PDA

Zobacz pełną wersję : Jaką porę roku najbardziej lubicie ?

Zielona Herbata
19.11.2012, 05:58
W tym wątku możecie napisać,jaka jest wasza ulubiona pora. ;)
Możecie z argumentami,albo i nie.. c:
I ja też może napiszę,jaką lubię porę,nic się nie stanie. d;

Najbardziej lubię zimę.

Dlaczego ? Ta pora ma taki w sobie urok,że po prostu się zakochałam. Wszystko tak pokryte śniegiem,pruszy śnieżek,wszędzie śnieżek,nawet na dachu. :) Bardzo też lubię zimowy festiwal. I to,co jest najfajniejsze to lepienie bałwanów każdego rodzaju. Moja simka ulepiła Mrocznego Kosiarza. :D

I to tyle,co chyba. >D Czekam na wasze komentarze. :)

Chloé
19.11.2012, 06:07
Przydałaby się ankieta, choć pewnie miałabym dylemat czy zaznaczyć jesień czy zimę - te dwie pory roku absolutnie wymiatają, zima potrafi odmienić nie do poznania nawet najbardziej nudne otoczenie, cudownie wygląda zarówno w dzień jak i w nocy, można urządzić przyjęcie na kształt gwiazdki, jesień natomiast urzeka ciepłymi kolorami i też ma swój niepowtarzalny klimat, halloween jest świetne. Ale chyba jednak lekką przewagę ma u mnie zima.

Kosia
19.11.2012, 06:53
Hm, jaka lubie najbardziej...
Sama nie wiem, wybor jest trudny, lato jest troche nudne, oprocz dnia wypoczynku i festiwalu nie dzieje sie nic; chyba najladniej wyglada jesien i zima, no i sa one zupelna nowoscia, wiec ciagle czyms zaskakuja, czasem jak gram, a pada snieg czy deszcz, to az mi sie zimno robi. :D
Zima the best! :)

easey
19.11.2012, 13:18
Ja lubię każdą porę, ale chyba najlepsze to jesień i zima.
Nie wiem która jest lepsza, jesień jest świetna, a zima <333

Gdyby była ankieta to nie potrafiłabym wybrać :D

Chwalisława
19.11.2012, 13:30
Ja najbardziej lubię zimę i jesień, jednak znacznie bardziej lubię zimę.
Zima daje taki fajny świąteczny klimat, zwłaszcza gdy domy są ozdobione. I świetnie wyglądają krajobrazy zarówno na zimę, jak i na jesień.

Trykuu.
19.11.2012, 13:43
Bardzo podoba mi się zima. Ta pora roku trwa u mnie najdłużej;)

Ashley_Tisdale
19.11.2012, 16:08
Mi też tak jak Wam wszystkim najbardziej spodobała się zima i jesień.. :) Obie mają coś w sobie przez widoki jakie nam dostarczają. Do tego mają najciekawsze święta... Na jesieni Halloween, które ma świetny klimat, a zimą gwiazdka, którą chyba każdy uwielbia ;-)

Anastazja
19.11.2012, 17:27
Ja najbardziej lubię jesień i zimę. Te dwie pory roku są przepiękne. Kolorowe drzewa w jesień, i ten deszcz, burze! Efekty są cudowne. Zima również jest śliczna. Uwielbiam kiedy moi simowie siedzą w domu a na dworze pełno sniegu. Przed domem mnóstwo bałwanów z kolorowymi szalikami i z marchewkowymi noskami :) Jest po prostu cudnie. To najlepszy dodatek, który wyszedł. W ankiecie oczywiście zaznaczam zimę, chociaż miałam dylemat ;-)

Anulaa89
20.11.2012, 14:44
hehe widzę tu znaczną przewagę zimy. I dołaczam do grona wielbicieli tej pory roku - chociaż jesień też mi się podoba :) (eh to grabienie liści (w końcu!) i burze :) )...

Dlaczego zima?
Przede wszystkim, dlatego, że jest zimno :D - szron na oknach - a sim ogrzewa się przy kominku :) - lampki na domach dodają takiego świątecznego nastroju... A święta coraz bliżej :) No i krajobrazy - przepiękne - a jak sypie śnieg bajka!. Itd itp.

Słodki Pan Ciastek
20.11.2012, 14:47
Mam dwie ulubione, ale wybrałem wiosnę.

Druga fajna to też jest zima.

Wybrałem wiosnę dlatego bo zima jest zimna buahahaha

Zielona Herbata
21.11.2012, 06:08
Przeglądając ankietę,ponad 18 osób dało głosa na zimę ! :D
Więc chyba zima zrobiła na nas mega pozytywne wrażenie. ;)

anie_1981
21.11.2012, 12:21
W realu nie cierpię zimy, ale tak długo patrzyłam w Simsach na lato, że zapragnęłam czegoś "odmiennego". Dlatego głosowałam na zimę. Latem w zasadzie jest tak jak zazwyczaj, tylko to, że da się pływać w oceanie. No i dobrze by było, gdyby właściwości pór roku były zapisywane dla konkretnego zapisu, a nie "globalnie". W tropikach nie chcę zimy...

Anulaa89
21.11.2012, 13:36
Zgodzę się z anie :D ja też nie cierpię zimy w realu - ale chyba bardziej nie cierpię wiosennych roztopów. Ale, że w simsach lato jest nie za ciekawe to pokochałam tamtejszą zimę :). Ja tam nawet w tropikach mogę mieć zimę hihi..

Chloé
21.11.2012, 13:42
A ja kocham zimę w realu więc w dodatku również, mogłabym grać cały czas na tej porze roku albo zamiennie z jesienią, szkoda że nie dodali opcji ustawiania pór roku dla każdego otoczenia jak w TS2, to było bardzo przydatne.

nmin
21.11.2012, 14:38
Przez chol... bugi nie działają mi ani zimowe ubrania, ani przyjęcie z prezentami, więc zima straciła dla mnie nieco swój urok, chociaż przyznaję, że jest przepiękna. Głosuję jednak na jesień, w życiu lubię szum deszczu i Halloween, w grze też mi się podobały. Twórcy przyłożyli się do tej przejściowej pory roku, lekkie przymrozki czy mgiełka nad ranem są cudne :)

Wiosny jeszcze nie miałam, ale wydaje mi się, że nie zainteresuje mnie tak, jak jesień.

Laselight
21.11.2012, 14:45
Wiadomo , na co zagłosowałam. Tak jak większość , moją ulubioną porą jest zima. Przede wszystkim podobają mi się krajobrazy. Są przepiękne. Przyjęcie z prezentami podoba mi się bardzo. Tylko ten limit gości ://
Lato jest nudne.

Zielona Herbata
21.11.2012, 19:59
Laselight,bo chyba im chodziło o takie nudne lato :D
Ja również należę do osób nie cierpiących zimy w realu,bo chodzenie do szkoły w głębokim śniegu i zmoczenie sobie butów to nieprzyjemna sprawa. :((

Meona
24.11.2012, 08:34
Zima w simach jest jak najbardziej. Wspaniałe widoki, jest po prostu przepięknie. Chociaż jesień też jest zadowalająca i miałam spory dylemat.

Kędziorek
24.11.2012, 19:21
Mnie również zima bardzo się podoba, choć nie nacieszyłam się nią długo, ponieważ byłam zmuszona zmienić zapis. Strasznie podobają mi się widoki ośnieżonych drzew i gór. Jesień też ma coś w sobie, jednak z powodów licznych piorunów lądujących na moim podwórku w czasie burzy bardziej skłaniam się ku zimie:)

zły chipsik wrogar
20.12.2012, 16:25
Ja zimę bo tak ładnie otoczenie w niej wygłada,no i jest gwiazdka i przyjęcie z prezentami

Suzan790
29.12.2012, 12:55
Zima jest najciekawsza moim zdaniem. W the sims 2 też była ciekawa, ale tu to co innego;)

suomii
29.12.2012, 15:18
Zdecydowanie jesień i zima. Jesienią podoba mi się grabienie liści, dzień straszenia, festiwal jesienny jest najlepszy ze wszystkich. A zimą podoba mi się.... wszystko :D Lato jest ok, fajnie że się można opalać i pływać w morzu. Wiosna to nic nadzwyczajnego.

Simsoholik.<3
03.02.2013, 08:40
Ja zimę i jesień. <3 Poprostu zima, rozdawanie prezentówitp. U-W-I-E-L-B-I-A-M! :D A jesień m taki klimat fajny ;D Ale daje na zimę.xd

Muffshelbyna
03.03.2013, 13:39
Najfajniejsza wg mnie zima- dużo ciekawych zajęć, można urządzić bitwę na śnieżki, jeździć po zamarzniętym jeziorze... i to jest fajne ;) Poza tym te oszronione okna i padający śnieg wyglądają bardzo ładnie + jeszcze przyjęcie z prezentami i lampki na dom- świetne opcje :)

Ryver
18.04.2013, 20:35
Ja za zimą nie przepadam. To czekanie, aż Sim się przebierze w strój wierzchni.. :l
Nie umiem wybrać ulubionej pory roku, może wiosna, może jesień.

ajditia
27.04.2013, 11:43
Moja ulubiona pora roku? Oczywiście zima :D! Szczególnie mi się podoba budowa igla (nie wiem czy dobrze napisałam :)) i to, że można w nim spać ^^. Uwielbiam też snieżny dzień. Jest świetny... Premia świąteczna... Mozna pisać i pisać :D

KarolinaJ
06.05.2013, 16:10
Ja tam lubię wszystkie cztery pory roku bo każda ma swój urok :)
Ostatnio jednak najbardziej czekam na jesień, lubię urządzać wtedy maskarady albo biesiady, wycinać lampiony z dyni, chodzić z psikusem... są fajne zajęcia dla całej rodziny :)
No i oczywiście zawsze jesienią odwiedzam park i biorę udział w festiwalu, ciekawe są wtedy atrakcje :)

XandraB
08.05.2013, 15:08
Nie mogę udzielić odpowiedzi w ankiecie, ponieważ ja lubię jesień i wiosnę. Wiosnę, bo już można chodzić na basen, ale nie jest tak gorąco. I Dzień Miłości!!! Simy się wtedy chyba szybciej zakochują... i właśnie na Festiwalu Wiosny, po ogłoszeniu moich simów Królem i Królową, ON się JEJ oświadczył... oczywiście powiedziała "tak", i randka była cudowna. A na Jesiennym Festiwalu ich córka wyznała miłość swojemu chłopakowi. A potem poszli do Domu Strachów. Ogólnie, było dużo super atrakcji :)

redmoon
21.05.2013, 17:37
Wybrałem wiosnę, bo uroków zimy nie zaznałem (jak pada i mam wyłączone renderowanie zaawansowane to jeszcze da się znieść, ale śnieg wygląda obrzydliwie, a jak jest włączone renderowanie to karta graficzna nie wyrabia i się tnie jak nie-powiem-co i gra wygląda niczym oglądanie filmu klatka po klatce z dużymi ścinkami co 2 min.). Wiosna jest bardzo kolorowa, od czasu do czasu deszczyk spadnie, a to jakaś burza. Jesień też jest fajna, ale jakaś chłodna. Lato za nudne.

Ziqu
14.07.2013, 20:28
Zima! Bo widać różnicę :)

Ako
20.07.2013, 21:20
Najciekawsza jest zima *-* Jazda na snowboardzie, łyżwach, lepienie bałwanów, budowanie igloo itp :'D Lagi mam trochę jak śnieg pada ale da się przeżyć. Zaparowane okna wyglądają wtedy bardzo ładnie <3 Jak i całe otoczenie, takie ośnieżone <3 A później to Jesień. Drzewa wyglądają bajecznie :> I jedzenie placków na festiwalu.. mm *-*

MrSiM
22.09.2013, 13:54
Ja też wybrałem zimę, bo też i snowboard, łyżwy, a poza tym te widoki okolicy podczas zimy :). Bardzo podoba mi się też to śnieżne święto, zawsze jest to jakaś namiastka świąt. Inne pory też są fajne, szczególnie jesień i grabienie liści. Simsy bez pogody jednak dużo tracą i jest to fajny dodatek.

Królewicz Grudkowego Kosmosu
23.09.2013, 21:41
Moja ukochana pora roku to zdecydowanie jesień, ale to pewnie dlatego, że sam się wtedy urodziłem, ale to nieważne. Strasznie mi się podoba ponieważ dodaje mnóstwo kolorów, zajęć, no i halooween! Uwielbiam wydrążać dynię lub rzucać sima w stertę liści.

rawrvera
11.10.2013, 21:57
Jesień! Jest ona bardzo urocza u simów, uwielbiam Halloween, chodzenie do Domu Strachów (czy jak to się tam zwie :D), a wydrążanie dyni i opowiadanie historii o duchach to jedne z wielu ulubionych zajęć moich simów. :) Później chyba stawiałabym na zimę, zakochałam się w snowboardzie. :D

Poskacper
12.10.2013, 08:50
Zdecydowanie jesień! Te piękne drzewa które wyłaniają się z pośród mgły, cudo :) Hallowen, dynie, domy strachów, jedzenie placków, super ! :D Póżniej zima, śnieg podczas słonecznego dnia wygląda pięknie, jest również Boże Narodzenie. Wiosna też fajna, zbieranie jajek i atrakcje na festiwalu, a w lecie, tam za bardzo nic się nie zmienia, bo wszystko wygląda tak jak bez dodatku, chyba że zapada deszcz :)

octavessens
16.10.2013, 17:38
Lato w Isla Paradiso - z RW naprawde cudownie prezentują się upały i wodne rozrywki. Całe upalne dni simowie spędzają na plaży. jesień w Appaloosa Plains. najbardziej jednak przepadam, za zimą. Ot co, kocham zimowe pejżaże i simów w puchatych kurtkach.

bellatrix99
18.11.2013, 13:49
Ja tam lubię wszystkie:

Wiosna: Ze po zimie jest tak fajnie, słonko znów świeci, simsy wychodzą na podwórko i Dzień Miłości!!!

Lato: Jest gorąco, robię imprezki na dworze, pływanie nad oceanem...

Jesień: Grabanie liści, ubieranie cieplejszych rzeczy, haloween.

Zima: Klimat jest super, śnieg pada, cała rodzinka w domu, w kominku się pali no i Dzień Śnieżynki!!!

Marcysia
21.12.2013, 09:33
Mi się najbardziej podoba zima, jest najbardziej dopracowana:)

Diana
07.01.2014, 19:37
Właściwie to wszystkie pory roku lubię tak samo. Wiosna jest fajna, tylko wkurza mnie to, że często pada deszcz i moje simy przemakają jak wyjdą z domu (i co z tego że są parasole, skoro simy chowają je do wyposażenia gdy np. chcę żeby zrywali jabłka...). Lato niczym szczególnym się nie wyróżnia, ale jak dla mnie to spoko, jest ciepło i ładnie. Jesień - też często pada, ale jest fajny festiwal. :) Zima jest piękna, śnieg w grze wygląda wspaniale! <3 No i sporty zimowe są świetne, uwielbiam robić zdjęcia simom jeżdżącym na łyżwach. :D

Bella555
08.01.2014, 08:49
Ja też najbardziej lubię zimę, ale nie zawsze chcę nią grać, np. Isla Paradiso pokryte śniegiem to taki dziwny obraz :D Tu plaże itd. a tu śnieg ;p dlatego jak gram na Isla Paradiso, wyłączam zimę i jesień ;p

Chesole
30.07.2014, 14:06
Ja kocham latoo <3 Wiem było już w podstawowej wersji, ale doszłedł jeszcze deszcz, grad, opalanie, pływanie.. Poprostu super

mystically_mad
30.07.2014, 14:36
Wiosnę za to, że:
* wszystko budzi się do życia,
* ta pora roku sprzyja miłości
* dzikie kwiaty :D
* jajka :)
* Dzień Miłości

Lato za to, że:
* słoneczko
* możliwość leżakowania na plaży
* opalanie <3
* Dzień Wypoczynku
* materac do pływania po wodach
* lody z automatu :D

Jesień za to, że:
* można grabić liście <3
* bara-bara w liściach
* dynie i wycinanie :D
* łowienie jabłek
* nawiedzony dom
* Dzień Grozy *-*
* dzieciaki mogą łazić z koszyczkami po cukierki

Zimę za to, że:
* jest śnieg
* robi się wcześniej ciemno
* można lepisz różne bałwany
* igloo
* krajobraz jest uroczy <3
* bara-bara w igloo
* jeżdżenie na łyżwach
* prezenty <3

Psiara2002
03.08.2014, 20:06
Jak większość z Was lubię jesień i zimę. Fajne jest grabienie liści i Hallowen :D i burze są przedstawione bardzo realistycznie ;)
W zimie świetny jest śnieg, szron na oknach, lampki świąteczne i oczywiście same święta ! :D

renifer
03.08.2014, 20:39
Według mnie tutaj zdecydowanie wygrywa zima. Jest wtedy taki zimowo-świąteczny klimat w simsach, uwielbiam to.

Coppette
18.08.2014, 18:46
Zima! Śnieg, rzucanie się śnieżkami, budowanie bałwana - ten klimat! Najmniej lubię jesień - przez liście - bo moja Kościlda nawet nie zdąża się z nimi uwinąć, a już są nowe.