Zobacz pełną wersję : Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.
Że tak powiem, kurde maxis czasami nie pracuje nad tym dodatkiem. ? :|
Czytałem gdzieś o tym. !
A i co do łódek, na końcu zwiastunu było "pogrywaj z (...) tratwami" , a w tym zdaniu, co wymienili Absolem i Anie, jest coś o tratwach, czyli łódki będą... a raczej fajnie by było, gdyby były. : )
Po EA należy się spodziewać fajnych pomysłów, ale niedopracowanych ;p To ich domena jeśli chodzi o simsy :| Dobrze, że są modderzy, choć nie wszystko naprawią to wiele do gry wnoszą, jak np. mój kochany Nraas SP :)
ultraviolence
14.08.2012, 14:14
Że tak powiem, kurde maxis czasami nie pracuje nad tym dodatkiem. ? :|
Czytałem gdzieś o tym. !
Może i tak. Gołym okiem widać ogromne inspiracje dodatkiem "Wakacje" z pierwszej edycji gry. Bardzo mnie to cieszy, że twórcy poszli po rozum do głowy i wyrazili chęć powrotu do korzeni :)
Ultraviolence - mnie też to ucieszyło :) Fajnie jest zobaczyc coś z poprzednich części w ts3 :P
anie_1981
14.08.2012, 17:08
Z jednej strony bardzo dobrze, że wracają do korzeni, z drugiej strony dobrze, że próbują ulepszać dzieło Maxisa. Co z tego wyjdzie zobaczymy, jak dotąd pomysły mają świetne, tylko z wykonaniem bywa różnie. Jednak powrót znanych obiektów, nie powiem... cieszy, weźmy tor wrotkarski, czy ten do deskorolki\snowboardu. Gdyby jeszcze sięgnęli głębiej do korzeni i dodali obiekty z jedynki... Mam na myśli wielkie akwarium do nurkowania, komorę do "latania nad silnikiem odrzutowym", nie pamiętam jak się to nazywa. Parę jeszcze obiektów tam było...
Mnie tylko martwi co z moimi WP. ;C Chciałbym żeby była np. taka aktualizacja która dodaje hotele i nowe parcele do wakacyjnych światów. Byłoby ciekawie. :D
Na zwiastunie były pokazane fajerwerki. Dochodziły one przecież w dodatku "Wymarzone podróże".
Czemu najpierw nie wyjdzie seasons? Nie wiem czy wytrzymam :(
A jak będą duże bugi..?:(
http://1.bp.blogspot.com/-2fUG48kjQo0/T8bB-dE09XI/AAAAAAAAB88/2s6s3-zzky0/s1600/Imagens+tumblr+-++Gifs+de+meninas20120530-gifs_para_tumblr+(13).gif
Ojjj jakby dodali możliwość budowania hoteli byłbym w niebo wzięty :)
maciu, sim będzie mógł teraz sam wykonać fajerwerki, czy coś takiego. To jest jedna z opcji festiwalów. : )
Kilka rzeczy które zauważyłem w zwiastunie.
Zauważyliście że ten kosmita w zwiastunie pojawia się cztery razy.
Zimą robi orła w śniegu.
Wiosną rozmawia z simką przy budkach do całowania.
Latem na plaży.
Jesienią przed nawiedzonym domem.
Dzieci które przychodzą po słodycze do simki przebranej za: syrenę są przebrane za: magicznego gnoma, kosmitę i krowokwiat.
Gdy sim rzuca się w stertę liści w tle inny sim sadzi dynie jest tam też taki strach na wróble, który przypomina mi tego z "Jeźdźca bez głowy" gdzieś na początku filmu.
Bałwan ma nos zrobiony z marchewki dochodzą one w zwierzakach (nie wiem czy to ma jakiś związek).
Gdy dzieci zbierają jajka w tle widać balon jest on bardzo nisko.
Chwile potem tam gdzie ta dziewczynka podnosi jajko w tle za drzewem widać coś dziwnego. Gdy simy rozkładają parasole znowu pojawia się ten balon.
Tam na plaży gdzie stoi ten gruby poparzony sim w oddali na oceanie widać zarys łodzi.
W tej samej scenie na plaży stoi sim w dziwnym kombinezonie.
Na pierwszym ujęciu strasznego domu coś błyska się z tego okna zabitego deskami.
Gdy dziewczyna daje dzieciom cukierki (ujęcie z daleka) w jej domu pojawia się jakaś postać. Niestety okno jest częściowo zasłonięte. Popatrzcie na ten żyrandol z dyni nad tą dziewczyną jest ciekawy. Jest też tam dwójka chłopców jeden ubrany jakiś niebieski strój (nie wiem co to jest) a drugi jest chyba rzymskim żołnierzem. Tu spadają także liście z drzew.
Gdy sim hod-dog niszczy dynie z drzew spadają liście.
anie_1981
15.08.2012, 11:22
WoW, ja nie jestem taka spostrzegawcza. Muszę znowu obejrzeć ten zwiastun ;) Fajnie by było jakby można było latać balonem... Pomarzyć można.
ja widziałam kosmitę na śniegu :D
Ale mam ochotę zagrać w ten dodatek!!
@Kamil - Może to ty nie jesteś trzeźwy? Wszystko według ciebie do dupy w tym dodatku, ale nie każdy chce wysłuchiwać w kółko że wszystko do dupy. Sorry.
A wiecie czy można będzie w tym dodatku surfować? :D
ja nie wiem, ale było by super :P:P A te festiwale wydaja się fajne ^^ jak tak będzie moi simowe na pewno będą chodzić :P
Megan - nie prawda, nie mówiłem że wszystko jest do dupy. Są tam fajne rzeczy, ale mogli dac kilka obiektów więcej. A poza tym, "...w kółko że wszystko do dupy" - w kółko? Powiedziałem raz. A poza tym to jest forum i mam prawo wyrazic swoje zdanie :P
Haha będzie nowe miasto...ale w store :P
Czytałem gdzieś że kosmitów nie będzie jeżeli w mieście nie ma: rozbitego ufo, wieży ciśnień lub simhenge.
O a to ciekawe. Zaskoczyli mnie takim rozwiązaniem. :D Ale to ma byc wszystko na raz czy może byc jedno z tych rzeczy?
Zimą robi orła w śniegu.
Latem na plaży.
Dzieci które przychodzą po słodycze do simki przebranej za: syrenę są przebrane za: magicznego gnoma, kosmitę i krowokwiat.
Gdy sim rzuca się w stertę liści w tle inny sim sadzi dynie jest tam też taki strach na wróble, który przypomina mi tego z "Jeźdźca bez głowy" gdzieś na początku filmu.
Bałwan ma nos zrobiony z marchewki dochodzą one w zwierzakach (nie wiem czy to ma jakiś związek).
Chwile potem tam gdzie ta dziewczynka podnosi jajko w tle za drzewem widać coś dziwnego. Gdy simy rozkładają parasole znowu pojawia się ten balon.
Tam na plaży gdzie stoi ten gruby poparzony sim w oddali na oceanie widać zarys łodzi.
Na pierwszym ujęciu strasznego domu coś błyska się z tego okna zabitego deskami.
Gdy dziewczyna daje dzieciom cukierki (ujęcie z daleka) w jej domu pojawia się jakaś postać. Niestety okno jest częściowo zasłonięte. Popatrzcie na ten żyrandol z dyni nad tą dziewczyną jest ciekawy. Jest też tam dwójka chłopców jeden ubrany jakiś niebieski strój (nie wiem co to jest) a drugi jest chyba rzymskim żołnierzem. Tu spadają także liście z drzew.
Gratuluję detektywie ;p A ten sim na plaży w kombinezonie to kosmita.
Ogólnie na live fajnie pokazali jak sim pływa na materacu, śmiesznie go wyciąga, szkoda, że fale go nie znosiły. Poza tym ładnie padał śnieg - pojawiał się płynnie na trawie i obiektach więc o to nie ma co się martwić ;p
Jak dla mnie trochę za szybko spadł ten śnieg... I drzewa nie były ośnieżone o.o Z tym materacem też dziwnie zrobili, ale da się przeżyć :)
Kamil bo ten śnieg dopiero padał więc drzewa nie zdążyły się pokryć, albo jakiś błąd, w końcu dodatek jest w trakcie tworzenia, a to było tylko demo ;p Na trailerze drzewa są ośnieżone, więc spoko. Poza tym ten śnieg został wywołany kodem (bo twórcy prezentowali lato) :)
Ale mimo wszystko za szybko spadł ten śnieg... W dwójce trzeba było dłużej poczekać zanim okolica zmieni się w zimową krainę. :P Ten sim opalony do połowy wyglądał komicznie :D
Czy ten straszny dom będzie jak np. SPA czy będzie można zobaczyć co się dzieje?
W tym dodatku ma nie być króliczych nor, tak jak to zapowiadali twórcy, więc nie wiadomo co to będzie ten straszny dom. Wygląda jak królicza nora, ale nią nie jest. Może będzie działać tak jak wieżowce w PZ? Na razie to jest niewiadoma.
Nareszcie dopłynę simem do tej wysepki z latarnią morską w Sunset Valley :D
Już zapowiedzieli nową okolicę w Store - Sunlit Tides. Oczywiście wzorowana na egzotyczną wyspę, specjalnie dostosowana do do CPR. A tak się tłumaczyli, że pogoda zabrała im tyle czasu, że nie będzie miasta :P Kłamcy.
Podobno w tym miasteczku będą wysepki na które będzie można tylko i wyłącznie dopłynąć, więc dlatego udostępnią pływanie w aktualizacji. :O
anie_1981
15.08.2012, 21:59
Ja chcę kolejnego gameplaya! A w ogóle, to podobno pokazywali już zimę bodajże, tak mówili na tym live'ie, że "pokazywaliśmy już zimę, a teraz pokażemy wiosnę". Tyle, że nie napotkałam innego gameplaya niż tego z wiosną, z live'a. Może coś przegapiłam...
Ciekawe, czy będą jakieś interakcje z tą latarnią. Na mój gust, to kroją się poprawki do miast, przecież teraz na odleglejszych miejscach miast jest położona specjalna farba, że Simy nie mogą tam pójść. Nawet kamerą nie wszędzie da się wjechać (i bardzo dobrze, gdybym mogła zobaczyć czarną plamę dookoła mapy, to byłaby to fuszerka twórców gry).
Annie myślę, że raczej aż takich poprawek nie będzie. Po prostu nie będziesz mogła simem płynąć dalej niż wyznacza strefa i tyle ;p
Pink Panther
15.08.2012, 22:21
No właśnie, nie wymagajmy aż tyle :P Zapewne kąpiel będzie możliwa jedynie bardzo blisko plaży, gdzie widać dno, a potem - niewidzialna ściana ;)
Spectrum
15.08.2012, 22:23
no tak, ale 'daleki teren' musi byc zaśnieżony, kiedy w mieście spadnie śnieg, więc jakieś poprawki zapewne zostaną wprowadzone :P
Pink Panther
15.08.2012, 22:27
To tylko drobne zmiany graficzne. Założę się, że tam nawet nie ma kolizji i Simy wpadałyby do nicości :P
nicość :O ee to trochę głupio, ale cóż :/ i tak kocham ten dodatek<3
anie_1981
16.08.2012, 09:22
Pamiętam, że zawsze mnie kręciło odnajdywanie w grach "nicości", czarna plama.... niczego... NFS 5 Porshe, Tomb Raider 2... ech to były gierki.
Dynia będzie chyba pierwszą rośliną, z której będzie można robić coś innego niż tylko jedzenie.
BlackBerry
16.08.2012, 10:24
Zimą robi orła w śniegu.
Latem na plaży.
Jeśli chodzi o tę scenę, gdy dziewczyna daje dzieciom cukierki i w tym domu ( w oknie ) pojawia się jakaś postać to zauważyłam, że to jest ten jakiś Sim przebrany za Hot Doga o.o''
Biedna simka porwali jej chłopaka.
anie_1981
16.08.2012, 10:53
Obejrzałam dzisiaj drugą połowę czatu (http://www.simowie.info/News:Gamescom_Powtorka_czatu_o_nowych_dodatkach_15 .08.12), całkiem fajne to CRP. Podobała mi się maszynka do solarium i ta połowiczna opalenizna. Sposób, w jaki chłopak wyciąga materac też jest bardzo ładnie zrobiony. Tor wrotkarski jest super, tak samo jak boisko do piłki. Ogólnie wszystko mi się podoba w tym dodatku. Tylko czekać do listopada... Część pytań i odpowiedzi wniosła jeszcze więcej. Nie będzie żadnych łodzi :( Co do pogody w lokacjach wakacyjnych, to nie zrozumiałam tego dokładnie. Angielski rozumiem całkiem dobrze, ale koleś zagmatwał odpowiedź na pytanie z czata, tak że "sensu zdania" nie rozumiem. Chyba w ogóle nic nie będzie w lokacjach wakacyjnych, pór roku na 100% nie, ale zmian atmosferycznych też chyba nie będzie. Nie jestem jednak tego pewna.
Pytanie z czata brzmiało: "Czy będzie pogoda w miastach wakacyjnych?"
Odpowiedź:
"Nie, nie będzie, z prostej przyczyny, przecież w Egipcie nie może padać śnieg. Ale pogoda będzie we wszystkich miastach z dodatków i Store."
Tak niedokładnie pamiętam słowo w słowo ale mniej więcej taki był tego wydźwięk. Gdyby oni jakoś ściślej rozgraniczyli Zmienność Pór Roku od Zmian atmosferycznych, byłoby to łatwiej zrozumieć.
Jak to nie będzie łodzi.
W takim razie w jaki sposób będzie można popłynąć na tą wyspę z latarnią?
anie_1981
16.08.2012, 12:03
Wpław... Bo inaczej sobie nie wyobrażam. Ewentualnie na tych materacach.
Żeby tylko nie zrobili tak że łodzie będą dostępne tylko w Store.
Najpierw chwalą się łodziami a teraz mówią że nie ma :x
"Nie, nie będzie, z prostej przyczyny, przecież w Egipcie nie może padać śnieg. Ale pogoda będzie we wszystkich miastach z dodatków i Store."Pewnie chodzi o miasta do życia na co dzień, czyli na przykład Twinbrook, Bridgeport... Chociaż chciałabym, żeby była możliwość np. opalenia się zbyt mocno w Egipcie, to przecież realistyczne.
A nie, tfu, co ja mówię - przecież od dawna nie używam podróży... ;)
W takim razie w jaki sposób będzie można popłynąć na tą wyspę z latarnią?Kto twierdził, że można? Moim zdaniem latarnia jest elementem tła, bez możliwości stanięcia na wyspie. Nie chce mi się teraz wchodzić do gry, żeby to sprawdzić, ale spróbuję kiedyś dostać się na tę wyspę przez teleportację. Myślę, że się nie uda.
Rosemarie
16.08.2012, 13:11
Chociaż chciałabym, żeby była możliwość np. opalenia się zbyt mocno w Egipcie, to przecież realistyczne.
O, to byłoby świetne. Pomimo, że WP mam już długo, moi simowie wciąż gdzieś wyjeżdżają. ;)
Lokacjom wakacyjnym przydały by się elementy typowo wypoczynkowe.
Bardzo lubię badanie grobowców ale na wakacje przyjeżdża się po to aby wypocząć.
Bo to nie był dodatek o wakacjach tylko o podróżach w sensie poznawanie innych kultur, takie wakacje są teraz bardzo modne, nie spanie w hotelach tylko podróżowanie po kraju i zadawanie się z tubylcami ;p
Z tą łódką to mnie wkurzyli!
Spectrum
16.08.2012, 15:17
ja tez liczylem na lodzie. swietnym motywem byloby plywanie jachtem po zatoce w sunset, czy bridgeport. wielka szkoda.
Pink Panther
16.08.2012, 15:19
Nie kumam - czyli co, jednak nie będzie łodzi, czy będą ze Store?
Pink Panther
16.08.2012, 15:35
Lol :/ To po co zapowiadali, że będą?
@down Coś w tym jest :D
Bo to bałwany :P Nie no żart... nie wiem po co...
anie_1981
16.08.2012, 16:20
Dosłownie padło pytanie na czacie o łodzie i koleś powiedział że będą materace (nazwał je "tratwami", szczur lądowy i się nie zna na prawdziwych tratwach), ale łodzi nie będzie. Mam nadzieję, że na jakiejś uczynnej simsowej witrynie podadzą te pytania i odpowiedzi w wersji drukowanej, bo takie słowo (czy to polskie, czy angielskie), jakoś lepiej do mnie przemawia.
Swoją drogą, na TSR będzie jutro możliwość pobrania za darmo szklarni właśnie, jednak nie wiem, czy działa poprawnie. To tak a propos braku owego elementu w najnowszym dodatku.
Szklarni nie ma w tym dodatku chyba dlatego że w NZTŚ dochodzą doniczki które będzie można trzymać w domu.
O rany już tyle razy mowa była o tym, że szklarni NIE BĘDZIE W DODATKU. A w necie jest kilka rodzajów szklarni i nie mają żadnego dodatkowego działania. Są po prostu ozdobnikami. Możecie sobie nawet teraz z kodem posadzić roślinki w domu nawet na podłodze, a i tak Wam urosną, nie ma pomieszczenie tu nic do rzeczy, z tego co pamiętam.
Łodzi w Store nie będzie, ktoś tak tylko rzucił luźno pomysł, a już robią się plotki :P
No i na twitterze potwierdzono - ogrodnika nie ma, nie było i nie będzie :P
Jeśli was to interesuje-został opublikowany kolejny wpis na blogu producenta. Jak pamiętacie lub nie ostatnio została przedstawiona nam wiosna i jej możliwości. Tym razem przenosimy się w lato. Macie linka: http://www.thesims3.com/community/blog.html?blogid=448168 niestety po angielsku ale cóż :D Mam nadzieje że pomogłem :D
anie_1981
17.08.2012, 10:10
Dzięki, fajny artykuł. Chyba pojadę moimi ludźmi do Egiptu i każę im popływać... Ciekawe czy da się nurkować, ale wątpię, nawet w dwójce się nie nurkowało... Może nawet zbuduję w końcu własny świat... Nigdy nie miałam pomysłu na świat. Nie znam się też na tworzeniu efektów, a chciałabym dużo wodospadów. Marzy mi się taka wysepka w klimacie irlandzkim, raczej chłodno, deszczowo i baaardzo zielono :P
BlackBerry
17.08.2012, 11:33
Ale piękne to zdjęcie na którym Simowie kąpią się przy wodospadzie w Chinach *-* .
Annie mi właśnie też się marzy taka okolica z dużą ilością wodospadów :P. A jeśli chodzi o sam dodatek to z tymi łodziami niezły żart.. było też chyba pytanie o surfing skoro nie będzie łodzi to raczej wątpię aby dali surfing.. chociaż snowboard jest.
Dzięki, fajny artykuł. Chyba pojadę moimi ludźmi do Egiptu i każę im popływać... Ciekawe czy da się nurkować, ale wątpię, nawet w dwójce się nie nurkowało... Może nawet zbuduję w końcu własny świat... Nigdy nie miałam pomysłu na świat. Nie znam się też na tworzeniu efektów, a chciałabym dużo wodospadów. Marzy mi się taka wysepka w klimacie irlandzkim, raczej chłodno, deszczowo i baaardzo zielono :P
To zobacz sobie ten świat:
http://awesims.sixty-ten.net/2012/07/29/pounawea-a-sleepy-new-zealand-town-for-the-sims-3/
Co prawda nie jest to wzorowane Irlandią, a Nową Zelandią, ale może Ci przypadnie do gustu ;) Tym bardziej, że jest to jeden z kilku tylko światów zrobionych przez użytkowników na wysokim poziomie. A tych światów jest może z 5-6 sztuk, reszta nie nadaje się moim zdaniem do użytkowania ;p
A co do kąpiących się w Chinach - ja nie wiem mnie to zdjęcie nie rusza, ot dwóch simów w wodzie ;p
Surfingu pewnie nie będzie. :< Cóż, zostaje nam się cieszyć z tego, co już oficjalnie potwierdzone, jak np. sam fakt kąpieli w jeziorach/rzekach/morzach.
Świetnie wygląda proces opalania się :D Już nie mogę się doczekać <3
anie_1981
17.08.2012, 14:32
To zobacz sobie ten świat:
http://awesims.sixty-ten.net/2012/07/29/pounawea-a-sleepy-new-zealand-town-for-the-sims-3/
Zobaczę jak wygląda to miasto, zwłaszcza, że twórca wpadł na bardzo dobry pomysł dostarczenia też CC, i to w wygodnej formie. Zazwyczaj podają długą listę linków do CC, która mnie przynajmniej, od razu odstrasza od pobierania. Mam też nadzieję, że gra nie będzie się tam jakoś cięła, bo zazwyczaj miasta\domy z GW strasznie mi się tną.
A co do kąpiących się w Chinach - ja nie wiem mnie to zdjęcie nie rusza, ot dwóch simów w wodzie ;p
Kąpiący się w Chinach są super! :D Jak cię mogło oblecieć takie czaderskie zdjęcie ? :P To zdjęcie jest bardzo inspirujące, aż mi się chce jechać Simami na wakacje, ale dopiero jak będę miała CRP. Co to za Egipt, gdzie nie można sobie popływać, a żar z nieba się leje... Szkoda, że nie będzie pogody w miastach wakacyjnych, w Egipcie pasowałyby fale gorąca... :( Ale może to i lepiej... Simy zimą pojadą do Egiptu i mają "trochę słońca".
To może jest jeszcze jakieś inne zdjęcie kąpieli w Chinach?? Ale ja widziałem tylko to w tym jeziorku dwóch simów i kamera tak z oddali na nich patrzy, no i nijak nie potrafię tym zdjęciem się zajarać :P
A domy z giełdy wymiany itp pewnie Ci się tną dlatego, że często są po prostu napstrzone wieloma różnymi gadżetami, tak mi się wydaje :)
Jeśli was to interesuje-został opublikowany kolejny wpis na blogu producenta. Jak pamiętacie lub nie ostatnio została przedstawiona nam wiosna i jej możliwości. Tym razem przenosimy się w lato. Macie linka: http://www.thesims3.com/community/blog.html?blogid=448168 niestety po angielsku ale cóż :D Mam nadzieje że pomogłem :D
Świetne, strasznie lubię to lato w simach ** Opalanie jest ekstra, i te fajerwerki... Nie mogę się doczekać, aż pokażą nam zimę
: o
e: Nie mogę znaleźć tego artykułu o wiośnie, pomocy, muszę to zobaczyć!
e2: Dobra, już mam XD Co do tej wiosny, to strasznie podoba mi sie ten fragment artykułu:
" In additional to weather, colors also play a large part in seeing the changing seasons. Through the thick of winter snowstorms, spring is welcomed with a fresh burst of color. The trees will start to re-grow their leaves, and you'll see our new collectable wild flowers sprouting throughout the town. Sims can pick and gather these wildflowers to add an extra pop of color to their homes. Although be warned, they may be susceptible to seasonal allergies. Don't worry though, a quick trip to the hospital to get an allergy shot will clear your Sims' symptoms quickly."
<3
Shattered
18.08.2012, 18:49
Jejciu jestem taka podekscytowana tym dodatkiem że chyba się zsiusiam..
Mam nadzieję że ubrania i fryzury dochodzące w dodatku będą ładne.
Szkoda że nie będzie szklarni ani ogrodnika.
Aczkolwiek cieszę się że wreszcie dodadzą chorobę.. szkoda że tylko jedną. No ale będzie też alergia na kwiaty
Z tego co czytałem nie będzie można umrzeć przez zamarznięcie. Gdy sim przewraca się z zimna podchodzi do niego inny i go przytula.
Laselight
18.08.2012, 21:27
CPR będzie świetne. Tak chciałam , żeby był dodatek pogodowy z chorobami. :)
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać BP , KJ , AP , TB zimą i latem. Już sobie wyobrażam jak w KJ pływają w tej sztucznej wodzie :P. Albo śnieg w BP. Niezłe to będzie. Już chcę listopad.
choroba? fajnie ^^ dziwiło mnie to, że w podstawce nie było chorób :| tylko zatrucie pokarmowe? może to tylko u mnie ich nie ma :p
Shattered
19.08.2012, 09:17
Tylko przeziębienie będzie
anie_1981
19.08.2012, 09:58
Ja tylko mam nadzieję, że nie będzie jak w dwójce. Przeziębić się można było, ale leków żadnych nie dali. Sim miał "odpoczywać i ciepło się trzymać"... Ja chcę antybiotyków! :D
Haa, dokładnie! I jeszcze przydałyby się kontrolne wizyty u lekarza =D
ahhh, marzenia </3
Oo to by było fajne :D Jeszcze astmę, zawały, choroby genetyczne itp mogliby dać *-*
ooo, tak tak <33 to by było fajnie ^^
anie_1981
19.08.2012, 12:29
No jasne! Może niech jeszcze raki i białaczki mają... Brrr... Nie cierpię chorób... Może nawet bardziej niż wampirów. Owszem alergia, czy przeziębienie, są spoko, urealniają rozgrywkę, o ile dadzą też leki, bo leżenie w łóżku to dla mnie żadne leczenie. Jednak w moim otoczeniu jest dużo chorób i znam te paskudy od podszewki, nawet wampirom ich nie życzę :P
Shattered
19.08.2012, 13:37
Będzie tylko przeziębienie i alergie.. Nie będzie żadnych białaczek, raków, wirusów HIV ani nic innego..
Fajnie że niebo przed burzą będzie się robiło takie ciemne.. doda to grze realizmu
oooojaa, HIV by był fajny ^^ XDD czasem fajnie pomęczyć sima :P w tym dodatku ma dojść jakas nowa praca/profesja?
Shattered
19.08.2012, 20:43
Dojdzie tylko zawód dla kosmitów..
Będą mogli być obiektem testowym
A poza tym żadnej nowej kariery nie będzie
Co do leków, to jak nasz sim będzie przeziębiony, to trzeba będzie odpoczywać, a jak będzie alergia, albo zacieszasz się z kichających simów , albo idziesz do szpitala i ją wyleczysz... JA WOLĘ ZACIESZ. <3
anie_1981
19.08.2012, 21:08
Jak nie będzie leków to wtopa. Jak znam siebie, to po prostu z kodem usunę nastrójnik i z głowy :P Tak robię z kryzysem wieku średniego.
Pink Panther
20.08.2012, 20:18
http://www.simy.pl/news/o-czym-pisza-producenci-czterech-por-roku/ - ciekawy artykuł, poczytajcie sobie ;)
Naprawdę zapowiada się świetny dodatek! Nie podoba mi się to, że sprzęty są wodoodporne i nie psują się przez deszcz :/ To rdzy pewnie też nie będzie.
No i to: "Śnieg pokrywa zima drzewa, które wciąż mają liście" jest już kompletnie beznadziejne :/
Ale cóż, tak czy siak kupię, bo to chyba będzie najlepszy dodatek do trójki! :D
anie_1981
20.08.2012, 21:50
Nie pojmuję, to liście nie będą znikać z drzew na zimę..? Rozumiem, że takie cyrki będą się działy z roślinami ogrodowymi, będącymi nieoficjalnym dodatkiem, ale żeby niedopracować takiego szczegółu...
Pink Panther
20.08.2012, 21:51
Ja to zrozumiałem tak, anie - niektórym drzewom po prostu liście nie spadną lub nie zdążą spaść. Ale do kitu takie rozwiązanie, jeśli miało dodać realizmu, to troszkę twórcom nie wyszło.
Ja z przykrością stwierdzam że to najgorszy dodatek.
Już teraz można powiedzieć o wielu niedoróbkach. W końcu jak coś ma być dobre jak robi się to w tempie ekspresowym.
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać piękny zielony las w środku zimy.
Pink Panther
20.08.2012, 23:04
Maciu, to logiczne, że są teraz jakieś błędy i niedociągnięcia, skoro to wersja beta - mają jeszcze mnóstwo czasu na poprawienie wszystkiego ;)
Spectrum
20.08.2012, 23:17
Gra jest juz dawno zapewne skonczona, a egzemplarze z grą leżą sobie w jakimś magazynie w Teksasie i czekają na listopad. TS3 to jest zbyt popularna gra, żeby robic ją na ostatnią chwilę. Z resztą producenci z pewnoscią wymagają, aby gra zostala wydana w tym miesiącu, i tego dnia. Wszystko kręci się wokół pieniędzy.
A drzewa, które nie gubią liści, to zapewne iglaki, oraz krzewy. Liście z normalnych drzew będą opadac jesienią, a odrastac zimą. EA nie jest az takie glupie.
edit: a zresztą wszystko widac na trailerze.
Pink Panther
20.08.2012, 23:21
Wyolbrzymiłeś, Einarr. Mogę się założyć, że grę wciąż dopracowują - albo przynajmniej jeszcze nie jest spakowana... 3 miesiące przed premierą to zdecydowanie za wcześnie.
Spectrum
20.08.2012, 23:28
Cóż.. Oboje mamy swoje zdanie i zapewne nigdy się nie dowiemy jak się mają sprawy z tą nieistotną rzeczą :P
a mnie najbardziej ucieszyła ta informacja:'Wiosną, tuż po zimie wciąż można poczuć przymrozek o poranku' <3
mały smaczek, a cieszy :D
Czyli skoro nie dojdą żadne nowe królicze nory, to ten jesienny Nawiedzony Dom też nią nie będzie, hmm. Troszkę zawiodłam się, że nie będzie interakcji dla małych dzieci... Tym bardziej, że to mój ulubiony 'dziecinny' okres.
Zaś bardzo cieszy i ciekawi mnie ten podpunkt: Temperatura kontroluje to jak szybko topnieje śnieg, zamarza ziemia czy pada śnieg.
Jeśli zaś chodzi o te drzewa, to ja zrozumiałam to tak, że gdy jesień będzie za krótka, bądź liście nie zdążą opaść, to śnieg je pokryje, zaś liście nie opadną wtedy automatycznie. Masło maślane, pardon.
co? :| przecież liście spadają z drzew na jesień, widać to na zwiastunie, to zdążą jeszcze urosnąć? :P e...nie kapuje :|
Xhyba chodzi o to, że jak ktoś sobie ustawi jesień na 1 dzień, to nie zdążą opaść i tyle :P
Ja tam lubię jesień i u mnie będzie długa :P a co do portalu randkowego, to simy będą się mogły się umówić na tym portalu na randkę? :D takie, takie
anie_1981
21.08.2012, 12:42
U mnie wszystkie pory roku będą trwały po 5 dni każda. 5, to dobra liczba :P
A u mnie wyjdzie to w praniu. Na początku zostawię domyślną długość i "przeżyję" Simami cały rok, ale potem będę pewnie dostosowywać i przedłużać te, które mi się spodobają, nie mam pojęcia, która przypadnie mi do gustu najbardziej :)
Spectrum
21.08.2012, 13:47
co? :| przecież liście spadają z drzew na jesień, widać to na zwiastunie, to zdążą jeszcze urosnąć? :P e...nie kapuje :|
chodzi oto, ze nawet w realnym swiecie, liscie nie spadaja ze wszystkich drzew. tworcy chcieli zapewne powiedzec, ze snieg pokryje choinki, krzewy, itp. z resztą wszystko było widac na zwiastunie. lisciaste drzewa zimą nie beda mialy lisci, straca je jesienią.
'Śnieg pokrywa zima drzewa, które wciąż mają liście' - osobie, ktora to mowila, chodzilo o to, ze snieg pokryje wszystkiego rosliny, z których liscie nie spadają jesienią (palmy, choinki, )
Pink Panther
21.08.2012, 15:04
Ktoś wspominał o jakimś nawiedzonym domu, a żadne królicze nory nie dojdą, więc zapewne będzie można go odwiedzić. Ma ktoś jakieś screeny, albo więcej informacji o nim? :)
Mam nadzieję zresztą, że będzie dostępny dla wszystkich, a nie tylko tych, którzy mają NZTŚ (cytat z tego linku, który podałem stronę wcześniej: "Po zainstalowaniu Cztery Pory Roku pojawią się nowe typy duchów w CAS (mając zainstalowane Nie z tego świata)") - denerwuje mnie takie robienie mini dodatku do dodatku zawartego w innym dodatku :/ To powinno być dla wszystkich. Tak samo było z dżinem z ZG. :/
"Można postawić namiot na jednej z wysp w Zatoce Skorupiaków (przykład)" - czyli jednak będą wyspy... :rolleyes:
@down A, chyba że tak, dzięki :D
Spectrum
21.08.2012, 15:13
"Można postawić namiot na jednej z wysp w Zatoce Skorupiaków (przykład)" - czyli jednak będą wyspy... :rolleyes:
nie dodadzą żadnych wysp, po prostu w BB są wysepki i jak się okazuje można tam rozłożyc namiot :P
Pinki, BB to był przykład. Jak w jakimś mieście są wysepki to na razie tam nie można chodzić, bo są tak jak by "zakazane", ale po wyjściu dodatku "usuną zakaz" i będzie można po nich się poruszać.
@down, a kto to wymyślił.? >o<
Pink Panther
21.08.2012, 15:41
@up Sam nie wiem :|
Dobra, ogarniam. Dzięki za wyjaśnieni ;)
A tak w ogóle to podoba mi się skrót Pinki, wiecie? :>
:D
ej, a namioty też dojdą w Seasons? :|
Pink Panther
21.08.2012, 18:17
Namioty są już w WP, ale pewnie jakieś nowe dodadzą. ;)
Oby tylko nie zrobili dodatku do dodatku wpadając na świetny pomysł, że z namiotów mogą korzystać tylko posiadacze Wymarzonych Podróży, bo by się już twórcy kompletnie ośmieszyli :/
Aż tak komplikować raczej nie będą. Przecież pralkami też mogą cieszyć się nie posiadający dodatku Kariera, dzięki Miejskiemu Życiu czy nawet Store.
No tak, ale to znowu problem dla tych, którzy mają 0 simpoints, czyli na przykład mnie XD
Chyba że będą za darmo, jeśli w ogóle w Store, a nie od razu w grze.
Pink Panther
21.08.2012, 20:20
A skoro mowa o Store, ciekawe, czy w Seasons dostaniemy gratisowe SimPoints za zarejestrowanie gry :rolleyes:
Może i dadzą, w sumie to fajnie by było, bo mam tylko 200 sp a kilka rzeczy upatrzyłem sobie :D:D
Ciekawe co zrobią ze store po zakończeniu serii sims 3?
Pink Panther
21.08.2012, 21:16
Dalej będą prowadzić. Przecież wtedy ludzie i tak będą grać.
Ale to inna całkiem sprawa, OT się robi :P
Namioty są już w WP, ale pewnie jakieś nowe dodadzą. ;)
Oby tylko nie zrobili dodatku do dodatku wpadając na świetny pomysł, że z namiotów mogą korzystać tylko posiadacze Wymarzonych Podróży, bo by się już twórcy kompletnie ośmieszyli :/
Proszę Cię, nie pisz PEWNIE DODADZĄ bo na razie nic takiego EA nie mówiło, jakoby mieli dodać nowe namioty, a zaraz ktoś podchwyci i znowu zrobi się kilka stron plotek bo ktoś stwierdził, że będą :P
Będą jeszcze wędrówki po księżycu z kosmitami i bakłażany w filiżankach, teraz mamy temat na kilka stron :D:P
Ale fajnieby było z nowymi namiotami, te z WP są brzydkie :(
Pink Panther
21.08.2012, 21:25
Mówcie co chcecie, ale mnie przede wszystkim jara portal randkowy xD
anie_1981
21.08.2012, 21:27
A wiecie jak już przy biwaku jesteśmy, to jeszcze ani razu nie użyłam w grze śpiworka z Pokoleń... :P No na serio. Muszę to nadrobić ;) Chętnie bym popłynęła Simami na taką osobną wysepkę i spędziła weekend na "Obcowaniu z Naturą"...
Pink Panther
21.08.2012, 21:30
Idealne miejsce na pierwszą randkę, anie :D
Oj tak, te osobne wyspy są niezłe. Gorzej, jeśli roiłoby się tam od Simów, którzy też postanowili obcować z naturą akurat wtedy, kiedy my już rozbiliśmy namiot :P
anie_1981
21.08.2012, 21:35
Stonka jest wszędzie... ;) Ci upierdliwi turyści... :P
Ja śpiwora użyłem raz, kiedyś miałem domówkę z bałaganem w willi rodziców synka który ją urządził i wtedy goście spali w śpiworach :)
Ale pomysł z biwakiem przy gołym niebie jest świetny :)
Pink Panther
21.08.2012, 21:40
A do tego opcja patrzenia w gwiazdy z "Pokoleń"... Ahhh :rolleyes: Szykują się nieziemskie OJSG (dosłownie, bo kosmici :D).
Będą jeszcze wędrówki po księżycu z kosmitami i bakłażany w filiżankach
Księżycowe wędrówki będą pewnie odbywały się na zasadzie: leci sim spodkiem w niebo i pojawiają się chmurki z opisami.
A co do tych bakłażanów w filiżankach to nie wiem co to jest.
Księżycowe wędrówki będą pewnie odbywały się na zasadzie: leci sim spodkiem w niebo i pojawiają się chmurki z opisami.
A co do tych bakłażanów w filiżankach to nie wiem co to jest.
HAHAHA. Nie mogę. *O*
<padłem>
Co do biwaków, przydałaby się opcja załatwiania się w krzakach, bo raczej simy nie będą mogły zabrać ze sobą kibelka. I jeszcze przenoszona loduweczka + przenoszona kuchenka.
HAHAHA. Nie mogę. *O*
<padłem>
A jednak ktoś nie załapał o co chodzi :O:D
No jak to o co?! Będzie nowa potrawa z użyciem bakłażanów, najlepiej jeść z filiżanki ;)
Ciekawe czy rozwinę fabułę ;):D
Juhas i coś narobił! Mówiłem, że się robią plotki buahahaha, ale tego się nie spodziewałem :D
Coś ostatnio mało PRAWDZIWYCH informacji. Co do tych festiwali to w AP będę musiał zrobić porządki bo tam nawet nie ma dobrego miejsca na nowe parki, trzeba chyba usunąć psi i koci na rzecz normalnych ;p Nie wiem po co w ogóle te psiokocie.
Jak się ma urok to i istnieje takie coś jak siła przebicia i przekonania :D:D
Muszę się do tej budki z CPR zapisać, może się czegoś dorobię :P
Jak ktoś zna jakąś stronkę gdzie można pobrać dekorację-stojak na parasole to proszę poważnie, lubię takie szczegóły a tego mi brak :)
ej, a myślicie że te wszystkie parcele itd będą w miastach pobranych z neta? oby tak, by chyba nie wyrobie : o
Pink Panther
22.08.2012, 14:44
Mnie się wydaje, że nie będą robić wersji z parcelami i bez nich, jeśli chodzi o miasta ze Store, bo nigdy tak nie robili :P Będziesz musiała sama ustawić :<
Myślę że dużo będzie przy tym roboty :)
Raczej nie umieszczą nam tych parceli, jedynie te z kariery trafiają wszędzie automatycznie :)
A festiwale będą pewnie na podstawie losowego rozstawiania pól pod budki i inne atrakcje w parkach :)
Pink Panther
22.08.2012, 14:49
E, nie. Ja tam myślę, że do miast wprowadzą poprawki i parcele, budki itd. się pojawią automatycznie i zawsze w tym samym miejscu. ;) Gdyby losowo się pojawiały, to np. budka do całowania się albo z hot dogami nagle znalazłaby się w kiblu :|
Szkoda, że nie dodają nowego miasta, bo dotychczasowe mnie znudziły. Znaczy dodają, ale ze Store :D I w nim pewnie parcele będą :P Nie dodadzą do tych wcześniejszych, jak np. Riverview albo BB ;)
anie_1981
22.08.2012, 14:59
Dzisiaj jest u mnie taak gorąco, że aż normalnie by mi się to pływanie w oceanie przydało... A tu kawał do morza, a co dopiero do oceanu :P Czy moje Simy też będą latem tak cierpieć? (pytanie retoryczne... oczywiście, że tak! :P ).
Pinki, chodzi mi o to że dodadzą do parków coś w stylu rozsiewaczy czyli POLA pod budynki, że w tym miejscu mają być ;)
Losowość byłaby głupia i z opisanymi przez Ciebie skutkami ;):)
anie_1981
22.08.2012, 17:58
Pewnie tak będzie, bo nie chce mi się jakoś wierzyć, że co sezon gra będzie zmieniała całe parcele...
A może EA pokusi się o kreatywność, i wymyśli jeszcze coś innego? XD
anie_1981
22.08.2012, 21:27
Zobaczymy co to z tego będzie, ale te rozsiewacze budynków wydają mi się dosyć realnym rozwiązaniem. EA ma różne pomysły, mniej lub bardziej dziwne...
WYDAJE MI SIĘ, że gdzieś było napisane coś w stylu "to, jakie będą się odbywały festiwale, zależy od tego, jakie parcele sezonowe wstawisz do miasta". I że tych parceli będzie kilka, czyli pewnie po jednej na porę roku. Pewna nie jestem...
Pink Panther
23.08.2012, 10:07
Tak, było coś takiego, nmin ;)
To jak, będziemy wciskać cztery duże parcele do miasta czy może będzie jedna w czterech wersjach i co kilka dni trzeba będzie wymienić park?
Pink Panther
23.08.2012, 10:22
Chyba 4 duże parcele... :| Już się gubię :D
Nie no bez przesady. To będzie pewnie coś na zasadzie budowania sceny w ZG. Po prostu jest jedna parcela, a przy zmianach sezonu zmienia się wystrój tej parceli. Tak jak można było zmienić wystrój sceny przed występem lub skorzystać z zapisanego wzoru i obiekty pojawiały się na swoim miejscu.
anie_1981
23.08.2012, 11:40
To by miało duży sens, zwłaszcza, że będzie można zapisywać pomieszczenia, by móc ich później użyć.
No i widzicie, Absie zawsze wie co dobre i co ma sens ;p
Przydałoby się już zrobić nowy dział dla CPR. Zapowiedź byłą już dawno, gra jest promowana prawie na równi z NZTŚ więc trochę lipa, że jeszcze nie ma działu ;p
anie_1981
24.08.2012, 13:21
Zgadzam się ;) Absie znowu ma rację, chcemy nowy dział i wrzucenia do niego tematów o CRP...
Jest tylko jedna rzecz, której nie rozumiem... Te festyny będą trwały cały sezon? Bo to by było nieco głupie.
Znając minimalny realizm i krótkotrwałość pór roku pewnie będziemy uczestniczyć w festynach całe sezony, bo gdyby trwały tyle ile obecne festiwale z ZG byłoby za krótko, choć jakby można było ustalić czas w jakim się pojawiają i ile trwają to było by ok :)
Może to będzie coś w stylu sąsiedzkiego grillowania, na przykład w środku pory roku pokaże się komunikat "w parku odbywa się dziś festyn letni" albo "przygotuj dom na Halloween" i kto chce, ten dołączy? Nie wyobrażam sobie festynu trwającego całą porę roku, bo byłoby to zabawne przez pierwszy rok życia Sima (mówię o minięciu czterech pór roku), a potem komu by się chciało całymi dniami robić to samo?
anie_1981
24.08.2012, 18:45
Fajnie by było, ale ja i tak olewam te wszystkie festyny... Wiem, wiem, może pójdę na taki po razie na każdą porę roku, ale moje Simy prowadzą raczej domowy tryb życia. Tylko latem będę je zabierała nad wodę... O ile najpierw nie każę im pójść do własnej piwnicy popływać z rekinami... ;) Najbardziej nie mogę się doczekać, oprócz samej zmiennej pogody, właśnie tego pływania w oceanie... Planuję zbudować jakąś małą wysepkę w CAW na zasadzie takiej, że będzie to świat podzielony na wysepki...
Przecież już dawno było mówione, że festyn odbędzie się w ostatni piątek każdej pory roku... Ja z pewnością będę odwiedzac festyny :P
Wiesz Kamil, my to trochę starsi i przez to nam wzrok szwankuje :D:P
Zgadzam się ;) Absie znowu ma rację, chcemy nowy dział i wrzucenia do niego tematów o CRP...
Jest tylko jedna rzecz, której nie rozumiem... Te festyny będą trwały cały sezon? Bo to by było nieco głupie.
Ohh, mów mi jeszcze bo mam dreszcze :rolleyes:
Ja uważam, że wybór dni festynu jest bardzo nieprzemyślany ;p Bo chyba raczej ostatnia pora roku na jej świętowanie to nie jest dobry pomysł? No chyba, że w ostatni dzień zimy będzie się świętować wiosnę... ale to też głupie :P No i jeden dzień to za mało, dwa byłyby w sam raz.
Przecież już dawno było mówione, że festyn odbędzie się w ostatni piątek każdej pory roku...Pierwszy raz widzę taką informację. Ale przecież to bez sensu, gdzieś było napisane, że domyślnie pora roku ma pięć dni, a tydzień siedem, więc w niektórych porach nawet nie będzie tego piątku... Mam czekać na Halloween ze trzy jesienie, zanim akurat trafi się piątek, bo bez modyfikowania długości inaczej się nie da? :rolleyes:
Laselight
25.08.2012, 13:23
Może to będzie losowo , albo w pierwszy/ostatni dzień pory roku? Takie rozwiązanie byłoby sensowne
Lepiej by było gdyby festyny przypadały pośrodku pór roku kiedy dana pora jest w pełni, bo na przełomach sezonów pory roku lubią się jeszcze przenikać, zmiany chyba będą przechodzić płynnie, a nie ciach nagle koniec lata i nagle wszystkie drzewa z czerwonymi liśćmi. Nie ma to jak festyn wiosenny w pierwszy dzień wiosny świętować w odzieniu zimowym i zorganizować bitwę na śnieżki :D
Choć w sumie nie takie istotne jak będą wyglądać te festyny bo moi Simowie wezmą w nich udział najwyżej kilka razy. Do parku na występy też już nie chodzą, znudziły im się.
Domyślnie pora roku ma trwac 7 dni, 5 dni było w dwójce.
Ja czytałam, że pięć dni. Może jak zwykle ktoś pisał to, co mu się wydawało, a inni powtarzali to jako prawdę.
Przecież twórcy mówili, że 7 dni, wiec nie ma sie co kłucic :P
anie_1981
25.08.2012, 16:20
Nikt się nie kłóci... Długość pór roku i tak będzie można ustalić jak się chce. Ja pisałam, że ustawię sobie na 5 dni, ale nie wnikam w to jak jest "domyślnie". Już się nie mogę doczekać, a tu jeszcze po drodze to całe NZTŚ... i jeszcze jakieś akcesoria, które też trzeba będzie kupić... No tylko się za portfel trzymać z tymi Simsami. Ja już na pewno nie będę ładowała kasy w 4.
Anie, powiedziałem o tej kłótni tak na wszelki wypadek :P
Trochę szkoda, że twórcy aż tak skupiają się na festiwalach... Nie każdemu to przypadnie do gustu, a poza tym to zabawa na jeden dzień...
EDIT: Nowe nowe nowe!
"Będą w akcesoriach okulary do nurkowania (tzn nie będą miały żadnych funkcji, jak zwykłe okulary).
Im grubsi simowie, tym wiekszy plusk jak wskoczą do basenu, przez co mogą pomoczyć simów znajdujących się obok basenu XD
Simowie będą mogli daleko wypłynąć w morze (czy gdzieś tam) ale muszą mieć wysokie umiejętności sportowe, inaczej się zmęczą i będą chcieli wrócić na brzeg, ale jeśli nie zdążą mogą utonąć.
Będzie tor wrotkowo-łyżwiowy (jak wszyscy wiedzą). lato, jesień, wiosna bedzie to tor wrotkowy, zimą automatycznie się zamieni w tor łyżwiowy.
śnieg będzie jeśli temperatura będzie 0 lub niższa.
Zwierzaki mogą "zginąć" w śniegu, będzie można widzieć ich ruszające się ogony, albo jak będą od czasu do czasu wyskakiwać ze śniegu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Zwierzaki będą miały nowe opcje po zainstalowaniu dodatku.
jeziora moga zamarzać, oceany częściowo.
Łyżwiarstwo to nowa umiejętność, będzie można się nauczyć różnych sztuczek.
będzie kombinezon do nurkowania.
solaruim może opalić twojego sima nawet na fioletowo na parę dni.
Gdy śnieg będzie leżał, bedą widoczne ślady np. simów na nim." B)
Im grubsi simowie, tym wiekszy plusk jak wskoczą do basenu, przez co mogą pomoczyć simów znajdujących się obok basenu XD
jeziora moga zamarzać, oceany częściowo.
Może pojawi się taka nagroda szczęścia życiowego "super plusk".
Szkoda że w zime skoro ma wszysko zamarznąć nie będzie można łowić ryb. Może za pomocą jakiegoś przedmiotu będzie można wywiercić dziure w lodzie.
anie_1981
27.08.2012, 20:55
Coś za coś. Gdyby woda nie zamarzała na zimę, to znowu byśmy marudzili, że to fuszerka. A ryby, można hodować na ominoroślach.
Super z tym pluskiem! No i pojawią się jednak interakcje dla zwierząt, a ktoś pisał jakiś czas temu, że nie będzie i tak oto plotka zniwelowana :P
Jeśli o moich Simów chodzi, z głodu nie umrą, gdy przez jedną porę roku nie złowią ryb :P
anie_1981
27.08.2012, 21:22
Ryby i warzywa\owoce mogłyby być droższe w sklepie przez zimę, byłoby tak naturalnie... :P
Mmm, super że woda będzie zamarzać, i ten plusk.. Świetny : D
Simowie będą mogli daleko wypłynąć w morze (czy gdzieś tam) ale muszą mieć wysokie umiejętności sportowe, inaczej się zmęczą i będą chcieli wrócić na brzeg, ale jeśli nie zdążą mogą utonąć.
Mwahahah, coś dla mnie..i anie XDDD
anie_1981
28.08.2012, 20:29
O przepraszam, ja nie topię ludzi, tylko ich głodzę! :D Topienie jest takie okrutne...
Coś czuję, że u mnie też ktoś utonie od czasu do czasu. Cwaniaczki nauczyły się w trójce wychodzić z basenu bez drabinki, ale co komu przeznaczone... :D
anie_1981
28.08.2012, 23:10
Ale wiesz co mówią, co ma wisieć... Hey, kiedy dadzą szubienicę w Store? :D A tak na serio, to w jedynce i w dwójce zabijałam Simów żeby mieć duże cmentarze, w trójce nie muszę, bo sąsiedzi się starzeją i umierają i bez mojej ingerencji...
anie to tak jak ja, uwielbiam w simach robić cmentarze :P Zazwyczaj nie wystarczy mi ten, który już jest w mieście i zawsze buduję drugi (mam nraas SP który pozwala na umieszczenie grobów każdego zmarłego sima w mieście), a moja główna rodzina zawsze ma oddzielną parcelę z mauzoleum i grobami wokół niego ;p W NZTŚ ten cmentarz mi się podoba bo wygląda tak... klasycznie i mrocznie ;p
Jak zwykle pomyliłem tematy, ale żeby ten post nie robił offtopu to się pytam o losie, czy w CPR będzie nowy cmentarz? Nie, bo nie będzie nowej okolicy durniu! - odpowiada los...
Też uwielbiam cmentarze, w dwójce niejednego Sima załatwiłam, żeby jakoś to wyglądało... :P
Laselight
28.08.2012, 23:22
Kiedy ja ostatnio topiłam moich simów ?
http://i1151.photobucket.com/albums/o628/Laselight/ba0cf10c.jpg
Ten obrazek (żródło - google)najlepiej oddaje moje emocje po tym , jak przypomniałam sobie o tym.
anie_1981
29.08.2012, 09:43
Topienie było najszybsze, głodzenie trwało trochę dłużej... Ale nie zapomnę, jak moja ciężarna Simka z dwójki zeszła mi w łazience... Nie zapisałam tego oczywiście, ale to było takie groteskowo śmieszne :P Obudziła się rano głodna, ale chciało jej się też siusiu. Nie chciałam, żeby zsikała się podczas posiłku, więc kazałam jej skorzystać z toalety. A ona mi w tej toalecie umarła z głodu.... :P Była zdolna, to jej trzeba przyznać.
A co do cmentarzy, to ja wybudowałam w trójce własny i jest na działce 40x40, płaska działka, bez żadnych udziwnień, wzorowana na typowych cmentarzach komunalnych. Do tego ma... 4 poziomy piwnicy z etażerkami z WP (te kamienne w stylu egipskim, lubię je ;) ), żeby było na czym stawiać urny z prochami... W moim starym zapisie z SV (mam dwa), to mam pełno nagrobków na górze, na płycie cmentarza, i 1,5 piętra piwnicy w urnach... Tona ludu :P Dobrze, że nie wszyscy się stają duchami co noc, bo byłby Sajgon dla kompa.
A wracając do tematu, mam nadzieję, że w wodach dookoła lądu (miasto dowolne), nie utopi się nikt ważny... :P
OMG, ja swoich cmentarzy nie robię... Ale zawsze lubię chodzić tam, jak umrze jakiś sim w rodzinie, znajduję skrawek ziemi i zaklepuje sobie miejsce do następnych członków rodziny :D
A tak btw, jak miejscowy umiera, to automatycznie przenosi sie ejgo grób na cmentarzz, czy trzeba to zrobić samemu? : o
Dobra, koniec offa... Z niecierpliwością czekam na wpis na blogu producenta o jesieni : )
Topienie było najszybsze, głodzenie trwało trochę dłużej...W dwójce, gdy zależało mi na szybkim uzyskaniu kilkunastu nagrobków, miałam taki sposób - robiłam osiem osób, budowałam im pomieszczenie bez drzwi, za to z kilkoma kominkami i wyłożone tyloma dywanami, na ile mi jeszcze starczyło kasy (czytałam gdzieś, że szansa na pożar jest większa, gdy przed kominkiem leży dywan). Simowie rozpalali ogień, grzebali sobie w nim, a wtedy wystarczyło już tylko ustawić najszybszy czas i iść po herbatkę - prędzej czy później robił się pożar i wszyscy umierali :P
EOT
anie_1981
29.08.2012, 11:53
Omega, odnośnie umierających sąsiadów, to jeśli Twoja rodzina nie znała denata, to gra kasuje jego nagrobek. Jeśli rodzina znała zmarłego, to gra umieszcza jego nagrobek w mauzoleum. Wtedy klikasz na mauzoleum i wybierasz "zajmuj się zmarłymi". Otwiera się okienko z zawartością mauzoleum. Możesz wtedy ustawić nagrobek gdzie zechcesz, a nawet możesz zabrać nagrobek do domu ;) Zawsze chciałam mieć czyjąś urnę nad kominkiem... :P No dobra ściemniam.
Ale off-topujemy! Bany się posypią! :D No może nie będzie aż tak źle... Tak w ogóle, to cała ta dyskusja zaczęła się od stwierdzenia, że można utopić się w jeziorze\rzece\morzu\oceanie, a mi się właśnie obiło o uszy, że nie można. Na którymś czacie z twórcami ktoś tam z EA mówił, że nie można, ale od razu mówię, że pewna nie jestem, bo mój angielski płata czasem figle. Na wszelki wypadek będę pilnowała moich Simów (gra niech swoich sama pilnuje :P ).
Ja się kiedyś bawiłem w przydomowe cmentarze :) Pamiętam że to było w Sunset i że zawsze kradłem kleptomanem nagrobki Landgrabów na swój :D
Teraz jestem grzeczny i zostawiam zmarłych na swoim miejscu ;):D
A co do tematu też czekam na notkę o jesieni :) Ciekawe o co chodzi z tymi nawiedzonymi domami :) Bo sobie ich nie wyobrażam jako coś innego niż królicze nory :)
Omega, odnośnie umierających sąsiadów, to jeśli Twoja rodzina nie znała denata, to gra kasuje jego nagrobek. Jeśli rodzina znała zmarłego, to gra umieszcza jego nagrobek w mauzoleum.To jeszcze takie szybkie pytanie - jeśli kliknę na skrzynce "znaj wszystkich", to nie muszę z nimi Sima zaprzyjaźniać, żeby mógł później wyjąć truposza z mauzoleum?
anie_1981
29.08.2012, 12:14
Ja zawsze robiłam znaj wszystkich i potem ręcznie przesuwałam paski znajomości. Teraz pomaga mi NRaas Master Controller, nim szybciej i wygodniej można poznać i zaprzyjaźnić się z sąsiadami. Mam też NRaas Story Progression i on nawet bez znania sąsiadów podobno nie kasuje nagrobków. Osobiście nigdy tego nie sprawdzałam, bo moi ludzie i tak zawsze znają wszystkich, stare przyzwyczajenia :P
To jeszcze takie szybkie pytanie - jeśli kliknę na skrzynce "znaj wszystkich", to nie muszę z nimi Sima zaprzyjaźniać, żeby mógł później wyjąć truposza z mauzoleum?
Możesz też użyć Nraas Story Progression - nie dość, że poprawia bieg historii w miastach to jeszcze możesz zaznaczyć opcję, że w mauzoleum pojawiają się nagrobki każdego zmarłego mieszkańca, zwierzaka itp nawet jeśli nigdy na oczy Twój sim ich nie widział :P
Ja chcę info o kosmitach bo nic jeszcze nie wspomnieli, a jestem ciekaw ich działania :|
Nieraz kusił mnie Nraas Story Progression, ale niestety mój angielski jest na tyle słaby, że nie łapię opisu tego moda, a nie lubię używać takich rzeczy intuicyjnie...
Oooo, anie, powiem ci szczerze że tyle gram w trójkę i nigdy o tym nie słyszałam -dziękuję, wypróbuje! :D
Absolem, też jestem tego ciekawa, w końcu to jedna i jedyna nowa rasa dochodząca w Seasons : P
miłośniczka zwierząt
29.08.2012, 14:34
No ja czekam na info o kosmitach może na sam koniec to chcą zostawić. Ale te nawiedzone domy to pewnie będą królicze nory.
anie_1981
29.08.2012, 18:00
Mogliby pokazać w końcu te małe zielone ludziki. Tęsknię za nimi, bo zrobienie zielonego Sima, to nie to samo... Wreszcie będą powody by bać się teleskopów! :D
A tak przy okazji, nmin, Story Progression już od dłuższego czasu jest po polsku.
Nieraz kusił mnie Nraas Story Progression, ale niestety mój angielski jest na tyle słaby, że nie łapię opisu tego moda, a nie lubię używać takich rzeczy intuicyjnie...
Jest już po polsku, choć najnowsza wersja trochę dziwnie zrobiona, jakaś wcześniejsza przed nią była lepsza w sensie wszystko po polsku tylko tam było lepiej to opisane :)
Ktoś narzekał, że nie będzie koszykówki w CPR. Otóż w store niedługo pojawi się kosz do koszykówki taki klasyczny oraz wersja domowa :) link http://www.simy.pl/news/koszykowka-niebawem-zawita-do-the-sims-3-sklep/
Jak fajnie! W trójce jest mało sportów, świetnie że dochodzą nowe : 3
anie_1981
29.08.2012, 21:23
A ja nie mogę przeczytać, bo mi się tamta strona nie ładuje... :(
miłośniczka zwierząt
30.08.2012, 08:47
Już można przedpremierowo na empik.com zamówić the sims 3 cztery pory roku edycję limitowaną.
anie_1981
30.08.2012, 10:51
Ja mam już zamówione obydwa nowe dodatki (NZTŚ i CRP), na merlin.pl. Obydwa w wersji limitowanej. Z dostawą do domu ;)
Laselight
30.08.2012, 14:37
Ja pójdę kupić. NŚ pewnie w limitowanej (jak z Zg) , 4PR może też. Kosz w Store - żenada.
Ja zazwyczaj kupuję wszystkie gry jakiś czas po premierze na różnych atrakcyjnych ofertach ;p Choć w przypadku pór chyba się skuszę od razu. A mam dobry sklep na allegro, gdzie dodatki są po 59 zł, zobaczę, czy CPR też będzie w atrakcyjnej cenie.
miłośniczka zwierząt
31.08.2012, 11:23
Ja zazwyczaj kupowałam długo po premierze ale teraz chyba będzie inaczej. No i na pewno dodatek umili życie simom szkoda tylko że, w tym dodatku dojdzie tylko jedna roślina. No i czekam dalej na więcej informacji o tym dodatku.
Ja chyba poproszę na święta, ale co mi to da jeśli nie będe miała nowego laptopa? :
No coż, pożyjemy, zobaczymy.
edit: Ale koszykówka w store, hmmm, smutno, bo już nie kupię.
Ja liczę na jakieś darmowe simpoints, może nie są aż tacy chciwi, bo jak będą to wiem na co je przeznaczyć ;)
Eeeej skoro dali w NZTŚ opcję wyłączenia zombiaków to mogliby tutaj dać opcję kontrolowania simów na parcelach... wszyscy by byli happy bo jak ktoś ma słabszego kompa to by sobie ustawił mniej, jak ktoś ma mocniejszego to sobie ustawi więcej :|
anie_1981
31.08.2012, 21:51
Dokładnie. Ja ostatnio mam w miastach takie pustki, że czasem się czuję jakbym grała w dwójkę... Masakra. Jak już się ktoś pojawi, to jedna, dwie osoby. Aż trudno uwierzyć, że według NRaas'a mam w mieście 100 -120 Simów. Gdzie oni się pochowali? :P
Laselight
31.08.2012, 21:55
Powinni dać. Mam z 200 simów w mieście , a nikt nie przychodzi. Mam SP , ludzi do pilnowania. I jaka tu przyjemność z gry , jak tak mało ludzi na parcelach? Boję się tego sposobu z modyfikacją pliku.
Beatrice
01.09.2012, 07:18
A może by tak stworzyć już nowe forum odnośnie nowego dodatku ? Bo mamy rozsypane 2 tematy w Uwagach na temat gry i Nowościach ze świata ? ;)
@down
Wiem, że było wspominane, ale dalej nie wdrożone w życie...
anie_1981
01.09.2012, 11:03
Już dawno była o tym mowa... Niby daleko do dodatku, ale już prawie wszystko o nim wiadomo...
Dokładnie. Ja ostatnio mam w miastach takie pustki, że czasem się czuję jakbym grała w dwójkę... Masakra. Jak już się ktoś pojawi, to jedna, dwie osoby. Aż trudno uwierzyć, że według NRaas'a mam w mieście 100 -120 Simów. Gdzie oni się pochowali? :P
Annie niestety takie pustki to też wina Story Progression bo on wszystkim simowm przydziela pracę i dlatego wszyscy są w robocie zamiast w parku czy klubie ;D To jest tego wada, ale szperałem w opcjach i nie da się chyba tego zmienić. Np. wczoraj pograłem w Lucky Palms, jeden simowy dzień tylko. Populacja miasta to ponad 50 czy 70 simów. Wszystkim w jeden dzień SP przydzielił pracę oprócz dzieciom oczywiście....
anie_1981
01.09.2012, 11:18
No niby z czegoś trzeba żyć... :P Ale moi Simowie to chyba jedyni bezrobotni w mieście... ;)
Laselight
01.09.2012, 13:02
Muszę zabrać pracę niektórym , niech się nie męczą. Niech poimprezują , pozwiedzają świeże powietrze. Zrobię zaraz eksperyment i podzielę się rezultatem
EDIT. Już przeprowadziłam eksperyment. W mieście już więcej ludzi chodzi , etc. Więc trzeba zabrać im pracę
anie_1981
01.09.2012, 15:24
Ja chyba na jakiś czas zwolnię wszystkich, i zablokuję NRaasem znajdowanie pracy... Ale na razie muszę czekać na wznowienie NRaasów... Któryś z modów,które mam, nie NRaasów, bo z nimi nawet gra się nie chce uruchomić, jest niekompatybilny z wersją 1.38 i muszę sprawdzać który... To potrwa... Mam sporo tego :P
No a póki co, to czekam na więcej informacji o CRP, bo o NZTŚ to wiem już prawie wszystko... Chciałabym już popływać Simem w oceanie, i przenieść Wieżę Ślubów na inną parcelę, bo jest trochę źle zbudowana... Mam nadzieję, że ta nowa opcja w trybie budowy mi w tym pomoże, ale prawdopodobnie będzie to jedyny raz gdy jej użyję.
miłośniczka zwierząt
01.09.2012, 15:39
Ja tam czekam z utęsknieniem na ten dodatek bo brakuje mi zabawy w śniegu i w liściach .
Ja narzędzia używać nie będę i wiem że, na festiwalach u mnie dużo simów nie będzie ale mi to nie będzie przeszkadzało bo ja się, już do tego akurat przyzwyczaiłam. I już zamówiłam edycje limitowana tej gry.:rolleyes:
Ja chyba na jakiś czas zwolnię wszystkich, i zablokuję NRaasem znajdowanie pracy...
Ja chyba tak samo, mam StoryProgression 3-4 dni (!) i ciągu 3 simowych dni znalazło wszystkim simom w AP pracę :|
No i z niecierpliwością czekam na ten artykuł o jesieni!
Ja się zastanawiam, czy będą chmury? Obecnie nie ma chmur, tzn chyba tylko w niektórych miastach, ale to jest odgórnie ustawione (mozna np. to zrobić w CAW). A bardzo mnie to interesuję, bo nie wiem, czy w świecie, który robię mam ustawić chmury czy nie, bo to jest ful roboty w CAW, a jakby się okazało, że w CPR będą i tak to wtedy bym się nie przejmował ;p
anie_1981
02.09.2012, 17:59
Nie mam pojęcia, ale chyba powinny być chmury... No bo jak ma padać deszcz, a da się przecież w grze spojrzeć w niebo, to byłoby to fuszerką, gdyby nie było chmur...
Laselight
02.09.2012, 18:28
Ja bym chciała podlewanie kwiatów. O ile dobrze pamiętam było coś takiego w jedynce. I żeby rosły , zrywanie...
Kwiaty będzie można zrywać, pisała o tym w wiosennym artykule ; )
A co d chmur, to też mam nadzieję, że będą...
Oprócz tego będzie alergia, z czego się baardzo cieszę :)
Szczerze powiem że obecnie bardziej czekam na NZTŚ, ale to pewnie dlatego że za tydzień już u mnie będzie :) Zawsze dodatki traktuję obojętnie, ale jak już dużo o nich wiem i premiera jest za parę tygodni zaczynam za nimi tupać :D:P
Ja się zastanawiam, czy będą chmury? Obecnie nie ma chmur, tzn chyba tylko w niektórych miastach, ale to jest odgórnie ustawione (mozna np. to zrobić w CAW). A bardzo mnie to interesuję, bo nie wiem, czy w świecie, który robię mam ustawić chmury czy nie, bo to jest ful roboty w CAW, a jakby się okazało, że w CPR będą i tak to wtedy bym się nie przejmował ;p
Na MTS są mody na chmurki. ; )
Kurde, a mnie ciekawi ten nawiedzony dom. <3
Lubie daj linka bo nigdzie nie widzę ich :O Choć to i tak mnie nie urządzi bo mi one potrzebne są w CAS ;p Ale poprosiłbym :)
Chmur jako takich chyba nie będzie, mówili tylko coś o tym że niebo ciemnieje, ale o chmurach nie wspominali ;)
Laselight
07.09.2012, 08:42
@up nie wiem jak w innych miastach , ale w Tb podczas pełni widziałam chmury.
I czekam na kwiatki.
A ja na kwiatki nie czekam, jeśli mają wyglądać tak jak na niektórych screenach zapowiedziowych. Były brzydkie, jakieś badyle. Mogliby dać w tym dodatku taki stół kwiaciarski podobny do tego z TS2, ale pewnie układanie w doniczkach sprowadzi się do kliknięcia na kwiatek i wybrania opcji "pokaż w doniczce" i bum gotowe :P
Pink Panther
07.09.2012, 15:46
Absolem, na mini-gierkę w układanie bukietów też by wszyscy narzekali :]
Mnie zastanawia ten nawiedzony dom, napisze ktoś coś o nim, są screeny w sieci?
No i nie mogę się doczekać portalu randkowego! :D
Btw. mogliby dodać łyżwy, narty itd. :/ Teoretycznie jest snowboard, ale na tej takiej półokrągłej zjeżdżalni (nie wiem, jak to się nazywa :P), a wyobraźcie sobie zjeżdżanie z górki :rolleyes:
Pinki, łyżwy są, tam gdzie rolki wiosną ;):)
Laselight
08.09.2012, 20:51
Mogliby dodać inne sporty lub chociaż maszyny do ćwiczeń.
A ja czytałem coś (na innym forum, ale tylko wzmianka, konkretów nie mogłem znaleźć...) o jakimś domu starców. O co chodzi. Czytał ktoś ?
Chyba dom strachów a nie dom starców.
Pierwszy raz słyszę o domu starców w simsach. Szczerze wątpię w takie rozwiązanie bo jest ono różnie przez ludzi odbierane ;p
Ja bym chciał aby dali kort tenisowy. Zawsze brakowało mi w domach moich bogatych simów prywatnego kortu, a to mi się własnie kojarzy z luksusem :P
A może to właśnie chodziło o ten dom strachów. <3
Sorry za wprowadzenie w błąd. XD
A kort tenisowy. Hm. Przydałby się. I do tego taka wielka kopuła, jak by deszcz padał.
Ojj tak, kort by się przydał :D Jakby miał się pojawić, to na pewno w store :/
Pierwszy raz słyszę o domu starców w simsach. Szczerze wątpię w takie rozwiązanie bo jest ono różnie przez ludzi odbierane ;pKiedyś chciałam zbudować luksusowy Dom Emeryta (z pokojówkami oczywiście, żeby nic nie musieli robić) i przeprowadzać do niego moich emerytów, żeby mieli wesołe życie wśród znajomych, a nie gotowanie obiadków wnukom. W końcu nawet nie podeszłam do realizacji, bo bardzo lubię moich emerytów jako założycieli rodu i nigdy nie pozbywam się ich wcześniej, niż sami umrą :rolleyes:
nmin u mnie to samo, zawsze wszyscy w rodzinie pod jednym dachem się kiszą łącznie z seniorami ;p Domy starców ostatni raz robiłem w TS2 bodajże, a w TS1 na pewno robiłem ;p
Laselight
09.09.2012, 13:26
Ja ich nie lubię , bo nie ma ich w co ubrać . Błahy powód , wiem. Dom spokojnej starośći mi by się przydał na zasadzie internatu.
Shattered
09.09.2012, 16:29
Czemu wciąż nie ma działu poświęconego dodatkowi? :)
jeszcze długo :( .. do premiery
Widzę że działu wciąż nie mamy ;)
Oj nieładnie :D:p
A kort tenisowy to coś czego mi brakuje od dawna, kosza też, dlatego zbieram simki ;):)
Laselight
15.09.2012, 09:00
Chyba admini mogą dodawać działy. Trzeba im przypomnieć.
Co do dodatku to szkoda braku kortu tenisowego.
anie_1981
15.09.2012, 16:15
A może nas jeszcze czymś pozytywnym zaskoczą ;) Wszak do premiery "kupa czasu" :P Ja osobiście chciałabym wszystkie te czaderskie obiekty z poprzednich serii, ale czy się doczekam... wątpię. Muszę iść zbudować moim chochlasom dom, a taaak mi się nieee chce :P
Laselight
15.09.2012, 16:21
Ja nie umiem budować ładnie , tylko na odwal to robię. Zaskoczą nas na pewno. Negatywnie.
Laselight - pierwsza dama pesymizmu VI Rzeczypospolitej xD Z tego co czytam Twoje posty, to zawsze jest w nich więcej, niż nuta pesymizmu :P
19 września ukarzą się nowe screeny z dodatku. Jako, że ostatnio był zjazd w Kolonii z twórcami TS3, wiem to z innego forum. Uczestnicy, w tym i Polacy dostali screeny z gry, ale mogą je dopiero publikować od 19 września. Oczywiście ze screenami prawdopodobnie zostaną opublikowane nowe informacje :P
Laselight
15.09.2012, 21:32
@up niestety , jak znam EA dojdą nowe bugi.
anie_1981
15.09.2012, 22:27
Aj tam, aj tam. W Simsach zawsze były bugi, one idą w parze z nowymi opcjami, taka jest cena za postęp, a postępu nie zatrzymasz :) Nie ma gry\programu bez bugów. Ja tam wolę widzieć pozytywne rzeczy, a bugami będę się martwić jak już będę miała grę w łapkach.
A tak w zasadzie to od wydania Supernatural mało się dzieje w tematach CRP... Może faktycznie od tego 19-stego coś się ruszy, bo już nie muszą promować Supernatural. Już się nie mogę doczekać :) Mam już zamówione CRP na Merlinie, przy NZTŚ pozytywnie mnie zaskoczyli i miałam grę na drugi dzień po premierze światowej, a chyba pierwszy raz mi się tak zdarzyło.
Off-top:
Inkubowałam kurczaki dla ciotki i mam je teraz pod żarówką koło biurka, kichnęłam, a one biedne się wystraszyły i o mało nie rozniosły pudełka :P Popłoch w kurniku.
Anulaa89
16.09.2012, 13:24
Tylko narzekanie na te bugi.. A w życiu codziennym nie popełniamy błędów? Czy w podręcznikach szkolnych nie ma albo byków ortograficznych albo innych rażących pomyłek? Programy komputerowe tworzy człowiek. Komputery stworzył człowiek. Czyli nie ma na tym świecie niczego co nie byłoby choć odrobinę obarczone błędami :D. Nawet sama natura płata figle. W niej też zdarzają się "błędy". Mnie też denerwują bugi w grze. Ale niestety albo rybki albo akwarium.
anie_1981
16.09.2012, 17:34
A ja mam i rybki, i akwarium :P Już się nie mogę doczekać tego dodatku, a niby pogoda mnie w Simsach jakoś szczególnie nie kręci. Zawsze to jakaś odmiana od zwyczajnej rozgrywki, no i urealnienie. A bugami, tak jak już pisałam, będę się martwić jak przyjdzie na to czas. W NZTŚ jakoś szczególnie bugów nie zauważyłam, poza bugiem Kościldy, który łatwo obejść.
Tylko narzekanie na te bugi.. A w życiu codziennym nie popełniamy błędów? Czy w podręcznikach szkolnych nie ma albo byków ortograficznych albo innych rażących pomyłek? Programy komputerowe tworzy człowiek. Komputery stworzył człowiek. Czyli nie ma na tym świecie niczego co nie byłoby choć odrobinę obarczone błędami :D. Nawet sama natura płata figle. W niej też zdarzają się "błędy". Mnie też denerwują bugi w grze. Ale niestety albo rybki albo akwarium.
To prawda że błedów nie można ominąć ale można je ograniczyć do minimum
a nie robić wszysko jak najszybciej i wyciągać kase. (To naprawde można by lepiej zrobić.)
Ej ale rozróżniajcie błędy od "nie błędów"... bo błędów w TS3 jest bardzo mało, ja nie wiem o co Wam chodzi. Czasem jakiś sim się zetnie, al to się zdarzało nawet w jedynce. A rzeczy typu brak animacji przy samochodzie czy tym podobne rzeczy nie kwalifikują się do bugów tylko są to zamierzone i świadome twory. Ja przynajmniej sobie nie przypominam, żebym miał jakieś większe bugi niż przycięcie się gdzieś sima. No lokaj jest zbugowany, fakt. Jakoś więcej nie dostrzegam za bardzo : P
anie_1981
17.09.2012, 14:02
Ja też właśnie nie mam jakiś wielkich błędów, nie ostatnio. Miewałam poważne błędy, np. błędy zapisu, wywalanie gry do pulpitu, niewidzialni\znikający Simowie itd. Ostatnio jednak jest spokój. Owszem, Kościlda jest trochę zbugowana, ale idzie przeżyć. Wkurzające jest też to resetowanie się faz księżyca.
Ja już chcę nowy dodatek, bo NZTŚ już mi się znudziło ;)
Ja już chcę nowy dodatek, bo NZTŚ już mi się znudziło ;)
To samo mogę powiedzieć ;) znudziło mi się do tego stopnia, że ostatnio grywam więcej w dwójkę z uwagi na dodatki których trójka nie posiada.
Chcę już pory roku ze wszystkimi tego konsekwencjami. Zniosę każdy bug prócz błędów zapisu, znikania simów i wywalania do pulpitu, a tak to mogą być :P taki wspaniały dodatek przyćmi drobne błędy.
Laselight
17.09.2012, 18:07
Znikania jeszcze nie miałam. Bugow mam niewiele , wywalanie i 12 miałam po Zg. Nzts mi się w ogóle nie znudziło jeszcze , ale chce Cpr.
Błędu zapisów nie miałem, a wywalanie zdarza mi się czasem, ale to wina Master Controllera bo wywala mnie za każdym razem, kiedy użyję jego opcji typu edycja w cas lub zmiana relacji miastowych simów. Więc tutaj akurat nic gra nie ma do rzeczy tylko mod u mnie, więc się nie liczy :P
anie_1981
18.09.2012, 13:03
No patrz, a ja mam tonę modów (w tym kilka NRaasów), nieoficjalnych dodatków i Store, a od wieków mi się gra nie wywaliła do pulpitu :) Tnie się za to, ale idzie przeżyć.
No to jest właśnie dziwne, że u mnie nigdy te mody nie powodowały czegoś takiego, dopiero zrobiło się to od zwierzaków. No i poważny błąd, który mam nadal i zauważyłem go ponownie to taki, że jak idę na kurs jakiejś umiejętności to nie zdobywam żadnego punktu...
PARĘ NOWYCH INFORMACJI
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/gorace-informacje-przyklejony/)
NOWE, JESIENNE ZDJĘCIA
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/siedem-nowych-zdjec/)
INFORMACJE O JESIENI
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/ea-polska-jesien/)
Jak by to już było, to sorki.
Spectrum
19.09.2012, 14:39
OMG <3 Sunset Valley wygląda nieziemsko jesienią.
Wydaje mi się, że to będzie moja ulubiona pora roku.
Dzisiaj EA zniosło embargo na newsy z pokazów, które odbywały się jakiś czas temu w różnych krajach, wiec napływ informacji się zwiększy ;3
Simbelmyne
19.09.2012, 15:44
Simowie nie mogą utopić się w oceanie
Dlaczego? :C
tylko jedna nowa śmierć / rodzaj ducha – zamarznięcie na śmierć
To mi się podoba :D
Jestem nastawiona pozytywnie, czekam na więcej informacji :P
Spectrum
19.09.2012, 16:38
Hmm, wydawało mi się, że w jednym z wcześniejszych newsów była mowa o tym, że sim może utopić się w oceanie :| Dziwne :|
Laselight
19.09.2012, 18:13
Szkoda , że nie będzie poparzenia :c ja tak chciałam zrobić sobie różową pannę i ja spalić na słońcu
IKONA, PRZEDMIOTY i OPCJE ZMIENIANIA POGODY
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/iop-poryroku/)
Ekskluzywny materiał od iSims dla DOTSim
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/ekskluzywny-material-od-isims/)
Laselight
19.09.2012, 19:27
Czy tylko mi się zdaje , że ikonka jest zrobiona w Paint'cie ?
Laselight, to tylko jest prawdopodobny wzór ikony. NIE JEST OFICJALNA.
(to tyle.)
Spectrum
19.09.2012, 20:19
Ikonka nie jest taka zła, mi bardzo się podoba.
Natomiast czytając te wszystkie niusy wyrabiam sobie coraz lepszą opinię o tym rozszerzeniu. Wydaje się bardzo dopracowane!
Szczególnie podoba mi się grad.
Zombie już chciał zjeść trochę cebuli a tu zostaje zbombardowany przez tysiące lodowych kul.
Tak na marginesie: o co chodzi z tymi syrenami?
anie_1981
19.09.2012, 20:50
"gracze nie mogą zapisywać własnych stylizacji pokoju, nowe stylizacje pojawiać się będą wraz z aktualizacjami gry"...
Co to ma niby oznaczać !? To wolno zapisywać pokoje, czy nie?! Ja mam wieżę ślubną to przeniesienia! ^&^^%^$ EA Games! Co mi niby po ich stylizacjach pomieszczeń, są do bani...
Aj tam, mnie się strasznie podobają nie newsy, szczególnie te zdjęcia <3 Doczekałam się artykułu o mojej kochanej jesieni, ach ach =3
To w końcu będzie można utopić się w tym morzu czy nie? Wcześniej była mowa, że można i jestem prawie pewien na chwilę obecną, że informacja pochodziła bezpośrednio od EA, teraz w nowych info jest napisane, że nie będzie można utopić się w morzu...
anie_1981
20.09.2012, 11:39
A mnie wkurzyli tymi stylizacjami pokojów, tak na to czekałam...
Anie a ja myślę, że to jest coś źle przetłumaczone bo ten fragment ze stylizacjami brzmi totalnie bez sensu dla mnie. Oryginału tekstu nie widziałem i nie chce mi się szukać ;p
Ekskluzywny materiał od iSims dla DOTSim
KLIK (http://sims.arhn.eu/2012/09/ekskluzywny-material-od-isims/)
Z tego materiału wszystko jest prawdziwe, bo jego twórca był na pokazie gry w Kolonii (Niemcy) i miał przyjemność już grać w te rozszerzenie. Więc myślcie , co chcecie, to jest prawda.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.