PDA

Zobacz pełną wersję : Automatyczna wróżka

she
13.07.2004, 10:17
Tak , chodzi o tą automatyczną wróżke co stoi w abarakadabrowie. Tu właśnie wszystko o niej. Możecie powiedziweć jakią przepowiednie mówi wam najczęściej i czy się sprawdza. dziwny temat , ale mam nadzieję , że go nie było.... :huh: :P :D :)

Sebastian
13.07.2004, 10:40
mi powiedziała przepis na magiczny biszkopt

bloodwave
13.07.2004, 13:14
a mi cały czas gadała to samo.....to sie wkurzłam...i juz z niej nie korzystam...straciłam na niej około 200 simoleanó :P a przepisu na nektar i biszkopt świnia nie podała :D

Swimfan
13.07.2004, 13:29
ja mam przepis na biszkopt i na nekter (oczywiscie magczne) a i jeszcze jakies glupoty gadala

she
13.07.2004, 15:00
Tak , mi gada różne rzeczy i o nektarze i o biszkopcie i o innych rzeczasch.... Ale jak mi o krysztale mówi to mi nie rośnie :blink:

mikebal
13.07.2004, 15:36
a podacie te przepisy??? :rolleyes:

Zong
15.07.2004, 21:59
Wszyscy się pchają na gotowe! A to magiczne lustro, które gwiazdki dodaje, a to kody, a to solucja-tylko przeczytacie i już wszystko wiecie!!! Mi wróżka gadała tylko głupoty, nic o nektarze i biszkopcie, pół dnia stałam, a ona blablablabla... Jak się simce humorek zepsół to wskoczyłam do domu. Ale się nie poddaje i będę słuchała tych głupot, byle by poznać przepis!

she
16.07.2004, 09:58
Będę tak miła i wam przepis podam:
Magiczny nektar: Winorona , Winogrona , Pot Ropuchy
Magiczny biszkopt: Proszek do pieczenia , Masło , Pył Chochlików.

Pinia
16.07.2004, 10:09
ja z tej wróżki nie kożystałam póki nie dowiedziałam sie że daje przepis na nektar, i biszkopt :lol:

ashon
16.07.2004, 17:03
A o jaką chodzi? Która to jest? Nigdy nie widziałem automatycznej wróżki. Gdzie stoi?

@aneta@
16.07.2004, 17:12
właśnie o którą chodzi ja też nie kojarze (pewnie z niej korzystałam ale coś nie kojarze jej) :huh:

Zong
16.07.2004, 21:38
Jak wejdziecie do Abrakadabrowa, to w tym "wesołym" widoku jest taka mała budka, a w niej siedzi wróżka z kulą. Mozecie wrzucić monete(2$) i ona coś tam gada. Może powiedzieć głupstwa lub przepis.

ashon
17.07.2004, 09:10
Aha, to już wiem jaka. Często tak wrzucam monety, ale ona mi gada jakieś głupoty, coś w stylu "lepiej z tym skończ, bo skończy się to dla ciebie tragicznie". I się domyślaj o co chodzi.

Nindë
17.07.2004, 10:03
Ja wrzuciłam kupe simolenow a przepisow mi nie podala...Cham z niej jeden.. ^_^ :mellow: ...Tylko jakies glupoty...

Elún
17.07.2004, 14:28
Originally posted by ela@Jul 17 2004, 11:03 AM
Ja wrzuciłam kupe simolenow a przepisow mi nie podala...Cham z niej jeden.. ^_^ :mellow: ...Tylko jakies glupoty...
Mi też bardzo często nie daje przepisu i muszę simoleany tracić!! :angry: Głupia <_<

Zong
17.07.2004, 21:04
Ale kiedyś MUSI podać przepis.... Kiedy to niewiadomo......

Martek
30.07.2004, 11:52
Tak , chodzi o tą automatyczną wróżke co stoi w abarakadabrowie. Tu właśnie wszystko o niej. Możecie powiedziweć jakią przepowiednie mówi wam najczęściej i czy się sprawdza. dziwny temat , ale mam nadzieję , że go nie było....&nbsp; &nbsp;

Nawiasem mówiąc tto aautomatyczna wróżka to jest która?? Mara??

Kama2002
30.07.2004, 12:17
Nie, stoi taka w Abrakadobrowie w takiej budzie. Mara to jedna ze sprzedawczyń :)

Martek
31.07.2004, 08:23
Buda, buda, buda?? Jaka znów buda. W budzie a właśiwie w budce stoi taka baba u któej mozna kupić gałęzie winogron i czegoś tam jeszcze!

Kama2002
31.07.2004, 11:21
http://www.thesims.pl/screenshots/abrakadabra/12.jpg

She-chan
31.07.2004, 17:24
A co daje taki nekjtar/biskzopt|?

Foczki
04.08.2004, 19:09
śa tajemnicze. Biszkopt zmienie twojego sima głowę w osła główkę. A nektar nie pamiętam:P

bloodwave
04.08.2004, 19:26
a nektar daje właściwości ducha czyli przechodznie prze sciany

Lillian
04.08.2004, 21:25
U mnie było jak u większości.Gadała i paplała,przesiedziałam tam 1 dzień,no ale dała ten przepis na biszkopt i nektar.A tak to ona jakaś dziwna jest.Ciekawe po co programiści ją tam dali.:o Pewnie dla jaj. ^_^

bloodwave
04.08.2004, 23:37
no bo jak i magia to i wróżka a czy żywa czy maszyna co to za różnica :P

Kama2002
04.08.2004, 23:49
Musieli dodać jakiś humorystyczny wątek. Właśnie to uwielbiam w tej grze :lol:

bloodwave
04.08.2004, 23:51
^_^ taaaaaaaaaaaaaaaa bo czym była by ta gra bez tego humoru?? :D np: dzwoni telefon ja raz dwa koncze kompiel leeeeeeece a tu:
pomyłka
szału idzie dostac :D

Kama2002
04.08.2004, 23:58
O tak :D To jest cudowne :D Telefony są najlepsze :D Nawet kiedyś robiłyśmy sobie jaja telefoniczne tymi tekstami :D Są zabójcze:
Udało ci się szczęśliwie przebrnąć przez automatyczną linię pomocy producenta gier komputerowych. Twoje wysiłki zostały nagrodzone. Otrzymujesz 850 Simoleonów. (To tylko żart!)

Koniec jest bliski. Pamiętaj, ostrzegaliśmy. (To tylko żart!)

Burmistrz docenił zapał, a jakim poświęcasz się ocenie działania lokalnych władz. Otrzymujesz prezent w wysokości 950 Simoleanów. (To tylko żart!)

Bogaty wujek nie zapomniał o tobie w swoim testamencie. Dziedziczysz 1350 Simoleanów. (To tylko żart!)

Dziś nie było cię w pracy. Jeden dzień to nie problem, ale jeśli stanie się to twoim nawykiem, wyrzucą cię z pracy. (To tylko żart!)

Oni wkrótce przybędą. Dwa razy pomyśl, nim otworzysz drzwi. (To tylko żart!)

Twój film wygrał w programie „Śmiech to zdrowie”. Dostajesz 150 Simoleanów nagrody. (To tylko żart!)

Siemanko, co u was? Tak sobie właśnie siedzę i myślę, czy by nie wpaść do was. (To tylko żart!)

Ponieważ jesteś Wiosną/Latem/Jesienią/Zimą, twój dom powinien zostać pomalowany we wiosenne/w letnie/w jesienne/w zimowe kolory, aby twoje życie toczyło się w pełnej harmonii. (To tylko żart!)

Właśnie czytam po raz trzeci wczorajszą gazetę, ale może u ciebie będzie dzisiejsza? Niedługo wpadnę. (To tylko żart!)

Właśnie naprawiamy twoją linię telefoniczną. Nie podnoś słuchawki, gdy telefon znów zadzwoni. (To tylko żart!)

Babcia/Dziadek dała/dał mi 100 Simoleanów za dobre stopnie w szkole! (To tylko żart!)

Dzień dobry, tu SimCity Taxi Sp. Z o.o. Potrzebna podwózka? Jeśli tak, to jedna z naszych taksówek za chwilę podjedzie. (To tylko żart!)

Dziękujemy za telefon, tu Wakacyjne biuro podróży. Czy chcesz skorzystać z oferty promocyjnej „Ucieczka na Wyspę”? (To tylko żart!)
Zmieniłeś zdanie? Rozumiemy to i mamy nadzieję, że przypomnisz sobie o naszym biurze, gdy znów zechcesz wyjechać. (To tylko żart!)

Dziękujemy, że pamiętałeś o Starówkowych Trolejbusach. Czy życzysz sobie, byśmy wysłali do ciebie jeden z naszych pojazdów? (To tylko żart!)
Zmieniłeś zdanie? Gdy się zdecydujesz, zadzwoń ponownie, a wyślemy do ciebie jeden z naszych Starówkowych Trolejbusów. (To tylko żart!)

Czy chcesz pojechać do dzielnicy showbiznesu? Jeśli tak, wyślemy po ciebie samochód, gdy tylko będzie to możliwe. (To tylko żart!)
Trzeba było zdecydować się wcześniej; tylko marnujesz mój czas! (To tylko żart!)

Dziękujemy za skontaktowanie się z Liniami Balonowymi Abrakadabrowa. Wiatr wieje we właściwym kierunku. Czy chcesz, żebyśmy przygotowali przelot? (To tylko żart!)
Prawie w pobliżu unosi się balon. Zadzwoń ponownie, gdy zdecydujesz się na przelot. (To tylko żart!)

Dzień dobry. Ja w sprawie ogłoszenia. No jak to, jakiego? Dziennik Wschodni, rubryka Ogłoszenia Matrymonialne! A, to przepraszam, pomyłka.

Twój jasnowidz właśnie eksplodował. Czy wiesz coś o samo spełniających się przepowiedniach? (To tylko żart!)

(To nasze teksty :D) A mój kolega zdobył telefon wychówy i zadzwonił do niej z tekstem: "To PAN zamiawiał striptizerkę? Gdzie mamy przyjechać?" i się rozłączył :D I tak mu już nic nie zrobi, bo się przepisał do innej szkoły :P

bloodwave
05.08.2004, 00:00
ej kama dobre dobre............ale to był żąrt? czy serio to wszystko się zdarzyło? bo nie moge rozkminić...ja fanka barbi :lol: :lol: :lol:

Kama2002
05.08.2004, 00:02
Te teksty są z TS i tak dzwoniłyśmy (no, oprócz tego ogłoszenia w Dzienniku Wschodnim :D), a to z kolegą i wychówą to prawda :D

Swimfan
05.08.2004, 00:03
jeszcze zapomnialas dodac jednego polaczenia:
masz hulajnogę?

Kama2002
No tak! To też jest zajefajne! :D

bloodwave
babocho.................ja żartowałam................ <_< czy tego nie widac po fance barbi??? :lol:

Kama2002
05.08.2004, 00:12
Hmm... Cóż, mówiłam już, że jestem troszkę przymulona (ciiii, wcale nie jestem na haju :P) po tym naszym weselu :D

bloodwave
05.08.2004, 00:25
a ja sie chyba zakochałam w męskim odpowiedniku człowieka................ :wub:

Nindë
05.08.2004, 10:17
Originally posted by Kama2002@Aug 4 2004, 11:58 PM
O tak :D To jest cudowne :D Telefony są najlepsze :D Nawet kiedyś robiłyśmy sobie jaja telefoniczne tymi tekstami :D Są zabójcze:
Udało ci się szczęśliwie przebrnąć przez automatyczną linię pomocy producenta gier komputerowych. Twoje wysiłki zostały nagrodzone. Otrzymujesz 850 Simoleonów. (To tylko żart!)

Koniec jest bliski. Pamiętaj, ostrzegaliśmy. (To tylko żart!)

Burmistrz docenił zapał, a jakim poświęcasz się ocenie działania lokalnych władz. Otrzymujesz prezent w wysokości 950 Simoleanów. (To tylko żart!)

Bogaty wujek nie zapomniał o tobie w swoim testamencie. Dziedziczysz 1350 Simoleanów. (To tylko żart!)

Dziś nie było cię w pracy. Jeden dzień to nie problem, ale jeśli stanie się to twoim nawykiem, wyrzucą cię z pracy. (To tylko żart!)

Oni wkrótce przybędą. Dwa razy pomyśl, nim otworzysz drzwi. (To tylko żart!)

Twój film wygrał w programie „Śmiech to zdrowie”. Dostajesz 150 Simoleanów nagrody. (To tylko żart!)

Siemanko, co u was? Tak sobie właśnie siedzę i myślę, czy by nie wpaść do was. (To tylko żart!)

Ponieważ jesteś Wiosną/Latem/Jesienią/Zimą, twój dom powinien zostać pomalowany we wiosenne/w letnie/w jesienne/w zimowe kolory, aby twoje życie toczyło się w pełnej harmonii. (To tylko żart!)

Właśnie czytam po raz trzeci wczorajszą gazetę, ale może u ciebie będzie dzisiejsza? Niedługo wpadnę. (To tylko żart!)

Właśnie naprawiamy twoją linię telefoniczną. Nie podnoś słuchawki, gdy telefon znów zadzwoni. (To tylko żart!)

Babcia/Dziadek dała/dał mi 100 Simoleanów za dobre stopnie w szkole! (To tylko żart!)

Dzień dobry, tu SimCity Taxi Sp. Z o.o. Potrzebna podwózka? Jeśli tak, to jedna z naszych taksówek za chwilę podjedzie. (To tylko żart!)

Dziękujemy za telefon, tu Wakacyjne biuro podróży. Czy chcesz skorzystać z oferty promocyjnej „Ucieczka na Wyspę”? (To tylko żart!)
Zmieniłeś zdanie? Rozumiemy to i mamy nadzieję, że przypomnisz sobie o naszym biurze, gdy znów zechcesz wyjechać. (To tylko żart!)

Dziękujemy, że pamiętałeś o Starówkowych Trolejbusach. Czy życzysz sobie, byśmy wysłali do ciebie jeden z naszych pojazdów? (To tylko żart!)
Zmieniłeś zdanie? Gdy się zdecydujesz, zadzwoń ponownie, a wyślemy do ciebie jeden z naszych Starówkowych Trolejbusów. (To tylko żart!)

Czy chcesz pojechać do dzielnicy showbiznesu? Jeśli tak, wyślemy po ciebie samochód, gdy tylko będzie to możliwe. (To tylko żart!)
Trzeba było zdecydować się wcześniej; tylko marnujesz mój czas! (To tylko żart!)

Dziękujemy za skontaktowanie się z Liniami Balonowymi Abrakadabrowa. Wiatr wieje we właściwym kierunku. Czy chcesz, żebyśmy przygotowali przelot? (To tylko żart!)
Prawie w pobliżu unosi się balon. Zadzwoń ponownie, gdy zdecydujesz się na przelot. (To tylko żart!)

Dzień dobry. Ja w sprawie ogłoszenia. No jak to, jakiego? Dziennik Wschodni, rubryka Ogłoszenia Matrymonialne! A, to przepraszam, pomyłka.

Twój jasnowidz właśnie eksplodował. Czy wiesz coś o samo spełniających się przepowiedniach? (To tylko żart!)

(To nasze teksty :D) A mój kolega zdobył telefon wychówy i zadzwonił do niej z tekstem: "To PAN zamiawiał striptizerkę? Gdzie mamy przyjechać?" i się rozłączył :D I tak mu już nic nie zrobi, bo się przepisał do innej szkoły :P
A z tymi pieniedzmi to chyba nie jest zart..Jak mi powie ze np. wygralam 850 $ to tyle mi wplywa na konto.. :D

she
05.08.2004, 10:48
Bo z pieniędzmi to nie jest żart!

Kama2002
05.08.2004, 11:14
No nie jest, ale ja dzwoniłam z tymi tekstami do ludzi i jaja telefoniczne sobie robiłam :P I dlatego (To tylko żart!)...

Nindë
05.08.2004, 11:33
Originally posted by Kama2002@Aug 5 2004, 11:14 AM
No nie jest, ale ja dzwoniłam z tymi tekstami do ludzi i jaja telefoniczne sobie robiłam :P I dlatego (To tylko żart!)...
Do ludzi!!!!??...Ale tak na serio!!..Dzwonilas??...

Kama2002
05.08.2004, 12:30
Tak. (To nie jest złamanie regulaminu, za za małą ilość słów, tylko konkretna odpowiedź bez potrzeby przedłużania.)

she
05.08.2004, 13:18
Originally posted by ela+Aug 5 2004, 12:33 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ela @ Aug 5 2004, 12:33 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Kama2002@Aug 5 2004, 11:14 AM
Do ludzi!!!!??...Ale tak na serio!!..Dzwonilas??... [/b][/quote]
No ja tesh kiedyś zdwoniłam , ale inne żaczy gadałam. Np. Zamów nasz produkt...
Ale to z 2 lata temu...

bloodwave
05.08.2004, 13:24
dobra kama aż tak bardzo to ty sie nie tłumacz ^_^....a teraz na temat.....co zrobiliście że ta wróżka podała wam ten przepis? :D

she
05.08.2004, 14:05
Originally posted by bloodwave@Aug 5 2004, 02:24 PM
dobra kama aż tak bardzo to ty sie nie tłumacz ^_^....a teraz na temat.....co zrobiliście że ta wróżka podała wam ten przepis? :D
Tak długo trzeba wrzucać monety , aż powie!! :)

Kama2002
05.08.2004, 16:43
Jeju, ja dziś chyba z 10 razy jej monetę wrzuciłam, a ta dalej coś o wyluzowaniu psychicznym i zmianie tonu życia, czy coś w tym stylu :P

Akselandra
05.08.2004, 16:49
Znam oba przepisy od wróżki, ale z neta. Ona mi powiedziała tylko ten na magiczny biszkopt.

Sahem
05.08.2004, 17:18
Mi powiedziała przepisy na wszystkie czary, na napój i biszkopt... :P

she
06.08.2004, 08:44
Originally posted by Sahem@Aug 5 2004, 06:18 PM
Jak to wsztstkie cary??? Te z księgi? To niemożliwe.... -_-

kasia:)
06.08.2004, 09:18
Mi raz powiedziala zebym strzegla sie basenow bez drabinek ( glupia baba, mialam wlasnie zamiar go utopic ! ! ! ! ! ) .

Kama2002
06.08.2004, 10:10
To dopiero wróżka przepowiadająca przyszłość ;)

Koteczek
06.08.2004, 11:14
Originally posted by Sahem@Aug 5 2004, 06:18 PM
To niemożliwe,że na czary.Sydney ma rację.Ona daje na biszkopt i chyba ciasto.No ale jaki napój?!?!Jak tak,to daj przepis na ten ,,napój,,

Akselandra
06.08.2004, 11:56
Magiczny biszkopt: Proszek do pieczenia+Masło+ Pył Chochlików (Magiczny)
Magiczny nektar: Winogrona+Winogrona+Pot Ropuchy

Szczerbata
06.08.2004, 16:09
A co się dzieje po zjedzeniu tego biszkoptu czy po wypiciu tego nektaru? (w ogóle mi się TheSims Abrakadabra uruchomić nie chce, coś się zacina, buuu :( :( :( )

Nindë
06.08.2004, 19:04
Originally posted by Szczerbata@Aug 6 2004, 04:09 PM
A co się dzieje po zjedzeniu tego biszkoptu czy po wypiciu tego nektaru? (w ogóle mi się TheSims Abrakadabra uruchomić nie chce, coś się zacina, buuu :( :( :( )
Po zjedzeniu biszkopta glowy simow sa oslami..A po wypiciu nekatru sim jest duchem.. :D

bloodwave
06.08.2004, 19:34
Originally posted by Koteczek+Aug 6 2004, 12:14 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Koteczek @ Aug 6 2004, 12:14 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Sahem@Aug 5 2004, 06:18 PM
To niemożliwe,że na czary.Sydney ma rację.Ona daje na biszkopt i chyba ciasto.No ale jaki napój?!?!Jak tak,to daj przepis na ten ,,napój,, [/b][/quote]
wszystkie czary miała na myśli te ukryte czyli biszkopt i napój.......nie ma ciasta............jest tylko napój ale nie pamietam jak sie go robi..........cos z potem ropuchy :) poszperaj po forum a znajdziesz

Lillian
06.08.2004, 21:19
Ten przepis na nektar to

Pot Ropuchy+winogrona+winogrona.

bobo17
14.08.2004, 22:42
Mi to ciągle jakieś przepisy a raz mi zadzwonił jasnowidz i mówi że przez najbliższe 3 dni 0 budowy to było w trakcie remontu :)

Lillian
15.08.2004, 14:16
E,nie słuchaj tych bzdur.I tak się nie sprawdzają. <_<

Ira
15.08.2004, 20:02
Mi raz prepowiedziała prawdę, mówieła"Dbaj o zdrowie", a simka urzarta przez świnkę morską umarła 2 dni póżniej. Tak samo było z biszkoptem i napojem, kryształy taż mi przepowiedała i jakie też np. "zacziesz znikać i pojawieć się dzięki małemu kryształkowi" i urasła mi teleportacja, a teraz czekam, bo przepowiedziała mi "zaczniesz elektrycznie witać gości" o ile sie nie mylę chodzi o "elektryczną dłoń".

NiEzNaNa
15.08.2004, 20:49
Ja tam nigdy z usług tej wróżki nie korzystam bo jej "porady" są dziwne ;) zresztą szkoda mi pieniążków ;) ;) ;)

Szczerbata
16.08.2004, 13:22
Co do tej świnki morskiej to ja też tak raz miałam, ugryzła moją Simkę, Simka zaczęła kaszleć i po trzech SimDniach była denatką. :mellow: Wróżka przepowiedziała mi, że będę elektrycznie witać gości, ale wcale nie wyrósł mi kryształ ELEKTRYCZNA DŁOŃ czy coś takiego, tylko Sim się poraził prądem i denat. Heh. :D Ciekawe, co mi ta sympatyczna wrózka jeszcze przepowie :blink:

she
16.08.2004, 13:54
Originally posted by Szczerbata@Aug 16 2004, 02:22 PM
Co do tej świnki morskiej to ja też tak raz miałam, ugryzła moją Simkę, Simka zaczęła kaszleć i po trzech SimDniach była denatką. :mellow: Wróżka przepowiedziała mi, że będę elektrycznie witać gości, ale wcale nie wyrósł mi kryształ ELEKTRYCZNA DŁOŃ czy coś takiego, tylko Sim się poraził prądem i denat. Heh. :D Ciekawe, co mi ta sympatyczna wrózka jeszcze przepowie :blink:
No jasne bo jak świnka morska ma brudno i się z nią bawisz to cię gryzie. Sim to bierze do buzi noi choroba gotowa! Jak wyprzedasz sima to jush sim nie jest chory :) . Albo trzeba robić eliksiry , aż taki biały się zrobi i wtedy go wypić jak się jest chorym.