Zobacz pełną wersję : Forumowa renowacja świata ?
Witam was wszystkich.
Chciałbym się dowiedzieć, czy jeżeli była by forumowa akcja renowacji* świata stworzonego przez EA (TS3), wzięlibyście w tym udział ? (:D)
Na wielu forach dotyczących simsów takie coś istnieje.
Czyli, na początek wybierze się miasto, które będziemy chcieli "odrestaurować".
Drugi etap, będzie polegał na zgłaszaniu się do akcji.
(może uda mi się z administratorami załatwić jakiś temat, ukryty dział dla restauratorów)
Następnie będzie "zajmowanie" parcel i rodzin.
(takie zaklepywanie roboty, będzie limit. ^^ )
Na koniec, jeżeli będzie wszystko zrobione, będzie można opublikować odrestaurowane miasto na forum do pobrania.
(może załatwiłoby się jakieś rangi z tytułem "Forumowy Restaurator" czy coś takiego)
Co o tym sądzicie ??
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:10
Ale Ts2, czy Ts3? :)
@up. SORKI, zapomniałem...
Chodzi o The Sims 3.
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:15
Acha...
Mogę wziąść udział, ale w Ts2 było by lepiej :)
Poza tym, może jak skończymy LC? :O
Witam was wszystkich.
Chciałbym się dowiedzieć, czy jeżeli była by forumowa akcja renowacji* świata stworzonego przez EA (TS3)
A moim zdaniem z tego zapisku wynika, że świata z The Sims - Wakacje na bezludnej wyspie ;P
A tak serio, to pomysł jest fajny, bo brak parcel w miastach na kolejne wychodzące dodatki jest paskudny. Ale z drugiej strony, wiem, jak ciężko jest stworzyć włąsne miasto (robię od wakacji 2011 i ciągle jestem niezadowolona) więc nie wiem, czy znalazłoby się dużo chętnych.
Dlatego poradziłam Lubie, by założył sondę :)
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:20
A może polączymy LC, z tym? :)
Kenny, LC to inna sprawa.
Nie mieszajmy.
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:23
Okey :3
Wszystkie rodziny od początku, wszystkie domy od początku, tylko szkielet zostaje? :D
Dobrzze rozumiem? :)
Lepiej by było, gdyby rodziny uległy metamorfozie, a domy już będzie inaczej...
Te będzie trzeba "przeremontować" (bryła z zewnątrz powinna zostać)...
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:32
Acha B)
Tylko jakie miasto? :O U mnie odpada to ze zwierzaczków i ZG ;) Ale ja tam nie muszę być :) (ale chcę)
To już obojętnie.
Wybierze się, jeżeli będzie skład...
I, co najważniejsze, pomysł zostanie zaakceptowany.
Wielebny
21.03.2012, 16:35
Najlepiej Sunset Valley, bo te otoczenia każdy ma, więc liczba chętnych będzie większa.
Tak, Sunset Valley to jest najlepsze rozwiązanie...
Ale czy będziecie chcieli też korzystać z dodatków z internetu. ?
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:41
Tak, ale tylko redystrybucyjne, żeby je załączać ;)
I tu jest jedyny minus tego, by pracować z dodatkami z internetu.
Ja nawet nie wiem, skąd mam przedmioty w grze, bo pobieram je z domami. ^^
Najlepszym rozwiązaniem by był sam maxis...
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:46
Jeśli pobierasz z domami to raczej dystrybucyjne :P
Może choć simowie? Rzeczy z gry dla simów są brzydkie! :O
Myślę, że pomysł jest bardzo dobry i z chęcią bym wzięła udział ^^
Może choć simowie? Rzeczy z gry dla simów są brzydkie!
Zgadzam się. :)
No to jak są redystrybucyjne, to mogą być. xd
(Ale niektóre wdzianka są ładne...)
Kenny McCormick
21.03.2012, 16:53
A jakaś strona redysturbucyjna? Z ŁADNYMI dodatkami. :rolleyes:
Tak się zastanawiam nad tymi dodatkami z neta i tak nie za bardzo mi podchodzą...
Ew. do simów można będzie użyć, ale M.M. ... ??
Bo one są podobne do maxisu.
Jak dla mnie renowacja SV używając TYLKO maxisu jest prawdziwym wyznaniem i wtedy praca może będzie trudniejsza, ale na koniec będziecie mieć więcej satysfakcji...
No ja też nie przepadam za dodatkami z neta. W sumie wygląd zawsze można zmienić simów i umeblować domy własnymi meblami też.
W sumie mam pewnego pomysła. Może by tak używać dodatków jedynie z naszego forum i wykonanych przez samego siebie? I maxisa oczywiście.
Kenny McCormick
21.03.2012, 19:16
W sumie mam pewnego pomysła. Może by tak używać dodatków jedynie z naszego forum i wykonanych przez samego siebie? I maxisa oczywiście.
Dobry plan <3 Dodatki Ilony są fajne :) Inni kreatorzy (dżin) też mają fajne przedmioty :D
A może fryzy od Wojtka :D
Cóż, ogólnie pomysł jest spoko, ale jak by było z realizacją?
Filleable
21.03.2012, 21:10
Ja od razu mówię, że pisałabym się na takie coś, bo pomysł mi się podoba. Ja jednak uważam, że lepiej by było używać dodatków z neta. No bo w sumie dlaczego nie?
Gingers, baaardzo dobry pomysł. ^^
Ja się zgadzam...
Ruiku, o realizacji już rozmawiałem z administratorką, i coś wynegocjowałem... "restauratorzy" będą mieć dostęp do działu, niewidocznego dla reszty.
O to się nie bój, ja już wszystko załatwiam (na zapas :D)
Spectrum
22.03.2012, 07:32
Niezły pomysł, ja z pewnością się przyłączę. Myślę, że może to świetnie wyjść.
Kenny McCormick
22.03.2012, 08:12
Niezły pomysł, ja z pewnością się przyłączę. Myślę, że może to świetnie wyjść.
No, to będzie super B)
A kiedy to miałoby ruszyć? :)
Mogę się przyłączyć, ale zapewne zrobię nie za wiele, bo czasu brakuje. No, ale simami mogę się zająć.
Poza tym jestem za maxisem. Gdyby każdy używał dodatków z neta, musielibyśmy zrobić taaaaaaaaaaką dłuuuuuuuuuugą listę rzeczy, które trzeba pobrać. Za dużo zachodu by z tym było.
Gingers, świetny pomysł. Osobiście uważam, że miasto lepiej by wyglądało z dodatkami (no i Simowie!) To jak, kiedy zaczynamy? ^,^
Gingers bardzo genialny pomysł :P
Zgadzam się z Nesye wolę samego maxisa :)
Spectrum
22.03.2012, 14:00
Poza tym jestem za maxisem. Gdyby każdy używał dodatków z neta, musielibyśmy zrobić taaaaaaaaaaką dłuuuuuuuuuugą listę rzeczy, które trzeba pobrać. Za dużo zachodu by z tym było.
No dokładnie, w mieście z pewnością nie grałoby się płynnie, gdyby było dużo dodatków. Maxis jest chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem.
Einarr - mimo wszystko wydaje mi się, że wykorzystanie maxisa + dodatków wykonanych przez nas samych jest dobrym pomysłem. Z jednej strony będzie świetna motywacja do stworzenia czegoś i nauczenia się a z drugiej strony wątpię czy tych dodatków będzie aż tyle, żeby zamulały grę.
Nie zaczniemy tego tak od razu, bo to jest jeszcze faza pomysłu...
Musi być ponad 10 chętnych, by móc normalnie wystartować. :D
Każdy przeciętny polak (jak to Liv w offtopie mówiła) nie ma zbyt szybkiego neta, a jeszcze jak ktoś ma transfer (jak ja) to dla niego samym wyzwaniem będzie pobranie tego miasta.
A jeszcze jak dojdą dodatki z internetu (mzustwo) to w ogóle nie będzie się takim osobą chciało ściągać.
up, forumowi creatorzy nie stworzyli całych pakietów dodatków, więc nie zamulą gry... Z 50 nieoficjalnych dodatków to nie jest dużo.
(zawsze można podać linki do takiej forumowej paczki z dodatkami, by nie ściągać wszystkiego po kolei :D)
Filleable
22.03.2012, 14:19
@up No i to w sumie jest geniusz. Może bym się zmotywowała i coś sama zrobiła (i tak wątpię ;p)
Spectrum
22.03.2012, 14:33
Jeżeli nie byłoby tych dodatków wiele, to czemu by nie ;).
Ale wyobraź sobie, że każdy dom w mieście ma napakowanie niewyobrażalną liczbę dodatków, a później weź sporządź listę (chyba by trzeba było wszystko na bierząco uzupełniać), a jeszcze, jak ktoś będzie to ściągał, to mu ściąganie zaopatrzenia jednego domu zajmie więcej, niż ściąganie miasta. :O
Charionette
22.03.2012, 15:11
Teoretycznie tak sobie teraz myślę, że może znalazłabym troszkę czasu (w weekendy np.) i mogłabym zająć się simami (na budowaniu się nie znam). Zaznaczyłam w sondzie, że nie wezmę udziału, ale zmieniam zdanie... Czyli jest osiem głosów na tak ;D
I dla mnie bez różnicy czy maxis czy internet ;)
Kolejna. ^^
Jeszcze tak 3, 4 osoby i można już zaczynać. :>
EDIT, no to teraz 2 lub 3. :D
Akcja nabiera tempa. :)
Filleable
22.03.2012, 15:21
Czyli w końcu robimy renowację SV, czy własne, bo coś się pogubiłam :P
ja w weekend mógłbym zbudować jakiś domek, ale mam tylko podstawę simsów, dodatków żadnych ;) ale niczego nie obiecuję
"Sunset Valley, v.fts"
:D
Z własnym by było za dużo zabawy i poza tym , renowacja to renowacja (odnowienie, konserwowanie). :>
Filleable
22.03.2012, 15:37
Wiem, co to renowacja :P Nie mam ubogiego wokabularza :D
Czyli byśmy odnawiali tylko maxisowskie rodziny, żeby były piękne i domy, ale nie ruszając brył? Wiem, już to pisałeś, ale się upewniam :P
Rodziny najlepiej zostawić w spokoju, tylko małej metamorfozie je poddać.
A domy, w środku można przekształcać jak leci, ale żeby bryła z zewnątrz była taka sama.
Ale jak pomysł przejdzie, będzie "rezerwacja" parcel, jak wcześniej wspomniałem. :P
Moim skromnym, osobistym, prywatnym zdaniem nie ma co wprowadzać ograniczeń co do bryły, a jedynie wprowadzić ograniczenia na koszt parceli i dodać wytyczne co ma być w domu ;) Bo niektóre bryły są wyjątkowo paskudne.
No też prawda... Ten dom, z tą babką w koku, jej synem i synem jej syna jest bee...
Też trzeba myśleć o łączeniu dodatków. Będzie potrzebne dorobienie klubów (przynajmniej dwóch, a w jednym chociaż scena), tych budynków, dochodzących w karierze i jakiś parków dla zwierząt.
Filleable
22.03.2012, 16:01
@up: Prawda, chociaż dla mnie to by było smutne, bo nie mam żadnych dodatków :P
Ta rodzina się nazywa Sekemoto...chyba :P
Ja nie mam tylko ZG i Luksusowego Wypoczynku ale dobra.
Tylko nie wiem, czy jak ktoś nie ma np. Kariery, to czy w grze nie będzie błędów, jak w mieście będzie salon fryzjerski...
Tylko nie wiem, czy jak ktoś nie ma np. Kariery, to czy w grze nie będzie błędów, jak w mieście będzie salon fryzjerski...
Z tego co wiem, wtedy dla osoby bez dodatku będzie pusta parcela.
Pomysł mi się baaardzo podoba, ale nie wezmę w nim udziału, gdyż, iż, ponieważ jestem totalna noga z ozdabiania wnętrz w simsach :)
Ale zawsze możesz się simami zająć. :P
(nie namawiam, ani nic. :D)
Genialny pomysł, Lubie.
Jeżeli chodzi o mnie to miałabym czas, np. w weekendy i wtedy coś bym robiła.
Jestem zwolenniczką maxis'a i tego bym się trzymała.
Mogłabym się zająć domami jak i simami.
Urhh, a jak ktoś ma tylko Zwierzaki ? :(
kalafjor
22.03.2012, 17:06
To może Sunset?
Ja także uważam, że Sunset Valley byłoby najlepszym rozwiązaniem.
No to właśnie będziemy "remontować" SV. ^^
Może na weekend zrobię szyld. :D
No 1 stronę wcześniej było ustalone że SV. :PP
A kiey to wszystko będzie startowała czy cuś ?
Jak na razie wszystko idzie bardzo płynnie. Jeżeli tak dalej pójdzie, zaczynamy w ten weekend. :P
justinea4
22.03.2012, 20:51
Też uważam, że ciekawy pomysł :) Z tym, że przydałby się jakiś ogólny plan działania.
Kenny McCormick
22.03.2012, 20:58
przydałby się jakiś ogólny plan działania
Ogólnie to remontujemy domy, metsmorfuzujemy simów i takie tam... :D
Ale już nie długo będzie taki nie ogólny plan. Taki co kto i kiedy robi :D
Filleable
22.03.2012, 21:46
Czyli w końcu zostawiamy bryły, czy nie? Bo chcę sobie trochę poćwiczyć przed całą akcją i i nie wiem, co robić :P
a nie moglibyśmy kwestii pozostawienia bryły pozostawić samym kreatorom? po co narzucać z góry taką zasadę? :)
Raczej bryły chyba trzeba będzie zostawić bo będzie się robić raczej aranżację wnętrz itp.
motyka ty też się przyłączasz się do akcji ? ;P
coś tam w weekend zbuduję, w tygodniu nie mam czasu, więc o pełnym przyłączeniu bym nie mówił:P
Filleable
23.03.2012, 11:18
Ludzie doradźcie mi. Nigdy nikomu swoich "pięknych" budowli nie pokazywałam, więc musicie mi powiedzieć, czy się w ogóle do tego nadaję. Na razie na szybko zrobiłam jeden pokój. Powiedzcie co jest źle i czy to dobrze, że daję takie kontrastowe pokoje. Mi się takie bardzo podobają, ale na forum rzadko takie widzę (o ile w ogóle). No i lubię takie "soczyste" domy :)
Przed, bardzo "piękne"
http://llnw.thesims3.com/sims3_asset/sims3_asset/media/shard000//shard000/689/496/011/00/screenshot_original.jpg
I moje dzieło
http://llnw.thesims3.com/sims3_asset/sims3_asset/media/shard000//shard000/691/496/011/00/screenshot_original.jpg
http://llnw.thesims3.com/sims3_asset/sims3_asset/media/shard000//shard000/681/496/011/00/screenshot_original.jpg
Zdjęcia zrobiłam cztery, ale dwa nie chcą mi się wgrać.
Jest to taki domek niedalego plaży, to tak wystaje nad takim klifem jakby i jest na kolumnach (to są ściany, ale wyglądają jak kolumny :P)
A tak btw. co ćpał budowniczy tego domu, że przedzielniki :P w jednym oknie są niebieskie, a w drugim brązowe?
http://llnw.thesims3.com/sims3_asset/sims3_asset/media/shard000//shard000/683/496/011/00/screenshot_original.jpg
Kurde, może powinnam dać to gdzieś w zdjęciach z gry, ale to się łączy z tym tematem :P
Niestety, przez brak tych dwóch zdjęć nie widać całego pokoju, ale prawie cały jest.
Kenny McCormick
23.03.2012, 11:45
To jest fajne ;)
Wg. mnie możesz wziąć w tym udział :*
Co ty chcesz ładnie ci wyszło zgadzam się z Kennym
Tylko jak masz podłogę 2 zdjęciu to 1 kwadracik jest jaśniejszy niż pozostałe(zrozumiał mnie ktoś ? ) dlaczego tak jest ?
Temat nie służy do pokazywania swoich prac i komentowania ich. Póki co dopiero zbieramy opinie czy ten pomysł Wam się podoba.
Filleable
23.03.2012, 13:49
Jeju dziękuję :)
@Gingers, wiem, ale jak pisałam, nikt jeszcze moich domów nie widział i chciałam zobaczyć czy w ogóle się właśnie zapisać.
@Revive: Też to zauważyłam i to dlatego, ze trzymałam tam myszkę i się podświetliło :P
Dobra, to już komiec w takim razie komentowania pokou, bo admini się obrażą :>
Aperlaxive
23.03.2012, 17:37
Jak dla mnie fajny;) Tylko za organizacje niech się wezmą osoby "solidne".
Z chęcią wzięłabym w tym udział.
ultraviolence
23.03.2012, 17:58
Mogę zająć się simami i nawet co nieco przebudować, jeśli znalazłabym chwilę. Rozumiem, że korzystamy wyłącznie z samego maxisa? :D
Tak Helenko, sam maxis, znaczy się maxis + dodatki stworzone przez naszych, forumowych kreatorów. :]
Yeah !
Dobrze ze sam maxis :)
Moi drodzy, tak jak pisałam, pomysł Lubie mi się osobiście spodobał i widzę, że zebrał kilkoro chętnych. Oto co proponujemy:
- osoby, które się zgłosiły do udziału w projekcie, dostaną własny dział, w którym będą mogli się dzielić wynikami cząstkowymi swojej pracy, wymieniać się screenami, parcelami, simami, zmodyfikowanym światem itp, by na bieżąco widzieli, co się dzieje :)
- Lubie, jako pomysłodawca będzie Was gnał do roboty, bo jak wiadomo, bez pracy nie ma kołaczy, kto rano wstaje temu pan bóg daje, jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz, przyszła koza do woza, a głupiemu radość, baba z wozu, koniom lżej, i bla bla bla
- jeżeli zmodyfikowany świat zostanie udostępniony na forum do pobrania, nagrodzimy (w sensie obsługa forum) najbardziej kreatywnych ludziów rangami w wybranym kolorze o treści "Creator" bądź coś bardzo podobnego - będziecie się mogli o to później kłócić :)
Nadal chętni?
PS. Jako, że potrzebuję kilku parcel z dodatków w jednym mieście, będę miała kilka prywatnych życzeń ;)
I może też coś swojego udostępnię w zamian ;) - ach ta prywata.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.