PDA

Zobacz pełną wersję : 3 Words - Mieszkanie w bloku

RunningBlind
09.05.2012, 19:07
Oto moje małe mieszkanko w bloku, zdjęcia są małe bo nie wiem jak zrobić większe. No i małe te mieszkanie ciężko mi było zrobić zdjęcia.. :P
http://i1059.photobucket.com/albums/t433/ToySoldier1912/snapshot_9cb6e859_3cb6f430.jpg
http://i1059.photobucket.com/albums/t433/ToySoldier1912/snapshot_9cb6e859_9cb6f3f5.jpg
http://i1059.photobucket.com/albums/t433/ToySoldier1912/snapshot_9cb6e859_9cb6f40f.jpg

Orzechowo
09.05.2012, 20:07
No faktycznie maleńkie (chciałabym takie <3)

Na początku pragnę pogratulować prezentacji, cudowna! </ironia> Rozumiem, maleńkie mieszkanko, ale przydałoby się więcej zdjęć. Osobiście zlikwidowałabym WC, przy odpowiednim ustawieniu toaleta powinna się zmieścić w "głównej" łazience, a dzięki temu kuchnia byłaby większa. Brakuje mi jakiegoś stołu i krzesła, bo osobiście nie widzi mi się jedzenie przy stoliku do kawy.

Z umeblowaniem gorzej :( Pomieszane strasznie. Szpanerska wanna i wsiowa umywalka. Ogromna ilość dywanów - "górski" na korytarzu, a w salonie ikeowski. Miska w sypialni? A, z resztą, dużo by wymieniać. Wygląda, jakby za ozdoby było wybierane "pierwsze lepsze, co się nawinie". Najbardziej sensownie prezentuje się salon, może dlatego, że jest pokazany na normalnym zdjęciu.

marlena0189
09.05.2012, 20:14
Uwielbiam takie małe mieszkanka ;) ode mnie wielki plus za clean. Brakuje mi tu jednak stołu aby simowie mogli zjeść. Znalazło by się miejsce w saloniku, kosztem kanapy i stolika z radiem.
Jest zwyczajne, dla singla na dorobku :) Tak jak poprzedniczka uważam, że meble dobrane raczej przypadkowo. Kilka rzeczy można by poprawić i miałoby swój urok.
Czekam na dalsze projekty.
Pozdrawiam

Edit: Ach no i więcej zdjęć! Dzięki ładnej, obszernej prezentacji można dokładniej ocenić.

Aoi
09.05.2012, 20:27
Rozumiem, że mieszkanie jest małe, ale wypadałoby je lepiej zaprezentować. Nic tam nie widać, a sama mam wrażenie, że oglądam zdjęcia z pierwszej części gry, która jest znana z raczej słabej grafiki. Trzy zdjęcia mieszkania do naprawdę żadna prezentacja.

Samo mieszkanie też słabe. Pomieszanie z poplątaniem i zupełna podstawa. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko obiektom Maxisa, ale to jeszcze trzeba je umieć wykorzystać. I zastanawia mnie kilka rzeczy: gdzie simowie jedzą, gdzie zmywają naczynia, albo oczyszczają jedzenie przez spożyciem, dlaczego nie ma tam normalnej szafy, tylko jakiś dziwny wieszak sklepowy?
Małe mieszkanka potrafią być urocze. Wystarczy je z głową urządzić.

Tu oceny liczbowej nie postawię. Nie ma za bardzo czego oceniać.

@down: pytałam, gdzie oczyszczają, a nie gdzie przygotowują. Twoi simowie idą do łazienki, żeby umyć kurczaka, albo owoce? Oo' Jedzenie i łazienka to dwie rzeczy, które w moim świecie się absolutnie nie łączą. I zastanawiam się, jak im się je na kanapie. Ja sobie takiego życia nie wyobrażam. Źle wybrałaś pomieszczenia. Ze spokojem by się w tym mieszkaniu wszystko zmieściło, gdyby kuchnia była np. w miejscu sypialni, a sypialnia w kuchni.

RunningBlind
09.05.2012, 20:51
Zmywają w zmywarce a jedzą na kanapie a przygotowują posiłki w kuchni na jednej szafce.. :P
Jest strasznie ciasno ale ja po prostu mam jakąś fobię i w dużych pomieszczeniach nieprzyjemnie mi się gra
Tak czy siak mój domek będzie chociaż pewną przestrogą dla innych początkujących
A ja postaram się stworzyć coś co będzie można ocenić

Liv
09.05.2012, 21:07
MAŁE JEST PIĘKNE! <33
Aczkolwiek śmiem twierdzić, że nawet moje mieszkania są większe xD
Masz ciekawy, nietypowy styl dekorowania. No i duży plus za maxis-match bez użycia IKEI!
Rozkład pieszczeń jednak nie najlepszy - dwie kratki z ubikacji można było włączyć do kuchni, postawić na nich stolik z krzesłem, kibelek przenieść do łazienki i postawić ten wanno-prysznic stawiając kibelek i umywalkę obok. Z kosza trzeba by wprawdzie zrezygnować, ale oszczędności miejsca i zyskana w ten sposób większa funkcjonalność są bezcenne.
I nie wiem jak Ty, ale ja nie chciałabym mieć w swoim pokoju michy z jedzeniem dla psa :P I salon z pokojem można było w tym wypadku przerobić tak, żeby w sypialni zmieściło się 2-osobowe łózko, szafa i posłanie dla zwierzaka. I sim byłby w stanie przejść! (ale zdaję sobie sprawę, że to wyższa szkoła jazdy - jeszcze parę miesięcy temu nie znałam tych trików)
Kolorystycznie sypialnia wygląda coś nie bardzo, ale nie dałaś dokładniejszych zdjęć, więc jak ja to mam ocenić?
W ogóle prezentacja to jedno wielkie nieporozumienie :P Pod tym względem sam mógłbyś się uczyć od innych. I nie tłumacz się, że nie miałaś jak zrobić zdjęć - w sypialni nie byłoby z tym problemu, jeśli potrafisz obsłużyć simowy aparat.
Nie wiem, co ludzie widzą w dywanach w kuchni, ale jak dla mnie to jest wielkie NIE. I masz misz-masz z kolorami. Niefajnie to wygląda np. z poziomu rzutu sypialni.
5/10

@down: świetnie Cię rozumiem, mnie też kiedyś brali za chłopaka tutaj! ;<

RunningBlind
09.05.2012, 21:21
Chciałabym tylko powiedzieć że jestem dziewczyną :D
Ale z tym łóżkiem 2 osobowym i posłaniem dla zwierzaka no to nie wiem czy tam by się zmieściło :P