PDA

Zobacz pełną wersję : Nie mogę odinstalować gry

Aperlaxive
12.07.2014, 15:45
Jakiś czas temu, po reinstalacji systemu postanowiłam ponownie zainstalować The Sims 3. Jednak podczas tego procesu coś poszło nie tak. Cztery dodatki (od WP do P) zainstalowały się poprawnie, Zwierzaki natomiast niby były w systemie, ale nie działały (nie umiem tego wyjaśnić). Postanowiłam jednak zagrać. Żaden program startu nie chciał się uruchomić, wyskakiwał komunikat: "Wystąpił błąd. Zainstaluj ponownie podstawę gry [...]". Jedynie Launcher do podstawy się włączał, jednak był on po angielsku. Zażądał płytki do podstawy. Mimo tych niepokojących znaków, weszłam do gry. Wszystko było poprawnie, poza tym, że żaden dodatek nie działał. Postanowiłam zrobić reinstalację gry. Dodatki usunęły się poprawnie, poza zwierzakami, które niby się deinstalowały, ale wciąż były.
Z kolei nie jestem w stanie usunąć podstawy. Kiedy klikam odinstaluj, wyskakuje komunikat:

http://i61.************/2q1gbpy.jpg

MA ktoś pomysł co w tej sytuacji zrobić? Jak skasować grę i ponownie zainstalować bez błędów?

Searle
14.07.2014, 16:30
Przez co odinstalowujesz? Przez Dodaj/usuń programy?

Aperlaxive
14.07.2014, 17:57
Próbowałam w taki sposób, również przez menu start. W ostateczności nawet przez Revo. I za każdym razem jest tak samo.

LepkiePaluszki23
14.07.2014, 19:01
Może spróbuj prez CCleaner? W tym programie po instalacjii klikasz narzędzia, zaznaczasz The Sims 3 i klikasz na uruchom dezinstalator. Jeżeli to nie podziała to kliknij usuń wpis. Potem powiedz czy podstawa się usunęła itp. :)
Życzę udanej dezinstalacji :)

Aperlaxive
14.07.2014, 20:24
Niestety, nic nie pomogło. Cały czas wyskakuje mi ten komunikat. Ale i tak wielkie dzięki.

LepkiePaluszki23
14.07.2014, 20:42
To usuń folder cały na dysku na jakim masz zainstalowane simsy Electronic arts i w dokumentach usuń też folder w którym znajdują się save'y itp. i potem znowu do CCleanera i dezinstalator, a jak to nie pomoze to usuń wpis :)

Searle
15.07.2014, 18:17
A może wyczyszczenie rejestru pomoże?

Aperlaxive
19.08.2014, 13:44
Lepkie Paluszki - To niestety nic nie dało :(

Searle - Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Mogłabyś mi wyjaśnić, na czym polega to wyczyszczenie rejestru?