PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z rejestracją gry

Deruix
24.05.2013, 14:44
Witam.

Przedwczoraj kupiłem grę The Sims 3. Instalacja przebiegła bezproblemowo. Wszystko działa bez zarzutów.

Problem pojawił się jednak, gdy chciałem zarejestrować moją grę na thesims3.com. Gdy podaję jej kod seryjny, otrzymuję komunikat:

Wprowadzony został nieprawidłowy kod seryjny. Wpisz prawidłowy kod seryjny i wyślij ponownie.

Kod przepisany jest na 100% prawidłowo. Próbowałem wpisywać małe, duże litery, ale to nic nie pomogło. Grę kupiłem nieużywaną z legalnego źródła, więc nie wiem, co jest powodem tego problemu. Tym bardziej, że podczas instalacji w Origin kod seryjny został uznany za prawidłowy.

Edit: Okazało się, że Origin sam zarejestrował mi grę.

Twinbrook
26.06.2013, 14:48
Tak na przyszłośc dla innych jesli też będą miec podobny problem, to może to dla niektórych byc idiotyczne, ale jednak się zdarza: czasem warto wpisac zamiast cyfry 0, to literę O (bo są różne rodzaje druku i czasami litera jest podobnie 'wąska' do zera.)

Mamełe
26.06.2013, 20:58
Jak się najpierw wpisuje grę w origin (to jest prawidłowe postępowanie), to gra automatycznie rejestruje się na stronie i jak próbuje się samemu zarejestrować, to woła że kod nieprawidłowy, bo już jest użyty. Zanim pojawi sie ikonka po zarejestrowaniu, może minąć nawet kilka dni. Ja przy dodatkach katy perry czekałam nawet kilka tygodni.

wojtas.jankowski
18.07.2013, 12:40
Mam dokładnie taki sam problem tylko robię to już od 3 miesięcy :P i nic ... :(