PDA

Zobacz pełną wersję : Długie wczytywanie zapisu

Björk
06.02.2014, 16:35
Bardzo proszę o szybką pomoc :)

Mój zapis wczytuje się ponad pół godziny mimo, że nie jest duży ok. 1 GB. Usunęłam catche i zastosowałam program do zmniejszenia zapisu podany przez Annie, ale nie pomogło, wręcz pogorszyło sprawę.
Czy ktoś zna inny, niezawodny sposób?

Searle
06.02.2014, 16:46
Zmniejszałaś zapis za pomocą S3PE, tak?

Björk
06.02.2014, 16:50
Niee - takim programem na który się przeciąga pliki package.

Searle
06.02.2014, 16:52
W takim razie może to pomoże: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1715033&postcount=21

Björk
06.02.2014, 17:23
Może - chyba nie pomogło ;)

Już minęło 12 minut, muzyczka nadal leci i nic.

Przepraszam, że jestem upierdliwa, ale mnie wkurza to długie wczytywanie.

Przypuszczam, że mogę rozpocząć nowy zapis i będzie śmigać (ale sprawdzę to jak wczyta się ta zapisana gra, by zapisu nie zepsuć ctrl alt del).
Przynajmniej jak zaczynałam, to było OK.
A teraz właśnie prosi bym znalazła stół jakiś tam na obrazku już od dłuższego czasu.
Aha - ta gra w odnajdywanie rzeczy na obrazkach raczej nie zamula, bo przy nowym zapisie nie było to istotne.

A może powinnam pozmniejszać wszystkie pliki nhd? W sensie - China, France itd.?
Bo travel nadal jest największy i waży ok 700 MB.

EDIT - jednak skróciło do 17 minut. A było ponad 30.

EDIT 2 - OK - Isla Paradiso jako nowy zapis wczytuje 3,5 min.

Searle
06.02.2014, 17:45
Stary zapis masz już od dłuższego czasu i dlatego wczytanie go tyle zajmuje. Ja niestety nie znam innego sposobu niż podany powyżej.
Może przeprowadzka do innego domu albo najlepiej innego miasta by coś pomogła? Ale chyba nie...

Björk
06.02.2014, 17:54
Pewnie by pomogła, zresztą już byłam zmuszona to zrobić, ale wtedy się wiele traci :(

Myślałam, że uda się to jakoś podrasować.

Aha - ale zapis wcale nie jest bardzo stary, bo komp kupowałam w grudniu, a zaczęłam grać w styczniu tego roku.

No cóż - ale bardzo Ci dziękuję :)

Searle
06.02.2014, 18:05
Może użyjesz Trawellera, by nie tracić kontaktów itp.?

Faktycznie zapis jest prawie jak nowy, to dziwne, że ma aż 1 GB.

Björk
06.02.2014, 18:13
Jej - czyściłam całą resztę i... Nadal 31 minut :D

Ta gra mnie wykończy.

Searle
06.02.2014, 18:32
A może spróbuj ten sposób z przeniesieniem folderu z zapisem (+ oczywiście mody, store itp) np. na pulpit, resztę skasuj. Odpal grę - niech na nowo utworzy folder w Moich Dokumentach i wklej to, co przeniosłaś.