Zobacz pełną wersję : Niebieskie tło podczas rozgrywki
otóż mój problem to taki niebieski ekran (jak tu (http://img38.imageshack.us/img38/2470/beztytuuqpj.jpg)) w aplikacji tworzenia sima jak na screenie, w widoku miasta, czy nawet w grze gotową rodziną bo nowej nie idzie stworzyc... Znasz może jakieś rozwiązanie co do tego ? :|
niedawno przeinstalowałam system, ściągnęłam już wszystkie sterowniki, zanim zainstalowałam zwierzaki przed przeinstalowaniem systemu, simsy wymarzone podróże i kariera działały. Więc ja nie mam pojęcia co jest nie tak. Pomóż proszę ;x
Przepraszam, że ja umieszczam, ale coś się działo na forum i pewnie dlatego nie można było stworzyć tematu :)
A ja nie znam rozwiązania. Jedyne co mi przychodzi na myśl to sterowniki do karty graficznej, ale Shedson pisała, że ma nowe...
ultraviolence
04.01.2012, 16:29
A czy po pobraniu i instalacji najnowszych sterowników, zaktualizowałaś również biblioteki Directx? Pierwszy raz spotykam się z takim błędem...
Sterowniki są odpowiednie do karty graficznej. Im więcej się wymaga od sprzętu tym więcej zazwyczaj prądu ciągnie. Myślicie że może to być wina słabszego zasilacza od poprzedniego? Simsy i ogólnie takie gry wymagają lepszej karty więc to potrzebuje więcej prądu. Możliwe że to zasilacz?
anie_1981
14.01.2012, 22:45
No nie wiem, może karta graficzna jednak. Upewnij się, że masz w opcjach włączone "renderowanie zaawansowane". Nowe komputery są coraz bardziej prądożerne, więc sądzę, że zasilacz 500, to absolutne minimum. Jednak jeśli jest za mało prądu, to komputer z reguły po prostu się wyłącza. pozostają jeszcze mody do gry. Jeśli jakieś masz, to spróbuj uruchomić grę bez nich. Jaki masz system operacyjny? Potrafisz wejść w nim w "menadżera urządzeń"? Klikasz na "Mój komputer" prawym przyciskiem myszy i wybierasz "Właściwości". Jeśli masz Vistę/7, to po lewo będzie opcja menadżera urządzeń. Sprawdź, czy masz jakieś konflikty. DirectX też powinien być jak najnowszy, jaki się da, ale o tym wspominała już Helena.
Mój kompuer ma 8 lat ;) zasilacz odpowiedni do niego się spalił niedawno. Mam troszeczkę słabszy, komputer chodzi ale ogólnie żadna gra jak Simsy nie wchodzi. Modow nie używam żadnych. Dziś zaktualizuje directx, a system mam xp.
anie_1981
15.01.2012, 15:14
Mówiłeś w sklepie jakie masz graty pod maską? Jeśli problem zaczął się po kupnie słabszego zasilacza, to masz odpowiedź...
Nic nie kupowałam, jestem kobietą ku ścisłości ;) w tym tygodniu załatwię zasilacz taki jak poprzedni. Może będzie działać :) dzięki za wszystko ;p
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.