Zobacz pełną wersję : gdzie znajdę zaginionych simów
Mam taką sytuację która zresztą powtórzyła się po raz drugi, mianowicie zgubiłam simów. Miałam parkę simów na studiach, mieszkali we własnym domu. Pewnego dnia pojechali na wakacje do domku letniskowego nad 3 jeziora i wrócili. Następnie pojechali do hotelu do wioski i również wrócili tylko tym razem gdy kolejnego dnia chciałam ponowie zagrać tą rodzinką była informacja o tym, że rodzina odwiedza dom letniskowy nad jeziorem (przecież ostatnio byłam we wiosce i to w hotelu). Wcisnęłam więc ikonkę i przeniosłam się do domku nad jeziorem, ale mogę jedynie budować, a simów nie ma Przeszukałam otoczenia wakacyjne i nic, nigdzie ich nie mogę znaleźć. Proszę o jakieś dobre rady ;)
Mam dla Ciebie dwa sposoby.
1. Grasz jakimś innym studentem, który znał obu Simów. Dzwonisz do nich jeśli jest taka możliwość. Jeśli nie ma, przejdź do drugiego punktu.
Jeśli są, postaraj się z oboma zaprzyjaźnić, zaprosić do siebie i po jakimś czasie zaproponować wprowadzenie się. Potem wyprowadź parkę.
2. Ściągasz stąd (http://www.insimenator.org/index.php/topic,100226.0.html) wersję Obj, wypakowujesz do downloads (radziłabym utworzenie sobie podfolderu w downloads, żeby po użyciu ewentualnie wywalić tego moda - chociaż polecałabym zostawienie, bo jest fajny :D).
Włączasz grę i wchodzisz do dowolnego zamieszkanego przez studentów domku. W trybie kupowania w kategorii Elektronika/wszystkie szukasz takiego kartonowego otwartego pudełka gdzie w środku jest imitacja poskładanych ciuchów, kupujesz. Klikając na pudełko szukasz nazwiska zaginionych studentów. Jeśli go nie ma, przejdź do "wyjaśnień" na dole posta.
Potem klikasz na ich imiona i simy się pojawiają. Później w tym samym katalogu co pudełko szukasz obiektu zwącego się "Sim Activator" albo coś w ten deseń - o ile dobrze pamiętam, występuje w postaci kosza na śmieci.
Szukasz opcji "Add to family..." i wybierasz imiona zaginionych Simów. Potem zaginieni mogą się wyprowadzić.
Wyjaśnienie sytuacji, jeśli Simy będą nie do znalezienia:
Sims 2 ma to do siebie, że (jak wszystkie części tej gry zresztą) ma sporo błędów. Gra mogła po prostu skasować Twoich studentów i o ile nie masz kopii zapasowych otoczenia, nie jesteś w stanie ich odzyskać (mogłabym się jeszcze pokusić o wytłumaczenie jak można podjąć próbę odzyskania usuniętych Simów przez lot debbugera aka batboxa, ale bardzo wątpię, żeby to coś dało).
No cóż będę próbować, dzięki :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.