PDA

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia - uwagi

Libby
01.08.2013, 21:11
Tutaj można komentować ogłoszenia, ale jak się zrobi za duży spam, to będę zmuszona zamknąć temat.

kubuss
01.08.2013, 23:42
Niektórzy próbują rzucać argumentami i naprowadzić innych, ale zostają zawaleni Waszymi radosnymi harcami i zniechęcają się.

to ja, to o mnie! łażę po dowódcach, kradnę listy, snuję domysły i zarazem ubieram to w fabułę. ale i tak mnie jakiś niekompetentny żołnierz ustrzelił jak kurę na rosół :( zadzwonię do prondowni odetną wam prond i nie będziecie grali!

rudzielec
02.08.2013, 00:05
Dla mnie to wszystko jest dziwaczne, bo jak ktoś się zgłaszał to niech gra, a nie siedzi i się czai, nawet swojej postaci nie opisał... Po cholerę trzymać takich ludzi, mafia, nie mafia, mieli udzielać się wszyscy grający, a tu co najmniej sześć osób nie pisze nic. Nawet nie wiadomo czy czytają temat T____T

Tak, wiem, że to moje stękanie jest już nudne, ale ja akurat chciałam sobie pograć i mnie zarżnęli, a ci co nie piszą w ogóle, nadal żyją i mogą grać. Szkoda tylko, że tego nie robią...
No masakra! Gdzie tu sprawiedliwość?

Ja się chętnie zamienię, skoro nie umiecie się wysławiać T______T
Przynajmniej bym coś wniosła do gry, a nie tylko siedziała i patrzyła co piszą inni.

Ach i jeszcze jedno. Jak dla mnie to powinno się w pierwszej kolejności zabijać tych, co się w ogóle nie udzielają, bo jaki jest sens trzymania takich ludzi? Nie grasz, to wypad! Ci co trzymają fabułę/znają serial, powinni być trzymani do końca, żeby się coś działo T______T

TAK, WIEM, ŻE TO TYLKO GŁUPIA GRA, ALE JA CHCIAŁAM SOBIE POGRAĆ W PRZECIWIEŃSTWIE DO NIEKTÓRYCH.
I będę wam tym truć tyłki aż do końca, bo jakoś się nie zapowiada, żeby coś się w tej grze zmieniło.

Lubie
02.08.2013, 02:36
Zauważyłem taki mały błąd, niedopatrzenie. Coś w tym stylu.
Czy mafiozi głosowali dwa razy, raz na osobę, która jest mafią, a raz na to, kogo ma zabić mafia? Bo w tej całej liście są wymienieni wszyscy, a ofk. te kreseczki albo znaczą to, że ktoś nie oddał głosu, albo nie wiem.
Jak się myle, to przepraszam, ale ja tak to rozumiem.
Może lepiej nie ujawniać kto na kogo głosował?

Diana
02.08.2013, 08:51
Rudzia ma rację! Najpierw do odstrzału powinny iść osoby, które nic nie pisały. A póki co to zabili tylko piszących, bo zwracają na siebie uwagę czy co? Można pomyśleć, że nieudzielanie się w temacie to najlepsza taktyka, aby przeżyć ._.

Alcioo :33
02.08.2013, 10:38
Popieram rudą w 100%
Dziwne tylko, że jak ona to napisała udzieliła się osoba, która jeszcze się nie udzielała...

Mroczny Pan Skromności
02.08.2013, 10:42
zacznijmy od tego, że osoby, które nie zamierzają się udzielać, w ogóle nie powinny się zgłaszać
jeśli chodzi o kolejność eliminacji, przecież tego się nie ustala odgórnie, tylko uczestnicy się eliminują ;)

Cytryśnia
02.08.2013, 10:46
to może tych co się w ogóle nie udzielają tak po prostu... wywalić

Diana
02.08.2013, 10:53
@up: mialam to samo na myśli. Niech Ci, co nie piszą nic zostaną odjęci z listy i tyle. Żeby tylko potem niektórzy nie mieli focha to Libby mogłaby napisać im na pw, że jeśli nie zaczną grać to odpadają.

Lubie
02.08.2013, 17:02
Czekaj czekaj Libby, to znaczy, ze mafia glosuje, by unicestwic mafie ? SERIO ?

motyka
02.08.2013, 17:09
Lubie, nie do końca zrozumiałeś. mafia czynnie uczestniczy w życiu mieszkańców, oddaje swoje głosy na kogo chce, np. na groźnych graczy

Lubie
02.08.2013, 17:12
Czekaj , od poczatku. Mafia jest ktos z graczy, ktorzy pisza (badz nie) i uczestnicza w grze. Oni glosuja i w pierwszym glosoaniu, i w drugim ? Bo nie rozumiem juz w ogole.

motyka
02.08.2013, 17:17
po kolei: mafia to kilka osób ze wszystkich graczy, poza tym, że codziennie eliminują jednego gracza, są oni normalnymi mieszkańcami: rozmawiają, oskarżają i głosują ze wszystkimi mieszkańcami.
nie bardzo wiem, co to jest pierwsze i drugie głosowanie

Lubie
02.08.2013, 17:20
pierwsze jest glosowanie na mafie, drugie glosowanie mafi na zabicie kogos.

motyka
02.08.2013, 17:31
no to w takim razie mafia bierze udział w obu

Mroczny Pan Skromności
02.08.2013, 17:58
Lubie, a teraz pytanie do Ciebie: jak Ty to prowadzileś na innym forum?

@ Libby: Jeśli inaczej, to nie grał w Mafię. Mafia ma ustalone zasady :P.

Lubie
02.08.2013, 18:38
Mroczny, tam po prostu byla jedna osoba, ktora zabijala, nie parenascie. Nie ujawnialem, kto na kogo glosowal. Bylo jedno glosowanie, w ktorym ludzie glosowali na rzeznika (osoba mordujaca), a rzeznik zabijal. To wszystko, nie bylo dwuch glosowan ani ujawniania glosow.

@Down, no tak, libby mi to wytlumaczyla. :) Juz jestem za tym, bybylo poblicznie.

motyka
02.08.2013, 20:05
no tak, ale mafia to gra typowo do przeprowadzenia na żywo, gdzie wszyscy siedzą w kółku i widzą, kto na kogo głosuje itd. jak nie ma ujawnionych głosów, ciężko cokolwiek ustalić i typować

kubuss
05.08.2013, 12:06
oo widzę że mnie wykluczyliście. pozdro, wykluczając mnie utrudniliście sobie zabawę, ale co ja tam mogłem wiedzieć....
Libby dzięki za bohaterską śmierć! zawsze chciałem taką zginąć :P
powodzenia!

// widzimy się w kolejnej edycji, o ile Libby taką zrobi. aczkolwiek patrząc na biosoczki, parki i fabułę z dupy wziętą, bez żadnej zwięzłości, każdy sobie pisał co chciał, wątpię żeby chciała się z wami znów użerać.

Alcioo :33
06.08.2013, 13:49
Ludzie, tu powinniście pisać, a nie w temacie z grą!
Proponuję usunąć posty i przenieść je tutaj, bo Libby chyba powiedziała, żeby nie pisać tam postów typu "POZA GRĄ"

Mroczny Pan Skromności
06.08.2013, 19:19
Libby, dziękuję Ci za przepiękną śmierć i za zorganizowanie tej gry :D Dzięki też wszystkim graczom, choć powiem szczerze, że końcówka uświadomiła mi jedną ważną rzecz: za bardzo kładliśmy (uczestnicy) nacisk na fabułę, za mało na analizę głosowań i podejrzenia na ich podstawie. Bo jak widać to, że napisałem, iż minąłem się z Rudą na drodze, a ona później umarła, naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to, kto na kogo głosuje i dlaczego.
Nawet nie wiecie jaka to satysfakcja, wyobrażanie sobie Waszych min, kiedy czytanie "Był niewinny" :D

@ Libby: cały czas powtarzałam o tej fabule :P

No i widzisz, zapoznałem się z grą, zorientowałem się, o co chodzi i też już wiem, jak to należy robić w przyszłości :)