Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi
Nie jestem pewna, czy w dobrym dziale zadaję pytanie, ale...
Mam PZ. Trochę już grałam i moja rodzina przeprowadziła się do nowego domu. Pierwsza pełnia w nowym domu, jaka miała nadejść, przeszła bez echa. W ogóle się nie odbyła, od razu przeskoczyło do fazy po pełni. To w zasadzie nie jest problem, bo zaraz na początku gry miałam to samo i następne pełnie już były ok, więc myślę, że teraz też będzie.
Natomiast moje simy straciły możliwość bara-bara. Flirtują, mają status "simka myśli, że jesteś wyjątkowo atrakcyjny"(czy coś w ten deseń), a mimo to opcja bara-bara nie pojawia się. Kiedy kliknę np na prysznic opcja b-b jest niedostępna i pisze, że na parceli musi być romantycznie zainteresowana osoba, ale przecież oni oboje są i chcą.
Czy to może być wina jakiegoś buga? Kościldy kręcącej się po domu? Nowego domu?
anie_1981
28.09.2012, 19:53
Zaraz na Kocildę :P To, że nie żyje, jeszcze nie znaczy, że ma powodować błędy ;) Spróbuj na chwilę zmienić aktywną rodzinę, lub ich wyprowadzić z domu i wprowadzić z powrotem, ale w edycji miasta.
Oj, no bo może oni się jej wstydzą, czy coś? ;)
EDIT: Niestety, przeprowadzka wcale nie pomogła... :(
zuzapets
28.09.2012, 22:08
Mam pytanko? jak się instaluje zawartość dodatkową Plants vs zombies? wiem że dziwne pytanie :P ale próbowałam i nie umiem xd
Wpisujesz w wyszukiwarkę link podany na ulotce, otworzy się strona gdzie podajesz kod i pobierasz. Nie trzeba być zalogowanym.
zuzapets
29.09.2012, 09:27
Dzięki Bindi :)
Chantelle
29.09.2012, 15:06
Mam problem następujący: nie mogę kupować niektórych rzeczy. Na przykład gdy klikam na księgarnię, to lista z książkami jest pusta, jakby nic nie było. To samo praktycznie jest w sklepie z eliksirami i składnikami. Jedyna różnica jest taka, że po kliknięciu opcji "Kup" nie dzieje się absolutnie nic, żadnego okna kupowania. Jakiś bug?
To może być odrobinę naiwne, ale sprawdź, czy nie masz przypadkiem klikniętej opcji "sprzedaj" zamiast "kup" u góry okna kupowania w księgarni ;)
Ja natomiast chciałabym wiedzieć co to jest: http://i217.photobucket.com/albums/cc243/Mooniak/simmm_zpsd12a27ef.png
Mój sim wampir w swoich znajomościach miał coś takiego, ale tylko przez kilka godzin.
EDIT: @down: dzięki :D
Stephenowa
30.09.2012, 15:34
To znaczy, że Twój sim po 'polowaniu' uznał tą simkę za.. posiadaczkę najbardziej atrakcyjnej plazmy? Coś w ten deseń. :) Po prostu chciałby z niej pić, ale nie wiem, czy dzięki temu dostanie więcej punktów do szczęścia, czy coś.. :)
operahouse13
30.09.2012, 19:48
Mam problem następujący: nie mogę kupować niektórych rzeczy. Na przykład gdy klikam na księgarnię, to lista z książkami jest pusta, jakby nic nie było. To samo praktycznie jest w sklepie z eliksirami i składnikami. Jedyna różnica jest taka, że po kliknięciu opcji "Kup" nie dzieje się absolutnie nic, żadnego okna kupowania. Jakiś bug?
nie masz może modu z mts, który powoduje że wszystkie książki/przepisy są dostępne w księgarni? ja właśnie go miałam do starej wersji gry, zaktualizowałam i wszystko jest w porządku ;)
To może być dziwne pytanie, ale... od kiedy simki w ciąży nie mogą się stylizować?
Przed zainstalowaniem tego dodatku zawsze stylizowałam simkę w ciąży, bo nie podobają mi się paskudne ciążowe ubrania wybierane przez grę. Kiedy grałam simką stylistką zawsze miałam tą stację do stylizacji w domu i używałam tego. Kiedy nie grałam stylistą używałam Master Controllera. Tak czy inaczej - działało.
Czy od tego dodatku(lub poprzedniego, zainstalowałam dwa na raz) coś się zmieniło? :(
Laselight
02.10.2012, 19:38
Pierwszy raz słyszę , że tą stacją można stylizować ciężarne. Jeśli chodzi o MC to nic się nie zmieniło
W każdym razie idąc teraz do salonu nie mogę wystylizować simki a Master Controller nie działa. Kiedy klikam na opcję stylisty nic się nie dzieje. Mam aktualną wersję moda, pasującą do wersji gry. Kilka godzin wcześniej stylizowałam nim simkę zanim wzięła ślub, więc działał...
Laselight
02.10.2012, 20:01
A jak dajesz edycję w Cas to co się dzieje?
Po włączeniu ponownie gry(wyłączyłam ją, żeby napisać pytanie) i kliknięciu w MC tak w CAS jak i w Stylistę, zaczął otwierać się pokój stylizacji/tworzenia rodziny, ale nigdy się do końca nie otworzył. Czekałam z pół godziny i na jedno i na drugie...
EDIT: Jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie - bez problemu mogę stylizować innych simów w mieście Master Controllerem, tylko tej ciężarnej simki nie...
mam pytanie. zainstalowałam dodatek, gra działa ale jak chcę wejść w otoczenie pochodzące z dodatku Nie z tego świata, to chwilę się ładuje, a następnie wywala mi komunikat, że program przestał działać i gra się wyłącza. Z innymi otoczeniami jest wszystko ok. Proszę o pomoc.
Ok, udało mi się ustalić, w czym był problem, więc gdyby ktoś miał podobny to napiszę:
Simka dowiadując się o ciąży była w karierowym ubraniu. Wszystkie ciuszki zmieniły się na ciążowe i od tego momentu stylista z Master Controllera nie chciał się wczytać. Wystarczyło zmienić simce strój na dzienny - po tym stylista się włączył bez problemu :)
Takie pytanie z ciekawości mam:
Co to za akcja "histeria"? Czy jest związana bezpośrednio z ciążą? Simka mi się zrywa w środku nocy z łózka a potem ma nastrójnik całkowitego spokoju, spowodowany histerią...
I co to jest "lunatyczny uścisk"? Nie można jej z oczu spuścić na minutę, bo się rzuca wszystkich lunatycznie ściskać ;)
Simbelmyne
07.10.2012, 16:49
Mam sima neurotyka i mam możliwość sprawdzenia np. kranu czy wszystko w porządku i potem ma nastrójnik ulgi czy coś takiego. Albo na innej simce, czasem zaczyna krzyczeć na siebie albo innego sima, a potem ma nastrójnik taki jaki opisałaś, spokój dzięki histerii.
Podczas pełni automatycznie się robi zajęcie albo lunatyczny uścisk albo lunatyczne uderzenie. Mi pomaga jak na całą noc w pełnię kładę simów do łóżka [z duchem nie działa, ale trudno].
rocktechnika
08.10.2012, 00:22
Hey, o co chodzi właściwie z tą donicą? Moi Simowie co jakiś czas chcą, bym kupiła tę blaszaną "miskę", ale w sumie nie wiem, po co? Właśnie się doczytałam, że ma to zastąpić szklarnię, ale jak próbuję na to kliknąć, to nic się nie dzieje, nie ma żadnego menu. Jak tę donicę w takim razie obsłużyć i czy ona służy do czegokolwiek?
Przejrzenie 27 stron tematu trochę mnie przerasta i mam nadzieję, że nikt o to jeszcze nie zapytał... ;)
Master of Disaster
08.10.2012, 12:48
@up - może trzeba po prostu kliknąć na jakieś nasionko i jak przyjdzie do wyboru miejsca dla sadzonki, to włożyć je do tamtej donicy? Mam NZTŚ, ale dopiero od paru dni i nie zdążyłam jeszcze poznać wszystkich funkcji tego dodatku, więc snuję takie przypuszczenie :rolleyes:
Master of Disaster, dokładnie. Masz 100% racji.
Ha, znowu mam pytanie - zagadkę ;)
Dziecko w mojej rodzinie jest wampirem. Słyszałam, że wampirze dzieci też cierpią na słońcu, ale on sobie stał na balkonie cały dzień i nic mu nie było... Nic to, w sumie lepiej dla niego ;)
ALE! Ma cechę artysta. Wiem, że powinien się szybko uczyć malarstwa. A w nocy to już w ogóle. Tyle, że miałam już simów artystów i żaden w ciągu jednego simowego dnia nie osiągnął 10 poziomu umiejętności... A on tak.
Bug w grze?
EDIT: Pojawił się kolejny problem, nie wiem, czy to nie ma czegoś wspólnego z aktualizacją... Nie mogę kliknąć na moją simkę. Klikam, ale nie wyświetlają się żadne opcje. Mogę kliknąć na nią innym simem, albo nią na rzeczy w otoczeniu, ale nie mogę kliknąć bezpośrednio na nią. Interakcja baw się magią czy śpiewaj dla napiwków niedostępna, bo się nie pojawia... Nawet nie wiem, jak miałabym nią sterować podczas występu na scenie....? Ktoś wie, jak to naprawić?
Kędziorek
09.10.2012, 10:36
Co do tych umiejętności to normalne, że wampir w ciągu jednej nocy osiąga 10 poziom, to nie jest bug
Ale to nie była noc... Poza tym mój dorosły wampir Umiejętność pisarstwa rozwijał bardzo długo w porównaniu do dziecka.
Bardziej martwi mnie jednak ten problem z klikaniem na simkę... :(
Stephenowa
09.10.2012, 22:03
Fatumko co do umiejętności, to dzieci wampirów znacznie szybciej rozwijają wszystkie umiejętności niż dorosłe osobniki. Lepiej się z tego ciesz, potem jest z górki. :D
A co do simki, to próbowałaś resetsim? Albo przeprowadzenia jej i ponownego wprowadzenia?
Nie wiem, nigdy nie miałam takiego problemu. :<
Stephenowa dzięki za odpowiedź :) co do dziecka wampirów to była tylko moja zwykła dociekliwość, oczywiście, że się cieszę ;)
Co do simki to próbowałam reset sim, ale nic nie dało. Spróbuje ją przeprowadzić w takim razie. A czy jeśli ją przeprowadzę to ona straci kontrakty na występy? Bo wydaje mi się, że przy przeprowadzce(w sensie takim ręcznym przeniesieniu jej do biblioteki i znowu do domu) traci się te obietnice, ale mam nadzieję, że na karierę to nie ma wpływu?
EDIT: Niestety, przeprowadzka nie pomogła... Nie mam już zupełnie pomysłu, co to może być... :(
To ja zadam pytanie, jak zdobyć kamień filozoficzny? :)
Juhas - nagrody szczęścia życiowego (bodajże 30tyś. punktów)
Kamil, to akurat wiem :D
Przepraszam, cytat z Simspedii :)
"Można wywoływać i dodawać do rodziny duchy zmarłych simów z miasta i zmienić każdy metal z wyposażenia w złoto. (40000 punktów szczęścia zyciowego)"
Czyli przydatna zabawka ;)
Kędziorek
18.10.2012, 21:36
Nie wiem, czy u kogoś jeszcze tak było, ale kiedy miałam małżeństwo wróżkę i czarodzieja, to kiedy ona dawała mu prezent, miała w opcji wyboru kamień filozoficzny. Ważne, że nie wykupywała go wcześniej, nie miała go w wyposażeniu, nie odjęło jej też punktów życiowych. Sytuacja była jednorazowa, ale i tak mnie to zaskoczyło;)
A ja mam takie pytanie o ogrodnictwo... Nigdy nie grałam ogrodnikiem, bo jakoś mnie to nie bawi... Ale stwierdziłam, że wypróbuję wróżkę, to tak przy okazji ten ogrodnik wyszedł też. Sim(wróżek) zarejestrował samozatrudnienie jako ogrodnik i jedną z okazji, jaką dostał to wyhodować 20 roślin świetnej jakości. Tyle, że... Mój sim ma rośliny doskonałej jakości, wspaniałe, bardzo dobre itd. Jakieś świetne też się trafią.
Ale czy rośliny wspaniałe czy doskonałe nie są lepsze od świetnych? A jeżeli tak, to czy nie powinny się kwalifikować do wykonywanego zadania?
Drugi problem mam taki, że sim ma np. 5 tych świetnych roślin, a potem nagle ma tylko 3. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie zbiorę 20stu... Poradźcie coś...
EDIT:
@down: Dziękuję za odpowiedzi, pomogły :)
Master of Disaster
21.10.2012, 21:56
@up - to jest chyba tak z jakością (potraw, sadzonek, zebranego miodu i wosku), w kolejności od najniższej:
Przerażająca
Okropna
Podła
Zła
Normalna
Dobra
Bardzo dobra
Wspaniała
Świetna
Wyjątkowa
i Doskonała
Kolory mogą się nieco różnić, ale jestem pewna, że poza tym pomyłek tu ni ma. A zatem - jakość Wspaniała jest w Sims 3 niższa niż Świetna, zatem plon tej jakości nie spełnia wymogów. Za to jestem pewna, że wyższa jakość - owszem. Oraz że plony tych roślin muszą być w wyposażeniu Sima, wtedy będzie mógł je zanieść gdzie trzeba żeby ukończyć okazję.
natalenka
25.10.2012, 09:49
Aby w łatwy sposób wyhodować rośliny wyższych jakości zrób tak:
Jeżeli masz roślinę normalną, dbasz o nią, nawozisz, powstanie z niej plon: dobry, wtedy sadzisz plon: dobry, dbasz, urośnie: bardzo dobry. Wtedy sadzisz bdb, dbasz, masz wspaniały. Rozumiesz? U mnie to się zawsze sprawdza. Jeżeli klikasz w opcję: "użyźnij ogród najlepszymi nawozami", gra automatycznie dobiera ryby, plony, o najwyższej jakości, dlatego ubywa Ci tych owoców/warzyw. Czasem jeżeli masz włączoną wolną wolę, Sim sam coś przekąsi. ;)
(a gdy chcesz troszeczkę przechytrzyć grę, gdy masz już plon o jakości jaka Cię interesuje - wsadź go do lodówki, bo Sim ich nie wykorzysta do użyźniania, a żeby jej nie zjadł w potrawie, używaj opcji: zjedz coś na szybko. Gdy uzbierasz właściwą liczbę, weź je z lodówki do własnego wyposażenia.)
Pytanie dla szczęśliwych posiadaczy dodatku: czy opcja "kontrolowania populacji" w mieście daje możliwość całkowitego wyłączenia stworów z gry..?
anie_1981
27.10.2012, 18:08
Ja osobiście korzystam z moda NRaas Story Progression, który z natury uniemożliwia zmienianie się Simów w mutanty. Jednak z tego co mówili twórcy gry, to działa to w ten sposób, że żaden nowy mutant nie pojawi się w mieście, ani przez postęp historii, ani przez narodziny. Czyli teoretycznie para wampirów u sąsiadów albo nie będzie się w ogóle rozmnażać, albo będą mieli zwykłe, Simowe dzieci.
Pytanie dla szczęśliwych posiadaczy dodatku: czy opcja "kontrolowania populacji" w mieście daje możliwość całkowitego wyłączenia stworów z gry..?Tak, w ogóle nie pojawiają się nowe. Zostają wyłącznie te, które były już stworami w momencie zmiany ustawień (czyli wampiry w Bridgeport albo cała ta ferajna w MF...).
Hmm chociażby dla tej opcji warto mieć dodatek...;) sorki, nie jestem miłośniczką takiej tematyki ;)
Skusiły mnie zresztą nowe obiekty kolekcjonerskie, bo ponoć sporo dochodzi??
Nigdzie nie znalazłam co dokładnie i w jakiej ilości, jedynie wyliczone nowe roślinki do uprawy (ale to chyba tylko w alchemii do wykorzystania, nie w kuchni?) no i grzyby, i pszczelarstwo... hmmmm;D
"Szerzyć klątwę wilkołactwa" - o co chodzi w tym pragnieniu? By kogoś przemienić w wilkołaka?
Laselight
03.11.2012, 12:25
Searle , o to chodzi w tym pragnieniu.
W takim razie, jak to zrobić? Nie widziałam odpowiedniej opcji. Trzeba być zaprzyjaźnionym z simem, czy jak?
Czy te niektóre upiory nie działają jak włamywacze? (czyli nie przychodzą z zaskoczenia, niosąc straszną muzyczkę? :D)
stinkfist
04.11.2012, 15:34
gdzie sa te jakies magiczne fasolki czy cos takiego? kiedys mi sie obilo o galki oczne i chce sprobowac nowego sposobu zabijania tych skurczybykow
czy tylko mi nie dziala biala skora? w CAS podczas tworzenia jest chyba taka szara do wyboru i tam jest skala od czystej bieli do zupelnej czerni. chcialam zrobic taka wrozke, bo jej ojciec jest wampirem, wiec by pasowalo. niby w grze byla faktycznie bialawo-szarawa, ale wszedzie indziej miala normalny, zdrowy kolor skory. w sensie w relacjach, w ikonce, jej glowa podczas wyboru interakcji :<
i czy czarodzieje moga sie uczyc umiejetnosci tylko poprzez baw sie magia, pojedynki i rzucanie zaklec? bo to wydaje sie totalnie niesprawiedliwe, wrozki mega szybko dostaja kolejne czary i zdolnosci. z czarodziejami to jest jakas tragedia, tak potwornie wolno sie rozwijaja :[
Magiczne fasolki można kupić w trybie kupowania, rozrywka, różne (sortowanie według przeznaczenia) lub salon, rośliny (według pomieszczeń).
Laselight
04.11.2012, 16:01
@stinkfist modem Nraas MC możesz podwyższyć magię.
Czy u was zombie też są tacy wkurzający? Kiedy moi simowie są w domu to pojawiają się ciągle koło apartamentu, raz było ich czterech x_X Moja simka pracuje jako projektantka wnętrz i jak stoi przed domem do renowacji to zawsze, ale to zawsze pojawia się koło niej zombie i to o każdej porze, zarówno w czasie pełni i zarówno kiedy jej nie ma. Da się jakoś wyłączyć tych zombie, ale coś?
Kędziorek
05.11.2012, 14:54
Musisz albo wyłączyć pełnię albo użyć moda..
Jeśli włączę opcję kontrolowania populacji w moim mieście, nie pojawią się żadne nowe wampiry, nie mówiąc o reszcie...ok. A może ktoś ogranął już dodatek i wie, czy jeśli będę chciała zrobić z sima z mojej rodzinki wampira, jednego jedynego, nie mam wyjścia, i muszę zezwolić na wszelkie dziwadła w mieścinie...? Na 3 min zezwolę, i będę miała miasto pełne wróżek i tej całej ferajny..?
ehh ciągle się zastanawiam nad tą grą, obawiam się, że przez te nowości, potwory itp, gra mi ostro zmuli... a przecież pogodę zamawiam na bank;) Jak sądzicie? warto? W końcu nie będę korzystać z większości tego, co oferuje to rozszerzenie. Chcę 'tylko' miodek, przepisy, kamienie, robale i inne :D:D:DB)
Ale dlaczego przez pozwolenie na wampira miałabyś mieć miasto pełne wróżek, skoro każdego stwora zaznaczasz osobno? Zresztą możesz wprowadzić swojego wampira, a w całym mieście mieć je wyłączone. Widać to w Bridgeport, gdy wyłączy się wszystkie istoty nadprzyrodzone w opcjach. Te wampiry, które istnieją tam jeszcze od Po Zmroku, nadal są wampirami i wyłączenie ich w opcjach nic nie da, po prostu nie pojawią się nowe.
Ja zarzekałam się, że nie będę grała stworami, a mam w tej chwili niezły ubaw z mojej poplątanej rodziny żyjącej w MF. Poza tym dodatkowe rzeczy, jak choćby ul czy fotele bujane, są naprawdę fajne.
Ja właśnie nie wiem jak to wygląda, bo też i nie mam dodatku :P tak więc wdzięczna jestem za wyjaśnienia.
jeśli każde dziwo wyłącza się osobno, to to rozwiązuje mój dylemat dot. wampira w rodzinie; wprowadzać kogoś spoza mojej prehistorycznej rodzinki nie chcę, ma być krew z krwi protoplasta rodu, użarta przez wampira z sąsiedztwa:D
nie wiedziałam też o bujanym fotelu, przekonałaś mnie:P dziękuję Ci bardzo za odpowiedź!
Nie wiem czy daję pytanie w dobrym temacie, ale chyba po zainstalowaniu NZTŚ ("chyba" bo wcześniej nie zauważyłam nic takiego) moja simka cały czas przebiera się w strój wizytowy. Kiedy każę jej chodzić w stroju codziennym, to i tak po jakimś czasie się znowu przebiera. Ostatnio przyuważyłam, że miała tą akcję w okienku "ubierz się stylowo" (czy jakoś tak). Jest jakiś sposób żeby to zatrzymać lub wyłączyć? Nie zawsze uda mi się zauważyć tą czynność, a denerwujące jest to, że ciągle muszę ją przebierać.
Laselight
10.11.2012, 19:54
Frezjo , Simka pewnie ma w cechach "stosowny" . usuń ta cechę testingiem
Owszem, ma tę cechę, sama jej wybrałam. :D Nie wiedziałam, że to przez tą cechę. Chyba ją zmienię bo troche irytujące są te przebieranki. :P
Frezja, masz włączoną wolną wolę? Ponieważ, ja też posiadam tą cechę, ale moja simka się nie przebiera. Gram bez wolnej woli.
Frezja, masz włączoną wolną wolę? Ponieważ, ja też posiadam tą cechę, ale moja simka się nie przebiera. Gram bez wolnej woli.Ja mam wolną wolę i moi stosowni Simowie się przebierają :P
Mam wrażenie,że ta gra ma sporo błędów, jakby pospieszyli się z jej wypuszczeniem.
Ale nie o to mi się rozchodzi,bo chcialam spytać,czy ktoś miał problem z oświadczaniem się w tym dodatku? Kombinowałam moją wróżką,by ją wydać ja kogokolwiek i nawet ta opcja nie wyskakuje. Ledwo w końcu przy którymś delikwencie wyskoczyło mi wprowadzenie się.
nmin: O! Nie wiedziałam... Czego to człowiek się dowiaduje... :D
Jean: Ogólnie, aby Sim mógł się oświadczyć lub nawet zaproponować stały związek w chmurce, tam gdzie masz pokazany pasek znajomości (chodzi mi o ten w lewym górnym rogu, nie wiem jak to wyjaśnić/jak się nazywa) musi być napisane "(Imię Sima) uważa, że (Imię drugiego Sima) jest niezwykle atrakcyjny."
Wiesz, nigdy nie miałam problemów z grą do momentu zainstalowania tego dodatku =.=
i mam inny problem - Moja wróżka nie chce chodzić do pracy. Kiedy jest czas, klikam pracuj,a ta akcja po prostu znika a ona nie idzie i już...
Samoczynne znikanie działań nie musi być winą akurat tego dodatku, przy wcześniejszych również bywały tego typu akcje. Z reguły pomaga zmiana aktywnej rodziny, ale miałam przypadek, że nawet reset miasta nie pomógł, dopiero łatka naprawiła problem.
Jean: Ogólnie, aby Sim mógł się oświadczyć lub nawet zaproponować stały związek w chmurce, tam gdzie masz pokazany pasek znajomości (chodzi mi o ten w lewym górnym rogu, nie wiem jak to wyjaśnić/jak się nazywa) musi być napisane "(Imię Sima) uważa, że (Imię drugiego Sima) jest niezwykle atrakcyjny."
mam tak i nie mam tej opcji
Aby sim mógł się oświadczyć musi przebyć przez rodzaje więzi:
Zauroczenie->związek->zaręczyny
Może Twoja simka spłatała Ci figla podczas wolnej woli i ma już partnera?
Spróbuj zresetować simkę albo zmienić rodzinę :|
i jeszcze jedno pytanie - w tym nowym mieście to wszyscy macie tak,że w klubach nie ma barmanów, sami się muszą obsługiwać? dlaczego tak? to tak trochę bez sensu -.-
W MF cały czas mam zachmurzone niebo w nocy. Przeszkadza mi to, bo jeszcze nigdy nie widziałam pełni... Wy też tak macie? To wina gry?
Jean - z tego co mi się wydaje, to w knajpach w MF są zwykle barki. By był barman, potrzebne są te "profesjonalne".
dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Gdzie w Sunset Valley znajdę Wóz cygański?
anie_1981
16.11.2012, 16:08
Sama musisz go chyba wstawić...
Mam nastolatka-czarownika. Jak sprawić by stał się człowiekiem?
EDIT: Okej. Nie ważne. Potrzebny jest Silny Eliksir Uzdrawiający.
A ja mam pytanie natury prokreacyjnej :D
Zachciało mi się moim simom sprezentować trojaczki. Aby ta zachcianka miała moc, kupiłem żonie niejakiego Oscara S. nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność". Jakby tego było mało, pan Oscar S. przygotował również dwie fiolki mikstury prokreacyjnej, która zwiększa szanse na bliźniaki i trojaczki. Małżonkowie zażyli specyfiku przed małym bara-bara no i po trzech dniach żonka wylądowała w szpitalu na oddziale położniczym... i powiła jednego tylko syna -_- Tak więc ja się pytam. Czy coś zrobiłem źle? Czy może te mikstury trzeba wypić jak simka jest w ciąży, a nie przed bara-bara? Czy po prostu taka jest kiepska jakość tych mikstur prokreacyjnych?
Gdzie w Sunset Valley znajdę Wóz cygański?
Sama musisz go chyba wstawić...
Szukałam w Ozdobach terenu i w buyDebug i nigdzie nie ma. A może coś przeoczyłam?
Laselight
19.11.2012, 16:55
Jest w Edycji miasta. Musisz zmienić typ parceli na publiczną i w kroliczych norach będzie wóz.
Ponawiam pytanie:
Zachciało mi się moim simom sprezentować trojaczki. Aby ta zachcianka miała moc, kupiłem żonie niejakiego Oscara S. nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność". Jakby tego było mało, pan Oscar S. przygotował również dwie fiolki mikstury prokreacyjnej, która zwiększa szanse na bliźniaki i trojaczki. Małżonkowie zażyli specyfiku przed małym bara-bara no i po trzech dniach żonka wylądowała w szpitalu na oddziale położniczym... i powiła jednego tylko syna -_- Tak więc ja się pytam. Czy coś zrobiłem źle? Czy może te mikstury trzeba wypić jak simka jest w ciąży, a nie przed bara-bara? Czy po prostu taka jest kiepska jakość tych mikstur prokreacyjnych?
I mam nowe. Czy też wraz z dodatkiem macie taki bug, że czasem niby jest jakiś sim, ale go nie widać i tylko widać chmurki pojawiające się nad jego głową? Ja już miałem tak z jednym simem w parku i z duchem na cmentarzu.
Simbelmyne
20.11.2012, 17:04
Co do drugiego pytania, raz pojechałam całą nadnaturalną rodziną na wakacje do Egiptu i po jakimś czasie znikły mi simy. Coś klikałam, to pojawiało się w pasku zadań na ułamek sekundy, a potem się wyłączało..
Okej, a teraz pytanie dotyczące eliksirów. Ostatnio mój sim nauczył się dotyku midasa i tam jednym z potrzebnych składników jest salamandra świetlista. Opis przy niej jest, że ryby można złowić itd itp, więc mam rozumieć, że ta salamandra to ryba, a nie jaszczurka z dodatku Zwierzaki?
Kędziorek
20.11.2012, 23:00
Ta jaszczurka doszła z dodatkiem NZTŚ. Z całą pewnością nie jest to ryba ;)
e: A jeśli chodzi o bug o którym wspomniałeś, to miałam tak jeszcze na długo przed tym dodatkiem, zdarza się..
Salamandra świetlista jest rybą, w dziale ze zdjęciami widać jak pływa w kuli.
O masz, a weź teraz tą salamandrę wyłów... ciężkie życie alchemika, trzeba dodatkowo uczyć się ogrodnictwa i wędkowania, bo jak inaczej zdobywać składniki :P Przecież nie da się wiecznie szukać dziko rosnących np. muchomorów bo to masę czasu zajmuje, a w sklepie alchemicznym pojawia się jeden egzemplarz i to tylko czasem... :P A salamandrę i tak trzeba wyłowić... ktoś wie, gdzie ją znajdę w Moonlight Falls?
Jeśli masz w rodzinie czarodzieja (a chyba masz) to łatwiej zastosować zaklęcie konwersji na pustej nawet kuli lub jakimkolwiek stworzeniu w niej pływającym, w końcu trafisz na salamandrę.
Jeśli chodzi o miejsce do wyłowienia to zdaje się będzie przy wodospadzie kamiennego trolla, dostępna na wyższym poziomie umiejętności.
Masa grzybów rośnie na parceli elfiej rodziny (niepamiętam nazwiska), zawsze tam się zaopatrywałam gdy potrzebowałam jakiegoś grzyba :D
No tak, zapomniałem o rytuale konwersji, ostatnio wyczarowałem rybę śmierci, codo grzybów - dobrze znać miejscówkę, bo na dziko to jakoś ich mało, a pomocnik kolekcjonera nie jest z grzybami kompatybilny :D
Dobra udało mi się stworzyć Dotyk Midasa (a nawet trzy fiolki na raz bo mam odblokowane osiągnięcie), świetne to jest! No i można na tym zbić majątek - każda zamieniona w złoto rzecz jest dwa razy więcej warta. Kupiłem sobie rzeźbę za ponad 12 tysięcy i zarobiłem dzięki temu kolejne 12 tys :D
Ale mam pytanie do tych, którzy wiedzą. Ponieważ sim zamieniony w złoty posąg może umrzeć przez ten czar (jest taki typ ducha w CAW) to jak można doprowadzić do takiej śmierci sima? Czy to jest losowane przez grę, kiedy sim zamieniony w posąg umiera? Bo zamieniłem jedną simkę w złoty posąg, ale ona po kilku godzinach powróciła do normalnej postaci.
Simbelmyne
22.11.2012, 19:25
Co ile pojawiają się nowe rzeczy do kupienia w sklepie tym w Moonlight Falls? Bo szukam jednej książki do alchemii, nie pamiętam jakiej i ciągle nie ma :(
Co ile pojawiają się nowe rzeczy do kupienia w sklepie tym w Moonlight Falls? Bo szukam jednej książki do alchemii, nie pamiętam jakiej i ciągle nie ma :(
Codziennie powinny być nowe przedmioty ale widziałam w komentarzach na innym forum, że u innych też pojawił się ten problem. Książki z przepisami alchemicznymi bez problemu kupisz także w księgarni. Oczywiście nie jest tak, że wszystkie receptury można kupić, ale tylko kilka wybranych.
Po prostu tam przedmioty pojawiają się losowo. Raz znajdziesz tą książkę, a raz nie i nie ma tutaj jakiegoś konkretnego odstępu czasowego. U mnie jedyne co się zawsze pojawia to tojad i mandragora o jednej sztuce i chyba jeszcze jakiś podstawowy składnik, reszta rzeczy losowo.
Simbelmyne
23.11.2012, 17:11
Hm, dziękuję, poszukam jeszcze w księgarni, może będzie.
Cuddly09
13.12.2012, 14:49
Hej! Mam dwa pytania: moją simkę ugryzł wilkołak przez co nim się stała, i tu pojawia się moje pytanie, w jaki sposób mam ją ponownie zmienić w człowieka? I drugie pytanie: w jaki sposób (nie korzystając z cas) zamienić ją w czarownice?
@Cuddly09 - możesz to zrobić za pomocą eliksiru. Naucz swoją simkę umiejętności alchemii i każ jej zrobić eliksir silnego uzdrowienia, a następnie użyj go na niej. Jeśli chcesz by była czarownicą stwórz eliksir butelkowany wywar czarowników. Jeśli nie chcesz tracić czasu na naukę umiejętności, pójdź do sklepu z eliksirami. Może nie być tych, których potrzebujesz, ale co jakiś czas pojawiają się nowe, więc trzeba poczekać.
Cuddly09
13.12.2012, 21:15
suomii - dziękuję bardzo:) chciałam zrobić eliksir, ale nie mam pojęcia, gdzie znaleźć ropuchę, a w sklepie tego eliksiru trafić nie mogę, cały czas tylko są na wampiryzm :|
Kędziorek
13.12.2012, 21:41
Ropuchy można łowić w jeziorach. Czasem trzeba niestety trochę poczekać, zanim trafi się w sklepie na to, czego się chce ;)
Też właśnie nigdy nie mogłam znaleźć ropuchy i zawsze szukam eliksiru w komisie.
RaspberryXD
22.12.2012, 20:18
Jak czarownica może odzyskać swoją moc? Chodzi o ten fioletowy pasek pod portretem, aby się powiększył.
Za pomocą eliksiru o nazwie esencja płynnej magii, dostępny bodaj od 4 poziomu alchemii. Ja jednak miałam w grze błąd i pasek mocy czarownicy był pusty nawet po uzupełnieniu eliksirem, z rzucaniem czarów było ok dopóki moc się nie wyczerpała i nie pojawił się nastrójnik o tym informujący. Tylko że zobaczyć poziomu zapełnienia paska się nie dało, dla odmiany pasek many wróżki w tej samej rodzinie działał normalnie.
Można też odczekać aż pasek samoistnie się uzupełni ale to za długo trwa.
RaspberryXD
22.12.2012, 21:06
A można go gdzieś kupić? (ten eliksir)
Hej! Szczerze powiedziawszy nigdy nie spotkałem tego eliksiru w komisie Aleistera, ale możesz wybrać się tam Simem i sama sprawdzić. Zapewne najszybszym sposobem na zdobycie tej mikstury jest uczenie Sima alchemii przy stacji alchemicznej oraz późniejsze, własnoręczne przyrządzenie eliksiru. Pozdrawiam D_S
Witam, moja simka mieszka w Bridgeport. Jej życiowym marzeniem jest zostać wróżbitką ( ścieżka kariery mistyczki ). Na forach wyczytałam, że ta profesja związana jest z wozem cygańskim. Więc wiecie może gdzie ten wóz jest, bo nie mogę go namierzyć w tym mieście. A może ktoś z Was również wybrał tę karierę i podzieli się jakimiś radami ;-).
wejdz do moonlight falls, spakuj woz do biblioteki (jak klikniesz na niego w trybie 'edytuj miasto' to powinna byc taka opcja), wtedy pojawi sie on do wyboru w gotowych parcelach publicznych. nastepnie wroc do bridgeport i gdzies go wrzuc :)
btw. nie mialam nigdy wrozbity na maksymalnym poziomie kariery, ale chyba sa dwie sciezki, 'oszusta' i 'mistyka' + rozwijasz Alchemia, Logika i Charyzma.
Ew. możesz edytować jakąś parcelę publiczną i stamtąd dodać ten wóz tak jak dodaje się np. ratusz czy szkołę.
Ew. możesz edytować jakąś parcelę publiczną i stamtąd dodać ten wóz tak jak dodaje się np. ratusz czy szkołę.
A czy mogę poprosić o wyjaśnienie jak dokładnie to zrobić, bo jestem świeżym graczem i jeszcze nie bardzo się orientuję w tych wszystkich kodach, edycjach itd.
:)
Kędziorek
04.01.2013, 10:18
Wejdź w edycję miasta i wybraną parcelę zamień na publiczną (klikasz na tę niebieską ikonkę parceli i tam się wyświetli). Następnie wychodzisz z edycji, wpisujesz kod testingcheatsenabled true i klikasz na tę parcelę lewym przyciskiem myszy przytrzymując SHIFT i klikasz na "buduj na tej parceli". Pojawia się normalne okno budowania, z tym że po prawej stronie od piwnicy jest jeszcze jeden obrazek, wejdź tam i pojawią się obiekty publiczne z miast, które posiadasz. Znajdź wóz, ustaw go i już.
help, moj sim zamienil sie w zloto - jak go z powrotem zmienic w normalnego sima QQ ?jedyna opcja to sprzedaj.....:(
Czyniąca_Hałas
06.01.2013, 19:08
Wraca do normalności po jakiś 8h, ew. można usunąć nastrójnik "złoto" kodem testingcheatsenabled true. A tak w ogóle - za ile można sprzedać?
Witam z moim pierwszym postem na forum. Nie jestem pewna czy były już wcześniej takie tematy, jeśli tak to najmocniej przepraszam :P
Przechodząc do problemu : Od dwóch dni mam dodatek Nie z Tego Świata i wszystko niby działa dobrze, ale kiedy tworzę czarownika, wprowadzam go do domu, nagle cała jego magia schodzi do zera i nie da się jej niczym zregenerować. Nie pomagają eliksiry, arena mioteł ani kody (potrzeby statyczne). Miał ktoś może kiedyś taki problem? Da się temu zaradzić? Jest to błąd gry czy może ja coś źle robię? Zaznaczam, że próbowałam jeszcze sprawdzić wróżki i u nich z magią wszystko dzieje się normalnie. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Wraca do normalności po jakiś 8h, ew. można usunąć nastrójnik "złoto" kodem testingcheatsenabled true. A tak w ogóle - za ile można sprzedać?
Złoty sim jest wart 10 simoleonów, nie można go sprzedać tylko wyskakuje ta opcja która jest nieaktywna.
Od dwóch dni mam dodatek Nie z Tego Świata i wszystko niby działa dobrze, ale kiedy tworzę czarownika, wprowadzam go do domu, nagle cała jego magia schodzi do zera i nie da się jej niczym zregenerować. Nie pomagają eliksiry, arena mioteł ani kody (potrzeby statyczne). Miał ktoś może kiedyś taki problem? Da się temu zaradzić? Jest to błąd gry czy może ja coś źle robię? Zaznaczam, że próbowałam jeszcze sprawdzić wróżki i u nich z magią wszystko dzieje się normalnie. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Niestety nie da się temu zaradzić, jest to bug gry. Mam rodzinę, której członkowie są wyłącznie istotami nadnaturalnymi i problem z paskiem mocy wiedźmy jest identyczny jak u Ciebie, u wróżki wszystko gra.
Ten pasek mocy jest tak naprawdę pełny ale tego nie widać. Dopóki wiedźmie wychodzą zaklęcia to pasek jest zapełniony. Całkowite wyczerpanie mocy sygnalizuje nastrójnik "moc wyczerpana". Przez ten niewidoczny pasek uśmierciłam niechcący wiedźmę podczas rzucania klątwy bo many było za mało na dane zaklęcie, a nie można było sprawdzić poziomu paska. Jedyne rozwiązanie to mieć w ekwipunku sima eliksiry uzupełniające magię i popijać między dłuższymi seriami rzucania zaklęć, rzuceniem silniejszego czaru, czy pojedynkiem. Przyda się też kwiat śmierci na wypadek nieudanego zaklęcia klątwy nawiedzenia. Ewentualnie mod usuwający błędy, ale nie korzystam z niego od dłuższego czasu, więc nie wiem czy usunie ten bug.
Ja mam za to problem z roślinami, przez co nie mogłem też wykonać zadania dla alchemika, bo nie było składniku. Chodzi mi o ostrogłowiec czerwony. Taka roślina występuje w grze, ale jej nie ma realnie u mnie. Kiedy karzę simowi zebrać kwiaty ostrogłowca, to owszem zrywa je, ale w wyposażeniu pokazuje się tojad (albo kozłek lekarski, już nie pamiętam). Krzak normalnie jest podpisany jako ostrogłowiec, wyrastają z niego czerwone kwiaty, ale realni nie jest przez grę odbierany jako ostrogłowiec. Ktoś ma taki bug czy to tylko u mnie?
Absolem nie jesteś sam. Ja już zauważyłem "dwunazwowość" tej rośliny we wrześniu. Ostrogłowiec czerwony to kozłek lekarski. Sadząc kozłek wyrasta Ci ostrogłowiec. :)
Dziurawiec no właśnie posadziłem wczoraj ten kozłek, ale wyrósł z tego kozłek, mimo że krzak popisany jest ostrogłowiec czerwony i kwiaty na nim też są od ostrgołowca to sim nadal zbiera kozłek. Tak ma być czy jak?
Kędziorek
18.01.2013, 14:22
Tak ma być, roślina nazywa się ostrogłowiec czerwony ale jego plony to kozłek lekarski, to nie jest błąd
A no to okej. Bo kiedyś dostałem zadanie że mam przynieść ostrogłowca czerwonego i jeszcze jakieś składniki i z tego co pamiętam to nie mogłem go zaliczyć bo nie miałem ostrogłowca, ale wydaje mi się że kozłek posiadałem i mi tego nie akceptowało. No ale jak trafi mi się to zadanie ponownie to sprawdzę to jeszcze raz.
RaspberryXD
23.01.2013, 19:51
A czy usunięcie kodem zombie działa?(testingcheatsenabled true>shift>skrzynka pocztowa>kontrola istot nadnaturalnych>usuń ze świata simów nadnaturalnych>"ZOOBMIII")
Kędziorek
23.01.2013, 20:13
to działa na zasadzie "o jednego zombiaka mniej", ile razy klikniesz, tyle zombie stanie się na powrót normalnym simem
RaspberryXD
11.03.2013, 20:52
Chyba mały odkop robię, ale muszę się spytać. Jest jakiś sposób (oprócz modów) aby czarownica szybko nauczyła się ukrytej umiejętności - magii? Zależy mi na zaklęciu słonecznym.
Bez modów to się chyba nie da...
Jak ma umiętność alchemii to niech uwarzy "dopalacz umiejętności" czy jakoś tak...
miał ktoś z was może taki problem ?
simka podchodzi mi do stacji alchemicznej, ja każę jej robić eliksir a ona tego nie robi. W lewym górnym rogu pojawia się ikonka interakcji ale za chwilę znika :/ Myślałam że może w ciąży simy nie mogą robić eliksirów ale po porodzie problem jest ten sam.
Ktoś coś cokolwiek ?
Ja mam pytanie odnośnie taboru wróżbitki- gdzie moge go znalezc bo chciałam wstawić go do SV.
A żeby nie skakć już po działach to odrazu mam pytanie odnośnie pewnie PR -gdzie znajde to "stoisko",gdzie Simy mogą dawac buziaki na festynach?
Kędziorek
23.03.2013, 19:34
Ja mam pytanie odnośnie taboru wróżbitki- gdzie moge go znalezc bo chciałam wstawić go do SV.
Najłatwiej wpisać kod testingcheatsenabled true, kliknąć prawym przyciskiem myszki (przytrzymując jednocześnie SHIFT) na jakąś pustą parcelę publiczną i zaznaczyć interakcję 'buduj na tej parceli'. Całkiem po prawej, obok ikony z piwnicą będzie obrazek, gdzie znajdować się będą wszystkie parcele publiczne z dodatków jakie posiadasz. Wóz tam będzie, wstawisz go i gotowe :)
A żeby nie skakć już po działach to odrazu mam pytanie odnośnie pewnie PR -gdzie znajde to "stoisko",gdzie Simy mogą dawac buziaki na festynach?
Stoisko znajduje się na wiosennym festiwalu, nie jestem pewna ale chyba można to stoisko kupić za talony..
Jeżeli chcesz ustawić to gdzieś w mieście żeby sobie było cały rok, a nie tylko wiosną, to można to zrobić po prostu budując na jakiejś parceli publicznej. Zawsze jak upiększam jakieś miejsce spotkań to przeglądam sobie wszystko i wiem, że gdzieś widziałam te budki, tak samo jak lovometr, tylko nie pamiętam, w którym dziale kupowania/budowania dokładnie.
Z pomocą może przyjść też kod buyDebug (wpisuje się go dopiero po testingcheatsenabled true) :)
Aperlaxive
07.04.2013, 17:13
Jeśli było takie pytanie to przepraszam.
No więc, grałam sobie w SV (wyłączyłam te różne postacie) itd. no i nadeszła pełnia. OK. wkrótce dookoła mojego domku w takim niebieskim jakby portalu zaczęły teleportowac się co jakiś czas zombie. Nie przeszkadzało mi to (latało to w kółko i jęczało). Mniej więcej w środku nocy z pełnią wyszłam z gry i zapisałam. kiedy wróciłam z powrotem był sierp. Nie obchodziło mnie to zbytnio. Gram przez kolejne simowe dni, a te Zombiaki zaczęły mnie wkurzac. Kasuję je testingiem, ale to syzyfowa praca bo one cały czas przychodzą, nawet w dzien. Minął tydzień, a one nadal pojawiają się. To się zrobiło mega wkurzające. Ma ktoś pomysł, co można z tym fantem zrobic?
Tak jest zawsze niestety przy zapisie gry podczas pełni :/
Trzeba zapisywać po lub wgrać moda usuwającego całkowicie zombie z gry...
Tak jest zawsze niestety przy zapisie gry podczas pełni :/
Trzeba zapisywać po lub wgrać moda usuwającego całkowicie zombie z gry...
i tu się mylisz, ponieważ ten problem rozwiązała któraś z ostatnich aktualizacji
mam pytanie odnośnie wampirów... jak pozbyć się ich mocy, żeby już nie miały ziemistej skóry fioletowych potrzeb (na stałe) probowałam w tym instytucie naukowym ale tam nie mam opcji żeby wykupić jakiś eliksir..
Kędziorek
31.05.2013, 14:56
Lek na wampiryzm kosztuje 3000 simoleonów i powinien być w ośrodku naukowym, jeśli nie ma to powinien zadziałać silny eliksir uzdrowienia stworzony przy stole alchemicznym lub kupiony w sklepie z eliksirami.
no kurczę probowalam już z tym eliksirem uzdrowienia też i nic no dobra bede myslec dalej dzięki:)
Kędziorek
31.05.2013, 16:35
no kurczę probowalam już z tym eliksirem uzdrowienia też i nic no dobra bede myslec dalej dzięki:)
Ewentualnie wpisz kod i edytuj sima w CASie, tam możesz zmienić rasę, ale sim traci wszystkie nagrody szczęścia życiowego, które wykupił, nie licząc przedmiotów.
Jak pozbyć się tego świecenia simów podczas tworzenia w CAS? Przez chwilę jest normalnie, lecz jak zmienię ubranie, to postać sima robi się taka blada... :( Szukałem, lecz nie znalazłem takiego wątku, albo jestem ślepy. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Robisz śmiertelnika czy jakiegoś nadprzyrodzonego? :|
Może w tym rzecz.
Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim... Może masz skina z neta?
Tworze zwyklego czlowieka i nie uzywam zadnych skinow :(
To nie wiem :(
A może to ciuszek jest pobrany z neta i tak zrobiony, że bladzi Simy...
A spróbuj włączyć bez zawartości importowanej grę, może rzeczywiście, tak jak mówi anizali jakiś dodatek?
Daj może screena jak to wygląda.
Jak zorganizować zlot parapsychiczny jako słynne medium?
Szukałam w telefonie i na wozie cygańskim, nie znalazłam takiej opcji.
edit: Dobra, już znalazlam, w teatrze.
Chcę ustawić w Sunset Valley Arenę mioteł. Jak (oprócz wchodzenia w Moonlight Falls, kopiowania do skrzynki, wchodzenia do Sunset i umieszczania jej z biblioteki - zanim mi się to załaduje, to wyzionę ducha) mogę ją zdobyć?
Poskacper
26.06.2013, 12:07
Z tego co pamiętam , można było ją kupić na parceli publicznej i zwyczajnie postawić.
No właśnie nie widzę jej w bibliotece parcel.
Kędziorek
26.06.2013, 13:12
Arenę mioteł (przedmiot, nie parcela!) można kupić normalnie w trybie kupowania, ale nie pamiętam w której zakładce, pewnie w rozrywce. Postawisz ją na parceli, dodasz to i owo, jakieś lampy czy coś i już :)
Dzięki kedziorek - zawsze jakieś rozwiązanie, ale jeśli ktoś miałby jeszcze pomysł skąd wstawić parcelę, to byłabym wdzięczna.
Parcele wstawiasz w edycji miasta. Powinien przy tym takim czymś do obracania znaczek takiego notesiku. Tam wybierasz parcele i ją po prostu kładziesz. O to chodzi?
ajditia - poszukuję gotowej parceli o nazwie Arena Mioteł - chcę ją wstawić do Sunset Valley.
AsiaMyszka
30.06.2013, 14:53
Mam pytanie odnośnie wampirów. Czy da się jakoś zmienic wampira spowrotem w zwykłego sima? jakiś eliksir lub coś podobnego? Bo nigdzie nie mogę znaleźc o tym informacji.. :( Bardzo proszę o pomoc..
O ile dobrze pamiętam to w ośrodku naukowym można kupić jakąś miksturę po której wypiciu wampir stanie się normalnym simem.
Eliksir silnego uzdrowienia wyprodukowany przez sima-alchemika również eliminuje wampiryzm jak i resztę zdolności nadprzyrodzonych. Niestety trzeba mieć wysoki poziom tej umiejętności, czasem można kupić flakonik w sklepie z eliksirami ale występuje on losowo.
AsiaMyszka
01.07.2013, 07:35
Bindi i Gingers - dziękuję za odpowiedzi. :)
nokiaclass
01.07.2013, 21:24
mam pytanię, jeśli piszę to w złym dziale to przepraszam. Czy w nowym mieście Isla Paradiso jest Sklep z Eliksirami?
Z tego co kojarzę to nie, musisz sam go wstawić (jest gotowy w skrzyni parcel) :)
La Tortura
08.07.2013, 14:03
Powiedzmy, że mam mamę wampira i tatę człowieka + wyłączony wampiryzm w ustawieniach, gdzie moge wylaczyc np. wróżki i wilkołaki, postęp historii, to czy urodzi mi się mały wampajer czy nie ? :p
Jak masz wyłączony wampiryzm, to raczej nie :|
Zielona Herbata
31.07.2013, 19:48
Mam pytanie. Czy jeśli teraz kupię NZTŚ, to zainstaluje mi się najnowsza łatka, czy będzie ta, która była w dniu wydania dodatku?
Wydaje mi się że ta z dnia wydania, ale nie jestem pewna :)
Powiedzmy, że mam mamę wampira i tatę człowieka + wyłączony wampiryzm w ustawieniach, gdzie moge wylaczyc np. wróżki i wilkołaki, postęp historii, to czy urodzi mi się mały wampajer czy nie ? :p
Wyłączone opcje nadnaturalne w ustawieniach nie dotyczą Simów nadnaturalnych których sami stworzyliśmy lub które były wcześniej w grze. Używam tej możliwości bo nie chcę by gra decydowała o tym którzy sąsiedzi mają być nadnaturalni, a zazwyczaj odbywa się to losowo. Tak więc jest szansa 50% na małego wampira, gdyż opcje kontroli populacji nie eliminują dziedziczenia genów.
La Tortura
03.08.2013, 15:57
Tak, Bindi odkryłam to sama, miałam wylaczony wampiryzm, a wampirek i tak się urodził. Jednak dzięki :)
mankilou
09.08.2013, 11:25
Herba jeżeli masz nowszy dodatek niż NZTŚ to pozostanie ta łatka którą aktualnie masz, ale jeżeli nie posiadasz nowszego dodatku to się zainstaluje ta z NZTŚ :)
Poskacper
09.08.2013, 13:37
W dzienniku producenta dot. NZTŚ producent wybudował dom dla swoich 4 nadnaturalnych simów, widziałem kiedyś ten dom, ale teraz nie mogę go znależć. Czy ktoś jeszcze ma link do tego domu?
cześć, mam taki problem z ową grą, moi simowie, gdy chcę zrobić wróżkę/wróżka nie mają skrzydeł i nie wiem o co chodzi, grę pożyczyła mi koleżanka
Czy wie ktoś jak zostać dżinem?
Poskacper
23.08.2013, 20:23
Klamra, nie ten dział. Dżin doszedł w zostań gwiazdą. Lecz w nie z tego świata można go stworzyć od podstaw, ale musisz mieć doinstalowany dodatek zostań gwiazdą, w którym on doszedł.
Kędziorek
23.08.2013, 20:28
I można jeszcze nim zostać poprzez wypicie eliksiru, niestety, nie pamiętam nazwy..
Dział jest dobry :) w końcu to w tym dodatku doszła możliwość stania się dżinem.
nokiaclass
13.09.2013, 16:22
mam problem, nie mogę robić pojedynku na czary :( to chyba jakiś bug, gdy kupiłem nie z tego świata to raz zrobiłem, potem zaktualizowałem i dupa, nie mam tej opcji, a czarodziej rozwinął magię wystarczająco bo już mi się pojawiło okienko, że może robić pojedynki.
up@ A może ten drugi czarodziej ma niewystarczające umiejętności?
down@ Dokładnie, lepiej bym tego nie ujęła.
Słowem dopowiedzenia mojej przedmówczyni dodam, iż jakich nie miałbyś dobrych chęci oraz jakich Twój czarodziej nie miałby umiejętności magicznych, to bez poziomu przeciwnika uprawniającego go do pojedynków - nic nie wskórasz. W takiej sytuacji jeśli chcesz owy pojedynek przeprowadzić - należy przenieść się do rodziny przeciwnika i podszkolić jego umiejętność czarowania. :) Pozdrawiam D_S
justinea4
16.09.2013, 13:50
Mam kłopot z nastrojnikiem Ścigany (czy jakoś tak, związany z przebywaniem w pobliżu nieznanego wampira), który nie chce zniknąć- pomimo, że mój sim jest sam w domu.
Ostatnio nęka mnie również problem z Simami, którzy ni stąd ni zowąd stają w płomieniach. Po chwili ogień gaśnie i pozostawia ich osmolonych. Nie wiem czy to błąd, ale powoli zaczyna mnie to denerwować.
Spróbuj wywalić wszystkie mody :)
nokiaclass
21.09.2013, 15:50
a czy czarownicy których generuje gra samoczynnie poprawiają swoją umiejętność magii?
Niby powinni, ale różnie bywa :P
Poskacper
22.09.2013, 08:49
Ja nie wiem, chyba raczej nie. Ale co ja tam wiem :P
KarolinaJ
29.09.2013, 19:55
Mam kłopot z nastrojnikiem Ścigany (czy jakoś tak, związany z przebywaniem w pobliżu nieznanego wampira), który nie chce zniknąć- pomimo, że mój sim jest sam w domu.
Jeśli chcesz usunąć niechciany nastrójnik możesz wpisać kod testingcheatsenabled true i kliknąć na nim trzymając jednocześnie wciśnięty Ctrl
Pink Panther
15.12.2013, 19:40
W jaki sposób można przestać być wampirem? Bo nie mogę znaleźć żadnego eliksiru w komisie ani opcji na laboratorium naukowym :|
Pink, zawsze możesz nauczyć swojego sima alchemii i sam go stworzyć.
Pink Panther
15.12.2013, 19:51
Ale jest taki eliksir w ogóle? ;P
Tak, nazywa się chyba silny eliksir uzdrowienia (lub coś w ten deseń) i zmienia każdego nadnaturalnego w człowieka.
Pink Panther
15.12.2013, 20:00
Dziękuję bardzo! :)
Marcysia
23.12.2013, 19:09
Teraz ja mam swoje pytanko:flowers: Czy kiedy wilkołak jest w przemianie to ma z psem jakieś dotatkowe interakcje albo/i nie ma niektórych?:dog: Nie mam tej gry, ale dostane ją na gwiazdke:santa:.
Witam. Mam pytanie, dlaczego włącza mi się usuwanie gry gdy ją włączam? [pytanie może wyda się być dziwne, ale kiedy to się cały czas robi to już jest nieco denerwujące]
Znikatka
02.02.2014, 19:23
Hej mam pytanie ;)
Jak można zrobić wróżkę w simsach nie z tego świata?
Bo zawsze interakcje z nadprzyrodzonymi stworzeniami kończą się możliwością przemiany, a wróżkę można poprosić jedynie o wrozkowy pył ???
:|
Możesz zrobić ją w CASie albo przemienić sima za pomocą eliksiru, można go kupić w komisie z eliksirami (nie zawsze jest dostępny) albo zrobić samemu.
Kędziorek
02.02.2014, 19:34
Musisz wytworzyć lub kupić w sklepie z eliksirami Butelkowane Błogosławieństwo Wróżek. Jeśli chcesz go sama wytworzyć to jest dostępny dopiero na 10 poziomie alchemii, a w sklepie możesz trochę poczekać zanim się tam pojawi.
W Moonlight Falls w Arboretum można chyba dostać okazję w wyniku której sim staje się wróżką, ale to raczej rzadkość.
Znikatka
04.02.2014, 12:19
Dzięki @kędziorek :P
Jeszcze mam jedno pytanie. Pokazuje mi się czasami w pragnieniach u sima Zatańczyć w okół domu wróżek'. Możesz mnie oświecić co to jest i gdzie to się znajduje?
Wspomniałaś o Moonlight Falls, co to konkretnie jest? Wnoszę że to jakaś kraina, Ale jak tam się dostać?? :D
Moonlight Falls to świat, możesz go załadować w menu albo przeprowadzić tam simów, a dom wróżek można kupić w trybie kupowania (jest kilka wariantów).
Znikatka
04.02.2014, 15:23
Spoczko dzięki
Pink Panther
22.02.2014, 17:06
Przybywam z kolejnym pytaniem :D
Czy można zmienić zwykłego Sima w czarownika bez używania kodu? W sensie, jakiś eliksir, zaklęcie od innej czarownicy czy coś?
Kędziorek
22.02.2014, 17:12
Jest na to "Butelkowany Wywar Czarowników" dostępny w sklepie z eliksirami lub przy stole alchemicznym (bodajże przy 10 poziomie odblokowany, ew. 9).
Pink Panther
22.02.2014, 17:12
Bardzo dziękuję! <3
W Moonlight Falls w Arboretum można chyba dostać okazję w wyniku której sim staje się wróżką, ale to raczej rzadkość.
Ja bym się chciała dopytać o ten fragment, bo akurat mam Simkę, którą chcę przemienić we wróżkę i mam ambicję zrobić to bez kodów, a w sklepie z eliksirami póki co pustka, jeśli chodzi o to, czego mi trzeba.
Czy ta okazja wyskoczy tylko w Moonlight Falls? To znaczy, dodałam sobie te Ogrody Wróżek do biblioteki, aktualnie gram w Hidden Springs i tam je umieściłam - czy w innym mieście też ona może się pojawić? I czy wiesz może, której interakcji trzeba użyć, by mieć szansę na tę okazję - zabawę z wróżkami czy szukanie wróżek?
Liczyłam, że jak znajdę jakąś wróżkę (bo sporo podejść mi to zajęło) to w nagrodę właśnie dostanę jakąś okazję czy propozycję, ale dało mi to tyle, że znaleziona wróżka została moją przyjaciółką i mogę ją tylko o pył prosić, jak każdą inną.
Kędziorek
22.02.2014, 19:03
Nie sądzę, by tylko w MF ta okazja wyskakiwała, ale głowy nie dam, bo ten sposób znalazłam na jakiejś innej stronie opisany, a sama nie mam już niestety możliwości tego sprawdzić. W Arboretum trzeba szukać wróżek i wtedy otrzymuje się okazję w wyniku której zostaje się wróżką. Nie wiem jednak jakie zadanie trzeba wypełnić. Od istniejących wróżek można jedynie otrzymać wróżkowy pył, nie mogą one przemienić sima.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, w takim razie będę próbować do skutku. :)
malleys00
10.04.2014, 20:58
To ja zapytam - jest może mod na wyrównanie długości życia wszystkich nadnaturalnych ras? Albo inny sposób, żeby niezależnie od bycia wróżką/wampirem/inną innością obowiązywała simów długość życia ustawiona w opcjach, bez tracenia nadnaturalnych mocy. Szukałam już na modthesims ale nie znalazłam, bo przyznam że na początku to jest fajne, a potem nie da się grać, jak się okazuje że praprababka mojej simki flirtowała z tym samym wróżkiem... :hmm:
Ok, znalazłam, jakby ktoś jeszcze szukał wklejam link Mod na zmianę starzenia simów nadnaturalnych (http://blindingechoes.tumblr.com/post/31349102010/this-is-a-very-simple-mod-that-adjusts-the-aging)
Monika5228
25.11.2014, 16:14
Czesc, ktos moze wie jak naprawic blad, przez ktory wrozki nie mają skrzydel? Dodam ze same wrozki w miescie mam. Nawet jak w casie probuje zrobic wrozke to jest prawie jak normalny czlowiek (z wygladu). Ktos cos wie? bylabym wdzieczna :)
Witam
Mam pytanie dotyczące obiektów kolekcjonerskich (klejnoty, metale).
Czy istnieje w grze maszyna do przetapiania metali ?
Coś podobnego jak szlifierka do klejnotów.
Przeglądnąłem cały tryb kupowania włącznie z trybem debugowania i nic takiego nie znalazłem, może ktoś wie gdzie mogę coś takiego znaleźć, może w store ?
Filleable
06.12.2014, 00:02
Klejnoty przetapia się klikając na nie w wyposażeniu. Funkcja nazywa się chyba "Wyślij do oszlifowania", czy coś w ten deseń.
@down: Pomylić przetapianie ze szlifowaniem. Brawo ja. <3
Wydaje mi się, że maszyna z tego zestawu (http://pl.store.thesims3.com/setsProductDetails.html?productId=OFB-SIM3:71911) ma funkcję przetapiania metali. Niestety, maszyny nie można kupić osobno, trzeba wykupić cały warsztat, a kosztuje 1900 simpoints'ów.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.