Zobacz pełną wersję : Dlaczego nie działa Nraas Master Controler?
Monika5228
27.12.2013, 09:08
Otóż mam taki problem jak w tytule, żaden z nraasów nie chce mi działać w moich simsach. Włożyłam jak zwykłe pliki packages, czyli do mods -> packages. Próbowałam już wszystkiego. Ściągałam jakiś d.... .dll, włożyłam go do podstawy i wszystkich dodatków, przenosiłam folder mods do dokumentów, zrobiłam reinstalke podstawy i zaaktualizowałam potem ją do 1.63. Myślałam że problem jest w aktualizacji, bo nie mogłam zaaktualizować bo jakiś nieprawidłowy plik. Ale to teraz nie jest moim problemem, tylko czy mam jakąś możliwość żeby któryś z tych modów nraasa mi działał? Chciałam sie pobawić żeby nastolatka zaszła w ciąże a tu dupa nic nie wyszło..
Powiem że inne mody i fryzury z tego folderu mi ładnie działają. Tylko nraasy nie chcą.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Czy na pewno ściągnęłaś odpowiednią wersję Nraasa do aktualizacji swojej gry?
Monika5228
27.12.2013, 17:02
tak, 1.63 podajże. Wszystkie te które były do tej wersji (Base mod i inne) a i tak nie działa
ktoś zna odpowiedź? Przyczynę i jak to naprawić? Z góry dziękuje
dirty_job
29.01.2014, 14:51
Mam ten sam problem. Zaktualizowałam grę do 1.66 i nic. Miał ktoś podobnie?
anie_1981
29.01.2014, 21:31
U mnie wszystko działa. NRaasy działają. Czy na pewno macie wszystko jak należy? Macie plik resource.cfg?
Poczytajcie poradnik:
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
W wypadku każdego moda, zwłaszcza NRaasa, KONIECZNIE kasujemy pliki cache gry, o czym od wieków trąbię i na tym forum i na oficjalnym.
dirty_job
01.02.2014, 11:41
zadziałało! dziękuję :) pewnie chodziło o te pliki cache gry, w żadnym poradniku o nich nie pisano. jeszcze raz dziękuję :)
Monika5228
09.02.2014, 11:16
a gdzie znajdę te cache gry?
Dokumenty>Electonic Arts>The Sims 3>DCCache
Monika5228
10.02.2014, 17:22
wyczyściłam te cache, jednak kolejny problem. Nie dość że nraas nadal nie działa, to jeszcze nie mam teraz żadnych dodatkow (fryzury, ubrania itp) jakie mialam. Czy jest jakis inny sposob aby nraas dzialal, a dodatki pozostały?
Zacytuję post cher000: Wchodzisz do Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3 i kasujesz pliki CASPartCache,compositorCache,scriptCache i simCompositorCache.
Wchodzisz do folderu WorldCaches i Thumbnails i usuwasz wszystko.
W DCCache zapisują sie właśnie zainstalowane fryzury itp.
Monika5228
11.02.2014, 18:55
a co jak nie mam folderu WorldCaches?
i czy musze to usuwać przed każdym włączeniem gry?
nraas nadal nie dziala.
nie usunelam z folderu WorldCaches bo go nie moge znalezc
on jest jakos schowany, czy cos?
@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem
Możliwe, że nie masz tego folderu, ale to nic nie szkodzi.
Nie za każdym razem musisz je usuwać.
Na pewno przeczytałaś poradnik, do którego link podała anie_1981 na poprzedniej stronie? Tam wszystko jest opisane, o cache również.
Monika5228
11.02.2014, 20:05
mam folder mods, packages tez i ten plik Resource.cfg także. Tyle że w folderze z grą a nie w dokumentach. Czy mam go przenieść do dokumentów? Nadal będzie mi dzialaly? Bo kiedys jak tak zrobilam to np fryzury nie dzialaly..
zaraz pobiorę te d3dx9_31.dll i zobacze czy w koncu zadziala
Folder Mods musi być w Moich dokumentach.
Nie, nie musi, ja go mam na dysku i wszystko mi śmiga.
No tak, w sumie są dwa sposoby i jednemu działa tak, a drugiemu inaczej. Tak czy siak może spróbować przenieść jednak do Moich Dokumentów?
Monika5228
14.02.2014, 18:54
no dobra to teraz wgl mam problem. Zrobiłam to co mi kazaliście, ten plik d..dll dalam do wszystkich dodatkow, cache pousuwalam. Wniosek? gra teraz mi się nie chce uruchomic, a po usunieciu tego pliku nawet launcher nie włącza się. Znaczy jest od razu że przestał działac. Wgrałam jeszcze brak cenzury, moze byc od tego? Jak usunąc te brak cenzury? Folder Mods wywalilam na pulpit i nadal simsy nie działają. Co mam zrobic?
Monika5228
15.02.2014, 14:00
Czarne tło a następnie jak wychodziłam, chciałam przejść do pulpitu to komunikat "nie można uruchomić gry"
zrobiłam reinstalkę podstawki, gra już działa. Ale nraas nadal nie. Cache pousuwałam, d3dx9_31.dll tez jest w game/bin w każdym dodatku. Coś mogę jeszcze zrobic?
A sprawdziłaś, czy mod będzie działał jak przeniesiesz folder Mods do Moich Dokumentów?
Monika5228
15.02.2014, 19:06
nie. Chociaż nie wiem za bardzo czy teraz dziala wgl jakies inne packages, bo posciagalam samochody a ich w grze nie ma. Zaraz przeniose i sprawdzę czy dziala
edit
Juz dziala :) przeniosłam folder mods do dokumentów i od razu poszlo.
Troche z innej beczki, ale ktos moze wie dlaczego majac Nraas Woohoer nie mogę miec nastolatki w ciazy? znaczy jest tylko opcja bara bara, a bara bara z ryzykiem czy postaraj sie o dziecko nie ma. Takze nie moge dorosly z nastolatkiem, romantyczne są tylko bara bara zablokowane. Moge miec jedynie tak przez Master Controler, ale bez lozka czy cos, po prostu simka sie zapladnia.
I jeszcze cos innego, skad moge pobrac ubrania ciazowe dla nastolatkow, mezczyzn? Zaplodnilam takiego i teraz mi sama glowa i stopy chodzą.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.