PDA

Zobacz pełną wersję : Dziura między piętrami

Caesum
19.01.2012, 16:12
http://img832.imageshack.us/img832/9615/screenshotapn.jpg
No, sami widzicie, w czym problem. Chciałem zrobić taki świetlik, ale między pierwszym piętrem a drugim jest taka dziura, która psuje cały efekt. Wie ktoś, jak się tego pozbyć?

Björk
19.01.2012, 17:00
Bo to jest chyba żyrandol "dwupiętrowy"...
I on zostawia takie dziury. Przynajmniej tak było w Rezydencjach i Ogrodach, ale Twój jest chyba z neta...

Caesum
19.01.2012, 18:09
Dokładnie, jest z neta. Poza tym nie chodzi mi o żyrandol, tylko o tą dziurę między sufitem a ścianą. Da się ją jakoś zasłonić?

Björk
19.01.2012, 18:50
AAAAAA... To źle zrozumiałam i trochę nie wiem jak pomóc...
Rozumiem, że te ściany na górze ściśle przylegają do otworu w suficie, a mimo to jest przerwa...?
Może spróbuj wykasować ściany na górze i postaw raz jeszcze?

Kenny McCormick
19.01.2012, 18:55
Niektóre okna z neta tak robią, spróbuj dać inne i napisz czy też jest dziura ;)

Meryam
19.01.2012, 20:01
Miałam ten sam problem przy budowie ostatniego domu. Robiłam wysoki hol i na zdjęciach również pojawiała się taka dziura. Coś takiego pojawia się tylko wtedy, kiedy buduje się takie wysokie pomieszczenia, niezależnie od okien, żyrandoli, czy czegokolwiek innego. Błąd gry, myślę.

Kenny McCormick
19.01.2012, 20:04
Ja wiem... JEśli masz zainstalowane OŻ, to robi się dzióra na sufit B)

Meryam
19.01.2012, 20:19
Bo tylko posiadając OŻ MA się sufit...
I dziura, nie dzióra...

Gio
19.01.2012, 20:24
To jest błąd, a raczej niedopracowanie gry, niezależne od dodatków itd. Jedynym wyjściem byłyby jakieś "nakładki" podsufitowe na ściany, które po części by to zakryły. Wiem, że w OŻ takie coś doszło, chyba jest w dekoracjach. Co prawda nigdy tego nie próbowałem, ale w połączeniu z tymi listwami (najlepiej z takim samym wzorem) chyba dałoby się to zakryć :)

Caesum
20.01.2012, 13:55
Przeszukałem simsy w poszukiwaniu czegoś, co by to zasłoniło, ale poza jednym obiektem, który w dodatku i tak nie pasował, nic nie znalazłem.

Meryam
20.01.2012, 15:42
W sumie, ta dziura to ściana, a dokładnie jej środek. Myślę, że gdyby znalazło się coś, co by było na tyle duże, że byłoby niewiele większe niż ściana pionowo, a mniejsze niż szerokość ściany "w środku", to dałoby się tym zasłonić tę dziurę.

Björk
20.01.2012, 16:00
W sumie, ta dziura to ściana, a dokładnie jej środek. Myślę, że gdyby znalazło się coś, co by było na tyle duże, że byłoby niewiele większe niż ściana pionowo, a mniejsze niż szerokość ściany "w środku", to dałoby się tym zasłonić tę dziurę.

Wiem, że to trochę spam i z góry przepraszam, ale...

Według mnie jeżeli byłaby możliwość większa od przeciętnej, ale równa średniej wyciągniętej z mniejszej niż większościowa jakościowo ilości to Twój post jest dla mnie postem roku :D

Meryam
20.01.2012, 16:38
XDDDDDDD
Tak, wiem, że zagmatwałam xD Dobra, co ja będę się męczyć, o to mi chodziło, że trzeba znaleźć to zaznaczone na biało:
http://i39.************/11govgz.jpg