PDA

Zobacz pełną wersję : Liryka Histeryka - regulamin i pytania

Björk
02.06.2012, 09:21
Liryka Histeryka

http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4611

Hej, Hej :)

Serdecznie zapraszam wszystkich Użytkowników forum.thesims.pl do udziału w konkursie, który polega na tym, by napisać superexstrahipermega HIT :D

Zabawa polega na tym, by napisać tekst piosenki, która ma według Was szanse wejść na simowe listy przebojów.

Tym razem jednak podaję pewne zasady:

1) Tekst musi być napisany w języku polskim.

2) Piosenka musi się przynajmniej z dwóch zwrotek i refrenu według schematu:

- pierwsza zwrotka,
- refren,
- druga zwrotka.

Kto zechce, będzie miał pomysły i siły może oczywiście rozbudować całość i zrobić np:
- pierwsza zwrotka,
- refren,
- druga zwrotka,
- refren (może być ze zmienionym tekstem),
- zakończenie piosenki.

Swoje prace umieszczajcie w formie posta w odpowiednim temacie (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?p=1536532#post1536532) do dnia 16 czerwca 2012 roku do godziny 19:00.

Po tym terminie wątek zgłoszeniowy zostanie zamknięty i zostaną utworzone sondy, w których użytkownicy forum będą mogli zagłosować na najlepszą według nich pracę konkursową.
Głosować będzie można przez kolejny tydzień – czyli do dnia 23 czerwca 2012 roku do godziny 19:00.

Uprasza się o niegłosowanie na swoją pracę. Takie praktyki będą uhonorowane dyskwalifikacją oraz siedmiodniowym banem.

Uprzejmie proszę także o nieedytowanie raz wysłanych postów z piosenką konkursową, chociaż rozumiem, że czasami zdarzają się pomyłki, lecz w tym wypadku proszę o skontaktowanie się ze mną zanim podejmiesz próbę edycji - Prywatna wiadomość do Björk (http://www.forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=22363)

Nagrodą za zwycięstwo będzie ranga „Liryk” przyznana na okres jednego roku, w kolorze wybranym przez zwycięzcę.

Życzę miłej zabawy i wspaniałych pomysłów.

Pomysł, opracowanie, regulamin oraz logo konkursu by Björk (http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=22363)

neville
03.06.2012, 22:59
no, jak dla mnie kolejny super konkurs :)

pytania:

czy piosenka musi mieć określoną tematykę, czy jest dowolność?

i czy można do posta dokleić podkład, aby wiedzieć w jakim rytmie jest piosenka? :D

Björk
04.06.2012, 06:24
no, jak dla mnie kolejny super konkurs :)

pytania:

czy piosenka musi mieć określoną tematykę, czy jest dowolność?

Decyduje Twoja wyobraźnia :)

i czy można do posta dokleić podkład, aby wiedzieć w jakim rytmie jest piosenka? :D

Jeżeli chcesz - możesz, będzie to ciekawe :)

Meryam
04.06.2012, 17:26
Czy można nagrać siebie śpiewającego piosenkę i wstawić linka pod tekstem? :P

Björk
04.06.2012, 22:11
Czy można nagrać siebie śpiewającego piosenkę i wstawić linka pod tekstem? :P

Ależ Wy macie wyobraźnię :D

Tak naprawdę nie będę tego zabraniać - prezentacja może wyglądać dowolnie. Pamiętaj tylko, by były co najmniej dwie zwrotki i refren w formie pisanej.

Lubie
14.06.2012, 18:45
Ym, chymm... Można używać przekleństw (ale z cenzurą) ?

Monitkowa
16.06.2012, 15:42
A temat koniecznie o simsach czy cokolwiek? : D

Björk
16.06.2012, 16:28
A temat koniecznie o simsach czy cokolwiek? : D

Co tylko Ci przyjdzie na myśl :)

Meryam
16.06.2012, 19:07
Eee... Czy konkurs będzie przedłużony czy coś, bo nie ma żadnych zgłoszeń a około godzinę temu minął czas na zgłaszanie prac...?

Björk
16.06.2012, 20:11
ŁO Matko - mam sklerozę. To przez starość. Wydawało mi się, że w niedzielę.

Szczerze, to nie wiem. Czeka kolejny, ale może konkursy już nie są opłacalne...

Chcecie ewentualnie?

Malin
16.06.2012, 21:16
Chcecie ewentualnie?
Nowy konkurs, czy przedłużenie? :>
To chyba nie jest tak, że konkursy są nieopłacalne. Takie, które tyczą samej gry (postaci, domów), mają branie, zgłasza się sporo osób ze swoimi pracami. Cóż, zrobienie domu czy wykreowanie postaci to nie jest zajęcie wymagające specjalnego ruszenia mózgownicą ;) Gorzej z takimi konkursami, gdzie trzeba się wykazać np. talentem do pisania. Ja przyznam, że "Liryki..." zupełnie nie brałam pod uwagę, bo po prostu nie umiem klecić wierszy/piosenek (no, ogólnie rymów ;)), ale byłam ciekawa, co inni wymyślą, zwłaszcza, że pojawiła się nawet chęć zaśpiewania wymyślonego przez siebie tekstu... Fajny pomysł, szkoda, że nie wypalił.
Mówiąc wprost - to był chyba trochę za trudny konkurs (ewentualnie kompletny brak czasu na jakiekolwiek myślenie, spowodowany egzaminami itp. :>).

Monitkowa
16.06.2012, 23:13
Przedłużenie !

Ja nie wyrobilam sie bo euro xd

Mroczny Pan Skromności
17.06.2012, 12:33
Gdyby konkurs dotyczył prozy, chętnie bym spróbował. Niestety, wiersze/piosenki to nie moja bajka ;)

Można przedłużyć, może ktoś się zgłosi :P

Lubie
17.06.2012, 15:11
Konkurs ciekawy był, ale nie dla mnie . Nie umiem pisać piosenek . Jal by był konkurs na napisanie wiersza , czy jakijś poezji to bym wziął udział . O, albo jak by było na dom w ts3 to też fajnie by było. : )

Björk
21.06.2012, 05:58
Cóż - raczej konkursu nie będzie...

Lubie
21.06.2012, 06:42
To nie można zmienić, że zamiast pisać piosenki, to napisać wiersz ?
Albo nawet tą prozę ?

Liryk by pasowało również do takich utworów.

Mroczny Pan Skromności
21.06.2012, 10:55
Liryk by pasowało również do takich utworów.

Hę? Proza to nie liryka xD

Osobiście uważam, że można by było zorganizować konkurs w stylu Urzekła mnie Twoja Historia. Myślę, że sam wziąłbym w czymś takim udział ;)

neville
28.06.2012, 16:41
czy zamiast tego będzie jakiś inny konkurs?