Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje.

Strony : 1 [2] 3 4

Kamil
21.07.2012, 11:00
Dodatek dobrze się zapowiada. Kto by pomyślał że wróżki mnie zaciekawią? :P
Ale trzeba powiedziec, że każdy dodatek dobrze się zapowiadał a wychodziło....to co jest.

octavessens
21.07.2012, 11:45
więc ciekawi mnie jaką ikonke tam zobaczymy :) Ja również jestem zaciekawiony wróżkami, im więcej czytam tym bardziej niemoge sie doczekać. Już wyobrażam sobię rodzinę wróżek z jednorożcem w ogródku :)

Karel13
21.07.2012, 13:44
Syreny mogą zostać wprowadzone w dodatku o pogodzie, o ile będzie on utrzymany w klimacie podroży (takich o jakich wiemy z plotek).

octavessens
21.07.2012, 14:28
ale watpie, by doszla tymbardziej jako stwór ktorego bedziemy mogli tworzyc w CAS-ie. Bo jak by wygladala rozgrywka? plywanie w basenie, plywanie w wannie, pływanie w oceanie - SO MUCH FUN!
bardziej stawiam na kosmitę.

Karel13
21.07.2012, 17:54
Haha, pływanie w wannie xD
Syrena nie musi cały czas mieć ogona. Może hipnotyzować głosem, wyglądem, nie wiem... Jest dużo opcji, wystarczy pomyśleć.

anie_1981
21.07.2012, 18:30
Zgadzam się, syreny byłyby super. Cóż, ja co prawda nie lubię mutantów, ale raczej tych z ciemnej strony mocy, czyli, wampy, mumie (choć kiedyś, dla jaj, jedną ożywiłam, nudy), zombiaki, wilkołaki itd. Jednorożce są znowu za słit, wolę normalne konie, a wyimaginowany przyjaciel mi się znudził, choć na początku bardzo lubiłam te śmieszne lalki. Mogą się czasem przydać do "Opowiadamy jak sobie gramy". Co tam jeszcze było... roboty, ładne, ale denerwujące. Mi brakuje robota z jedynki. Jakby go oddali, to bym była prze szczęśliwa. Niektórzy mogą już nie pamiętać poczciwego Servo... Nie był sterowalny, i to było właśnie super. Mieszkał w swojej szafie i wychodził z niej tylko jak go się włączało, sprzątał i wracał do szafy. Żadnego ładowania, jak w dwójce, ani jedzenia złomu :O, jak w trójce.

Za to raczej kupię ten dodatek dla... chochlików... Wydają się być super, chociaż boję się, że ich nie dopracują. Chciałabym, by mogły być ciągle małe i mogły jakoś ładnie latać, żeby tak się EA przyłożyło do animacji...

Karel13
21.07.2012, 19:05
Animacja latania będzie pewnie taka jak w zwiastunie i nic z nią więcej nie zrobią.

octavessens
21.07.2012, 19:43
i tak myślę, że wrócą kosmici. Syreną by mnie zaskoczyli pozytywnie i ładnie by to współgrało z dodatkiem w którym simy NARESZCIE będą mogły wykąpać się w oceanie:)
fajnie jakby syreny, żyły w jakimś tajemniczym miejscu. Ale póki to nienastąpi będe bardzo zadowolony z wróżek i wilkołaków. A czarodziejskie pojedynki? mam nadzieję, że będa b. dobre

Ejak
21.07.2012, 21:29
Mnie jakoś syreny nie przekonują, nie wiem co w nich takiego fajnego jest.

Karel13
22.07.2012, 08:26
Od czubka głowy zaczynając, na płetwie ogonowej kończąc są fantastyczne. Nawet nie wiem za co je tak uwielbiam.

suomii
22.07.2012, 10:00
Mnie jakoś syreny nie wzruszają. Ale gdyby był dodatek w stylu podróży z dwójki i byliby piraci :D Wiem, że to nie postacie fantastyczne, ale i tak by było fajnie. A póki co cieszę się, że będą wróżki. Pojedynki magiczne też się dobrze zapowiadają. Jak w jedynce.

Rosemarie
22.07.2012, 12:20
Od czubka głowy zaczynając, na płetwie ogonowej kończąc są fantastyczne. Nawet nie wiem za co je tak uwielbiam.

Nie tylko Ty tak masz. :D W sumie, to bym bardzo chciała zobaczyć w grze syreny. Jednak wątpię w to, że one się pojawią... :P

Ejak
22.07.2012, 14:21
Ssaki łożyskowe o nazwie syreny, nawet ładnie wyglądają, ale pół ryba-pół kobieta (mitologia rzymska) nie podoba mi się, już wolę wersję pół kobieta - pół ptak (mitologia grecka), ale za bardzo przypominają harpie.
Jeśli patrzeć na stwory jakie dodadzą do Nie z Tego Świata to mój ranking wyglądał by tak (wiem nikogo to nie interesuje).

1. Wiedźma
2. Wróżka
3. Zombie
4. Wilkołak
5. Wampir

anie_1981
22.07.2012, 16:58
Jak dla mnie to mogłyby tylko być wróżki, ale harpie mi się podoją i syreny też... :P Harpie są nieco mhrocznymi stworami, ale mają "pazur" :P I jeszcze podobałyby mi się... nie śmiejcie się calineczki :P Takie małe cosie mogłyby mi chodzić po biurku.

Ejak
22.07.2012, 17:29
Zamiast Calineczki czy syrenki, ja bym chciał Hippokampy. Szkoda, że nie istnieją na prawdę.

octavessens
22.07.2012, 20:17
Myślę, że skoro już poszli w stronę mitologii z jednorożcami to mogliby wpaść na pomysł centaurów lub satyrów :)
Z syrenami zadużo roboty :) jakby zrobili to byle jak i pewnie załamałbym się widząc jak pływaja oraz jak wygląda tekstura ogona.

Meona
27.07.2012, 10:45
Oo tak mi by się syreny bardzo podobały. Jakby się wysilili to by z tego coś mogło być, ale cóż.. I coś mi się nie wydaje żeby dodali je w dodatku o pogodzie. Już prędzej bym się spodziewała simorośli, lecz.. to znowu kopia z 2 :((

A co do NZTŚ..
Kiedy w końcu opublikują zdjęcia fryzur i ubrań.. najlepiej by pokazali też mebelki.. rrr pewnie jeszcze przyjdzie na to poczekać.

Kamil
27.07.2012, 11:26
Może na drugim chatcie pokażą? :P

Juhas
27.07.2012, 12:49
Może na drugim chatcie pokażą? :P

Szczerze wątpię :)

Gdyby planowali syreny to już byłyby o nich przesieki i informacje.

Wątpie by były ewentualnie jakieś ciekawe, znając Maxisa stawałyby przy wodzie, "zakładały" ogon tak jak przy zmianie ubrań czyli w wirze i wskakiwałyby do wody i od tej pory pewnie byłaby zabawa jak w katakumbach, czyli czy popłynąć do muszelki czy do skały :P

Ale gdyby były chociaż jakieś wodne parcele, albo coś w stylu atlantydy dla syren, to by było fajne :)

anie_1981
27.07.2012, 13:26
Ale wiecie co, jakby zrobili takie małe syrenki, do pływania w akwarium, to byłoby fajnie\śmiesznie. Sim złowił w jeziorze syrenkę i ona pływa z rybkami w akwarium, albo złowił 10 sztuk syrenek i wpuścił je do domowego stawku... :P

octavessens
27.07.2012, 15:57
watpie czy doczekamy sie syren. Ale ktos z EA zasugerowal ze doczekamy sie kosmitów :)

Karel13
28.07.2012, 11:33
Harpie by raczej wgl. w simsach nie przeszły... Tak jakoś nie pasują.
Podoba mi się pomysł Anie z syrenkami w akwarium. :D

kaka123
29.07.2012, 11:18
Coś groźnie latającego by się przydało. Pegazy, hipogryfy, smoki, wiwerny etc. Harpie są za mało popularne. Mogliby pozwolić nam budować podwodne domy i miasta dla syren... Za bardzo by namieszali. Jakieś gobliny mogliby dodać oraz nowy "zawód" - kostucha. Jeszcze są demony, które mogłyby nawiedzać Simów, ale już bez przesady.

Meona
29.07.2012, 11:27
Smoki to by mogli dać do średniowiecza i gobliny też. Widoczne, a nie w jaskiniach czy w lesie ... Demony byłyby dobre i to kilka rodzai a nie jeden czy dwa. Pegazy .. hmm.. Sim wsiada na takiego pegaza i leci w przestworza, po czym pojawiają się dymki co tam widzi. nie nie. Jak juz to bym chciała żeby sobie fruwały nad miastem.. Dobra trochę mnie poniosło.. A tego zawodu kostuchy to nie za bardzo rozumiem. W jakim sensie? Przecież nikt nie zastąpi Mrocznego! Chyba, że jakiś asystent.. I to w formie kariery, w której kierujemy simem, a nie królicza nora.

anie_1981
29.07.2012, 13:26
O mamo, tylko nie demony... Jak już, to chyba lepsze są stwory z jasnej strony mocy... Jeszcze chwila i z Simsów zrobi się coś w stylu "Buffy pogromca wampirów"... Simy będą chodziły z kuszami na osinowe kołki, jak w Slidersach, w jednym z odcinków tak było... Gdzie klimat rodzinnej, przytulnej symulacji... Dotychczasowe mutanty były jeszcze znośne, poza wampami, ale sam fakt, że dojdą zombiaki, wiedźmy i futrzaki.... No te wróżki to jeszcze znośne, dobrze się kojarzą, mimo psotnej natury, mogą być nawet słodkie. Ja bym chciała pegaza, lub hipogryfa... Ale żeby naprawdę latało, a nie było jakąś niedorobioną imitacją.

Kamil
29.07.2012, 18:20
Nie wiem czy wiecie, ale twórcy powiedzieli:
"No, you can’t make mummies or SimBots in CAS. We tried, but it caused a lot of problems."
Tłumaczenie:
"Nie, nie możesz stworzyć mumii czy SimBotów w Trybie Tworzenia Sima. Próbowaliśmy wprowadzić taką możliwość ale były z tym problemy."
TO JEST JAKIŚ ŻART? Gracze mogli zrobic byle obrazki zmieniające simów w duchy i mumie a twórcy mają problemy?! Teraz to mam dowód że tam pracują byle jakie osoby z ulicy nie znające się na tym co robią... Moim zdaniem tylko się poniżyli i ośmieszyli najbardziej jak tylko można... Uszczypnijcie mnie...może to tylko sen...

Meggie
29.07.2012, 19:47
Kamil, widocznie są problemy, o których my, zwykli gracze nawet nie zdajemy sobie sprawy. Nie oszukujmy się, stworzyłbyś taką grę? Zakładam, że nie, więc nie możesz wiedzieć, z czym mogą być problemy lub nie :)

Kamil
29.07.2012, 19:57
Ale zwykły gracz może tak zrobić a oni nie? Oo

Meggie
29.07.2012, 20:00
Zwykły gracz może zrobić obrazek, a to nie jest aż taki problem dla miłośników grafiki ;)

nmin
29.07.2012, 22:27
Gracze mogli zrobic byle obrazki zmieniające simów w duchy i mumie a twórcy mają problemy?!Wygląd Sima to nie wszystko, dochodzą jeszcze opcje, sposób działania... :rolleyes:

kaka123
30.07.2012, 14:22
Nie zwykli gracze, tylko ludzie, którzy raczej znają się troszeczkę na grafice i nie tylko na niej. Bo tutaj też są takie rzeczy jak interakcje itp. Chociaż sama się dziwie. Oni zrobili tę grę, więc powinni móc wszystko tam pozmieniać. Odrobina starań wystarczy.
Co do kostuchy. Zawsze mi brakowało tego, że nie mogę nią być. Sama nie wiem, co miałoby z tego powstać. Z kimś zawsze tam Kosiarz telefonuje. Można by go potraktować jako pośrednika śmierci, shinigami albo coś w tym stylu.
Co do pegazów etc. Racja. Zrobiliby z nich niewidoczne atrakcje. Po kija robić z tej gry jakieś wpadające w fantasty cuda, skoro są inne gry temu przeznaczone? Cóż... Pomarzyć można XD Simsy - wszystko w jednym. Gra, w której wszystko możliwe i każdy mógłby kreować swój realistyczny lub fantastyczny świat ;)

anie_1981
01.08.2012, 10:57
Ja się chyba przenoszę z Allegro na Merlina. Znalazłam tam NZTŚ w znośnej cenie i do tego edycję limitowaną. Zazwyczaj nie kupuję edycji limitowanej, ale nie wiadomo jak to będzie z tymi zombiakami, może posiadanie małej, roślinnej katapulty będzie koniecznością :P

Lubie
01.08.2012, 11:04
Anie, wystarczy tylko, że wyłączysz pełnie księżyca. >D
Ale wtedy simy nie będą mogły lunatykować. ; (

I czytałem, że ta dmuchawa nie będzie się obracać, tylko zombie do niej podejdą, dostaną kulką i pod ziemię. *.*

anie_1981
01.08.2012, 11:54
Jakby to jakoś z sensem wyglądało, to mogę celowo je wabić i strzelać z roślinki... Albo nawet posadzić ich parę na cmentarzu... :P

Kamil
01.08.2012, 15:47
http://forum.simy.pl/uploads/monthly_08_2012/post-25182-1343825038.jpg
Ekran ładowania :D

anie_1981
01.08.2012, 15:54
Ekran dosyć ładny... Ciekawe jaka będzie muzyczka...

Spectrum
01.08.2012, 16:24
Ekran jest bardzo klimatyczny.

Powiem szczerze, że coraz bardziej nie mogę się doczekać!

Lubie
01.08.2012, 16:40
17 lipra w Warszawskiej siedzibie Electronic Arts odbyły się warsztaty z The Sims 3 Nie z Tego Świata.

więcej TUTAJ (http://www.simy.pl/simowe-gry/the-sims-3/pcmac/dodatki-do-gry/nie-z-tego-swiata/nie-z-tego-swiata-w-warszawie/)

nie chciało mi się pisać całości, to dałem link do źródła. :>

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 16:44
tak, ekran ładowania tego dodatku jest bardzo ładny taki klimatyczny ;) szkoda tylko że, fazy księżyca będą tylko w tej nowej okolicy co według mnie jest minusem tego dodatku no ale cóż trudno się mówi .

Lubie
01.08.2012, 16:48
@up, jak tylko jednego ? Gdzie to przeczytałaś ? :O

Spectrum
01.08.2012, 16:49
jeżeli będą tylko w nowej okolicy, to faktycznie kiszka -,-

'trójkowi' twórcy chyba nigdy nie dopracują dodatku w 100%.

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 17:30
informacje o fazach księżyca przeczytałam na www.simowe.info w relacji z warsztatów Nie z tego Świata. No i to mnie rozczarowało ale i tak, zamierzam kupić ten dodatek .

Lubie
01.08.2012, 17:36
trololo

jednak będzie kościdla. <3

*w*

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 17:43
no tak kościdla będzie ale fazy księżyca będą tylko w jednej okolicy tej z dodatku.

Kamil
01.08.2012, 17:45
Panie i panowie oto bawiąca sie dziewczynka-wilkołak oraz wiedźma na miotle (zaznaczona na czerwono):
http://forum.simy.pl/uploads/monthly_08_2012/post-25182-1343832751.jpg

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 17:48
fajny scrren gdzie taki znalazłeś? Tak, myślałam że czarownice będą normalnie latać na miotłach. Widać że dzieci dostaną w tym dodatku konia na biegunach ;)

Lubie
01.08.2012, 17:52
A staruszkowie będą mieli bujany fotel. <3

jaja, juz kocham ten dodatek. ^^

Meona
01.08.2012, 18:12
Wow ekran ładowania pasuje do tego dodatku. świetny. coo? to moi simowie w SV nie będą mogli podziwiać faz księżyca? no nie :( oby to była tylko plotka.

anie_1981
01.08.2012, 18:16
Nie chce mi się wierzyć, że te fazy księżyca będą tylko w Moonlight Falls... Może to jakiś błąd w tłumaczeniu czy coś. Nigdy dotąd możliwości gry nie były zależne od miasta... No może w przypadku Po Zmroku, ten barek w ciężarówce ale i na to był mod. Jak nie będzie faz księżyca, to nie będzie też sporo nowych opcji, jak nastroje czy umarlaki...

Spectrum
01.08.2012, 18:33
http://www.simowie.info/News:Warsztaty_50_nowych_screenow_Przedmioty_i_Moo nlight_Falls_01.08.12

50 nowych fotek ;>

miasto jest całkiem fajne, takie proste. bez zbędnych udziwnień. a Wam jak się podoba?

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 18:38
no miasto jest naprawdę super i te obiekty też bardzo mi się to podoba i coraz bardziej mam ochotę by kupić ten dodatek.

Kamil
01.08.2012, 18:39
miłośniczka zwierząt - wrzucam screeny z różnych stronek ;) Pierwszy raz w życiu jestem tak napalony na dodatek do ts3 xd Wiedzieliście, że będzie kilka rodzai różdżek do wyboru?

Juhas
01.08.2012, 18:44
Myślę że pełnie wrzucą solidarnie do wszyskich okolic :)

A co do ekranu ładowania. Bardzo mi się podoba :) Widzę do niego grę na organach w tle i było by git :D

17 już był, więc albo chodzi o sierpień, albo jakiś "fail" ;)

A jeśli już były to czekam na link do relacji :)

Kamil to chyba tylko chodzi o skrzydła i dobro/zło :)

Dochodzi zegar z wahadłem! :) Brakowało mi tego od początku :)
Teraz dopiero zaglądam w Wasze linki :D

Meona
01.08.2012, 19:39
Miasto jest świetne. Podoba mi się :D Fajne te obiekty.

Kamil
01.08.2012, 19:41
Arena "ziuuumiotła" mnie rozwaliła XD

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 20:13
ten dodatek doda simom chyba najwięcej obiektów ze wszystkich dodatków ;) mam nadzieję że, to będzie naprawdę udany dodatek. ;) który oczywiście kupię.

Rosemarie
01.08.2012, 21:48
Przede wszystkim świetna jest nazwa tego miasta. Chyba najlepsza ze wszystkich trójkowych i dwójkowych nazw. Za to miasto jakoś niespecjalnie mi się podoba. Chyba oczekiwałam, że skoro dojdzie tyle stworów to miasto będzie takie... inne. ;>

anie_1981
01.08.2012, 22:01
Sporo tych obiektów, chociaż ciężko mi powiedzieć, z ilu z nich będę korzystała. Ostatecznie większość z nich będzie typowo pod rasę, np. różdżki czy miotły... Szkoda jednak, że nie da się zrobić quiditcha i zrobić prawdziwe boisko i mecze :D Miło by też było, gdyby były smoki jako zwierz specjalny... Aż tak dobrze to nie ma. To mnie właśnie w trójce denerwuje... Ma tonę opcji, ale żadna nie jest w pełni dopracowana i przemyślana... Jak wózki dziecięce... Nie daruję im tych wózków, gdyż głównie przez nie kupiłam Pokolenia, a teraz nie korzystam, bo ukształtowanie terenu najczęściej nie jest idealnie płaskie...

A co do miasta... No cóż... Ma ciekawe budynki, podoba mi się ten z czerwonej cegły jakby zameczek czy coś, no i ten park z kopulastym budynkiem, to chyba jakiś park dla chochlików. Jednak ogólnie, to miasto sprawia wrażenie... nudnego. Nie wiem dlaczego tak uważam, ale moim zdaniem tak właśnie jest. Np. Lucky Palms jest moim zdaniem 10x ciekawsze... Z tym "wrażeniem" może być jednak różnie. Nieraz jest odwrotnie, wydaje mi się ze screenów, że polubię jakieś miasto, a potem w nim nie gram. Tak było w przypadku Barnacle Bay i Hidden Springs. Kasa wyrzucona w błoto. Za to Bridgeport podobało mi się od początku i grałabym tam do teraz, gdyby nie totalne nieprzystosowanie do koników... Co to za życie bez koników... :P

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 22:08
Mi się wszytko podoba jednak brak w pozostałych okolicach faz księżyca jest już dla mnie dosyć zrozumiałe pewnie dlatego będzie to możliwe w jednej okolicy bo wielu fanów narzekało na te istoty nadprzyrodzone i teraz to zmienili. Według mnie szkoda no ale cóż jakoś przeżyje to.

anie_1981
01.08.2012, 22:23
miłośniczka zwierząt, będzie możliwość wyłączenia stworów w opcjach. Fazy księżyca też będzie można wyłączyć w opcjach, więc nie do końca rozumiem, dlaczego nie będzie faz we wszystkich miastach. Dla jednego miasta robiliby opcję wyłączenia faz..?

Kamil
01.08.2012, 22:23
Mi się miasto bardzo podoba :D W dzień takie nudne i puste zaś w nocy robi się straszne i na 100% jak będę chodził po nim to będę się rozglądał czy przypadkiem zza krzaka nie wyskoczy mi jakiś potwór :)

miłośniczka zwierząt
01.08.2012, 22:40
no tak, miasto w nocy będzie dużo ciekawsze niż w dzień . Eh mam tylko nadzieję że będzie to naprawdę wciagajacy dodatek a nie taki, jak poprzednie że się szybko znudzi.

Spectrum
01.08.2012, 22:42
Plusem miasta jest zapewne jego płaska powierzchnia. Mam więc nadzieję, że spacer z wózkiem w nowej okolicy będzie przyjemnością.

Jestem tez ciekaw latających mioteł. Mam nadzieję, że twórcy tego nie spaprają.

Kamil
01.08.2012, 22:44
Einarr wróc o kilka stron do tyłu, tam dałem zdjęcie i niestety spaprali D: Normalnie lata nad ulicą jak samochód D:

eyvee
01.08.2012, 22:52
mnie ciekawia eliksiry w tym dodatku, bo te z stolu chemika sa do kitu :O...wilkolaki mnie nic nie rajcuja, z wrozkami rodziny nie zeswatam, a czarodzieja moge miec nowoczesnego xD mam nadzieje, ze jakies gotyckie wampirze dodatki sprawia ^^ miasto nawet nawet, ale nie wiem czy sie do niego przekonam....wydaje mi sie podobne i takie puste jak Twinbrook, ten budynek z placem zabaw z tylu to chyba szkola.....ZARABISTY! udal im sie bardzo, parczek skromny ale ladny, nie wiem zobaczymy pozyjemy jak to bedzie wygladac na zywo ;]

Kamil
01.08.2012, 22:58
Ciekawe czy małe wiedźmy będą jakoś wskazywać na swoją "magiowatość". Bo dziecko-wilk ze screena którego podawałem miało uszy wilkołacze i taką z deczka krzywą buźkę... Nie wyobrażam sobie bobasa-wróżki ze skrzydłami o.O

Rosemarie
01.08.2012, 23:08
Też nie rozumiem tego. Niby dlaczego fazy księżyca mają być tylko do tego nowego miasta? Przecież to nie ma sensu.

Meona
02.08.2012, 08:36
@up ja też tego nie rozumiem..

Ja myślę, że z tym miastem tak źle nie będzie.. I szkoda, że tak spaprali te latanie na miotłach :(( Może małe wiedźmy będą się powoli uczyły jakiś łatwych zaklęć czy coś ;]

Kamil
02.08.2012, 11:48
Może dzieci będą miały zaklęcia podobne do tych z ts1? Ah nie ma to jak "Klon pracownik" :D

miłośniczka zwierząt
02.08.2012, 11:53
Też się, nad tym zastanawiam fajnie by było jakby dzieci miały podobne zaklęcia do tych z TS1.

Meona
02.08.2012, 12:33
czy małe dzieci wróżki mają w końcu te skrzydła czy nie? bo ja już nie wiem..

anie_1981
02.08.2012, 14:09
Może "rosną im" w późniejszym czasie. Na jakimś zdjęciu z gry była rodzina wróżek, gdzie wszyscy mieli skrzydła, tylko małe dziecko nie. Prawdopodobnie więc nie mają tych skrzydeł.

Kamil
02.08.2012, 15:11
Może ta dziewczynka nie ma skrzydełek, bo nie będzie można maluchom ustalac rasy w CASie?

Pink Panther
02.08.2012, 15:13
Moment, ja nie ogarniam. To wróżki mogą latać?

Kamil
02.08.2012, 15:14
No jasne że mogą ale tak nisko D: Zobacz na zwiastunie, tam jest przez moment pokazana latająca wróżka.

kaka123
02.08.2012, 20:33
Może ta dziewczynka nie ma skrzydełek, bo nie będzie można maluchom ustalac rasy w CASie?
To byłoby bezsensowne. Schrzaniliby wszystko gdyby tak było.
Ktoś jest człowiekiem, a potem nagle staje się wróżką? Rasa to rasa. Takich rzeczy się nie nabywa. Poplątali sprawę. Dla mnie wilkołak to nie rasa. Wilkołactwo można nabyć. Zombie, wampiry i wilkołaki IMO są ludźmi, ale... po przejściach? XD
Może po prostu tym dzieciom z czasem rosną skrzydełka? Tak samo jak koziorożcom rosną rogi. Skrzydła mogą oznaczać wróżki w pełni dojrzałe.

Kamil
02.08.2012, 21:10
Słyszałem, że będzie można grac w kamień, papier, nożyce :P

Lubie
02.08.2012, 21:25
SCREENY, SCREENY i jeszcze raz SCREENY. :O
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7694329706/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7694330050/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693935844/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693936032/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693936244/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693937266/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693936618/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693936442/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693936824/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693937474/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693937666/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693938078/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693937968/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693937804/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693935662/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7693944954/
http://www.flickr.com/photos/simsvip/7694037598/

miłośniczka zwierząt
02.08.2012, 21:32
no większość z tych screenów już widziałam tylko niektóre są nowe. To lustro magiczne jest fajne i to jak ten wilkołak je też jest to fajny screen ;)

Lubie
02.08.2012, 21:41
http://www.youtube.com/watch?v=perf-71q6O0

HAHAAH ,.. Wróżka prowadząca kolejkę. <3

Levkoni
02.08.2012, 23:24
Jeszcze nie wypowiadałem się w tym wątku...

Jak dla mnie ten dodatek to kompletny chaos. Mimo, że to wszystko brzmi ciekawie to jednak wolałbym, żeby nie było tego tutaj tyle. To elementy na jakąś inną grę a nie do simsów... jakby dodatek tylko o magii byłoby super. Czarownice i wilkołaki by wystarczyły zupełnie. Wróżki mogłyby być w postaci małych psotliwych świetlików czy coś, a zombie by się wskrzeszało z grobu za pomocą czarnej magii :D

miłośniczka zwierząt
03.08.2012, 09:45
no cóż ja tak, nie sądzę bo lubię postacie fantastyczne w simsach a po za tym te wszystkie postacie będą chyba, tylko w jednym otoczeniu w MF bo tylko tam będą te fazy księżyca bo w pozostałych okolicach ich ustawić nie będzie można z tego co czytałam na simowym.info.

Levkoni
03.08.2012, 10:06
Nie wiem, nie wczytywałem się w te informacje, ale nie wydaje mi się, żeby to miało być tylko w tej miejscowości ;p Pewnie czeka nas zasyp dziwolągami wszędzie tak jak to było z wampirami w PZ :| Ja tam zazwyczaj podchodzę sceptycznie do tych dodatków, a ten tak jak pisałem, ciekawy itd, ale dla mnie to materiał na inną grę o czarach w stylu free play :)

miłośniczka zwierząt
03.08.2012, 10:24
"Kolejną nowością ściśle związaną z tematyką dodatku są fazy księżyca. Jest jednak mały haczyk! Dostępne są one jedynie w nowym otoczeniu jakie wprowadza dodatek - Moonlight Falls. Dlaczego? Niestety nie wiemy i nie rozumiemy." tu jest cytat z tego artykułu : http://www.simowie.info/Dzial:Gry,The_Sims_3,Dodatki,Nie_z_tego_swiata,War sztaty
więc chyba jednak te stwory będą w jednym otoczeniu może dlatego że fani narzekali na postacie fantastycznie i dlatego tak, zrobili.

Levkoni
03.08.2012, 10:42
Hmm nie wiem, może to jakieś błędne wnioski czy coś. Nie wydaje mi się, żeby było to możliwe. Ktoś, kto gra od pokoleń w jakimś miasteczku pewnie nie będzie się przerzucał do nowej osady tylko dla faz księżyca i potworów. Ja np. widziałem foty nowego miasta i choć bardzo ciekawe to nie podoba mi się ze względu na ponurą atmosferę, ciemne kolory itp. Ja lubię grać w słonecznych miastach - SV, AP czy SS. Nie gram w Twinbrook choć jest bardzo ładne, ale jest ponure i nie gram w Bridgeport bo jest zbyt dołujące. Prędzej będzie opcja "włączenia/wyłączenia" faz księżyc dla danego miasteczka, tak jak to było w przypadku TS2 Pory Roku, gdzie mogliśmy ustalać charakterystykę pór dla każdej mieściny osobno. Wtedy to by było dobre rozwiązanie. W ogóle powinni w tym dodatku wprowadzić możliwość limitów stworów - np. jeden wampir i 2 zombie na daną mieścinę. I wtedy można by było oczywiście więcej ich robić, ale nie generował by ich komputer więcej nad wybraną liczbę :)

PS: dopiero teraz zobaczyłem, że jednak jakiś typ kontroli populacji się pojawi w nowym dodatku.

anie_1981
03.08.2012, 11:15
Ja mam ciągle nadzieję, że te fazy księżyca to jakieś nieporozumienie, to tak jakby strażakiem można było być tylko w Twinbrook... Dysponujemy szczątkowymi informacjami, które ciągle jeszcze mogą się zmienić. Pamiętam, jak miały się pojawić Zwierzaki, to ktoś wyszperał informację, że nie będzie można mieć koni na własność, że będą tylko dzikie konie, na których czasem będzie się można przejechać... Z drugiej jednak strony, skoro każdego stwora będzie można stworzyć, lub względnie łatwo wyhodować (eliksir na zombiego), to po co nam te fazy księżyca... Dowiem się pewnie 10 września, bo 7 Merlin grę wyśle, a 8 jest sobota, więc jak zwykle dostanę grę... w poniedziałek.

miłośniczka zwierząt
03.08.2012, 11:29
No może masz i racje pożyjemy zobaczymy jak to będzie ja i tak, ten dodatek dopiero kupie w październiku a zagram w niego w grudniu bądź w styczniu więc trochę sobie poczeka na półeczce ;) i do tego czasu przynajmniej będę mogła poczytać opinie innych o tym dodatku ;)

Meona
03.08.2012, 12:23
Co to za duszki na tym 1 screenie od Lubie? :P
Fajne obiekty i to magiczne lustro ;) Szkoda, że wróżki latają.. no tak jak latają :(( tak nisko..

E: dopiero przeczytalam powyższe posty i.. jest zbulwersowana.. a ja chciałam sobie zrobić śliczną psotliwą wróżkę w SV do OJSG.. szkoda.. ale te fazy księżyca by mogli chociaż zrobić we wszystkich otoczeniach.. :((

miłośniczka zwierząt
03.08.2012, 12:36
No cóż ja już od kilku dni o tym wiem i też mi się, to nie podoba ale już się z tym pogodziłam i zamierzam grać tylko w otoczeniu z tego dodatku przynajmniej dopóki mi się, nie znudzi.

Levkoni
03.08.2012, 13:18
Ja przeczytałem tą informację i to o fazach księżyca jest tylko wnioskiem portalu. Podejrzewam, że źle coś zrozumieli, bo to jak dla mnie nie możliwe - tu chodzi o mechanikę gry, a jak na razie wszystkie otoczenia zachowują się identycznie. Różnią się dodatkami jak np. mgły czy parujące powietrze, ale to są efekty ustawione, nie mające wpływu na mechanikę.

Kamil
03.08.2012, 13:39
Potwory tylko w MF?! Beee! Chciałem wprowadzić wiedźmę (wyglądającą jak człowiek) do SV i zadziwiać mieszkańców mocami... A w MF to magia raczej nie będzie niczym dziwnym...

miłośniczka zwierząt
03.08.2012, 13:40
Możliwe że coś źle zrozumieli nie mówię że nie bo może tak, być. Bardzo bym się, cieszyła gdyby się okazało ze da się jednak mieć fazy księżyca w pozostałych miastach.

anie_1981
03.08.2012, 14:23
Trzeba poczekać na więcej informacji. Podobno wkrótce ma być kolejny czat z twórcami, nie pamiętam kiedy ale tak właśnie na początku sierpnia. Może coś o tym powiedzą. Może ktoś takie pytanie na czacie zada. Ja tam się na czata nie pcham, bo musiałabym mieć konto na FaceBooku, a ja nie przepadam za tego typu witrynami, tak więc "you ain't gonna catch me going that way"... :P

Kamil
03.08.2012, 14:42
Czat będzie dzisiaj o 19! Do obejrzenia w DOTsim :D Miał być tylko o NZTŚ ale zmienili że będzie o NZTŚ i CPR.

BlueDinosaur
03.08.2012, 14:42
Z tymi fazami księżyca i stworami to musi być jakiś błąd w interpretacji. Pamiętam że podczas ostatniego czatu było powiedziane że fazy będą wszędzie, a tylko w MF będzie jakaś specjalna aura (?).
Co do nadprzyrodzonych to musi być kompletna bujda! Wydawać dodatek specjalnie o dziwakach, dawać opcje tworzenia ich w CAS i kontroli populacji, po to żeby były w tylko MF? No chyba nie. :rolleyes:

Czat jest dzisiaj o 19 (a przynajmniej tak czytałam)

Karel13
03.08.2012, 15:16
No to sobie datę wybrali... Dzisiaj akurat mnie w domu nie będzie o tej godzinie.
Ciekawe co ciekawego mogą jeszcze o NZTŚ powiedzieć? Mi się wydaje, że wiemy w gruncie rzeczy wszystko.

Levkoni
03.08.2012, 15:56
Ja ten dodatek traktuję jako dziwne urozmaicenie. Moje oczy skierowane są na cztery pory roku. Choć mam w planach zrobienie rodzinki Mashuga w ML ;) Już w dwójce ich robiłem i zawsze ich przodkinią była Madame Blahbatfry, ta od czarodziejskiej kuli z jedynki ;)

Kamil
03.08.2012, 18:36
Aleee porażka... Zawiodłem się... Wróżki są niedopracowane D: Po kiego machają skrzydłami kiedy stoją? Nie pokazali jak lata, nie pokazali wiedźmy, przemiana w małą wróżeczkę jest okropna... A psikus z tymi gaciami też niedopracowany... Wróżka sypie ten pył i sim normalnie się przebiera o.O Mogli dac jakieś światło czy coś...
EDIT: no to koniec gameplayów. Seasons jest genialne!

anie_1981
03.08.2012, 21:05
Kiedy to się zaczęło? Na pewno będzie można obejrzeć później całość. Mój ulubiony koleś od czatów przefarbował włosy na blond i wygląda okropnie :P

Levkoni
03.08.2012, 23:43
Aleee porażka... Zawiodłem się... Wróżki są niedopracowane D: Po kiego machają skrzydłami kiedy stoją? Nie pokazali jak lata, nie pokazali wiedźmy, przemiana w małą wróżeczkę jest okropna... A psikus z tymi gaciami też niedopracowany... Wróżka sypie ten pył i sim normalnie się przebiera o.O Mogli dac jakieś światło czy coś...
EDIT: no to koniec gameplayów. Seasons jest genialne!

Może po prostu tak to pokazali, wydaje mi się że na trailerach wróżki latały, więc nie na darmo te skrzydła im chyba ;p

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 07:41
a mi tam się te małe wróżki podobają. Według mnie są słodkie. Jedyne co mi się nie podobało to wróżka zombie .

Trykuu.
04.08.2012, 08:40
http://simsvip.com/?p=11803 nie wiem czy było ;)

Meona
04.08.2012, 08:42
Wróżki latają, ale nad samą ziemią. Szkoda :(
Coś się nie chwalą tymi wampirami mam nadzieję, że w końcu nam trochę zdradzą ich nowe możliwości.

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 08:48
No cóż mi tam się wszystko podoba najbardziej wróżki są takie fajne mi tam nie przeszkadza, że latają tak nisko ;)

anie_1981
04.08.2012, 09:07
Moim zdaniem mogłyby jednak latać wysoko... Latanie nisko jest kompletnie bez sensu.

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 09:21
Ja uważam że dobrze że w ogóle latają. No i mnie bardzo interesują czarownice mogli by coś o nich nam powiedzieć.

Levkoni
04.08.2012, 09:29
A ja po obejrzeniu materiału uważam, że te wróżki to słabe takie. Nie mówię o samym lataniu tylko o tym, że są jakieś mało wróżkowe, a skrzydła dziwne. Jak dla mnie mogło by ich w ogóle nie być, pewnie tylko zobaczę taką z ciekawości i nigdy więcej nie powrócę do nich ;) Ale to może dlatego, że jestem facetem i nie pociągają mnie wróżki (choć może powinny hmmm to ma dwa dna :|) Za to z chęcią dam upust swej dzikości z wilkołakami B)

eyvee
04.08.2012, 09:40
szczerze tez myslalam, ze beda fajniejsze, bo powiem troche mnie korcily wrozki...ale chyba tylko je zerkne, skoro beda tylko w MF i MOZE pogram sobie jakas wrozkowa familia, ale az tak bardzo mnie nie przekonal ten dodatek, no moze meble i akcesoria do budowania/kupowania ;]

Levkoni
04.08.2012, 09:49
eyvee wróżki na bank będą wszędzie. Podejrzewam, że autor artykułu albo źle zrozumiał albo mógł mieć na myśli, że gotowe wróżki będą zamieszkiwały MF, a w reszcie miast trzeba sobie zrobić w CAS co jest zrozumiałe ;) Bo w CAS tak czy siak można je zrobić. Mi tam wystarczą czarodzieje i wilkołaki, choć wilkołaki mogli dodać razem z jednorożcami w zwierzakach (i tak właśnie łamią zasadę "jeden stwór nadnaturalny na jeden dodatek").

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 10:51
no ale to jest właśnie dodatek o stworach nadnaturalnych więc nie dziw się, ze jest ich tyle ;) i w cale moim zdaniem nie łamią zasady.

Levkoni
04.08.2012, 11:11
W pewnym sensie łamią bo zawsze był tylko jeden stwór nadnaturalny ;p A że to akurat dodatek o takich rzeczach to wiem, że to jest powód. A propos gdzieś mi kiedyś mignęło, że będzie można sima zamienić w żabę, z resztą tak jak w jedynce. A w miasteczku Lucky Palms jest magiczna studnia, z której można wyciągnąć ropuchę i jak się ją pocałuje to zamienia się ona w sima/simkę :)

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 11:23
no to ciekawe . Ja tam zastanawiam się czy dzieci w wieku szkolnym będą mogły czarować jak np ich rodzice będą Czarownica i czarodziejem. I ciekawi mnie jakie to będą czary.

Meona
04.08.2012, 11:37
znając życie chyba nie będą mogły, ale może..

czekam na jakieś newsy..

anie_1981
04.08.2012, 12:15
Wróżki, nadal są jak dla mnie jedyną, względnie ciekawą rasą mutanta. Skopali je oczywiście, i to widać gołym okiem. Ale prawda jest też taka, że pstrykają po parę minut rozgrywki... no trudno się nawet przyjrzeć. Do tego sorry, ale grają jak jakieś lamy, nic ciekawego nie pokazali, te stwory miały wyłączoną wolną wolę, a tak to może same z siebie by coś ciekawego zrobiły, jak mają takich nieobcykanych "sterujących". Te dzieciaki ciągle "mordy darły", a by do świętego spokoju kazali któremuś Simowi zmienić im te pieluchy i byłby spokój :P Ogólnie to uważam, że ani pokaz gry, ani wywiad, niczego nowego do Simowej świadomości nie wprowadziły...

Kamil
04.08.2012, 12:40
Skoro tak skopali wróżki, to pewnie czarownice tak samo... eh wracam do dwójki...

Levkoni
04.08.2012, 12:45
Przez jeden dodatek do dwójki? :D Dwójka jest nudna. Jak dla mnie. W sumie to jak ktoś lubi simsy jako symulację życia to ten dodatek może sobie spokojnie darować, nie zauważy jego braku.

Kamil
04.08.2012, 13:23
A ja kocham dwójkę. NZTŚ tak mi się spodobało, że postanowiłem spróbowac (100 raz) przestawic sie na trójke. No niestety... A poza tym to trójka mnie wywala na pulpit, co jest wkurzające :p

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 14:31
Mi też ten dodatek się, spodobał i ja raczej już na stałe się przerzucę na the sims 3 w grudniu.

anie_1981
04.08.2012, 15:06
Ja ostatni raz widziałam dwójkę świeżo po instalacji podstawki trójki... :P Nie jestem simtymentalna ;) Owszem, niektórych możliwości dwójki (a nawet jedynki) mi brakuje, ale nie do tego stopnia, by cofać się wstecz... Trójka, pomimo swoich oczywistych wad, jest 10x lepsza od poprzedniczek.

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 15:27
Ja z bólem gram teraz w the sims 2 ale z niecierpliwością czekam na grudzień bądź styczeń. Już się nie mogę doczekać aż w końcu zagram w the sims 3. A NZTŚ wprowadzi to co lubię w simsach czyli odrobinę fantastyki bo takie zwykłe rodzinki są nudne .

Rosemarie
04.08.2012, 15:39
Trójka, pomimo swoich oczywistych wad, jest 10x lepsza od poprzedniczek.

Dokładnie... ja porzuciłam dwójkę, kiedy tylko zainstalowałam trójkę. :P

Dziwne te wróżki jakieś są. Twórcy mieli takie duże pole do manewru, z pewnością mogli wymyślić coś lepszego, a te ich latanie to w ogóle porażka. Mimo wszystko i tak bardziej czekam na czarownice i wilkołaków.

miłośniczka zwierząt
04.08.2012, 16:51
Dlaczego uważasz że wróżki są jakieś dziwne według mnie są ona fajne i ciekawe tak, samo jak wampiry i czarownice? czarodzieje. Najmniej ciekawe są moim zdaniem wilkołaki i zombie.

anie_1981
04.08.2012, 17:33
Brrrr.... Wiedźmy, wilkołaki, zombiaki... Ciemna strona mocy mnie absolutnie nie kręci, chociaż planuję obejrzeć te wiedźmy...

eyvee
04.08.2012, 22:27
ja tam jestem zadowolona z wampirow takie jakie sa, a jak mi zmienia wampiry na jakies monstra z wielkimi paszczami i zebami wielkosci ucha to sie chyba zalamie QQ....zombiaka planowalam zrobic lokaja w rodzinie Draculow xD hahahah, byloby smiesznie, czarownice jako czarownice mnie nie kreca, ale eliksiry tak, wrozki cos mnie nie zadowalaja - sa jakies przecietne, ale jedno bym chciala zobaczyc - wielka plaga zombiakow w miescie simow jak w Resident Evil :P

Levkoni
04.08.2012, 22:54
Dokładnie... ja porzuciłam dwójkę, kiedy tylko zainstalowałam trójkę. :P

Dziwne te wróżki jakieś są. Twórcy mieli takie duże pole do manewru, z pewnością mogli wymyślić coś lepszego, a te ich latanie to w ogóle porażka. Mimo wszystko i tak bardziej czekam na czarownice i wilkołaków.

A ja porzuciłem dwójkę już przy dodatku OŻ, nie kupiłem go i nie grałem w niego ;p To dlatego, że nie zdążyłem, a jak się kapnąłem to już wyszła 3 i wolałem kupić 3. W przypadku 4 raczej tak nie będzie, nie chce mi się od nowa czekać na wszystkie dodatki więc po premierze będę jeszcze grał jakiś czas w 3. Albo i w to i w to :D Na razie wyczekuję Pór Roku.

anie_1981
04.08.2012, 23:03
Ja po wyjściu dwójki sprzedałam jedynkę, a po wyjściu trójki sprzedałam dwójkę. Tylko Zwierzaki z dwójki mi zostały, bo jakoś nikt nie chciał kupić... Nie dziwię się, były słabe. Mało zwierząt i w ogóle te z jedynki były lepsze. Czwórki nie kupuję, bo doszłam do wniosku, że to bez sensu.

Levkoni
04.08.2012, 23:16
anie nie mów hop, pewnie jeszcze kupisz, szczególnie jak czymś Cię powalą ;D Przy okazji, luknij jeśli możesz do działu ze zwierzakami i zerknij na mój dzisiejszy temat, może znasz odpowiedź na moje pytanie? ;)

Meona
05.08.2012, 08:53
Też czekam na Pory roku, a mój komp już by chyba nie pociągnął 4.. 3 mi w zupełności wystarcza. Ja jeszcze grałam w 2 po wyjściu 3, ale z wyjściem dodatków się przerzuciłam. i jestem zadowolona, ale czasem te bugi potrafią dobić. ale jakoś się gra. choćby 4 była nie wiadomo jaka i tak nie kupię jej chyba, że ktoś mi zafunduje nowy komputer.

zombie nawet nie planuje robić są obrzydliwe. wilkołaka przetestuję, ale zrobię jakąś ładną simkę - wilkołaka (jak to sie nazywa?:P).. na wróżkach się zawiodłam, ale się okaże w grze. wiedźmy oczywiście, że tak.. wampiry na pewno, a duchy to nie wiem właściwie. Co w nich takiego fajnego? No dobra może postraszę sąsiadów ;)

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 10:19
Ja tam duchami grać nie będę chyba no może się skusze by mieć jednego w rodzinie zobaczę zresztą. Chyba że stworze dwójkę wampirów i męża wampirzycy uśmiercę i ona go wskrzesi w instytucie naukowym ;) i już będę miała ducha. No wilkołakami może, też pogram i może jednego sima zamienię w Zombie jak mnie gra wkurzy to się wtedy w ten sposób będę znęcać nad swoimi simami ;).

anie_1981
05.08.2012, 10:36
Ja pierwsze co zrobię, to załaduję Sunset Valley i sprawdzę, czy są te fazy księżyca, czy nie :P A tak na serio, to oczywiście obejrzę nowe miasto, ale raczej w nim grać nie będę, bo mi się jakoś nie spodobało... Oczywiście czym innym jest oglądanie zdjęć miasta, a czym innym granie w nim, więc nie wiem, może akurat mi się spodoba. To może być dla mnie takie miasto odskocznia. Wszędzie indziej mam normalnych, szanowanych Simów, którzy wszystkie cudaki skazują na wygnanie do Mooonlight Falls, gdzie jest miejsce wszystkich odszczepieńców... :P

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 10:48
Ja tam chyba dosyć długo będę grała w MF no chyba że, mi się wampiry znudzą bądź wróżki i czarownice to wtedy stworze zwykłą rodzinkę która też będzie mieszkała w MF i będzie poznawała te niezwykłe istoty.

kaka123
05.08.2012, 11:26
A przypadkiem nie miało być możliwości wyłączenia lub włączenia pełni? Myślę, że miasto nie powinno mieć z tym nic wspólnego. Ktoś się pomylił i tyle. Zobaczymy po premierze XD

anie_1981
05.08.2012, 11:51
Była o tym mowa w jakimś artykule, ale może ktoś się pomylił. Jestem sama ciekawa czy będą te fazy czy nie, bo w jednym miejscu piszą, że będzie można w opcjach ustawić np. że ciągle jest pełnia, a w drugim piszą, że fazy księżyca tylko w MF... Dla jednego miasta robiliby ustawienia...

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 11:59
No właśnie wszędzie piszą inaczej i tak, naprawdę jak będzie to dowiemy się dopiero po tym jak zagramy.

Kamil
05.08.2012, 13:45
Fazy księżyca będą wszędzie ;) Czytałem na DOTSim.

anie_1981
05.08.2012, 13:59
A podaj linka...

Spectrum
05.08.2012, 14:01
http://sims.arhn.eu/2012/08/wasze-pytania-na-gamescom/

anie_1981
05.08.2012, 14:04
No to mamy odpowiedź. Też od początku wydawało mi się dziwne, że fazy miałyby być tylko w jednym mieście.

Levkoni
05.08.2012, 14:38
Toć ja od początku pisałem, że to nie możliwe żeby tylko w MF były fazy, nawet pisałem o różnicy między mechaniką gry a ozdobami ;p

Meona
05.08.2012, 16:24
No to wspaniale, że fazy będą wszędzie. Moi simowie w SV też będą się mogli nimi nacieszyć. Nie mogę się doczekać dodatku, ale bardzo się zawiodłam na wróżkach. Mam nadzieję, że w grze będzie to jakoś inaczej wyglądało.

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 16:50
no to jak fazy księżyca będą we wszystkich otoczeniach to znaczy że te pozostałe fantastyczne postacie będą też w innych otoczeniach co mnie cieszy niezmiernie ;)

anie_1981
05.08.2012, 17:20
Przyłapuję się na tym, że nie mogę się doczekać nowego dodatku... Co prawda charakter dodatku średnio mi się podoba, ale nowy dodatek to wizja nowych obiektów, ubrań i fryzur... No i chciałabym zobaczyć te nowe suwaki. Skoro dodają nowe dla potworów, to może normalnym Simom też się coś skapnie.

Levkoni
05.08.2012, 17:22
Nowe foty z MF http://www.sterlingsims2.com/phpBB2/viewtopic.php?p=12969

Utwierdza się moje wrażenie, że MF jest niezbyt ciekawe. Takie prostolinijne, obszerne miasto z budynkami porozrzucanymi między dzikie lasy.

Na uwagę zasługują też kominy, chyba w końcu będzie możliwość zmiany tekstur ponieważ na screenie są pokazane dwa nowe i dwa stare z innym kominem. No i bardzo ładne meble, takie babcine :)

eyvee
05.08.2012, 17:55
hmmmmm a mi sie klimat tego miasta coraz bardziej podoba xD lubie takie, ale...chyba skorzystam tylko z domkow z MF...zreszta zobaczy sie jak na zywo to bedzie wygladalo :) wiec co bedzie to bedzie, ale domy mi sie spodobaly na tych zdjeciach. Zwlaszcza nowe lozko pietrowe i te "a la wrozkowe".

Spectrum
05.08.2012, 18:06
miasto mi się coraz bardziej podoba, jest takie spokojne. zarówno parcele mieszkalne jak i królicze nory wyszły świetne!

anie_1981
05.08.2012, 18:14
A ja nadal uważam, że miasto jest monotonne i nijakie... :D

Levkoni
05.08.2012, 18:16
No jedna się ze mną zgadza :rolleyes: z resztą Ty chyba anie lubisz takie słoneczne miasta, widać to po Twoich historyjkach ;p Jedynie dziwi mnie wybór Bridgeport dla Bardów, bo to strasznie ponure miejsce :)

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 18:19
ja tam lubię wszystkie okolice w the sims 3 ;) a ta będzie kolejna moją ulubioną i przynajmniej jest w niej dużo miejsca na parcele z pozostałych dodatków ;).

Levkoni
05.08.2012, 18:31
Mi się też raczej wszystkie podobają, oprócz Hidden Springs, jakieś takie nie pasujące mi do simsów. A Bridgeport o tyle mi się nie podoba, że jest to niby duże miasto z wieżowcami, ale tak bardzo nierealne, że po prostu nie lubię tam grać :) Chodzi mi głównie o to, że nie ma tam prawie ruchu, nie ma tłumów, miasto duchów, jakieś postapokaliptyczne :)

anie_1981
05.08.2012, 18:55
Ja się przyznam szczerze, że w Bridgeport najbardziej podoba mi się ten most... Celowo mieszkam moimi ludźmi na tej wysepce, żeby mieć dużo pretekstów do korzystania z mostu. No i, jest to jedyne "miasto" w grze. Pozostałe lokacje to po prostu wioski, osiedla domków. A Bridgeport ma mimo wszystko klimacik. Ogólnie, to trudno mnie "oczarować" miastem, jestem wymagająca. Jak mi coś nie leży, to nie ma przebacz.

Levkoni
05.08.2012, 19:06
To tak jak i u mnie. Ja w sumie klimatem najbardziej lubię stare dobre SV, jednak irytuje mnie tam to, że jest dość jednolite (drogi) i w porównaniu z późniejszymi miastami dość niedopracowane ;p

Rosemarie
05.08.2012, 19:27
A ja nadal uważam, że miasto jest monotonne i nijakie... :D

Ja uważam tak samo. Oczekiwałam czegoś lepszego, no nie wiem, po prostu ciekawszego. Takie miasto nie bardzo pasuje do toczenia rozgrywki czarownicami, wampirami czy wróżkami. :/

miłośniczka zwierząt
05.08.2012, 19:29
Mi się wydaje że MF będzie idealną okolicą dla wampirów i pozostałych postaci fantastycznych.

Levkoni
05.08.2012, 19:41
Tzn ja uważam, że klimat miasta jest dość ponury, więc nawet niezły dla tajemniczych postaci, tylko brzydkie bo monotonne i płaskie, takie jakieś... no pierwsze screeny wydają się, jakby miasto przypominało miasto z TS2 czyli mnóstwo kwadratowych ulic i poprzylepianych do nich parcel między drzewami gdzieś ;p

Rosemarie
05.08.2012, 19:43
No niby tak, ale nadal uważam, że mogli to lepiej wykombinować. Jednak nie skreślam tego dodatku, bo go kupię i dopiero wtedy będę narzekać. :P

Levkoni
05.08.2012, 20:05
Ja ogólnie uważam dodatek za głupi, ale dziwnie mnie przyciąga, nie wiem dlaczego, może to... magia :D

A jeszcze co do nowości to nie wiem czy zwróciliście uwagę na jednej ze starych fot http://www.simy.pl/typo3temp/pics/91a1656ebb.jpg widać tu nowy element budowy domów, czyli takie ozdobne wykończenia, nie wiem jak to nazwać, po angielsku nazywa się to cornices w l. mnogiej. Podobne trzy wypuścił kiedyś avesims. Funkcjonowało to jak ogrodzenie, ale po zwieńczeniu tym budynku totalnie go odmieniało, a jeszcze przy użyciu kodu na modyfikacje terenu mozna z tym było robić cuda.

Meona
06.08.2012, 07:54
też lubię Bridgeport, ale nie kupowałam dodatku tylko dla miasta i wampirów. ;)
AP podoba mi się tak średnio. może być. czasem pogrywam tam z nudów.
Twinbrook mi się podobało miało klimacik, ale mi się znudziło. ;>
Zostałam jednak przy SV i tam rozwijam moją rodzinę. Mam jakiś sentyment do tego miasta, lubię tam grać.

Miasto, które dochodzi w tym dodatku mi się podoba, bo nie jestem specjalnie wymagająca. Mam nadzieję, że będzie się przyjemnie grało..
@up ciekawe są te ozdoby. będę je musiała przetestować.

Mamełe
06.08.2012, 11:58
Mi właśnie brakowało bardzo takiego bardziej płaskiego miasta, gdzie jest sporo prostych dróg a nie co chwile zakręt albo nierówność, że ciężko postawić parcelę tak jakby się chciało (czyli np. zaraz przy drodze). Mam nadzieję, ze tu będzie łatwiej.

miłośniczka zwierząt
06.08.2012, 12:28
A ja się, ciesze z mebli które dojdą w tym dodatku bo domy moich simów np. wampirów czy czarownic będą mogły być takie mroczne ;) i tajemnicze budzące grozę.

Laselight
06.08.2012, 14:37
Ja się na dodatek cieszę :D Najbardziej czekam na Kościlde i czarownice. Tylko miasto jest... nijakie;) Wole BP i AP :P

Lubie
06.08.2012, 14:42
Mi osobiście się miasto nie podoba. ZA dużo wolnej przestrzeni... Ale może to i dobrze. Trochę się posiedzi w edycji miasta i bum, mamy . : )
Miejsca jest na wszystkie nowe parcele (czyt. kluby, miejsca na festiwale, na sceny, parki dla zwierzaków, miejsca pracy, place zabaw) ... Może specjalnie tyle tego miejsca zostawili... :o
Doda się trochę drzewek i będzie cudnie. Ale przed przemianą miasto jest strasznie puste.

anie_1981
06.08.2012, 16:19
Wszystko się okaże jak już będziemy mieli grę w łapkach. Tak naprawdę to screeny i gameplaye nie oddają nigdy pełni gry. Coś co początkowo może się wydawać cudne, jest okropne i na odwrót. Ale z tym miejscem to może być jak z Lucky Palms. Niby dużo wolnych parceli i miejsca na nowe, ale podczas uruchomienia miasta nie ma żadnej parceli z dodatków, nawet głupiej remizy. Po dodaniu ich już wcale nie ma aż tak dużo miejsca.

Levkoni
06.08.2012, 16:59
A to umieszczanie parcel to jest też skopane. Z punktu miasta prawie jest to niemożliwe bo tak, albo teren nierówny a jak równy to z jakiś tajemniczych przyczyn nie chce się ustawić, a jak już podświetli się na zielono, czyli jest zgoda programu na umieszczenie parceli to się okazuje, że nie styka się z drogą i jest brzydki pasek trawy między drogą a parcelą. Ja prawie nie stawiam parcel, bo jestem perfekcjonistą i nie lubię tego. Albo przerabiam parcele mieszkalne na publiczne i tylko tyle.

Kościlda - była świetna w TS, ale mało wtedy się nią nacieszyłem bo i bardzo mało grałem w Abrakadabrę -dlatego, że wyszło niedługo TS2 ;)

Kamil
06.08.2012, 17:51
Ktoś z twórców powiedział, iż na Gamescom będzie "wielka zapowiedź". Może The Sims 4? Oby nie...

miłośniczka zwierząt
06.08.2012, 18:13
Ja tam, się uciesze jeśli zapowiedzą TS4 bo to znaczy że, nie będę musiała się od stycznia martwić o kasę na dodatki i akcesoria do the sims 3. Ja tam lubiłam Kościldę w TS i w TS3 ta kościlda mi się, podoba fajna jest. W domu wampirów i czarownicy na pewno zagości ;). a może zrobię 2 wampirów i parę czarownica i czarodziej i ta 4 będzie razem mieszkać w sumie to ciekawie by było. :rolleyes:

anie_1981
06.08.2012, 18:59
Nie miałam abrakadabry do TS, co robiła ta Kościdla? Na screenach widziałam jakąś Kościdlę w ubraniu służącej, ona sprzątała? Ciekawe na jakich zasadach, bo ja przechodzę niezłą gehennę z moimi "Simami sprzątającymi". Najlepiej sprawdzała się po prostu dodatkowa Simka, którą sterowałam i uzupełniałam potrzeby sztucznie, ale zabierała miejsce w rodzinie. Jak wiecie mam duże rodziny, więc to cenne "miejsce w rodzinie". Zwykła pokojówka jest niedokładna, lokaj skopany, albo mi znikał, albo robił tonę jedzenia. Dlatego mam moda z mts na pokojówkę, ale mieszkającą w domu. Teoretycznie jest to bomba pomysł, bo płacę jak lokajowi, ale postać nie ma potrzeb, ani interakcji z nią nie ma. Sama automatycznie sprząta i wraca po robocie do swojego pokoju. Ale wiecznie są z nią jakieś problemy, najczęściej zapomina, że ma sprzątać, albo nie chce sprzątać jakiejś konkretnej rzeczy. Ostatnio padło na akwarium z NA. Może Kościdla by była nową Lady Maszkaron... :P

miłośniczka zwierząt
06.08.2012, 19:07
Kościlda jak się kliknęło na jej trumnę nie pamiętam jaka była wtedy interakcja ale wychodziła i sprzątała.

anie_1981
06.08.2012, 20:05
To by było super, o ile nie trzeba będzie nią sterować... Brakuje mi właśnie czegoś w tym stylu. W jedynce była elektroniczna szafa, z której wychodził robot i sprzątał, potem wracał do szafy i był spokój. Ale w dwójce chcieli nas uszczęśliwić i dali robota sterowalnego... masakra. W trójce też jest sterowalny. Chcę działającej, dopracowanej sprzątaczki, która nie jest sterowalna, czy aż tak wiele wymagam! :P

miłośniczka zwierząt
06.08.2012, 20:18
nie, nie wymagasz wiele ;) myślę że, ta kościlda nie będzie sterowalna ;) także się nie martw .

eyvee
06.08.2012, 20:42
kurcze, szukam po necie nowych screenow z MF, bo szczerze korci mnie te miasto - takie klimatyczne dla moich wampirzych simow :O i chcialabym wiecej sie o nim dowiedziec. Znacie jakies stronki/filmiki gdzie jest pokazane miasto wiecej niz z tych info co teraz mamy?

Levkoni
06.08.2012, 20:55
Tak, Kościlda w sumie działała tak jak Servo. Klikało się na nią kiedy się chciało i wychodziła sprzątała. A że jest nieumarła to nie ma potrzeb ;p Bo te pokojówki wynajmowane teraz mają potrzeby jak każdy sim i nawet jak nie sprzątną całego domu to o którejś godzinie w końcu pójdą sobie, twierdząc, że już późno :P

anie_1981
06.08.2012, 22:22
Albo wyjadają jedzenie z lodówki :P Lokaj mnie najbardziej denerwował, że siadał z moimi Simami do oglądania TV, a ja mam odliczoną liczbę miejsc siedzących. No sorry, ale żeby służba siedziała, a "Pastwo" stało, to chyba jakieś nieporozumienie :P

EDIT:

A jak się zdobywało tą Kościdlę w dwójce?

Levkoni
06.08.2012, 22:39
No to akurat jest wkurzające, że ta służba za bardzo sobie pozwala ;p A u mnie natomiast lokaj robił tony żarcia, tak jak i u Ciebie, a dodatkowo często stawał się dosłownie niewidzialny i nie wiadomo gdzie był. Jak sima kazałem kłaść do łóżka to stał przy łóżku i jęczał, że mu lokaj je zajmuje, a nikt na nim nie leżał :D Albo niewidzialny lokaj siadał na kibelku i też zajmował całymi dniami, że nikt nie mógł się załatwić, zabawne to było, ale denerwujące :rolleyes:

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 08:21
Ja na służbę nie narzekam ;) . A opiekunki są lepsze niż te w the sims 2 ;). ale od Nie z tego swiata moje simy zamiast zwykłej sprzątaczki będą mieli kościldę ;). Nawet widziałam zdjęcie z ts3 NZTŚ jak kościlda bawiła się z małym dzieckiem ;). Przynajmniej moje simy zaoszczędzą kasę na sprzątaczce:D.

Levkoni
07.08.2012, 10:23
No jak to tak można pozwolić dzieci straszyć kościotrupicą taką ;p No ale w sumie, uczmy tolerancji! :D

anie_1981
07.08.2012, 11:37
Umarlak też człowiek (Sim)? :P No nie wiem... Ale Kościdla będzie sprzątała, a nie bawiła dzieci. Z resztą, to jeśli by ją zrobili "po mojemu", czyli jako obiekt, nie Sim sterowalny, to będę ją włączać tylko wieczorem, żeby przez noc posprzątała.

I powtórzę pytanie, jak mieć Kościdlę w dwójce? Pytam, bo miałam chyba wszystkie dodatki do gry, a już na pewno ten dodający czarownice, no i nie spotkałam się nigdy w grze z Kościdlą... Na pewno w ogóle była?

Myrtek
07.08.2012, 11:50
W dwójce nie było kościdli. Może widziałaś 'jej' zdjęcia z 2, ale to tak naprawdę był jakiś skin, mod czy coś tam.

Miłośniczka zwierząt - tak? A gdzie? Jestem ciekawa jak teraz wygląda :)

anie_1981
07.08.2012, 11:57
Acha, no to wszystko tłumaczy. Gdybym w dwójce trafiła na Kościdlę, to na pewno bym z niej korzystała, bo problem służącej jest mi bliski od dwójki, gdy złamali me serduszko sterowalnym Servo :P

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 11:58
http://www.simcookie.com/wp-content/.../squelette.jpg tu masz zdjęcia kościldy w the sims 3 ;). Bardzo mi się ona podoba bo może tez zaoszczędzę nie tylko na sprzątaczce ale i na opiekunce do dzieci ;)

anie_1981
07.08.2012, 12:04
No już ją znalazłam właśnie:

http://www.simcookie.com/wp-content/uploads/2012/08/squelette.jpg

Nie ma jej na liście Simów w rodzinie, więc chyba właśnie nie będzie sterowalna. Na 200% będę ją chciała wypróbować. Pytanie tylko czy zwykły, normalny Sim, będzie mógł mieć Kościdlę. To może być zarezerwowane dla magów, czy wilkołaków czy innych mutantów. Tak czy siak na pewno dokładnie przeszukam katalog obiektów BuyDebug ;)

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 12:12
Ja na początku będę grała czarodziejem i czarownica małżeństwem ;)więc na pewno będę miała kościldę ;)

Levkoni
07.08.2012, 12:45
anie Kościlda była tylko w jedynce. W dwójce był mod, za pomocą którego można było po prostu sobie zrobić sima-kościotrupa ;p A tutaj masz fotkę Kościldy z jedynki

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20091010205649/sims/images/0/06/Brigit_and_Bonehilda.jpg

Fajne ujęcie, sprzątaczka Lola zwiewa gdzie pieprz rośnie :D Wtedy żeby mieć Kościldę trzeba było kupić taką starą drewnianą trumnę i po prostu się ją wypuszczało z tamtą żeby sprzątała i zajmowała się dzieciakiem ;) W NZTŚ chyba będzie podobnie, bo trumna widzę jest, choć brzydsza i mniej klimatyczna od tej z jedynki : P

PS: Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że nowa Kościlda ma podwiązkę na lewym udzie czy raczej kości udowej :D

Myrtek
07.08.2012, 13:39
Nie widzę tych zdjęć. Moglibyście edytować czy coś i wstawić je? Też chcę się 'pojarać'. ;<

anie_1981
07.08.2012, 14:23
Mi się pokazują zdjęcia, ale ściągnęłam sobie na dysk zdjęcie trójkowej Kościdli, zmniejszyłam fotkę, by nie rozwaliła forum... I oto ona:

http://i.imgur.com/fMlnE.jpg

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 14:24
Macie ta kościldę w the sims 3 ;)

http://img585.imageshack.us/img585/3532/screenshot135jf.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/screenshot135jf.jpg/)

http://img99.imageshack.us/img99/1221/squelette.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/99/squelette.jpg/)

a tutaj ta jej trumna zw the sims 3 trochę słabo widać
http://img507.imageshack.us/img507/6888/bonahilda.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/507/bonahilda.jpg/)

Fajnie że kościlda będzie mogła się zajmować dziećmi zaoszczędzę kasę na opiekunce ;)

anie_1981
07.08.2012, 14:25
A tutaj artykuł o Kościdli, jest też zdjęcie tej z trójki, stoi obok tej swojej szafy\trumny.

http://pl.sims.wikia.com/wiki/Ko%C5%9Bcilda

Myrtek
07.08.2012, 14:32
Oo! Ciekawa postać. Tylko ta trumna wygląda trochę jak domek podwórkowy dla dzieci rodziny Addams. Ale nie jest źle. Nie grałam w jedynkę, więc niezmiernie czekam, by mieć tę oto szkieletkę (:p) w domu.
Na simprograms.com są zdjęcia z trailera i z gry. Jest tam pokazana wielka maszyna do kontrolowania pogody itd. :)

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 14:37
Ale to się pojawi w dodatku z pogoda ;). Ja mam tyle pomysłów na rodzinki że nie wiem jaką rodzinkę najpierw stworze myślę o stworzeniu wampira i czarownicy jako małżeństwa. Albo czarownicy i czarodzieja , albo dżina i wróżki.

Levkoni
07.08.2012, 14:50
A dla mnie trumna Kościldy przypomina bardziej jakiś namiot szamana. Ciekawi mnie też, czy będzie występowała w różnych wersjach kolorystycznych bo wcześniej widziałem ją na fotach w czarnym wdzianku.

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 14:51
a mi się trumna kościldy podoba ;) fajna jest lepsza niż ta w the sims 1. no i moje simy nie będą musiały naprawiać sprzętów ani sprzątać bo kościlda będzie robić to za nich.:D

anie_1981
07.08.2012, 15:45
Ja mam wszystkie obiekty (no prawie) ulepszone na niezniszczalność, ale sprzątanie i opieka nad dziećmi jest czymś bardzo ciekawym. Ciekawe czy mając aktywną Kościdlę (w sensie jest poza szafą), i chcąc wyjść z domu, trzeba będzie wołać opiekunkę...?

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 16:10
no mnie też to właśnie interesuje myślę że jak już będziemy mieli grę to po prostu musimy to przetestować.

Chloé
07.08.2012, 16:54
Mnie się ta trumna Kościdli kojarzy z... wychodkiem :D

Myślę, że w rodzinie z Kościdlą wzywanie opiekunki do dziecka nie będzie już potrzebne.

Levkoni
07.08.2012, 17:13
Ja się chyba zakochałem w Kościldzie! Przecież ona jest taka urocza :) No i pewnie nie taka marudna jak żywe.... :D Posprząta, ugotuje, upierze i nie będzie strzelać fochów :P Ale to seksistowskie :rolleyes:

Pojawiły się nowe foty miasta
http://www.simy.pl/simowe-gry/the-sims-3/pcmac/dodatki-do-gry/nie-z-tego-swiata/nie-z-tego-swiata-w-warszawie-2/

Tak jak pisałem, Moonlight Falls jest płaskie i trochę nudne ;p No ale pojawia się ciekawy system transportu w budkach, trochę jak w Harrym Potterze...

Oprócz tego pojawią się specjalne parcele jak np. sklep alchemiczny, karczma dla istot nadnaturalnych itp. Więc ciekawie ;)

Pojawia się też rodzina duchów o nazwisku... Ćwir :|

To co mnie baaaardzo wkurza to to, że zasłonili ikonkę sima tym głupim księżycem, jak to wygląda??!!

I pojawiają się nowe przedmioty, a raczej rośliny do zbierania - grzyby :)

miłośniczka zwierząt
07.08.2012, 17:26
Bo będzie ciekawie bardzo ciekawie ach ciekawe czy simy np będą z innymi simami magicznymi mogli rozmawiać o magii bo było coś takiego w the sims 1

anie_1981
07.08.2012, 17:53
Absolem, Kościdla będzie teraz moją Simoidolką :P Jak ją skopią, to podam ich do sądu! ;) A tak na serio to z artykułu na Simwiki wynika, że Kościdla nie gotowała. Ona sprzątała, naprawiała sprzęty i zajmowała się dziećmi.

A jej trumna naprawdę wygląda jak wychodek... Śmieszna jest ta świeczka w drzwiczkach. Może trzeba ją zapalić, żeby wyszła... Tylko czekać aż nieoficjalni twórcy zrobią jakąś ciekawszą tą szafę :)

EDIT:

Kościlda ciąg dalszy...

http://www.savetubevideo.com/?v=GAckvmIfnnI

I ogólne informacje o dodatku, po francusku chyba:

http://luniversims.com/sims-3-super-pouvoirs-compte-rendu-du-fanday-de-lyon/

Polecam tłumacza google, nawet może mówić :P
http://translate.google.pl/?hl=pl

Levkoni
07.08.2012, 19:53
anie tak, masz rację, Kościlda w jedynce tylko sprzątała i zajmowała się dziećmi, natomiast nie gotowała i czegoś tam jeszcze nie robiła. Ale podejrzewam, że ta będzie już bardziej uniwersalna :)

A dla mnie niezrozumiałe jest to, że czarodziej jest jako odrębna rasa. Lepiej by było, gdyby po prostu każdy mógł uczyć się zaklęć.

anie_1981
07.08.2012, 21:49
Teoretycznie tak, czarodziej nie jest odrębną rasą, to Sim. Ale to by było chyba... niesprawiedliwe, gdyby np. połączyć wróżkę z czarodziejem. Za dużo możliwości w jednej postaci.

eyvee
07.08.2012, 22:14
eee a teraz powiedzccie mi, ze jak bede miala dodatek nie z tego swiata to moje wampiry w rodzinie Draculow beda tacy okropni z wielkimi klami automatycznie, bo beda wampirami??

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb57525/pl.sims/images/9/95/Wampirts3nzt.png

jak tak ma wygladac kazdy sim wampir to chyba zrezygnuje z dodatku...komentarz mnie rozbroil:
The Sims 3: Nie z Tego Świata

Tutaj wampiry zostaną ulepszone i wyglądać będą bardziej realistycznie niż w The Sims 3: Po Zmroku. Będą mieć wielkie kły. Dodatkowo za pomocą specjalnego eliksiru będą mogły funkcjonować za dnia. Wampiry nie będą się starzeći beda ładniejsi
WTF?? Ladniejsi???

anie_1981
07.08.2012, 22:45
Ech... a to nie jest czasem zombiak? Jest taki... zielony. Może być różnie z wampami, które już masz. Powinny się automatycznie "zaktualizować", bo weźmy np te z Bridgeport. Ale jak to będzie w praktyce, ciężko powiedzieć.

Przekopałam się wstecz przez ten temat i obejrzałam screeny. Nie do końca jestem przekonana, do tego dodatku, ale w sumie to jest dużo obiektów. Ale oczywiście najbardziej spodobała mi się ta cała Kościlda. W jedynce uwielbiałam Servo, był niekłopotliwy, czasem się psuł, ale nie pamiętam żadnych poważniejszych problemów. W każdym domu go miałam, jedyny kłopot był z ustawieniem go, bo komputerek sterujący był z przodu pojemnika, a wyjście z tyłu, więc zawsze trudno było mi znaleźć dla niego miejsce. Kościldy będę wstawiała do piwnicy.

A tutaj proszę, jaka perełka... Stare zdjęcie, ale pokazuje pełen opis mojego ulubionego obiektu z NZTŚ... :P

http://www.simowie.info/images/games/sims3ep7/screens/warsztaty/zrzuty/63.jpg
http://www.simowie.info/images/games/sims3ep7/screens/warsztaty/zrzuty/64.jpg

Levkoni
07.08.2012, 23:42
Eeeej, ten wampir nie jest zły wcale ;p Wygląda nawet fajnie, jak wampir a nie jakiś popierdółek :P

PS: pośmiałem się jak przeczytałem opis kredensu Kościldy :D

Myrtek
08.08.2012, 00:13
anie - istna perełka :P

Ja gdzieś czytałam (możliwe, że na simy.pl, bo często tam przesiaduję), że dobrze nam znane wampiry z 'po zmroku', zostaną sobą, nie zmienią.
Ale jakby co, to dobrze, że już stworzyłam potrzebne mi wampiry ^^

Karel13
08.08.2012, 09:48
Ja chciałem tylko napisać, że grzyby nie są roślinami i tak powinno pozostać również w simsach.

Kościlda jest super, poza tym, że porusza się jak zwykły sim...

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 10:14
jeżeli wampiry od tego dodatku będą nieśmiertelne to ja nimi grać nie będę bo nie lubię nieśmiertelnych simów. No chyba że, chodzi o to że po wypiciu eliksiru staną się, nieśmiertelne.

anie_1981
08.08.2012, 10:23
Właściwie to czy może ktoś wypunktować różnicę między wampami z NZ a z NZTŚ? No bo EA dużo mówi o chochlikach, wiedźmach i wilkołakach, ale jakoś te wampy pomijają... Nie bardzo chyba chcą, żeby gracze przed czasem dowiedzieli się o formie ulepszenia wampów.

Levkoni
08.08.2012, 12:00
Ja chciałem tylko napisać, że grzyby nie są roślinami i tak powinno pozostać również w simsach.

Kościlda jest super, poza tym, że porusza się jak zwykły sim...

Wiesz ja to spisałem tak, jak było w artykule ;) Nie wiem jak to rozwiąże EA, ale raczej nie zrobi błędu takiego :P

Poza tym pojawiła się informacja, że dojdzie możliwość całkowitego wyłączenia wspomnień, więc jak ktoś używał na to modu to już nie będzie musiał :P

Kamil
08.08.2012, 12:18
Ale to wyłączanie wspomnień dojdzie w CPR...

Levkoni
08.08.2012, 13:21
Już mi się myli wszystko.

Proszę, garść informacji i zdjęć:

http://www.simsnetwork.com/sims3supernatural/

Miasto jest bardzo puste, z jednej strony to dobrze bo daje to duże możliwości rozbudowy.

Na innym forum jeden koleś pisał, że będzie eliksir do przywołania Tragicznego Klauna. Na fotce wygląda brzydko, podobny do tego co leży na cmentarzu w SV tylko że ma zieloną skórę i inne kolory :|

Poza tym na fotkach widać sporo ciekawych obiektów, jakieś słoiki z dziwnymi cieczami (składniki?), widać też zapowiadane latanie na miotle, a raczej na odkurzaczu :| Wiem, że latający odkurzacz będzie nagrodą za punkty pragnień, to pewnie ten z fot, ale wolałbym też prawdziwą miotłę ;p

Jest tam też wykaz całkiem dużej ilości obiektów z dodatku, nie wiem czy wszystkie bo napisane tam jest w nawiasie "(tiny) overwiev" ale nie bardzo czaję czy chodzi o to, że jest to po prostu pomniejszone czy o to, że jest to mała część wszystkich normalnie dostępnych w dodatku :P

No i lista eliksirów jest imponująca, jest ich całe mnóstwo! Chyba nie będę już musiał włączać Gothic II żeby się pobawić w alchemika :D

A jak w końcu będzie z tymi magami? Normalny sim nie będzie mógł czarować dopóki nie stanie się magiem?

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 13:28
No cóż obiektów dojdzie sporo i mi się podoba to że, MF będzie takie bardzo puste bo ja zagram od razu w MF jak tylko kupię laptopa to grę odpalę z CPR i tam powsadzam te wszystkie budynki z pozostałych dodatków przynajmniej jest na to miejsce. Wiecie jakieś kluby z PZ no i jakieś też parcele z ZG też tam poupycham no i te z kariery i ze zwierzaków. ;) także to wielki plus tej okolicy .

Levkoni
08.08.2012, 14:05
O ile gra pozwoli stawiać budynki tuż przy drodze ;] bo w większości przypadków, nawet jak droga prosta to z niewiadomych przyczyn nie chce nijak stawiać. Jak to wygląda jak w środku miasta chodnik od budynku oddziela taka szpara nienaturalna, a fe :O

anie_1981
08.08.2012, 14:09
Zgadzam się, niestety ale ten system stawiania parceli w grze, jest mówiąc krótko mocno niedopracowany. Czasem udaje się zmusić grę do postawienia działki, ale to wymaga mnóstwa pracy i anielskiej cierpliwości, a jej niestety mi brakuje... :P

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 14:12
no cóż uważam ze aż tak,źle nie będzie ;) . A im więcej będzie można postawić parcel z pozostałych dodatków tym lepiej. Ja planuje tylko w tej okolicy grać i w żadnej innej ;).:D

Levkoni
08.08.2012, 14:15
Oh miłośniczka toś się napaliła na tą okolicę ;P Nawet napalenie anie na Kościldę nie przebije tego :rolleyes:

Mi się za to podoba nowy ratusz :redface:

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 14:27
A żebyś wiedział że, się napaliłam na tą okolicę ratusz jest przepiękny taki klimatyczny i w ogóle. I napaliłam się, też na czarownice bo to nimi najwięcej zamierzam grać chce sobie stworzyć dobrą czarownicę Sabrinę ;).

Meona
08.08.2012, 14:57
mam nadzieję, że wampiry nie będą nieśmiertelne.. z Kościldy też pewnie skorzystam ;) Jako, że nie miałam dodatku do jedynki, który ją wprowadzał chętnie przetestuję.

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 15:03
no ja też mam nadzieję że wampiry będą się normalnie starzeć bo jak nie to nimi grać nie będę a do tej pory nimi w the sims 3 grałam i to dosyć często.

eyvee
08.08.2012, 15:38
ja tam zawsze sama decydowalam w wampirach kiedu sie postarzeja bo strasznie dlugo zyja jak dla mnie ;] wiem, ze dopoki nie dowiem sie co z wampiramy obecnymi i tymi z NZTS to nie bede kupowala dodatku.......kurde, ale te meble i akcesoria sa super QQ !....Niech mi wampirow nie zepsuja!!!

Levkoni
08.08.2012, 16:12
Przecież już byłą mowa o tym, że wampiry będą się starzeć, a nieśmiertelne staną się za sprawą jakiegoś eliksiru lub nagrody za punkty szczęścia :P

Chloé
08.08.2012, 16:37
Bardzo fajnie, że dojdzie tak dużo eliksirów do zrobienia i mam nadzieję że będzie dużo rodzajów grzybów do kolekcji, zawsze mi ich brakowało. A pasieki będę mieć chyba w każdej rodzince. Super, gdyby pszczoły mogły zbierać nektar z kwiatów rosnących w ogrodzie ale chyba tak nie będzie skoro dali opcję nakarmienia. Idealnie by było gdyby sim przebierał się w strój pszczelarza z kapeluszem i siatką na twarz gdy idzie zbierać miód :)

Spodobała mi się maszyna do szlifowania kamieni i wyrobu cennego pyłu.

Póki co nowe opcje wampirze są owiane tajemnicą, ale myślę, że nie zepsują ich skoro będzie można dostosować wygląd postaci nadprzyrodzonych i od gracza będzie zależeć czy chce mieć mrocznie wyglądającą postać czy przypominającą bardzo zwykłego sima, jak było dotychczas.

Levkoni
08.08.2012, 17:15
No maszyna do szlifowania kamieni bardzo się przyda bo szlag trafiał od zbierania kamieni i czekania, aż pocztą przyjdą wyszlifowane. Do dziś nie poznałem wszystkich rodzajów szlifu, tyle ich naszlifowałem, że miałem dość czekania aż się odblokują, mam nadzieję, że w maszynie będzie można zrobić to szybciej :D

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 17:27
moja wampiry raczej będą przypomniały zwykłe postacie tak jak było dotychczas bo wole takimi wampirami grac niż takimi mrocznymi.

Chloé
08.08.2012, 19:50
Co do poczty to odpadnie opcja z przysyłaniem gnomów zamiast cennych kamieni, bo te gnomy potrafiły nieraz stanowić połowę zawartości przesyłki. Nieraz się męczyłam z szukaniem różowego diamentu, a gdy w końcu udało się go wysłać, to ciach - gnom! Ci z poczty podmieniali co cenniejsze sztuki oszlifowanych kamieni, dzięki maszynie mam nadzieję zniknie problem z nieuczciwymi listonoszami :D

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 19:55
no wiesz może się, okazać że z takiej maszyny też ci gnom wyskoczy i co wtedy ? wiesz nigdy nie wiadomo jak to producenci zaplanowali.

anie_1981
08.08.2012, 20:14
Mnie za to wpienia, jak każę Simowi rzeźbić w kamieniu, a kamień znika i pojawia się jakiś metal czy coś. Surówka kamienia kosztuje 500 simoleonów, a za nawet najdroższy metal dostaję maks 100-150. Tak się u mnie dzieje na tyle często, że przestałam rzeźbić w kamieniu, choć takie rzeźby lubię najbardziej, najwięcej się na nich zarabia, zwłaszcza jak Sim ma dużo pkt rzeźbiarstwa. A co do szlifowania, to na mts jest mod, który pozwala na oszlifowanie kamieni na dowolny szlif. Nie uważam tego nawet za mod, tylko za "niezwykle przydatne narzędzie kolekcjonera" ;)

Ja nie będę miała problemów z wampirami, bo nimi nie gram. Nawet nie wiem czy zauważyłabym różnicę między oboma typami wampa, sądzę, że nie :P

miłośniczka zwierząt
08.08.2012, 20:23
ja planuje właśnie najpierw wampiry przetestować a potem czarownice i pozostałe postacie Fantastyczne

anie_1981
09.08.2012, 16:45
Na jednym ze screenów, widziałam planszę kontroli populacji stworów w opcjach, były tam też psy, koty i konie. Ciekawe na czym miałaby polegać ta kontrola... W ogóle by zwierzaków nie było..? No bo teraz, to gra sama daje sąsiadom zwierzęta, do tego można je adoptować ze schroniska, i jeszcze pałętają się bezpańskie po mieście. Jest jeszcze sąsiedzka adopcja małych zwierząt (dzieciaki). Ciekawe który z tych elementów gry kontrolują te opcje.

Levkoni
09.08.2012, 17:12
Podejrzewam, że ta kontrola raczej polega na tym, że im mniej damy tym mniej będzie w populacji danego "stwora", a nie wpłynie to na ilość zwierząt do adopcji :)

Kamil
09.08.2012, 18:22
Ale tam nie ma suwaków tylko takie kwadraciki do zaznaczenia. :P

Levkoni
09.08.2012, 21:59
Aaaaa, to widocznie włącz/wyłącz i od cała kontrola ;p

anie_1981
09.08.2012, 22:48
Nom... Ciekawe jak to będzie. Ja bym chciała wyłączenia tylko bezpańskich zwierząt i sąsiedzkich adopcji, sąsiedzi mogliby sobie mieć zwierzaki bez mojego udziału. Z drugiej jednak strony, to jeśli będę chciała, żeby sąsiad miał kota, to mu go kupię :P Nie mogę się doczekać niektórych opcji z nowych dodatków. Kontrola populacji "nie-Simów", doniczki, chochliki, łażące szkielety z miotełką... A z CRP to chcę już mieć możliwość zapisywania pomieszczeń, bo chcę przenieść jeden budynek, a nie chce mi się budować\urządzać go od nowa :P Na większej działce będę miała więcej pola do popisu, ale najbardziej chodzi o skopane ukształtowanie terenu. Nie da się tego "ładnie poprawić".

miłośniczka zwierząt
09.08.2012, 23:05
No cóż ja tam ich wyłączać nie będę bo lubię jak simy mają zwierzaki i lubię fantastyczne postacie w grze wtedy jest ciekawiej. ;) Najbardziej czekam na tą okolice i wampiry, wróżki i czarownice/czarodziejów.

anie_1981
10.08.2012, 12:12
Ja też nie mam nic przeciwko bezpańskim zwierzakom, ale jakoś jak skasuję NRaasem wszystkie bezpańskie zwierzaki, to od razu gra płynniej chodzi. Jak jest wieczór i gra mi się nagle zaczyna ciąć, to od razu wiem, że to jednorożec przyszedł na moją działkę z całą świtą dzikich koni, nawet nie muszę go szukać. Dlatego ja raczej wyłączę zwierzaki w opcjach, tak na próbę, żeby zobaczyć co oznacza wyłączenie zwierząt. Może będzie opis opcji po nakierowaniu na nią myszy, więc testowanie może nie być potrzebne.

BlackBerry
10.08.2012, 13:21
Nie wiem czy już ktoś dał ten link:
http://www.thesims3.com/community/blog.html?blogid=446118 - Lista piosenek dochodzących w dodatku Supernatural

anie_1981
10.08.2012, 15:45
Nie znam żadnego z tych utworków... No to poznam, w grze :)

miłośniczka zwierząt
10.08.2012, 19:39
No cóż ja tam uwielbiam wampiry w the sims 3 i te w tym dodatku będą jeszcze lepsze niż te z Po Zmroku ;).

Levkoni
11.08.2012, 09:30
http://sims.arhn.eu/2012/08/ign-zycie-czarownic/

Limit zaklęć, dowolny kolor skóry, możliwość używania dowolnych czarów (złych i dobrych jednocześnie), pojedynki magiczne i jakieś turnieje na miotłach (?) Brzmi extra :)

miłośniczka zwierząt
11.08.2012, 10:30
No nareszcie coś na co czekałam od dawna i dobrze że, w końcu więcej wiemy o czarownicach, czarach itp. Ale po co ten limit zaklęć ?

Kamil
11.08.2012, 11:31
Oj tam oj tam jakiś mod na ten limit się znajdzie :D

anie_1981
11.08.2012, 13:08
Fakt, zdjęcie limitu to chyba nic trudnego, dla "modziarzy". Ciekawe jaki ten turniej, może quiditch? :P

Levkoni
11.08.2012, 13:19
Ja myślę, że nawet nie trzeba moda, pewnie będzie nagroda za punkty szczęścia na zdjęcie limitu, jestem pewien na 90% - to samo z siebie wychodzi, ograniczenia simów czy ich umiejętności zawsze mają swoje nagrody ;p

A turniej na bank jest zapożyczony z quditcha ;p

BlackBerry
11.08.2012, 16:59
Nie wiem czy już były te screeny:
http://images.wikia.com/pl.sims/images/e/e7/Xx5.jpg
http://images.wikia.com/pl.sims/images/5/55/Xx3.jpg
http://images.wikia.com/pl.sims/images/c/cc/Xx4.jpg
na 3 screenie twarz wampira wydaję się jakaś dziwna.. kojarzy mi się z pewnym serialem :o

(gdyby ktoś pytał o źródło znalazłam na http://pl.sims.wikia.com/wiki/Simspedia )

Meona
12.08.2012, 07:46
ja też odnoszę takie wrażenie.. nie wiem co mi nie pasuje w ich twarzyczkach.. żeby ich tylko do końca nie popsuli..

Levkoni
12.08.2012, 09:11
Nie no twarze są fajne. Może wydają się dziwne bo w sumie te wampiry mają strasznie porozdziawiane mordki ;p

Violet
12.08.2012, 11:39
Mam rozumieć ze to ulepszenie wampirów to tworzenie ich w CASie?

Kamil
12.08.2012, 12:04
Nie tylko :P Będą mogły szczerzyc kły itp. oraz hipnotyzowac.

anie_1981
12.08.2012, 12:25
I... to wszystko? Też mi ulepszenie. Gdyby mogły zmieniać się w gacki, to by było ulepszenie.

Levkoni
12.08.2012, 13:46
Gacków mi brakuje, nawet w Heroes III zamieniały się w gacki jak podlatywały żeby sieknąć! Gacki są super, gacki są ok, jak nie lubisz gacków to wyssą z Ciebie sok! To do Grahama i innych! :P

anie_1981
12.08.2012, 22:21
Mogliby chociaż dodać gacka do mini-zwierzakowej kolekcji... Tylko pytanie jak go zaklasyfikować, ma siedzieć w akwarium, bo gryzoń, czy w klatce, bo ma skrzydła ;)

Ja chcę już Kościldę... :)

Ejak
13.08.2012, 12:33
Wie ktoś, gdzie szukać NZTŚ w cenie 60 zł, jakiś czas po premierze ?

ultraviolence
13.08.2012, 12:59
Wie ktoś, gdzie szukać NZTŚ w cenie 60 zł, jakiś czas po premierze ?
Może Allegro? Sama mam stamtąd kilka dodatków i często udało mi się trafić na naprawdę niezłe okazje. Trzeba tylko czytać opinie o sprzedającym i nie dać wywieźć się w pole.