Zobacz pełną wersję : Zostań gwiazdą (Showtime) - przedpremierowe dyskusje
hm, mnie za to zaciekawilo to:
Konkursy talentów, czyli Simowe Festiwale!
Mało promowaną, ale wartą zauważenia nowością dodatku Zostań Gwiazdą są także… Simowe Festiwale. Tak, festiwale z prawdziwego zdarzenia przypominające znanego wszystkim Openera czy też Coke’a. No… może z tą różnicą, że nie zobaczymy tam namiotów czy aż tak ogromnych tłumów jak na wymienionych imprezach :).
Festiwale są organizowane na parkowej scenie, o której wspominałem już wcześniej. Imprezy mają swojego prowadzącego i występujące gwiazdy. Każdy występ poprzedzony jest krótkim komentarzem ze strony konferansjera. Fajnie? Fajnie! :)
Ciekawostki…
po każdym występie, na ekranie pojawi nam się ocena widzów. Dzięki temu, będziemy mogli doprowadzić swoje show do perfekcji.
w Starlight Shores znajdziemy specjalny klub karaoke
od teraz po mieście krąży także budka z lodami
gwiazdy poruszają się limuzynami
możemy pytać innych simów czy o nas słyszeli
każda gwiazda ma swój terminarz, to tam możecie sprawdzić nadchodzące występy
Ciekawe na jakiej zasadzie będzie to działać? :) Może będą też pokazy talentów itp.? Zauważyliście w tym simowym teledysku z Katy Perry ile dojdzie gier barowych? :) Ja najbardziej cieszę się z bilarda, mechanicznego byka oraz z foto-budki :D Ale ktoś się pomylił- wkońcu budkę z lodami mamy już ze zwierzaków :) Czekam na premierę :) Czy wiecie może czy i teraz edycja limitowana będzie do kupienia w empiku, jak przy zwierzakach, czy trzeba zamówić przez internet, bo nie mogę znaleźć tej informacji? :)
Aranahia SaDiablo
28.02.2012, 18:10
Kto z Was będzie chciał dać moim simom występ? :D:P
Ja z chęcią przyjmę każdego Sima ;) Byłabym również szczęśliwa gdybyście przyjęli również moją Simkę...gdyby ktoś był zainteresowany, mój profil na Sims3.com - http://mypage.thesims3.com/mypage/Aranahia
Mam tylko prośbę - moglibyście wysyłać mi Simów w ubraniach i fryzurach z dodatków i akcesoriów? Chciałabym zobaczyć Wasze własne zestawienia, a nie wygenerowane losowo...Mam wszystkie wydane dodatki, więc z tym nie będzie problemu.
Nie jestem jeszcze do końca pewna kiedy dostanę ZG, ale nie będzie to nie później niż 18tego marca - mam wtedy urodziny, na które z założenia powinnam dostać, ale postaram się przekonać mą rodzicielkę o szybsze kupno - będę miała EL z Origin (tą normalną, a nie w tym oczo***nym kolorze...na szczęście nie widzę większej potrzeby posiadania kilku owoców i owocowych ubrań, a fryzura i gitara...obejdę się), więc nawet nie trzeba będzie jechać do sklepu :) Jeśli jednak nie uda mi się jej przekonać - dostanę w urodziny.
Ja na pewno kupie ZG i też z przyjemnością przyjmę waszych simów do mnie a mój profil jest tam na dole postu a w ogóle to przez nową stronę the sims nie mogę się zalogować bo jest tylko "Dokończ swoją rejestrację w Origin." i nie wiem co mam zrobić też tak macie jak temu zapobiec ?
kurcze a ja tak bym chciala powysylac mojego sima innym osobom, a nie moge bo nie mam konta na ea game z simsow, bo mam pozyczone simy ;/ a nie wiem czy z dodatku zostan gwiazda ten kod aktywuje mi zalozone konto na stronie :( a jak nie to zadowole sie gra taka jaka jest bez simportu :O
Nie moge sie doczekac tego dodatku, sama nie wiem czy bede akrobata czy piosenkarka,ale nowe opcje i zakladki kariery bardzo mi sie podobaja, misje do odblokowywania i "cele" simow :)
anie_1981
29.02.2012, 18:19
Na mnie nie liczcie, będę siedziała moimi Simami w mojej grze... ;) Mnie nigdy funkcje społecznościowe nie kręciły. Gram co prawda w WoW'a, ale dla gry, nie chata... :P A moje emocje wględem tego dodatku są bliskie zeru. Owszem, zawsze to coś nowego... ale ja kupuję Showtime dla bilarda i mikrofonów :)
A ja kupię Showtime dla całokształtu. Podobają mi się nowe meble, kariery i inne duperele. Może do funkcji społecznościochych się przekonam.
(PS. Też z chęcią wyślę moich simów do was. :3 )
Rosemarie
29.02.2012, 20:16
Kurde, nie mogę się doczekać już tego dodatku. Miałam nawet pieniądze na niego odłożone, ale powiedzmy, że zostały wydane na coś innego. XDD Może na koniec marca będę mieć...
Najbardziej chyba nie mogę doczekać się karier, ubrań i nowych interakcji. Meble jakoś mnie niezbyt obchodzą, bo nie lubię budować domów.
No i ja z chęcią też wyślę swoich simów do was. :)
miłośniczka zwierząt
29.02.2012, 22:20
widzę że nie tylko ja wydałam kase którą odłożyłam na dodatek ;) Ja najprawdopodobniej też będę miała ten dodatek na koniec marca albo początek kwietnia. No ja nie mogę się doczekać nowych karier i ubrań najbardziej.
ja właśnie odwrotnie zbierałem na coś innego a tu się nowe sims'y pojawiły na choryzącie ale jak tu sims'om nie odmówić.Ja pewnie jako pierwszą wezmę karierę pisenkarza albo magika :D
miłośniczka zwierząt
01.03.2012, 11:52
no to super przynajmniej ty masz szczęście ja muszę zbierać a zbieram i na dodatek i na 5 akcesoria których jeszcze nie kupiłam także sporo kasy muszę uzbierać. No i nie mogę się doczekać nowej okolicy z tego dodatku bo bardzo jestem ciekawa czy jest fajna.
na pewno kupie tylko małe pytanko jaki dochodzą kariery (nie np: Muzyczna tylko akrobata, magik i poisenkarz wiem, że będą te 3 ale o iinych nie wiem
Poza tymi co wymieniłeś to żadne nowe nie dojdą, chyba tylko DJ w formie samozatrudnienia (coś podobnego do miksologa), a tak dodatek skupia się na tych 4 karierach. EA woli zawsze dać mniej niż więcej więc jakichś niezapowiedzianych karier bym się nie spodziewała.
nie, DJ to hobby, tak jak np. malarstwo. w kazdym razie tak pisalo gdziestam
Ale umiejętności hobbystyczne pozwalają na podjęcie samozatrudnienia więc chyba dobrze napisałam. Moja simka zarejestrowała się jako malarka i żyła z malowania obrazów, więc pewnie będzie można zostać DJ'em na tej samej zadadzie...
no moze, ale chyba tylko jk ma sie kariere, nie?
Do niektórych samozatrundnień nie trzeba kariery (np: zespoły z PZ, opieka dzienna z Pokoleń)
miłośniczka zwierząt
02.03.2012, 11:55
Już się nie mogę doczekać aż mój obecny sim zostanie iluzjonistą a jego zona piosenkarką Ale i tak muszę się uzbroić w cierpliwość bo za nim uzbieram kasę to minie trochę czasu. Eh ;(
http://www.youtube.com/watch?v=YUFRKz_2hts
nie wiem czy gdzies juz to bylo, jak tak to sorki, ale ja 1szy raz to widze o dodatku showtime...po niemiecku, ale mozna poogladac;p
anie_1981
02.03.2012, 13:11
Ciekawy filmik, choć nie zrozumiałam ani słowa ;) Jestem anty-germanistką, nie lubię niemieckiego i nigdy się go nie uczyłam, miałam w szkole angielski i trochę rosyjski (z którego absolutnie niczego już nie pamiętam :P ). Ciekawi mnie to jakie opcje są na Dżinie, więc jakby ktoś napisał o czym koleś mówił w tym fragmencie, to byłabym wdzięczna za info...
Ja jak zwykle kupiłam na Allegro, tak mi najwygodniej. Pozostaje czekać na listonosza, no a że na ten dodatek aż tak mocno nie czekam, to spokojnie wytrzymam.
Aranahia SaDiablo
02.03.2012, 15:37
Ja też jestem anty-germanistką, ale muszę się uczyć niemieckiego...na dodatek w pierwszym semestrze go nie miałam (nie wiem czy to tylko ja, czy reszta szkoły też) i przez to pół roku zdążyłam zapomnieć praktycznie o wszystkim...na szczęście mam wyrozumiałą nauczycielkę (Rosjankę...), szczególnie że ostatnio jest chora, więc nie ma tego obrzydlistwa od jakichś dwóch tygodni (wiem, nie powinnam się cieszyć, ale do Niemiec podchodzę tak samo jak do Francji...czyli z moralną naklejką - nigdy nie zaakceptuję, nawet Prusy które lubię (może tak nie do końca, ale jak były polskim lennem...poza tym w APH jest po prostu...uroczy, dzięki niemu zapamiętałam całe zdanie po niemiecku, co dla mnie jest nie lada wyczynem) mnie nie zachęciły.
Co do DJ'a...będzie to zajęcie dodatkowe - podejrzewam, że coś jak pianista z PZ - po prostu siadasz przy fortepianie i grasz, zyskujesz tylko napiwki. Możliwe jest też, że będzie jak miksolog, w każdym razie będzie można na tym jedynie zarobić, bez możliwości stałego zatrudnienia - tak jak mówili producenci - lekarz czy polityk może wieczorem iść do parceli z konsolą i tam zarobić dodatkowe Simoleony.
Co do profesji - najpierw będę grała akrobatą (to będzie nowy Sim (kolejna wersja Jaenelle SaDiablo), zacznie od zupełnego początku - stworzę ją dopiero po zainstalowaniu ZG. Będzie mieszkała z Daemonem (najpierw współlokatorem, na koniec mężem), którego przeniosę z BP - na razie jeszcze się nie urodził, ale o to się postaram - będzie miał najwyższy poziom (nie wiem jeszcze jakiej) kariery i umiejętności z nią związane - na początku to on będzie odpowiedzialny za zarabianie w tej rodzinie - nie wiadomo jak wysokie będą napiwki - może się okazać, że nie starczy ich na utrzymanie, poza tym aby wysłać kogoś SimPortem potrzebni są dwaj Simowie), potem ich dziecko będzie iluzjonistą lub piosenkarzem - nie wiem jeszcze kim będzie ich pierworodny, ale na pewno będę grała wszystkimi dostępnymi w tym dodatku karierami.
Tak poza tym - zauważyliście, że to w polskiej reklamie tego dodatku występuje nowa ambasadorka? Nie przepadam za nią, ale to swojego rodzaju wyróżnienie dla naszego kraju...
O kurde. Super filmik. A te miasto. <3
Po prostu już się zakochałem. ;)
Podobają mi się te całe interakcje i wgl.
SimPort zapowiada się dość ciekawie.
Kenny McCormick
03.03.2012, 18:27
wiadomo że postacią specialną będzie dżin, wygląda on tak:
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20120123100961/sims/images/3/37/Geniets3st2.png
;)
Aperlaxive
03.03.2012, 20:33
Fajnie:) Ciekawe ile życzeń spełnia...
Dodatek na pewno kupię, zapowiada się fajnie..
miłośniczka zwierząt
03.03.2012, 23:58
nom dodatek zapowiada się świetnie i ten dżin wygląda super. No ale ja będę musiała trochę na ten dodatek poczekać i to nawet trochę długo.
tutaj możecie zobaczyć co czeka nas w tym dodatku,pokazane są również obiekty,ciuchy itp. http://simsvip.com/?page_id=7472
o kurcze ile info :O tylko szkoda, ze po polsku :P dzieki ilona, teraz to juz sama nie wiem kim mam byc - akrobata, piosenkarka czy iluzjonista xd
Rosemarie
04.03.2012, 12:25
@eyvee, zawsze możesz stworzyć trzech simów i każdemu dać jedną z nowych karier, chociaż lepiej jest skupić się na jednym. >D
te nowe ubrania prezentują się naprawdę świetnie. no i te interakcje "czy kiedykolwiek o mnie słyszałeś?" XD
nie mogę się doczekać.
anie_1981
04.03.2012, 13:00
Ja w Karierze bawiłam się tylko seksownym strażakiem, ale taka kariera szybko mi się znudziła... Wolę samozatrudnienie.
miłośniczka zwierząt
05.03.2012, 21:09
Ja na pewno którąś z karier wykorzystam na moich obecnych simach tylko muszę ich zamienić z wampirów na normalnych simów. Ale to dopiero jak będę miała dodatek ZG to ich na normalnych simów zamienię.
hehe a mnie znowu korci granie wampirami, ale do tych karier to zbytnio nie pasuje wiec bede grac normalnymi simami, a pozniej moze jakas galez zrobie wampirza;] Ale wiem, ze wyprobuje wszystkie kariery - piosenkarza, magika, akrobate i dj'a. Ciekawia mnie te achivmenty czy jakos tak :D
anie_1981
06.03.2012, 11:59
Wampir-magik jak najbardziej pasuje... 2 dziwadła w jednym! :D Ja bym chciała wiedzieć wszystko o dżinach... Jako dziecko pasjonowałam się nimi... Pamiętam, że oglądałam taką kreskówkę z rodzeństwem z dwoma pierścieniami, które po dotknięciu się wołały Dżina ;) No i taka orientalna lampa na kredensie ładnie się prezentuje...
Gra już do kupienia w Empik :)
beata18ns
06.03.2012, 16:18
w Media Markt tez juz jest za 79 zł :)
miłośniczka zwierząt
06.03.2012, 16:46
Ja jednak będę zmuszona zrobić nową rodzinkę jak już kupie dodatek a nie stanie się to szybko najpierw muszę uzbierać kasę .A w wampirzej rodzince simka mi się, zacięła i kod resetsim nie pomagał i niestety byłam zmuszona skasować rodzinkę. No cóż mi się dżin w 2 podobał i ciesze się że dali go do 3. Na pewno wypróbuję na początku karierę piosenkarza potem magika i na końcu dopiero akrobaty.
FakeYourDeath
06.03.2012, 18:16
jest ktos z okolic sosnowca? moze mnie ktos poinformowac czy sa juz gdzies simsy? w dabrowie gor. oczywiscie nie ma jeszcze,beda dopiero w piatek,a ja czekac nie mam zamiaru
Gra już do kupienia w Empik :)
W empik.com czy w sklepach stacjonarnych? Jeśli w stacjonarnych to jutro jadę kupić :D
Ma już ktoś grę?
Szukałem na youtube gameplay'i z The Sims 3 Zostań Gwiazdą i znalazłem na chwilę to:
Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=pC9kxkdXvWI&feature=related
Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=tcfaOLn1CSw
Filmiki są po angielsku ale to nie szkodzi :)
W empik.com czy w sklepach stacjonarnych? Jeśli w stacjonarnych to jutro jadę kupić :D
Ma już ktoś grę?
W sklepie empik w Port Łódź kupiłam, nie internetowo :) Już od wczoraj mieli :))
Ma już ktoś grę?
Ja już mam, dodatek jest świetny. Pograłem co prawda niedługo ale póki co nie mam większych zażaleń ;). A miasto jest świetne.
Gingers, mógłbyś podzielić się zdjęciami miasteczka? :D
anie_1981
06.03.2012, 22:56
No fakt, zdjęcia by się przydały. Ja jak zwykle kupiłam przedpremierowo, czyli będę miała grę w łapkach "najpóźniej ze wszystkich", ale nie narzekam. Kupowanie wysyłkowo ma zaletę, często da się kupić coś taniej, do tego gra przychodzi do domu i nie trzeba się z niego ruszać... Ale trzeba swoje odczekać.
jest ktos z okolic sosnowca? moze mnie ktos poinformowac czy sa juz gdzies simsy? w dabrowie gor. oczywiscie nie ma jeszcze,beda dopiero w piatek,a ja czekac nie mam zamiaru
W realu w Dąbrowie Górn. na katowickiej jest kilka :D 79 zeta :)
FakeYourDeath
07.03.2012, 13:47
ale pewnie nie edycja kolekcjonerska? No coz,jakos przezyje :D Dziekie wielkie za pomoc
ja kupiłam wczoraj w saturnie, jednak pogram dopiero dzisiaj :/ robię właśnie reinstalkę simsów... kiedy oni wreszcie zrobią z tym porządek?
miłośniczka zwierząt
08.03.2012, 11:30
no cóż nie wiem kiedy zrobią porządek ja kupię dodatek najprawdopodobniej pod koniec marca ;) albo na początku kwietnia.
Rosemarie
08.03.2012, 11:41
no cóż nie wiem kiedy zrobią porządek ja kupię dodatek najprawdopodobniej pod koniec marca ;) albo na początku kwietnia.
Ja też. :( Niestety. Może jednak uda mi się kupić wcześniej, ale wątpie. :/
miłośniczka zwierząt
08.03.2012, 12:02
mi się chyba raczej też wcześniej nie uda kupić . Muszę być cierpliwa a póki co mogę czytać opinie innych o dodatku ;).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.