Zobacz pełną wersję : MTU! Sierpień 2012 - REGULAMIN I PYTANIA
ultraviolence
17.08.2012, 11:21
MAKE THEM UP! - SIERPIEŃ 2012
REGULAMIN KONKURSU:
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum thesims.pl.
2. Konkurs polega na ucharakteryzowaniu wybranego przez organizatora sima, pochodzącego z gry The Sims 2 lub The Sims 3. Oznacza to, iż JEDEN użytkownik może wykonać tylko JEDNĄ metamorfozę z wybranej przez siebie wersji gry.
3. PREZENTACJA SIMA POWINNA SKŁADAĆ SIĘ Z:
- trzech fotek simki z trybu "Zmień wygląd" (po kliknięciu na lustro, wciśnij klawisz PrintScreen). Pierwsza fotka (od frontu) powinna przedstawiać sima przed metamorfozą, zaś dwie kolejne (od frontu i z profilu) po dokonanej przez użytkownika metamorfozie.
- jednego zdjęcia z trybu gry.
W sumie prezentacja powinna składać się z czterech zdjęć, nie więcej. Dozwolony rozmiar wstawionych fotek nie powinien przekraczać 800x450 pikseli (ostatnie zdjęcie z gry może być nieco większe - maksymalnie 800x600 px). Wszystkie prace nie spełniające powyższych kryteriów zostaną zdyskwalifikowane.
4. W tej edycji można używać dodatków pobranych z internetu.
5. Dozwolona jest zmiana koloru włosów, brwi i paznokci; fryzury, ubrania i makijażu (uwzględniając w tym sztuczne rzęsy); dodatków: biżuterii, okularów, pasków, nakryć głowy (lub innych ozdób włosów), rękawiczek, toreb, zegarków. Można również stosować maski nadające simom realistyczności (kąciki ust, kąciki oczu, pieprzyki, zmarszczki) ZA WYJĄTKIEM masek na nos.
6. NIEDOZWOLONE JEST: używanie soczewek kontaktowych, ingerencja w budowę sima, karnację ciała, rysów twarzy i koloru oczu. Wszyscy użytkownicy, którzy posiadają jakieś zamienniki skóry lub tęczówek, na czas charakteryzacji konkursowego sima powinni przenieść te pliki z folderu Downloads/Mods w inne miejsce.
7. Ze względu na anonimowy charakter konkursu, gotową pracę wysyłacie bezpośrednio do mnie (http://forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=21511) do dnia 31.08.2012 r., do godziny 22:00. Wszystkie metamorfozy, które spełniają wymagania regulaminu konkursu, zostaną umieszczone w odpowiednim temacie, w zależności od tego czy dotyczą one gry The Sims 2 (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63839) czy The Sims 3 (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63840).
8. Po upłynięciu przewidzianego czasu na realizację zadania w obu tematach, gdzie prezentowane są Wasze prace, zostanie utworzona sonda, w której może głosować każdy użytkownik forum thesims.pl. Zostanie ona zamknięta 07.09.2012, o godzinie 22:00.
9. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi po dokładnym obliczeniu głosów i sprawdzeniu sondy.
WAŻNE!
NIE WOLNO GŁOSOWAĆ NA SWOJĄ PRACĘ! W PRZYPADKU ZAISTNIENIA TAKIEJ SYTUACJI, UŻYTKOWNIK ZOSTANIE ZBANOWANY NA OKRES 1 MIESIĄCA I ZDYSKWALIFIKOWANY Z KONKURSU. W PRZYPADKU ZAKŁADANIA MULTIKONT, BAN BĘDZIE PERMANENTNY.
10. Zwycięzca sierpniowej edycji MTU! zostanie nagrodzony na okres jednego roku rangą Stylista uroków lata (TS2)/Stylistka uroków lata (TS2); Stylista uroków lata (TS3)/Stylistka uroków lata (TS3) w wybranym przez siebie kolorze.
UWAGA! W przypadku zbyt małej ilości chętnych (poniżej dwóch na jedną kategorię) konkurs zostanie zawieszony.
http://i.imgur.com/dHJr5.png
SZCZEGÓŁY KONKURSU:
Jadźka Kowal uwielbia swoją pracę - od kilku lat pracuje jako pielęgniarka w miejscowym szpitalu. Chętnie zajęłaby się dalszym rozwojem kariery, jednak w głębi duszy czuje, że przez swoje ambicje zawodowe zaniedbuje rodzinę. Pierwsze promienie słońca zmusiły ją do refleksji: słoneczne lato to przecież idealny czas na poprawę stosunków z najbliższymi! Letnie wyjazdy pozwalają na regenerację sił i naładowują simów pozytywną energią. Wspólny wypoczynek z dala od zgiełku zakorkowanego miasta potrafi zdziałać cuda! Pomóż Jadźce urzeczywistnić wakacyjne plany i spraw jej na tę okazję świeży, młodzieńczy wygląd, dzięki któremu wszystkie troski odejdą w niepamięć a ona sama wreszcie poczuje się szczęśliwa i wypoczęta u boku kochającego męża i dwójki dokazujących dzieciaków!
Morgana Wolff postanowiła się zbuntować i wbrew woli męża wyjechać na upragnione wakacje! Rutyna, która zaczęła wkradać się w ich małżeństwo i pracoholizm Thorntona, zaczęły ją powoli przytłaczać. Jak na artystyczną duszę przystało, Morgana nie ma zamiaru się oszczędzać - chce wreszcie poszaleć i dać się ponieść beztroskiej zabawie, która niewątpliwie jest znakiem rozpoznawczym letnich upałów. Zafunduj jej niezapomniany, wakacyjny look, który poruszy serca męskiej części plażowiczów! Spraw, aby zapracowany Thornton zzieleniał z zazdrości, oglądając zdjęcia swojej żony, szalejącej na falach wśród sympatycznych mieszkańców wyspy!
Simki do pobrania
1. JADŹKA KOWAL (TS2) (http://www.sendspace.pl/file/78d1bfdc80e3492a2ae3d06/make-them-up-sierpien-2012)
2. MORGANA WOLFF (TS3) (http://www.sendspace.pl/file/75fd834198257710b245721)
A więc, drodzy forumowicze - do dzieła! Mam nadzieję, że uczestnictwo w konkursie będzie dla Was przyjemnością. Życzę wszystkim wspaniałych pomysłów i cudownych metamorfoz, które nacieszą oko reszty naszej forumowej społeczności! :) Jeśli macie jakieś pytania bądź sugestie, piszcie śmiało w tym temacie.
Chciałabym również serdecznie podziękować Liv i Gingersowi (Irreplaceable) za pomoc w konkursie i przetransportowanie Jadźki na Sendspace'a :D
Hej, mam pytanko, wywaliłam wszystkie skiny jakie znalazłam w packages i dalej mam ten defaultowy..nie wiem jak on się nazywa i czy mógłby zostać?
http://i.imgur.com/07Qxw.jpg
przepraszam za kłopot :P
A ja mam takie pytanie odnośnie podsyłania Tobie pracy. Czy to mają być wyłącznie linki do zdjęć, czy np. muszę napisać to w takiej postaci, jakbym sama chciała wstawić posta, tzn. z całym formatowaniem [img], [center], [color] itp., itd., żebyś tylko skopiowała to i wstawiła bez żadnej dodatkowej pracy? (mam nadzieję, że rozumiesz, co mam na myśli ;))
ultraviolence
17.08.2012, 17:19
Hej, mam pytanko, wywaliłam wszystkie skiny jakie znalazłam w packages i dalej mam ten defaultowy..nie wiem jak on się nazywa i czy mógłby zostać?
http://i.imgur.com/07Qxw.jpg
przepraszam za kłopot :P
No, nie bardzo. Widać zbytnią różnicę pomiędzy oryginalnym skinem a tym, który ma Twoja simka. Wydaje mi się, że to skórka Ephemery, Lemonleaf albo Subaxi, chociaż najbardziej skłaniam się ku tej pierwszej. Poszukaj dobrze - skoro skin pojawia się w grze, na pewno siedzi gdzieś w folderze Mods... Nie ma innej opcji. W nazwie zamiast oczywistego wyrazu "skin", może być też coś w rodzaju: "light"/"pale"/"tan"/"dark" z dodaniem wyrazu "default" bądź "replacement". Jeśli dobrze pamiętam, jedna wersja skórek Ephemery nazywa się dokładnie tak: "E-skinDefault-M-WEAK" (dla kobiety zamiast "M", jest "F"). Miałam ją jakiś czas w grze, potem przerzuciłam się na inną.
A, i nie ma żadnego problemu, od tego jest ten wątek, aby pytać i zgłaszać swoje wątpliwości :D
A ja mam takie pytanie odnośnie podsyłania Tobie pracy. Czy to mają być wyłącznie linki do zdjęć, czy np. muszę napisać to w takiej postaci, jakbym sama chciała wstawić posta, tzn. z całym formatowaniem [img], [center], [color] itp., itd., żebyś tylko skopiowała to i wstawiła bez żadnej dodatkowej pracy? (mam nadzieję, że rozumiesz, co mam na myśli ;))
Malin, najlepiej, aby wszystko było już przygotowane - w końcu to Wasza praca a nie moja. Ja pełnię tu funkcję pośrednika, nikogo więcej. No i najlepiej nie bawić się w żadne nagłówki w formie zdjęcia, bo nie będzie to miało najmniejszego sensu. Sugeruję tylko dodanie samego napisu "Metamorfoza" z różnymi bajerami, typu: kolor, rozmiar czcionki, pogrubienie, itd., a numerek dopiszę już sama. Tak chyba byłoby najlepiej.
Niech mi ktoś, proszę, wytłumaczy, dlaczego nie można używać soczewek? To nie jest ingerencja w geny, to tylko soczewki. Jeśli my możemy za ich pomocą zmienić kolor oczu, to czemu simy nie mogą?
tak do skin od ephemery, wywaliłam go, ale jest jeszcze jakiś inny, pod tajemnicza nazwą :|
@vatri: a ja się zastanawiam, dlaczego można stosować wszystkie maski oprócz masek na nos. Moim zdaniem to jest taka sama ingerencja w wygląd jak np. zmarszczki.
Ale ja mam jedno pytanie: czy mogę mieć default cienia do powiek jaki jest na oryginalnej simce? Tak czy siak go zmienię, więc po metamorfozie go na mojej pracy nie będzie. A trochę ciężko mi go znaleźć w folderze downloads.
http://i.imgur.com/aCGqi.jpg
usunęłam wszystkie podejrzane nazwy i eskiny i w ogóle skiny , a dalej jest jakiś inny...
zrobiłam tylko jedną fotkę na szybko :x
ultraviolence
18.08.2012, 11:05
Niech mi ktoś, proszę, wytłumaczy, dlaczego nie można używać soczewek? To nie jest ingerencja w geny, to tylko soczewki. Jeśli my możemy za ich pomocą zmienić kolor oczu, to czemu simy nie mogą?
Vatri, pozostajemy przy takich kolorach oczu, jakie mają simki w oryginale. Bez żadnych zamienników i bez soczewek - tak jest po prostu sprawiedliwiej. Nie chciałabym, aby kolor oczu (albo, o zgrozo, jakość takich soczewek) stał się głównym czynnikiem decydującym o wygranej, bo tutaj chodzi przede wszystkim o dobranie odpowiedniego makijażu i fryzury. Na tym właśnie polega ten konkurs.
@vatri: a ja się zastanawiam, dlaczego można stosować wszystkie maski oprócz masek na nos. Moim zdaniem to jest taka sama ingerencja w wygląd jak np. zmarszczki.
Aoi, już Ci odpowiadam: jeśli podkreślisz urodę sima kącikami do ust, to czy będzie to tak samo wyraźna zmiana, jak w przypadku użycia maski na nos? Nie sądzę. Dobrze dobrana maska na nochal, potrafi diametralnie zmienić wygląd całego sima - równie dobrze mogłabyś użyć jakiegoś innego skina niż oryginalny, aby uzyskać ten sam efekt. Chociaż nos z profilu będzie wyglądał identycznie, jak przed nałożeniem maski, z przodu będzie prezentował się całkowicie inaczej. Taki zabieg może zmienić jego kształt, szerokość, ułożenie skrzydełek nosa czy nawet pozorną wielkość. Pieprzyki czy kąciki oczu/ust są mniej inwazyjne od masek na nos i dlatego zdecydowałam, że ich użycie będzie dozwolone w tej edycji. Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne :)
Ale ja mam jedno pytanie: czy mogę mieć default cienia do powiek jaki jest na oryginalnej simce? Tak czy siak go zmienię, więc po metamorfozie go na mojej pracy nie będzie. A trochę ciężko mi go znaleźć w folderze downloads.
Co do tego cienia - jeśli nie różni się zbytnio od oryginału, to nie widzę problemu. W przeciwnym wypadku możesz skorzystać z fotki, którą zamieściłam w regulaminie. Jeśli napis Ci przeszkadza, usuń go w programie graficznym (z Jadźki akurat będzie łatwo), tylko dopisz pod spodem, skąd pochodzi zdjęcie.
Ostatnie dwa zdania kieruję właściwie do wszystkich - jeśli z jakiś powodów nie możecie użyć wizerunku któregoś sima przed metamorfozą, skorzystajcie z moich fotek.
http://i.imgur.com/aCGqi.jpg
usunęłam wszystkie podejrzane nazwy i eskiny i w ogóle skiny , a dalej jest jakiś inny...
zrobiłam tylko jedną fotkę na szybko :x
Już jest zdecydowanie lepiej, ale różnica jest wciąż widoczna. Mam też wątpliwości co do pomadki, ale może to właśnie wina tego skina. Easey, może po prostu przenieś cały folder Mods na pulpit i ściągnij tylko to, co będzie Ci potrzebne do przygotowania prezentacji? Nie będzie chyba tego wiele, co? :D Po przesłaniu pracy, mogłabyś usunąć te rzeczy i na powrót wsadzić swoje dotychczasowe dodatki. Inny pomysł nie przychodzi mi do głowy...
@down:
Masz dużo czasu, więc sądzę, że coś wymyślisz :)
jasne, ale jeszcze się nie zdecydowałam :P pokombinuję coś jeszcze ;)
O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam :D
ultraviolence
18.08.2012, 13:37
O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam :D
Ja mam defaulty makijażu od Bruno, więc jeśli nie są od niego (od niej?), to raczej nie pomogę Ci go zlokalizować :> Wiem, Aoi, wiem, w końcu sama jestem kobietą i sztuka makijażu mi nie obca :D Jednak w rzeczywistości nawet najlepszy make-up nie zmieni Ci ułożenia skrzydełek nosa, a simowe maski to potrafią. Spoko, pisz do woli, postaram się udzielić odpowiedzi na każde pytanie/wątpliwość/wpisz sobie co tam chcesz :D
Mam problem bo nie mogę zmniejszyć zdjęcia do pożądanych rozmiarów ; /
Najprościej/najszybciej/dostępne dla każdego - Paint -> Obraz -> Rozciągnij/Pochyl i w opcjach rozciągania zmniejszasz, żeby zachować proporcje. Potem możesz ustawić obrazek tak, aby móc go dobrze wykadrować i wpisać odpowiedni rozmiar w Obraz -> Atrybuty.
Jak zapiszesz w PNG jakość będzie taka sama jak przed przeróbką.
W czym problem?
@down: na ogół pracuję w PS, ale jak mam na szybkości dopasować rozmiar, to zawsze Paint jest najlepszym przyjacielem. Pół minuty i po robocie, a zapis w PNG naprawdę nie szkodzi jakości. (: No ale jak kto woli.
w Paincie bym nie ryzykował, możesz to zrobić chociażby GIMPem, w google powinnaś znaleźć co i jak
można dodawać pieprzyki/piegi za pomocą CAS, czy tylko za pomocą "maski kostiumowej" ?
(chodzi o ts3)
I czy można byłoby wstawić link na samej górze forum do tematu/działu, bo nie wygodnie się biega po całym, a chciałbym mieć pod ręką.
Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /
o. ! i mam jeszcze pytanko.
Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?
o. ! i mam jeszcze pytanko.
Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?
Co do obróbki graficznej myślę, że można, ponieważ w obu dotychczasowych prezsntacjach zdjęcia są obrobione, a zostały przyjęte do konkursu :)
Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /
A w którym w końcu programie to skalujesz? Jeśli rozciąga Ci obraz, to znaczy, że nie zaznaczyłaś opcji skalowania proporcjonalnego. Ściągnij tego Gimpa, otwórz w nim obraz, potem wejdź w Obraz -> Skaluj obraz i tam zmień wymiary. Nie dopasowuj na siłę do wymiarów 800x450, tylko wpisz np. samą wysokość (450), a program automatycznie dopasuje Ci szerokość tak, aby nie zniekształcić całego obrazu. Może być trochę mniejsza, to nie szkodzi, ważne, aby nie przekroczyło ani wartości 800, ani 450 (no a w przypadku zdjęcia z gry oczywiście 800x600).
Ja używam głównie Gimpa, ale jak potrzebuję coś zrobić na szybko i nie chce mi się czekać na załadowanie programu, to zmniejszam w zwykłej przeglądarce grafiki Irfan View. Dwa kliknięcia i po kłopocie.
ultraviolence
19.08.2012, 13:03
@Tapas: Mucha, Motyka i Malin w zasadzie powiedzieli już wszystko, ale od siebie chciałabym jeszcze dodać, że programem graficznym godnym polecenia jest również PhotoFiltre. Zajmuje mało miejsca (po instalacji, raptem 3-4 MB ), jest praktyczny i łatwy w obsłudze. Na dodatek, jakby ktoś sobie życzył, istnieje polska wersja. Można ściągnąć go z pierwszej lepszej strony z darmowym oprogramowaniem (tak, jest bezpłatny). Co do faktycznego rozmiaru zdjęć, te podane w regulaminie są tylko przykładowymi wartościami - fotki mogą być mniejsze w pionie albo w poziomie, nie ma problemu. Ważne tylko, żeby nie przekraczały dozwolonego rozmiaru.
@Lubie: Pieprzyki i piegi są dozwolone w każdej postaci, więc to nie ma znaczenia. Obróbka zdjęć również, byle została wykonana przez Ciebie a nie koleżankę. Pamiętajcie tylko, by nie przesadzić :D - ostatnie zdanie tradycyjnie kieruję do wszystkich.
Ja mam takie pytanie- czy przy ogłaszaniu wyników będzie powiedziane, która simka była czyja?;)
ultraviolence
22.08.2012, 20:26
Ja mam takie pytanie- czy przy ogłaszaniu wyników będzie powiedziane, która simka była czyja?;)
Jedno wiem na pewno: zwycięzcy konkursu nie pozostaną anonimowi :D A co do reszty - wszystko zależy od tego, jaką decyzję podejmiecie w tej sprawie. Mogę się dostosować, nie ma problemu.
Pink Panther
22.08.2012, 20:37
Ja tam jestem ciekaw, która była czyja - po konkursie i tak to chyba nie ma większego znaczenia, a i tak byśmy sobie powiedzieli :D
A czy mogę użyć masek powiększających źrenicę i nadające błysk tęczówkom?
ultraviolence
27.08.2012, 23:47
A czy mogę użyć masek powiększających źrenicę i nadające błysk tęczówkom?
Raczej nie, bo taki sam efekt mogłabyś uzyskać, używając zamienników.
marandile
28.08.2012, 09:11
może by skrócić czas zgłaszania prac i rozpocząć głosowanie już w tym tygodniu?
Ja jednak byłabym za tym, żeby jeszcze poczekać, ostatnio nie mam zupełnie czasu, żeby odpalic grę, a może do piątku uda mi się jeszcze coś zrobić.
ultraviolence
28.08.2012, 11:44
może by skrócić czas zgłaszania prac i rozpocząć głosowanie już w tym tygodniu?
Największa robota, czyli stylizowanie simki trwa do końca wakacji (dosłownie), więc tu nie widzę problemu. A skracać termin tylko ze względu na głosowanie? Hmm... Przecież to nie wymaga wiele czasu - nawet wtedy, kiedy ktoś od września rozpoczyna naukę. Wchodzisz na dwie minuty, oddajesz głos i z powodzeniem możesz się wylogować. Poza tym, pierwszy tydzień września w szkołach nie jest jeszcze tak inwazyjny w porównaniu do tego, co dzieje się później :) Myślę, że zostawimy to tak, jak jest.
Ja jednak byłabym za tym, żeby jeszcze poczekać, ostatnio nie mam zupełnie czasu, żeby odpalic grę, a może do piątku uda mi się jeszcze coś zrobić.
Ja tak samo. Wielkich umiejętności nie mam, ale chętnie wzięłabym udział w zabawie. Niestety komp mi zdechł, więc jestem póki co odcięta od Simsów, ale może uda mi się coś ruszyć w tym kierunku i skracanie terminu zgłaszania prac jest mi - i chyba nie tylko mi? - nie na rękę.
Skoro od początku był podany termin, to trzymajmy się go, chyba, że nastaną bardzo specjalne okoliczności i konkurs trzeba będzie skrócić/przyspieszyć.
Haha, szczerze ? Po co skracać termin, jak czas tylko do piątku (czyt. niespełna 3 dni) . Zagłosować zawsze można w weekend, co nie ?
I tak jak powiedziała UltraHela.
Poza tym, pierwszy tydzień września w szkołach nie jest jeszcze tak inwazyjny w porównaniu do tego, co dzieje się później
ultraviolence
29.08.2012, 17:07
Ewentualnie, gdybyście sobie życzyli, mogę przedłużyć termin składania prac o te dwa dni, czyli o weekend. W takiej sytuacji głosowanie rozpoczęłoby się od poniedziałku.
To tylko taka moja luźna propozycja, kierowana głównie ku osobom, które chciałyby wziąć udział w konkursie, ale czas im na to nie pozwala.
Pink Panther
31.08.2012, 21:26
A ja mam takie pytanie - zawsze, kiedy prace nie były anonimowe, nie można było pisać, na kogo się głosowało - czy w tej anonimowej edycji można napisać np. "Gratuluję zwycięzcy, co prawda głosowałem na metamorfozę numer x, ale ta też jest niezła" albo "A ja jestem za pracą x!"? ;)
Przynajmniej ci, którzy wstawili, wiedzieliby, kto na nie głosował :D
Jestem za! (bo w przypadku kilku prac w ts2 udało mi się odgadnąć autorów xD)
I'm so curious, yeah! =D
ultraviolence
02.09.2012, 11:11
Wydaje mi się, że takie rzeczy lepiej zostawić dla siebie... W czym niby mają pomóc lub jaki cel mają komentarze, które dla przykładu, podał Klusek? Jasne, że autorowi pracy A będzie miło, ale jeśli równocześnie napiszesz, że praca B była beznadziejna, to wydaje mi się, że to jest nie na miejscu. Jak dla mnie, takie gadanie (lub pisanie, jak kto woli) jest całkowicie zbędne - w końcu wyniki sondy będą mówiły same za siebie, prawda? :)
Tak więc ta kwestia, póki co, pozostaje niezmienna.
A chociaż wiemy się, kto jest autorem danej pracy ??
Można to zrobić np. tak:
1. Praca nr X, autor A
2. Praca nr Y, autor B
3. Praca nr Z, autor C
4. Praca nr Ż, autor D
(i tak dalej)
ultraviolence
02.09.2012, 14:28
A chociaż wiemy się, kto jest autorem danej pracy ??
Nie wiemy :) Zresztą, konkurs miał być anonimowy, więc zgodnie z oczekiwaniami - jest. Ale...
...Lubie, Klusek wyszedł już jakiś czas temu z identyczną propozycją jak Twoja i zgodziłam się, pod warunkiem, że na ten temat wypowie się więcej osób - i tak też się stało. Skoro większość chce dowiedzieć się, która praca była czyja, nie pozostawiacie mi wyboru :) Jeśli chcecie poznać autorów poszczególnych prac, po zamknięciu sondy i oficjalnym ogłoszeniu wyników, zedytuję każdy post z prezentacją i wstawię nicka osoby, która ją przygotowała. Ciekawscy mogą tam zajrzeć i sobie oglądnąć. Może być?
Tak mi się jeszcze nasunęło na myśl, odnośnie formy komentarzy przedstawionych przez Kluska... Głosujecie anonimowo, więc pozostańcie anonimowi aż do końca (przynajmniej pod tym jednym względem). Czy autor prezentacji A, koniecznie musi wiedzieć, że oddaliście na niego swój głos? Sądziłam, że robiliście to bezinteresownie... :P No, to tyle w tym temacie.
pff, miało być "dowiemy" a nie "wiemy". X)
Dobra, to ja już kończę. <3
@uv: Faktycznie, dopiero teraz zauważyłam... No, ale nic, nie będę spamować, bo nie wypada B)
ultraviolence
07.09.2012, 21:03
Sondy właśnie zostały zamknięte. Chciałam tylko powiedzieć, że oficjalne wyniki konkursu z obu edycji zostaną ogłoszone dopiero po dokładnym sprawdzeniu głosów.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.