Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Propozycje zmian

Strony : [1] 2 3 4

Björk
05.07.2013, 08:31
Propozycje zmian

Zauważyłeś, że coś źle działa na forum, albo działa jakby chciało a nie mogło? Uważasz, że coś mogłoby zostać zrobione lepiej, albo masz pomysł na zmiany w regulaminie bądź strukturze działów? A może ciekawią Ciebie opinie innych ludzi na temat zmian i poprawek? To miejsce jest właśnie dla Ciebie!

Piszcie tutaj wszelkie uwagi i propozycje oraz komentujcie posty innych. Wszelka dyskusja na temat usprawnień bądź promocji forum jest mile widziana!

Björk
05.07.2013, 08:33
da sie cos zrobic, by starsze tematy w dziale videostory byly stale widoczne? w innych dzialach nie ma tego problemu

Ustawiłam wyświetlanie tematów na "wszystkie tematy, choć ja żadnej różnicy nie widzę.
Czy u Ciebie to działa?

Diana
05.07.2013, 09:01
Ustawiłam wyświetlanie tematów na "wszystkie tematy, choć ja żadnej różnicy nie widzę.
Czy u Ciebie to działa?

Ja sprawdziłam, i u mnie już wyświetlają się wszystkie tematy ;)

Malfurion
05.07.2013, 10:07
Tak, teraz widac wszystkie tematy
dzieki Bjork :)

btw. moj nick w cytacie jest piekny <333 xDD

Searle
05.07.2013, 13:07
A ja chciałabym zapytać (zapewne retorycznie) czy byłaby możliwość, by w profilach użytkowników było widać ich wcześniejsze nicki? Weszłam tu po długiej przerwie i nie wiem kto jest kim :)

kubuss
05.07.2013, 14:15
Searle - zapewne nie. chociaż pewny nie jestem. pomysł byłby trafiony, bo ja sam chociaż że jestem tu codziennie jak ktoś zmieni nick nie wiem kto to jest. tego chyba nie da się ogarnąć :P

Don - nadal nie umiem go przeczytać, chociaż w odnośniku do cytatu wygląda wręcz przebosko :D

Vanitas
05.07.2013, 15:28
Jest opcja, żeby wprowadzić nowe pole, tyle że każdy by musiał je uzupełniać sam/admin przy zmianie by uzupełniał. Takie coś mogłoby byc?

Björk
05.07.2013, 15:30
Dobra - sprawdziłam - na razie nie widzę, gdzie można oprócz panelu admina sprawdzić poprzedni nick, ale możemy opublikować listę ze zmianami na forum ogólnym.

Styknie?

kubuss
05.07.2013, 16:09
moim zdaniem temat z poprzednimi nickami jest lepszy niż nowe pole w profilu. na początku nie brałem pod uwagę możliwości stworzenia tematu z poprzednimi nickami. profil w takiej formie jak teraz jest bardzo przejrzysty. ja dodatkowo mam wyłączony sb więc tym bardziej przejrzyście wygląda. także temat ze starymi nickami jest jak najbardziej w dychę :)

Björk
05.07.2013, 16:12
Przy okazji wiadomo, czy już minęło pół roku, czy jeszcze nie.

neville
05.07.2013, 16:16
skoro w temacie można zgłaszać spostrzeżenia...
to spostrzegłem, że ubyło mi DOŚĆ SPORO postów, za co? :)

@down - ok, rozumiem :)

Björk
05.07.2013, 16:26
Przenosiłam posty do archiwum, w którym był wyłączony licznik, ale po włączeniu nie pojawiły się posty. Sytuacja dotyczy wielu osób.

Searle
05.07.2013, 17:14
Dobra - sprawdziłam - na razie nie widzę, gdzie można oprócz panelu admina sprawdzić poprzedni nick, ale możemy opublikować listę ze zmianami na forum ogólnym.

Styknie?

Super! Bardzo dobry pomysł, bo właśnie obawiałam się, że mój będzie nie do wykonania. :)

Meryam
06.07.2013, 18:26
Przydałoby się przejrzeć i trochę wyczyścić linkarnię TS2, bo dużo stron jest już nieaktywnych ;)

A przy okazji takie drobne pytanko: czy nadal nie można dawać linków do rzeczy z gardenofshadows? Z tego co pamiętam, to kiedyś nie można było, bo dużo rzeczy miało płatne meshe, więc chcę się tylko upewnić czy ta zasada nadal jest aktualna :)

Libby
06.07.2013, 19:03
@ up: tak, ta zasada nadal jest aktualna.

Liv
06.07.2013, 19:22
Nawet jeśli coś na darmowym meshu?

Poza tym u mnie w gazetce wiele razy wrzuciłam linki do świetnych dodatków wstawionych np. w ramach Chirstmas in July. Nikt mi nigdy na to nie zwrócił uwagi...

No i jakby działać w myśl zasady, że nie wrzucamy linków do stron, gdzie oprócz tych zalinkwoanych, darmowych występują także recolory płatnych meshy, to całe moje "Polecane..." nie mają dalszego prawa bytu w gazetce, a wielu osobom z "Gdzie mogę to znaleźć" nie będzie można pomóc.

W swoim imieniu proszę o zmianę tego, bo to głupie i nielogiczne ;)
(nielogiczne, gdyż nie ma zakazu pokazywania płatnych dodatków na zdjęciach)

@down: Aha, spoko :)

Libby
06.07.2013, 19:49
@ up: Nie no, jeśli coś jest na darmowym meshu, to można ;)

Damian
06.07.2013, 23:34
Jestem za ustawieniem domyślnego skinu forum: Imagize sprawia wrażenie iż forum podąża za nowoczesnością.

Caesum
07.07.2013, 00:26
Tak, tylko że styl Imagize latami sięga czasów mojej rejestracji, a poza tym kilka obrazków na nim nie działa i(moim zdaniem) nie jest przystosowany do wysokiej rodzielczości.

Damian
07.07.2013, 08:24
Ale chyba można go trochę dopracować, wiem że tyle ma lat ale rzadko kto go używa a ładnie się komponuje z forum. Wystarczy trochę dopracować.

Meryam
07.07.2013, 08:48
Z tego co pamiętam, to ze stylami nie można było nic zrobić, tzn. modyfikować ;) Przynajmniej na tym stanęła ostatnia dyskusja na ten temat.

Vanitas
07.07.2013, 09:19
Da się modyfikować, ale tylko w (bardzo) niewielkim stopniu. Można pozmieniać kolory i takie drobne sprawy. Największym problemem są obrazki działów i tematów, bo do ich zmiany potrzebny jest dostęp do ftp, niestety. Ale wypiszcie co chcielibyście poprawić w imagize, zobaczę co da się zrobić ;)

Caesum
07.07.2013, 09:22
W Imagize moim zdaniem główne problemy to to, że nie ma grafiki przycisku szybkiej odpowiedzi oraz "blog this post" + literki są po prostu za małe. Może i było to dobre za czasów TS1/2, bo wtedy rozdzielczość na kompach była niska, ale obecnie to chyba nie bardzo. :P

EDIT: nie ma też ikonki "navbits_finallink_ltr.gif" na górze forum.

Vanitas
07.07.2013, 09:33
Wielkość liter poprawiłem, zobaczcie czy jest lepiej (ustawiłem na takie same jak w default).
Co do obrazków to właśnie tutaj jest problem - wygląda na to, że zostały usuniete z ftp i jeśli dobrze wiem, to nie ma opcji zamienienia ich z panelu (ale jeszcze poszukam, może się uda).

neville
07.07.2013, 10:16
dział z rangami:

Ranga w konkursie "Imprezowe W(y)padki)":

chyba widać co usunąć :)

Charionette
07.07.2013, 10:43
Neville - sprawa zalatwiona ;D

Lubie
07.07.2013, 12:22
Dlaczego na "Dziecko Default Style" nie ma bannera? ( WIEM, że chyba nikt go nie używa, ale ciekawi mnie to. ^^ )

motyka
07.07.2013, 12:44
Gin pewnie tę skórkę dopiero co wstawił, button partnera wstawiłem, logiem się musi Gin zająć

Damian
07.07.2013, 12:45
To są testowe style, uradowany byłbym jakby się styl w końcu zmienił.
Sam korzystam z Imagize :x

Caesum
07.07.2013, 12:48
UWAGA: skiny "Dziecko Default Style" i "Testowy Skin - NIE WYBIERAĆ" są testowymi skinami, za pomocą których ja i Bjork staramy się dowiedzieć dlacezgo nie działają niektóre funkcje forum. O ile Dziecko Default Style jest niegroźne, tego drugiego nie wybierać!

I wybaczcie, że to w taki sposób, ale nie mamy jak inaczej tego sprawdzić. No - nie wiemy - jak inaczej je sprawdzić.

Björk
07.07.2013, 12:49
Proszę - nie korzystajcie na razie z tych nowych skinów, jak chcecie się w przyszłości dostać na forum :)

motyka
aha, czyli niepotrzebnie wstawiałem ten button :D

Björk
No i nie chcę Wam wyłączyć forum :D

Damian
07.07.2013, 12:59
Ten cały shooters już by się pofatygował i dał FTP ._.

Perplexité
07.07.2013, 12:59
balansuje na krawędzi dałem nie wybierać
co za adrenalina,jejeje.

Caesum
07.07.2013, 13:18
Jak będziemy chcieli to sobie i tak zrobimy kopię zapasową forum. Na razie jednak dobrze by było po dobroci wszystko załatwić, w końcu on to wszystko kupił, z tego co kojarzę.

Perplexité
07.07.2013, 13:30
Ten cały shooters już by się pofatygował i dał FTP ._.

zgadzam się co mu zależy...
co to za problem oddać nam forum w sumie :redface:

Lubie
07.07.2013, 13:47
zgadzam się co mu zależy...
co to za problem oddać nam forum w sumie :redface:

Na razie jednak dobrze by było po dobroci wszystko załatwić, w końcu on to wszystko kupił, z tego co kojarzę.

KUPIŁ

Ehm.. Ciekawe dlaczego. Ty byś oddał coś, co kupiłeś na pewno nie za małą cenę ?

Damian
07.07.2013, 14:17
On to tylko "sponsoruję" nie sądzę żeby były to wygórowane kwoty bo domeny pod forum idą teraz za 35-50 zł na rok + strona...
A tak wgl. nie spotkałem się ze sponsoringiem forum/strony/serwera gdzie nie byłoby dostępu do podstawowej rzeczy jaką jest FTP, co mu szkodzi, daje tylko dostęp do FTP a nie maszyny na której stoi forum. Ciekawe czy by odpisał. Niech weźmie pod uwagę też to że rozwijające się forum przyniesie mu większe zyski.

motyka
07.07.2013, 15:09
ktoś dzisiaj mówił, że na niektórych przeglądarkach/komputerach nie chce mu się wczytać forum. spróbujcie dodać "www" przed "forum.thesims.pl" - mi pomogło :)

Damian
07.07.2013, 17:05
U mnie problem występował na przeglądarkach Google Chrome oraz Opera.
Wystarczyło usunąć ciasteczka.

Lubie
07.07.2013, 17:19
ktoś dzisiaj mówił, że na niektórych przeglądarkach/komputerach nie chce mu się wczytać forum. spróbujcie dodać "www" przed "forum.thesims.pl" - mi pomogło :)

Tak, działa. :>

A co do ciasteczek, to ja je usunąłem i miałem problem z wejściem na forum.

Damian
07.07.2013, 17:21
@Up A u mnie wręcz przeciwnie :D

kubuss
07.07.2013, 21:16
mi weszło bez problemu :)

co do zmian, jak najbardziej wszystko idzie na plus. szkoda tylko że wszystko zaczęło się od wojny i niepotrzebnie wypowiedzianych słów.

może w fali zmian na forum ruszy się coś w sprawie kupna forum od właściciela.

Björk
08.07.2013, 06:41
może w fali zmian na forum ruszy się coś w sprawie kupna forum od właściciela.

Nie chciałabym podawać wyjaśnień. Ale tak się nie stanie (oczywiście - nigdy nie mówi nigdy), ale na razie możecie być naprawdę spokojni. Forum przeżyje :)

Damian
08.07.2013, 10:24
Jest możliwość dodania systemu + lub - za post ?
Czy jest to technicznie nie możliwe ?

Cytryśnia
08.07.2013, 10:27
Jest możliwość dodania systemu + lub - za post ?
Czy jest to technicznie nie możliwe ?

chcesz zrobić z tego forum kolejnego fejsbuczka?

Damian
08.07.2013, 12:45
Ja ? Nie :D
Tak z ciekawości pytam czy to możliwe, można by było oceniać posty na większości forum już wprowadzone od wielu lat, dlatego pytam.

Lubie
08.07.2013, 12:47
chcesz zrobić z tego forum kolejnego fejsbuczka?

HAHA, tu byś dostała ode mnie PLUSA. XD

Podzielam zdanie roiá'i (?). Plusy i Minusy do postów są zbędne, przecież można dopisać, że ten i ten użytkownik miał/nie miał racji, gdyż...

Damian
08.07.2013, 12:59
Albo przydatne jak ktoś komuś pomoże to wyświetla się pod postem
"Użytkownik dostał pochwałę od..."
W ten sposób można sprawdzić wiarygodność użytkownika.

Liv
08.07.2013, 13:05
System agree/disagree jest na mts (też vbulletin), uważam to za świetną rzecz i takie coś u nas raczej zdałoby egzamin ;)

Malfurion
08.07.2013, 13:24
uhuhu
ktos tu by mial sporo lajkow :D

ja tez uwazam, ze to trafiony pomysl. pytanie, czy mozliwy

anizali
08.07.2013, 13:33
Wystarczy napisać odpowiednią modyfikację i już :)
O ile nie ma już gotowej, tylko do wprowadzenia :)

rudzielec
08.07.2013, 13:35
skoro system działa na MTS (stary vBulletin u nich chyba wyglądał identycznie jak nasz teraz) to pewnie się da ;)

btw. ja Was proszę, zróbcie coś z tym bbcodem bo to jest naprawdę uciążliwe, jak nie można wkleić nawet linka w wiadomości :|
wypada wszystko teraz raportować, nawet prośbę o zmianę nazwy tematu

@down: dobrze wiedzieć, dzięki Chrupsonie :3

siedzę na koniu.... oplułam monitor, jak to zobaczyłam xDDD

Mroczny Pan Skromności
08.07.2013, 13:44
wystarczy usunąć z linka http:// i wyświetla się jak normalny tekst ;)

@up: Nie ma sprawy :D
http://i927.photobucket.com/albums/ad112/anakinek23/bonus/18-1.jpg

Caesum
08.07.2013, 14:53
Pamiętajcie, że nie mamy FTP, więc wprowadzanie dodatków może być trudne. Wszelkie nowości związane z obecnym skinem są spowodowane nie ich dodaniem, ale tym, że poprzednie skiny zwyczajnie ich nie używały(bo były niekompatybilne). Do tego tylko właściciel forum może się udzielać na oficjalnym forum vBulletin, więc wszelkie modyfikacje, skiny, pomoc stamtąd jest dla nas niedostępne.

Jednakże pamiętam, że w opcjach admina jest coś takiego jak reputacja, mogę się temu bliżej przyjrzeć. Pytanie tylko, czy to faktycznie jest taka ważna opcja? ;)

Meryam
08.07.2013, 15:01
Okej, ja osobiście system +/- widzę na tym forum, ale z drugiej strony pewnie też pojawiłyby się sytuacje, gdzie ktoś by hejtował drugą osobę, "bo tak" albo będzie dodawał dużo "lajków", bo fajnie się grało w banowanko. Dlatego jeśli system +/- to tylko jeden głos przypadający na osobę. Bez edytowania.

Caesum
08.07.2013, 15:04
Ja osobiście nie jestem za tym, bo o ile w takich zamkniętych tematach jak tutoriale byłoby to fajne, to już w otwartych tematach fotostory nie tak bardzo. No bo ok, ludziom się podoba, fajnie, ale wiecie - ja na odcinek musiałem poświęcić kilka stron tekstu, a użytkownik przeczyta i co? Jedno kliknięcie i koniec, żadnego komentarza co jest dobrze a co źle, jego wrażenia etc. Teraz przynajmniej jak człowiek chce coś napisać, to musi się wysilić żeby to miało ręce i nogi, a jak wprowadzi się ten system to już kompletnie się rozleniwi.

rudzielec
08.07.2013, 15:24
@Caesum, a nie można (o ile to możliwe oczywiście), wprowadzić tych +/- w konkretnych działach, takich np. jak poradniki? warto jakoś docenić Twórcę, który napracował się przy tworzeniu owego poradnika, nie wszyscy umieją skomentować takie rzeczy, wtedy mogliby wcisnąć plusa jeśli im się spodoba, zamiast pisać "fajny poradnik" i nabijać posty za które można dostać warna

Damian
08.07.2013, 15:27
Pamiętajcie, że nie mamy FTP, więc wprowadzanie dodatków może być trudne. Wszelkie nowości związane z obecnym skinem są spowodowane nie ich dodaniem, ale tym, że poprzednie skiny zwyczajnie ich nie używały(bo były niekompatybilne). Do tego tylko właściciel forum może się udzielać na oficjalnym forum vBulletin, więc wszelkie modyfikacje, skiny, pomoc stamtąd jest dla nas niedostępne.

Jednakże pamiętam, że w opcjach admina jest coś takiego jak reputacja, mogę się temu bliżej przyjrzeć. Pytanie tylko, czy to faktycznie jest taka ważna opcja? ;)

Polskie wsparcie vBulletin http://vbhelp.pl/forum.php

Może być też opcja tylko dawania plusów (tak jest też na większości forum)

Edit: Jest wtyczka, paski reputacji, wgranie niektórych dodatków jest możliwe ponoć bez konta FTP

Björk
08.07.2013, 15:35
Kiedy my mamy swoje plusy w postaci Forum Awards - to jest właśnie sposób, by wyróżnić użytkownika, który jest bardzo pomocny i udziela się na forum.

System reputacji wraz z systemem awansów do kolejnych grup, pewnie można by włączyć, bo widziałam taką opcję, ale wtedy rangi tracą sens, więc ja jestem na nie.

Caesum
08.07.2013, 15:48
Polskie wsparcie vBulletin http://vbhelp.pl/forum.php

Może być też opcja tylko dawania plusów (tak jest też na większości forum)

Edit: Jest wtyczka, paski reputacji, wgranie niektórych dodatków jest możliwe ponoć bez konta FTP
Już tam jestem. A no i jeśli faktycznie sa tam dodatki do vB3(nie 4, nie 5) to można spróbować. No ale czy warto w ogóle to dodawać, bo ja jestem na nie.

Björk
08.07.2013, 15:52
Tak, jak myślałam, jest system reputacji, ale go nie włączamy.

Mroczny Pan Skromności
08.07.2013, 15:52
Phi, jak to tylko jeden? :< Kto jak kto, ale ja powinienem mieć większą reputację :<

Moim zdaniem takie punkty to fajna rzecz, ale nie są mi jakoś bardzo potrzebne. Czyli: jak będą to fajnie, jak nie, to trudno :P

Bjork edit:
http://www.telix.pl/images/gal/8/logo_plus-4.jpg

A Ty masz plusa ;)

Damian
08.07.2013, 16:42
Już tam jestem. A no i jeśli faktycznie sa tam dodatki do vB3(nie 4, nie 5) to można spróbować. No ale czy warto w ogóle to dodawać, bo ja jestem na nie.

Jest kilkadziesiąt fajnych dodatków można by było któreś rozważyć B)

anizali
08.07.2013, 16:53
Jakie na przykład? :)

kubuss
08.07.2013, 17:11
punkty plusowe żeby podnieść sobie reputację? jak ktoś chce sobie połechtać ego i być superturbomegafajny to owszem. ja jestem na nie. wiara będzie se dawała za wszystko plusy, a hejterzy minusy. to rodzi tylko niezdrową rywalizację. tak jak napisała Bjork mamy FA.

Bjork edit:
http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4801

Caesum
08.07.2013, 17:27
Gdyby były tutaj lajki to bym dał "lubię to!" :D

Bjork edit:

Damian
08.07.2013, 18:40
Chodziło mi nie o system reputacji tylko o formę + która by dopisywała na zielono pod postem że użytkownik otrzymał pochwałę, takie coś na tut'y

Bjork edit:

anizali
08.07.2013, 19:46
Bjork, widzę, że lajki idą pełną parą :D

Damian - w tej postaci, jestem za :)

Damian
08.07.2013, 20:17
Chodziło mi nie o system reputacji tylko o formę + która by dopisywała na zielono pod postem że użytkownik otrzymał pochwałę, takie coś na tut'y

Bjork edit:
[IMG]http://www.forum.thesims.pl/picture.php?albumid=544&pictureid=4801

Hah, dokładnie takie coś :D

Liv
08.07.2013, 20:19
to jest właśnie sposób, by wyróżnić użytkownika, który jest bardzo pomocny i udziela się na forum.
Niby tak, ale ranga dla pomocnych useów jest tylko jedna, a pomagających więcej.
I to też nie jest do końca fair, przynajmniej nie dla mnie - tylko dlatego, że więcej osób gra w ts3, ja nie będę miała nigdy siły przebicia w FA. Cieszę się, że userzy doceniają moją wiedzę i dopóki nie pomyślę sobie, że ktoś inny ma lepiej (nagroda w postaci rangi), to mi to naprawdę nie przeszkadza. Z rangą czy bez i tak będę odpowiadać na pytania w dziale, bo taka jestem. No ale bywają momenty, kiedy wątpię i że zdaję sobie sprawę, że w sumie nic z tego nie mam ;)
Osobiście forma lajków (plusów/minusów, zwał jak zwał) mi odpowiada, bo czasami chciałoby się coś krótko skomentować, ale nie ma jak, bo niespecjalnie widzi mi się kolekcjonowanie warnów.

Kenny McCormick
08.07.2013, 20:22
Ej no sory T_T Kto na boga usunął mi sygnę? Gingers powiedział, że może być i nikomu nie usunie. OK, regulamin został zmieniony ale prawo nie działa wstecz. Nie można ładnie poprosić o zmienę sygny tylko odrazu usuwać... ? Tym bardziej że gingers pozwolił a owa sygna została ustawiona kiedy jeszcze była "legalna".

Björk
08.07.2013, 20:32
Niby tak, ale ranga dla pomocnych useów jest tylko jedna, a pomagających więcej.
I to też nie jest do końca fair, przynajmniej nie dla mnie - tylko dlatego, że więcej osób gra w ts3, ja nie będę miała nigdy siły przebicia w FA. Cieszę się, że userzy doceniają moją wiedzę i dopóki nie pomyślę sobie, że ktoś inny ma lepiej (nagroda w postaci rangi), to mi to naprawdę nie przeszkadza. Z rangą czy bez i tak będę odpowiadać na pytania w dziale, bo taka jestem. No ale bywają momenty, kiedy wątpię i że zdaję sobie sprawę, że w sumie nic z tego nie mam ;)
Osobiście forma lajków (plusów/minusów, zwał jak zwał) mi odpowiada, bo czasami chciałoby się coś krótko skomentować, ale nie ma jak, bo niespecjalnie widzi mi się kolekcjonowanie warnów.

Z tym, że taką reputację nadawaną przez użytkowników, jest trudno upilnować, a dostateczna ilość minusów - grozi banem.
A Tobie Livka, akurat rang wystarczy :)

Ej no sory T_T Kto na boga usunął mi sygnę? Gingers powiedział, że może być i nikomu nie usunie. OK, regulamin został zmieniony ale prawo nie działa wstecz. Nie można ładnie poprosić o zmienę sygny tylko odrazu usuwać... ? Tym bardziej że gingers pozwolił a owa sygna została ustawiona kiedy jeszcze była "legalna".

Niestety nie wiem, kto usunął. Ale miał być miesięczny okres przejściowy, więc proponuję, byś wkleił sygnę ponownie, a w ciągu miesiąca, pomyślisz nad jakąś mniejszą :)'

Choć milej by było, byś wykazał dobrą wolę oraz dojrzałość i nową sygnę wkleił już regulaminową. Mniej roboty na później.

Liv
08.07.2013, 21:07
A Tobie Livka, akurat rang wystarczy :)
A czy ja coś mówię...? :D I tak jestem tu traktowana bardzo ulgowo xD
Ale kiedyś te rangi wygasną...

Nie, reputacja odpada! Za dużo hejterów ;<
Ale taki plugin czy coś na "agree/disagree" to byłoby coś! No chyba, że brak dostępu do FTP rozłoży ten pomysł :(

motyka
08.07.2013, 22:23
ja usunąłem, hmmmmm... nie doszło do mnie o miesięcznym okresie przejściowym, jak tak, to przepraszam.

Lubie
10.07.2013, 14:14
Mam pytanie, jest możliwość przywrócenia starego stylu Default (chociaż) bez tych wszystkich dodatkowych opcji, czy to będzie sprawiać problemy? Bo zauważyłem, że na telefonie strasznie buguje przeglądarkę i jak chcę sprawdzić wiadomość, którą ktoś do mnie napisał to w żaden sposób nie mogę do niej dotrzeć. Tak samo z profilami użytkowników przez posta (nie mogę wejść w profil użytkownika poprzez kliknięcie jego nicka w poście)
Po prostu mi nie czyta tego rozwijanego menu...

anizali
10.07.2013, 14:18
Hmm, a nie lepiej po prostu dać dwa style do wyboru? :|

Lubie
10.07.2013, 14:23
No właśnie o to chodzi. By jeden był ten nowy, z nowymi możliwościami i jeden stary.

Mroczny Pan Skromności
10.07.2013, 14:24
hmm... teraz piszę z telefonu i wszystko jest ok, łącznie z rozwijanymi menu ;)

anizali
10.07.2013, 14:28
Ja siedziałam dzisiaj na tablecie i też wszystko ok :|

Lubie
10.07.2013, 14:31
A wy na jakiej przeglądarce jesteście ? Bo ja korzystam z Opery (ANDROID)

anizali
10.07.2013, 14:33
Safari (IOS) xD

Fallen
10.07.2013, 14:41
U mnie działa na Safari (IOS), na starszym telefonie też mam problem.

Shiver
10.07.2013, 14:47
Też używam Opery w telefonie i u mnie działa wszystko normalnie... :|

Mroczny Pan Skromności
10.07.2013, 14:54
opera mini, andriod ;)
jedyny problem jaki mam to wolne pisanie xD

EDIT: Pokusilem się o sprawdzenie na domyslnej przeglądarce androida i, o dziwo, też nie mam problemów xD

Damian
10.07.2013, 15:10
Opera Mini, android - działa
Opera, android - działa
Google Chrome, android - działa

Na trzech przeglądarkach sprawdzałem, wszystko działa jak należy może masz coś z ustawieniami

Lubie
10.07.2013, 16:07
LOL to tylko mi nie działa ? ;c Ale i tak bym poprosił, jeżeli by to nie sprawiało problemów.

anizali
10.07.2013, 16:14
Nie mam dostępu do PA i nie miałam jeszcze forum z takim silnikiem, ale chyba nic by nie stało na przeszkodzie ;)

Caesum
10.07.2013, 16:45
Pogadam z Bjork i zobaczymy. :)

anizali
10.07.2013, 16:50
Lubie - mówisz, masz :D

Caesum
10.07.2013, 17:03
No nie całkiem, bo jeśli nie jest to problemem u większej ilości osób to nie widzę raczej sensu tego robienia, bo wtedy może się nagle pojawić kilka jednostka, której nie działa X element forum i chce dla siebie też oddzielny skin etc. etc. Na razie wydaje mi się, że problemem jest tylko kod DHTML, a więc nad tym popracuję.

Lubie - napisz mi na gg jak będziesz, dobrze?

Meryam
10.07.2013, 19:45
A nie można dać po prostu rozwijanego menu, gdzie każdy sobie może ustawić styl? Nie trzeba od razu zmieniać defaulta, tylko dać wybór. Jak komuś coś nie będzie działało na jednym stylu, to ustawi sobie drugi ;)

anizali
10.07.2013, 20:07
Meryam - to samo mówię, tylko problem z tym, czy na tym konkretnie forum da się zainstalować dwa style :| (pewnie się da)

Lubie
10.07.2013, 20:18
No przecież były przez pewien czas 4 style.

Ceaseum, cały czas jestem . -_- WIDOCZNY

Mroczny Pan Skromności
10.07.2013, 21:31
szkoda, że nie można stworzyć takiej prawdziwie mobilnej wersji forum :D

anizali
10.07.2013, 21:33
Co masz na myśli?

Mroczny Pan Skromności
10.07.2013, 21:47
w sensie coś takiego, że byłoby dostosowane do małych, dotykowych ekranów :P
Ale wiadomo, to tylko i wyłącznie moje fantazje :D Wiem, że nierealne ;)

anizali
10.07.2013, 22:07
To zależy od silnika forum, ale nie jest nierealne ;)
Tylko by było z tym troszkę roboty xD

Caesum
11.07.2013, 15:37
Wersja mobilna forum jest w wersji 4 vBulletin, nic jednak nie mogę znaleźć o tym, czy jest w wersji 3(która jest tutaj).

No i dobra wiadomość dla Lubie. Z Bjork dodaliśmy opcję wyłączenia wysuwanego menu(oraz kilku innych funkcji), przez co nie powinno być już problemu z przeglądaniem forum na niektórych przeglądarkach. :D

Opcja do wyłączenia dynamicznych menu znajduje się w:
Panel Użytkownika -> Edycja Opcji -> Używać dynamicznego (rozwijanego) menu?

kubuss
12.07.2013, 23:47
zrobiłem od nowa spis poradników w dziale Poradniki - The Sims 2 -> Poradniki Ogólne.

nie wiem czy wymagana jest tam akceptacja, ale chyba tak bo na razie się nie pojawił. jak ktoś będzie miał czas niech zaakceptuje, przypnie i zamknie. a ten stary spis niech usunie. nowy jest kompletny, zaktualizowany i bardziej estetyczny.
jeżeli nie działały by jakiekolwiek linki czy odnośnik nie byłby do tego tematu co należy. zgłoście, zmieni się.
Jak znajdę trochę czasu to zajmę się spisami do wszystkich poradników na forum :)

/// okej załatwione. piszcie jak wam się podoba :)

Björk
13.07.2013, 03:41
Bardzo dziękujemy :) Jak profesjonalnie :)

Fallen
13.07.2013, 11:00
wygląda bardzo przejrzyście i profesjonalnie, jak to zauważyła Bjork :) dobra robota! :).

Liv
13.07.2013, 12:24
Ej, co żeście zrobili z tym działem!? Z powrotem mi go na górę cofnąć, ale już! :(

Vanitas
14.07.2013, 13:17
Simowe działy są razem, później forumowe (konkursy i ten) a na końcu offtop - jest czytelniej ;)

Kamis
14.07.2013, 14:41
A ja mam takie pytanko, gdzie na nowych profilach jest informacja kiedy ktoś był ostatnio zalogowany? :|

kubuss
14.07.2013, 14:43
spisy do poradników do TS2 zrobione, wieczorem zajmę się resztą poradników.

zauważyłem też że dwa tematy się dublują w TS2: Programy, jak byście mogli skasujcie te 2 zdublowane tematy:

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37799
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24478

ten stary spis możecie skasować w dziale TS2 - Programy

// Kamis - ja mam taką informację w tabelce pod nickiem.
Ostatnio aktywny:
Obecnie przegląda:

Kamis
14.07.2013, 14:51
Faktycznie, jest, ale z tego co widzę nie u wszystkich użytkowników.

PS. Świetna robota z poradnikami XD

Lubie
14.07.2013, 15:04
Kamis, mi się wydaje, że nie ma u osób, które są na niewidocznym.

Libby
14.07.2013, 17:00
kubuss - gotowe ;) No i świetna robota :D

Nie pokazuje ostatniej wizyty, jeśli ktoś jest na niewidoku ;)

Malin
14.07.2013, 17:38
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na tego typu post, ale chciałam napisać, że jestem pod ogromnym wrażeniem tych wszystkich zmian, które zaszły w ostatnim czasie na forum. Wszystko chodzi tak szybko i płynnie, działają upragnione przy pisaniu postów przyciski (i moje multicytowanie! xD). Nie zarejestrowałam tego wpieniającego łączenia się z "flux.shooters" (czy jak to tam leciało i zamulało). Poprawiono regulamin, poukładano działy, upiększono profil... Panuje teraz taki porządek, jest tu tak przejrzyście, naprawdę miło! Kurde, odwaliliście kawał dobrej roboty! Kubuss, Tobie również należą się wielkie brawa za odświeżenie poradników. Jesteście wszyscy niesamowici, po prostu... wow! :) Za to wszystko ja osobiście bardzo dziękuję, bo od razu łatwiej i przyjemniej korzysta mi się z tej strony!
Tylko tyle chciałam napisać :P

kubuss
14.07.2013, 21:14
okej! spisy skończone. macie posegregowane wszystkie poradniki przejrzyście i alfabetycznie ze wszystkich działów oprócz Poradników różnych z powodu za małej ich ilości. przy napływie nowych poradników spisy będą aktualizowane :)
z tego miejsca chciałbym podziękować Libby za dobry kontakt i pomoc ;)

rudzielec
14.07.2013, 21:41
@up: poszalałeś :P

Ostatnio dosyć często przesiaduję w dziale Gdzie mogę to znaleźć? - The Sims 2 (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=68) i zauważyłam, że sporo tematów sprzed 2010 jest już zupełnie nieaktualnych. Linki zamiast do dodatków, prowadzą donikąd, a te które jeszcze przekierowują do dodatków są już tak stare, że wątpię, by ktoś chciał je ściągać ;)
Nie można by tak pousuwać tych tematów? Byłoby czysto i przejrzyście :3

EDIT: podobnie ma się sprawa TUTAJ (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=33&order=desc&page=5)

Björk
15.07.2013, 05:30
Dzięks Kubuss :)

Kenny McCormick
17.07.2013, 06:55
http://forum.thesims.pl/showgroups.php może by tutaj dodać promotorki? :)

Vanitas
17.07.2013, 08:06
Dodałem ;)

xyz

anizali
17.07.2013, 08:32
Super. Pytanie tylko, co to ma na celu? (Poza tym, że wiadomo, kto nim jest :) )
O ile moderatorów i adminów rozumiem sens wymieniać, o tyle redaktorów i promotorów nie koniecznie :| :)
Takie moje przemyślenia ;)

Mroczny Pan Skromności
17.07.2013, 08:52
Powód jest prosty: żeby każdy mógł w jednym miejscu zobaczyć, kto jest kim ;) Uwierz mi, że sporo jest takich osób, które to interesuje :D
Zarówno redaktorzy, jak i promotorzy pełnią na forum jakąś funkcję, choć oczywiście nie mają zbyt wielkich uprawnień w porównaniu z administracją :P

Liv
18.07.2013, 10:25
Dałoby radę dodać możliwość robienia spoilerów? Chodzi mi o kody i .

@down: wiem, że się da - Starlajt/Sim00n coś takiego zrobił :D
Tylko pytanie, czy ktoś z obecnej administracji podejmie się tego teraz...

anizali
18.07.2013, 10:52
MPS - rozumiem bez okularów ;)
Liv - Da radę tylko trzeba dodać z PA/ dopisać do skryptu forum, a tym się Admini muszą zająć :)

Caesum
18.07.2013, 12:06
Też nad tym myślałem, zobaczymy co da się zrobić. ;)

Shiver
22.07.2013, 08:35
http://i.imgur.com/IQntiN8.png

Czy 'nie przeczytanych' nie powinno być zapisane łącznie? :|

Meryam
22.07.2013, 18:19
Czy można w jakiś sposób zwiększyć, hmm, ilość miejsca na prywatne wiadomości? Po prostu tak, aby można było ich więcej przechowywać w folderze.

rudzielec
22.07.2013, 18:41
@up: z tego co kojarzę, to tylko modzi i admini mają większą skrzynkę, sama tak miałam ;)

Björk
22.07.2013, 23:00
Teoretycznie można. Ale to by pewnie obciążyło forum. Polecam zapisanie ważniejszych i potrzebnych wiadomości na dysk komputera.

Damian
23.07.2013, 14:53
Wprowadzenie większej skrzynki dla rang typu Moderator Emeryt, Promotor czy inne mniejsze rangi to według mnie dobry pomysł.

Vanitas
23.07.2013, 15:35
Moderator emeryt to ranga a nie funkcja ;) Ale np. redaktorzy czy moderatorzy mają większe skrzynki ;)

Damian
24.07.2013, 12:22
To te rangi też powinny mieć nie sądzisz ?
Chyba że to tylko taki prefix dopisany ...

Libby
24.07.2013, 13:03
To tylko rangi, tytuły. Poza tym Bjork już pisała, że lepiej nie zwiększać skrzynek...

rudzielec
24.07.2013, 13:13
To te rangi też powinny mieć nie sądzisz ?
Chyba że to tylko taki prefix dopisany ...
Ranga to "pozostałość" po byciu modem i nic więcej, to takie info, można by rzec, dla userów kto kiedyś był modem i pamiątka dla byłego moda, za jego wkład w pracę na forum ;)
Nie ma żadnych większych funkcji :)

Damian
24.07.2013, 14:04
Dziwne bo ja znam inną definicję słowa "ranga", taki mod powinien mieć przywileje jakiejś rangi Vip w końcu kiedyś coś robił.

Ranga a tytuł to dwa różne światy.

Libby
24.07.2013, 14:33
W tym przypadku jest to tylko tytuł. Np. właściciele rangi "Twórca najlepszego posta", czy innych, nie domagają się większych skrzynek ;).
No i zostało już powiedziane, że nie można tego zrobić.

Damian
24.07.2013, 18:06
Szkoda bo można by było zrobić rangi stałe do tych "tytułów"

Vanitas
24.07.2013, 18:28
Nowe grupy (czy rangi jak to mówisz) są tworzone dla osób, które mają jakieś zadania (czyli np promotorzy, redaktorzy czy modzi). Moderator emeryt to jakby podziękowanie za współpracę, wyróżnienie usera za jego wkład w forum ;)

Seraf
24.07.2013, 18:39
Czy to tylko u mnie się dzieje czy inni tez tak mają? Zamiast polskich znaków wyświetlane są rozmaite inne, strasznie ciężko się przez to czyta forum... Dodam że nowe posty które dzisiaj napisałem mają wszystkie znaki ok, problem dotyczy tylko starszych postów..

Liv
24.07.2013, 18:47
Może to głupie, ale masz ustawiony język forum na polski?

Diana
24.07.2013, 19:19
U mnie jest normalnie, wiec to raczej coś u ciebie :|

Seraf
24.07.2013, 22:16
Yup, wychodzi na to że to coś na moim kompie. Teraz piszę z innego i wszystko jest ok. Sorki za alarm fałszywy :)

Diana
25.07.2013, 09:55
Czy tylko u mnie poznikały dziś okienka szybkiej odpowiedzi we wszystkich tematach? :|
To trochę irytujące, bo jest do dyspozycji tylko przycisk "odpowiedz", a przecież nie zawsze są mi potrzebne te wszystkie opcje odpowiedzi...

Fallen
25.07.2013, 10:04
U mnie są wszystkie okienka, więc może to tylko u Ciebie.

Shiver
25.07.2013, 10:05
U mnie też w porządku :|

Meryam
25.07.2013, 10:36
U mnie wszystko działa sprawnie, poza tym, że czasami muszę odświeżać stronę dwa razy, żeby mi się załadowała, o to dotyczy tylko forum, ale już się przyzwyczaiłam xD

Caesum
25.07.2013, 13:03
To ja coś dorzucę od siebie:

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173 może warto ten temat również przenieść do działu TS4?

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1733512#post1733512 No i dlaczego posty od 258 do 261 zostały przeniesione? Rozumiem resztę, ale te akurat są wciąż odnośnie informacji o tym, że zdjęcia nie pokazują faktycznej grafiki w grze.

Poza tym szczerze mówiąc nie widzę sensu na razie zakładać choćby dwóch oddzielnych tematów dla TS4(a co dopiero działu), skoro i tak teraz mamy tylko logo, kilka renderów + garść dość ogólnych informacji. Jak już to bardziej nadawałby się temat wyłącznie o newsach(i najlepiej zamknięty, żeby inni nie pisali) i temat dyskusja ogólna.

anizali
25.07.2013, 13:44
@up - popieram :) ale i tak, prędzej czy później by się ten dział założyło i tak, so ;)

Cytryśnia
25.07.2013, 13:49
na wielu forach temat o sims4 był już dawno, poza tym trochę dziwnie było gadać o 4 w temacie sims3, więc według mnie już lepiej jak ma swój dział ta czwórka :P

xheyanna
26.07.2013, 23:03
'Witaj, xheyanna.
Ostatnio zalogowany: Dzisiaj o 22:48
Prywatne Wiadomości: 0 nie przeczytanych, Razem 0.'

Nie żeby coś, ale mam takie małe pytanko, czemu 'nieprzeczytanych' jest napisane oddzielnie ? Czyżbym całe życie żyła w błędzie? :| :D

Mroczny Pan Skromności
27.07.2013, 06:18
kilka postów wyżej padło to samo pytanie ;)
Ale z racji, iż nikt nie odpowiedział - z tego, co mi wiadomo, to błąd tłumaczy, na które niestety nikt nie ma wpływu. Jest więcej takich błędów (o zgrozo, "tą", zamiast "tę"), jednak nic na to nie poradzimy.

Caesum
27.07.2013, 08:31
Właściwie to można to poprawić, panel admina daje możliwość poprawienia takich tekstów.

xheyanna
27.07.2013, 10:57
no właśnie zastanawiałam się czy to tylko czyjeś przeoczenie, czy może faktycznie nie ma na to wpływu biorąc pod uwagę fakt, że jestem tu kilka dni, a forum jest już kilka lat :D
Takie błędy to niby nic, ale niekiedy trochę irytują. Od razu mi się ryje mózg i mam wątpliwości co do takich banałów ortograficznych :D

Mroczny Pan Skromności
27.07.2013, 14:35
Upup, jeśli tak to ostatnim razem administracja zrobiła nas w konia, bo ktoś już zwrócił kiedyś uwagę na "tą" zamiast "tę" przy okienku z ostatnimi odwiedzianami w profilu i wówczas padła taka odpowiedź że się nie da :P

Caesum
27.07.2013, 15:09
Jeśli to byłem ja możliwe, że po prostu wtedy jeszcze nie wiedziałem. Ostatnio grzebałem w ACP i odkryłem, że można tam przerabiać teksty tłumaczenia. :D

rudzielec
27.07.2013, 22:22
eeee.... czemu na avatar przypada tylko 25 kb???
dawniej było 50 kb, gdzie ja znajdę ava o tak niskiej rozdzielczości... T____T
nie uważacie, że to lekka przesada?

no i mój av przestał się ruszać :<

Liv
28.07.2013, 06:26
"Pamietaj: Maksymalna wiekość obrazka może mieć 100 na 100 pixeli lub 50.0 KB (lub mniejsze). "
Czyli ten zapis już nie obowiązuje? :|

No i jak, będą te spoilery czy nie? :|

Caesum
28.07.2013, 20:42
Kod na spoiler tag mam, czekam tylko na Bjork aż będzie miała czas by wprowadzić kilka zmian.

Chyba że Gingers ma czas by dodać spoiler tag, wtedy byłoby miło. :D

rudzielec
28.07.2013, 20:51
Że się tak zapytam (i mam w nosie, że nie zaczyna się zdania od "że"), czy moje pytanie jest napisane jakimiś niewidzialnymi literami?
Nie mówicie, że nie da się zmienić tych 25kb z powrotem na 50, bo TO (http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?p=6863777#post6863777) forum jedzie na podobnym silniku, a jak widać avy są o wiele większe T___T

@down: no nareszcie ktoś mi odpowiedział! ok, taka odpowiedź mnie zadowala na ten czas.

Vanitas
28.07.2013, 21:03
Jedzie na podobnym silniku ale na innym serwerze. Ja nie zmniejszałem, nie będę powiększał bo skoro ktoś zmniejszył to widocznie miał ku temu powody. Niech się ujawni i wtedy będziemy działać ;)

spoiler

EDIT: Już wiem o co chodzi. Okazało się, że grupa redaktorów miała limit ustawiony na 25kb, kiedy ktos nadawal range rudzielcowi ustawil redaktora jako podstawowa grupe i stąd problem ;) Naprawiłem

Caesum
28.07.2013, 21:11
A ja osobiście nie widzę nic dziwnego w avatarze o max wielkości 25kb. Ba, na wielu forach dużych czy małych widziałem maksymalny rozmiar 15kb. Pamiętajcie, że one są wgrywane na serwer i potem ściągane na PC, przy czym są ludzie z limitem transferu. Gdyby to ode mnie zależało pewnie to bym tego nie zmieniał, a może nawet zmniejszył do tych 15kb. :D

rudzielec
28.07.2013, 21:15
EDIT: Już wiem o co chodzi. Okazało się, że grupa redaktorów miała limit ustawiony na 25kb, kiedy ktos nadawal range rudzielcowi ustawil redaktora jako podstawowa grupe i stąd problem ;) Naprawiłem

ooo a tego nie wiedziałam :O
ok, dzięki Gingers, wybacz mój bulwers :P mam PMS ;p

@Caesum, bo Ty nie masz animowanego ava, a ja lubię oglądać ruchome obrazki jak piszę swoje posty :P

Liv
28.07.2013, 21:21
Ooo, dzięki za spoiler :)

Caesum
29.07.2013, 12:43
Wraz z Gingers zmieniliśmy komunikatory ze Skype, AIM, ICQ, MSN, Yahoo! na Skype, GG i Facebook. Powinno być wszystko ok ale fajnie by było, gdybyście również wy przetestowali. :)

Btw - ikonka GG się nie zmienia zależnie od statusu, mam zamiar to poprawić ale coś nie mogę znaleźć dobrego kodu.

A no i jeszcze jedna sprawa - jak na razie nie mogę nigdzie znaleźć jak jest wstawiona widoczność yahoo w profilu użytkownika, więc jeżeli ktoś wypełnił kiedyś to pole to może mu się dalej pojawiać.

Diana
29.07.2013, 13:11
O, fajnie :)
Ustawię swoje gjegje, tylko później, bo jestem z tableta, a swojego numeru nie znam na pamięć :P

Liv
29.07.2013, 13:30
Dałoby się zrobić tak, że nr gg wyświetla się w zależności od tego, czy akurat tą cześć profilu mam ustawioną, że jest widoczna dla wszystkich?
Tzn. chciałabym, żeby przy postach niezalogowani nie mieli możliwości widzenia mojego nr. gg.

Caesum
29.07.2013, 14:44
Zrobione. :D Właśnie dodaliśmy z Gingersem. Będą widzieć tylko zalogowani użytkownicy.

Niestety nie udało mi się zrobić, by można to było ustawić przez "Prywatność profilu" w panelu użytkownika. Może jeszcze pomyślę.

Liv
29.07.2013, 14:51
OK, dzięki bardzo! :D

Dobra, jak wszyscy userzy będą widzieli, to nic się nie stanie :P Wiadomo, że wolałabym jeszcze bardziej to ograniczyć, no ale! ;) Ciesze się, że wgl coś :D

Damian
29.07.2013, 14:58
Ale super jest gg i facebook :D

Diana
30.07.2013, 18:48
Przepraszam, ale natknęłam się na coś dziwnego :|
Bana ma Perplexite, a w dziale z banami jest napisane, że Gejowniczek, który nie ma bana... Czy to jakaś pomyłka? :|

@down: rzeczywiście, myślałam, że ktoś się pomylił :P

Liv
30.07.2013, 18:50
Nie. Po prostu nikt nie zedytował listy banów.

motyka
30.07.2013, 18:54
poprawione, dzięki

Meryam
07.08.2013, 10:25
Aby skasować notke tego użytkownika, zaznacz poniższe pola i kliknij 'Skasuj tą notke' przycisk.

Uno - tę notkę. Pewnie wina tłumaczenia forum, ale nie da rady jakoś tego naprawić? :)
Dos - to zdanie jakoś źle brzmi O_o

Mroczny Pan Skromności
07.08.2013, 11:12
Mery, tutaj można pisać o wszelkich błędach tego typu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65539) ;)

Caesum
30.08.2013, 15:24
Bjork przywróciła możliwość dodawania linków w wiadomościach w profilu użytkownika. :)

A do tego pojawiła się nowa opcja, która z pewnością spodoba się videostorytellerom:

http://www.youtube.com/watch?v=phxNVx3Jyq0

tagi: [ yt][ /yt] bez spacji.

Między te tagi można wklejać cały link do filmiku youtube i powinien działać nawet, gdy nie jest całkiem czysty, jak np:

http://www.youtube.com/watch?v=0VGQYZwA2Fw&list=PL14E8F94A73754549

Btw - próbowałem zrobić, by działał również przy użyciu tagów [ youtube][ /youtube] ale niestety poległem.

Malfurion
30.08.2013, 15:45
Coz to za nowosc, skoro wstawianie filmow w formie playera byla mozliwa od dawien dawna :P Niemniej jednak, fajnie ze jest to juz takie 'oficjalne' :D No i spodoba sie nie tylko videostorytellerom (lulz, so many :D) ale w offie pewnie tez znajdzie uzytek, czy w tematach gdzie wstawia sie jakies filmy (trailery z gier sims, gameplaye itd.) No i super, ze mozna juz linki w profilach wstawiac :D

Caesum
30.08.2013, 15:52
No właśnie nie całkiem było możliwe, bo choć była taka opcja od dawna, po wrzuceniu pojawiał się tylko błąd, a więc i tak była bezużyteczna. Ta tutaj powinna działać ok.

Malfurion
30.08.2013, 15:57
Nie wiem o jakim bledzie mowisz, skoro nawet ja kilka razy wstawialem filmy i wszystko smigalo. Innym uzytkownikom tez sie zdarzalo cos wstawic. No chyba, ze ccos po drodze sie popsulo, bo jakis czas z tego nie korzystalem :);)

Caesum
30.08.2013, 16:09
No to nie wiem. Bjork mi ostatnio pokazywała i zarówno u mnie jak i u niej był błąd. Możliwe, że coś się wcześniej popsuło, ale sam nie wiem.

Meryam
10.09.2013, 16:32
Nie dałoby się jakoś naprawić problemu z automatycznym ustawianiem się The Sims 3 jako ulubiony dodatek do The Sims 3? Niby taka drobna rzecz, ale denerwuje...

Caesum
10.09.2013, 18:14
^ Libby właśnie to naprawiła. Nie powinno być już problemów. :)

Malfurion
15.09.2013, 15:01
Zauwazylem, ze jak jestesmy niezalogowani i wejdziemy na czyjs profil w celu wyslania wiadomosci na Facebook'a, to otwiera sie nam okno z strona ICQ.

Caesum
15.09.2013, 18:11
Błąd z mojej strony, Bjork już naprawiła. Ponadto jeżeli w "Prywatność profilu/Kontakt" ustawione jest np. "Registered Members" numery komunikatorów w wysuwanym menu będą teraz się pojawiać wyłącznie zarejestrowanym użytkownikom. :)

Caesum
22.09.2013, 18:59
Takie małe spostrzeżenie - cheeba ma bana, ale w temacie "Ban(an)y - kto, za co, dlaczego" nie ma jej na liście.

Kenny McCormick
26.09.2013, 20:22
Moi mili, nie wiem, czy tylko u mnie tak jest, ale... Nagłówek/banner wyświetla się tylko do połowy ;/

Björk
26.09.2013, 21:43
Moi mili, nie wiem, czy tylko u mnie tak jest, ale... Nagłówek/banner wyświetla się tylko do połowy ;/

U mnie wyświetla się wszystko normalnie.

Kenny McCormick
26.09.2013, 21:56
http://25.media.tumblr.com/13211f9c7ae0556a4a234b4fae5d9720/tumblr_mtr3c5nU2r1s6ou3go1_500.png

u mnie tak. ;////// i nie wiem czemu w dodatku :<

@DOWN: DZIAŁA! 8D Dzięki :3

Caesum
26.09.2013, 21:59
Wciśnij shift+f5(google chrome) lub ewentualnie ctrl+f5(firefox, internet explorer), zależnie od przeglądarki.

Meryam
04.10.2013, 18:11
To znowu ja, pewnie już macie mnie dość, ale generalnie na wielu innych forach, na których się udzielam, emotki wyświetlają się przy szybkiej odpowiedzi. I teraz, kiedy mamy tonę nowych emotek na forum, jest to trochę denerwujące, że trzeba wchodzić w "Odpowiedz" i dopiero tam są wszystkie emotikony. Nie da się czegoś z tym zrobić? *robi ładne oczka*
EDIT: Oooooooo, dzięki, teraz jest świetnie :love::love:

Rainbow
05.10.2013, 11:55
twoje życzenie było dla mnie świetną zabawą i dodałam emotikonki do szybkiej odpowiedzi :cool2:

Mroczny Pan Skromności
07.10.2013, 18:17
w regulaminie przydałoby się zaktualizować listę adminów ;)

//Już załatwione :)

Privilege
11.10.2013, 17:41
Gdy przeglądam forum na telefonie automatycznie ocenia on na 5 gwiazdek każdy temat który odwiedzę ; /

Mroczny Pan Skromności
23.10.2013, 14:45
Forumowa Mafia zakończona, zatem chyba można ściągnąć informację z góry forum ;))

motyka
23.10.2013, 14:56
zdjęte :)

cheeba
27.10.2013, 18:28
mamy zły czas na forum:>

Charionette
27.10.2013, 18:32
Jak zly? Jesli ustawisz gmt+1 z automatyczna korekta bedzie sie spieszyc tylko o 3 min ;)

cheeba
27.10.2013, 18:38
pokazuje mi gmt +3 a nic w ustawieniach nie ruszałam;o

e; okej, przestawiłam sobie, przepraszam za zamieszanie ;>

Luflee
02.11.2013, 16:52
Nie wiem czy tylko u mnie takie coś jest, ale mam w ustawieniach GMT +1 a na dole forum pokazuje mi GMT +2 :|

Diana
02.11.2013, 17:18
Nie wiem czy tylko u mnie takie coś jest, ale mam w ustawieniach GMT +1 a na dole forum pokazuje mi GMT +2 :|

Też u mnie tak jest :|

Mroczny Pan Skromności
02.11.2013, 17:36
u mnie jest wszytko w porządku :|

Nightfall
02.11.2013, 18:01
Takie spostrzeżenie przy ustalaniu prywatności w profilu i pytanie zarazem:
http://i.imgur.com/4aL61wJ.png
czym tak właściwie różnią się na forum "kontakty" i "znajomi"? ;)

Shiver
02.11.2013, 18:08
Znajomi to osoby, które masz w znajomych :P
Możesz też stworzyć listę kontaktów, wtedy możesz rozmawiać z tymi osobami na ShoutBoxie w swoim profilu, nawet jeśli SB masz wyłączony dla wszystkich. Możesz wtedy pisać tylko z tymi osobami z listy kontaktów i nikt nie będzie mógł tych rozmów zobaczyć.
Tak mi się wydaje w każdym razie :|

Nightfall
02.11.2013, 18:21
O, nawet nie wiedziałem, że da się takie coś zrobić xD Dzięki za odpowiedź w każdym razie :)

Diana
02.11.2013, 18:54
Małe pytanie odnośnie ustawień avatarów.
Pamiętaj: maksymalna wielkość obrazka może mieć 100 na 100 pikseli lub 50.0 KB (lub mniejsze).

Czyli teoretycznie jeśli mam avka 100x100 i 142 KB w formacie gif, to powinien działać. Ale nie działa. Muszą być spełnione te oba warunki? Jeśli tak, to "lub" powinno być chyba zmienione na "oraz"? :|
Btw, jeśli dobrze kojarzę kiedyś było do 148 KB... No a nie wiem, czy jakikolwiek gif pójdzie do 50 KB, a chciałabym animowanego avka ;x

Love
02.11.2013, 20:27
Mam problem, a nie wiem gdzie to napisać.

Zmienił mi się język forum z polski na angielski, przez co nie widać polskich znaków i wszystko jest po angielsku. Denerwują mnie najbardziej te znaki.. wie ktos moze co mam zrobic?

Pink Panther
02.11.2013, 20:31
Panel użytkownika -> Edycja Opcji -> na dole będzie język forum: English (US), zmień na: Polski

Tylko pewnie będziesz miała po angielsku, więc:

User CP -> Settings & Options -> Edit Options -> Forum Language

Mam nadzieję, że ogarniesz ;)

Mroczny Pan Skromności
02.11.2013, 20:34
albo prościej, na dole strony, po lewej jest rozwijane menu ;)

Love
02.11.2013, 21:31
Dziękuje!! :)

Pink Panther
05.11.2013, 22:06
A ja bym proponował usunąć wymóg "Co najmniej 10 liter w poście". I tak nikt się tego nie trzyma, bo można dopisać "znakii", przecinki czy coś ;P

Björk
06.11.2013, 05:44
A może jednak powinno zostać, by forum nie zalała fala spamu. Zresztą - niektórym przydaje się możliwość rozbudowania swojej wypowiedzi i nie chodzenia na łatwiznę.

Pink Panther
06.11.2013, 14:02
Wydaje mi się, że posty będą po prostu lepiej wyglądać bez tych przecinków, znaków itd. Chociażby w forumowych grach. Rozumiem, gdyby rzeczywiście trzeba było się tego trzymać, gdyby za krótkie posty były warny, ale tak nie jest :) (Nie dotyczy ewentualnego spamu w działach, gdzie posty są nabijane, ale kto pisze suche "Ok", "Thx" itd. w tych miejscach?) A jeśli ktoś chce rozbudować swoją wypowiedź, to ją rozbuduje bez żadnego "minimalnego progu liter" :P

Mroczny Pan Skromności
06.11.2013, 14:26
PP, pomiędzy dwoma wyrazami wstawiasz więcej spacji i wygląda to tak, jakby nic tam nie było ;)
Nie wiem, czy to aż taki wielki problem, skoro i tak trudno nie przekroczyć 10 znaków :|

motyka
06.11.2013, 14:45
nie zniesiemy limitu, co już uargumentowała Bjork :)

Mroczny Pan Skromności
12.11.2013, 14:45
Mała uwaga, może warto ogłoszenie o Ryzykantach usunąć i zastąpić je informacją o 4Ż ;))

//CH; załatwione :)

Pink Panther
12.11.2013, 20:07
W tych regulaminach podrzędnych typu "Regulamin działu Zdjęcia z gry" itd. jest link do starego, kolorowego regulaminu jako głównego regulaminu forum ;)

@ Libby: poprawiłam, dzięki ;)

Mroczny Pan Skromności
13.11.2013, 14:59
mam małe pytanie co do tego punktu:
Umieszczanie obrazków w sygnaturach jest dozwolone, o ile ich rozmiar nie przekracza 550x100 pikseli. Łączna wysokość obrazków nie może przekroczyć 100 pikseli.

z tego wynika, że jeden obrazek może mieć max. 450 pikseli szerokości ;P To znaczy, że mogę np. mieć dwa obrazki, każdy po 300 pikseli, umieszczone w jednej linii?

motyka
13.11.2013, 15:31
nie wiem, skąd wziąłeś te 450 px ;)

a co do drugiego to rzeczywiście jest niejasność, równie dobrze mógłbym umieścić 25 obrazków po 4 piksele wysokości w jednej linii i spełnić ten wymóg... szykuje się kolejna aktualizacja? ;)

Mroczny Pan Skromności
13.11.2013, 15:35
ach, źle popatrzyłem :D oczywiście miałem na myśli 550 :)

skoro już o tych sygnach, to wydaje mi się, że 550 to trochę za mało :P Spokojnie można by było dać nawet 800 pikseli [łączny rozmiar], nie będzie rozjeżdżać forum bo przecież taki sam limit mamy przy obrazkach ;)

Lubie
13.11.2013, 16:33
Nie jest powiedziane, ze mozna maksymalnie ustawic 10 linijkowa sygnature? czyli biorac to pod uwage, mozna ustawic 10 zdjec.
Jak dla mnie jest to calkowicie zrozumiale. Ale tak jak powiedzial Mroku, mozna by bylo jeszcze powiększyć ten limit szerokosci do 800px.

Caesum
13.11.2013, 16:48
Z tego co rozumiem możesz sobie ustawić i 50 zdjęć, pod warunkiem że ich łączna wielkość nie będzie przekraczać 550x100 pikseli.

Powiększenie szerokości do 800 byłoby ok, bo w sumie już i tak zwykłe zdjęcia mają maksymalną wielkość 800x600, więc nie rozciągałyby forum. Za to moim zdaniem sygnatura powinna się składać ALBO z 10 linijek tekstu, ALBO obrazka, albo jakiejś wariacji nie przekraczającej łącznie X pikseli wysokości. Sygnatury są fajne, ale to treść postu powinna zwracać na siebie uwagę, nie to, co się pod nim znajduje. Wprawdzie na razie tak źle nie jest na fts, ale wspominam o tym z nadzieją uniknięcia tego, co dzieje się na niektórych forach.

Pink Panther
15.11.2013, 14:26
W opisie działu "Twórczość pisana" jest spacja przez znakiem zapytania, a nie powinno jej być. Niby drobnostka, ale bardzo kłuje mnie w oczy :D
"Piszecie opowiadania lub wiersze ? Oto miejsce dla Was." <-- o to chodzi.

@down O, faktycznie. Nie podkreśliło "kuje" to uznałem, że pewnie jest poprawnie xd

Rainbow
15.11.2013, 14:30
poprawiłam

nie powinno być "kłuje mnie w oczy"? xd

Mroczny Pan Skromności
24.11.2013, 14:37
mam małe pytanie ;P
otóż, czy nie dało by się wprowadzić dodać opcji wyjustowania tekstu w postach? Nie jest to jakiś ogromny problem, ale fajnie byłoby mieć taką możliwość ;)

Caesum
25.11.2013, 12:25
Apocalypsa już dodała. Jest to tag [ justify=x ] dostępny pod przyciskiem http://forum.thesims.pl/images/editor/BUTTON.gif, przy czym x to szerokość(w px lub %) na jakiej ma być wyjustowany tekst. Minimalna wartość 500px, maksymalna 1024px. Zrobione tak, ponieważ na wyższych rozdzielczościach nie widać w ogóle efektu. Od razu dodam, że opcja ta nie ma efektu na przeglądarce Internet Explorer(no shit, sherlock).

A tutaj przykładowy tekst autorstwa Aleksandra. Justowanie 800px i całość wycentrowana:

---

Świat zamilkł obecnego dnia, nie wiedzieć czemu. Przerażało mnie to, ale nic nie mogłam poradzić. To już nie mój świat, może to i lepiej.
Wiatr targał gałązkami płaczącej wierzby, otulał ludzi wychodzących z kościoła zimnym uściskiem, rozwiewał włosy małych dziewczynek, trzymających chusteczki przy twarzy. Czarnowłosa zaniosła się płaczem, łapiąc za trzęsącą się rękę człowieka, który miał ponoć nerwy ze stali. Nie dziś, nie tutaj, teraz każdy pozwolił sobie na chwilę słabości.
Wszyscy, całe skupisko ludzi, których było niewiarygodnie dużo podążyli za trumną na cmentarz, czując, że to już ich naprawdę ostatnie pożegnanie. Kruk wydał odgłos, chcąc wziąć udział w nostalgicznej ceremonii. Matka obróciła się, poprawiając na głowie toczek i wydając cichy jęk. Naprawdę, nie sądziłam, że aż tyle ich przyjdzie. Rodzice pewnie też, ale nie dawali po sobie poznać, że tak nisko cenią własną córkę.
Wszyscy trzymali w dłoniach bukiety wyglądające jak prosto z wystawy najdroższej kwiaciarni. Przypominały często te, które otrzymuje się z okazji kolejnych urodzin, różniły się jedynie przewiązaną wstążką z tą okropną, kiczowatą formułką.
Mój udział w ich życiu jednak się nie skończy, mimo że nikt nie będzie tego odczuwał. Postaram się doradzać Anne w kwestii doboru ubrań, chichotać, gdy Charlotte zarumieni się przed przystojnym facetem i najważniejsze – całować rodziców na dobranoc. Starać się być razem, choć nie wiem ile czasu będzie trwać to pożegnanie.
Nie spostrzegłam się, a już moje ciało wędrowało w dół. Razem z ostatnim uderzeniem trumny o podłoże opadł zwykły, niepozorny liść, prosto na jej powierzchnię. Pragnęłam czegoś doznać, fizycznego bólu, namacalnego, ale to już minęło. Pozostały mi jedyne uroki życia martwych – cierpienie psychiczne. Poczułam pustkę w głębi duszy, tak jak puste były zwłoki te pod ziemią. Kiedyś zapomną, że istniała Margaret Moon, dziewczyna o niebieskich oczach, które hipnotyzowały rozmówcę. Margaret, która była dobra z fizyki, Margaret, będąca ucieleśnieniem marzeń o idealnej córce a tym samym mało perfekcyjnej przyjaciółki. Mimo to, Charlotte i Anne nie mogły się z tym pogodzić. Musnęłam ich policzek, wargami zimnymi od śmierci, mówiąc, że je kocham. Spojrzały wtedy na siebie, czując, że moja śmierć zbliży je do siebie bardziej niż cokolwiek innego. I ulga w oczach, jakby wiedziały, że mają jeszcze siebie. Żadna nie odeszła, mimo tragedii jaka spotkała mnie. Chcę by były razem, nie muszą pamiętać. Nikt nie musi pamiętać. Po prostu życzyłam im szczęścia, jak każdemu tutaj.
Wszyscy przeżegnali się, gdy duszpasterz skończył uroczystość. To koniec.
Coś pękło. Coś rozpływało się przed moimi oczami. Coś się kończyło. Słyszałam tylko wycie. Zapłacz, mój drogi. Niech twój szloch będzie moim marszem pogrzebowym. W końcu nie od dziś wiadomo, że nie powinno się tego wstydzić.

Mroczny Pan Skromności
08.12.2013, 18:55
można prosić o aktualizację? :>

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38324

@Kędziorek: Można :P

Pink Panther
12.12.2013, 18:10
Kiedy na forum pojawi się świąteczny klimat? ;P
Logo, padający śnieg itd. :)

Meryam
12.12.2013, 18:28
Eeee, nigdy nie pojawiało się nic takiego (przynajmniej nie za moich czasów), i nikt nie narzekał, że tego brak ;) IMHO świąteczne avatary wystarczą, inaczej forum byłoby byt obciążone, dłużej by się ładowało, itd.

Malin
12.12.2013, 18:36
Prawdę mówiąc, jakiś czas temu chciałam zaproponować coś takiego, nawet zaczęłam coś robić:

http://i.imgur.com/tK8q9Ao.png

ale nie skończyłam, a potem czapeczki stały się tak oklepane na forum, że odpuściłam sobie :P Ale ja osobiście też uważam, że można by jakoś udekorować forum. Nie mówię, że napchać wszystkiego tak, że strona ledwo by się otwierała, ale chociaż jeden świąteczny element nadałby takiego fajnego klimatu ;)

Libby
12.12.2013, 18:56
Może jednak dokończysz to, co zaczęłaś?

Malin
12.12.2013, 19:32
Właściwie to nie ma problemu, na weekendzie mogę dokończyć, tylko musiałabym wiedzieć, w jakiej formie to zrobić. Czapka z tymi dekoracjami na przezroczystości i sami ją nałożycie na plumboba, czy jakoś inaczej? I czy rozdzielczość ekranu ma tu coś do rzeczy? Mam 1440x900.

Searle
12.12.2013, 20:22
Jestem jak najbardziej za! :) Ładnie to wygląda.

Meryam
13.12.2013, 14:03
@malin: plumbob jest oddzielnym obrazkiem, niezależnym od tła, rozdzielczości, etc. ;)

http://thesims.pl/images/changes/sims-logo.png

Caesum
13.12.2013, 14:36
Jeśli chcesz to tu jest reszta logo:
http://i47.************/xga39z.png

Jeśli zrobisz zmiany nie zmieniając wysokości i szerokości obrazków to wszystko powinno do siebie pasować.

Mroczny Pan Skromności
13.12.2013, 15:30
Caesum, kto jak kto ale autorka logo powinna je mieć :P

Caesum
13.12.2013, 15:37
Eee to Malin zrobiła logo? :D Ok

Mroczny Pan Skromności
13.12.2013, 15:41
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1606198&postcount=23

tak to hest jak się znika z forum na tyle czasu :D

Malin
13.12.2013, 21:54
Zrobiłam coś takiego (to oczywiście tylko screen z mojego pulpitu, przerobiony plumbob jest na przezroczystości, bez tego loga w tle):

http://i.imgur.com/YE43zlW.png

Jakieś sugestie? Może coś poprawić, zmienić? Bez zmiany rozmiarów obrazka ciężko było upchnąć tę czapeczkę z boku, bo mało miejsca, no ale jakoś się jednak udało ; ) Dajcie znać, jak wam się to widzi.

Libby
13.12.2013, 22:07
Poprzednia czapeczka lepiej wyglądała. Ta się ledwie mieści na kryształku, ale generalnie mi się podoba ;).

Lubie
13.12.2013, 22:16
Mi się bardziej ta podoba, wygląda bardziej na dopasowaną, niż poprzedniczka :c

Pink Panther
13.12.2013, 22:21
Mi się bardziej ta podoba, wygląda bardziej na dopasowaną, niż poprzedniczka :c

Idealnie to Lubie ujął. Tamta była tak dziwnie przyklejona, a ta doskonale pasuje :)

Charionette
13.12.2013, 22:24
Również popieram tę nową czapeczkę :D Poprzednia nie mieściła się na kryształku, ta jest idealna. Świetna robota, Malin :)

Liv
13.12.2013, 22:31
To kiedy zobaczymy to cudo na górze forum? :)

Libby
13.12.2013, 23:00
Cudo zobaczymy, jak Malin podeśle mi link do tego obrazka ;).

Malin
13.12.2013, 23:21
Jeśli nie macie zastrzeżeń, to w takim razie podrzucam link (ale jakby coś, to jeszcze piszcie, poprawi się czy cuś ;) ) -> http://i1048.photobucket.com/albums/s373/noeemi83/sims-logoed.png

(skopiujcie go najlepiej, bo mogę usunąć przez nieuwagę)

Libby
14.12.2013, 00:28
Gotowe ;)

Searle
14.12.2013, 11:00
No i pięknie! :) Teraz jest tak świątecznie ;)

Meryam
15.12.2013, 14:44
Poddziały w offtopie roją się od starych tematów - może warto by to wszystko uporządkować? :)

Mroczny Pan Skromności
16.12.2013, 18:12
Wiadomość od Rudzielca. Nie mam pojęcia, w jakim dziale to się powinno znaleźć, bo na dobrą sprawę nie ma żadnego adekwatnego :P

Witam, czy może ktoś coś poradzić na mój problem? Kiedy loguję się na forum, nie mogę wejść w żaden temat ze swojego konta, gdyż cały czas przekierowuje mnie na stronę główną. Gdy jestem zalogowana, nie mogę nic zrobić oprócz podziwiania głównej, ale kiedy się wyloguję, forum działa normalnie i mogę wejść do każdego tematu. Czyściłam już kompa, próbowałam się zalogować od znajomej, wszędzie to samo. Nie wiem już co mogłoby pomóc, próbowałam wszystkiego, logowania się z innych przeglądarek itp. kiedy loguje się na swoje konto, widzę tylko stronę główną i nie wejdę do kompletnie żadnego tematu i tak jak pisałam wcześniej – problem znika gdy jestem wylogowana, więc wygląda na to, że coś jest nie tak z moim kontem.
Może ktoś pomóc?

Osobiście uważam za dość... dziwne, że coś takiego się dzieje i to akurat z kontem Rudzi. Nie wiem, jak to możliwe, że wszystkim działa a jej nie i to bez względu na to, skąd się zaloguje :|

Fallen
16.12.2013, 19:44
Coś się dzieje z forum, gdyż nie tylko rudzielec ma problem opisany powyżej - teraz ten problem mają też Gold_Chocolate, Lubie, MPS i Malin. Wie ktoś jak to naprawić? :|

Mroczny Pan Skromności
16.12.2013, 19:54
Fallen, nie pisz tu, to klątwa!
kurde, co tu się dzieje? xD udało mi się wejść. ale boję się że zaraz znów zniknę :/

rudzielec
16.12.2013, 20:10
Zapewne jakaś klątwa! Mi tez udało się wejść po entej próbie i chciałam zamieścić póki jeszcze mnie nie wywaliło, że pokazuje się nam coś takiego:
http://imageshack.com/a/img826/659/3lvt.png
I że kiedy jestem niezalogowana to już również ciężko mi się dostać na forum, chociaż wcześniej był jedynie problem z samym kontem.

Björk
17.12.2013, 09:19
Być może po prostu coś się działo z serwerem. Ale dzisiaj już mi normalnie w miarę chodzi, choć czasami przymula.

Mroczny Pan Skromności
29.12.2013, 10:08
dziś znów ja i Rudzia mamy ten sam problem... co dziwne, forum mi działa kiedy korzystam z telefonu, w komputerze w najlepszym wypadku udaje mi się wejść na stronę główną (po przejściu do jakiegokolwiek tematu albo wyskakuje komunikat "serwer is too busy" albo przekierowuje mnie na główną, oczywiście całość trwa kilka minut), a najczęściej w ogóle nie działa. Nie ma opcji, że to moja albo Rudzielca wina (sam fakt, że mamy identyczny problem jest dziwny), nie jest to też wina przeciążonego serwera bo przecież inni mogą korzystać z forum zupełnie normalnie...

Liv
29.12.2013, 19:42
Od niedawna mam ten sam problem z forum co MPS i Rudzia.
Na FF muli, na Chrome muli, na telefonie (również Chrome) niestety też.