PDA

Zobacz pe³n± wersjê : Cztery ¯ywio³y 2013 - Zadanie Drugie - G³osowanie i og³oszenie wyniku

Charionette
21.12.2013, 20:26
G³osowanie odbywa siê poprzez PM. Wysy³acie na mojego PM (http://forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=23841) numer pracy, który wybieracie.
Przyk³adowy PM:
Wybieram pracê nr 1

G³osujecie do 27.12.2013r. do godz. 18. Po tym czasie ujawniê wyniki g³osowania oraz tre¶æ zadania trzeciego. Tymczasem teraz ¿yczê wszystkim uczestnikom Czterech ¯ywio³ów oraz g³osuj±cym Weso³ych ¦wi±t! :)

Lubie
22.12.2013, 10:46
Nysia, zadanie dopiero 6. stycznia ? Nie mo¿na po prostu daæ tre¶æ zadania 27. i d³u¿szy termin na wykonanie, np. do 16. stycznia ? Wtedy jak by kto¶ nie mia³ nic do roboty pomiêdzy ¶wiêtami i po nowym roku móg³by sobie co¶ porobiæ.

Meryam
22.12.2013, 11:45
O, pomys³ Lubie nie jest g³upi ;) I tak nikt nie ma nic do roboty w przerwie ¶wi±tecznej, wiêc zawsze mo¿na by zaj±æ siê zadaniem :)

Privilege
22.12.2013, 11:46
Popieram :)

Charionette
22.12.2013, 12:38
A ja mówiê nie. Niektórzy wyje¿d¿aj±, nie maj± czasu, itp. Wolê unikn±æ pochopnych oskar¿eñ o to, ¿e kto¶ nic nie robi. Zostaje tak, jak jest.

Liv
22.12.2013, 13:00
Ale z drugiej strony spora czê¶æ forumowiczów 7 stycznia wraca do szko³y i ma wtedy nat³ok zajêæ (sprawdziany, kartkówki, kolokwia itd.) Trzeba wybieraæ mniejsze z³o :P

Everlasting
22.12.2013, 13:35
Ja bym wola³, gdyby drugie zadanie pojawi³o siê wcze¶niej, tak jak powiedzia³a Liv, potem bêdzie za du¿o rzeczy do zrobienia :(

Meryam
22.12.2013, 13:41
Ale Chari, nikt nie mówi, ¿eby skróciæ termin, ale go wyd³u¿yæ. Potem tak czy siak bêdzie czas na zrobienie zadania do tego czasu, gdy ustali³a¶. Po prostu wszyscy bêd± mieli jeszcze wiêcej czasu. Ci, którzy zrobi± wcze¶niej, zrobi± wcze¶niej, ci, którzy zrobi± pó¼niej, to pó¼niej. Termin zakoñczenia siê nie zmienia, jedynie termin rozpoczêcia pracy. Wed³ug mnie to wygrana sytuacja dla wszystkich, bo nawet je¶li jedna osoba w dru¿ynie mo¿e nie mieæ czasu, to helooo³, po to jest dru¿yna.

@down: same here ;_;

Hebe
22.12.2013, 13:42
spora czê¶æ forumowiczów 7 stycznia wraca do szko³y
Ba, ja wracam drugiego.

Jestem za wcze¶niejszym opublikowaniem zadania i wyd³u¿eniem terminu. A osoby, które wyje¿d¿aj± na ¶wiêta zawsze mog± to zrobiæ po nich.

Cytry¶nia
22.12.2013, 13:49
Na ¶wiêta zawsze jest k³opot :|
Tak czy inaczej pomys³ Krewetki Lubiego wydaje mi siê z³otym ¶rodkiem, taki prezent ¶wi±teczny w postaci d³u¿szego czasu :huh:

Pink Panther
22.12.2013, 15:12
Popieram. Zreszt± chyba nikt siê nie bêdzie plu³, ¿e kto¶ czego¶ nie robi w przerwie ¶wi±tecznej, skoro mo¿e po Nowym Roku :| Zreszt± tak jak by³o wspomniane, na pewno sporo osób bêdzie mieæ wiêcej czasu przed Sylwestrem ni¿ po 7 stycznia.

La Tortura
22.12.2013, 15:30
Ja te¿ jestem za przed³u¿eniem terminu. ¦wiêta spêdzam w domu, wiêc.. Czasu bêdê mieæ na pewno wiêcej ni¿ po Nowym Roku.
+ Od siebie dodam, ze jestem przera¿ona xD Nie spodziewa³am siê, ¿e prace bêd± tak fajne :D

Kenny McCormick
22.12.2013, 15:32
Teraz mia³bym czas zrobiæ prace, po szóstym nie. Koniec semestru, trzeba poprawiaæ oceny i w ogóle :| Najlepiej by³oby daæ d³ugi czas na wykonanie zadanka i najwy¿ej co¶ trudnego do zrobienia (dom od zera, film)

Charionette
22.12.2013, 16:23
No dobra, niech Wam bedzie ;)

ajditia
22.12.2013, 19:30
Dziêkujemy <3
Bêdê mia³a co robiæ w ¶wiêta :p

Searle
23.12.2013, 12:00
Zag³osowa³am. Gratulujê pomys³ów! :)

Volturia
25.12.2013, 12:43
Wiêkszo¶æ czasu a nie jego mniejszosc nikomu nie zaszkodzi, wrecz przeciwnie. ja np zaczynam sesje 14stego juz tak fest, tadam. :P

ajditia
25.12.2013, 16:24
Hmm... W zadaniu pierwszym by³ tu taki spam, a teraz... :c Nie ma co czytaæ :D

Pink Panther
25.12.2013, 17:01
Bo wszyscy wiedz±, ¿e wygra Woda, Powietrze lub Ogieñ ;)

¯artowa³em. Ziemia <3

Malfurion
25.12.2013, 17:02
Zwyciezca jest ewidentny, wiec wszyscy skulili ogony :P :D

ajditia
25.12.2013, 17:18
Chcia³obysie :D
Nasze i tak jest najlepsiejsiejsze <3

Meryam
25.12.2013, 18:28
Zwyciezca jest ewidentny

No ba :D

znakiznaki

Malfurion
25.12.2013, 18:36
Chcia³obysie :D

No ba :D

no to jak w koncu u was jest wudo? :wredny:
nie przejmujcie sie, w kolejnym zadaniu MOZE sobie lepiej poradzicie :glaszcze: :D

Malin
25.12.2013, 18:45
Ahahahahahahaha! xDD Co racja, to racja xD

alpherainn
25.12.2013, 18:55
no to jak w koncu u was jest wudo? :wredny:
nie przejmujcie sie, w kolejnym zadaniu MOZE sobie lepiej poradzicie :glaszcze: :D

wydaje mi sie, ze to wy powinniscie sie martwic :<
bo WODA nie ma o co ;p

Björk
25.12.2013, 19:01

No w³a¶nie. Znowu ewidentnie wygra Dru¿yna Wody ;P

redmoon
25.12.2013, 20:21
Ale nie zapominjamy, ¿e "[POWIETRZE JEST NAJLEPSZE" siê rymuje :)

La Tortura
25.12.2013, 20:25
@up Marsza³ek to wa³ek te¿ siê rymuje i to nie znaczy, ze to prawda xD

W ka¿dym razie jedna praca wed³ug mnie jest najlepsza i wydaje mi siê, ¿e to chyba ta od ognia. :)

redmoon
25.12.2013, 20:31
Czy to £ogieñ ubra³ Dziadka Mroza w trampki (praca nr 4) ? I uwa¿aj z tym marsza³kiem bo Ewa Kopacz siê obrazi !

Lubie
25.12.2013, 20:49
Czy to £ogieñ ubra³ Dziadka Mroza w trampki (praca nr 4) ?

AHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA bo¿e pad³em. <3

Pink Panther
25.12.2013, 20:58
Ej ale w sumie to trochê mi przykro, bo tak siê napalacie na zwyciêstwo i g³upio bêdzie nam, Ziemi, zgarn±æ 1. miejsce :C

A skoro rymujemy:

Powietrze nie mo¿e czuæ siê bezpieczne,
Ogieñ powinien ukryæ siê w cieñ.
Woda pewnie zesztywnieje jak k³oda,
Bo dru¿yna "Ziemia" to prawdziwa chemia!
W³a¶nie my wygramy to zadanie,
Bo Simami w³adanie
To nasza ¶wietna umiejêtno¶æ
Lepsza nawet ni¿ wielodzietno¶æ.

W³asnego autorstwa, pozdro :*
Nie mia³em weny ._.

La Tortura
25.12.2013, 20:59
woda zesztywnieje jak k³oda? bez obrazy pinki, ale je¶li praca ziemi ma tyle sensu co te rymy... xD

Pink Panther
25.12.2013, 21:01
Ciiicho xD
To jest poezja, metafory everywhere.

La Tortura
25.12.2013, 21:03
ahh, rozumiem - dru¿yna ziemi wygra, gdy woda zesztywnieje jak k³oda. co oczywi¶cie jest niemo¿liwe, id±c t± drog± dru¿yna ziemi na pewno nie wygra! :D no tak Pinki, metafory i interpretacja : DD

Pink Panther
25.12.2013, 21:04
Nie uwa¿a³o siê na polskim, tu jest najwa¿niejsze "co autor mia³ na my¶li" :D A autor tego na my¶li nie mia³ ;P
Swoj± drog±, lód to te¿ woda, a jest sztywny jak k³oda :|

Meryam
25.12.2013, 21:28
Pytanie "co autor mia³ na my¶li" jest szczytem debilizmu. Bo, cytujê tu moj± dawn± pani± od polskiego: "autor pisz±c o oknie móg³ mieæ na my¶li otwarto¶æ, okno na ¶wiat, b±d¼ chêæ wydostania siê na wolno¶æ... albo po prostu okno." :) Wiêc mi wisi, co autor mia³ na my¶li, zdanie "Woda pewnie zesztywnieje jak k³oda" nie ma sensu, gdy¿ woda mo¿e co najwy¿ej przej¶æ w stan sta³y, a nie zesztywnieæ. Zesztywnieæ to wam mog± miê¶nie twarzy, gdy wam szczêka opadnie po tym, jak wygramy kolejne zadanie :)

Przynajmniej dru¿yna Wody jest na tyle inteligentna, by siê nie kompromitowaæ prymitywnymi rymami :)

@down: ahhh, znów siê kompromitujecie rymami
KTÓRE SIÊ W OGÓLE NIE RYMUJ¡ OK xD
mo¿e - poka¿e? potrafimy - filmy? mili - lubimy? Przecie¿ to nawet nie jest rym niedok³adny xD

Malfurion
25.12.2013, 21:28
Ziemia jest poprostu najlepsza
Niepodwazy tego nikt z powietrza
Woda i ogien tez sie schowac moze
Gdy ziemia epickie swe prace pokaze
My napisac ksiazke potrafimy
Niestraszne sa dla nas i filmy
Zdjecia dla nas to pestka mala
Jak trzeba to zatanczymy i kankana
Wiec sami widzicie moi mili
Tu nie chodzi o to, ze my was nie lubimy
Poprostu zywiol ziemi jest the best
A wasze miejsce to podloga jest
Klekajcie dla nas i wiwatujcie
Tylko prosze was, nie calujcie
Dla Ziemi wieczna gloria i chwala
A reszta to zwyczajna chala

:D xD

@up kompromitacja, to widnieje w innym temacie :trollface:

Pink Panther
25.12.2013, 21:48
kompromitacja, to widnieje w innym temacie :trollface:

Ooo w³a¶nie :D

Z tymi prymitywnymi rymami to mi siê przykro zrobi³o, stara³em siê! ;_;

Don, od dzi¶ jeste¶ poet± :D

Hebe
25.12.2013, 21:56
Jak czytam wasze posty, to mam ochotê poci±æ siê myd³em w p³ynie.

Pink Panther
25.12.2013, 22:00
Nie tnij siê myd³em w p³ynie, nie warto!
Je¶li to zrobisz, zacznê mówiæ do Ciebie "Marto".
Dru¿yna Ziemi i tak wygra Cztery ¯ywio³y,
A na inne dru¿yny ze¶le osy i pszczo³y.

Lubie
25.12.2013, 22:02
Zesztywnieæ to wam mog± miê¶nie twarzy, gdy wam szczêka opadnie po tym, jak wygramy kolejne zadanie :)

Czyli s±dzisz, ¿e wasza dru¿yna nie wygra w tym zadaniu? ;c
Szkoda.
...
NO MO¯E JEDNAK NIE : * WCALE SIÊ NIE DZIWIÊ PO ZOBACZENIU PRACY NAJZDOLNIEJSZEJ DRU¯YNY EVER (jak by kto¶ nie zrozumia³, chodzi o nas, ogieñ... tak dla przypomnienia dla niekumatych)

EDIT: Pinki, walisz rymami jak starymi skarpetami (hehe, w cale nie ¶mieszne, bo¿e co ja piszê)

Malfurion
25.12.2013, 22:09
Jak czytam wasze posty, to mam ochotê poci±æ siê myd³em w p³ynie.

Mam to samo, kiedy widze prace innych druzyn :rolleyes::D

Morgana
25.12.2013, 22:49
o rany :O :O :O
no coz, to co sie tu dzieje potrafie skomentowac tutaj tylko puknieciem sie w glowe... bez urazy ;)

...zartuje, z uraza, ofc :)

La Tortura
25.12.2013, 23:11
ziemia jest taka fajna... z tego powodu jest na przedostatnim miejscu, heheh :D

a tak serio to ja widzê konkurencje tylko w wodzie, ale ok. :|

Björk
26.12.2013, 06:09
Ja to mam tylko jedno zastrze¿enie i pro¶bê do organizatorki konkursu, o nieprzed³u¿anie terminu kolejnych zadañ. Po co biedne dru¿yny Powietrza, Ziemi i Ognia maj± d³u¿ej odczuwaæ gorycz pora¿ki. ;)

A w ogóle, to gratulacje dla tego, co rozkrêci³ ten spam pytaniem "dlaczego przy tym g³osowaniu jest tak cicho?" Wyzwoli³ we mnie bestiê.

I te¿ mam rymowankê:
"Praca Powietrza jest bleee
Praca Ziemi jest bleee
Praca Ognia jest bleee
Woda najlepsza jeee!!!"

<tadam> Dziêkujê za brawa :)

La Tortura
26.12.2013, 10:50
Mamy tu nowego Szekspira! xD
W ka¿dym razie ogieñ pozdrawia przegranych :P

Diana
26.12.2013, 10:55
Po co siê tak k³ócicie w tym temacie? Ogieñ i tak siedzi cicho, bo wiemy, ¿e wygramy B)

Meryam
26.12.2013, 11:11
Mia³am dzi¶ proroczy sen - Woda wygra³a, a reszta dru¿yn nie dosta³a ¿adnego g³osu.
A moje sny zawsze siê spe³niaj± :D

Nie tnij siê myd³em w p³ynie, nie warto!
Je¶li to zrobisz, zacznê mówiæ do Ciebie "Marto".

EJ EJ
MASZ CO¦ DO MART?!

Everlasting
26.12.2013, 11:47
Gdy druzgocz±ca wygrana Ziemi
w proch marzenia innych dru¿yn zamieni
Impreska potrwa do bia³ego rana
a pozosta³e dru¿yny zamieni± siê w orangutana

B) dobre i to

Lubie
26.12.2013, 12:34
Mam to samo, kiedy widze prace innych druzyn :rolleyes::D

rozumiem, te¿ bym siê chcia³ poci±æ myd³em, gdyby praca ognia by³a moj± konkurencj±. tu ciê rozumiem i bije brawa.

Ja to mam tylko jedno zastrze¿enie i pro¶bê do organizatorki konkursu, o nieprzed³u¿anie terminu kolejnych zadañ. Po co biedne dru¿yny Powietrza, Ziemi i Ognia maj± d³u¿ej odczuwaæ gorycz pora¿ki. ;)

Bjork, pokazujesz tym strach przed tym, ¿e kto¶ w tym dodatkowym czasie mo¿e zrobiæ co¶ lepszego od waszej dru¿yny... kolejna osoba od was w was nie wierzy. szkoda. :c

Pink Panther
26.12.2013, 12:39
Ale po co te k³ótnie? Jak ju¿ Ziemia wygra, podzieli siê z Wami punktami :love:

¯artowa³em. Nie podzielimy siê.

alpherainn
26.12.2013, 12:41
Lubie, ale my sie tylko o was martwimy. mamy wieksza satysfakcje z wygranej, gdy wiecej osob patrzy na nasze zwyciestwo :>
ogien i inni chyba nigdy nie doswiadcza takiego uczucia ;) tak nam przykro :<

Malfurion
26.12.2013, 12:55
I te¿ mam rymowankê:
"Praca Powietrza jest bleee
Praca Ziemi jest bleee
Praca Ognia jest bleee
Woda najlepsza jeee!!!"

Jezeli wasza praca ma tyle polotu co ten wierszyk, to moge jedynie zlozyc nieszczere kondolencje :D

rozumiem, te¿ bym siê chcia³ poci±æ myd³em, gdyby praca ognia by³a moj± konkurencj±. tu ciê rozumiem i bije brawa.
No chyba nie. Poprostu przykro nam, ze nie mamy absolutnie ZADNEJ konkurencji w tym zadaniu :( :P

Hebe
26.12.2013, 13:28
Mo¿e lepiej ju¿ skoñczcie z tymi proroctwami typu "dru¿yna x wygra, bo jest najlepsza". Zobaczymy kto wygra, jak og³osz± wyniki. Amen.

Pink Panther
26.12.2013, 13:53
Licytowanie siê, kto wygra jest czê¶ci± 4¯ i nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie to jest jaka¶ tam zabawa :3 Tym bardziej, ¿e tym razem stwierdzamy fakty pisz±c "Ziemia wygra" ;P

Liv
26.12.2013, 14:02
¦miem twierdziæ, ¿e nabijacie sobie tym samym posty i dziwi mnie, ¿e nikt z w³adzy na to nie reaguje ;)

@down: naliczaj±.

Bo sama twierdzê, ¿e to ¶wietna zabawa :D I nie¼le integruje wszystkie dru¿yny.

Pink Panther
26.12.2013, 14:03
Przecie¿ posty siê tutaj nie naliczaj± chyba :|

e: Jednak siê naliczaj±, by³em pewien, ¿e nie ;o

Hebe
26.12.2013, 14:06
Nie, nie naliczaj± tutaj postów, aczkolwiek nadal jest to spamienie ;)

alpherainn
26.12.2013, 16:32
¦miem twierdziæ, ¿e nabijacie sobie tym samym posty i dziwi mnie, ¿e nikt z w³adzy na to nie reaguje ;)

moze na czas 4¯ cos sie z zasadami zmienilo? :D Administracja pozwolila rzucic sie w wir walki :D

Björk
26.12.2013, 16:53

Bo sama twierdzê, ¿e to ¶wietna zabawa :D I nie¼le integruje wszystkie dru¿yny.

Liv
26.12.2013, 20:43
Hm, jako ¿e s± ¶wiêta i mam ciekawsze rzeczy do roboty ni¿ wym±drzanie siê, nie napiszê ¿adnej "b³yskotliwej" odpowiedzi do tego posta ;)

I tyle ode mnie, nie przy³±czam siê do fali "integracyjnego spamu" :) Zreszt±, Wasza sprawa, skoro uwa¿acie to za formê zabawy :)

redmoon
26.12.2013, 21:06
dobra. Chyba czas ju¿ siê ogarn±æ, bo to pestaje siê robiæ zabawne. To jest zwyczajny spamm i nic wiêcej Ten proceder do niczego nie prowadzi. Idê chyba poci±æ siê papierem toaletowym (jestem takim tru metalem, ¿e magnesy normalnie do mnie sie pszyklejajom)

Hebe
27.12.2013, 12:52
Ah, jak siê cieszê, ¿e mam tak inteligentn± dru¿ynê, która nie bawi siê w spamienie :D

Po tym czasie ujawniê wyniki g³osowania oraz tre¶æ zadania trzeciego.
Mo¿na spytaæ kiedy dok³adnie?

Pink Panther
27.12.2013, 12:55
Mlecyk, o 18.
G³osujecie do 27.12.2013r. do godz. 18. Po tym czasie ujawniê wyniki g³osowania oraz tre¶æ zadania trzeciego.

Lubie
27.12.2013, 13:04
Ah, jak siê cieszê, ¿e mam tak inteligentn± dru¿ynê, która nie bawi siê w spamienie :D

Bo wiedz±, ¿e i tak nie wygraj±, soooo. ; p

Cytry¶nia
27.12.2013, 13:11
Bo wiedz±, ¿e i tak nie wygraj±, soooo. ; p

nie no to chodzi o to, ¿e by³y ¶wiêta i oni nie chcieli k³amaæ, ze niby wygraj± ;)

Nightfall
27.12.2013, 13:28
Przy wyborze najlepszej pracy kierowa³em siê nie ilo¶ci± nawalonych w Photoshopie efektów graficznych, a pomys³em. Jeden z nich mnie rozbawi³ i pozwoli³em sobie oddaæ g³os w³a¶nie na tê pracê :) Powodzenia.

Hebe
27.12.2013, 14:52
Mlecyk, o 18.

W takim razie Charionette musi bardzo szybko liczyæ :P

Pink Panther
27.12.2013, 16:45
Zbli¿a siê og³oszenie wyników... :3

Charionette
27.12.2013, 17:02
Praca nr 1 (ogieñ) - 3 g³osy
Praca nr 2 (powietrze) - 2 g³osy
Praca nr 3 (ziemia) - 6 g³osów
Praca nr 4 (woda) - 5 g³osów

Jest mi niezmiernie przykro, ale muszê zdyskwalifikowaæ dru¿ynê powietrza, poniewa¿ jeden z jej cz³onków z³ama³ nastêpuj±cy punkt regulaminu:
6. Zabrania siê umieszczania na zdjêciach znaków szczególnych wskazuj±cych na to, czyjej grupy jest dana praca.
W tym przypadku znakiem szczególnym grupy okaza³a siê postaæ Slendermana, o któr± u¿ytkownik zapyta³ na forum, po czym ta sama postaæ pojawi³a siê w jednej z prac. Doprowadzi³o to do rozszyfrowania czyja jest ta praca.

PIERWSZE MIEJSCE

Ziemia- 4 punkty

DRUGIE MIEJSCE

Woda- 3 punkty

TRZECIE MIEJSCE

Ogieñ- 2 punkty

CZWARTE MIEJSCE

Powietrze - 0 punktów

Pink Panther
27.12.2013, 17:03
I czyje wierszyki mia³y sens, co?! :D

Dziêkujê za wszystkie g³osy oddane na Ziemiê i gratulujê te¿ wszystkim innym dru¿ynom :love:

Malfurion
27.12.2013, 17:07
Huehue, przeciez to bylo ewidentne ;)
Dziekujmy za glosy! :love:

Gratuluje rowniez wodzie zdobycia 5 punktow (so close!), oraz ogniowi za 3 punkty. Niestety powietrze samo sobie wymierzylo kare ;<

Björk
27.12.2013, 17:29
Gratulujê :)

Malin
27.12.2013, 17:50
Bardzo dziêkujemy za wszystkie g³osy :)

ajditia
27.12.2013, 17:53
Jak too? :c
No nic, gratulujê.. :)

Libby
27.12.2013, 18:34
Dziêkujemy wszystkim za glosy oddane na ziemiê :-)

Privilege
27.12.2013, 18:38
Dziêkujemy za g³osy oddane na NAJLEPSZYCH <3

Liv
27.12.2013, 18:45
ZABRANIA SIÊ: (...) zgapiania od siebie pomys³ów
I takie tam z zapalaniem choinki :P

Poza tym, nie rozumiem czego¶ - je¶li który¶ z uczestników OFICJALNIE zapyta siê, czy mo¿e np. u¿yæ efektów spoza gry (photoshop) to raczej logiczne, ¿e je¶li dostanie odpowied¼ twierdz±c±, to tego u¿yje - BÊDZIE mo¿na na podstawie tego rozszyfrowaæ, czyja jest praca. W przypadku wody i ziemi to siê sprawdzi³o, a jednak nie zostali poci±gniêci do konsekwencji.
Poza tym, postaæ z naszego obrazka jest rozmyta i na upartego nie widaæ, kto to jest... Nie mówi±c o tym, ¿e ró¿ni siê od tej z linka.

Diana
27.12.2013, 18:56

Zapewniam ciê, ¿e to by³o przypadkowe. Poza tym mimo wszystko w obu pracach chodzi³o o co¶ zupe³nie innego. :P

Gratulujê wygranej dru¿ynie, ale nie cieszcie siê zbytnio, bo w nastêpnym zadaniu ju¿ nie pójdzie Wam tak dobrze :D

Malin
27.12.2013, 19:08

Poza tym, nie rozumiem czego¶ - je¶li który¶ z uczestników OFICJALNIE zapyta siê, czy mo¿e np. u¿yæ efektów spoza gry (photoshop) to raczej logiczne, ¿e je¶li dostanie odpowied¼ twierdz±c±, to tego u¿yje - BÊDZIE mo¿na na podstawie tego rozszyfrowaæ, czyja jest praca. W przypadku wody i ziemi to siê sprawdzi³o, a jednak nie zostali poci±gniêci do konsekwencji.
Poza tym, postaæ z naszego obrazka jest rozmyta i na upartego nie widaæ, kto to jest... Nie mówi±c o tym, ¿e ró¿ni siê od tej z linka.
Liv, z jednej strony masz racjê, ale z drugiej - patrz±c w ten sposób - wszelkie tematy z pytaniami straci³yby jakikolwiek sens, bo ka¿dy ba³by siê pytaæ o cokolwiek, ¿eby nie zostaæ zdemaskowanym. Zreszt±, akurat efektów graficznych u¿ywa³a ka¿da dru¿yna - odpowied¼ twierdz±ca da³a przyzwolenie na ich u¿ywanie wszystkim dru¿ynom i to widaæ - photoshop jest w ka¿dej pracy i nie by³o mo¿liwo¶ci rozpoznaæ autorów. Slenderman poszukiwany przez "powietrzniaka" i potem u¿yty w pracy konkursowej by³ tak oczywisty, ¿e ju¿ bardziej siê nie da³o :(

Mroczny Pan Skromno¶ci
27.12.2013, 19:25
Zatem mo¿e lepiej zmieniæ nieco zasadê zadawania pytañ? By³oby to bardziej k³opotliwe, ale nie by³oby obaw, ¿e kto¶ zostanie "zdemaskowany".
O co konkretnie chodzi? ¯eby ka¿da dru¿yna zadawa³a pytania we w³asnym dziale - tak, aby nie widzieli tego inni. Nastêpnie Charionette odpowiada³aby publicznie, ¿eby pytania siê nie powtarza³y. I w ten sposób ka¿da dru¿yna posiada³aby tê sam± wiedzê, a nie by³oby mo¿liwo¶ci dochodzenia w ten sposób do tego, która praca jest czyja ;)

Liv
27.12.2013, 19:26
Zreszt±, akurat efektów graficznych u¿ywa³a ka¿da dru¿yna - odpowied¼ twierdz±ca da³a przyzwolenie na ich u¿ywanie wszystkim dru¿ynom i to widaæ - photoshop jest w ka¿dej pracy i nie by³o mo¿liwo¶ci rozpoznaæ autorów.
"Podstawy" i owszem, aczkolwiek bodaj¿e Qwerty pyta³ o elementy spoza gry, które w ich pracy faktycznie siê pojawi³y. Jakby powi±zaæ to wszystko do kupy i naprawdê siê rozejrzeæ, KA¯DEGO mo¿na by zdemaskowaæ.

BARDZO siê nie podoba mi siê ta rozbie¿no¶æ w interpretacji zasad i oczekujê wyja¶nieñ ze strony organizatorki.

Zatem mo¿e lepiej zmieniæ nieco zasadê zadawania pytañ? (...)
O co konkretnie chodzi? ¯eby ka¿da dru¿yna zadawa³a pytania we w³asnym dziale - tak, aby nie widzieli tego inni.
Popieram :)

Kêdziorek
27.12.2013, 19:39
O elementy spoza gry pyta³am ja i chyba w ka¿dej pracy mog³abym takowe znale¼æ. Gdyby slenderman pojawi³ siê w ka¿dej pracy tak, jak obróbka graficzna i dodatki z internetu, o których tu piszecie, to s±dzê, ¿e sprawy by nie by³o. Ale redmoon spyta³ o tê postaæ i chwilê pó¼niej pojawia siê ona w jednej z prac. To niemal tak, jakby j± podpisa³ swoim nickiem. Dla mnie to by³o wrêcz oczywiste, kto jest autorem tego komiksu i niestety nie by³o pomy³ki.

S±dzê, ¿e teraz trzeba po prostu wysnuæ z tego odpowiednie wnioski, mianowicie, ¿e lepiej takich odznaczaj±cych siê rzeczy do prac szukaæ na w³asn± rêkê lub poprosiæ o to grupê ni¿ dawaæ og³oszenie na ca³e forum :)

Bardzo dziêkujê za g³osy oddane na nasz± pracê :) Jeste¶cie wielcy :D

Charionette
27.12.2013, 20:25
Gdyby slenderman pojawi³ siê w ka¿dej pracy tak, jak obróbka graficzna i dodatki z internetu, o których tu piszecie, to s±dzê, ¿e sprawy by nie by³o.
Dok³adnie tak. To zbyt du¿y zbieg okoliczno¶ci, ¿e u¿ytkownik pyta o Slendermana i on pojawia siê w zadaniu konkursowym. Dla mnie to tak, jakby user siê tam podpisa³.

Co do pomys³u Mrocznego jestem za. Pytajcie w swoich dzia³ach. Staram siê byæ na bie¿±co, ale czasem jest tego za du¿o, wiêc je¶li co¶ przegapiê wy¶lijcie mi PM, ¿e mam zajrzeæ do Waszego dzia³u. Odpowiadaæ bêdê albo w dziale, albo w temacie z zadaniem (zale¿y czego pytanie bêdzie dotyczyæ :))

Lubie
27.12.2013, 23:23
Powiem tak, spodziewa³em siê innej liczby g³osów, noale ok.

Ziemio, nie ura¼cie siê, ale zdecydowanie widaæ ogrom pracy Malin (chyba, ¿e siê mylê, ale na 99% jestem pewien, ¿e to nie robota kogo¶ ze "starej ekipy") w te zadanie i wydaje mi siê, ¿e to dziêki wykonaniu zdjêcia w TS2 wygrali¶cie te zadanie. Widaæ ogromn± zmianê miêdzy poprzedni± prac±. Nie zrozumcie mnie ¼le, ale wcze¶niej was nie traktowa³em jako konkurencjê, ale teraz... No. ; )

I teraz co do powietrza. Wed³ug mnie nies³usznie odebrali¶cie im punkt, gdy¿ i tak KA¯DY (no dobra, 99%) osób potrafi rozpoznaæ prace poszczególnych dru¿yn na podstawie pracy indywidualnej jak i tej z poprzedniego zadania. Zabranie punktów tej dru¿ynie jest (wed³ug mnie) niepotrzebne, w ogóle. Ewidentnie mo¿na by³o rozpoznaæ pracê Ziemi (jak mówi³em, ze wzglêdu na pracê Malin, ale tak samo na TAK¡ SAM¡ OBRÓBKÊ CO W POPRZEDNIM ZADANIU pracy z TS3.) No proszê was ...

Meryam
28.12.2013, 08:50
Takim tokiem my¶lenia mo¿na rozszyfrowaæ ka¿d± pracê. Pozwolê sobie nawet zacytowaæ swoj± wypowied¼ w naszym dziale, gdzie sama próbowa³am rozszyfrowaæ, która praca jest czyja (to nic wa¿nego z dzia³u, ¿adna tajemnica ;), post z 22.12)

Jedynka to na 60% Ogieñ - oprawa graficzna ¶mierdzi mi Lubie. Ale ¿art z zapalon± choink± s³aby, bo mama mo¿e kazaæ zapaliæ lampki na choince, a nie choinkê.
Trójka to na stówkê Ziemia - te neony Dona, oprawa graficzna Malin...
Dwójka wygl±da mi na Powietrze, bo simy z TS2 bardzo w stylu Livki, aczkolwiek mam pewne w±tpliwo¶ci, tak samo jak z pierwsz± prac±.

Ok, wed³ug mnie tak tak:
1. Ogieñ
2. Powietrze
3. Ziemia
4. Zwyciêzcy
#UPS

Mo¿na rozszyfrowaæ prace po zupe³nie innych poszlakach. Co prawda od razu rozpozna³am Slendera w pracy, ale w ¿yciu by mi nie przysz³o na my¶l, ¿e to na pewno praca Powietrza. Ka¿da grupa ma swoje charakterystyczne cechy, które siê pojawiaj± w ka¿dym zadaniu. W poprzednim zadaniu te¿ z ³atwo¶ci± mo¿na by³o poznaæ która praca jest Powietrza, bo Liv robi charakterystycznych simów. Mo¿na by³o poznaæ pracê Ziemi zarówno tam, jak i tu, bo maj± okrutnie kontrastow± obróbkê graficzn±. B³agam was, nawet u nas widaæ podobne elementy - chocia¿by znów u¿yta ta sama obróbka graficzna. U ognia te¿ bez problemu mogê poznaæ, bo chocia¿by sama pomaga³am Lubie w podstawach photoshopa i wiem, co potrafi zrobiæ. Niby takie b³ahostki, a jednak da siê rozpoznaæ. I co teraz, dyskwalifikacja wszystkich dru¿yn, za u¿ycie "znaków szczególnych"? B³agam, nie róbmy z tego absurdu...

Gratulujê zwyciêzcom i pozosta³ym dru¿ynom, a tak¿e dziêkujê za oddane na Wodê g³osy <3

Liv
28.12.2013, 09:22
Dwójka wygl±da mi na Powietrze, bo simy z TS2 bardzo w stylu Livki, aczkolwiek mam pewne w±tpliwo¶ci, tak samo jak z pierwsz± prac±.
To ciekawe, bo akurat nie ja jestem autork± zdjêæ z obrazka do TS2 ;)

Ale tak, zgadzam siê z postami Lubie i Meryam.
Ja w poprzednim zadaniu rozszyfrowa³am chocia¿by pracê Wody - Qwerty ma specyficzny styl urz±dzania wnêtrz.

Tak naprawdê - ¿eby by³o sprawiedliwie - znani ze swojej simowej twórczo¶ci u¿ytkownicy nie powinni braæ udzia³u w konkursie. Problem w tym, ¿e w ka¿dej dru¿ynie jest przynajmniej jedna taka osoba, która ma swój w³asny styl.
No chyba ¿e Nysia przyzna nam racjê i wywali z przysz³ych regulaminów (i z zadania trzeciego równie¿) ten bezsensowny punkt - nie sprawdza siê, jest ogromny problem z jego interpretacj±. No i mam nadziejê, ¿e los pracy mojej dru¿yny nie jest ostatecznie przes±dzony ;)

I jeszcze co¶:
8. (...) Nie wolno tak¿e umieszczaæ w linku nazwy u¿ytkownika, obojêtnie jaka by ona nie by³a.
Nie rozumiem zasadno¶ci tego punktu, gdy¿ sama pó¼niej wgrywasz na swoje konto te zdjêcia - no chyba, ¿e to ma byæ ewentualny pretekst, ¿eby kogo¶ uwaliæ?

Charionette
28.12.2013, 13:46
Dla mnie charakterystyczny styl a u¿ycie postaci, o któr± pyta³o siê w czasie trwania konkursu to cos zupe³nie innego. Co innego zgadywac po stylu a co innego mieæ odpowied¼ podan± na tacy.

Co do tego punktu... wgrywam na wlasne konto, aby unikn±æ nieporozumieñ. To nie ma byæ ¿aden pretekst i nie traktuj mnie tak, jakbym tylko czeka³a na czyje¶ potkniêcia i z rado¶ci± og³asza³a dyskwalifikacje. Zale¿y mi na tym, aby wszystkie dru¿yny dobrze sie bawi³y. Ale jesli ta czê¶æ regulaminu sprawia problem mogê j± usun±æ, ¿aden problem. I nie, nie robiê nikomu ³aski, ¿e usunê ten tekst.

Liv
28.12.2013, 15:36
Dla mnie charakterystyczny styl a u¿ycie postaci, o któr± pyta³o siê w czasie trwania konkursu to cos zupe³nie innego. Co innego zgadywac po stylu a co innego mieæ odpowied¼ podan± na tacy.
Jest to wiêc przyk³ad ewidentnej rozbie¿no¶ci w interpretacji tego punktu (poza tym, tak jak pisa³a Meryam, nawet przy mojej pracy, gdzie inni bez problemu rozpoznali mój styl urz±dzania domków, ona mia³a w±tpliwo¶ci). Przy zadaniu pierwszym by³a zreszt± podobna sytuacja - posz³a¶ wtedy dru¿ynie na rêkê. MOIM zdaniem sprawiedliwie by³oby, gdyby¶ i tym razem post±pi³a podobnie :)

Co do punktu, decyzja nale¿y do Ciebie. Moje i kilku innych osób zdanie w tej sprawie znasz :)
A co do drugiej jego czê¶ci - wybacz, ale jak dla mnie to tak w³a¶nie wygl±da. Nie utrudniajmy sobie niepotrzebnie ¿ycia ;)

Meryam
28.12.2013, 18:11
Bo¿e drogi, Chari, a jakby kto¶ z Wody zapyta³ o slendera? To co wtedy? Zdyskwalifikowa³aby¶ nas, bo mówimy o postaci pojawiaj±cej siê na pracy innej dru¿yny? No b³agam. Równie dobrze kto¶, kto zada³ pytanie o trampkach w naszej pracy móg³ siê nabijaæ z innych i dawaæ "ukryte sygna³y", ¿e to praca jego dru¿yny. Bez przesadyzmu. W zesz³ym roku by³a afera, w tym te¿ ma byæ? A ja my¶la³am, ¿e 4¯ to ma by dobra zabawa...

Malfurion
28.12.2013, 18:23
Nie rozumiem szczerze mowiac waszego oburzenia. Sami sobie zgotowaliscie taki los. Czemu nie pomysleliscie do przodu? Ja sam mialem pewien pomysl odnosnie tego zadania, ale wiedzialem, ze jezeli zapytam sie tu, to pozniej wszyscy sie domysla, ze to praca ziemi. Dlatego tez, zapytalem sie Charrionette na priv. Naprawde zdziwiony jestem, ze nikt z waszej druzyny o tym nie pomyslal, bo jak dla mnie jest to cos bardzo oczywistego.

Trójka to na stówkê Ziemia - te neony Dona, oprawa graficzna Malin...

Nope. Nie ingerowalem w prace ;)

Morgana
28.12.2013, 18:37
jezu, czy wy dalej nie rozumiecie? nie kloccie sie. to byla wasza wina, EWIDENTNIE. wy zawaliliscie dodajac te postac. co do sprawiedliwosci konkursu, to wypowiadac sie nie bede, bo owszem, bylo pare rzeczy ktore mi osobiscie sie nie spodobaly u innych druzyn. ale przepadlo. I tak ten 1 punkt nic by nie dal naszej druzynie, wiec odpusccie juz. moim zdaniem nie warto sie o to wyklocac ;)

redmoon
28.12.2013, 19:25
Uwa¿am, ¿e spór jest bezsensowny i ¿e wszyscy z Powietrza powinni siê siê z tym po prostu pogodziæ. Dogonimy pozosta³e dru¿yny z punktami :p

Charionette
28.12.2013, 21:30
Jak widzicie nie zawsze trafnie zgadli¶cie czyje s± prace (charakterystyczny styl nie zawsze okazywa³ siê taki oczywisty). W przypadku powietrza naprowadzenie by³o a¿ zbyt oczywiste, wiele osób zwróci³o mi na to uwagê. Widaæ, ¿e ka¿dy ma w³asne spojrzenie na dane zdanie. Dla mnie styl nie jest znakiem szczególnym, bo w takim razie idea Czterech ¯ywio³ów traci sens. Ka¿dy z nas ma jaki¶ styl (czy to w urz±dzaniu wnêtrz, obróbki graficznej, czy te¿ w metamorfozie simów). Id±c tym tropem z udzia³u w C¯ musia³oby zrezygnowaæ wielu u¿ytkowników, poniewa¿ maj± rzucaj±cy siê w oczy styl. Nie o to w tym punkcie chodzi.

a jakby kto¶ z Wody zapyta³ o slendera? To co wtedy? Zdyskwalifikowa³aby¶ nas, bo mówimy o postaci pojawiaj±cej siê na pracy innej dru¿yny?
Nie chcê gdybaæ "co by by³o, gdyby..." Oceni³am to, co siê zdarzy³o, czyli zapytano o postaæ i ta postaæ pojawia siê akurat w dru¿ynie u¿ytkownika.

Przy zadaniu pierwszym by³a zreszt± podobna sytuacja - posz³a¶ wtedy dru¿ynie na rêkê.
Nie przypominam sobie tego. Mo¿esz przybli¿yæ?

Dziêkujê dru¿ynom za za³o¿enie tematów z pytaniami do mnie :) pytajcie ¶mia³o, teraz na pewno zauwa¿ê.

Meryam
28.12.2013, 21:37
Chari, w takiej sytuacji tylko jedno pytanko: co z dru¿yn± Ognia, która u¿y³a ognia w swojej pracy? Przecie¿ znak szczególny dla danej dru¿yny, do¶æ oczywiste skojarzenie...

@down: xDDDD
A MO¯E ICH SIMOWIE ODDYCHAJ¡ HELEM OK

Pink Panther
28.12.2013, 21:40
Chari, w takiej sytuacji tylko jedno pytanko: co z dru¿yn± Ognia, która u¿y³a ognia w swojej pracy? Przecie¿ znak szczególny dla danej dru¿yny, do¶æ oczywiste skojarzenie...

Ale powietrze jest wszêdzie :O
Ta dru¿yna jest skazana na wieczn± dyskwalifikacjê, bo w ich pracach zawsze bêdzie przestrzeñ - wype³niona powietrzem.

Liv
28.12.2013, 21:49
http://forum.thesims.pl/converse.php?u=23841&u2=22749 - nasza konwersacja, jeszcze nie tak dawno temu ;)

Jak widzicie nie zawsze trafnie zgadli¶cie czyje s± prace (charakterystyczny styl nie zawsze okazywa³ siê taki oczywisty). W przypadku powietrza naprowadzenie by³o a¿ zbyt oczywiste, wiele osób zwróci³o mi na to uwagê.
Bo wszyscy za³o¿yli, ¿e rozpoznawalne style niektórych u¿ytkowników bêd± nieod³±cznym elementem tego konkursu i do momentu pojawienia siê tego jednego punktu w regulaminie w zasadzie wszystko by³o OK.
Po jego dodaniu i niepe³nym sprecyzowaniu takie oczywiste rzeczy niestety równie¿ mo¿na uznaæ za co¶ z³ego - jakby nie patrzeæ po stylu MO¯NA zgadn±æ pracê. A to, czy siê bêdzie mia³o w±tpliwo¶ci czy nie, to ju¿ inna kwestia. Na pewno znale¼liby siê u¿ytkownicy, którzy bezb³êdnie rozszyfrowaliby prace pozosta³ych dru¿yn.
Dla mnie styl nie jest znakiem szczególnym
Ale dla innych mo¿e ju¿ byæ i interpretacja tego zapisu staje siê inna.

alpherainn
28.12.2013, 21:51
Hej, ludzie. Nie uwa¿acie ¿e te domys³y s± bezsensu?
Naprawdê, je¶li zacznie siê co¶ takiego przy kolejnych zadaniach to przepraszam + w niedalekiej przysz³o¶ci konkurs zostanie zapewne anulowany. K³ótnie w poprzedniej edycji, k³ótnie w tej.
Zabawa polegaj±ca na konkurowaniu powoli zaczyna polegaæ na obrzucaniu usprawiedliwieñ (i nie) Powietrza, a przynajmniej tak z tego na razie wynika.
Mam mieszane uczucia cd. tej sprawy, ale my¶lê, ¿e w sprawie jakiejkolwiek pomocy dotycz±cej swojej pracy nale¿y pytaæ w dziale dla dru¿yny.

Lubie
28.12.2013, 21:56
idac tym tropem, ze po stylu nie do konca mozna rozpoznac, po tym slenderze tez nie bylo 100% pewnosci, ze to praca powietrza. ok

Charionette
29.12.2013, 19:27
http://forum.thesims.pl/converse.php?u=23841&u2=22749 - nasza konwersacja, jeszcze nie tak dawno temu ;)

Nie posz³am dru¿ynie na rêkê. Po¶ciel by³a dozwolona, a zamieszanie by³o spowodowane tylko i wy³±cznie przez MÓJ b³±d. ¬le u¿y³am sformu³owania. Przeprosi³am, my¶la³am, ¿e sprawa jest zakoñczona.

Co do obecnej sytuacji: zdania nie zmieniê. Uwa¿am, ¿e dyskwalifikacja by³a s³uszna.

Volturia
02.01.2014, 11:20
EJ EJ
MASZ CO¦ DO MART?!

ja np nie lubie Mart :P huehue

Hm generalizujac, bo przez moje wycieczki ofc sie spó¼ni³am, nic nowego :)
kiedy zajrza³am do tematu pomy¶la³am:
'Nasza praca ca³e szczê¶cie jest najlepsza - estetyczna i zabawna.
Praca z op³atkiem nie porazi³a po prostu graficznie, 4 porazi³a mnie humorem w negatywnym znaczeniu - podróba snikersa nooo³p, mimo ze trzyma³a sie kupy - min. ten sam font.
Ziemia - znowu Kevin jezuuuuu ile mozna, za to dobre rozwi±zanie graficzne.

Gratuluje zwyciêzcom :) mo¿na powiedzieæ ¿e z pozosta³ych trzech Ziemia by³a lepsza ni¿ reszta, estetyczna i zabawna. Mnie co prawda dra¿ni juz Kevin dramatycznie, 'symbol' ¶wi±t, bo ju¿ siê przejad³ po prostu :D
Humor ogó³u wszystkich prac nie rozwali³, tak¿e nie ma co sie piekliæ, ciê¿kie zadanie je¶li mowa o komizmie - chodzi o to by trafiæ nawet nie w najlepsze poczucie humoru a najbardziej powszechne tak naprawdê ;)

PS aha no i nie wiem jak wam, ale mi kojarz± siê bogate ¶wiêta ze ¶wiec±c± siê choink± ( kiedys to by³y ¶wieczki zamiast lampek i czasami je zapalam :P) i ciep³ym kakaem i kominkiem. Nie ognia wina, ¿e odgrywa du¿± rolê w ¶wiêta. Równie¿ powietrza, ¿e bywa wszêdzie haha:D