PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Strony : 1 [2]

Meona
23.07.2013, 20:44
Mnie też niestety wyrzucało.

Czy ktoś zna jakiś szybszy sposób na zakończenie żywota jako syrena, oprócz unikania kąpieli w słonej wodzie?

Poskacper
23.07.2013, 21:27
Niestety , musisz unikać kontaktu ze słoną wodą przez 2 dni aż minie drugi nastrójnik , może wyszedł jakiś mod , ale takich innych "zwykłych" sposobów nie ma.

anie_1981
23.07.2013, 21:52
Jeszcze nie sprawdzałam Syren, podobają mi się, ale jakoś mnie do nich nie ciągnie, czy one nie umierają? Nie starzeją się itd?

Chloé
23.07.2013, 22:02
Syreny starzeją się i umierają normalnie, mogą zejść m.in. z braku nawodnienia.

adamo030
24.07.2013, 20:01
Hej, też gram w rajską wyspe i mam pytanie odnośnie tego Travellera? Gdzie go znaleźć i później gdzie go wrzucić, do którego folderu? Bo przyznam, że twórcy nie pomyśleli o tym, żeby można było się przenosić z miasta to miasta i nie tracić relacji. A jeszcze jedno, jak przeniosę rodzinę do innego miasta to stracą swoje kurorty prawda? Bo mam trzy i dziennie dostaje blisko 16 tysięcy, a jeszcze klub otworzyłem i jednorazowo mi doszło 16 tysięcy :D w sumie to już nie wiem co z tą kasą robić :D

Chloé
24.07.2013, 20:35
http://nraas.wikispaces.com/Traveler

Moda wrzucasz do folderu Dokumenty>ElectronicArts>Sims3>Mods>Packages

Folder mods musisz sobie sam stworzyć. Do poprawnego działania moda trzeba pobrać dodatkowe pliki, procedury zostały opisane w Poradniku.

adamo030
25.07.2013, 09:40
Ok, dzięki. A ten poradnik jakoś bliżej mógłbym prosić? O ile to nie problem :) bo próbuje znaleźć, ale coś nie mogę.

Chloé
25.07.2013, 10:43
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979

anie_1981
25.07.2013, 15:29
Ja mam pytanie odnośnie spiralnych schodów. Mam 4 spiralne schody, takie nieoficjalne i żadne nie działają, okazuje się, że jedne ze schodów z Pokoleń (chyba, bo nie pamiętam dokładnie w którym dodatku doszły spiralne schody) też nie działają, takie które mają szklane stopnie (najładniejsze akurat... :( ). Czy Wy też tak macie? Piszę o tym w temacie RW, bo akurat po instalacji tego dodatku tak mi się stało.

Opis problemu: Jeśli wstawimy jedne schody, to jest OK, ale jak ustawiamy jedne na drugich, to Simy bredzą, że nie da się ich użyć. Zazwyczaj problem powstaje na piętrach pośrednich, czyli nie na najwyższym, z dołu do góry też czasem da się przejść.

Juhas
25.07.2013, 17:45
Miałem kiedyś podobny problem. Pomogło mi podniesienie schodów w trybie budowania i upuszczenie na wcześniejsze miejsce. Upewnij się też czy jakiś mebelek lub żyrandol nie wadzą.

anie_1981
25.07.2013, 20:19
To nie to, jak wymienię schody na inny model to jest OK, a jak sprzedam nowe i wrócę do starych, to znowu jest to samo.

Hebe
26.07.2013, 13:15
Czy już kogoś jakaś syrena doprowadziła do ukrytej wyspy? Bo moja simka zna ich już cztery i żadna nie chce jej pokazać :(

Poskacper
26.07.2013, 14:22
Mi kiedyś chciała pokazać , pojawiła się interakcja , ja chciałem zrobić interakcję "porozmawiaj". Nacisnąłem ją a interakcja "pokazuje mi ukrytą wyspę" się z x-owała, i od teraz żadna syrena nie chce mi pokazać wyspy.

Mamełe
26.07.2013, 17:26
Czy już kogoś jakaś syrena doprowadziła do ukrytej wyspy? Bo moja simka zna ich już cztery i żadna nie chce jej pokazać :(
Mi pokazala jak zostawiłam sima "samego", to znaczy w towarzystwie syreny był i nie dawalam mu żadnych poleceń. Potem został zaproszony na ląd (autonomicznie) i wtedy pojawiła sie na pasku czynnosci czynnosc pokazania wyspy.

Hebe
26.07.2013, 18:08
Ok, dzięki.

adamo030
28.07.2013, 11:20
Pisze bo mnie moja gra już zaczęła wkurzać na maxa, co ją włączam to pogram 10-15 minut i mnie wywala do pulpitu. Nie dość, że jak się włącza to stwierdza, że aktualizacja nie zgodna z grą (bzdura) to jeszcze chciałem zainstalować ten Bar cały co dali do store to podczas instalacji podaje, że nie zainstalowało i żeby sprawdzić najnowsze aktualizacje. Przecież 1.55 jest najnowsze. Po prostu głupota. Wie ktoś co z tym zrobić?

Mamełe
28.07.2013, 20:56
Pisze bo mnie moja gra już zaczęła wkurzać na maxa, co ją włączam to pogram 10-15 minut i mnie wywala do pulpitu. Nie dość, że jak się włącza to stwierdza, że aktualizacja nie zgodna z grą (bzdura) to jeszcze chciałem zainstalować ten Bar cały co dali do store to podczas instalacji podaje, że nie zainstalowało i żeby sprawdzić najnowsze aktualizacje. Przecież 1.55 jest najnowsze. Po prostu głupota. Wie ktoś co z tym zrobić?

Skasuj i jeszcze raz pobierz ze store (masz w historii zakupów). A aktualizacja store (nie gry) ci nie wyskakuje? Mnie wyskakuje praktycznie zawsze kiedy coś pobieram ze store.

CompleteUnknown
31.07.2013, 11:37
Zatrudniłam troje sprzątaczy do sprzątania kurortu, na początku wszystko było dobrze, ale pewnego dnia zniknęli i od tej pory stale jest bałagan i nikt nie naprawia zepsutych sprzętów. Co robić?!

Solarisu
31.07.2013, 17:23
U mnie pojawiają się błędy w grze, które uniemożliwiają nurkowanie pod wodą. Zamierzam przeinstalować dodatek, zachowując mój odbudowany kurort i sima, którego stworzyłam w tym dodatku. Czy sim po odinstalowaniu dodatku będzie zapisany w skrzyni simów i czy można jakoś zachować kurort, by potem go wgrać?

Searle
31.07.2013, 18:30
Solarisu - musisz zachować folder Saves - tam zapisują się Twoje rodzinki.

A co do Twojego problemu: gdzie masz zainstalowaną grę? Na dysku systemowym czy innym?

Foxface
31.07.2013, 18:53
Wie ktoś, od którego poziomu nurkowania odblokowuje się Syrenią Grotę i Perłową Głębinę?
I jak zdobyć 5 gwiazdek w hotelu? Kupiłam ten hotel Iskrzące Piaski, ma cztery i pół gwiazdki i za nic nie mogę zdobyć więcej, chociaż ulepszyłam już chyba wszystko.

Solarisu
31.07.2013, 19:42
Grę mam zainstalowaną na dysku D, ale gra zapisuje się na dysku systemowym C.

Searle
31.07.2013, 20:17
Solarisu: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1731377&postcount=1503

A posiadasz może jakieś mody?

Solarisu
01.08.2013, 00:01
Dzięki za pomoc, spróbuję. Mam Nraasa.

Searle
01.08.2013, 07:30
Ja również miałam ten problem. Teraz od nowa reinstaluję grę, ale nadal na innym niż systemowym dysku. Zobaczymy, czy nadal będzie ten problem występował, jak tak, to czekam na aktualizację.

adamo030
01.08.2013, 16:37
Teraz zauważyłem w grze brak jednego istotnego dla mnie elementu. Ponieważ zauważyłem ostatnio w jakiejś z gazet zabójczą kuchnię, pomyślałem, żeby stworzyć taką w grze, jednak nie ma okapu. Chyba, że jest, a ja przegapiłem?

anie_1981
02.08.2013, 09:50
Ja mam grę zainstalowaną na "E", a Rajska Wyspa działa jak należy, Simy nurkują normalnie i korzystają normalnie ze wszystkich opcji dodatku. Jeżeli coś jest nie tak, to mam dwie rzeczy:

1. Zepsuły mi się spiralne schody z Pokoleń, te ze szklanymi stopniami, jeśli łączą tylko jedno piętro, to jest OK, ale jak je stawiać jedne na drugich, to Simy nie mogą z nich korzystać.

2. Jest problem z basenami w piwnicy. Jeśli mamy już dwa poziomy piwnic i na wyższym wstawimy basen, to Simy pływając wtapiają się w podłogę basenu. Trzeba najpierw skasować niższy poziom piwnicy tak by basen sam sobie zbudował niższy poziom, ale wtedy nie da się wstawiać okien w ścianę basenu, co lubiłam.

Słyszałam, że jest problem ze zwiedzaniem którejś groty, ale moje Simy co prawda nurkowały ale nie zwiedzały grot. Także nie wiem czy u mnie jest to samo, ani która to grota jest problemowa.

Searle
02.08.2013, 12:38
Ja mam grę zainstalowaną na "E", a Rajska Wyspa działa jak należy, Simy nurkują normalnie i korzystają normalnie ze wszystkich opcji dodatku.

Szczęściara. U mnie nie dość, że przy próbie nurkowania z rurką sims się resetuje (tak samo jest podczas spaceru Ścieżką Ognia), to na dodatek nie mam opcji kursu nurkowania w Laboratorium.

Jest jakiś mod czy kod, by nabić sobie nurkowanie (może chociaż podczas schodzenia w głębiny będzie dobrze)?

Chloé
02.08.2013, 13:01
Nurkowanie jak i inne umiejętności nabijesz sobie modem MasterController.

Teraz zauważyłem w grze brak jednego istotnego dla mnie elementu. Ponieważ zauważyłem ostatnio w jakiejś z gazet zabójczą kuchnię, pomyślałem, żeby stworzyć taką w grze, jednak nie ma okapu. Chyba, że jest, a ja przegapiłem?

Niestety EA nie dodało okapów, ale zawsze można ściągnąć z neta.

Mnie się zepsuła Kościlda, tzn w ogóle nie chce wychodzić z trumny. Te kupione przed dodatkiem działają dobrze.

Solarisu
02.08.2013, 14:09
Searle, u mnie też się resetuje Sim kiedy wkracza na ścieżkę ognia. Resetuje się także w Studenckim Życiu, kiedy bada szkielet.

Searle
02.08.2013, 14:28
Dzięki, Bindi.

Solarisu, a opcję kursu nurkowania w Laboratorium masz?

Solarisu
02.08.2013, 15:12
Nie mam, nawet gdy zresetuję tę umiejętność. Mam ściągnięte Book of talent, nurkowanie jest niby na 2 poziomie i mimo tego możliwość nurkowania pod wodą we wszystkich przeznaczonych do tego miejsca jest zablokowana.

adamo030
02.08.2013, 18:23
Kurcze mam ten okap niby zainstalowało, a nie mogę go odnaleźć. Wkurzająca już jest ta gra w to, bo ciągle coś nie działa, albo czegoś nie ma.

Foxface
03.08.2013, 12:04
Mam kolejny problem. Kupiłam nagrodę "Przyjaciel Krakena" za punkty szczęścia życiowego. Chciałam zmusić Krakena żeby zaatakował jakąś łódkę, ale na którą nie kliknę pojawia się komunikat "Kraken nie może zaatakować tej łodzi". Wie ktoś w czym problem?

Chloé
03.08.2013, 15:08
To powszechny błąd. Spróbuj na różnych łódkach, u mnie opcja jest dostępna tylko na jednej łodzi - Szybkim Obiekcie Skimtrona. Atak krakena jest możliwy w godzinach wieczornych i nocnych na pełnym oceanie, kraken nie zaatakuje łodzi znajdującej się na lokacji do nurkowania ani będącej w biegu oraz bez sima na pokładzie.

Kurcze mam ten okap niby zainstalowało, a nie mogę go odnaleźć. Wkurzająca już jest ta gra w to, bo ciągle coś nie działa, albo czegoś nie ma.
Jeśli masz sporo pościąganych dodatków z neta to niestety może być problem ze znalezieniem. Moje okapy były w dekoracje>różne.

adamo030
03.08.2013, 16:10
No właśnie nie mam dużo, poszukam jeszcze. Odinstalowałem co miałem i zainstalowałem jeszcze raz, ale trochę nudzi mnie już granie w to.

Juhas
04.08.2013, 01:04
Co do błędów po instalacji RW, mi się popsuł sezonowy znacznik parceli z buydebug który dochodzi z CPR. Jak sobie poustawiam meble na daną porę roku to przy zmianie tejże pory meble się pojawiają, a te ustawione na każdą porę roku rozsiewają się losowo po parceli. Dobrze że błąd dotyczy tylko domów, a nie parków z festiwalami.

Poskacper
07.08.2013, 08:40
Foxface - syrenia grota , bodajże 6 poziom nurkowania. Perłowa głębina 8 poziom. Ja w tym kurorcie nabiłem 5 gwiazdkę stawiając stoły bufetowe ze wszystkimi daniami oraz dodając parę sprzętów do siłowni ;)

Klamra
07.08.2013, 21:02
Syrenia grota od 7

oluchna89
08.08.2013, 06:43
A wiecie moze czy jest taka mozliwoś (poza kupieniem w buydebug)koralowców? W domacz innych simów są one jako eksponaty/rzeźby. Wiecie może czy można jej jakos zdobyc nie w[pisujac kodu??
A i jak zrobic schodzy z platform z bali z wyzszych na nizsze, caly dzien nad tym siedzialam i za ch... nie moglam tego zrobic :/

Poskacper
08.08.2013, 08:07
oluchna89 tylko za pomocą kodu , a te bale wyższe a (np) póżniej niższe mozna zrobić normalnie , jest na to sposób , ale niestety ja nie dam rady opisać tego , dla mnie to za bardzo skomplikowane a i tak byś nic nie zrozumiała więc przepraszam ;)

Nicollo
08.08.2013, 10:04
Jak zostać piosenkarzem w Isla Paradiso? Wstawiłem już wszystkie budynki ze Starlight Shores (te do występów) jednak pojawia się tylko kariera magika ;)

redmoon
08.08.2013, 11:22
Spróbuj innym sposobem - np : poszukaj w gazecie , przez komputer lub udaj się do ratusza

anie_1981
09.08.2013, 13:18
A i jak zrobic schodzy z platform z bali z wyzszych na nizsze, caly dzien nad tym siedzialam i za ch... nie moglam tego zrobic :/

Mi też się nie udało pozostaje użycie kodu:

1. TestingCheatsEnabled true
2. Constrain FloorElevation False

Po wpisaniu kodów wstawisz schody bez problemów, ale może się okazać, że niższy fundament będzie nierówny, niektóre kawałki będą wyższe lub niższe. Wtedy wchodzisz w trybie budowy do sekcji równania terenu i klikasz na narzędzie, którym równasz grunt metodą przeciągnij i upuść. Równasz nim całą niższą platformę tak, by była na takim samym poziomie jak najniższy schodek.

Sorry jeśli niezrozumiale tłumaczę, czasem tak mam, a tu by się przydała instrukcja obrazkowa.

Pinezka
09.08.2013, 16:57
Moje lenistwo nie pozwala mi przejrzeć 30 stron, więc proszę o wyrozumiałość. Miał ktoś problem z zameldowaniem się w kurorcie? Moja simka "mrozi się" (kryształek się kręci, a czas i gra stoi) w momencie meldunku. Mam aktualne wersje modów na cenzurę i na brak automatycznych wspomnień.. Nie wyobrażam sobie gry bez kurortów!

Edit: Spróbowałam również usuwanie wszystkiego z folderu mod oraz usuwanie cache, niestety bezskutecznie..

oluchna89
10.08.2013, 08:21
Dziękuje za pomoc, ale niestety ten drugi kod mi nie działa :/

Trykuu.
10.08.2013, 13:36
moze mi ktos napisac jak pojechac na wakacje o ile w ogole sie da? :D

Vanitas
10.08.2013, 13:42
Nie da się :( Ew. możesz ściagnąć Nraas Traveller, on umożliwi taką opcję.

Trykuu.
10.08.2013, 13:45
ale lipa.... to po co byl ten dodatek jak sie nie chce grac w tym jednym miescie co dodali.....

anie_1981
10.08.2013, 20:55
Przecież w innych miastach też można pływać łodziami i mieszkać w pływającym domu... Nawet dodać parcele do nurkowania się da, choć jest to dosyć skomplikowane.

oluchna89, co do kodów, to w drugim zrobiłam literówkę, znaczy spację niepotrzebną, powinno być tak:

2. ConstrainFloorElevation False

Nicollo
11.08.2013, 19:59
Czy to normalne (czy u was także się to działo), że klikając na jeden z kurortów pojawił się żółty napis z fioletowymi literami i wykrzyknikiem (taki jak przy okazjach podróżnych) "Nabądź posiadłość (0$)"?? Dodam, że gram bez żadnych kodów oraz modów. ;)

Poskacper
11.08.2013, 20:25
Tak, bo jeden z nich to taki "opuszczony". Możesz go nabyć całkowicie za darmo i poprowadzić go całkiem od nowa.

Nicollo
12.08.2013, 02:52
Tak, bo jeden z nich to taki "opuszczony". Możesz go nabyć całkowicie za darmo i poprowadzić go całkiem od nowa.

Dzięki :D Już myślałem, że jakiś błąd ;p

Hefalump
21.08.2013, 10:59
Ja mam takie pytanie, jak jest jakaś wyspa to jak na niej zacząć budować? To samo z tymi odkrytymi wyspami, jak coś tam zbudować?

Kędziorek
21.08.2013, 11:01
Tam są działki, na których normalnie budujesz domy itp.. Niczym to się nie różni od stałego lądu.

Olson
21.08.2013, 19:52
Mam TS3 Rajska Wyspa już ponad miesiąc, ale dopiero wczoraj zaczęłam grać.

Kupiłam te Ustronie Kogośtam, zrobiłam odpasiony hotel z szablonów Eko-Nowoczesny, zrobiłam umiarkowaną cenę, pensje pracowników na maxa, zmiany wszystkie, wysoka jakość posiłków, etc. A tu nadal bida... Nie mam ani 3 gwiazdek. Co robić?

Kędziorek
21.08.2013, 19:56
Czytaj księgę gości, czy jak to się tam zwało. Narzekają na brak baru w basenie? Kub bar. Za mały basen? Powiększ go. Itd., itp.
O ile dobrze pamiętam to był chyba ten darmowy kurort, nie? Mi nigdy nie udało się tam dostać więcej niż czterech gwiazdek, choć czasem nie było nawet słowa skargi.. Czasem się zastanawiam, czy to w ogóle możliwe bo w kurorcie zrobionym od podstaw miałam pięć gwiazdek w kilka simowych dni.

NaNiKo
22.08.2013, 09:16
Mi się udało zdobyć 5 gwiazdek w kurorcie robionym "na" tym co już było. Po prostu sukcesywnie dodawałam elementy, na które narzekali. (najbardziej mnie bolało ustawianie kilku bufetów, żeby wszystkie rodzaje posiłków były cały czas)

anie_1981
22.08.2013, 10:54
A ma ktoś może z Was kurort i ten zestaw Store z piecem i kucharzem? Zastanawiam się nad prowadzeniem kurortu i zamiast stołów byłyby ze 3 te piece z kucharzami, chcą jeść, to niech płacą ;) Z pomocą jednego gościa z mts napisałam mod dzięki któremu kucharz może pracować od 6 rano, chyba do 1 w nocy, czy tak jakoś. Ja jeszcze ustawiłam, że jest droższy, żeby było naturalniej, ale jakbym prowadziła kurort i trzech kucharzy to musiałabym chyba znowu stanieć :)

Frezja
22.08.2013, 11:54
Ja też mam pytanie na temat kurortu. A mianowicie, jak otworzyć kurort, który nie przynosi zysków? Bo kiedy najadę na napis "otwórz kurort" pojawia się komunikat, że nie mogę go otworzyć bo nie przynosi zysków. Ale, żeby zaczął przynosić zyski to muszę go otworzyć. I to jest zamknięte koło. :P

Klamra
22.08.2013, 12:18
Frezja na poczatek poustawiaj gorszych sprzataczy, mniejsza cene za nocleg, pracownikom odznacz zmiane nocna i zmniejsz jakosc jedzenia. Pozniej sobie to mozesz powoli podnosic jak kurort zacznie zarabiac. Sprawdzaj tez finanse kurortu tam masz napisane ile kurort zarabia.

AsiaMyszka
24.08.2013, 11:36
Moje lenistwo nie pozwala mi przejrzeć 30 stron, więc proszę o wyrozumiałość. Miał ktoś problem z zameldowaniem się w kurorcie? Moja simka "mrozi się" (kryształek się kręci, a czas i gra stoi) w momencie meldunku. Mam aktualne wersje modów na cenzurę i na brak automatycznych wspomnień.. Nie wyobrażam sobie gry bez kurortów!

Edit: Spróbowałam również usuwanie wszystkiego z folderu mod oraz usuwanie cache, niestety bezskutecznie..

Hej Pinezka. Nie tylko Ty masz ten problem. Właśnie miałam tu napisac, jak się go pozbyc, ale skoro zapytałaś to odpowiem. Moja simka zachowywała się tak samo jak Twoja. Usuwanie z folderów nic nie daje (w moim przypadku przynajmniej) i zostało mi odinstalowanie WSZYSTKIEGO. Miałam bardzo dużo dodatków nieoficjalnych i byc może to spowodowało błąd. A może tylko jedna rzecz? Nigdy się nie dowiem :D Zaistalowałam wszystko od nowa (zajęło mi to kilka godzin :D ) ale mam teraz TYLKO same dodatki, tj. WP, K, Z, NzTŚ, 4PR, RW i 3 akcesoria oraz jakieś tam rzeczy ale tylko i wyłącznie ze Store. I działa. :)
Mam nadzieję, że pomogłam. Napisz jak sobie poradzisz z problemem. :) Pozdrawiam.

Pinezka
25.08.2013, 15:28
AsiaMyszka rozwiązałam problem przedwczoraj, a właściwie rozwiązał się w przypadku rozwiązywania innego problemu. Odkryłam, że nie mogę jechać na uniwersytet, bo nie chce mi się załadować ekran .. Poczytałam na forach i znalazłam pomoc. Otóż, zmieniłam nazwę folderu Electronics art na Electronics Art 1 i w ten sposób gra po uruchomieniu utworzyła kompletnie czysty folder. Uniwersytet zaczął działać. Do nowego folderu przeniosłam tylko zawartość zmodyfikowaną, darowałam sobie savy w obawie przed zepsutą grą. Wszystko śmigało i coś mnie podkusiło na stworzenie nowego save w Island Paradise. Sprawdziłam meldunek przekonana, że gra się zamrozi, ale nie zrobiła tego i pierwszy raz mogłam korzystać z kurortu ! Od dziś zaczęłam ostrą rozbudowę własnego kurortu i mogę cieszyć się dodatkiem.

AsiaMyszka
25.08.2013, 19:58
Pinezka bardzo się cieszę, że udało Ci się bez przeinstalowania. :) A Twoje doświadczenie może się komuś przydać ;) Pozdrawiam

Fiorella
25.08.2013, 22:56
Czy jak mam dodatek Wymarzone Podróże i zrobię to mogę zrobić w jedynym z otoczeń kurort i wyjechać do tego kurortu?

redmoon
26.08.2013, 07:45
Niestety nie. Co prawda mod Nraas Traveler rzozwiązałby po części problem, ale i tak będziesz mogła podróżować tylko do maxisowych kurortów. Wymyśliłem sposób na to, żebyś mogła mieć ten kurort, ale nie jestem pewien czy zadziała :
1. Pobierasz z TĄD (http://nraas.wikispaces.com/Traveler) Travelera.
2. Istalujesz moda (poradnik (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979))
3. Pakujesz swój kurort to katalogu domów.
4. Wchodzisz w zapis na którym jest rodzinka, która ma podróżować.
5. Następnie umieszasz w mieście pierwszą-lepszą rodzinkę.
6. Wyślij ich (przypadkową rodzinkę) na wakacje do otoczenia, gdzie ma być kurort.
7. Gdy przybędą na miejsce wejdź w tryb edycji miasta i ustaw kurort w tym miejscu gdzie stał.
8. Następnie musisz nimi wróć do otoczenia macierzystego i wejdź w rodzinkę która ma wyjechać do kurortu.
9. Wyjeżdżasz nimi do otoczenia gdzie jest kurort.
10. Meldujesz ich w kurorcie.

Fiorella
26.08.2013, 12:34
Dziekuję :)

Troche szkoda, bo barkowało mi budowania własnych hoteli w Wymarzonych Podróżach i miałam nadzieje, że właśnie Rajska Wyspa mi to umożliwi bez kombinowania.

Ako
26.08.2013, 13:17
Czy w Isla Paradiso są jakieś restauracje, nie królicze nory? Takie np z kartami menu itp. Pytam z ciekawości bo widziałam zdjęcie właśnie w takiej restauracji z kartami menu.

Ah to dziękuje bardzo :3

redmoon
26.08.2013, 13:27
Ako, to zawartość ze Store. W Isla paradiso nie ma takich resteuracji.

Nelia
02.09.2013, 15:11
Witam.
Czy wie o co chodzi z tym ''przejść przez ogień'' w zadaniu odkrywaniu wyspy sekrety syreny? W, którym miejscu jest ten ogień?

redmoon
02.09.2013, 16:34
Khredka - twój sim musi przejść po rozżażonych węglach

Nelia
03.09.2013, 09:15
Khredka - twój sim musi przejść po rozżażonych węglach

ale w, który miejscu czy to obojętne? :|

Kędziorek
03.09.2013, 09:34
Rozżarzone węgle można kupić w trybie kupowania, chyba w rozrywce, ale pewności nie mam. Taka prostokątna, krótka "ścieżka".
Ale jeśli trafisz na nią w jakimś kurorcie czy gdzieś, to też się liczy.

Nelia
03.09.2013, 10:30
Rozżarzone węgle można kupić w trybie kupowania, chyba w rozrywce, ale pewności nie mam. Taka prostokątna, krótka "ścieżka".
Ale jeśli trafisz na nią w jakimś kurorcie czy gdzieś, to też się liczy.

Tylko, że ja kupiłam tę ścieżkę i mi nie zaliczyło zadania w ogóle, więc dalej nie wiem co mam zrobić, aby odkryć tę wyspę :(.

anie_1981
03.09.2013, 11:43
Może ta ścieżka musi stać w kurorcie, albo na jakiejś parceli publicznej... Ja tam się w te zadania nie bawiłam, po prostu wpisałam kod i tyle, mam wszystkie wyspy odkryte. Najbardziej bawię się domami na wodzie i całym tym wodnym trybem życia, skuterki, motorówki itp.

Ja mam pytania trzy, są dla mnie dosyć ważne, jakby ktoś znał odpowiedzi to bardzo o nie proszę ;)

1. Raz podczas budowy czegoś, mignęła mi się duża, płaska donica na drzewo. Teraz nigdzie nie mogę jej znaleźć. Nie pamiętam czy to była donica ze Store, czy z jakiegoś dodatku, podejrzewam, że doszła w Rajskiej Wyspie, ale wśród obiektów z tego dodatku nie mogę jej znaleźć... Wie może ktoś z Was o jaką donicę mi chodzi i gdzie ją mogę znaleźć? To taka donica w stylu tych do sadzenia roślin, ale większa, kwadratowa i można w niej sadzić drzewa.

2. Czy ktoś z Was ma jakiś patent na to, by Simy pływały tymi łodziami, którymi chcemy? Ja mam kilka łodzi, po skuterze na łepka i jeszcze dwie motorówki i żaglówkę. Każdy Sim ma swój skuter, który jest ustawiony jako preferowana łódź, ale jak każę gdzieś Simom płynąć (osobno, nie jako grupa), to i tak biorą motorówkę... Nawet jak włożę skuter do plecaka, to i tak płyną motorówką! No idzie się pochlastać...

3. Czy Wasi Simowie również nie mogą przerwać interakcji "nurkuj z rurką", raz czekałam chyba z 5 Simowych godzin i w końcu i tak musiał być kod ResetSim...

Poskacper
03.09.2013, 12:44
1. Ta donica jest z Rajskiej Wyspy, poszukaj w ozdobach ogrodowych, będzie tam, albo w buydebugu.

anie_1981
03.09.2013, 17:29
Dzięki, donicę znalazłam, w BuyDebug'u, ale jeszcze nie sprawdzałam czy działa, bo aktualnie jest zima na moim zapisie.

Pozostają dwa pytania:

2. Czy ktoś z Was ma jakiś patent na to, by Simy pływały tymi łodziami, którymi chcemy? Ja mam kilka łodzi, po skuterze na łepka i jeszcze dwie motorówki i żaglówkę. Każdy Sim ma swój skuter, który jest ustawiony jako preferowana łódź, ale jak każę gdzieś Simom płynąć (osobno, nie jako grupa), to i tak biorą motorówkę... Nawet jak włożę skuter do plecaka, to i tak płyną motorówką! No idzie się pochlastać...

3. Czy Wasi Simowie również nie mogą przerwać interakcji "nurkuj z rurką", raz czekałam chyba z 5 Simowych godzin i w końcu i tak musiał być kod ResetSim...

redmoon
03.09.2013, 18:05
@anie - z łodziami masz probel bo twoi simowie są syrenami. Jak spróbowałem z normalnym simem wszystko działało.

anie_1981
03.09.2013, 18:20
Moi Simowie nie są syrenami, to zwykłe Simy.

AsiaMyszka
17.09.2013, 10:31
Witam.
Czy ktoś spotkał jednorożca w Isla Paradiso? Bo ja czekam i czekam.. I nic. :( I tak troszkę przykro bo bym chciała jednego do mojej rodzinki..
Pozdrawiam

Poskacper
17.09.2013, 13:06
Spotkałem, na tej mniejszej wyspie z tą górą, jeziorem okrągłym (sklepem spożywczym, małymi, żółto-niebieskimi domkami). Kieruj na tę wyspę kamerę a w końcu go zobaczysz ;)

AsiaMyszka
18.09.2013, 11:20
@Poskacper dzięki bardzo. Postaram się ;) Aktualnie gram w Dolinie Smoków, bo troszkę mnie znudziło Isla.. :P

evay
22.10.2013, 19:15
no dobra - piszę swój pierwszy post na forum, które odwiedzam od bardzo dawna (swoją drogą dziękuję wszystkim, co piszą odpowiedzi na pytania, które mnie nurtowały przy każdym dodatku).

dopiero teraz kupiłam ten dodatek (w końcu wypłata z wakacyjnej pracy, w końcu mnie stać ;-)) i mam parę problemów:

1. Relacje Simów: Przeniosłam rodzinę z innego miasta i nagle wszystko się pomieszało: para, która nie była nawet zaręczona nagle stała się małżeństwem, a małżeństwo stało się tylko zauroczonymi. Gdy w kooooońcu udało mi się dać im relację chłopak-dziewczyna później nie pojawia się już interakcja 'zaproponuj małżeństwo'. Za nic nie umiem zmienić ich w męża i żonę.

2. Syrenie wodorosty: Co do syrenich wodorostów to pytałam o nie syrenę aż trzy razy. Za każdym razem dostawałam wodorosty (o czym przekonałam się długo później ponieważ:), ale nie pojawiała się żadna informacja, która pojawia się Wam (nie pamiętam już co ta syrena mówi, coś o ogonie? w każdym razie nic takiego mi się nie pojawia). Oprócz tego, gdy Simka je wodorosty tylko łapie się za brzuch. I tyle. Nie pokazuje się żaden nastrójnik. Nie ma żadnej informacji, że coś się dzieje. Nie przemienia się w syrenę. Dlaczego?

3. Ta Simka właściwie nie ma nastrójników (ok ma podstawowe czy zjadła coś jest po wizycie spa etc.). Zaszła w ciążę i nie było nastrójnika 'ciąża'.

4. Pragnienia: Para ma cechy 'rodzinny'. Przed przeniesieniem ich na IP cały czas mieli pragnienia, by mieć więcej dzieci. Gdy już byli w ciąży pojawiały się pragnienia o płeć dziecka. Po przeniesieniu trudno mi zdobyć jakąkolwiek sumę punktów, bo takie pragnienia już się nie pojawiają. Oprócz tego jedyne pragnienia, które wyskakują to jakieś za 150-700 pkt jak wypicie drinka w barze czy coś takiego.

5. Syf w kurorcie: Mam dokładnie ten sam błąd jak ktoś już pisał parę stron temu - mam kurort pięciogwiazdkowy, pięknie rozbudowany, wszystko cacy, wszystko na poziomie, sprzątaczy 3 na najlepszym. Problem jest taki, że w kurorcie właściwie wszystko muszą robić moje Simy. Cały czas jest syf i coś się psuje (swoją drogą przegieli z psuciem się przedmiotów już w akademikach, nie sądziłam, że w kurortach też będzie tak samo źle). Gdy pojawia się obsługa (tylko od północy do 5 rano o co chodzi?) sprząta, zaczyna naprawiać, ale zawsze w pewnym momencie przerywają naprawę i biegną do domków letniskowych. Strasznie mnie to irytuje przez to musiałam spędzić dwa simowe dni na majsterkowaniu tak, by wszystkie przedmioty były niezniszczalne.

6. Goście kurortu zachowują się dokładnie tak samo jak studenci :| Cały czas chce im się spać, zasypiają gdzie popadnie, są brudni!!! (tego najbardziej nie rozumiem - cały czas chcą chodzić do łazienki 'wszystko w jednym' zamiast wrócić do kwater i tam się odświeżyć). Najbardziej dziwi mnie, że są też głodni, a przecież w kurorcie mam dwie jadalnie.

7. Posiłki: Co do posiłków w kurorcie to czy ktoś też ma tak, że gdy wypoczywa w takim miejscu i idzie np. na kolację to nie najada się jednym daniem jak normalnie tylko bierze parę potraw?

8. Atak rekina: Nie mogę przejść misji z kurortu, bo mimo godzinnych obserwacji rekina ten nie chce atakować moich simów, nie pojawia się też interakcja 'zaatakuj rekina'.

Okay, to są moje pytania, mam nadzieję, że na chociaż parę ktoś mi odpowie ;-)

Poskacper
22.10.2013, 19:48
Co do ataku rekina- to nie można samoistnie go zaatakować, trzeba poczekać aż sam to zrobi. Z posiłkami też tak mam, sim bierze parę talerzy, nie wiem czy traktować to jako błąd.

nestea1991
26.10.2013, 20:17
Hej, czy wejdzie mi ten dodatek? Parametry kompa:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/91b2354faf8636f1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1146724b09a83044.html

Pozdrawiam

Nikt nie pomoże?

Kerbi
26.10.2013, 20:43
Już pomagam :)
...I stwierdzam, że nie widzę żadnych powodów, dla których dodatek miałby nie działać ;) Zresztą, wymagania dodatków nie różnią się (z tego, co wiem) od wymagań podstawy, bo to ten sam silnik, więc jeśli podstawa ci chodzi, to z Rajską Wyspą też wszystko będzie ok.

W sumie to tak sobie myślę, że teoretycznie mógłby pojawić się jeden mały problem, a mianowicie brak wolnego miejsca na dysku. Ale w razie czego, to z tym chyba nietrudno sobie poradzić :)

nestea1991
26.10.2013, 20:51
Mam aż ponad 100 GB na dysku C :) Kiedyś pożyczyłam od koleżanki dodatek Rajska wyspa, ale wyłączał mi się w otoczeniu z dodatku ;/ Więc nie wiem ,czy jest sens wydać 100 zł na grę,która mi się będzie wyłączać.

Kerbi
26.10.2013, 21:05
W takim razie ciężko mi powiedzieć, co było tego przyczyną, ale z pewnością nie jest to wina specyfikacji komputera.
A gra wyłączała czy się od razu po wczytaniu otoczenia, czy w trakcie gry? Bo może być też tak, że komp się prostu przegrzewał, co jest dość powszechnym problemem w tym otoczeniu, i przez to system zamykał ci grę, żeby się "uratować" i niczego nie spalić :D Zauważyłaś może w tym czasie, że komputer jest bardzo ciepły, albo słyszałaś głośniejsze buczenie?

nestea1991
27.10.2013, 13:48
W czasie gry. No trochę gorący jest i teraz jak gram,ale gra płynnie chodzi ( tylko o 3 w nocy w Simsach jest na 3-5 sekund zawiechy). Mam podstawkę chłodzącą na laptopa. Komp idzie za niedługo do czyszczenia z kurzu bo nie był w serwisie od czasu, gdy siostra go kupiła(3 lata). Sterowniki mam z 2010 roku, więc powiem im żeby zaktualizowali mi je. Zobaczymy potem. Pożyczę znów dodatek,aby nie wydawać kupę kasy. Jeżeli będzie tak samo to trudno, kupię kiedyś stacjonarny,ale z Windowsem 7,nie 8 :D
Pozdrawiam

bredy
24.12.2013, 23:19
Hej, mam dwie prosby/pytania:

1. czy mozna jakos dodac wodorosty do normalnej potrawy, tak jak np. w PZ mozna bylo dodac owoc plazmowy i wampir cieszyl sie normalnym posilkiem? Lykanie wodorostow na surowo jest nieefektywne i nie daje zadnego nastrojnika.

2. czy ktos moze podac liste znanych syren? Ja wiem jedynie o Valerie Vidal, Triton King i Ariel Welsh o ile jest syrena, bo niektorzy ja tu wymienili ale ja nie widzialem jej nigdy z ogonem i nie ma lusek na nogach...

Agor-ia
25.12.2013, 10:00
Valerie Vidal oryginalnie nie jest syreną. Ariel też syreną nie jest. Prócz Tritona są jeszcze:

Mia Azul
Salty Seaforth
Maya Ocean

aurelia
30.01.2014, 20:10
błagam niech mi ktoś powie co mam zrobić:( dopiero co kupiłam grę i jak chce ją zapisać wyświetla mi się komunikat: " nie możesz zapisać gry ani edytować miasta kiedy twoja rodzina podróżuje". tylko, że wszyscy moi simowie są wtedy w domu. jak mam wyłączyć to podróżowanie?

Hebe
31.01.2014, 15:35
Może przydałoby się zresetować miasto Master Controllerem, o ile go masz.

Lexa
09.02.2014, 10:16
Czy jeśli, używając opcji przeprowadzki z np. telefonu, przeprowadzę rodzinę Simów z miasta A do miasta B, to stracę miasto A i Simów z niego?

anie_1981
10.02.2014, 11:48
Tak, stracisz ich. Chyba, że masz moda NRaas Traveler. Zdaje się, że on pozwala na powrót, ale szczegółów nie znam, bo nigdy go nie miałam.

Lexa
10.02.2014, 21:18
Ech, to słabo. :/ No ale dzięki za odpowiedź. :)

Anna
15.02.2014, 11:03
Gdzieś wyczytałam, że rekin zaatakuje mnie dopiero po rozzłoszczeniu go czyli obserwowaniu. To oznacza,że mogę koło niego pływać i zdobywać skarby? I są szanse, że po rozzłoszczeniu go pżeżyje?

Kędziorek
15.02.2014, 11:07
Kiedy zobaczysz, że się zbliża, odpłyń od niego i chowaj się za skałami. Po chwili odpłynie. Nie potrzeba kontaktu wzrokowego, żeby zaatakował, a przynajmniej u mnie w grze nie potrzebował, choć też od razu się na sima z zębiskami nie rzuci :) Lepiej po prostu go unikać. Atak rekina oczywiście można przeżyć :) Syreny nie zaatakuje.

Anna
16.02.2014, 09:17
Dzięki!! Będę unikała :smile:

Czy można wziąść kurs z dziedziny nurkowania? A jak tak to gdzie? Proszę o pomoc! Gdzie mogę znaleźć syrenę nurkuje w skalistego rafie i nic.

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem

Hebe
16.02.2014, 10:19
Można, chyba w ośrodku naukowym. PS Nie pisz posta pod postem, bo administracja się za Ciebie weźmie ;)

Anna
16.02.2014, 13:25
Ok. Dzięki nie wiedziałam. :)

Trykuu.
25.04.2014, 17:44
Nie mam pojecia czy pytanie sie pojawilo, jezeli tak to przepraszam. Jak zostac syrena? :P
Gram w Sunset Valley i tu zadnych syren rowniez nie widze

Kędziorek
25.04.2014, 17:52
1. Za 25 000 punktów szczęścia życiowego można kupić Syrenie Wodorosty i wtedy sim po zjedzeniu zamienia się w syrenę.
2. Można też zaprzyjaźnić się z syreną i spytać ją o ogon, wtedy da syrenie wodorosty, ale skoro ich w mieście nie widzisz, to nie ma to żadnego znaczenia :)

Trykuu.
25.04.2014, 21:20
dziekuje slicznie:)

Nelia
02.05.2014, 12:52
Mam taki mały problem, który mnie strasznie denerwuje.
Wchodzę w Isla Paradiso (czy jak to tam się pisze) i ta okolica non stop mi się zacina. Coś jakiś czas gdy sim coś robi, bardzo fajnie mi się tam gra, ale nie mogę dłużej grac bo przecież się wiesza. Czy jest na to sposób? Mam dużo pamięci na komputerze, na innych okolicach się nie wiesza, wszystko pięknie i elegancko chodzi. I myślę, że to też nie wina dodatków bo mam ich w sumie mało (te z netu) :).
Czy da się jakoś to naprawić ? :)

Searle
02.05.2014, 16:10
Khredka, mimo wszystko zobacz jak okolica będzie zachowywać się bez dodatków z neta.

Xenan1009
03.05.2014, 13:40
Ja mam ten sam problem a nie mam żadnych modów z internetu...:huh:
Najlepiej chodzi mi okolica Moonlight Falls, a najgorzej Island Paradiso :cry:
Przy okazji mam pytanie - czy można zbudować porty na innych okolicach (np. Sunset Valley) aby posiadać tam pływający dom?

sephora
07.06.2014, 16:42
u mnie również ta okolica się tnie.. bardzo to przeszkadza..

Catriona
18.06.2014, 21:20
Kochani, mam z dodatkiem spory problem. A dokładnie to z syrenami. Mianowicie nie mają one ogonów. Co stanowi dla mnie sporą traumę, bo syreny z tymi ślicznymi ogonami zachwycały mnie na zdjęciach i na filmikach, dorwałam się wreszcie do gry a tu taki zawód. W czasie nurkowania mają dwie nogi, którymi poruszają jak ogonem, a do tego są w stroju kąpielowym. Po wyjściu na ląd nie mają łusek na nogach. To błąd gry, to pewne, ale czy ktoś spotkał już się z czymś takim, a co ważniejsze czy ktoś to naprawił?

Kędziorek
18.06.2014, 22:15
Masz jakieś mody, dodatki z neta? Czy tak się dzieje tylko na jednym zapisie?

Catriona
19.06.2014, 11:50
W sumie, to póki co testowałam dodatek tylko na jednym zapisie. Może faktycznie sprawdzę też na jakimś innym.
Dodatków, ubrań i innych pierdołków mam całkiem sporo, ale póki co żaden mi problemów nie robił, dość regularnie staram się przerzucać i szukać jakiś wadliwych. Z modów mam tylko Nraasa, ale w tym wypadku odpalenie gry bez niego nic nie pomogło.
Gdzieś czytałam, że ktoś radził żeby grę przeinstalować, ale mówiąc szczerze nie bardzo mi się to uśmiecha, bo na studiach nie mam ze sobą płyt i musiałabym wszystko z origina ściągać, a to lekko problematyczne z mobilnym internetem z transferem.

anie_1981
19.06.2014, 21:33
Spróbuj zresetować folder TS3 w Moich Dokumentach. Zmieniasz nazwę katalogu The Sims 3 na jakąś inna i odpalasz grę. Staremu folderowi nic nie będzie, gra stworzy nowy. Będzie trzeba od nowa ustawić opcje, graficzne itp. Pograj sobie trochę na nowym zapisie i zobaczysz jak gra się zachowuje. Potem możesz przenieść Fodery:

DCBackup
DCCache
Downloads
InstalledWorlds
Library
SavedSims
Saves

plik userPresets.package

Ze starego folderu do nowego. Zobaczysz jak jest.

Catriona
20.06.2014, 14:41
Niestety również odpalenie czystej gry bez modów i dodatków nic nie pomogło, podobnie jak zresetowanie folderu TS3, spotkane syreny jak nie miały ogonów, tak dalej ich nie mają. Taki urok simsów, że zawsze coś mi się schrzani.
Ale dzięki za próbę pomocy. :)

dzogurt
23.06.2014, 09:47
Mam ten sam problem co Catriona. Gotowe syreny nie miały ogonów, tylko stroje kąpielowe i poruszały nogami w ten charakterystyczny "syreni" sposób, natomiast gdy moja simka stała się syreną, ogon już był.
Na dodatek, gdy schodzę pod wodę, grafika nagle siada. Podczas gdy na powierzchni wszystko jest wyraźne i ostre, tak jak zawsze, to pod nią mogę liczyć piksele.
Mam nowego laptopa, tak naprawdę więcej wolnego miejsca niż zajętego, najnowsze sterowniki, 4gb RAMu. No i żadnych modów oraz dodatków z internetu.
Do tego Isla Paradiso strasznie się tnie - 5 sekund grania, 30 czekania, aż się odetnie. W innych miastach gra śmiga jak szalona, nic się nie tnie.
Najwyraźniej trafiłam na felerny egzemplarz, a szkoda, bo Rajska Wyspa od razu mnie zainteresowała. Mówi się trudno.

anie_1981
23.06.2014, 15:51
Czy nadal nie działają podwodne groty? Kazałam nastolatkowi nurkować w oceanie i zwiedzić jedną taką grotę, ale nie pamiętam którą. Teleportował się na ląd... Super dodatek, ale zbugowany jak cała reszta...

Xenan1009
04.07.2014, 16:18
Ponawiam pytanko :smile: - czy można zbudować porty na innych okolicach (np. Sunset Valley) aby posiadać tam pływający dom?

Agor-ia
04.07.2014, 18:01
Czy nadal nie działają podwodne groty? Kazałam nastolatkowi nurkować w oceanie i zwiedzić jedną taką grotę, ale nie pamiętam którą. Teleportował się na ląd... Super dodatek, ale zbugowany jak cała reszta...

Od czasu do czasu zdarza mi się taka teleportacja.

sandrolinska
09.08.2014, 11:52
Czesc, wczoraj zainstalowałam ''The sims 3, rajska wyspa'' i gdy włączam grę, wszystko się ładuje i gdy pojawia sie ekran główny, jest on pusty i nic nie moge z nim zrobic......

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/539/IKzrEn.jpg (http://imageshack.com/f/ezIKzrEnj)

Searle
11.08.2014, 17:57
sandrolinska przeinstaluj grę - mże podczas intalacji coś źle poszło.

Kama45
27.12.2014, 18:24
No więc mam problem. Syreny w mojej grze nie mają ogonów, a ni łusek. Poruszają się jakby go miały ale na tym się kończy. Próbowałam przemienić moją simkę syrenę zjadła wodorosty, zrzygała się i nic. Można coś z tym zrobić ?

Poskacper
24.05.2015, 10:04
Czy znalazl ktos sposob na tnace sie Isla Paradiso? 5 sekund gry, 5 sekund laga, itd itd... nie idzie przez to normalnie grac w tym miescie, a jest to jedyne ktore mi sie podoba :(

x3Kitty
24.05.2015, 10:34
Czy znalazl ktos sposob na tnace sie Isla Paradiso? 5 sekund gry, 5 sekund laga, itd itd... nie idzie przez to normalnie grac w tym miescie, a jest to jedyne ktore mi sie podoba :(

Trochę minimalizuje zacinanie usunięcie kurortu tego największego-nowoczesnego i tego Hobarta tylko nie wiem co Hobarta xd, ten przy wodzie :D
I jeszcze można by grać na minimalnych ustawieniach i ja kiedyś grałam korzystając z gameboostera w którym wcześniej powyłączałam niepotrzebne aplikacje pracujące w tle i na wirtualnym pulpicie czy czyms takim

Nina14!
28.05.2015, 14:51
Chciałam pograć na Isla Paradiso...a tu masa błędów...

Jak ktoś zna rozwiązania na następujące problemy to niech natychmiast pisze.
1.Od pewnego czasu zauważyłam,że każdy Sim w Isla Paradiso który ma motorówkę pewnego razu staje na środku morza/oceanu/cokolwiek to jest i zaczyna się na niej bujać...i mimo że wygląda to zabawnie,to robi się to wkurzające,bo moja Simka mająca chłopaka z taką motorówką nie może go zaprosić na randki ani nic...
Komenda resetSim robiona w każdej rodzinie nie pomaga.Co robić?
2.Jak można odciąć sobie Isla Paradiso?Ostatnio lagi trwają u mnie po 10 minut,i nie da się grać...są na to jakieś sposoby?
tych podstawowych typu skopiuj rodzinkę usuń starą czy zmień ustawienia graficzne nie pomagają.Jak coś nie mam żadnych modów itp. itd.
3.Jak można usunąć bag z wywalaniem sima z morza?ostatnio podczas pływania lub nurkowania moich Simów wywala na brzeg wysepek co mnie strasznie wkurza...

Za odpowiedzi z góry dziękuję :)

Mentosik57
14.06.2015, 11:55
Czy da się przenieść strefy do nurkowania do innych otoczeń?Bo isla paradiso zacina i rwie tak,że nie da się grać.

Hebe
14.06.2015, 12:43
Można je samodzielnie zbudować: poradnik (http://pl.sims.wikia.com/wiki/Poradnik:Jak_stworzy%C4%87_w%C5%82asne_strefy_do_n urkowania).