PDA

Zobacz pełną wersję : Program do segregacji dodatków i kolczyki

Psychosis
09.02.2013, 18:23
Więc tak jak w temacie szukam kolczyków, ale nie wiszących tylko krótkich. Jakichś kulek, różyczek, coś w tym stylu. Będę wdzięczna. Oprócz tego koniecznie jest potrzebny mi program do segregacji dodatków dzięki któremu np. kolczyki z glasses przeniosę do biżuterii [Gdzieś na forum ktoś podał mi linka, ale ja jak to taka sierotka nieumiejętnie szukam] Z góry dzięki ;)

Liv
09.02.2013, 18:31
Ja polecam Clean Installera (http://modthesims.info/download.php?t=409950).

I w tym poście gdzie-co-jest w tym programie (na przykłądzie folderu savedsims):
Odpalasz go, w "choose directory" wybierasz "saved sims". Pojawia się lista wszystkich plików. Kolumna "type" pozwala Ci zorientować się, z czym masz do czynienia (face present to po prostu gotowy sim, a reszty się już chyba domyślisz ;)). Jeśli natrafisz na taki plik, który Twoim zdaniem powinien się znaleźć w Downloads, klikasz na niego PPM, najeżdżasz myszką na "Move to..." i dalej masz "Downloads". Jeśli któryś z plików Ci się nie podoba, możesz go usunąć. Jakbyś chciała się lepiej orientować w tym, co masz, zmiana nazwy pliku może okazać się pomocna :)
Tak samo możesz "przeskanować" Downloads.

@down: spoko, ja myślałam, że chodzi Ci o foldery w downloads, bo wielu graczy tak sobie segreguje dodatki :)

Psychosis
09.02.2013, 18:50
Hmm, tak się zastanawiam jak to opisać żeby to dobrze wyjaśnić, bo chyba nie to miałam na myśli. Jeśli ściąga się kolczyki zazwyczaj są one w kategorii Glasses w grze. Jak przenieść je do kategorii z biżuterią? To trochę tak jak przenosić ubrania codzienne na np. zimowe. Ale i tak dziękuję za chęci Liv, bo chyba to ja coś pokićkałam. :D

@Edit: Program znalazłam! Nazywa się "The Sims 2 Wardrobe Wrangler" ;)
Czekam na kolczyki tylko ^^

Kenny McCormick
10.02.2013, 12:04
np. kolczyki z glasses przeniosę do biżuterii

A da sie coś z biżuterii do okularów? :D