PDA

Zobacz pe³n± wersjê : Cztery ¯ywio³y 2013 - Zadanie pierwsze

Charionette
23.11.2013, 11:01
http://i43.************/2uzwne8.png
http://i42.************/2ch71oz.png*

Odnów simowe domy!

Wymagania:

1. Zadanie bêdzie polegaæ na renowacji domów z TS2 i TS3
2.Mo¿na zmieniaæ pokrycie ¶cian i pod³óg wewn±trz domu.
3.Nie mo¿na ingerowaæ w kszta³t bry³y, ruszaæ ¶cian, pó³¶cianek, fundamentów, tarasów. Nie mo¿na tak¿e ingerowaæ w kszta³t dachu, mo¿na zmieniæ jego kolor.
4.Mo¿na dodawaæ p³otki, barierki, bramki, kolumny, kominki, baseny, zmieniæ tynk na zewn±trz domu, zaprojektowaæ ogród, zmieniæ okna/drzwi oraz schody.
5. Warto¶æ parceli nie mo¿e przekroczyæ 65 tys. simoleonów ( w to wliczona jest podstawowa warto¶æ parceli)
3. Nie mo¿na u¿ywaæ nieoficjalnych dodatków. Mo¿na natomiast u¿ywaæ dodatków ze Store oraz recolorów.
6. Ka¿da praca musi zawieraæ potwierdzenie w postaci screenu, ¿e nie przekroczyli¶cie danego wam bud¿etu. Prace bez takiego potwierdzenia zostan± zdyskwalifikowane.
7. W domu musz± znajdowaæ siê wszystkie niezbêdne dla sima przedmioty: toaleta, prysznic, kuchenka, jeden blat, ³ó¿ko, lodówka, w The Sims 2 lustro, zlew lub zmywarka, rega³ na ksi±¿ki, co¶ dla rozrywki (sztaluga, telewizor, szachownica itp.), co¶ do siedzenia (krzes³o, kanapa, fotel itp) – wystarczy z ka¿dego po jednej sztuce.
8. Dom powinien byæ funkcjonalny – ¿eby simy mog³y doj¶æ do drzwi, danego przedmiotu w domu itp.
9. W pracy mog± znajdowaæ siê maksymalnie dwa zdjêcia z ka¿dego pomieszczenia, ewentualnie mo¿na do³±czyæ dwa zdjêcia z zewn±trz (w tym zawiera siê równie¿ ogród).
10. Zdjêcia musz± mieæ maksymaln± wielko¶æ 800x600 (mog± byæ mniejsze, ale nie mog± przekroczyæ 800x600px)

Domy do renowacji:

TS2 – Europejska Kamienica (warto¶æ parceli: 11400$)

http://i41.************/303g6ki.png

Parter:

http://i39.************/2hd71bc.png

Pierwsze piêtro:

http://i42.************/2a5x8vt.png

TS3 – Piernik (warto¶æ parceli: 16643$)

http://i40.************/30iyptj.jpg

Parter:

http://i43.************/117uudz.jpg

Pierwsze Piêtro:

http://i43.************/n20ahw.jpg

Europejska Kamienica (http://www.mediafire.com/download/ax0y70maipy5r8y/Europejska%20Kamienica_1.Sims2Pack)
Piernik (https://www.mediafire.com/?o92xuqiakc269he) – dom mo¿na te¿ znale¼æ w skrzyni domów.
Prosi³abym, aby gotowe prace przysy³ane na mojego PM wygl±da³y tak:
Zdjêcie z TS2 potwierdzaj±ce, ¿e nie przekroczyli¶cie bud¿etu
Zdjêcie z TS3 potwierdzaj±ce, ¿e nie przekroczyli¶cie bud¿etu
(to tylko dla mojej wiadomo¶ci, nie zamieszczê tego w temacie z prezentacjami)
Dom z TS2:
[zdjêcia]
Dom z TS3:
[zdjêcia]

*obrazek z simpress.pl

Gotowe prace opiekunowie grup (lub ich zastêpstwo) wysy³aj± na mojego PM (http://forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=23841). To musi byæ ostateczna wersja, nie bêdê uwzglêdniaæ ¿adnych pó¼niejszych podmianek. Ostateczny termin oddania pracy mija 7.12.2013r. o godz. 19. Nie bêdzie przed³u¿ania terminu choæby nie wiem co.

Meryam
23.11.2013, 11:06
Czy mo¿na zmieniaæ drzwi/okna? Nie przesuwaæ, usuwaæ, ale zmieniaæ?

Charionette
23.11.2013, 11:08
Mo¿na : )

Liv
23.11.2013, 11:09
7. W domu musz± znajdowaæ siê wszystkie niezbêdne dla sima przedmioty: (...) prysznic
Mo¿e byæ combo prysznic+wanna?
3. Nie mo¿na u¿ywaæ nieoficjalnych dodatków.
A recolory rzeczy z gry (TS2) s± dozwolone?

Meryam
23.11.2013, 11:15
Czy mo¿na ewentualnie usun±æ p³otek? P³otek nie pó³¶cianka, a pisze, ¿e mo¿na dodawaæ p³otki...

Charionette
23.11.2013, 11:16
1. Mo¿e :) najwa¿niejsze, ¿eby by³o w czym siê wyk±paæ :D
2. Recolory s± dozwolone.

@up: skoro mo¿na dodawaæ to mo¿na te¿ usun±æ ;)

Lubie
23.11.2013, 11:19
Zadanie jest strasznie zrypane (jak dla mnie), ale wymagaj±ce. Szkoda, ¿e bez CC. -_- tyle odemnie. :c

A mo¿na chocia¿ u¿yæ niewidocznych CC? PROOOOSZÊÊÊ. :c

Charionette
23.11.2013, 11:21
Lubie chodzi ci o OMSP? W ostateczno¶ci mo¿na go u¿yæ.

Lubie
23.11.2013, 11:25
BO¯E RATUJESZ ¯YCIE <3

a wielko¶æ parceli jest dowolna, czy jakie¶ ograniczenia ?

Liv
23.11.2013, 11:25
Jeszcze jedno pytanie odno¶nie recolorów - je¶li oka¿e siê, ¿e znajdê/bêdê mia³a recolor np. EAxisowego pokrycia ¶ciany albo pod³ogi, mogê go u¿yæ?
I tak, chodzi mi tylko o zmianê koloru, nie samej tekstury.

To by by³o równoznaczne dla mnie z trójkowym CASTem, a ten przecie¿ zabroniony nie jest ;)

Awww, OMSP :love: Dziêki, Nysiu :blowkiss:

@down: ej no, bez przesady! :P Wtedy to nie bêdzie ¿adne wyzwanie! :P
Jak pisa³am we wrze¶niowym numerze gazetki, defaulty NIEKONIECZNIE musz± zamieniaæ tylko teksturê...

Meryam
23.11.2013, 11:36
Czy mo¿na u¿ywaæ default replacements?

Libby
23.11.2013, 11:40
Praca konkursowa ma zawieraæ oba domy? I z TS2, i z TS3?

Shiver
23.11.2013, 11:41
Skoro mo¿na daæ inne okna, nie zmieniaj±c ich po³o¿enia, to rozumiem, ¿e tak samo mo¿e byæ ze schodami? Taki sam rozmiar i miejsce, ale inny typ/kolor.
I czy mo¿na zmieniaæ pokrycia ¶cian na zewn±trz? Bo jest napisane tylko o wnêtrzu.

Lubie
23.11.2013, 11:42
Mo¿na chocia¿ dach zmieniæ. :ccc

@down, zawar³em s³owo "chocia¿", czyli tak jak by sk³adam pro¶bê o pozwolenie, czy co¶ tam.

Liv
23.11.2013, 11:43
@up:
4.Mo¿na dodawaæ p³otki, barierki, bramki, kolumny, kominki, baseny, zmieniæ tynk na zewn±trz domu, zaprojektowaæ ogród.

Nie mo¿na tak¿e ingerowaæ w kszta³t dachu, mo¿na zmieniæ jego kolor.
Odpowiedzi w regulaminie :)

Everlasting
23.11.2013, 11:44
Do³±czam siê do pytania Liv dotycz±cego rekolorów ¶cian, pod³óg i pokryæ terenu ;))

Charionette
23.11.2013, 11:50
Lubie - TS2 jest ju¿ na praceli, TS3 to 30x30
Liv - recolory s± dozwolone, byle by tylko nie zmieniaæ tekstury ;)
Meryam - defaulty odpadaj±.
Libby - tak.
Qwerty - mo¿na zmieniaæ kolor schodów, na resztê odpowiedzia³a Ci Liv.
Lubie - mo¿esz zmieniæ kolor dachu, tylko i wy³±cznie.
Everlasting. - mo¿na u¿ywaæ recolorów wszystkiego.

Diana
23.11.2013, 11:51
Ja siê chcia³am zapytaæ o dwie rzeczy. :D
1. Oprócz screena z cen± domu maj± byæ rzuty z obu piêter, ca³e zdjêcie z przodu domu i co¶ jeszcze?
2. Mo¿na u¿ywaæ kodów na stawianie obiektów nie trzymaj±c siê siatki itp.?

Charionette
23.11.2013, 11:53
1. Nie.
2. Mo¿na, ale dom powinien pozostaæ funkcjonalny.

Liv
23.11.2013, 12:12
Pe³na zapa³u do pracy w³±czy³am domek, a tu...
http://s20.postimg.org/khq18rlj1/srsly.jpg
:facepalm2: :cry: :wall: :guns:

B£AGAM, mo¿emy wywaliæ które¶ z tych drzwi? :(
No i ja ju¿ widzê, ¿e tam ³azienki nie zrobiê, wiêc pytanie dla upewnienia - te ma³e okienka mogê zmieniæ na dowolne, byle kratki bêd± siê zgadzaæ? Ewent. je¶li ko³o siebie s± dwa pojedyncze okna, mo¿na je zast±piæ jednym podwójnym albo jednym bêd±cym na ¶rodku tych dwóch ¶cian?

No i czy na parterze mogê zamieniæ te ³uki (http://s20.postimg.org/ut2e1fd8d/wookie.jpg) na drzwi? Bo jak nie, to mój zmys³ przestrzenny i estetyczny eksploduje :axe:

@down: nie mam zamiaru ponosiæ odpowiedzialno¶ci za g³upotê twórców gry :)

Mroczny Pan Skromno¶ci
23.11.2013, 12:16
" ej no, bez przesady! :P Wtedy to nie bêdzie ¿adne wyzwanie! :P"

wybacz Livciu :D

Cytry¶nia
23.11.2013, 12:20
mo¿na zmieniaæ kolory pod³óg/¶cian drzwi? nie zmieniaæ miejsca, a po prostu tak jak z oknami

Shiver
23.11.2013, 12:20
Czy je¶li mo¿na u¿ywaæ recolorów do dwójki, to czy dozwolone s± netowe tekstury do trójki?
Defauty s± zabronione, ale czy licz± siê do tego recolory krawêdzi pod³ogi i ¶ciany? To chyba nie ma wielkiego znaczenia, a gdybm chcia³ to wywaliæ to musia³bym ca³y Downloads przekopaæ...
E. Ju¿ nie przesadzajmy, te ³uki nie s± takie z³e :P

Everlasting
23.11.2013, 16:40
Mo¿na dawaæ takie ledwo widoczne cc, czyli l¶ni±c± pod³ogê od Murano? (TS2)

Charionette
23.11.2013, 17:34
Liv - drzwi i ³uki zostaj±, w ramach utrudnienia Wam ¿ycia :wredny: A okna mo¿esz wymieniæ na identyczne ma³e, du¿e nie wchodz± w grê.
Cytrynowa Wi¶nia - mo¿na, o to pyta³a ju¿ Meryam
Qwerty - tak, mo¿na u¿yæ netowych tekstur. Recolory krawêdzi pod³óg i ¶cian: mog± byæ.
Everlasting. - mo¿na.

Lubie
23.11.2013, 17:57
Czy w tych schodach, które s± w domu mo¿na W OGÓLE zmieniæ styl?
Bo jak na nie klikam, to wyskakuje, ¿e nie.
A te na zewn±trz s± straszne.. ;__;
mo¿na je zmieniæ na inne ?

Liv
23.11.2013, 20:10
Liv - drzwi i ³uki zostaj±, w ramach utrudnienia Wam ¿ycia
To nie jest utrudnianie ¿ycia. Nazwa³abym to... zezwoleniem na g³upotê :)
No to siê nie wyka¿ê za bardzo - rozk³ad pomieszczeñ jest na wstêpie skopany i nie ma co siê wysilaæ, bo efekt i tak bêdzie bardzo mierny.
Czy w tych schodach, które s± w domu mo¿na W OGÓLE zmieniæ styl?
Co do TS2 - nie da siê zamieniæ schodów - próbowa³am.
Poza tym w±tpiê, czy one w ogóle s± funkcjonalne, ale sprawdzê to.

Pink Panther
23.11.2013, 20:35
Czy mo¿na zamieniæ ³uk na drzwi, a je¶li tak, to koniecznie na 2 kratki? :)

Lorette
23.11.2013, 21:18
drzwi i ³uki zostaj±, w ramach utrudnienia Wam ¿ycia :wredny:

tak wiêc odpowied¼ brzmi: nie.

Shiver
24.11.2013, 09:36
Czy mo¿na u¿ywaæ tego moda?
http://modthesims.info/d/478307

Fallen
24.11.2013, 10:34
Jest problem ze schodami (TS2). Nie da siê zmieniæ ich koloru, a z tego, co wyczyta³am, typu ju¿ zmieniaæ nie mo¿na (a nawet je¶li, to siê nie da, bo trzeba by by³o usun±æ ¶ciankê w ³azience). Tylko ¿e taki kolor nie do wszystkiego pasuje... KLIK (http://imageshack.com/a/img69/7909/itnt.png) KLIK (http://imageshack.com/a/img35/1056/qd3e.png). Nie mo¿na czego¶ z tym zrobiæ? Utrudnia to zadanie, bo trzeba zrezygnowaæ z wiêkszo¶ci pokryæ ¶cian, gdy¿ zwyczajnie do tych schodów nie pasuj±. :|

Liv
24.11.2013, 10:48
@up: ja tam póki co mam minimalistyczn± bia³± farbê ;)

Bonus: sim schodz±cy z tych schodów :P
http://s20.postimg.org/jpwk11w3h/schody.jpg

Bez kodów ofc.

Poza tym:
Liv - drzwi i ³uki zostaj±, w ramach utrudnienia Wam ¿ycia :wredny:
Wstaw w miejsce pogrubionego "schody" :)

motyka
24.11.2013, 12:48
w tej europejskiej kamienicy w tym pierdzielniku z przodu maj± byæ po 3 okna czy tylko po jednym? bo na zdjêciu widzê trzy, u mnie tylko jedno, ponadto na zdjêciach rzutów te¿ tylko jedno...

Charionette
24.11.2013, 13:40
To nie jest utrudnianie ¿ycia. Nazwa³abym to... zezwoleniem na g³upotê :)
Nazywaj to jak chcesz, mo¿e to byæ zezwolenie na g³upotê, proszê bardzo :) Drzwi w ³azience i ³uki zostaj±, jedyne na co mogê siê zgodziæ to zmiana schodów.

Co do TS2 - nie da siê zamieniæ schodów - próbowa³am.
Poza tym w±tpiê, czy one w ogóle s± funkcjonalne, ale sprawdzê to.
Da siê zmieniæ schody w TS2 :)
http://i39.************/2v9yqok.png
Wystarczy usun±æ poprzednie narzêdziem m³otka, wpisaæ kod move_objects on i wstawiæ nowe. Jak widaæ, pozostaj± funkcjonalne.

Skoro mo¿na daæ inne okna, nie zmieniaj±c ich po³o¿enia, to rozumiem, ¿e tak samo mo¿e byæ ze schodami? Taki sam rozmiar i miejsce, ale inny typ/kolor.
Odpowiedzia³am, ¿e mo¿na zmieniæ kolor w domy¶le mia³am te¿ typ.

Tak wiêc, ¿eby zakoñczyæ kwestiê schodów: mo¿e wymieniæ je na inny typ, byle tylko w tym samym miejscu.

Qwerty - mo¿esz u¿yæ tego moda :)
Motyka - to dziwne, bo w momencie robienia pierwszego zdjêcia mia³am trzy okna, a teraz w magiczny sposób tylko jedno. Tak wiêc wersja z jednym oknem jest okej.

motyka
24.11.2013, 13:46
ale mog± byæ te¿ trzy okna? :D

//CH: mog± :D

Pink Panther
24.11.2013, 13:52
Cherrie, jak z tym ³ukiem? Odpowiesz?

@down Dziêki.

Charionette
24.11.2013, 13:55
Pink Panther - odpowiem tak:
Mo¿na wymieniaæ:
okna na inne okna o tej samej wielko¶ci
drzwi na inne drzwi o tej samej wielko¶ci
³uki na inne ³uki o tej samej wielko¶ci
schody na inne schody byle by by³y w tym samym miejscu.

Czyli nie ma mo¿liwo¶ci wymiany ³uków na drzwi i odwrotnie :)

Liv
24.11.2013, 14:55
Wystarczy usun±æ poprzednie narzêdziem m³otka, wpisaæ kod move_objects on i wstawiæ nowe. Jak widaæ, pozostaj± funkcjonalne.
Nysiu, ja doskonale wiem, jak siê usuwa schody ;)
Tylko zauwa¿, ¿e te oryginalne s± modularne i chcia³abym na takie móc zamieniæ, czego ju¿ zrobiæ NIE mogê. I to nie jest do koñca w porz±dku.

A propos okien - w TS2 jest ma³o tych np. w kszta³cie tych z kuchni, które np. pasowa³yby do nowoczesnego wystorju. Rozumiem jednak, ¿e mimo wszystko nie mogê w miejscu takiego okna wstawiæ ma³ego okienka? Bo tam dobra, w miejscu du¿ych okien niech ju¿ sobie bêd± same du¿e i w ³azience ma³e, ale reszta?

Mo¿e wystarczy ju¿ tych utrudnieñ?

@down: ja te¿, dlatego pytam ;)

EDIT: Mogê sobie za pomoc± kodu powiesiæ np. obrazek na drzwiach pod warunkiem, ¿e nadal bêdzie siê da³o przez nie przej¶æ?

Shiver
24.11.2013, 14:57
@up - je¶li chodzi o rozmiar okien, to chyba chodzi³o o ich szeroko¶æ w kratkach. Czyli na miejscu tego wielkiego okna z wykuszu mo¿esz daæ malutkie ³azienkowe je¶li tylko ma szeroko¶æ jednej kratki.
Bo jak nie to ca³y projekt mam teraz spaprany.

E.
Lubie - TS2 jest ju¿ na praceli, TS3 to 30x30
Ja mam w trójce parcelê 20x30 (w koszu parceli). Rozumiem, ¿e mam postawiæ dom na wiêkszej, tak?

Charionette
24.11.2013, 16:51
A okna mo¿esz wymieniæ na identyczne ma³e, du¿e nie wchodz± w grê.

I to jest w³a¶ciwie odpowied¼ w kwestii okien.

Ale zauwa¿y³am, ¿e czê¶æ dru¿yn ma ju¿ praktycznie gotowe projekty i nie mam serca kazaæ Wam robiæ tego od nowa. Tak wiêc: dopuszczam mo¿liwo¶æ wymiany ma³ego okna na du¿e.

A no w³a¶nie...jak by¶cie skoñczyli wcze¶niej to wy¶lijcie mi prace wcze¶niej, nie trzeba czekaæ a¿ do 7 grudnia :) oczywi¶cie nikogo nie popêdzam, to tylko sugestia.

Qwerty - tak, na takiej parceli jest spakowany ten dom i niech na takiej pozostanie ;)

E: Liv - mo¿esz.

Pink Panther
24.11.2013, 17:29
Umie¶ci³em tego Piernika w TS3 na duuu¿o wiêkszej parceli, muszê go przenosiæ, czy mogê ewentualnie otoczyæ p³otem, ¿eby by³o to 20x30 kratek i za nim nic ju¿ nie budowaæ itd?

Lubie
24.11.2013, 17:31
ale Nysia powiedzia³a, ¿e ma byæ 30x30, to ja zrobi³em na 30x30, a przenosiæ nie dam rady na mniejsz± , bo ju¿ wszystko praktycznie zape³ni³em. : |

Meryam
24.11.2013, 18:11
Wydaje mi siê to oczywiste, ale wolê zapytaæ: lekka obróbka graficzna typu podkrêcenie kolorów, zwiêkszenie kontrastu etc. dozwolona? :D

Charionette
24.11.2013, 18:53
Pink Panther - jesli to nie jest mega problem, tzn. Masz tylko dom, a nie ogrod to przenies na 30x30, w ostatecznosci mozesz otoczyc dzia³kê p³otem, ale wymiary zgodne z 30x30, trzymajmy sie tej wielko¶ci.
Meryam - tak, lekka obróbka graficzna dozwolona ;)

Liv
24.11.2013, 21:23
Dobra, miejmy nadziejê, ¿e ostatnie moje pytanie - dodatki z preordeórw, znalezione w plikach gry i odblokowane oraz ze store do TS2 s± dozwolone?

Charionette
24.11.2013, 21:27
Tak, dodatki z preorderów oraz Store s± dozwolone.

Shiver
25.11.2013, 16:06
Czy mogê prosiæ o zwiêkszenie limitu zdjêæ na salon (tylko na to pomieszczenie) w TS2 do, powiedzmy 4? Ten pokój jest strasznie ma³y, w dodatku podzielony na dwie czê¶ci, trudno uj±æ wszystko tylko na dwóch fotkach.

E. I czy w TS3 mo¿na na miejsce tego potrójnego okna daæ trzy ma³e w jednym rzêdzie? W trójce s± mo¿e ze trzy okna szerokie na trzy kratki :/

Liv
25.11.2013, 16:26
Do³±czam siê do pro¶by Qwerty'ego i zarazem proszê te¿ o pozwolenie przynajmniej na 3 zdjêcia pomieszczenia na piêtrze ;)

Jeszcze jedno pytanie - jakakolwiek po¶ciel z neta/default replacement traktowana/y jest jako recolor maksisowej, czy jako CC?

Pink Panther
25.11.2013, 16:30
W takim razie ja proszê o to, ¿eby w Pierniku z TS3 mog³o byæ tylko 1 zdjêcie pomieszczenia, a nie wymagane 2. Bo np. w takiej ³azience nie da siê zrobiæ wiêcej :|

@down Okej, dziêki i sorry za chaos :D

Lubie
25.11.2013, 16:59
PINKI, maksimum jest 2, wiêc mo¿esz zrobiæ 1, ale nie 3. :c

Charionette
25.11.2013, 18:19
Mog± byæ 4 zdjêcia na salon i 3 na zdjêcia pokoju na piêtrze.

Po¶ciel z neta albo jako default jest zabroniona.

Malfurion
25.11.2013, 19:04
Mozna zamienic okno, ktore jest na jedna sciane, ale zajmuje jej polowe (jest wysrodkowane) na takie, ktore zajmuje jedna, cala sciane?

A i jeszcze chcialem zapytac, czy mozna okna dodawac, tam gdzie ich nie ma?

Charionette
25.11.2013, 19:38
Nie, okno podmieniasz w tym samym miejscu, tzn. Ze skoro jest wysrodkowane to nowe tez musi byc na srodku, moze byæ wiêksze lub mniejsze, ale musi zajmowac tyle samo miejsca, czyli np. Stare okno bylo duze i zajmowalo jedna kratke to nowe moze byc male, ale tez zajmuje jedna kratke ;)
Tak wiec nie mozna dostawic nowych okien

Liv
27.11.2013, 06:32
10. Zdjêcia musz± mieæ wielko¶æ 800x600
Czyli jedyne dopuszczalne kadrowanie zdjêæ to 3:4? Rozumiem, ¿e inne np. moje standardowe 6:9, nie s± dopuszczalne? (po zmniejszeniu wychodzi rozmiar 800x533, a to nie to samo co 800x600, czyli wg regulaminu zadania jest ¼le).
A je¶li tak, czym to jest uzasadnione?

Charionette
28.11.2013, 13:41
A tu akurat zjad³am pewne s³owo. Mia³o byæ, ¿e musz± mieæ maksymaln± wielko¶æ 800x600 px.
Ju¿ poprawiam.

Shiver
02.12.2013, 18:10
Czy mo¿na po³o¿yæ pod³ogê pod dachem (TS3), ¿eby w pokojach na piêtrze zrobi³ siê sufit? Bo w pierwotnej wersji go nie ma...
E. I czy trzeba koniecznie dodawaæ zdjêcia tego korytarzyka na piêtrze?

Liv
02.12.2013, 18:30
Kwestia formalna - mo¿na dodaæ sufit w TS2?

Charionette
03.12.2013, 19:15
Sufity w obu czê¶ciach gry s± dopuszczalne :)
W prezentacji musz± byæ zdjêcia wszystkich pomieszczeñ, czyli korytarzyk te¿.

Malfurion
06.12.2013, 19:03
Charrionette, jest szansa by zwiekszyc liczbe zdjec z zewnatrz do 3-4? Bo mysle, ze powinnismy miec szanse uchwycic osobno zarowno wyglad domu z zewnatrz jak i ogrod. 2 zdjecia to zdecydowanie za malo :) I co z zrzutami?

Charionette
06.12.2013, 19:18
No dobra, z okazji miko³ajek zwiêkszam Wam limit zdjêæ na zewn±trz do 4 :)
Zrzuty s± zalecane, ale nie wymagane. Czyli ¶wietnie jak bêd±.

Malfurion
06.12.2013, 19:19
Ale zrzuty sa traktowane jako oddzielna sekcja, tak?

Lubie
06.12.2013, 19:21
Nysia, zrzuty raczej powinny byæ wymagane, ¿eby siê upewniæ, ¿e nie by³y ruszane ¶ciany, czy co¶.

Charionette
06.12.2013, 20:10
Don, tak :)
Lubie - mo¿e i tak, ale ze zdjêæ pomieszczeñ te¿ mo¿na siê rozeznaæ. Zreszt± z tego co sprawdzi³am, wszyscy i tak zrzuty do³±czaj±.

La Tortura
07.12.2013, 10:22
Heej, mog³abym prosiæ o prze³o¿enie godziny, chocia¿ do 15? prawie wszyscy z naszej dru¿yny mieli popsute simsy i jeste¶my trochê w tyle, teraz co prawda odpali³y, ale dwie h to trochê ma³o.

EDIT: Mrooku, my¶la³am, ¿e do 14. Dziêki :)

Mroczny Pan Skromno¶ci
07.12.2013, 10:28
przecie¿ teraz jest do 15 :D

Volturia
07.12.2013, 13:26
"Ostateczny termin oddania pracy mija 7.12.2013r. o godz. 19. "

jaka 15 przepraszam bardzo? Zreszta hm, wydaje mi sie ze jezeli nie ma przed³u¿ania terminu ' choæby nie wiem co', to i skracania nie powinno byc :P

Mroczny Pan Skromno¶ci
07.12.2013, 13:29
to jak ju¿ tak walimy cytatami, to proszê

W porozumieniu z wszystkimi grupami termin ostatecznego oddawania gotowych prac zostal przesuniêty na sobotê, 7 grudnia na godz. 15.

nie wiem jak tam u was by³o, ale nas Nysia pyta³a w dziale i ka¿dy móg³ zaprotestowaæ, kiedy by³ na to czas ;)

Fallen
07.12.2013, 13:48
B³aaaagam o dodatkowe 30 minut, muszê zrobiæ zdjêcia i nie wyrobiê siê w dziesiêæ minut :<

Charionette
07.12.2013, 13:52
Napisa³am w ka¿dym dziale i chcia³am poznaæ Wasze zdanie. Milczenie w takim przypadku oznacza zgodê.

Kurde...15 min mogê daæ, nie wiêcej.

CZYLI 15.15 po tej godzinie wstawiam to, co mam.

Fallen
07.12.2013, 14:12
Zdjêcia ju¿ siê wgrywaj± na serwer, ale jakbym siê spó¼ni³a jakie¶ 2-3 minutki to praca bêdzie zaliczona? :<