali to ściągnij od nowa, bo moze coś nie styknęło :d

Lubie
25.02.2012, 23:39
ehh... Wciskałem 12874914962481 razy i nic. ;c
Zaraz pobiorę jeszcze raz... Może coś podziała. ;3

Pan_Laptop
06.03.2012, 15:43
Jak masz z minecraft.net to musisz kupić Konto Premium (dokładnie Gift - Coda), ale możesz spiratować grę (czego osobiście nie popieram, mam oryginał) i grać za darmo :)
Gift -Coda można kupić przez Paypala, za około 80 złotych, albo przez allegro w cenie od ok. 30 złotych do ok. 80 złotych.

Master of Disaster
02.09.2012, 18:56
A odświeżę, bo sobie ostatnio sprawiłam. Fajne, mocno się wciągnęłam. Grałam na poziomie łatwym, ale zdarzyło się tak jakoś, że mnie noc zaskoczyła w lesie i zaraz zjawiło się sporo groźnych stworzeń (chyba nawet Endermana widziałam, acz nie jestem pewna), a ja miałam przy sobie jeno miecz drewniany i to już trochę zużyty... Ło rany, ale zwiewałam. A jak dotarłam do wioski, w pobliżu której stoi mój domek, to też było wesoło - jakiś zombiak dobijał się do drzwi jednego z mieszkańców, a za studnią (w każdym razie czymś w rodzaju studni) czaił się szkielet. Po zabiciu obu napatoczył się jeszcze Creeper. Oj, wrażeń nie brakowało :D

Lubie
02.09.2012, 19:18
Ja ostatnio jak grałem, bawiłem się w "The Survival Games" (na podstawie IŚ.
ubóstwiam po prostu. <3

Pink Panther
02.09.2012, 19:24
Też lubię czasem pograć, ale nie jestem jakimś wielkim maniakiem. Czasem pogram na jakimś serwerze, ale wolę tryb creative niż survival. Od jakiegoś czasu rozwijam wioskę, teraz mój mały kraj panuje nad 3 innymi, mam Miasto Olimpijskie, mega scenę dla gwiazd, stolicę z pałacem prezydenckim, wieżowcami, biurowcami, autostradą, sejmem, sklepem itd., a na dodatek wszystkie 3 mieściny łączy kolejka nadziemna :D

Polecam taką zabawę :>

Kenny McCormick
02.09.2012, 19:50
Ja ostatnio jak grałem, bawiłem się w "The Survival Games" (na podstawie IŚ.
ubóstwiam po prostu. <3

A napisać z kim, to nie łaska :'(
Mi sie tam podoba, nawet ja kapuje o co chodzi, z moim simowym umysłem :P

Chwalisława
02.09.2012, 19:56
Ja też gram, nawet dość często. Jak nie simsy to minecraft jak nie minecraft to saints row i tak w kółko.

Malfurion
02.09.2012, 19:57
Mialem faze na minecrafta jakis czas temu. Gralem na serwerze evercraft bodajze. Obecnie nie mam ochoty grac, ale mysle, ze za jakis czas moze powroce :)

Lubie
15.01.2013, 19:09
Wiecie kto to Bunny_Kou ? Zalozyla swoj (omgjakionfajny) server SkyBlock. Jezeli macie premium, wbijajcie normalnie, ale jak no-premnium wejsciowka kosztuje kolo 4 zl. ; )
mam tam swoja mini wysepke. < 333
polecam
(IP w jej filmikach na YT)

Słodki Pan Ciastek
15.01.2013, 20:36
Wiecie kto to Bunny_Kou ?
Ja wiem i ją uwielbiam :D! Moim zdaniem ona jest strasznie rozwalająca.

W minecrafta grałem i gram w ostateczności czasami, jednak oglądam niektórych ludzi jak grają na youtube.

Damian
15.01.2013, 20:42
W minecrafta gram prawie 2 lata, posiadam od roku własny serwer ogólnie to bardzo lubię tą grę w szczególności budowanie.

Fallen
15.01.2013, 20:44
W Minecrafta grałam, teraz mam przerwę, ale pewnie niedługo powrócę ;D Ostatnio budowałam miasto podobne do Londynu, ale nie chciało mi się dokańczać xD Wolę grać na serverach, na których miasto już jest i nie muszę się męczyć :D

noir
15.01.2013, 20:59
ojejj, w minecrafta zaczalem grac gdzies pod koniec 2010 roku. poczatkowo mega faza, ochy i achy, jednak po roku dosc intensywnej rozgrywki gra tak mi zbrzydla, ze doslownie nie moge sie na nia patrzec xd ale ogolnie polecam, gdyz mozna sie przy tej grze fajnie bawic i przede wszystkim tryb multiplayer jest ciekawy.