Zobacz pełną wersję : Gta v
QkkoHAzjnUs
Znowu San Andreas. Super. ;D Nie mogę się doczekać.
Dokładnie przed chwilą obejrzałem ten trailer na yt. Szczęka mi opadła... Boże drogi, nie mogę się doczekać. Tylko czy mi pójdzie na kompie... 4 chodzi na max detalach na przyzwoitej rozdzielczości całkiem dobrze, więc 5 też powinna jakoś wyglądać, a z tego co widać na pierwszy rzut oka jest to ten sam silnik graficzny.
I świat będzie chyba gigantyczny. Tutaj plaże, góry, plantacje czegoś, wieżowce... WOW :O
kalafjor
02.11.2011, 17:43
Nie wiem... Na pierwszy rzut oka jakieś to wszystko przekontrastowane i takie plastelinowe (?). Już IV mi się ładniejsze wydawało..
No ale San Andreas, to mi się podoba!!
Wielebny
02.11.2011, 19:39
Mam nadzieje, że oprócz Los Santos będzie Las Venturas i San Fierro to by mi się podało, 3 klimatyczne miasta + tereny poza miejskie ;)
Grafika rzeczywiście lekko cukierkowa, ale co tam.
Widzę, że znów będą do dyspozycji samoloty a to oznacza, że mapa będzie całkiem spora.
ja nie mogę się już doczekać tej gry, grafika jest boska, co z tego, że cukierkowa - to doda klimatu znanego z Vice City :> no i loty samolotem nad taką wielką mapą!
Wielebny
05.11.2011, 13:08
I nie będzie wiadomo jeszcze przez długi czas bo gra na razie wychodzi tylko na konsole ;)
Coś czuję, że po premierze dopiero wyjdzie Red Dead Redemtion na Pc i jakiś rok później V na pc ;)
Świetnie by było gdyby było całe Sa, łącznie z San Fierro i Las Venturas :)
Trzy różne klimaty ;)
Ahhh
Szkoda, że premiera dopiero w 2012 i to tylko na konsole ;/
Na pc pewnie jescze długo czekać, jak za prawie rok na konsole.
I tak sie nie mogę doczekać :D
z tego, co pamiętam, to z gta iv było to samo i jakoś ludzkość przetrwała ten fakt ;) no chyba, że R* zmieni swoją politykę, co jest mało prawdopodobne
Wielebny
05.11.2011, 15:30
Na pewno do końca będę wszystkich utwierdzać w przekonaniu, że Gta V wgl. nie pc nei wyjdzie.
A wszystko po to by ludzie specjalnie konsolę dla tej gry kupowali, aż w końcu po 3-4 miesiącach po premierze zapowiedzą wersję na pc ;)
Tak samo było z IV i tak też będzie i tutaj.
theqatrick
01.02.2012, 15:30
To byłby straszny błąd moim zdaniem ze strony twórców, gdyby było samo Los Santos. Oni większy nacisk kładą na grafikę, fizykę, efekty i oprawę audio niż na grywalność. Właściwie, to w GTA: San Andreas położyli nacisk też na grywalność, zniszczyli to w GTA IV. Ja chcę tereny pozamiejskie i dwa pozostałe miasta. No i oczywiście małe wymagania.
Wielebny
01.02.2012, 15:53
Tereny pozamiejskie przecież będą i być może wymagania małe też.
Ostatnie opublikowali wymagania Max Payne 3, który działa na tym samym silniku czyli Rage i ma zadziwiające małe wymagania sprzętowo, być może udoskonalili też silnik pod platformę pc.
Samo LS ma być wielkie, ale jednak wolałbym 3 mniejsze ale bardziej zróżnicowane miasta, niż jedno wielkie.
a może nas zaskoczą i zrobią całe san andreas? w końcu to był tylko jeden trailer :) no i jaki sens miałoby istnienie samolotów z tylko jednym miastem?
Wielebny
01.02.2012, 16:44
W sumie nie przypominam sobie by RG wystawiło w sprawie Gta V jakiś szczegółowy opis.
Chyba poprzestali tylko na zwiastunie, a reszta informacji na temat gry to już interpretacja tego co można było zobaczyć.
z tego, co mi wiadomo, to dokładnie tak jest, więc pozostaje czekać do następnych zwiastunów
theqatrick
01.02.2012, 18:00
z tego, co mi wiadomo, to dokładnie tak jest, więc pozostaje czekać do następnych zwiastunów
Albo przecieków od producentów. :D
Człowiek w zielonych rajtuzach
02.02.2012, 11:24
ja tylko się boję, że będzie zbyt "plastikowo"bo w trailerze mnie nie zachwyciła ta grafika :C
chociaż czekam, czekam
a mi się właśnie podoba to słoneczne, kolorowe miasto z traileru, chciałem, by w gta v było vice city, to przynajmniej mam jego namiastkę :>
Świetne *.* Ciekawe tylko, kiedy będzie na kompa... Jeśli wymagania będa podobne do IV to będzie swietnie. ;)
Malfurion
17.07.2013, 17:45
LUDZIE NIEDAWNO CO WYSZEDL GAMEPLAY Z GRY, A TU NIC NAWET O TYM NIE NAPOMKNIETO? SERIO???! (https://www.youtube.com/watch?v=N-xHcvug3WI)
Wyglada to zacnie! Niemoge sie doczekac by sobie ponurkowac, pojezdzic i napadac. Dochodza jeszcze inne czynnosci, ale nie wypada mi o nich tu wspominac xD :P
mnie najbardziej cieszy, że wreszcie zwierzaki zawitają do miastaa! <3 jeny, tyle na to czekałam :P nie mogę się doczekać premiery, świetnie to wygląda na filmiku xD
Malfurion
17.07.2013, 17:57
No wlasnie. Mnie intryguje fakt, ze jeden z bohaterow bedzie mial psa. Ciekawe czy bedzie mozna kupowac gdzies zwierzaki/psy.
Ja sie bede wozic z yorkiem koksem B) XD
jak sie bedzie dalo
FakeYourDeath
17.07.2013, 19:31
Nie wiem czy kupic gta na xboxa czy sie wstrzymac i zaczekac,az wyjdzie na pc :/
Jeżeli masz Xboxa, to chyba lepiej na niego. Co prawda może być trochę gorsza grafika, ale zapewne optymalizacja będzie o wiele lepsza + na PC nie wiadomo kiedy wyjdzie, możesz czekać i czekać :P
Malfurion
17.07.2013, 20:04
ja biore na chlebaka czyli ps3 :D Jak ktos tez ma to mozeemy w grupie popykac :D
Malfurion
15.08.2013, 15:22
GTA V: TRYB ONLINE (http://www.youtube.com/watch?v=olEGtoYs_8A)
Doslownie z ostatniej chwili! :D
BOMBA!
Malfurion
25.08.2013, 17:30
Dobra robaczki. Mam dla was porcje informacji, ktore zebralem do kupy. Sa takie smaczki jak np. lista utworow w grze, wiec jest ciekawie :D Zaczne od ESRB, czyli klasyfikatora systemowego gier w Ameryce. O to sprawozdanie
W otwartym świecie gry akcji gracz przyjmie rolę trzech kryminalistów, których dzieje powiążą się w fikcyjnym mieście Los Santos. Gracze mogą zmieniać postaci, by śledzić losy każdego z nich i wykonywać misje, które często wymagają działalności przestępczej (np.: kradzież aut, napady, zabijanie innych postaci). Gracze używają pistoletów, karabinów maszynowych, strzelb snajperskich i materiałów wybuchowych, by zabijać różnych przeciwników (np. członków wrogich gangów); gracze mają możliwość zabicia niewinnych cywili, jednak ma to negatywny wpływ na ich postęp - gracz jest za to poszukiwany przez policję. Częsty jest rozlew krwi, rzadko pojawia się także rozczłonkowywanie. W jednym momencie, gracze są zmuszeni do wykorzystania różnych narzędzi w celu wyciągnięcia informacji (tortury) - sekwencja ta jest mocna i długa, wymaga działania gracza (np. reagowanie na pojawiające się na ekranie nakazy [QTE?]).
Gra zawiera podteksty erotyczne: nawiązania do seksu oralnego i masturbacji; przy seksie z prostytutką nagość jest pokazana, można usłyszeć odpowiednie odgłosy. Nagość dostępna jest w grze jedynie w dwóch formach - taniec topless w klubie ze striptease'em oraz w męski kult, gdzie członkowie nie zakrywają swoich genitaliów (bez kontekstu seksualnego).
Programy w TV oraz radiu w grze zawierają dorosły humor: wiele żartów o podtekście seksualnym, pokazywane fekalia na ciałach robotników oraz krótka scena traktująca o nekrofilii (bez pokazanej nagości).
Kilka momentów da graczowi możliwość do zażycia miękkich narkotyków (np. palenie z bonga i odpalanie jointa), pojawi się również kokaina. Postać gracza może napić się alkoholu i jeździć pod jego wpływem. W dialogach używane są słowa „f**k”, „c*nt”, „n**gger”.
Czyli mozna powiedziec standardzik :D A tutaj jest prawdopodobna lista utworow. Skad jest znana? O tym za chwilke ;)
N.W.A. - Appetite For Destruction
N.W.A. - Gangsta Gangsta
2pac - ambitionz az a ridah
DJ Quik - Dollars and Sense
C Walk - Kurupt
Snoop Dogg - Gin N Juice
Snoop Dogg Dr. Dre - Still D.R.E
Snoop Dogg Dr. Dre - The Next Episode
King T - Played Like A Piano
Geto Boys - Mind Playin' Tricks
Tha Dogg Pound Ft. Mack 10 - Nothin' But The Cavi Hit
Too $hort - So You Want To Be A Gangster
Kausion - What You Wanna Do (Ft. Ice Cube)
Ice Cube - You Know How We Do It
Classic Rock Stations
Foreigner - Dirty White Boy
The Cult - Rain
Steve Miller Band - Rock 'N Me
Elton John - Saturday Night's Alright for Fighting
Julian Lennon - Too Late for Goodbyes
Greg Kihn Band - The Breakup Song (They Don't Write 'Em)
The Doobie Brothers - What a Fool Believes
Kano - Can't Hold Back (Your Loving)
Rick James - Give It to Me Baby
Queen - Radio Ga Ga
One Way - Cutie Pie
Evelyn "Champagne" King - I'm in Love
Eddie Murphy - Party All the Time
Stevie Wonder - Skeletons
Kleer - Tonight
D Train - You're the One for Me
Punk Station
The Weirdos - Life of Crime
The Germs - Lexicon Devil
Youth Brigade - Blown Away
Black Flag - My War
Descendents - Pervert
Circle Jerks - Rock House
T.S.O.L. - Abolish Government/Silent Majority
Suicidal Tendencies - Subliminal
Fear - The Mouth Don't Stop (The Trouble with Women IS)
Radio Los Santos
Gucci Mane Ft. Ciara - Too Hood
Freddie Gibbs - Still Livin
Clyde Carson, The Team - Slow Down
PROBLEM ft. Glasses Malone - Say That Then
Ab-Soul – Illuminate
Mc Enit - straight up menace
Kendrick Lamar - A.D.H.D
YG - I'm A Real 1
Kelly Rowland - Work (Freemasons Remix)
Game - Ali Bomaye (Explicit) ft. 2 Chainz, Rick Ross
Soulwax FM
Mim Suleiman - Mingi
FKCLUB - The Strange Art (ID Remix)
Matias Aguayo - El Sucu Tucu
Joe Goddard feat. Valentina - Gabriel (Soulwax Remix)
Daniel Maloso - Body Music
Green Velvet & Harvard Bass - Lazer Beams
Zombie Nation - Tryouts Goose - Synrise (Soulwax Remix)
Tiga - Plush (Jacques Lu Cont Remix)
Pulp - After You (Soulwax Remix)
The Hacker - Shockwave (Gesaffelstein Remix)
Non-stop Pop FM
Corona - The Rhythm of the Night.
Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Britney Spears - Gimme More
Rihanna - Only Girl Stardust - Music Sounds Better With You
Aphex Twins - Windowlicker Robyn - Every Heartbeat
The Blackout ALlstars - I Like It
Kelly Rowland - Work
Pet Shop Boys - West End Girls
All Saints - Pure Shores
Mystique - Scandalous
Moloko - Time Is Now
Amerie - 1 Thing
Fergie - Glamorous ft. Ludacris
Hall And Oates - Adult Education
Nieznane stacje
Waylon Jennings - Are You Sure Hank Done It This Way
Jay Rock Feat. Kendrick Lamar - Hood Gone Love It
Ogden's Nut Gone Flake - Small Faces
Hackman - Forgotten Notes
The Dogg Pound - What Would You Do
The Game - Ali Bomaye ft. 2 Chainz, Rick Ross
Bernard Wright - Haboglabotribin'
Taana Gardner - Heartbeat (Club Version)
Zapp - Heartbreaker. Pt. 1, Pt. 2
Chief Keef - Love Sosa [niepewne]
Aaron Neville - Hercules
Muse - Madness
Mis-Teeq - Scandalous
Inner Circle - Bad Boys
Marlena Shaw - California Soul
Outkast - Elevators (Me & You)
Regulate - Warren G and Nate Dogg
Jane Child - Don't Wanna Fall In Love
Def Leppard - Photograph
Czyli dla kazdego cos sie znajdzie ;) Znana jest tez lista osiagniec, jakie bedzie mozna zdobyc na konsolach xbox 360 oraz playstation 3.
Singleplayer
Solid Gold, Baby!
Earn 70 Gold Medals on Missions and Strangers and Freaks.
Career Criminal
Attain 100% Game Completion.
San Andreas Sightseer
Explore all of Los Santos and Blaine County.
All's Fare in Love and War
Purchase Downtown Cab Co. and complete a private fare.
TP Industries Arms Race
Purchase McKenzie Field Hangar and win the arms race.
Multi-Disciplined
Attain a gold medal in all applicable hobbies and pastimes.
From Beyond the Stars
Collect and return all spaceship parts.
A Mystery, Solved
Solve the mystery of Leonora Johnson.
Waste Management
Purchase the old dock and collect all nuclear waste.
Red Mist
Complete all Rampages.
Show Off
Complete all Stunt Jumps.
Kifflom!
Complete your path to enlightenment... or not.
Three Man Army
Survive 3 minutes on at least a 3 star Wanted Level with all three characters together off mission.
Out of Your Depth
You're gonna need a bigger boat...
Altruist Acolyte
Deliver an unsuspecting victim to the Altruist Cult.
A Lot of Cheddar
Spend a total of $200 million across all three characters.
Trading Pure Alpha
Make a profit over your total investments in the stock market.
Pimp My Sidearm
Fully mod a weapon.
Wanted: Alive or Alive
Deliver a bail bond target alive.
Los Santos Customs
Fully mod a vehicle.
Close Shave
Complete all Under the Bridge and Knife Flight challenges.
GTA Online
Off the Plane
GTA Online: Complete the Introduction.
Three-Bit Gangster
GTA Online: Reach Rank 25
Making Moves
GTA Online: Reach Rank 50.
Above the Law
GTA Online: Reach Rank 100.
Numero Uno
GTA Online: Obtain first place in all competitive game types.
The Midnight Club
GTA Online: Use custom vehicles to win 5 races.
Unnatural Selection
GTA Online: Complete all 10 waves of a Survival.
Backseat Driver
GTA Online: Direct a driver to 1st place as co-driver in Rally Mode.
Run Like the Wind
GTA Online: Survive for a day with a Bounty on your head.
Clean Sweep
GTA Online: Finish a Gang Attack without dying and kill at least 10 enemies.
Decorated
GTA Online: Earn 30 Platinum Awards.
Stick Up Kid
GTA Online: Hold up all 20 Stores.
Enjoy Your Stay
GTA Online: Participate in everything Los Santos has to offer.
Crew Cut
GTA Online: Complete a Job as a member of a Crew.
Full Refund
GTA Online: Kill the thief that mugged you.
Dialling Digits
GTA Online: Call for gang backup for the first time.
American Dream
GTA Online: Own an Apartment, Garage and an Insured Vehicle.
To na tyle jezeli chodzi o informacje. Kraza plotki rowniez o tym, ze w grze pojawia sie stacje benzynowe, w ktorych to bedziemy tankowac nasze furki :D Szczerze mowiac, zawsze chcialem by taka opcja sie pojawila, wiec licze na to, ze jest ona prawdziwa.
Przeciek informacji wynika z tego, ze Sony udostepnilo prawie, ze cala gre w swoim sklepie internetowym i ci ktorzy zrobili preordera na wersje cyfrowa, mogli juz gre pobrac. Oczywiscie sama gra byla zabezpieczona, wiec nie dalo sie jej uruchomic. Mimo tego, hakerom udalo sie z udostepnionej zawartosci powyciagac wiele informacji. Twierdza, ze maja dostep do dialogow koncowych gry, co oznacza, ze znaja zakonczenie GTA V! To sie rockstar mowiac lagodnie w****il xDD :D
Gra zostala usunieta z sklepu, po tym jak Sony zauwazylo co sie dzieje. Troche za pozno :P
Czyli mozna powiedziec standardzik
Czwórka była akurat zuepełnie inna, nagości to ja tam prawie nie widziałem (jedyne możliwe miejsce to jeżeli w klubach wykupiło się prywatny pokaz, próbowałem tego raz ale naprawde nie pamietam czy tam cyce byly pokazane :P) a podteksty był bardzo delikatne ;) mysle ze w V też tak bedzie, bardziej te smaczki takie poukrywane i można je ominąc. no bo ja akurat zadnych fekalii oglądać nie chce :D
Wszystkie utwory przesłucham sobie później :D
A ta generalnie, to ktoś z forum ma już pre-order albo planuje kupic gre we wrześniu? ;)
edit: Mam nadzieje że wyjdzie PC, ale żeby nie zrobili premiery na równo z simsami 4 :P Bo wtedy 24/7 przed kompem :D
Malfurion
25.08.2013, 17:49
Mialem na mysli raczej ogolnie cala serie i jak ona jest postrzegana :D Podejrzewam, ze GTA V sie nie wylamie i nie bedziemy nagle przed ekranem miec zalewy pochw i penisow :P
Choc ja te wszystkie smaczki chce wylapac np. zajarac jointa :D
Ja planuje gdzies w okolicach premiery nabyc na ps3 :) Wersja na PC nie jest potwierdzona, wiec nie wiadomo czy sie pojawi. Aczkolwiek przy GTA IV bylo podobnie, wiec moze byc z pol/roczna obsuwa jak na moje oko ;)
No czwórka tę obsówę miała 8 miesięczną :D W sumie bardzo chciałbym kupić to na xboxa, który póki co służy mojej siostrze do jakiś durnych disneyowskich gierek, ale chyba poczekam te kilka miesiący i zobaczę jaka będzie sytuacja. :P Ze mnie bardziej pecetowiec jest, no i grafika też lepsza mimo wszystko.
Malfurion
25.08.2013, 22:34
No widzisz, a ja wole grac na konsoli :p na pc grafa pewnie bedzie lepsza (zakladajac ze gra wyjdzie na pc) ale to za malo by mnie przekonac do zmiany platformy :p
No nie wyobrażam sobie zeby nie wyszła na pc. To taki chwyt - na razie o pc nic nie wiadomo, ludzie w popłochu pokupia konsole specjalnie pod tą grę (bo chcą wyprzedać jeszcze te starej generacji na których będzie chodziła piątka; ps3 i xbox360) a za 3 miechy zapowiedzą wersje pc ;) Stare dranie z rockstara :D
Malfurion
30.08.2013, 11:05
Wujek Donek jest tak dobry, ze podzieli sie z wami kolejna porcja informacji, dotyczaca najgoretszej gry tego roku (a moze nawet i generacji?) :D
Wiele z podanych tutaj informacji jest juz dobrze nam znana, ale znalazlo sie tez pare smaczkow :D Zacznijmy od muzyki, poniewaz jest maly update dotyczacy tejze sfery gry. W GTA V znajdziemy ponad bagatela 240 utworow!
Na te 240 piosenek złoży się aż piętnaście stacji radiowych w których będą między innymi ta prowadzona przez Kavinskiego, Vinewood Boulevard Radio, East LOS FM, West Coast Classics, Rebel Radio. Oprócz tego za odpowiednią oprawę zadbają Pam Grier, Bootsy Collins i Kenny Loggins którym przypadną radia grające klasyki puszczane w low-riderach, puszczające muzyką funk z lat '80, a ten ostatni będzie prowadzącym radia z klasyczną muzyką rockową.
Oprócz tego, pojawia się specjalnie dedykowane grze utwory na ścieżce dźwiękowej. Za kompozycję odpowiadać będą Tangerine Dream, znany z Red Dead Redemption - Woody Jackson, a całość dopełni Alchemist and Oh No.
Garsc informacji dotyczaca tego, co w grze mozna np. zobaczyc ;)
-W lesie można spotkać jelenie, króliki, wiewiórki kozy, a na terenach gospodarczych zwierzęta rolne.
-Ponadto w grze możemy spotkać niedźwiedzie rekiny, rysie, żółwie, szczury psy i inne.
-Nie można zapomnieć o pumach, kojotach i wilka, które są sporym zagrożeniem.
-Pod wodą można używać noża.
-Na dnie można spotkać zatopione platformy wiertnicze a także fabryki.(?)
-Dziki ekosystem nie istnieje tylko na ziemi. Życie także tętni pod wodą i w powietrzu.
-Kiedy skaczesz ze spadochronem możesz obserwować stada dzikich ptaków.
-W grze bardzo dużą rolę odgrywają maski, których jest ponad 20.
-Szczury żyją w bocznych uliczkach miasta.
-W grze pojawi się czołg.
-Możesz postawić przyczepę, np. w lesie, aby dobierać broń i powiększać swoje umiejętności łowieckie.
-Można zmieniać obroże u psa.
-Rekiny mogą cię zakatować.
-Możesz zrelaksować się poprzez zamówienie prostytutki lub wypad do klubu ze striptizem.
-Broń możesz modyfikować poprzez dodanie latarki, nowego celownika, czy po prostu zmiany jej koloru.
-W GTA V będzie ponad 200 środków transportu, w tym sterowce, rowery, samochody sportowe i przyczepy.
-W aucie można zmieniać spojlery, kraty, oświetlenie, koła, tłumik, dodać specjalną klatkę i zamontować specjalne oświetlenie. Ponadto istnieje możliwość opancerzenia autobusu.
-Niektóre napady są dla nas zbyt skompilowane, dlatego musimy zatrudnić pomocników: osiłek, snajper, haker lub przedsiębiorcę.
-Pod wodą nie można polować.
-Po tuningu możesz zrobić zdjęcie auta i umieść je na SC.
-Policja też potrafi pływać.
-Możesz znaleźć zatopione statki, samoloty, kontenery lub samochody, w których mogą być bardzo cenne rzeczy.
-Pod wodą możesz pozbyć się pościgu policji.
Mam rowniez porcje informacji, o GTA Online :)
Menu postaci podczas gry zaoferuje drobne zmiany wyglądu postaci (np. nałożenie czy zdjęcie maski)
Gracz może posiadać jedną posiadłość naraz, którą można wymienić kupując lepszą (jak już się dorobimy)
Możliwe jest dostosowanie posiadłości do własnych gustów - drewniane wykończenia, akcesoria, wielki ekran TV i inne
Na wypadek kradzieży warto zainstalować w aucie urządzenie śledzące, które pozwoli odnaleźć sprawcę ( *.* bomba!)
Kabriolety będą miały opcję otworzenia bądź zamknięcia dachu
Szybkie wyścigi - wyznacz linię mety i i zaczynamy
Świetna kontrola nad pojazdem (prawdziwe poczucie prędkości)
Wyścigi zwykłe, rajdy, Klasyczne Wyścigi GTA (z użyciem broni)
Można rozwijać umiejętności strzelania, wytrzymałość i tym podobne
Setki misji (które można powtarzać)
Każda misja z tabelą wyników (jak w The Ballad of Gay Tony)
Można zatrudniać koordynatorów, szpiegów, kierowców i innych
Poza tym, w gangach bedzie panowal system hierarchii, o ktorym wiadomo na razie nie wiele. Udalo mi sie jednak znalezc cos takiego.
Komisarz – najbardziej zaufani członkowie gangu – tzw. prawa ręka przywódcy, który cieszy się zaufaniem, a jego/jej zdanie jest brane pod uwagę przy podejmowaniu decyzji. Komisarze mają możliwość administrowania i zarządzania wszystkimi aspektami gangu wliczając w to także awansowanie innych członków gangu oraz zapraszanie nowych.
Porucznik – członkowie gangu, posiadający specjalne przywileje pozwalające im na trzymanie rygoru w gangu i promowanie wyróżniających się członków niższych warstw – reprezentantów i mięśniaków, a także ich degradowanie.
Reprezentanci – grupa członków gangu, którzy pokazali i udowodnili swoje oddanie grupie m.in. poprzez noszenie z dumą emblematu gangu od pierwszego dnia, jak i poprzez świetne wyniki w rywalizacji z innymi gangami. Reprezentanci posiadają także podstawowe przywileje pozwalające im pomagać w procesie rekrutacji.
Mięśniaki – domyślna ranga członków gangu, ale często są to także członkowie dla których jest ona wystarczająca gdyż specjalizują się w sianiu spustoszenia na serwerach i nagłaśniania nazwy swojego gangu. Ci członkowie nie posiadają żadnych praw administracyjnych, ani często nawet ich nie chcą, jednakże są sercem Twojego gangu czyniąc go groźnym.
+ Fotka (http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/news/upload/actual_1377442028.jpg)
Mam jeszcze cytat, ktory jak dla mnie poprostu zmiazdzyl system. Oto i on :D
Powiedzmy, że siedzisz sobie w swoim super apartamencie ciesząc się widokiem z okna. Widzisz z daleka poruszające się czerwone i niebieskie światła i postanawiasz sprawdzić, co to jest. Włączasz telewizor, wskazujesz na kanał z newsami i widzisz, że twój przyjaciel ucieka policji. Wszystko to w czasie rzeczywistym, gdyż helikopter telewizji śledzi twojego ziomka. Mając to na uwadze apartament może posłużyć jako schronienie dla niego lub innych kumpli, którzy dokonali rabunku. Możesz też planować napad w swoim domu. Cholera no, możesz nawet wziąć prysznic i zmyć z siebie krew napastników, którzy stanęli ci na drodze w poprzedniej misji. To aż śmieszne jak daleko posunął się Rockstar w tym aspekcie.
I jak? Podoba wam sie taka garsc informacji? Spokojnie, to jeszcze nie wszystko :D Nie byl bym soba, gdybym tego posta nie zakonczyl w iscie bombowym stylu. Wiec na koniec prezentuje wam, Oficjalny Trailer, ktory zostal wypuszczony wczoraj! :D
https://www.youtube.com/watch?v=hvoD7ehZPcM
Trailer już widziałem wczoraj, jedyne co mi się w nim podoba to muzyka ;) Teksty też jakieś bardziej suche niż te, które były we wcześniejszych trailerach. No może oprócz "... you're pathetic psychopath" - nie wiem czemu mnie to tak rozbawiło, ale cały czas się uśmiecham do monitora jak idiota :D
Malfurion
04.09.2013, 12:34
Na swiecie, pojawil sie juz pierwszy playtest w formie tekstu. O to, co udalo sie przetlumaczyc polskim gracza (niektore rzeczy sam tlumaczylem :P)
- Policja jest dużo inteligentniejsza niż w IV. Ostrzeliwuje z dużej odległości z większą skutecznością
- Różne reakcje kierowców - niektórzy gdy do nich strzelamy chowają się za kierownicą i próbują nas przejechać
- Sterowanie helikopterem nie zostało zmienione choć jest teraz znacznie dokładniejsze
- bardzo zróżnicowany świat
- bohaterowie są kompletnie różni
- recenzent został zmiażdżony i wypluty. Gra bajka
- Jazda po nierównościach ma wpływa na to jak zachowuje się pojazd.
- W rozgrywce będą sekundowe decyzje do podjęcia.
- Każdy przód sklepu jest jedyny w swoim rodzaju.
- Koło wyboru broni przechowuje każdą zdobytą broń i nigdy jej nie stracisz nawet jak nie bedziesz mieć do niej naboi.
- Minigun natychmiast niszczy pojazdy.
- Policja jest praktyczniejsza i wrażliwsza
- Przechodnie różnie reagują na kradzieże pojazdów, również na szybkość samochodu i celowanie do nich z broni.
- Każdy typ pojazdu posiada unikalny handling, dla przykładu pick-up nie trzyma się tak drogi jak supersamochód.
- Ujawniono nazwy pięciu misji: Repossession, Three's Company, Derailed, Nevous Ron i Vinewood Babylon.
- Franklin ma natychmiastowy dostęp do supersamochód.
- Kierowcy pomogą ci przewrócić pojazd na koła po kolizji.
- Jednym ze spotkań występujących swojego rodzaju jest, na przykład Lamar zachowujący się agresywnie wobec włóczęgi.
- Lamar kopie pistolet w stronę Franklina.
- Wypadek samochodowy pozostawia ślad z paliwa, co może z kolei z kolei zostać wykorzystane do wysadzenia go.
- Sterowanie helikopterem jest podobne z IV.
- Kolorowe rozbłyski na ekranie sygnalizują przełączanie się do danego charakteru. Rozbłysk Michaela jest niebieski, Franklina zielony, a Trevora pomarańczowy.
- Lądowanie helikopterem jest prostsze, mniej zabawy w idealne lądowanie.
- "Wykolejenie" obejmuje Trevora ścigającego pociąg z ładunkiem motoscrossów (Wszystko co musiałeś zrobić było śledzić cholerny pociąg Trevor).
- Pora nocna jest bardziej realistyczna, jedynym źródłem świata były reflektory pojazdu Trevora, wielkie usprawnienie ciemności z IV.
- Napisy z neonów wydają charakterystyczne brzęczenie.
- Zwierzęta skomlą gdy potrąci je pojazd.
- Zdolność do strzelania podczas leżenia i toczenia beczek powraca z Maxa Payne'a 3.
- Realizm silnika, taki jak klekotanie i czarny dym wydobywający się spod pokrywy silnika.
- Misja "Vinewood Babylon" polega na użyciu broni takiej jaką Bruce Willis użył do zestrzelenia Jack Blacka w filmie The Jackal.
- Przerywniki filmowe są płynne - kamera podąża w prawo z widokiem kinowym.
- Właścicielem Chopa jest Lamar, nie Franklin.
- Mechanizm punktów kontrolnych.
- System Wanted Level jest podobny do tego z filmu Drive!
- W grze mają pojawić się takie drobnostki jak np. dźwięk chłodzącego się silnika po jego uprzednim wygaszeniu. Autor tekstu twierdzi, że w grze może pojawić się wiele takich smaczków. Możliwe, że na większość z nich, nie zwrócimy nawet uwagi.
- W misjach gdzie bierze udział cała trójka bohaterów, będą widniały portrety, które mogą migać rożnymi kolorami. I np. postać migająca na czerwono, może symbolizować, że jest ona w krytycznej sytuacji i potrzebuje naszej asysty, bądź zdalnego przełączenia na nią, w celu uniknięcia śmierci. Biały z kolei, może symbolizować taktyczną przewagę.
- Wspaniała fizyka wody
- Wszelkie ulepszenia i bronie jakie zakupimy, pozostaną już w naszym ekwipunku na zawsze
Lądowanie helikopterem jest prostsze, yaaay! :D Jakoś ciężko mi było zawsze 'idealnie' wylądować, więc mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej i nie będę miała takiego problemu z tym xD
Malfurion
04.09.2013, 12:53
O tak. Ale co tam helikopter, ja bede latac odrzutowcem bjacz B) :D
- Różne reakcje kierowców - niektórzy gdy do nich strzelamy chowają się za kierownicą i próbują nas przejechać
To już było w IV. Jak się kradło samochód, to niektórzy kierowcy próbowali odjechać itp.
- Jazda po nierównościach ma wpływa na to jak zachowuje się pojazd.
Nareszcie! Może wreszcie nie będę się czuł jakbym prowadził kredens na kółkach :P
- W rozgrywce będą sekundowe decyzje do podjęcia.
Od razu przyszło mi na myśl saints row IV - na samym początku trzeba było podjąć decyzje czy zlikwidować głod na świecie, czy nigdy więcej raka :P A tak w ogóle jak ktos ma późny zapłon to przerąbane swoją drogą :|
- Policja jest praktyczniejsza i wrażliwsza
Może wreszcie zaczepią kolesia który chodzi z wyrzutnią rakiet po mieście :P
Gash, żeby tylko dali na PC :D
Malfurion
07.09.2013, 15:22
http://www.youtube.com/watch?v=aNF0GHBCD4E&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=LHm0rwmJXbY&feature=player_embedded
Reklamowki gry :D
Malfurion
15.09.2013, 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=2gNad2I56-Y
https://www.youtube.com/watch?v=qCytFNg55T4
https://www.youtube.com/watch?v=DU7CkbxLtrk
https://www.youtube.com/watch?v=EJ0w6lCttwU
https://www.youtube.com/watch?v=pF-XJqgKgBM
https://www.youtube.com/watch?v=aOU5HtrmqM8
https://www.youtube.com/watch?v=X0RIcO00gCk
Porcja gameplay'ow z gry! :D Na yt jest tego wiecej, wybralem jakies przypadkowe ;)
rawrvera
30.10.2013, 21:07
Zawsze darzyłam sympatią serię GTA, która towarzyszyła mi prawie przez całe moje 17-letnie życie (mam dużo kuzynów, którzy z przyjemnością mnie w to wszystko wprowadzili :D). ;) Jednak szczerze i z całego serca mówię, że to właśnie "Piątka" mnie zdobyła! Nie mogę się doczekać, kiedy wyjdzie na PC!
Dziś miałam okazję pograć na konsoli. :D Pokracznie mi szło, bo z kontrolerem się nie lubimy (:P), ale jakoś dałam radę. Przeszłam misję napadu na sklep jubilerski i to po prostu było *****iste! Po tym mogę stwierdzić, że to Mike zajmniej miejsce mojej ulubionej postaci (tak jak F "pracownika miesiąca" :P). :) Jego rodzinka jest świetna. :D Amanda jednak mnie trochę irytuje, ale fajnie się z nią gra w tenisa - łatwo ją ogrywam. B)
Nie mogę zapomnieć o Chopie, kochany z niego zwierz. :D Raz się przełączyłam i akurat Franklin się nim zajmował, to było urocze. :D A to co najbardziej lubię u F., to jego specjalna umiejętność. Nie znoszę przez to, kiedy prowadzi Mike, bo się od niej nadzwyczajnej w świecie uzależniłam. :P Szkoda trochę, że Franklin ma taką wkurzającą ciotkę i jeszcze bardziej wkurzającego kumpla. :rolleyes: Lamar i jego "Nigaa" strasznie mnie denerwuje, ale z drugiej strony jest z nim zabawnie. :D
Jeszcze trochę i mój kuzyn dojdzie w grze do momentu poznania Trevora. :) Słyszałam, że w zabawny sposób opowiada swoja historię, to musi być interesujące. :D Z chęcią nim pogram i "odwalę" coś niesamowicie szalonego. Już nie mogę się doczekać. :P
FakeYourDeath
31.10.2013, 17:52
moja ulubiona postacia tez jest Michael <3 uwielbiam jego glos.
Smiesza mnie rozmowy Lamara i Franklina,wlasnie przez to ciagle "nigga nigga" :D:D
misje sa naprawde fajne,napady tez. lubie jak ktos mi daje w grach wybor,a tutaj wlasnie daja wybor np kogo wybrac na napad :D Trevorem gram od niedawna dopiero,ale tez uwielbiam jego glos i charakter
A ja należę do grona ludzi załamanych, że GTA V nie ma na PC, co zresztą uważam za żałosne. Nigdy nie rozumiałam tej chorej polityki wypuszczania GTA w wersji PCtowej z rocznym opóźnieniem...
Seria GTA też mi towarzyszy przez większość życia. Zaczęłam od jedynki lata temu, w 1997 chyba jak wyszła. Potem grałam w każdą kolejną jaka się pojawiła.
rawrvera
05.11.2013, 16:29
Słyszałam, że ma wyjść w marcu, ale jakoś w te plotki nie wierzę. ;) Cholerny Rockstar :D
Postanowiłam jednak dłużej nie czekać i kupiłam konsolę (PS3). :)
fromyesterday, w sumie też lubię go między innymi za głos :P
Wielebny
05.11.2013, 19:18
No zwykle wychodziło pół roku po premierze. Grę zapowiedzą zapewne po świętach, bo na boże narodzenie jeszcze sporo osób zakupi specjalnie dla tej gry konsolę swoim uciechom. (sam bym kupił dla tej gry, gdybym z roboty nie zrezygnował) ;P
Jak wyjdzie w marcu to pół biedy. Doczekać się nie mogę :megusta:
rawrvera
07.11.2013, 21:51
Dzisiaj przesłuchałam soundtrack i muszę powiedzieć, że ta gra jest bez wad. :D Niby niemożliwe, a jednak. Strasznie mi się podoba i nigdy nie mogę się zdecydować, jaką stację radiową wybrać w trakcie jazdy - chociaż w sumie najczęściej jest to Non Stop Pop :P xD Do With Every Heartbeat znam już cały tekst. ;P
Malfurion
16.06.2014, 20:35
http://i62.************/fod9p0.jpg
pozdrawiam :fun:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.