PDA

Zobacz pe³n± wersjê : Cztery ¿ywio³y 2012 - Zadanie trzecie

Vanitas
11.01.2013, 16:57
Zadanie 3

Zadanie polega na urz±dzeniu rodzinnego salonu

Wymagania:

1. Zadanie dotyczy gier The Sims 2 i The Sims 3
2. Salon musi mieæ wymiary takie jak na poni¿szym schemacie.
3. Mo¿ecie dowolnie dodawaæ okna, drzwi, pó³¶cianki, kolumny, kominki. Dozwolone jest tak¿e dodawanie ¶cian, jednak nie mo¿na nimi podzieliæ pomieszczenia.
4. Dozwolone jest u¿ywanie dodatków z internetu.
5. Bud¿et na urz±dzenie salonu jest nieograniczony.
6. W salonie musi znale¼æ siê sofa, fotel, telewizor, pó³ka na ksi±¿ki i stolik do kawy. Reszta zale¿y od Was.
7. Prezentacja powinna zawieraæ maksymalnie 6 zdjêæ salonu o maksymalnych wymiarach 800x600 px. + rzut. Nie wstawiacie zdjêæ z zewn±trz pomieszczenia.
Opiekunowie dru¿yn musz± przes³aæ kompletn± pracê do mnie, do 24.01.2013 do godziny 19.00. Po tym czasie prace zostan± opublikowane oraz zostanie utworzona sonda.

http://i1059.photobucket.com/albums/t436/GingerSs/2zad_zps702e9eb3.png

4. G³osowanie
W g³osowaniu mog± braæ udzia³ wszyscy u¿ytkownicy forum The Sims. £±cznie z uczestnikami konkursu, jednak¿e nie mog± oni g³osowaæ na swoj± dru¿ynê – w takim wypadku delikwent zostanie zdyskwalifikowany i/lub wydalony z grupy i zbanowany na okres dwóch miesiêcy.
G³osowanie zacznie siê, gdy opiekunowie poszczególnych dru¿yn wy¶l± do organizatora ostateczn± prezentacjê przed terminem koñcowym. Zostanie wtedy utworzony specjalny temat z sond±, widoczny dla ca³ego forum.
G³osowanie jest anonimowe – to znaczy, ¿e nie ujawniamy, na kogo g³osowali¶my. Pod pracami nie bêdzie napisane, czyjej s± dru¿yny, aby zminimalizowaæ faworyzowanie. Dlatego te¿ ZABRANIA SIÊ wpisywania, która praca do której dru¿yny nale¿y. W przypadku z³amania tego zakazu, u¿ytkownik zostanie zbanowany na okres dwóch miesiêcy i/lub zdyskwalifikowany/wydalony z grupy. Na g³osowanie bêdzie czas oko³o 2-3 dni.
Za nastêpuj±ce miejsca bêd± punkty:
1 miejsce – 4pkt.
2 miejsce – 3pkt.
3 miejsce – 2pkt.
4 miejsce – 1pkt.

Tutaj (http://forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=23938) znajduje siê link do wy³ania do mnie prywatnej wiadomo¶ci.

¯yczê powodzenia wszystkim grupom! :)

Lubie
11.01.2013, 17:00
Mo¿na pomieszczenie umie¶ciæ w domu ?

Czy te linie na obrazku musz± byæ ¶cianami, czy pó³¶cianki/p³otki mog± byæ?

Kenny McCormick
11.01.2013, 17:12
LOL, a musz± byæ 2 salonu z obu gier, czy dru¿yna wybiera se jedn± gre i robi jeden salon?

Shiver
11.01.2013, 17:15
Czy salon musi byæ tak urz±dzony, aby mo¿na by³o w nim graæ, czy mo¿na ustawiæ rzeczy w dowolny sposób?

Vanitas
11.01.2013, 17:20
Lubie - mo¿na, ale pokazujecie tylko salon, reszta domu nikogo nie obchodzi ;) Linie zaznaczone na obrazku to zwyk³e ¶ciany wiêc p³oty/pó³¶cianki nie mog± byæ.
Kenny - lol z obu gier.
Qwerty - mo¿na ustawiaæ rzeczy w dowolny sposób.

Lubie
12.01.2013, 13:41
Jak rozumoesz s³owa "rodzinny salon" . Czy on musi pokazywaæ "mamy trójkê dzieci, jeste¶my wielk± rodzin±" czy mo¿e byæ zwyczajny salonik.?

I czy dobrze zrozumia³em, nie mo¿na niszczyæ ¶cian , które s± na obrazku.
I czy mo¿na dobudowaæ jakie¶ pomieszczenie (ale bêd± wszystkie ¶ciany na swoim miejscu)

Malin
13.01.2013, 19:38
Czy ta pó³ka na ksi±¿ki musi byæ w typowo eaxisowym stylu (du¿a, stoj±ca), czy te¿ mo¿e byæ w jakim¶ innym kszta³cie, np. stolik z u³o¿onymi na nim ksi±¿kami, wisz±ca gdzie¶ pó³eczka itp. (¶ci±gane dodatki maj± czasem dziwne meshe ;)). I czy musi nadawaæ siê do u¿ytku przez sima, czy te¿ mogê j± sama "zaaran¿owaæ" z dekoracyjnych przedmiotów (tzn. sama u³o¿yæ jakie¶ ksi±¿ki na stoliku)?

rudzielec
14.01.2013, 22:11
czy ten salon musi byæ taki typowo rodzinny, czy mo¿e to byæ zwyczajnie urz±dzone pomieszczenie z wymaganymi przedmiotami?

@down: chyba z przedmiotami Gin... :P

Vanitas
15.01.2013, 15:33
Szafka mo¿e byæ w innym kszta³cie, ksi±¿ki mog± byæ u³o¿one samodzielnie.
Mo¿e byæ zwyk³e pomieszczenie z wymaganymi przedmiotami.

Vanitas
23.01.2013, 20:53
UWAGA! Data oddawania prac zostaje przesuniêta o jeden dzieñ, do 25.01.2013 do godziny 19.00.

anizali
24.01.2013, 18:11
Mo¿na siê jeszcze `doczepiæ` do 4¯?

Vanitas
24.01.2013, 18:24
Niestety konkurs w³a¶ciwie bêdzie siê ju¿ koñczy³ (zosta³o 1 zadanie) a wszystkie dru¿yny maj± pe³ne sk³ady - wiêc nie :(

Charionette
24.01.2013, 18:30
Gin, jak to koñczy³? Tylko 4 zadania?
Zawsze by³o 5, ale mo¿na by by³o pomy¶leæ nad czym¶ jeszcze.

rudzielec
24.01.2013, 18:39
W sumie piêæ zadañ by³o ok..
Trochê szkoda by³oby skoñczyæ konkurs na czterech.

Fallen
24.01.2013, 18:40
Zgadzam siê, nie da³oby rady pomy¶leæ jeszcze nad pi±tym? ;x

Alcioo :33
24.01.2013, 18:41
Popieram pomys³ ;) Szkoda koñczyæ tak wcze¶nie :(

Cytry¶nia
24.01.2013, 18:42
³eee, bêd± tylko 4 zadania :< szkoda, ja zawsze mam pecha. Jak widzia³am zawsze by³o 5. A sama mam mnóstwo pomys³ów na zadania :3
Nawet jakiego¶ prostego i banalnego nie bêdzie? Kocham moj± ziemiê i chce mieæ z ni± 5 zadañ! B)
jak to brzmi...

Laselight
24.01.2013, 18:48
Tylko 4 zadania? To jaki¶ ¿art? My¶la³am, ¿e bêdzie standardow± liczba zadañ.
Chcia³abym, ¿eby by³o 5, ale z drugiej strony...
Jestem ciekawa ostatniego zadania.

Libby
24.01.2013, 21:20
Szkoda. My¶la³am, ¿e bêdzie 5 zadañ :(... Mo¿e da³oby siê co¶ jeszcze wymy¶liæ jako pi±te zadanie?

Malfurion
24.01.2013, 21:40
Mi sie widzi piate zadanie, ktore mialo by polegac na przedstawieniu wlasnego zywolu :D W free formie (czyli to mogloby byc wszystko, praca graficzna, jakis tekst itd.) Co prawda prace byly by jawne z oczywistych powodow, ale mysle ze mogloby to byc ciekawe ;)

rudzielec
24.01.2013, 21:54
@up: chyba, ¿e ka¿da dru¿yna przedstawi³aby wszystkie cztery ¿ywio³y na swój sposób ;)

wtedy by³oby to anonimowe.

Malfurion
24.01.2013, 21:57
Co prawda mogloby byc i tak, jednak mysle ze prezentacja wlasnego zywiolu jest jednak ciekawsza :)

Sqiera
24.01.2013, 22:01
A nie mo¿na zrobiæ losowania? Ka¿da dru¿yna wylosuje ¿ywio³, który ma przedstawiæ. Oczywi¶cie jasne jest, ¿e nie mo¿na przedstawiaæ w³asnego ¿ywio³u.

Malfurion
24.01.2013, 22:07
Mi glownie chodzi o to, aby wykorzystac to co moim zdaniem powinno byc w ogole mysla przewodnia calego konkursu, czyli zywiolow. I fajnie by bylo bym mogl pracowac nad zywiolem do ktorego naleze. Kazda druzyna poprostu musiala by przedstawic SIEBIE z jak najlepszej strony ;)

Alcioo :33
25.01.2013, 09:36
Ale, ¿e przedstawimy siê w The sims, czy jako¶ inaczej, bo chyba nie da siê przedstawiæ np.: Wody, albo ziemi w TS, to nie mo¿liwe, ale np.: woda.. zrobiæ jak najlepsze ujêcie znad jeziora, albo czego¶, ziemia- strasznie ³adne ogrody, albo co¶? Ogieñ- grupowe ognisko w jak najlepszym klimacie? Powietrze- i tu w³a¶nie dupa -.- Jak przedstawiæ powietrze /?

Mroczny Pan Skromno¶ci
25.01.2013, 12:01
Altair, mo¿e zbyt dos³ownie potraktowa³e¶ to "zadanie" :P
W poprzednich edycjach by³o wiêcej zadañ, ale i dru¿yny by³y wiêksze. W sumie dla mnie to obojêtne, bo nie biorê udzia³u ;)

Liv
25.01.2013, 12:51
Powietrze- i tu w³a¶nie dupa -.- Jak przedstawiæ powietrze /?
Wbrew pozorom bardzo ³atwo... ;) Zreszt±, we wszystkich dru¿ynach s± zdolne bestie i dadz± radê ;)

Dla mnie te¿ to obojêtne. Jako widz nie czujê tych emocji.