Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Propozycje zmian

Strony : 1 [2] 3 4

Lubie
05.01.2014, 20:51
Coś mi się wydaje, że ktoś powinien dostać dzisiaj unbana, ale co tam. ;P

Libby edit: spokojnie, wszystko w swoim czasie, ban jest do północy.

Caesum
21.01.2014, 12:02
Dałoby się zwiększyć maksymalną ilość wiadomości w skrzynce? + przy okazji co w końcu z wyszukiwarką i ilością możliwych wyszukanych elementów?

alpherainn
22.01.2014, 08:54
Jest taki problem, którego miałem okazję doświadczyć jeszcze kilka razy. Wchodzę sobie na forum, loguję się. Jest OK, widzę OffTopic i wszystko co widoczne dla zarejestrowanego.
Dzisiaj próbuję sobie wejść w temat, a tu okazuje się, że forum traktuje mnie jako niezalogowanego. Ten panel u góry z wiadomościami etc. jest taki jak dla niezalogowanego. Przy wejściu w OffTopic również muszę się zalogować znowu, mimo że byłem wcześniej zalogowany. Problem występuje tylko za pierwszym razem, jak się jeszcze raz zaloguję to wszystko działa jak należy. Problem zaistniał u mnie jakieś... dwa dni wcześniej? Oczywiście to nie jest tak uciążliwe, ale cóż - to i tak problem xD

edit: teraz jak chciałem wysłać tą wiadomość to też musiałem się zalogować, mimo że byłem zalogowany wcześniej (pisałem w Szybkiej Odpowiedzi jak coś)

Mroczny Pan Skromności
22.01.2014, 13:13
To chyba całkiem normalne, jeśli nie masz ustawionego logowania automatycznego ;) Dzięki tej opcji w ogóle nie trzeba się logować :D Problem z nią jest taki, że każdy, kto korzysta z Twojego komputera może Ci wejść na konto i narozrabiać xD

Caesum
22.01.2014, 13:49
Domyślnie w vbulletin czas wygaśnięcia sesji wynosi 15 minut. Po tym czasie, jeżeli nie korzystało się czynnie z forum, użytkownik zostaje automatycznie wylogowany. :P

Jeżeli jednak użytkownik się zalogował, po czym zostaje wylogowany przed końcem sesji, wtedy jest coś nie tak, a przyczyną tego może być zarówno forum, serwer jak i przeglądarka/internet użytkownika. Na niektórych serwerach takie problemy mogą się pojawić nawet jeśli jakoś inaczej wpisze się adres strony. :rolleyes:

Lubie
22.01.2014, 14:16
takia mam uwage mala.
na profilu urzytkownika jakiegokolwiek pod zdjeciem profilowym jest przycisk "wyslij wiadomosc", ktory nie dziala. to troche denerwujace jak naciskasz go a on nic. ;___;

Kędziorek
22.01.2014, 14:23
takia mam uwage mala.
na profilu urzytkownika jakiegokolwiek pod zdjeciem profilowym jest przycisk "wyslij wiadomosc", ktory nie dziala. to troche denerwujace jak naciskasz go a on nic. ;___;
Mi ten przycisk działa bez problemu :|

Lubie
22.01.2014, 14:33
tylko ze ty masz wlaczone te opcje rpzwijane, czy co to tam ostatnio weszlo, a mi to nie dziala na telefonie, wiec to wylaczylem

alpherainn
22.01.2014, 16:31
Domyślnie w vbulletin czas wygaśnięcia sesji wynosi 15 minut. Po tym czasie, jeżeli nie korzystało się czynnie z forum, użytkownik zostaje automatycznie wylogowany. :P

Jeżeli jednak użytkownik się zalogował, po czym zostaje wylogowany przed końcem sesji, wtedy jest coś nie tak, a przyczyną tego może być zarówno forum, serwer jak i przeglądarka/internet użytkownika. Na niektórych serwerach takie problemy mogą się pojawić nawet jeśli jakoś inaczej wpisze się adres strony. :rolleyes:

tak, jak upływa to 15 minut bez korzystania z forum to mnie wylogowuje i to normalne.
ale właśnie - loguje się i po chwili znowu nie jestem zalogowany :(( teraz też mi się to zdarzyło

Myrtek
24.01.2014, 18:18
Coś chyba nie tak jest ze czcionkami?

Problem z "Fixedsys"
Ja używam jej regularnie w moim FS w tytule odcinka.
Bo chyba nie powinno to tak wyglądać? :P
http://i.imgur.com/fr89a2R.png

Caesum
26.01.2014, 08:59
Taki już jej urok, u mnie jest podobnie. Czcionki nie są ładowane z FTP, a z systemu użytkownika.

Pink Panther
01.02.2014, 22:25
To dobry temat na zadanie pytania? :|
Bo zastanawiam się nad regulaminem FA.
"Wszyscy użytkownicy kandydujący do rang mają zakaz zmieniania sygnatur, nicków oraz avatarów aż do czasu zakończenia tegorocznej edycji Forum Awards."
Czy jeśli nie jestem nominowany do najlepszej sygnatury, mogę ją zmienić? ;o Ta, którą mam teraz, jest odnośnie 4Ż, ale gdy się skończą, chciałbym wrócić do gifa z panterką. Jestem nominowany w paru kategoriach, ale niezwiązanych z sygną. Będę mógł ją zmienić? :O

@down Dzięki ;)

Charionette
01.02.2014, 22:27
Możesz zmienić ava i sygnę i być nominowany we wszystkich kategoriach poza "najlepszy avatar" i "najlepsza sygnatura". Także spokojnie możesz zmieniać :)

Lubie
03.02.2014, 15:32
nie sadzicie, ze 3 tygodnie na nominacje w FA to nie za dlugo troche? wiekszosc nominacji padla w 2 dni.
moim zdaniem warto by bylo skrocic czas nominacji, by przyspieszyc troche glosowanie.

Pink Panther
03.02.2014, 15:38
Teoretycznie do wczoraj powinny zniknąć ozdoby świąteczne, może czas przywrócić stare logo? :)

A przy okazji, podpisuję się pod postem Lubicza:

nie sadzicie, ze 3 tygodnie na nominacje w FA to nie za dlugo troche? wiekszosc nominacji padla w 2 dni.
moim zdaniem warto by bylo skrocic czas nominacji, by przyspieszyc troche glosowanie.

Poza tym wg. mnie głosowanie powinno być dłuższe, to najważniejsza impreza na FTS w ciągu roku i każdy powinien mieć czas na przemyślenie i zagłosowanie :)

Caesum
03.02.2014, 16:27
^ Podbijam. Nominacje trochę za długo trwają, szczególnie teraz, gdy jakoś mniej ludzi wchodzi na forum. Większość użytkowników już i tak nominowała swoich kandydatów, teraz tylko w postach powtarzają się ciągle te same nicki. Lepiej by było przedłużyć już samo głosowanie.

La Tortura
03.02.2014, 16:53
To ja też się pod tym podpisze, trochę za długi ten czas na nominowanie. Faktycznie, lepiej będzie według mnie przedłużyć głosowanie :)

Liv
03.02.2014, 17:11
Też podbijam. W tamtym roku chyba już po tygodniu dział z FA ucichł i nic nie wskazuje na to, żeby teraz miało być inaczej.

Lubie
03.02.2014, 17:15
a na glosowania wcale nie trzeba przedluzac, starczy tydzien, albo poltora, moim zdaniem

rudzielec
03.02.2014, 17:42
Nie no, na głosowanie, to może warto zostawić dwa tygodnie, ale na nominacje wystarczy tydzień. Przynajmniej takie jest moje zdanie :huh:

Fallen
03.02.2014, 17:51
Popieram rudzię, na nominacje tydzień spokojnie wystarczy.

Charionette
07.02.2014, 17:59
Podjęliśmy decyzję o nie skracaniu czasu nominacji. FA jest najbardziej prestiżowym konkursem z długoletnią tradycją. Kontynuujemy i kultywujemy nasze tradycje ;)

Lubie
07.02.2014, 18:01
FA jest najbardziej prestiżowym konkursem z długoletnią tradycją. Kontynuujemy i kultywujemy nasze tradycje ;)

no ok, tylko ze w tradycji 4Z było głosowanie w sondach. : (

Charionette
07.02.2014, 18:07
Ale Forum Awards zaliczamy do tych "prestiżowych" i właśnie dlatego, że tak długo trwa jest wyjątkowy. Chcemy zachować tą wyjątkowość.

Liv
07.02.2014, 18:08
no ok, tylko ze w tradycji 4Z było głosowanie w sondach. : (
... i w pierwszych dwóch edycjach konkursu nikt nie robił spiny z tego powodu.
Skoro się już czepiamy...

Poza tym, dajcie spokój. Co Wam szkodzi przesunąć zamkniecie sond o tydzień?
Btw, to forum nie ma jako takich tradycji i trzeba iść z duchem czasu - młodość rządzi się swoimi prawami.
Poza tym, KAŻDA tradycja ulega po czasie modyfikacjom ;)

@up: ale skoro możecie zmienić coś na lepsze i co wydaje się bardziej sensowne, dlaczego tego nie robicie? W imię tradycji?
Sorry, mam 19 lat, do mnie takie tłumaczenie nie dociera ;)

EDIT: jeszcze coś. FA nie jest wyjątkowe dzięki długiemu oczekiwaniu na otwarcie sond :)

Lubie
07.02.2014, 18:10
ale 4Z tez takie są, tez cieszą się populatrnością.

i nie chcemy tego konkursu (tak to nazwe) zlikwidowac, albo zniszczyc, walnac polowe czy cos. tylko skrocic czas. w tym czasie i tak nikt nie nominuje, wiekszosc zrobila to w 3 dni.

EDIT:Liv, ja mam 17 i niestety do mnie tez nie :(

motyka
07.02.2014, 18:15
ale o co w ogóle cała dyskusja? nie chcemy przesuwać terminu, taką podjęliśmy decyzję - to powinno być wystarczające

La Tortura
07.02.2014, 18:18
tylko, że wytlumaczyliście to słabym argumentem. nie bede dodawać nic od siebie bo Liv to wszystko świetnie opisała i w pełni ją popieram.

@down - poddaje się >.< nie chce poruszać po raz setny tej dyskusji, odpuszczam tym razem xd

motyka
07.02.2014, 18:19
ale nie musimy niczego argumentować, nie za bardzo wchodzicie nam w kompetencje? takie ustalamy zasady i nie musicie się podporządkowywać - wystarczy nie brać udziału w FA.

Meryam
07.02.2014, 18:30
Ok, w takim razie ja nie biorę udziału w FA. Zabierzcie wszystkie moje nominacje, nie dajcie mi prawa głosu - no bo skoro mi się nie podoba, to "wystarczy nie brać udziału w FA". Wszystko w imię tradycji.

motyka
07.02.2014, 18:42
nie zabierzemy Ci prawa głosu, ale skoro rezygnujesz z nominacji, to tylko Twoja decyzja.

naprawdę nie rozumiem tych nerwów, nie wiem, może sesja mi odebrała zdolności percepcyjne? zażarta dyskusja tylko dlatego, że nie chcemy skrócić czasu nominacji? serio? napisałem coś, co jest dla mnie tak oczywiste, jak to, że w lutym dni są krótsze niż w czerwcu. organizujemy konkursy, staramy się, ale nie, wiecznie coś nie pasuje:)

Lubie
07.02.2014, 18:44
organizujemy konkursy, staramy się, ale nie, wiecznie coś nie pasuje:)

nie chce nic mowic, ale ten konkurs MA TRADYCJE, wiec troche głupio by było go nie organizowac, sooooo. :c.

Meryam
07.02.2014, 18:46
Kurde, nie było na ten temat wystarczająco dużo dyskusji? Jak to admini nie słuchają userów? Zawsze kończyło się obietnicą, że będzie lepiej. Ale tego nie pokazujecie. Tak, będziemy robić dramę o każdą kuźwa pieprzoną rzecz, bo nie skrócicie czasu nominacji. Tak. Dla nas to zabawa patrzeć, jak się tłumaczycie, naprawdę.
Tylko czy wam się to już nie znudziło? To, ze my robimy dramę, bo się z wami nie zgadzamy? I teraz sobie pomyślcie - gdybyście zaakceptowali naszą propozycję, czy byłaby drama? Nie. Zrozumiałabym, gdybyśmy nie mieli racji i mielibyście na to wystarczająco silny argument, ale poważnie? Tradycja? To co, będziemy tkwili w 2005 roku, bo wy chcecie zachować tradycję? Tradycją jest już samo FA, drobna zmiana zasad chyba nie naruszy tej wyjątkowo stabilnej jak na to forum konstrukcji.

EDIT: Aha, i może źle to odczytałam, nie wiem, ale dla mnie to, co zacytował Lubie brzmi jak robienie nam łaski już samą organizacją konkursu.

motyka
07.02.2014, 18:57
Meryam, przykro mi czytać to, co piszesz, nie mam siły odpowiadać na te argumenty, bo dla mnie cała ta sytuacja graniczy z absurdem. jest mi przykro, że nie zauważasz, ile dla Was robimy, ile czasu i zaangażowania wkładamy w to forum.

owszem - nie musimy nic organizować. ale robimy inaczej, bo chcemy, by tutaj coś się działo, by userzy mieli dodatkową rozrywkę. nie mamy z tego tytułu żadnych korzyści poza satysfakcją, że coś się udało, że ktoś się fajnie bawił. ale nie sądziłem, że byle pierdoła będzie nas kosztowała aż tyle nerwów. czy teraz każda odmowa będzie się równała temu, że Was nie szanujemy, że mamy głęboko w dupie Wasze zdanie? czy to nie graniczy z groteską?

@down daruj sobie.

Meryam
07.02.2014, 18:59
Zrozumiałabym, gdybyśmy nie mieli racji i mielibyście na to wystarczająco silny argument, ale poważnie? Tradycja?

Wow motyka, nie spodziewałabym się, że akurat u ciebie szwankuje czytanie ze zrozumieniem.

alpherainn
07.02.2014, 19:11
Uważam, że skrócenie czasu nominacji (bo o to chodzi?) to nic złego. Przecież teraz, jak już zostało powiedziane wcześniej, w tematach z nominacjami bardzo rzadko pojawiają się nominacje, a już na pewno nie w dużych ilościach. Nie złamiemy tradycji, jeśli trochę skrócimy czas trwania FA, co zapewne i tak nikomu nie będzie przeszkadzało.

Liv
07.02.2014, 19:14
naprawdę nie rozumiem tych nerwów, nie wiem, może sesja mi odebrała zdolności percepcyjne?
Osobiście dość ciężko znoszę sesję, ale z moim myśleniem na szczęście wszystko jest OK ;)
Jak to admini nie słuchają userów? Zawsze kończyło się obietnicą, że będzie lepiej. Ale tego nie pokazujecie.
Jaką obietnicą? Bo ja sobie nic nie przypominam oprócz tego, że "admini swoje, userzy swoje" i że jak się tak akurat złoży, że userom nie będzie się chciało dalej walczyć o swoje, to będzie OK :)
To co, będziemy tkwili w 2005 roku, bo wy chcecie zachować tradycję?
Nawet ORYGINALNY regulamin z 2003 roku (z późniejszymi poprawkami) postanowiliście zdjąć i zastąpić nowym, lepszym ;)
dla mnie cała ta sytuacja graniczy z absurdem.
Dla wielu innych też.
jest mi przykro, że nie zauważasz, ile dla Was robimy, ile czasu i zaangażowania wkładamy w to forum.
Fajnie, cieszymy się (swoją drogą po to jest administracja, żeby dbać o forum), ale w kwestii podejścia userów do administracji i vice versa w takich otwartych dyskusjach nadal jest zawiść i zło. Jakbyście robili to, co robicie dla samej idei, a nie dla userów.
nie sądziłem, że byle pierdoła będzie nas kosztowała aż tyle nerwów. czy teraz każda odmowa będzie się równała temu, że Was nie szanujemy, że mamy głęboko w dupie Wasze zdanie?
Osobiście do mnie, nie po raz pierwszy zresztą, nie przemawia Wasza argumentacja. Powtórzę się:
Co Wam szkodzi przesunąć zamkniecie sond o tydzień?

Chciałabym, żeby w temacie wypowiedziała się nominowana do rangi Mędrca Kędziorek ;)

Caesum
07.02.2014, 19:26
Mnie osobiście bawi podejście typu:
ale nie musimy niczego argumentować, nie za bardzo wchodzicie nam w kompetencje?
A potem:
staramy się, ale nie, wiecznie coś nie pasuje:)
Just seriously? Najpierw "nie zrobimy tak, s*******ajcie", a potem jęki i gorzkie żale, że źli użytkownicy nie lubią adminów. Może tak jakieś konkretne wyjaśnienie, dlaczego nie macie zamiaru zmieniać terminu na de facto ubogim i opustoszałym forum, gdzie spokojnie CAŁE forum awards mogłoby zająć tydzień czy dwa? Wybaczcie, ale "kultywowanie" tradycji nie jest dostatecznym powodem. Forum Awards to tradycja, czas trwania już nie bardzo. Zresztą, już nawet nie o FA mi chodzi, a o to robienie z siebie ofiary niewdzięcznego tłumu.

Shiver
07.02.2014, 19:32
A ja mam inne zdanie.
Skoro skrócenie czasu nominacji to nic takiego, to dlaczego nie możecie poczekać tydzień dłużej? Dostaniecie rangi później, to wszystko.
Rany, o taką pierdołę znowu jakieś wojny na forum robić...

Cytryśnia
07.02.2014, 19:35
Jak dla mnie ten pomysł nie jest aż tak dobry bo... Moze to dlatego ten konkurs jest taki wyjatkowy? Bo się na niego wyczekuje? Serio ten tydzień zrobiłby wam aż taką różnicę?
Według mnie rzeczywiście, nominacje są trochę przydługie, a głosowanie za krótkie :) możnaby to zbilansować ;)

Lubie
07.02.2014, 19:36
A ja mam inne zdanie.
Skoro skrócenie czasu nominacji to nic takiego, to dlaczego nie możecie poczekać tydzień dłużej? Dostaniecie rangi później, to wszystko.
Rany, o taką pierdołę znowu jakieś wojny na forum robić...

w takim razie moze przedluzmy nominacje o tydzien a samo glosowanie o dwa, bo przeciez i tak je dostaniemy. a moze w ogole zrobic za miesiac

Shiver
07.02.2014, 19:54
Lubie, ten twój sarkazm może innym imponuje, ale mnie nie, daruj sobie.
Nie ma potrzeby wydłużać nominacji i głosowania, ale też nie trzeba ich na siłę skracać, tyle w temacie.

Sqiera
07.02.2014, 19:55
Ja nie rozumiem po co robić problem tam gdzie go nie ma. Od początku było określone do kiedy trwają nominacje. Takie są zasady i tyle.
Osobiście to mi nie robią mi różnicy te długie terminy związane z nominacjami. Co więcej, jest to szansa dla tych userów, którzy nie wchodzą na forum codziennie, a może też by chcieli podać swoje nominacje.
Odrobinkę cierpliwości. Czas niestety leci bardzo szybko i nim się obejrzymy, będzie już koniec lutego i wystartują te sondy.

La Tortura
07.02.2014, 20:10
Sqiera - jednak miesiąc na nominacje to wg mnie baaardzo długo, za długo. Ale jak widać admini swoje, jak zwykle. no nic.

Lubie
07.02.2014, 20:11
flo skoncz juz, tradycja to tradycja, nic z tym nie zrobisz. ;c

Paździoch Menda Złośliwa
07.02.2014, 20:47
A Kenny psuje wam przecinki
http://imageshack.com/a/img35/2488/ol9b.jpg

alpherainn
07.02.2014, 20:48
A Kenny psuje wam przecinki
http://imageshack.com/a/img35/2488/ol9b.jpg

u mnie tak samo. podobnie jest z plusami jak się ma kogoś w znajomych.

Lubie
07.02.2014, 20:49
tak samo cala czcionke na jego profilu (no wiekszosc)
+ nie ladnie tak kapowac ; |

Charionette
07.02.2014, 20:59
Przecinki, plusiki i czcionki przywrócone do stanu poprzedniego ;)

Searle
07.02.2014, 21:08
Jeśli mogę jeszcze nawiązać do tematu skrócenia nominacji do FA:

Zdziwiłam się, że ten termin jest tak długi, ale potem pomyślałam, że to dobrze, bo przynajmniej mam czas poobserwować jeszcze userów, przejrzeć poszczególne tematy i wybrać odpowiednie osoby.
Z resztą teraz luty: sesja, ferie i kto wie co jeszcze :) - nie każdy ma czas tu zaglądać i od razu z prędkością karabinu maszynowego wytypować nominowanych.

Lubie
07.02.2014, 21:50
ok to jezeli juz skonczylismy temat FA i koloru Kennyego, mam sprawe

co jest kurde kontrowersyjneg w randze "Matka Boska"
wytłumaczy mi ktoś, bo nie rozumiem. (jak wytlumaczy to znikam na dzisiaj)

moim zdaniem jest to ranga taka jak inna, sooo.

La Tortura
07.02.2014, 21:52
ciekawi mnie to :< przecież mogłam wziąć rangę Jezus, a to imię tak naprawdę, takie brazylijskie i też by było kontrowersyjne? Może mam synka Boska i chciałam jakoś rangą nawiązać, ehh..

Rainbow
07.02.2014, 21:57
skoro ktoś to zgłosił twierdząc, ze obraza to jego uczucia religijne, to musimy to uszanować ;)

Lubie
07.02.2014, 22:01
w takim razie jutro zamiast grac w simsy zaczynam szperac po forum i bede reportowac kazdego posta ze slowem "jezus" "bog" "boziu" poniewaz "to obraza moje uczucia religijne"

powiem tylko tyle, ze ta osoba ma wielki bol dupy (sory, taka prawda) i po prostu sie czepia o byle kupe.

EDIT: jak by ktos nie zauwazyl, post zawiera sarkazm w pierwszej czesci

Caesum
07.02.2014, 22:24
Akurat w neutralności religijnej nie ma nic dziwnego, jest to częste zarówno w internetach jak i w normalnym życiu.

Chociaż zastanawia mnie jakie jest stanowisko administracji w kwestii kontrowersyjnych tematów tudzież opowiadań/fotostory. Dobre to? Złe? Może być, ale z ostrzeżeniem?

No i kolejna sprawa - czy aby Pipa Ciemności nie jest nieodpowiednia na naszym pięknym forum? Zważywszy szczególnie na młodych, niewinnych użytkowników, jacy tutaj postują. http://i.imgur.com/nTqUaiZ.gif

Björk
08.02.2014, 02:35
Lubie i Trauma - może Wam się wydawać bardzo śmieszne, że kogoś razi ranga Matka Boska, ale sądzę, że też chcielibyście zareagować, gdyby ktoś sobie ponadawał rangi, które by Was obrażały.
Widocznie dla tej osoby postać Matki Boskiej jest ważna, dlatego wypadałoby to uszanować.
Dlatego usunęłam Wasze posty. Bo to nie jest fair wyśmiewać się z kogoś, kto jest katolikiem.

Mroczny Pan Skromności
08.02.2014, 08:11
Ludzie, ale macie problemy tutaj...

- czas nominacji jest za długi, ale nie widzę powodu, żeby wywoływać kolejną bezsensowną awanturę, która i tak do niczego nie doprowadzi, a tylko pozostawi niesmak i następne FA nie będą kojarzyć się z fajną zabawą, tylko właśnie z tą głupią kłótnią;

- skoro ktoś stwierdził, że ranga obraża jego uczucia religijne, to zapewne obraża, pogódźcie się z tym; mi osobiście nie przeszkadzała, jednak jeżeli jest ktoś, komu przeszkadzała, to należy to uszanować. Wiem, że to modne i cool czepiać się "katoli", ale może pomyślicie czasem, że tam po drugiej stronie monitora siedzi normalny człowiek? I nie, to nie jest "ból dupy", jeśli ktoś reaguje na coś, co go, bezpośrednio bądź pośrednio, obraża. Nikt nie prosi, żebyście rozumieli taki rzeczy, po prostu je uszanujcie ;) Caesum, nie wiem doprawdy, co ma do tego słowo "Pipa"; o ile mi wiadomo to nie ma jeszcze takiej religii, w której obiektem kultu są pipy ;))

a to imię tak naprawdę, takie brazylijskie
hahahahaha, to mnie rozwaliło xDDD!

no, ale żeby nie było, nie mam "bólu dupy" i tylko wyraziłem swoje zdanie, które w tym przypadku jest inne niż Wasze :P nieczęsto mi się zdarza zgadzać z adminami, ale tym razem mam dokładnie takie samo zdanie xD

Caesum
08.02.2014, 08:55
Caesum, nie wiem doprawdy, co ma do tego słowo "Pipa"; o ile mi wiadomo to nie ma jeszcze takiej religii, w której obiektem kultu są pipy ;))
Już nie broń tak swojej rangi. Kolejna sprawa. Nie odnoszę się z tym do dyskusji o matce boskiej. ;) Słownikowo jest to słowo uważane za wulgaryzm(tak jak ****, na przykład | EDIT: lol, **** forum potrafi ocenzurować, ale **** owy już nie bardzo? Chyba trzeba poszerzyć zakres słów cenzurowanych w panelu admina), a forum ts nie pochwala korzystania z takiego słownictwa. Przy czym z pewnością Pipa Ciemności nie odnosi się do czterostrunowego chińskiego instrumentu muzycznego szarpanego. Już wcześniej chciałem się o to spytać, ale nie widziałem w tym powodu by zaraz odświeżać temat tylko dla tej jednej sprawy, więc dopisałem przy innej.

EDIT: Dół - wszyscy wiemy, że pragniesz tej rangi, więc nie gadaj. :fun:

Mroczny Pan Skromności
08.02.2014, 09:15
Napisałeś o tym przy okazji tego tematu, więc wyszedłem z oczywistego założenia, że cały czas odnosisz się do uczuć religijnych ;) To nie jest moja ranga :P Na chwilę obecną rang nie posiadam, nie licząc opisu funkcji, który nie jest traktowany jako ranga :) Jeśli to nie było nawiązanie do sprawy "Matki Boskiej" to okej, nie mam w tej sprawie zdania xD

Lubie
08.02.2014, 10:57
bjork warn warnem, ale moglas zostawic przynajmniej czesc z apokalipsa.
(pozwolisz, ze ja tu go przypomne, bo chyba nie wazyscy go przeczytali, a w nim "nie obrażałem" nikogo)

do rangi "Matka Boska" osoba przyczepila sie od razu, dzien po ustawieniu, ale pragne zauwazyc, ze do nicku administratorki, Apokalipsa (pragne przypomniec, ze w Biblii jest ksiega "Apokalipsa św. Jana"), ktory jest już X lat (odkad pamietam) nikt sie nie przyczepił. Dziwne, noale co na ten tenat poradze.

Paździoch Menda Złośliwa
08.02.2014, 11:37
Naprawdę Bjorka, byle nastoletni ciarach nie jest dla mnie na tyle ważną personą, że byłby w stanie mnie obrazić, nawet jakby sobie walnął rangę na różowo "M'in Gorad to tania szmata". Nie wiedziałam, że przytoczenie szatanowego avatara w postaci zombie-Jezusa z odsłoniętym kawałkiem mózgu jest obraźliwe :| a ponoć to ja jestem niepoważna. W takim razie usuń jej avatara, kilku userów już się przypierniczało, że jej avatary są obraźliwe (w tym pamiętny Katara)

do rangi "Matka Boska" osoba przyczepila sie od razu, dzien po ustawieniu

administracja własnymi rencyma ustawiła tą jakże obraźliwą rangę, a potem zmieniła? Znaczy wedle administracji nie była obraźliwa, póki jakiś user nie zaczął miauczeć, jak go to ugodziło?
Mamusiu, bo się poszczam.
Dobra, idę bo jestem be i niedobra.

Rainbow
08.02.2014, 11:38
@up już wspomniałam chyba, że nam by to nie przeszkadzało, ale skoro ktoś to zgłosił to trzeba to uszanować. nie wiem dlaczego muszę sie powtarzać.

apokalipsa jest to jedynie nazwa jakiegoś tam działu w biblii o końcu świata, a Matka Boska jest to osoba święta i jest jednak pewna różnica miedzy tymi dwoma.
i nie rozumiem Lubie po co wałkujesz dalej ten temat tak, jakbyś szukał jakiejś zaczepki. ktoś to zgłosił bo go to obrażało i myślę, ze to koniec tematu i nie ma co tu analizować.

Alcioo :33
08.02.2014, 11:53
Żaden koniec tematu!
Powiedz mi, jeżeli mnie uraża to, że ktoś ma rangę, no nie wiem - Administrator.
To zgłoszę to, a Ty to uszanujesz i ściągniesz sobie tą rangę?
Jeżeli komuś nie pasowała ranga Matka Boska to wypierpapier, albo niech się na nią nie patrzy, no bez jaj.
Poza tym, polska to wolny kraj, a w regulaminie forum nie było nic wspomniane o osobach świętych...
A co jeżeli pod każdym postem będę podpisywał się Jezus? Administracja też usunie mi posta? A jeżeli mam taki fetysz, to co wtedy?

Libby
08.02.2014, 11:55
Jeśli chcesz, żeby Ciebie szanowano, to najpierw uszanuj innych. Skoro kogoś to obrażało, to przyjmij to do wiadomości.

Cytryśnia
08.02.2014, 11:58
Nie musisz zgadzać się ze zdaniem innego użytkownika, ale zabronione jest obrażanie kogokolwiek ze względu na wiek, płeć, orientację seksualną, wyznanie itd.
coś jeszcze?
Fakt, mimo, że sama jestem katoliczką i nie wpadłabym na zgłoszenie takiej rangi, to jako takie podpisywanie się jako matka Boga może nie być tak bardzo OK.
Chociaż znam kolesia co ma na nazwisko Bosek, to nikomu chyba nie będzie się to tak kojarzyć :D

No ale czy aż tak przeszkadza wam to, że Flo nie może nosić takiej rangi?

Lubie
08.02.2014, 12:00
(1)apokalipsa jest to jedynie nazwa jakiegoś tam działu w biblii o końcu świata, a Matka Boska jest to osoba święta i jest jednak pewna różnica miedzy tymi dwoma.
(2)i nie rozumiem Lubie po co wałkujesz dalej ten temat tak, jakbyś szukał jakiejś zaczepki.

1. czyli uwazasz, ze ksiega, po twojemu "jakis tam dział biblii", która jest dla mnie rownie wazny jak reszta działów Biblii, jest na tyle niewazna, zeby wstawić ją w nick? poczułem się urazony

2. jezeli bym szukal jakiejs zaczepki to bym napisal. dziwi mnie to, ze komus przeszkadza glupia ranga, ktora byla ustawiona jeden dzien, a raczej jedna noc, zas nick, ktory nawiazuje do religii w rownym stopniu co ranga, jest juz od X lat.

motyka
08.02.2014, 12:00
sam, ustawiając tę rangę, miałem spore wątpliwości, mówiłem, że może nie przejść, ale wstawiłem ją z zastrzeżeniem, że jak ktoś zgłosi pretensje (uzasadnione w sumie), to rangę zmieniamy. Flo nie sprzeciwiła się (chyba że gdzieś tam w odmętach offtopu, to nie wiem) i za jej wiedzą rangę zmieniłem. to chyba wystarczający powód, żeby zakończyć temat?

Malin
08.02.2014, 12:01
do rangi "Matka Boska" osoba przyczepila sie od razu, dzien po ustawieniu, ale pragne zauwazyc, ze do nicku administratorki, Apokalipsa (pragne przypomniec, ze w Biblii jest ksiega "Apokalipsa św. Jana"), ktory jest już X lat (odkad pamietam) nikt sie nie przyczepił. Dziwne, noale co na ten tenat poradze.
Lubie, zawsze miałam Cię za osobę inteligentną, więc proszę, nie wmawiaj mi, że Ty tak serio i nie widzisz różnicy w tym przypadku - między opisem sytuacji, a nazwą osoby świętej.

Jestem jak najbardziej za usunięciem tej rangi. Byłam zniesmaczona, gdy ją zobaczyłam. Nie ja ją zgłosiłam, ale zastanawiam się, czy nie zrobiłabym tego z czasem, bo mi najzwyczajniej w świecie przeszkadzała. Od dawna już nie chodzę do kościoła, ale wychowano mnie w wierze katolickiej i szacunku do tego, co dla innych jest przedmiotem kultu. Nazywanie siebie "Matką Boską" jest dla mnie nie na miejscu i koniec. Możecie to nazwać bólem dupy, czy czego tam chcecie, wisi mi to i powiewa. To jest forum publiczne, wchodzą tu różni ludzie, różnych wyznań, trzeba uszanować każdego z nich. Jeżeli komuś to przeszkadza, to trzeba to wziąć pod uwagę, a nie to roztrząsać i robić z tego jakiś straszliwy problem.

Obrażanie czy lekceważenie różnych wyznań w dzisiejszych czasach może i jest modne, ale zdecydowanie nie jest ani fajne, ani zabawne, ani w ogóle żadne. I na pewno nikomu nie imponuje.

btw. Laseczka, pod Twoim postem podpisuję się obiema rękami.

edit:
Jeżeli komuś nie pasowała ranga Matka Boska to wypierpapier, albo niech się na nią nie patrzy, no bez jaj.
Altair, tym zdaniem dałeś popis swojej inteligencji. Wróć do przedszkola, BŁAGAM.

Lubie
08.02.2014, 12:04
dobrze, koniec z rangą Flo, a co z nickiem Apokalipsy?

Kędziorek
08.02.2014, 12:06
Alcio :33, nie przesadzasz trochę? (pytanie retoryczne ofc, bo naprawdę przesadzasz).
Ranga Administrator Cię obraża? W czym?
Nazywanie siebie Matką Boską (bo o to chodzi w rangach - określają one użytkownika) miało prawo kogoś obrazić. Jeśli znajdziesz rangę czy avatar czy cokolwiek co Cię obraża, to oczywistym jest, że się temu bliżej przyjrzymy i zareagujemy, ale pamiętaj! TO MUSI BYĆ UZASADNIONE! Uczucia religijne to dość kontrowersyjna sprawa w naszym kraju, nic na to nie poradzimy. Weźmy z tego nie róbmy Bitwy o Krzyż (o rangę w tym przypadku).
1. czyli uwazasz, ze ksiega, po twojemu "jakis tam dział biblii", która jest dla mnie rownie wazny jak reszta działów Biblii, jest na tyle niewazna, zeby wstawić ją w nick? poczułem się urazony
Śmiem twierdzić, że apokalipsa to również gatunek literacki. Będzie walczył z całym światem literackim, bo nazwa gatunku jest taka sama co nazwa Apokalipsy św. Jana?

No i zgadzam się oczywiście z postem Malin oraz wcześniejszym postem Laseczki :)

Libby
08.02.2014, 12:06
Lubie, nie trać w moich oczach bardziej, niż już straciłeś...
Pierwsze skojarzenie widząc Apokalipsę, to koniec świata, Matka Boska jednoznacznie się kojarzy. Nadal nie widzisz różnicy?

motyka
08.02.2014, 12:07
czy jak ktoś sobie wstawi nick "Jan", albo "Mateusz", to też Cię to będzie obrażało? dziwne, że do tej pory nikt nie zgłosił pretensji, tylko akurat wtedy, gdy wyszedł temat rangi.

you're splitting hairs

Lubie
08.02.2014, 12:09
Libby i Kedziorek, widzac nick "Apokalipsa" nie mysle "oh ciekawy gatunek literacki" albo "apokalipsa, to cos z koncem swiata, nie?" . wiecie, uczucia religijne

Cytryśnia
08.02.2014, 12:10
Ale Apokalipsa św. Jana nie przedstawia żadnej osoby, poza tym kojarzy się [przynajmniej mi] ogolnie z końcem świata, a nie rozdziałem biblijnym.

Rainbow
08.02.2014, 12:10
wyobraź sobie, że apokalipsa to inaczej 'koniec świata' i to jest tylko nazwa działu, a Matka Boska to osoba swieta i nazwanie siebie Matka Boską moze kogos godzic.

2. jezeli bym szukal jakiejs zaczepki to bym napisal.
raczej wątpie

i nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, Lubie. dotyczy ciebie ta sprawa, jestes moze czyims adwokatem? skoro motyka uświadomił Flo ze moze się to komuś nie podobać, a ona sie nie sprzeciwiła, to nie wiem po co roztrząsać temat.

ok, w takim razie mozemy przywrócić rangę. tylko, ze wtedy te same osoby rzucą się do tego tematu i zaczną mieć pretensje, ze nie szanujemy czyichś uczuć religijnych i nie liczymy się z użytkownikami.

Kędziorek
08.02.2014, 12:11
Lubie, I po iluś tam latach, tak nagle, ni z gruchy ni z pietruchy zaczęło Cię to obrażać? :|

Libby
08.02.2014, 12:11
Nie wmówisz mi, że od razu Ci się ten nick kojarzył z Biblią. Skoro tak bardzo Cię obrażał, to czemu tego nie zgłosiłeś? Miałeś mnóstwo czasu. Ciekawe, że robisz to teraz, gdy bronisz rangi, która miała być dla zgrywu. To brak szacunku. Oszczędź sobie wstydu i skończ temat.

motyka
08.02.2014, 12:12
Lubie, skończ, proszę, nie szukaj dziury w całym. i naprawdę, ten sarkazm nie jest potrzebny i nie wmawiaj mi, że nick Apo Cię obraża. nie myśl sobie, że rozmawiasz z idiotami i że nie zauważamy, że Cię to bawi.

Pink Panther
08.02.2014, 12:17
Lubie, Alcio, jesteście w tym momencie naprawdę żałośni. Naprawdę nie dociera do Was, że skoro kogoś ta ranga obrażała, to powinna zostać zmieniona? Tym bardziej, że jest taki zapis w regulaminie, który już został przytoczony. I według mnie nazywanie siebie Matką Boską to jednak coś całkiem innego niż nick Apocalypsa. Tym bardziej, że mnie nigdy ten nick nie kojarzył się z Biblią, to jest normalne słowo, ale ok xD
To może wszyscy ustawmy sobie rangi Allah, Jahwe, św. Józef, Jan Paweł II, Eminentissimo Dziwisz, Papa Franscesco, będzie super :like:

W tym momencie największy ból dupy mają Lubie i Altair, bo czepiacie się nie mam pojęcia czego. Nawet Flo nie ma takiego problemu o swoją rangę, a Wy ciągniecie temat. Serio, co Was obchodzi, czy zmienili jej rangę, czy nie? Zajmijcie się lepiej swoimi nagrodami z 4Ż.

Lubie
08.02.2014, 12:18
wiesz, wczesniej to uszanowalem. noale ok, skoncze temat w tej chwili, bo "nie bede sie osmieszal i tracil w waszych oczach", ale tak, czy inaczej zdanie mam takie, jak nie inne.

08.02.2014, 12:27
A mam jeszcze tylko małe pytanie na sam koniec,
skoro tak bardzo to nie uraża mojej religii i chciałbym, żeby to było powszechne i wisiało wszędzie, to co? Może mi pasuje że ktoś nazywa się Matką Boską, ponieważ stwierdzam, że zachowuje się jak owa dziewica, która poczęła dziecko z ducha świętego.
Proszę uszanować moje poglądy religijne i chciałbym, żeby to było chwalone, wszędzie!

@Apo skoro wierzysz w Matke Boską to znaczy ze jestes katolikiem, a w katolicyzmie z tego co sie orientuje zabraniają nazywania samego siebie lub innej osoby Bogiem/Jezusem/Matka Boską, bo "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" oraz 'brał imienia pana boga swego nadaremno". i proszę cię, skończ już, bo ty akurat się pogrązasz.

Kjalvör
08.02.2014, 12:28
Tyle, że to tak jakby nie jest koncert życzeń, nie?

08.02.2014, 12:29
Jeżeli dla kogoś jest koncert życzeń, to why not for me?

Kjalvör
08.02.2014, 12:33
Myślicie, że ktoś sobie dla frajdy zgłosił tą rangę? Tak na złość? Bo nie trafiła w jego gusta? Skoro miał powód to miał powód, wasze dyskusje powodu nie mają.

Paździoch Menda Złośliwa
08.02.2014, 12:36
https://i.chzbgr.com/maxW500/5875946752/h72D1AEA9/
tyle ode mnie.

08.02.2014, 12:37
e tam, pierdzielisz głupotu

mi się to jasno nie podoba

skoro mogła ustawić jakąkolwiek rangę, to? w czym problem? niech owa osoba zablokuje Flo i na nią nie patrzy, pf

A jak to mówicie ''skończcie się pogrążać''

La Tortura
08.02.2014, 12:39
może wszyscy ustawmy sobie rangi Allah, Jahwe, św. Józef, Jan Paweł II, Eminentissimo Dziwisz, Papa Franscesco, będzie super
Papa Francesco mnie rozwaliło xDDD
Nie no ogólnie rozumiem, że Matka Boska <w sensie takiego kolesia Boska> nie przejdzie ;__; I motyk dobrze mówi, że się zgodziłam na to, żeby jak coś to zmienić. Dziwi mnie to trochę, Caesum dobrze powiedział - Pipa ciemności też może obrażać, a tutaj nikt sie nie sprzeciwi. No dla mnie pipa to obraźliwe słowo, uraża mnie jako kobiete. :D
Laseczko - z tym Jezusem to prawda jest, sorry ale takie imie jest i może ja jestem Jezusem? (czyt. hezus xD) Ciekawe czy komuś przeszkadza takie imię, hem... No ne nie ważne, będę Bosa, mam nadzieje ze nikogo to nie obraża :< szkoda tylko, ze ranga Matka Bo*** i Matka Bos*a nie przeszły. ;D I spoko, ze to komuś obraża uczucia religijne, ale nadal twierdze ze to jest pospolity b** d*** (cenzura zeby warna nie wyłapać..)

Zresztą sorry motyk - ale nawet ty mi napisałeś na pw, ze to ból dupy, wiec nie wiem czemu admini teraz rozdają warny za takie stwierdzenia.
Laseczko - nie oklamujmy się, ale serio bronisz swojej rangi. ;p
Apocalypsa - szczerze nie skojarzyl mi sie nigdy twoj nick z ta nazwa ksiegi, ale teraz juz mi sie kojarzy. Co mogę z tym zrobić? :D ...

astoria
08.02.2014, 12:41
niech owa osoba zablokuje Flo i na nią nie patrzy, pf

idac tym samym tokiem myslenia, jak masz az taki bul dupy o range na forum o simsach (dear God, to nawet brzmi zalosnie) to mozesz sie przeleciec po niezawodna masc do apteki i nie truc dupy adminom i userom przegladajacym ten temat, no nie?

La Tortura
08.02.2014, 12:42
avatar omegi kojarzy mi się z tym wężem z ogrodu Eden, który był szatanem. Proszę zmienić :P nie no żartuje ofc, niech nikt mnie nie blokuje rangi juz nie mam przecież :<...

Mroczny Pan Skromności
08.02.2014, 12:47
Flo, jesteś naprawdę chyba jedyną osobą, z którą można normalnie podyskutować, dlatego dopiero tera coś piszę :P
Owszem, jest takie imię, ale nie jest brazylijskie :D Zresztą jest/była na tym forum osoba o takim nicku i nikt nigdy nie miał o to pretensji.
Nie bronię swojej rangi, gdyż:
- nie jest moja :D
- myślałem, że tamten post nawiązuje do uczuć religijnych, a słowo pipa może być co najwyżej gorszące, ale na pewno nie obraźliwe ;) i tylko o to chodziło, jeśli np. teraz admini by uznali że to nieodpowiednie słowo to nie mam zastrzeżeń :D

Kjalvör, miszczynio :P

alpherainn
08.02.2014, 12:49
niech nikt mnie nie blokuje rangi juz nie mam przecież :<...

Moim zdaniem to powinno zakończyć dyskusję. Skoro Flo wiedziała, że jak ktoś będzie miał pretensje co do rangi, to ranga zostanie zmieniona. I tak było, administratorzy na pewno nie bez powodu usunęli tą rangę.

La Tortura
08.02.2014, 12:54
Owszem, jest takie imię, ale nie jest brazylijskie
Uu, fail. :< Wygoglowałam - najczęściej używa się w Hiszpanii, było blisko. :D
Nie jest twoja aktualnie, ale będzie i dobrze o tym wiesz! :D Z tą pipą to ofc świruje, niech sobie będzie, nie przeszkadza mi jakoś specjalnie. No ale 'matka boska' też mi nie przeszkadzała, więc w zasadzie to sama nie wiem co by mi przeszkadzało. (mądre zdanie,ok)

I co z Szatanem.. bo jest taka ranga o ile mi się nic nie myli? On też może się komuś religijnie kojarzyć, eh. No bo wiadmo - Maryja, Jezus, ale z drugiej strony był Szatan i Lucyfer to wiecie. :D

@down, właśnie antec, dzięki za to, żę zachowuje się jak dziewica,która poczęła dziecko z ducha swiętego. ;*

Fallen
08.02.2014, 13:02
Co, jeśli avatar Cytrynowej Wiśni obraża moje wegetariańskie uczucia? Te rogi i w ogóle, czuję się zniesmaczona!
Tak na poważnie... Ta cała dyskusja jest bezsensowna i nie wiem, po co ją dalej ciągniecie. Flo porozmawiała z motyką, zmieniła rangę i na tym powinno się skończyć, ale jeśli ktoś potrzebował wyjaśnień - już wcześniej je dostał. Ja nie mam nic przeciwko Matce Boskiej, no ale jak komuś to tak bardzo przeszkadzało, to trzeba to uszanować. Prawdą jest, że jakby ktoś chciał, to mógłby się przyczepić do każdego :D

A mam jeszcze tylko małe pytanie na sam koniec,
skoro tak bardzo to nie uraża mojej religii i chciałbym, żeby to było powszechne i wisiało wszędzie, to co? Może mi pasuje że ktoś nazywa się Matką Boską, ponieważ stwierdzam, że zachowuje się jak owa dziewica, która poczęła dziecko z ducha świętego.
Proszę uszanować moje poglądy religijne i chciałbym, żeby to było chwalone, wszędzie!
Mistrz <3

Nightfall
08.02.2014, 13:10
I co z Szatanem.. bo jest taka ranga o ile mi się nic nie myli? On też może się komuś religijnie kojarzyć, eh. No bo wiadmo - Maryja, Jezus, ale z drugiej strony był Szatan i Lucyfer to wiecie. :D
Administracja propaguje zło, na stos z nimi!

Teraz na poważnie:
Ja nie mam nic przeciwko Matce Boskiej, no ale jak komuś to tak bardzo przeszkadzało, to trzeba to uszanować.
mam takie samo zdanie na ten temat. Tyle.

Paździoch Menda Złośliwa
08.02.2014, 13:12
tymczasowa propozycja z mojej strony: http://forum.thesims.pl/images/statusicon/thread_lock.gif
(napisałam do Charionette ale chyba się wylogowała właśnie)

Caesum
07.06.2014, 11:45
Ostatnio zastanawiałem się nad sposobem, w jaki pokazywane są newsy na górze forum i doszedłem do wniosku, że rzadko kiedy zauważam, gdy coś się tam zmieni. :D Możliwe, że nie tylko ja tak mam, dlatego też pomyślałem, że można by było odchudzić górę forum ze zbędnych lub przestarzałych newsów. Widzę, że część propozycji została wprowadzona(poprawiona nazwa regulaminu i brak informacji o cookies), więc skupię się na tymczasowych newsach.

Mam tu na myśli newsy takie jak konkursy, nowe numery newslettera. Wydaje mi się, że pod tym względem niektóre wiadomości pozostają stanowczo za długo na górze strony. Oko forumowicza się przyzwyczaja i może nie zauważyć, gdy coś nowego pojawi się na miejscu starego newsa. Dlatego też proponowałbym, żeby informacje o konkursach były tylko tak długo, jak długo konkursy trwają, a link do FTS Newsletter usunąć, a zamiast tego dawać czasowe odnośniki bezpośrednio do najnowszych numerów.

Czyli na przykładzie gazetki - pojawia się nowy numer, a z nim link na górze strony. Link jest na górze przez tydzień/dwa, po czym znika i pojawia się znów dopiero wraz z nowym numerem.

Podobnie by było z konkursami, tylko że w ich przypadku link byłby tak długo, jak długo jest konkurs. Na koniec konkursu można by było jeszcze zaktualizować link, by przenosił do wyników. Trwałby przez np. tydzień, po czym też by zniknął.

Do najnowszych aktualizacji można by było również dodać jakąś ikonkę, coś w stylu dymku z napisem 'NEW!'. Taka ikonka mogłaby być przez x dni, po czym by znikała. Można by było to zastosować również do ruchomego paska newsów.

Dzięki temu łatwiej będzie się wyłapywać nowości na forum. Szczególnie zyskałaby na tym gazetka, której numery pojawiają się w różnych odstępach czasu. Obecnie na górze strony na okrągło jest coś kolorowego, coś miga i coś się rusza, niektóre informacje są tam już permanentnie. Dlatego wydaje mi się, że te najnowsze newsy warto by było jakoś uwypuklić.

Oczywiście czasy wyświetlania newsów, jakie podałem powyżej, są tylko przykładowe.

Björk
07.06.2014, 11:49
Uważam, że to dobry pomysł, bo w pewnym momencie "nowość" przestaje być nowa :)

A co na to Państwo Redaktorstwo?

Charionette
07.06.2014, 13:01
Tez mi sie ten pomysl podoba ;) od nowego wydania gazetki mozna wprowadzic go w zycie ;) co do konkursow to staramy sie, zeby odnosniki pojawialy sie wraz z rozpoczeciem konkursu i razem z bim znikaly. Wiec w tej kwestii nie ma co zmieniac :)

Pink Panther
24.06.2014, 22:16
To chyba najlepsze miejsce, żeby o tym napisać :|
Bawiąc się Wayback Machine trafiłem na coś takiego:
http://i.imgur.com/U1bT1hvl.png (http://imgur.com/U1bT1hv)
Chodzi mi o to Jury Forum Challenge. Czym było to Forum Challenge? ;o Jeśli to był jakiś konkurs, może można by to było zorganizować teraz?

Rainbow
24.06.2014, 22:43
bylo to juz walkowane sryliard razy, stanelo chyba na tym, ze nikt nie pamietal zasad tej gry :d

Muse
04.07.2014, 21:21
Chciałabym się dowiedzieć, czy możliwe jest ponowne otworzenie tematu (chodzi o temat sprzed 5 miesięcy). Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat albo po prostu gdzieś mi to umknęło.

Pink Panther
04.07.2014, 21:23
Chyba mogę odpowiedzieć jako ktoś spoza administracji :|
Muse, można, musisz napisać do któregoś z modów/adminów, żeby otworzył ;)

Charionette
04.07.2014, 23:18
Muse - wystarczy PM lub wiadomość w profilu jednego z adminów (lub moderatorki), że chcesz otworzyć ten i ten temat :)

Paździoch Menda Złośliwa
06.07.2014, 20:07
To chyba najlepsze miejsce, żeby o tym napisać :|
Bawiąc się Wayback Machine trafiłem na coś takiego:
http://i.imgur.com/U1bT1hvl.png (http://imgur.com/U1bT1hv)
Chodzi mi o to Jury Forum Challenge. Czym było to Forum Challenge? ;o Jeśli to był jakiś konkurs, może można by to było zorganizować teraz?

Oazis nie pamięta absolutnie niczego, tinn kojarzy jakieś 4 grupy, które miały zadania do wykonania, ale nic poza tym. Z nikim więcej z grupy kontaktu nie mam. Windrider czasem się tutaj na forum przewijał, możecie go podpytać.
edit: niepogodna też nie ma bladego pojęcia.

Lubie
06.07.2014, 21:43
4 grupy to 4 Zywioly. juz jest ten konkurs na forum. :)

Mroczny Pan Skromności
16.07.2014, 09:25
czy tylko ja widzę coś takiego?

http://s30.postimg.org/bj39aqttt/wtf.png

Kędziorek
16.07.2014, 09:30
czy tylko ja widzę coś takiego?

http://s30.postimg.org/bj39aqttt/wtf.png
Sprawdziłeś jak to wygląda w innej przeglądarce? U mnie jest w porządku.

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 09:42
U mnie też się tak dzieje, ale od kilku miesięcy dokładnie . Tak nagle to się stało. Na innej przeglądarce jest normalnie. To przez AdBlocka. Jeżeli go wyłączysz jest normalnie :)

U mnie jest natomiast inny problem otóż jak widzę u Laseczki jest wszystko poukładane na pasku, a u mnie wszystko rozwalone :(
http://i60.************/ap7lao.jpg

Mroczny Pan Skromności
16.07.2014, 09:47
LepkiePaluszki23, jest taka opcja w panelu użytkownika, gdzie można włączyć/wyłączyć rozwijane menu. wejdź w edycja opcji i zaznacz odpowiednie okienko na samym dole ;)

EDIT: faktycznie po wyłączeniu adblocka jest okej, ale pytanie dlaczego dopiero dziś mi się to pojawiło, skoro zawsze przeglądam na tej przeglądarce z adblockiem :|

LepkiePaluszki23
16.07.2014, 09:49
O dziękuję :) Dzieję się taki wygląd, bo niby jest tam jakaś reklama :D Niewidoczna :)

Caesum
16.07.2014, 13:33
Miałem to od dawna. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej tego nie zauważyłem. Można by spróbować przepisać header(i przy okazji zmienić hosting obrazków, bo jak tinypic zrobi ich recykling to zamiast kryształków będą na głównej kutasy sterczeć). Pytanie tylko, czy jest to takie potrzebne? :P

Meryam
21.07.2014, 13:32
Księga zamknięta (notabene miała być zamknięta dopóki forum nie ochłonie, a nie przez wieczność), to piszę tu.

Drogi/a ciepła woda,

Otrzymałeś/aś ostrzeżenie na: TheSims.PL - Forum.

Powód: Nieregulaminowa wypowiedź
-------
Na forum zabronione są treści jednoznacznie kojarzące się z erotyką. Polecam zapoznać się z regulaminem.
-------

Za to ostrzeżenie otrzymałeś/aś 5 punktów, które wygasną za 30 dni. Może ono skutkować blokadą dostępu do forum na 7 dni w razie przekroczenia limitu 30 punktów. Jeżeli uważasz, że ostrzeżenie jest niesłusznie przyznane, zapraszamy do Księgi Skarg i Zażaleń - szczegóły w regulaminie forum.

Treść posta:
1823302
oj wierz mi, nie tylko. potwierdzone info ;) widzisz Mroczku, to, ze ciebie nikt nie przeleciał, łącznie z pierogami, nie oznacza że ciepłej wody też nie xDPozdrawiamy,
TheSims.PL - Forum

Podczas gdy to nie dostało NIC:
no właśnie nikt mnie nie przeleciał :( ale cii

Gdzie sprawiedliwość? </3

+
http://forum.thesims.pl/group.php?do=discuss&group=&discussionid=222
Pokazywanie dupy W OGÓLE się nie kojarzy z erotyką przecież x.x ale żeby tylko tym tam była mowa, nOPE, prawie się kolejny cyberek zaczął. Wiem, zaraz będzie, że stare i po co wyciągam temat, ale no sorry, jak sprawiedliwość, to na całego :*

Libby
21.07.2014, 13:49
Nie jesteśmy w stanie wszystkiego zauważyć. Jeśli widzicie coś takiego to raportujcie, żeby nie było później pretensji o niesprawiedliwe traktowanie.
Już się tym zajęłam.

Mroczny Pan Skromności
21.07.2014, 14:03
DZIĘKI MERYAM, DAŁAŚ MI WARNA xDDDDDDDDDDDDDDD

Tak prywatnie to uważam, że pięć punktów (w moim przypadku, jak i Mery) to stanowczo za dużo za takie wykroczenie. Zwłaszcza, że pierwszy raz zostałem za coś takiego upomniany. No ale, nie wykłócam się już, chciałem tylko wyrazić swoje zdanie na ten temat, co uczyniłem.

La Tortura
21.07.2014, 14:06
kiedy łaskawie przywrócicie księgę zażaleń? ;d mieliscie ją otworzyć, kiedy "forum ochłonie". no jak dla mnie to ochłonęło już dawno. a nie powiem, temat był przydatny o ile sie nie wpadało w debilne dyskusje, wiec nie wiem czemu go trzymacie w zamknieciu -.-?

LepkiePaluszki23
25.07.2014, 19:06
Zauważyłem angielski tekst na polskiej stronie XD
http://i62.************/rvk2nm.jpg
Proszę o poprawę :)
EDIT: Jeszcze coś :)
http://i58.************/21a9smv.jpg
Ten błąd jest w dziale FAQ :)
Szukam dalej :)

Pink Panther
25.07.2014, 19:33
FAQ jest po angielsku na większości stron, poza tym chyba nikt go nie czyta, więc jest sens tłumaczyć? :|
Btw. zły temat, jest inny, gdzie można wklejać błendy w tłómaczeniu

Mroczny Pan Skromności
25.07.2014, 19:39
+ o FAQ była już mowa chyba ze dwa razy :D

konformistyczny lodzik
27.07.2014, 16:25
nie mam pojęcia czy tylko tak u mnie jest, ale wątpię.

http://i.imgur.com/HpnRbJV.png

Meryam
30.07.2014, 16:57
proszę o drobną naprawę offtopa, wydaje mi się, że ktoś ma ból dupy i zamyka każdy niewygodny temat :c

La Tortura
30.07.2014, 17:01
dlaczego zamknęliście offtopica? serio kochani admini mają tylko 1 metode?
- smieszne rozmowy zamknięte, offtopic zamknięty, księga zażaleń zamknieta. co następne? moze w ogóle zamknijcie całe forum. zostawcie sobie tylko lipny dział dla adminów, a co!
apo, polecam zobaczyc 1 stronę w offtopicu - możemy pisać O CZYM CHCEMY. nosz *****, o mojej randze też nie moge? moze jakis regulamin o czym wolno nam gadac, a o czym nie. Jeśli masz apo słynny ból dupy to zrób z tym coś innego a nie zamykasz offtopa. buziaki ;* a nie sorka. lepiej - żegnam. bo jeszcze gdzieś podteksty wypłapiecie. :)

Rainbow
30.07.2014, 17:07
ha!
http://i.imgur.com/18ubTsm.gif
a mi się wydaje, że ktoś tu zaraz zarobi bana, bo to nie jest zwykłe "wyrażanie zdania" a wywoływanie gównoburzy. po raz pierwszy i ostatni chciałabym tylko przypomnieć, ze istnieje w Regulaminie punkt:
2. Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
jak się dokopię do czegoś jeszcze to powlepiam miesięczne bany. bo póki co nikt nie robi takiego zamieszania tylko wasze kółko wzajemnej adoracji.

aha no i czekam na wiecej wulgarnych raportów, wtedy na pewno pootwieramy tematy

Meryam
30.07.2014, 17:15
przepraszam, w czym przeszkadza w funkcjonowaniu słowo "narkotyki"? słowo jak każde inne. ocenzurujmy od razu "papierosy", "alkohol", "tytoń", skoro to takie brzydkie słowa.

po drugie, jakie kółko wzajemnej adoracji? no sorry, ale co ma do tego fakt, że część osób z forum się kumpluje poza forum? rly? to tak, jakby userzy posądzili adminów o dawanie banów, bo "kółko wzajemnej adoracji".

jeśli chodzi o zamykanie tematów, to serio, naruszacie wolność słowa. zamykanie tematów "bo ktoś ma do kogoś jakieś wąty" to lekka przesada. ale wam chyba przeszkadza to, że wąty są do was.
+ pierwsza strona offtopa:
http://i.imgur.com/8EBawbO.png?1
i co? zadnych interwencji? mozecie rozmawiać o czym chcecie? no właśnie widzę...

Lubie
30.07.2014, 17:17
2. Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
ziomek, ale admini zawsze mają rację, nawet jak nie mają, a tutaj tej racji nie widzę, noale.

Rainbow
30.07.2014, 17:27
@ciepła woda wiedziałam, ze nie zrozumiesz :) ja mam to gdzieś czy wy sie kumplujecie poza forum czy nie. po prostu stwierdziliscie chyba, ze super zabawą bedzie robienie niepotrzebnego zamętu na forum.
nie, to nie jest zamykanie tematu, bo "ktoś ma do mnie wąty bo sie smieje z mojego nicka". to jest po prostu jakieś sianie nienawiści, tylko dlatego, ze zabrałam nic nie wartą we wszechświecie rangę. ja serio mam dystans do siebie i jeśli żartujemy na luzie, bez jakiejś widocznej spiny, to i sama się chętnie pośmieję.
offtopic to nie jest jakiś trzeci świat, zeby tam nie dosiegała 'ognista moc regulaminu'

@krewetka kurde faktycznie nie mam racji... no to sorry, najeżdżajmy na siebie i zróbmy tu gnój. w koncu wolność słowa :(

Paździoch Menda Złośliwa
30.07.2014, 17:31
Hemmm hemmm... ja to widzę tak:
Administracjo, ponarzekaliby sobie w offtopie i temat by ucichł. Ktoś tam napisał coś obraźliwego bezpośrednio do was? Jeśli ugodziło to starczyło wlepić warna, tudzież ładnie poprosić o uciszenie się albo powstrzymanie od pewnego typu komentarzy. Średnia wieku tego forum jest trochę większa niż 13 lat (przynajmniej w metryce, mentalnie to wiem, że różnie bywa) i sądzę, że użytkownicy zrozumieliby przekaz. Szczególnie, że kilka razy padła prośba właśnie w offie o niewszczynanie gównoburzy i jakoś użytkownicy potrafili się do tego zastosować.
Sprawa z księgą zażaleń wyglądała zupełnie inaczej - shitstorm użytkowników nie pozwalał nawet administracji dojść do głosu, do tego był zwykłym spamem w miejscu, które miało służyć rozstrzyganiu sporów. Zdaje się, że off był jedynym miejscem, gdzie można było spamować do woli. Nie sądzę, żeby jego zamknięcie było dobrym krokiem.
Ale ja się mogę nie znać

edit: dodam jeszcze, że rzadko kiedy czytam pierdoły, które ludzie mają powypisywane pod nickami, temu nie zauważyłam, żeby ktokolwiek miał jakąś gorszącą rangę. Ale z tego co pamiętam rangę nadają administratorzy (użytkownicy chyba nie mają możliwości jej zmiany w każdej chwili?). Nadać rangę i po 2 tygodniach uznać, że z rangą jest coś nie tak? Zasadniczo mnie to gila, ale rozumiem nie tyle bulwers co chęć darcia łacha.
W ich wieku też bym darła.

La Tortura
30.07.2014, 17:34
no apropos rangi to napisałam ci jaką chcę więc możesz mi ją łąskawie ustawić, bo wątpie zebys mi mogla na stale zabrac nagrode z konkursu w ktorym ciężko pracowałam na wygraną. :)
zostawcie nasze kółeczko wzajemnej adoracji w spokoju, zazdrościcie czy jak? bo widzę, że nie możecie przetrawić tego że trzymamy się razem.

Min'Gorad dobrze prawi. W ogóle zamykanie tematów jest imho bez sensu.
Co do Księgi, chodzi o to, że miała być otwarta gdy forum ochłonie, a minęło kilka miesięcy i nie widać żeby ktokolwiek kwapił się by ją otworzyć. jeśli tak samo będzie z offtopiciem to ja pozdrawiam.

Meryam
30.07.2014, 17:35
Hemmm hemmm... ja to widzę tak:
Administracjo, ponarzekaliby sobie w offtopie i temat by ucichł. Ktoś tam napisał coś obraźliwego bezpośrednio do was? Jeśli ugodziło to starczyło wlepić warna, tudzież ładnie poprosić o uciszenie się albo powstrzymanie od pewnego typu komentarzy. Średnia wieku tego forum jest trochę większa niż 13 lat (przynajmniej w metryce, mentalnie to wiem, że różnie bywa) i sądzę, że użytkownicy zrozumieliby przekaz. Szczególnie, że kilka razy padła prośba właśnie w offie o niewszczynanie gównoburzy i jakoś użytkownicy potrafili się do tego zastosować.
Sprawa z księgą zażaleń wyglądała zupełnie inaczej - shitstorm użytkowników nie pozwalał nawet administracji dojść do głosu, do tego był zwykłym spamem w miejscu, które miało służyć rozstrzyganiu sporów. Zdaje się, że off był jedynym miejscem, gdzie można było spamować do woli. Nie sądzę, żeby jego zamknięcie było dobrym krokiem.
Ale ja się mogę nie znać

Popieram.
Sorry, ale moim zdaniem każdy udzielający się na forum użytkownik wie co to seks, wie co to narkotyki, i nie wydaje mi się, że gdy zobaczy na forum słowo "dildo" albo "narkotyki" to nie poczuje się jakoś wybitnie zdeprawowany. za to avatar z trzema liżącymi się językami (który był obrzydliwy) był spoko dopóki nikt tego nie zraportował, to sorry, ale jaka to jest sprawiedliwość?

Paździoch Menda Złośliwa
30.07.2014, 17:35
ale pomysł na zamknięcie księgi sama im podsunęłam. Bo to co się tam działo to przechodziło ludzkie pojęcie.

Lubie
30.07.2014, 17:36
ale pomysł na zamknięcie księgi sama im podsunęłam. Bo to co się tam działo to przechodziło ludzkie pojęcie.
raz admin, zawsze admin. zostało Ci to :) (ofk, pozytywnie :D)

La Tortura
30.07.2014, 17:36
@up no tak, ale można by ją otworzyć. bo czuje, że bana dostanę i gdzie wtedy będę wylewać moje gorzkie żale? :| tak samo tutaj teoretycznie robimy offtop i spam, bo ten dział nie jest do tego.

ostatni moj post, apo przyłóż się do szukania za co możesz mi bana wlepić. wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki. o ironio

LepkiePaluszki23
30.07.2014, 17:44
Nie chcę się wtrącać, ale jak już mówimy o tym, że usunięto jakieś tam słowa, bo naruszały coś tam to moze warto spojrzeć na tą grupę?? :)
http://forum.thesims.pl/group.php?groupid=136
Pozdrawiam :)

Naprawdę, nie chciałem wtracać się w tą dyskusję, ale nazwa tej grupy ma jakiś podtekst jak już o tym mowa ;)
Nie chodzi mi o wszczynanie kłótni, tylko o sprawiedliwosć :)

Meryam
30.07.2014, 17:46
Nie chcę się wtrącać, ale jak już mówimy o tym, że usunięto jakieś tam słowa, bo naruszały coś tam to moze warto spojrzeć na tą grupę?? :)
http://forum.thesims.pl/group.php?groupid=136

http://imgur.com/R3mgfBz
interesujący fakt, że Apo jest w tej jakże deprawującej grupie <3

Paździoch Menda Złośliwa
30.07.2014, 17:49
interesujące, że komuś się chce wyciągać brudy sprzed 5 lat. O litości

Rainbow
30.07.2014, 17:50
@ciepła woda interesujący fakt, że dołączyłam tam ze 3 lata temu i nawet zapomniałam o istnieniu tej grupy. :love:
dobrze, skoro tak chcecie oraz was "gorszy", to usuwam :)

Chwalisława
30.07.2014, 17:52
nie rozumiem, dlaczego ktoś usunął mój post skoro nie użyłam żadnego wulgaryzmu, ani nikogo nie obraziłam... ale najwidoczniej to już standard :x

LepkiePaluszki23
30.07.2014, 17:54
@ciepła woda interesujący fakt, że dołączyłam tam ze 3 lata temu i nawet zapomniałam o istnieniu tej grupy. :love:
dobrze, skoro tak chcecie oraz was "gorszy", to usuwam :)

I teraz wyszło pewnie na to, że to ja jestem ten najgorszy i wgl. zły, bo pokazałem coś niezgodnego z regulaminem :O
I mnie to nie gorszyło. Poprostu chciałem być sprawiedliwy :)

Björk
30.07.2014, 17:55
dlaczego zamknęliście offtopica? serio kochani admini mają tylko 1 metode?
- smieszne rozmowy zamknięte, offtopic zamknięty, księga zażaleń zamknieta. co następne? moze w ogóle zamknijcie całe forum. zostawcie sobie tylko lipny dział dla adminów, a co!
apo, polecam zobaczyc 1 stronę w offtopicu - możemy pisać O CZYM CHCEMY. nosz *****, o mojej randze też nie moge? moze jakis regulamin o czym wolno nam gadac, a o czym nie. Jeśli masz apo słynny ból dupy to zrób z tym coś innego a nie zamykasz offtopa. buziaki ;* a nie sorka. lepiej - żegnam. bo jeszcze gdzieś podteksty wypłapiecie. :)

Tematy możnaby otworzyć, ale dla osób, które dojrzały do korzystania z forum i okazują szacunek innym oraz w minimalnym stopniu trzymają swoje emocje na wodzy.
A skoro niektórzy tego się jeszcze nie nauczyli, to daję trochę czasu na przemyślenie.

La Tortura
30.07.2014, 18:13
Proszę o zaktualizowanie banów. :*

Lubie
30.07.2014, 18:18
chyba admini się pomylili. ban "za zachowanie" nie ma sensu. każdy się zachowuje. raczej powinno być "za złe zachowanie" albo "za zachowanie niezgodne z regulaminem/z wolą adminów" czy coś. noale.

Lubie
30.07.2014, 18:21
chciałem tylko zwrócić uwagę na błąd merytoryczny, a wy usuwacie post. :( i bądź tu pomocny

Björk
30.07.2014, 18:22
Lubie - z jednej strony słuszna uwaga. Każdy się zachowuje.

Ban za "zachowanie niezgodne z wolą adminów" - też bardzo słuszna uwaga. Mi się nie podobało.

Ale może trochę się opamiętasz i nie będziesz zaczynał kolejnej "gównoburzy"?
O to Ci chodzi? Żeby pokazać, jaki jesteś kozak i jak się stawiasz?
Nie zrobiłeś tym na mnie wrażenia.

Rainbow
30.07.2014, 18:22
ale błąd już został poprawiony.

Lubie
30.07.2014, 18:25
Lubie - z jednej strony słuszna uwaga. Każdy się zachowuje.

Ban za "zachowanie niezgodne z wolą adminów" - też bardzo słuszna uwaga. Mi się nie podobało.

Ale może trochę się opamiętasz i nie będziesz zaczynał kolejnej "gównoburzy"?
O to Ci chodzi? Żeby pokazać, jaki jesteś kozak i jak się stawiasz?
Nie zrobiłeś tym na mnie wrażenia.

właśnie, słuszna uwaga, więc po co usuwać post. nie "zaczynam kolejnej gównoburzy" chciałem po prostu was poprawić. i nie muszę pokazywać, że jestem kozak :( stawiam się poprawianiem błędów? :( no tak.

Pink Panther
30.07.2014, 18:25
Boże, co tu się dzieje...
Według mnie odebranie nam jedynego miejsca na forum, gdzie możemy na luzie pogadać o wszystkim (bo Shout Boxa nie mamy) tylko dlatego, że ktoś miał wąty do decyzji admina jest serio żałosne i nie na miejscu...
Czy Administracja mogłaby powiedzieć, na jakiej podstawie ktoś uznał rangę "#narkotyki" za obraźliwą? Bo zgłaszający musiał jakoś zaargumentować. Jak była dyskusja o randze "Matka Boska" to rozumie się samo przez się, że uczucia religijne. Ale w tym przypadku? Chyba nie usuwacie każdej zgłoszonej rangi bez argumentacji? Bo jeśli tak robicie, to mnie obraża "Moderator". Czemu? Bo tak.

Meryam
30.07.2014, 18:28
nie rozumiem argumentu "za zachowanie".
w takim razie ban należy się adminom, bo ich zachowanie, tzn zamykanie tematów, moim skromnym zdaniem jest... nawet nie wiem jakie. zachowujące? :c

Björk
30.07.2014, 18:28
Lubie - PRZEPRASZAM, poniosły mnie emocje i wyobrażałam sobie, że masz na celu otworzenie kolejnej dyskusji w stylu "To już nic nie można napisać, bo wszyscy się czepiają". Dzięki za zwrócenie uwagi :)

No to jednak jesteś Kozak :)

Lubie
30.07.2014, 18:31
Lubie - PRZEPRASZAM, poniosły mnie emocje i wyobrażałam sobie, że masz na celu otworzenie kolejnej dyskusji w stylu "To już nic nie można napisać, bo wszyscy się czepiają". Dzięki za zwrócenie uwagi :)

No to jednak jesteś Kozak :)

przeprosiny przyjęte, ale nie róbmy już tutaj offtopu, bo tak nie ładnie :)

LepkiePaluszki23
30.07.2014, 18:34
To teraz czekać, aż wszystko się uspokoi :)
Pozdrawiam i Życzę miłej nocy :)

Björk
30.07.2014, 18:38
Nie chcę jednak uchodzić za tą złą. Dwa miesiące dla redaktorów gazetki to długo, a wcześniej nie dałam warna.

Orka Helena i Ciepła Woda. Licząc na Waszą dobrą wolę i chęć poprawy - przypomnijcie się po dwóch tygodniach, żeby bana zdjąć.

Tylko później niech nie będzie dyskusji, że "żondamy zmiany nicka Bjork bo o w środku wygląda jak piersi". Liczę na Waszą dojrzałość.

konformistyczny lodzik
30.07.2014, 18:40
Boże, co tu się stało jak mnie nie było : O

Orka Helena i Ciepła Woda. Licząc na Waszą dobrą wolę i chęć poprawy - przypomnijcie się po dwóch tygodniach, żeby bana zdjąć.

Najlepsze co mogłaś zrobić, popieram! :D Dwa tygodnie to dobra, ba :censored: decyzja! :D

Mroczny Pan Skromności
30.07.2014, 18:43
Nie będę się już wtrącał w wasze dyskusje, ale skoro już dziewczęta są zbanowane, to można otworzyć offtopa? xD

Björk
30.07.2014, 18:47
Czy Administracja mogłaby powiedzieć, na jakiej podstawie ktoś uznał rangę "#narkotyki" za obraźliwą? Bo zgłaszający musiał jakoś zaargumentować. Jak była dyskusja o randze "Matka Boska" to rozumie się samo przez się, że uczucia religijne. Ale w tym przypadku? Chyba nie usuwacie każdej zgłoszonej rangi bez argumentacji? Bo jeśli tak robicie, to mnie obraża "Moderator". Czemu? Bo tak.

Zabrania się reklamy i promocji substancji psychotropowych lub środków odurzających.

To wycinek z ustawy o zapobieganiu narkomanii.

La Tortura
30.07.2014, 18:48
Bjork, dzięki za ten gest w naszą stronę. My tylko dostosowałyśmy się do poziomu rozmówcy.
Jeszcze raz dzięki wielkie za skrócenie bana. :p

Björk
30.07.2014, 18:52
No jeszcze się będę czepiać:

Nie pisz: "Dostosowałyśmy się do poziomu rozmówcy" - właśnie w ten sposób kogoś obrażasz.

Napisz: "Poniosły mnie emocje w związku z dyskusją z kimś tam".
Sorka za tryb rozkazujący.

Takie drobne sprawy, a według mnie świadczą o dobrej woli.
Ale nie mnie Was wychowywać :) To musi być Wasza decyzja.

konformistyczny lodzik
30.07.2014, 18:53
http://i.imgur.com/gq2XYoX.png

mam sprawę...
1. Ta informacja jest z tego co pamiętam tajna. Dobrze wiem, że była moderatorka, która ''przemyciła'' informacje z tajnego działu i dostała za to kiedyś bana. To powinno zostać rozpatrzone, prawda?
2. Szczerze? To nie jesteście dokładnie, skoro zrobiliście to po dwóch tygodniach. (ten podpunkt nie miał nikogo obrazić. był zwykłym wyrażeniem własnego zdania)
3. Poważnie? Takie wyjście z sytuacji jest co najmniej nie na poziomie. Najważniejsze w dyskusji jest zrozumienie drugiej strony, a nie zamykanie się przed innymi z tekstem wyrytym na ustach: "Ja mam racje i koniec"
4. Zluzujcie majty? nie żeby coś, ale poczułam się urażona, ponieważ takie stwierdzenie jest bardzo pedofilskie. Powinno się zabraniać nakazywania rozbierania innych użytkowników.

5* - awatar Rainbow Dash to zjarany kucyk, więc Bjork:
Zabrania się reklamy i promocji substancji psychotropowych lub środków odurzających.

Tyle z mojej strony.
Ten post miał być w 100% neutralny, dlatego jeżeli kogoś uraziłam - przepraszam.
Jednak, powody wymienione wyżej są poważne i powinno się je rozpatrzyć.

Rainbow
30.07.2014, 18:57

mam sprawę...
1. Ta informacja jest z tego co pamiętam tajna. Dobrze wiem, że była moderatorka, która ''przemyciła'' informacje z tajnego działu i dostała za to kiedyś bana. To powinno zostać rozpatrzone, prawda?

http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1825303&postcount=13931
chyba nie tak do konca tajna?

@down faktycznie. to już nie moge zaliczyc faila i pomylić osób? :(

Lubie
30.07.2014, 19:01
Wydaje mi się, że Orka Helena i ciepła woda to nie jest ta sama osoba :(

@up, ale czy ja krzyczę? tylko zwracam uwagę. nikt nie jest nieomylny

konformistyczny lodzik
30.07.2014, 19:09
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1825303&postcount=13931
chyba nie tak do konca tajna?

@down faktycznie. to już nie moge zaliczyc faila i pomylić osób? :(

Nie, bo oskarżyłaś złą osobę, która była bogu ducha winna. To tak jak ja bym nazwała Cię Mamą i poprosiła o 20zł na jutrzejsze wyjście do przyjaciółki.
+ dobrze wiemy, że nie chodziło Ci o tego posta, a o raport który wysłała użytkowniczka. dlatego, przyjmij cios na klatę, bo nie Ty pierwsza zostałaś w moderacji oskarżona o przemycanie tajnych informacji :)

Björk
30.07.2014, 19:13

mam sprawę...
2. Szczerze? To nie jesteście dokładnie, skoro zrobiliście to po dwóch tygodniach. (ten podpunkt nie miał nikogo obrazić. był zwykłym wyrażeniem własnego zdania)
3. Poważnie? Takie wyjście z sytuacji jest co najmniej nie na poziomie. Najważniejsze w dyskusji jest zrozumienie drugiej strony, a nie zamykanie się przed innymi z tekstem wyrytym na ustach: "Ja mam racje i koniec"
4. Zluzujcie majty? nie żeby coś, ale poczułam się urażona, ponieważ takie stwierdzenie jest bardzo pedofilskie. Powinno się zabraniać nakazywania rozbierania innych użytkowników.

5* - awatar Rainbow Dash to zjarany kucyk, więc Bjork:

Tyle z mojej strony.
Ten post miał być w 100% neutralny, dlatego jeżeli kogoś uraziłam - przepraszam.
Jednak, powody wymienione wyżej są poważne i powinno się je rozpatrzyć.

Według mnie avatar Rainbow Dash to kucyk z kreskówki, więc wątpię, by był "najarany", choć gdzieś widziałam stronkę, jakie rzeczy twórcy potrafią przemycić w kreskówkach.

Serio - wyrażenie z majtkami to dla Ciebie nawoływanie do pedofilii?
Równie dobrze można podciągnąć do tego Twój nick, porównując do Julii z "Romea", która miała 15 lat i chciała brać ślub.
Rozumiem, że nawet banan może się kojarzyć, ale może nie przesadzajmy :D

Ale reszty Twojej wypowiedzi po prostu nie rozumiem.

Rainbow
30.07.2014, 19:16
a skąd to wiesz? no może i racja, że mogłam oskarżyć nie tę osobę i przepraszam, jeśli ją to uraziło. ale ile razy ja miałam [i nie jedyna] problem z myleniem sobie osób?

LepkiePaluszki23
30.07.2014, 19:17
Mam pytanie :) Jeżeli nie chcecie nie odpowiadajcie administaratorzy :) Możecie nawet usunąć moją wypowiedź :)
Kiedy zostanie otwarty offtop? :( Wiem, jak sprawa przycichnie czyli ile 5,3 dni?
Nikogo nie chcę urazić poprostu się pytam :)

konformistyczny lodzik
30.07.2014, 19:21
Według mnie avatar Rainbow Dash to kucyk z kreskówki, więc wątpię, by był "najarany", choć gdzieś widziałam stronkę, jakie rzeczy twórcy potrafią przemycić w kreskówkach.

Kucyk z kreskówki miał czerwone oczy, które są skutkiem ''zjarania'' się?

Serio - wyrażenie z majtkami to dla Ciebie nawoływanie do pedofilii?

No, tak troszkę. Nie na co dzień słyszy się od obcej osoby wyrażenie pod tym kontekstem.

Równie dobrze można podciągnąć do tego Twój nick, porównując do Julii z "Romea", która miała 15 lat i chciała brać ślub.

Czyli... Mniemam, że mój nick nawołujący do poezji uznawanej na całym świecie jest naganny i powinien zostać potępiony przez diabła, tak? :)

Ale reszty Twojej wypowiedzi po prostu nie rozumiem.

Zrozumiałaś najważniejszą część :)

no może i racja, że mogłam oskarżyć nie tę osobę i przepraszam, jeśli ją to uraziło. ale ile razy ja miałam [i nie jedyna] problem z myleniem sobie osób?

Wiesz, to jest skutek "napisz, po czym przemyśl co napisałaś", a nie tak powinien myśleć administrator, prawda? Chyba, że się mylę, to przepraszam.

Pomału zaczynam się zastanawiać czy nie wciągnęłam się w jakąś durną dyskusję, ale no cóż.

@down: całe zdanie ''not on drugs'' jest raczej odpychające od narkotyków... rozumiem, że jakbym miała ''all time on drugs'' to zrozumiałabym Twoje odwołanie.

Liv
30.07.2014, 19:23
Juliet - masz w sygnaturze "drugs" - idąc tokiem myślenia administracji, również powinnaś zostać ukarana.
Poza tym każdy kto wspomni o alkoholu czy papierosach (na piśmie bądź graficznie) też powinien dostać warna/bana.
Przeklinać nie można wcale a wcale.
Wszędzie dopatruje się podtekstów.
Zamyka się tematy (dziwię się, że nie powstał "Offtop 2") i zmienia nagle zasady (offtop - "nie będzie interwencji modów, nie będzie czyszczone, można pisać co się żywnie podoba").
Redakcyjne opowieści zawierają podteksty i nikt na to nie zwrócił uwagi. Opowiadanie zostało przyjęte z entuzjazmem.
Moja sygnatura - nie wiadomo, jakie zamiary ma sim stojący za blondynką - może chce jej zrobić krzywdę?
Średnia wieku w forum już od daaaaaaawna nie wynosi 13 lat. Powiedziałabym wręcz, że teraz to 15-16, o ile nie więcej.

Proponuję dopisać do regulaminu punkt w stylu "ujawnianie "ciemniejszej strony życia" (używki, przemoc, podteksty erotyczne, przekleństwa i inne gorszące słowa) będzie podlegać karze, której stopień zależeć będzie od administratora/moderatora, który podejmie się jej nałożenia" - userzy być może się oburzą, ale o gównoburzach można będzie zapomnieć.

Administracjo, uważam, że Wasze działania mające na celu "ugrzecznienie" forum są bezzasadne i wywołują niepotrzebne oburzenie wśród użytkowników.
Szkoda, że nadal nie możemy się wzajemnie zrozumieć :<

Mroczny Pan Skromności
30.07.2014, 19:29
eeeej, odczep się od opowieści :(( Bo usuną nasze epickie posty xDDD

Paździoch Menda Złośliwa
30.07.2014, 19:31
jeszcze se nie daliście siana? @_O

Rainbow
30.07.2014, 19:32
Kucyk z kreskówki miał czerwone oczy, które są skutkiem ''zjarania'' się?

kucyk nie ma czerwonych oczu, tylko fioletowe tęczówki. odsyłam do google, jak wpiszesz sobie w wyszukiwarkę "Rainbow Dash" to z łatwością można dostrzec, że takie ma już fioletowe tęczówki ;))

Wiesz, to jest skutek "napisz, po czym przemyśl co napisałaś", a nie tak powinien myśleć administrator, prawda? Chyba, że się mylę, to przepraszam.

racja. ale powiedz, ile razy jest tak, ze ktoś sprawdza czyjś nick ze 2 razy, czy aby na pewno dobrze zapamiętał, zanim cos napisze? często pisze się na pamięć [no, przynajmniej ja ;p]

Malfurion
30.07.2014, 19:35
Liv wspomniala moim zdaniem o dosc istotnej kwestii; forum jest ugrzeczniane na sile. Nie wiem po co to komu? Pozniej wlasnie przez takie niepotrzebne ograniczenia, powstaje syf jaki mielismy okazje dzisiaj zaobserwowac. Nie twierdze rowniez, ze zaraz administracja ma na wszystko pozwolic. Poprostu uwazam, ze do pewnych spraw podchodzicie zbyt rygorystycznie. Zacytuje tutaj juz wspomniany tekst Apo, "zluzujcie majty" :P
Poza tym, skoro tak bardzo dba sie o mlodszych uzytkownikow, to ja nie rozumiem jak poddzial "Dyskusje na Powaznie" w ogole funkcjonuje? Bo niby jak na forum, na ktorym nie mozna rozmawiac o narkotykach (nie zeby mi to bylo potrzebne), uzytkownicy moga frywolnie dyskutowac na temat np. eutanazji, o zgrozo. Jest to pewnego rodzaju niekonsekwencja, czyz nie?

Björk
30.07.2014, 19:46
Jedno Ci napiszę Liv...

Dlatego nie chcę być administratorem. To się staje za trudne.

1) Mam coraz mniejszy kontakt z ludźmi tutaj. Nie ogarniam całości. Mogę tylko sobie wyobrazić, że ktoś kogoś sprowokował, albo tylko coś niechcący napisał, kogoś poniosło i już się robi jatka.

2) Tak, chcę stworzyć forum na "swój obraz i podobieństwo" ;) Chcę na przykład by ludzie przestali się czepiać czyjegoś wieku. Oburzają mnie posty "Liv, weź się ogarnij, niby studiujesz a nadal zachowujesz się jak trzynastolatka". Przepraszam, ale jak ma się zachowywać trzynastolatka, jeżeli nie tak, jakby miała lat trzynaście?
Co nie zwalnia trzynastolatek z ponoszenia konsekwencji jeżeli złamią regulamin.

3) Podteksty. Sama się uśmiałam, gdy zobaczyłam to:
http://filing.pl/12-zartow-w-bajkach-ktore-rozumiemy-dopiero-teraz/
Choć naprawdę niczego się wcześniej w tych bajeczkach nie dopatrywałam, ale widocznie ktoś ma takie hobby.
Więc może naprawdę Kucyk Apokalipsy jest zjarany ;)
Ale uważam, że Teletubiś może nosić czerwoną torebkę, bo to uczy młode pokolenie szacunku dla "inności".

4) Nie jestem katoliczką i śmieszą mnie niektóre żarty o papieżu. Pewnie przymykam oko na odwrócone krzyże w awatarach. Ale za wyrażenie "Jezus to ****" bym zbanowała.

5) Czasy się zmieniły. Gdy miałam te słynne trzynaście lat nie było czegoś takiego jak internet i bawiłam się na podwórku. A o nielubianych koleżankach mówiłam że są "gupie" Teraz można sobie oglądać porno, przeklinać na mniej "cenzurowanych" forach, pisać i czytać o narkotykach i alkoholu wśród nieletnich, być nazistą, wyzywać się od ciot i pedałów (mimo, że jest to nielegalne to wystarczy znaleźć odpowiedni serwer). Nie podoba mi się to. Przyznaję, że chciałabym, żeby niektórzy to zrozumieli.
I niestety WIEM, że moje działania są zasadne :( Przykro, że niektórzy nie są w stanie tego zrozumieć i uważają, że to "oganiczanie wolności słowa".

Dopóki ja tu jestem adminem to ograniczenie będzie. Ale mam dla Was niespodziankę ;)

I wydaje mi się, że mam jeszcze pewną dozę luzu i śmieszy mnie żarcik, że jak przestawimy niektóre litery w nicku Liv, to wyjdzie słowo "penis" ;)
Ale jak taka dyskusja toczy się przez 50 stron i ludzie zaczynają się obrażać to mnie to zniesmacza.

Liv
30.07.2014, 20:28
Szefowo, ankiety nie potraktuję na serio, ale przypomnę Ci Twoje własne słowa. Brzmiało one mniej więcej tak: "w administracji forum, oprócz ludzi, którzy przymykają oko na pewne sprawy i chcą załatwić wszystko bez zbędnych kłótni, potrzeba też takich "żylet", które wprowadzą rygor i będą rozliczać wszystkich za wszystko." Odwróćmy to i przeróbmy na wersję odpowiadającą naszemu forum na dzień dzisiejszy... "Na forum, oprócz wszechwiedzących i konsekwentnych - mniej lub bardziej - członków administracji potrzeba też takich, którzy obserwują z boku i czuwają nad wszystkim, ale nie dają się wciągnąć w spory."

Wiesz co? Jeśli czujesz, że wypaliłaś się i nie rozumiesz dzisiejszej młodzieży (powiem Ci, że ja też jej często nie rozumiem mimo że się do niej zaliczam :|), powinnaś sama podjąć decyzję. Myślę, że userzy by zrozumieli - uwierz mi, w gruncie rzeczy my nie chcemy źle, ale jesteśmy jeszcze w takim wieku, w którym się buntujemy. To jest - stety bądź nie - jest jeden z etapów dorastania, bo człowiek uczy się odróżniać dobro od zła. I generalnie chce się żyć inaczej niż starsze pokolenia ;)

Pozwól, że odniosę się do kilku Twoich zdań z tego posta.
Tak, chcę stworzyć forum na "swój obraz i podobieństwo"
Ja też chciałam ;) I każdy z Was chce.
Chcę na przykład by ludzie przestali się czepiać czyjegoś wieku.
To proste - zlikwidujcie pole "wiek" w AdminCP.
"Liv, weź się ogarnij, niby studiujesz a nadal zachowujesz się jak trzynastolatka"
Wierzę, że to żart, aczkolwiek... Serio tak źle ze mną, żeby mnie odmładzać o te ponad 5 lat? :O

Bajeczki... Te obrazki zniszczyły mi dzieciństwo :< Jak włączyłam sobie jakiś czas temu "Muminki" to się nieźle zdziwiłam ; o
Aczkolwiek nadal uważam, że Muminki, Gumisie, Brygada RR, Smerfy i inne bajki mojego dzieciństwa są nadal lepsze niż to, co obecnie serwuje się maluchom. Trudno uwierzyć, że ich twórcy też kiedyś byli dziećmi! :< No ale jak słusznie zauważyłaś...
Czasy się zmieniły.
I sama się dziwię, że ludzie w ogóle próbują temu zaprzeczać...
Ale Bjork, przez to wszystko i młodzi ludzie są inni. Ale trudno ich za to potępiać. Prędzej czasy, w których przyszło nam żyć.
jak przestawimy niektóre litery w nicku Liv, to wyjdzie słowo "penis"
Już prędzej "szatan"/"zło" (eviL) :O

tomzacz
04.08.2014, 15:55
Dodacie możliwość przeglądania forum za pomocą Tapatalka? To trwa krótko, a lepiej się przegląda forum na tablecie i smartfonie. :)

Pink Panther
04.08.2014, 16:04
Też bym bardzo chętnie z Tapatalka korzystał :)

Lubie
05.08.2014, 14:06
proszę, zmieńcie ten licznik, bo wygląda strasznie. sam pomysł jest ok, ale ten obrazek w tle nie pasuje do forum, lepiej by było na przezroczystym tle ;) Taka moja propozycja

marandile
05.08.2014, 14:25
Wiem, że to raczej nieodpowiedni temat, ale nie widzę żadnego pasującego...
Co sądzicie na zorganizowanie takiego luźnego zlotu forumowiczów? Jest sierpień, idealny moment na coś takiego :)

Lubie
05.08.2014, 15:48
Problemem jest miejsce, jeżeli chodzi Ci o taki na żywo :P

marandile
05.08.2014, 16:05
Ale możnaby zrobić w kilku największych miastach, w zależności od użytkowników :) Zapewne znaleźliby się użytkownicy z Warszawy i okolic, z Krakowa i okolic, z Gdanska i okolic itd. ;)

Pink Panther
05.08.2014, 16:23
A będzie miał kto przyjechać? Sporo osób na forum jest niepełnoletnia, więc zależy od rodziców (chyba że ktoś chce się wymknąć ;D), innych może trzymać praca. No ale sam pomysł jest dobry, tylko trzeba zrobić rozeznanie, ile osób mogłoby pojechać. Może jakaś ankieta, żeby chętni się zdeklarowali?

Tenebris
05.08.2014, 16:29
@up Co z tego, że jest niepełnoletnia? Jakoś zloty fanek Justina Biebera czy innych gwiazd się odbywają i przybywa na nie 80% niepełnoletnich :).

Pink Panther
05.08.2014, 16:32
Chodzi mi o to, że niektórych mogą nie puścić rodzice. Fanek Justinopodobnych gwiazdek jest od cholery, a nas na FTS garstka (mam na myśli te aktywne osoby). Ale z ankiety raczej wszystko wyjdzie ;P

e: A przy okazji spotkań forumowiczów - co powiecie na forumowego TeamSpeaka?

Tenebris
05.08.2014, 16:34
No okej rozumiem :). A o co chodzi z tym TeamSpeakem? Bo ja nie obeznana :D.

Pink Panther
05.08.2014, 16:37
To jest taka aplikacja, która pozwala rozmawiać na raz przez Internet wielu osobom. Taki Skype, tylko przeznaczony właśnie do rozmów grupowych.

Tenebris
05.08.2014, 16:53
Okej rozumiem ;). Ja jeszcze bym proponowała zrobić na forum player, który odtwarzał by muzykę z "The Sims 2" i "The Sims 3" z naciskiem na to pierwsze bo moim zdaniem i wydaje mi się, że większości jak czytałam opinie ścieżka z "The Sims 2" jest podobno lepsza i ja też tak uważam. :)

Pink Panther
05.08.2014, 16:56
Co do muzyki na forum to jestem przeciwny - kojarzy mi się to z takimi kiepskimi blogami 11-latek i niesamowicie mnie wkurza, że ciągle muszę ją stopować. Poza tym wiele osób przegląda forum słuchając czegoś na YT, sam tak często robię.

Tenebris
05.08.2014, 16:59
Tyle, że kiepskie blogi dla 11-latek w większości dają piosenki znanych gwiazd popu, więc rzeczywiście jak ktoś słucha rocka albo metalu może być to uciążliwe, ale na forum o simsach? Byłby taki "simsowy" klimacik :). No ale ok nie będę się kłóciła.

Shiver
05.08.2014, 17:29
Myślę, że jeśli ktoś chciałby posłuchać sobie muzyki z simsów to sobie sam świetnie poradzi ;) A w codziennym użytkowaniu takie coś mogłoby być uciążliwe.
Dołączam się do prośby o dodanie forum do Taptalka :3

Lubie
05.08.2014, 18:53
Jeżeli chcesz piosenki z simsów, to możesz je pobrać gdzieśtam w internecie i sobie ich słuchać, po co zaśmiecać forum takimi rzeczami? (tzn. serwer, bo po co to komu tak naprawdę)

za Tapatalkiem jestem, a co do TSa... nie mam zdania zbytnio. ale może dlatego, że cały czas na nim siedzę ze znajomymi.

Liv
05.08.2014, 19:25
Piosenki z simsów? Łapcie! :) http://www.missingstudios.com/soundtrack.php

Na zlot się raczej nie piszę, chociaż w moim przypadku nie byłoby większego problemu z dostaniem się np. do Wrocławia, Katowic czy nawet Krakowa. Na tym forum są osoby, które chciałabym osobiście poznać i wiem, że wśród nich będę sobą (bo znają mnie troszkę lepiej i vice versa). W większej grupie mniej znanych mi osób może być z tym problem niestety.

A marudzenie moich rodziców (nie szkodzi, że jestem pełnoletnia!) swoją drogą ;)

tomzacz
05.08.2014, 20:02
A co z Tapatalkiem? :<

Tenebris
06.08.2014, 13:34
Spokojnie to była tylko propozycja, a niektórzy chyba powstawali lewą nogą ;).

Björk
06.08.2014, 23:02
A co z Tapatalkiem? :<

Trochę ciężko wprowadzić i na razie nie będzie niestety.

Pink Panther
07.08.2014, 00:17
A pozostałe propozycje, Perfekcyjna Pani Forum? Głównie chodzi mi o TeamSpeaka, ale wcześniej jeszcze padła propozycja ankiety o modach/adminach.

Björk
07.08.2014, 10:13
Jeszcze to rozstrząsamy.

Ale tych "programów" może niestety nie być bo wyskakują jakieś błędy.

Pink Panther
13.08.2014, 19:22
Czy w dziale ze zdjęciami z TS4 można zakładać własne tematy, gdzie wrzucałoby się Simów, tak jak w Dwójce i Trójce? Bo w jednym wspólnym temacie nie ma nawet jak komentować - trochę jak z OJSG dawno temu.

Tylko wtedy trzeba by było chyba zrobić poddział "Simy" :|

@down Dzięki :D

Libby
13.08.2014, 19:26
Tak ;) Po prostu nie byłam pewna, czy ktoś chciałby już tworzyć prezentacje. Zaraz zrobię odpowiedni dział.

Edit: Gotowe ;)

La Tortura
13.08.2014, 20:12

Przypominamy się ;D

@K: Gotowe :)

Lenna
31.08.2014, 14:34
Mam problem, z dnia na dzień nagle język forum mi się zmienił, nie wiem jakim cudem, forum mam po angielsku a polskie znaki w postach mi się nie wyświetlają, zamiast nich dziwne znaczki, np. tytuł tego tematu mi się wyświetla jako "Prośby o drobne naprawy, spostrzeżenia itp." Jak to naprawić? :/

Kędziorek
31.08.2014, 14:36
Na samym dole forum z lewej masz wybór języka - wybierz "Polski" i powinno być ok :)

Lenna
31.08.2014, 14:39
A dziękuję, problem naprawiony :D Nie zauważyłam tego wcześniej.

Lubie
07.09.2014, 16:11
Można by było już utworzyć dział "The Sims 4 Download" :)

Shiver
07.09.2014, 16:48
I poddział na problemy z grą ;)
*niby jest do tego temat no ale :P*

RD: stworzone oba działy ;)

Lubie
17.09.2014, 20:13
Czy można w dziale Downloads (TS4) dodać dział pomieszczenia?

Pink Panther
19.09.2014, 20:09
http://i.imgur.com/WEPdRrH.png

Od jakiegoś czasu pojawia mi się taki błąd, gdy chcę otagować jakiś temat tagami, które nie istnieją. Wcześniej normalnie mogłem tworzyć nowe, ale teraz muszę korzystać z tych już istniejących. Pomoże ktoś? :|

Rainbow
21.09.2014, 09:55
z tego co pamietam, edytowanie tagów przez uzytkownikow zostalo wylaczone

Mroczny Pan Skromności
21.09.2014, 10:43
No to coś Wam nie wyszło, bo ja mogę dodawać :)

Rainbow
21.09.2014, 11:25
tak? xd no cóż, pamiętałam, ze ktoś chyba wyłączał, a że nie piję herbaty z miłorzębu to tak sie to objawia :P

Björk
21.09.2014, 13:32
Tagi ja wyłączyłam, jak ktoś zaczął dodawać bardzo gupie.

No to coś Wam nie wyszło, bo ja mogę dodawać :)

No bo jesteś w innej grupie użytkowników ;)
Jak pojawi się coś nieprzyzwoitego, to będziemy wiedzieli, kto dodał :D

Pink Panther
21.09.2014, 13:38
No bo jesteś w innej grupie użytkowników ;)

Ja jestem w tej pozbawionej tagów? Why? ;-; :D

Mroczny Pan Skromności
21.09.2014, 13:46
Bjork, ale PP jest w tej samej grupie, czyli jednak coś nie działa jak należy ;P

Lubie
21.09.2014, 13:47
Bjork, ale PP jest w tej samej grupie, czyli jednak coś nie działa jak należy ;P

Może chodzi o jeszcze inne grupy, bo ja mogę wstawiać TAGi :)

Björk
21.09.2014, 13:53
Te grupy są mocno pokręcone przez kolorowe nicki i inne takie. Możliwe, że np. ktoś jest redaktorem, ale nie jest użytkownikiem itp. itd.

Ponadto możliwość dodawania tagów jest wyłączona tylko w niektórych tematach.

Pink Panther
21.09.2014, 13:56
Ja nie mogę dodawać tutaj, podczas BoD też nie mogłem jakoś od półfinału, no i w dziale dla redaktorów nie mogę. W innych nie sprawdzałem. Da się to jakoś naprawić? :(

Mroczny Pan Skromności
21.09.2014, 14:09
PP, nie jesteś użytkownikiem :D Zostałeś wyjęty spod prawa :P

Pink Panther
21.09.2014, 14:17
Wyjęty spod prawa i ograniczony? To ja dziękuję za takie wyjęcie xD

e: Już działa :D Dzięki ;)

La Tortura
25.09.2014, 17:49
orka Helena, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

no halo XD czemu nie mogę zmienić mojej sygny? :O

Lubie
25.09.2014, 17:51
no halo XD czemu nie mogę zmienić mojej sygny? :O

bo popsułaś forum, dlatego :*

La Tortura
25.09.2014, 18:12
ej no helpajcie mi bo jestem taka łysa :|
i nie popsułam forum, to Apo mnie kocha i chciała żebym była adminem :((

Rainbow
25.09.2014, 18:18
ja popsułam, ale już naprawiłam :P

Lubie
14.10.2014, 08:55
Chyba dobry temat.
W paru tematach Aty zdjęcia kompletnie zniknęły, nie widać ich, mimo, że na naszym PBie są. Po prostu forum ich tak jak by nie czyta. Wiecie może o co chodzi?
(nikogo nie oskarżamy)

Caesum
14.10.2014, 08:58
Jeśli masz na myśli photobucket to jest to raczej wina po ich stronie. Ostatnio gdy wstawiałem reklamę Maskarady zdjęcie nie pojawiało się na forum, mimo że photobucket je widział. Potem nawet doszło do tego, że na pb również zniknęło. Mam teraz jedno zdjęcie "duch" - jest ale nie ma. I nie można usunąć.

Btw, zajrzałem do dwóch tematów Aty(loft i ojsg) i zdjęcia tam działają. Podaj jakiś przykładowy temat.

Jaktojest
21.10.2014, 20:08
Z góry przepraszam, jeśli zamieściłem temat w niewłaściwym dziale. Jestem tu od niedawna i dopiero uczę się Waszego Forum.

Mam problem z logowaniem się na TheSims.pl. Używam dwóch komputerów - laptopa na którym wygodniej mi pisać, oraz stacjonarnego, na którym gram. W stacjonarnym mam też swój awatar, który chciałem wprowadzić do profilu.

Niestety, o le logowanie z laptopa udaje się bez problemów, o tyle ze stacjonarnego nie mogę wejść na forum (mimo wcześniejszego wylogowania na laptopie).

Jak mogę usunąć ten problem, by móc zaglądać na forum z obu komputerów?

Björk
21.10.2014, 21:04
Z góry przepraszam, jeśli zamieściłem temat w niewłaściwym dziale. Jestem tu od niedawna i dopiero uczę się Waszego Forum.

Mam problem z logowaniem się na TheSims.pl. Używam dwóch komputerów - laptopa na którym wygodniej mi pisać, oraz stacjonarnego, na którym gram. W stacjonarnym mam też swój awatar, który chciałem wprowadzić do profilu.

Niestety, o le logowanie z laptopa udaje się bez problemów, o tyle ze stacjonarnego nie mogę wejść na forum (mimo wcześniejszego wylogowania na laptopie).

Jak mogę usunąć ten problem, by móc zaglądać na forum z obu komputerów?

Pierwszy raz spotykam się z takim problemem.
Wydaje mi się, że forum nie ma żadnych ograniczeń jeżeli chodzi o ilość logować (samej mi się często zdarza logować w 3 różnych miejscach jednocześnie i wszystko działa jak należy).

Może spróbuj oczyścić pliki cookie?
A może masz inny układ klawiatury i inaczej wpisujesz hasło?
A może był włączony capslock?

Jaktojest
22.10.2014, 04:48
Niestety - wszystko sprawdziłem. Caps Lock wyłączony, klawiatura właściwa. Forum nie przyjmuje mojej nazwy użytkownika z komputera stacjonarnego (Windows 7).

Na laptopie, z którego właśnie piszę (Windows 8) logowanie wchodzi bez problemu.

Nie sądzę, żeby akurat wersja Windowsa miała tu znaczenie. Widocznie tak musi być :(( Dziękuję za odpowiedź i przeklejenie tematu we właściwe miejsce.

Charionette
22.10.2014, 10:09
A na laptopie masz może opcję automatycznego logowania? Może spróbuj wyłączyć i wtedy zalogować się na stacjonarnym? Nigdy nie spotkałam się z czymś takim ;)

Shattered
18.11.2014, 13:53
Nie rozumiem czemu tematy są tak szybko zamykane :(

Kędziorek
18.11.2014, 16:09
O jakie tematy chodzi konkretnie? Jeśli o te w Zdjęciach z gry to zamykane są z reguły po dwóch miesiącach i czasem po prostu robię to automatycznie. Jeśli ktoś chce, by jego temat został otwarty to może napisać. Nie będzie problemu :)

La Tortura
18.11.2014, 18:54
zmieńcie tych dyktatorów (czyt. adminów), przywróćcie 4Ż i na pewno się ożywi. Ja np. na ten moment nie widzę sensu żeby wgl wchodzić na forum. Zdjęć nikt nie komentuje, dział z czwórką padł, w offtopie stypa. Coś słaba ta promocja forum tak btw, bo susza większa niż bez promotora.

Pink Panther
18.11.2014, 18:56
Coś słaba ta promocja forum tak btw, bo susza większa niż bez promotora.

Promotor bierze się do pracy w ten weekend, bo wbrew pozorom nie siedzi cały czas na forum i póki co ważniejsze od FTS jest dla mnie wkuwanie do olimpiady z WoSu ;)

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 18:56
Nooo, pora wrócić do czasu oświecenia forum, bo jednak teraźniejszość nie jest zbyt łatwa do zrozumienia dla innych. No, chyba, że wolimy żyć w PRLu, to nie wiem, jak chcecie to wróćmy do octu na półkach i stania w kolejkach na kartki. Żeby napisać post, będziesz posiadał kartkę, na której będzie ograniczona liczba słów, ograniczona liczba, a co lepsze, nie będziesz mógł puścić się za rękę!

La Tortura
18.11.2014, 18:57
wymówki, wymóweczki na każdym kroku
ja nie mówie, że masz siedzieć cały czas na forum, mówie tylko ze twojej pracy nie widać, no przykro mi ale ja tak to widzę

Pink Panther
18.11.2014, 19:00
wymówki, wymóweczki na każdym kroku

Ale to nie jest wymówka, a nawet gdybym miał się tłumaczyć, to na pewno nie Tobie... xD

Odpowiadam tylko na Twoje zarzuty, dlaczego nie widać mojej pracy.

@down Dziękuję ;)

La Tortura
18.11.2014, 19:02
odpowiadasz na zarzuty czyli się tlumaczysz, logiczne
ja trzymam kciuki za twoją pracę, jak już się nauczysz na WoS. Zero sarkazmu, naprawdę - powodzenia, bo wypromować forum na pewno nie jest łatwo

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:22
Skoro on nie ma czasu to zróbmy wybory na nowego Promotora.
To forum potrzebuje takiej funkcji!

Pink Panther
18.11.2014, 19:24
lodziku
Promotor bierze się do pracy w ten weekend, bo wbrew pozorom nie siedzi cały czas na forum i póki co ważniejsze od FTS jest dla mnie wkuwanie do olimpiady z WoSu ;)

No faktycznie, dożywotni brak czasu :| Tym bardziej, że olimpiada w czwartek.

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:25
Boże, no one care Twoja olimpiada -.- Demokratyczne wybory na nowego Promotora, od zaraz!

Kędziorek
18.11.2014, 19:25
Skoro on nie ma czasu to zróbmy wybory na nowego Promotora.
To forum potrzebuje takiej funkcji!
Proponuję jednak dać mu szansę, jaką mieli poprzedni promotorzy i promotorki. Nie powiedział, że w ogóle nie ma czasu, bo widziałam, że na Twitterze (tumblra nie sprawdzałam) coś się już dzieje. Po prostu trzeba żyć ze świadomością, że ludzie mają jeszcze inne zajęcia prócz siedzenia na forum. A jak na początek, to Pink Panther źle sobie nie radzi. Poczekamy, zobaczymy, co będzie dalej :)

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:27
Dobrze, ale niech pamięta, że będzie mu to policzone.

Kędziorek
18.11.2014, 19:34
Przeniosłam posty do bardziej pasującego tematu. Jednak proszę nie robić tu offtopa :)

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:35
a więc, jeżeli chodzi o temat ''Co sądzisz o tym forum ?'' może ktoś poprawić tą spację przed pytajnikiem? razi w oczy polonisty.

Kędziorek
18.11.2014, 19:37
Boże, no one care Twoja olimpiada -.- Demokratyczne wybory na nowego Promotora, od zaraz!
Sądzę, że Pink Panther ma pełne prawo się tłumaczyć, a Ty, skoro go oskarżasz, że nic nie robi, powinnaś wysłuchać jego wyjaśnień :)

@up Poprawione :)

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:40
Sądzę, że Pink Panther ma pełne prawo się tłumaczyć, a Ty, skoro go oskarżasz, że nic nie robi, powinieneś wysłuchać jego wyjaśnień :)

Wyjaśniłam, lecz skoro wiedział, że nie będzie miał czasu po co powoływał się na stanowisko? Olimpiada to nie jest coś, o czym dowiadujemy się choćby tydzień wcześniej, prawda?

Kędziorek
18.11.2014, 19:45
To prawda. Olimpiada to coś, na co uczeń uczy się dłuższy czas i stara się do tego przykładać. Mimo to wchodzi na forum, wchodzi na fanpage'e i je aktualizuje. Ponadto wierzę, że po Olimpiadzie będzie widać więcej jego pracy (nowi partnerzy itd.). Każdemu należy dać kredyt zaufania i nie zamierzam zrobić w tym przypadku wyjątku.

konformistyczny lodzik
18.11.2014, 19:47
Nie mam nic przeciwko, jest dobrze

ddo bwayo
26.11.2014, 18:17
błagam zmieńcie kolejność "Gdzie mogę to znaleźć?" :(

Caesum
26.11.2014, 18:34
A ja postuluję o przywrócenie "Ooo... Muszę to mieć!" :P

Libby
26.11.2014, 20:44
ddo bwayo, kolejność zmieniona ;)

Hebe
30.11.2014, 19:58
http://i57.************/258cefd.jpg

A nie "własną sygnaturę"? ;)

konformistyczny lodzik
02.12.2014, 11:16
nie mam pojęcia czy tylko tak u mnie jest, ale wątpię.

http://i.imgur.com/HpnRbJV.png

dalej zepsuteee

Charionette
03.12.2014, 15:08
Nie jesteśmy w stanie tego naprawić. Musielibyśmy przebić się przez cały kod, a to naprawdę nie łatwe. Wydaje mi się, że błąd nie jest znaczący i damy radę z tym żyć ;)

Caesum
03.12.2014, 15:54
Przecież to tylko zła graficzka. :| Wystarczy w photoshopie poprawić krawędź i powinno być spoko.

http://i.imgur.com/wWhv76g.png

Sprawdźcie z tym. A i tak w ogóle dobrze by było zmienić hosting obrazków, bo tinypic usuwa obrazki i wykorzystuje stare linki, co w efekcie może zaowocować wysypem porno w logo.

Charionette
03.12.2014, 18:10
Faktycznie -.- a jak wcześniej próbowałam to jakoś mi się nie udało. Nieważne, w każdym razie problem naprawiony :)