PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 4 - problemy z grą

Strony : 1 [2]

Kulikow99
26.01.2015, 20:47
Witam. Mam straszny problem z grą i nie wiem jak to naprawić. Zakładam sobie rodzine gram jakiś czas i nagle jak zmieniam czas to zmienia mi sie tez dzień i pora dnia np: czas najwolniejszy to 22:00 niedziela a czas 2 to już 11:48 wtorek.. Nie wiem jak temu zapobiec. Proszę o szybka pomoc ;-;

Amanda
28.01.2015, 16:01
Mam i grę i dodatek oryginalny. Chcę grać sobie jakąś rodziną, wysyłam ich na parcelę publiczną ale nigdy do niej nie docieram, bo wybija mnie na mapę miasta. Następnie próbuję wejść do samej rodziny i robi dokładnie to samo.

Co się dzieje i czy da się to jakoś naprawić?

P.S. Dzieje się tak ze wszystkimi rodzinami. Nie mam żadnych dodatków z neta.

Irbis
28.01.2015, 17:58
Amanda miałam bardzo podobną sytuację, tyle że u mnie pomogło po prostu wyłączenie gry. Po ponownym uruchomieniu gra działała normalnie.
Czy jak wczytasz wcześniejszy zapis problem istnieje również?

Nyu Nyu Nyuu
04.02.2015, 16:06
wiec od grudniowej aktualizacji (ta z karierami) cos mi sie ryplo z gra... nie moge wydawac polecen simom, za to oni sami z siebie moga robic rozne rzeczy. za to normalnie moge wejsc z tryb budowania, ustawienia itd. pomocy pls :c

Björk
04.02.2015, 20:39
Czy tylko u mnie po dzisiejszej aktualizacji simowie muszą siedzieć w domu?
W nieskończoność wczytuje każdą parcelę, na którą chcę się wybrać...

FakeYourDeath
09.02.2015, 15:34
Nie wiem dlaczego, ale nie mogę dostać awansu w pracy, ponieważ ciągle pokazuje mi że mam 9 punktów logiki :x Już dawno mam 10/10, u sima w umiejętnościach to widać, ale w wymaganiach do awansu już nie...

xviraszka
15.02.2015, 15:53
Mam problem z pobranymi domami, dodałam je do folderu tray ale nigdzie ich w bibliotece nie mogę znalez , macie jakies pomysły?:|

Sweet rabbit
17.02.2015, 08:31
Ja mam problem z galerią. Weszłam dzisiaj na profil Madzi (MagdalenaMariaMonika), bo chciałam pobrać dom i zauważyłam, że nie ma połowy opublikowanych rzeczy.Na stronie głównej większość komunikatów (tych z prawej strony) jest zaciemniona i po najechaniu na nie myszką wyskakuje "Nie udało się odnaleźć tego obiektu.". Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Z góry dzięki.

Irbis
17.02.2015, 12:07
Sweet rabbit u Mnie coś takiego w galerii dzieje się, gdy tracę połączenie z internetem. Później wszystko wraca do normy :)

Orzechowo
17.02.2015, 15:52
Czy też macie problem z parcelą Różana Rzeczka w Wierzbowej Zatoczce? Obojętnie jaki dom tam umieszczę, on ustawia się "tył na przód" :|

Irbis
17.02.2015, 20:37
Orzechowo u mnie na tej parceli domy są ustawiane przodem do jej krótszego boku, ale bez problemu mozna je dowolnie przestawiac.

Orzechowo
18.02.2015, 16:19
Wiem, że dom można cały zaznaczyć i przestawić, ale właśnie - tylko dom. Z ogródkiem nic nie zrobię, musiałabym ręcznie budować go od nowa.

Znalazłam poniekąd rozwiązanie - trzeba wyburzyć działkę, ustawić skrzynkę pocztową przodem do ulicy i nie wychodząc z trybu budowania ustawić dom z galerii. Jednak działa to tylko na niektóre domy, a akurat na ten wymarzony nie :/

followleajo
20.02.2015, 11:54
Hej ludzie! Mam straznie irytujący problem i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Otóż gra się wczytuje, wszystko super, można grać, ale już po jakichś dwóch minutach zaczyna się właśnie to: simowie zamierają, czas leci o takiej prędkości jak była kliknięta w chwili "zacięcia" i leci tak ze 3-4 h simowych i nic się nie da zrobić. Gdy zmieniam czas przyciskami, to słyszę te charakterystyczne dzwięki ale nic sie nie dzieje. Odpiero jak samo się "odetnie" to czas wraca do chwili kiedy się zacięło, czyli zazwyczaj o 3 czy 4 h i przez chwile jest ok, aż znowu dzieje się to samo. i tak co chwilę! po prostu nie da się normalnie cieszyć grą, bo co chwile się tak dzieje i nic nie moge zrobić oprócz czekania. Mam sprawny laptop, obniżanie jakości grafiki nic nie dało, mam kilka dodatków z internetu, ciuchy, meble itp, ale to tez raczej nie od tego bo gdy ich nie było sytuacja też się powtarzała, przeinstalowywałam grę - to samo. Błagam pomocy!

adziula69
24.02.2015, 19:23
Kiedy dostałam simsy i je zainstalowała to musiałam tez zainstalować Origin i założyć konto, tak też zrobiłam. Nie grałam od tamtego czasu i teraz kiedy chce zagrać to pokazuje mi się żeby aktywować gre i wpisać kod produktu, ale kod produktu został już podobno zrealizowany. I tu się zaczyna problem, gra jest oryginalna i co mam zrobić aby dowiedzieć się na jakim koncie ten kod został zrealizowany:(
BARDZO PROSZE O JAKĄ KOLWIEK POMOC!

tehrlyspoderman
28.02.2015, 21:26
Dla tych co mają dalej crashe gry!
Gdy włączy się wam już The Sims 4 to wyjdźcie do pulpitu, kliknijcie prawym przyciskiem myszy na pasek zadań, kliknijcie 'uruchom menadżera zadań' i zamknijcie proces Origin.exe i wróćcie spokojnie do gry, co prawda nie będziecie mieli dostępu do galerii i tak dalej ale przynajmniej będziecie mogli grać spokojnie :)

Iliada115
01.03.2015, 14:11
A ma ktoś sposób na problem, w którym w casie jest tylko sim? Jak chcę sima przebrać to mam tylko niebieskie tło, sima, i kilka ikonek na górze po prawej, ale klikanie w nie nic nie daje. Żeby cokolwiek zrobić trzeba wyłączyć grę przez menadżera zadań. To coś u mnie czy ogólny błąd? Bo pojawił się dzisiaj do pary młodo wyglądającym emerytem.

Effie
05.03.2015, 09:19
W rodzinie Ćwir nie działają mi niektóre funkcje związane z książkami. Nie mam na nich "ręki boga" oraz nie mam opcji czytania dziecku. To powszechny problem czy u mnie się coś sknociło? Na razie to jedyna rodzina, w której zaobserwowałam ten problem.

EDIT. Po pierwsze, sprawdziłam resztę rodzin, problem wystąpił też u rodziny Pancakes. Po drugie, sprawdziłam na nowej grze, problem nie występował, więc to się u mnie coś bugnęło. Po trzecie, ogarnęłam to :P Popsute okazały się dwa elementy: regały (nie było na nich opcji "kup książki", nie dało się do nich włożyć książek ręką boga) oraz książki (nie było na nich ręki boga, nie dało się czytać dziecku). Wystarczyło kupić nowy regał i książki. Stare raczej do wywalenia, w każdym razie nie udało mi się ich naprawić. Książki jeszcze da się odratować, trzeba kupić drugą taką samą i połączyć ją w stos z tą zbugowaną, niestety z regałem chyba nic się nie da zrobić.

followleajo
08.03.2015, 19:33
A co jesli nie ma origina? chłopak jakoś mi tak pokombinował, że nie muszę już sie logować za każdym razem i uruchamia sie bez :(

monciska
17.03.2015, 19:28
Hej !
Nie mogę się oświadczyć, gdyż jest napisane iż mój Sim jest już zaręczony. Owszem, był, ale partner umarł. Co teraz ??

Polecam ten sposób:
1. Ctrl +Shift+c i w konsoli wpisać testingcheats on
2. Następnie cas.fulleditmode
3. Przytrzymać Shift, kliknąć na obecnej miłości i wybrać opcję dodaj do rodziny,
4. Przeprowadzić kilka/kilkanaście romantycznych interakcji i powinno się pokazać ~namów do porzucenia współmałżonki/a~

U mnie wszystko działa.

foxia
20.03.2015, 20:01
Witam.

Szukałam, ale nie znalazłam, jeśli podobne pytanie padło, to przepraszam.. Mam problem z grafiką w grze. Wygląda ona jak na załączonym zdjęciu. Czyli nie wygląda :(
Uprzedzając pytania mam zainstalowanego najnowszego DirectX i aktualne sterowniki grafiki. Gra jest oryginalna.
http://wrzucaj.net/images/2015/03/20/sims.png

Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

Effie
22.03.2015, 12:53
Wiem, że były jakieś problemy z dużą liczbą rodzących się bliźniąt, ale w styczniu była łatka naprawiająca to. Mimo to w rodzinach, którymi w danym momencie nie gram, rodzą mi się same bliźniaki (to już cztery przypadki pod rząd). W rodzinach gdzie "jestem obecna" przy porodzie problemu nie ma. To jakiś bardziej powszechny problem? Jest jakiś sposób na kontrolę liczby dzieci? A może coś takiego, żeby czas nastrójnika związanego z ciążą leciał tylko wtedy, kiedy gram tą rodziną?

yolandi
23.03.2015, 00:33
Hej ludzie! Mam straznie irytujący problem i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Otóż gra się wczytuje, wszystko super, można grać, ale już po jakichś dwóch minutach zaczyna się właśnie to: simowie zamierają, czas leci o takiej prędkości jak była kliknięta w chwili "zacięcia" i leci tak ze 3-4 h simowych i nic się nie da zrobić. Gdy zmieniam czas przyciskami, to słyszę te charakterystyczne dzwięki ale nic sie nie dzieje. Odpiero jak samo się "odetnie" to czas wraca do chwili kiedy się zacięło, czyli zazwyczaj o 3 czy 4 h i przez chwile jest ok, aż znowu dzieje się to samo. i tak co chwilę! po prostu nie da się normalnie cieszyć grą, bo co chwile się tak dzieje i nic nie moge zrobić oprócz czekania. Mam sprawny laptop, obniżanie jakości grafiki nic nie dało, mam kilka dodatków z internetu, ciuchy, meble itp, ale to tez raczej nie od tego bo gdy ich nie było sytuacja też się powtarzała, przeinstalowywałam grę - to samo. Błagam pomocy!
Damn, myślałam, że to tylko u mnie tak. Ktoś coś? Pomóżcie, bo cholera, no nie da się grać.

Orzechowo
23.03.2015, 15:17
Pomocy, nie mogę zapisać gry D: Jest jeszcze nadzieja? Przez całą sesję gry działy się dziwne rzeczy, simowie resetowali się bez powodu, nie mogłam sprzedać niektórych mebli bo 'nie znaleziono obiektu'...

http://i.imgur.com/A23jFf7.jpg

szyraczek
06.04.2015, 12:39
Czy ktoś z was ma problem ze zdobyciem osiągnięcia , by mieć 8 duchów w rodzinie? Bo ja mam pełną rodzinę, a postęp zatrzymał się na 7/8.

Sqiera
30.04.2015, 20:44
A ja jestem ciekawa czy ktoś spotkał się też z problemem braku listonosza. Odkąd mam dodatek i odkąd wizytuję w ich miejscu pracy, ani razu nie widziałam listonosza. Wiem, że on niby przychodzi o takiej porze gdzie zazwyczaj jestem z simami w pracy, ale zrobiłam małą próbę i nie przenosiłam się razem z nimi, zostając tym samym w domu. Jego ani widu ani słychu. Rachunek też otrzymałam automatycznie zaraz po uruchomieniu gry, mimo że moje simy w ten dzień co powinien przyjść siedziały w domu.
Niestety ale niemożliwym staje się u mnie skompletowanie do końca kolekcji pocztówek czy też pierwiastków czy innych kamieni, które wysyła się do Rady Geologicznej, bo najzwyczajniej w świecie te rzeczy mimo iż są wysyłane, nie docierają do mnie.
Czy ktoś też ma tak? I jak to naprawić?

Filleable
03.05.2015, 14:33
To musi być błąd którejś aktualizacji, bo początkowo nie miałam takiego problemu. Chociaż u mnie jest trochę inaczej, listonosz przychodzi, ale przynosi tylko rachunki. Nie dostaję pocztówek, próbek itp. :/

Monika5228
04.05.2015, 15:17
a ja mam ostatnio problem z tym że moja gra nie czyta dodatków. Tzn. jak wchodzę w wybieranie rodzin pojawia mi się komunikat "niekompletne dane gry", potem gdy wchodzę w wybór miasta nie mam tych z witaj pracy ani wakacyjnych z ucieczki w plener. Te dodatki wgl mi się w grze nie pojawiają, mimo że mam je zainstalowane. Przeinstalowalam gre, wyczyscilam rejestr i wszystkie dane - to samo. Usunelam folder the sims 4 w dokumentach - również to samo. Ktoś wie co robic?

Olson
04.05.2015, 22:22
Wiem, że były jakieś problemy z dużą liczbą rodzących się bliźniąt, ale w styczniu była łatka naprawiająca to. Mimo to w rodzinach, którymi w danym momencie nie gram, rodzą mi się same bliźniaki (to już cztery przypadki pod rząd). W rodzinach gdzie "jestem obecna" przy porodzie problemu nie ma. To jakiś bardziej powszechny problem? Jest jakiś sposób na kontrolę liczby dzieci? A może coś takiego, żeby czas nastrójnika związanego z ciążą leciał tylko wtedy, kiedy gram tą rodziną?

Mam ten sam problem, w kółko mam bliźniaki i powoli już mam tego dosyć. Wie ktoś jak to rozwiązać?

fastball
07.05.2015, 09:49
Simsy 4 działały, wszystko było ok, dopóki samo się coś nie zaktualizowało i przestało działać. W tej chwili nie da się wejść w grę, nie mówiąc nic o pobraniu danych z Origin. Origin się zaktualizował, chyba nawet parę razy.
Po każdej próbie wejścia jest info:
"Zapis gry, który próbujesz wczytać został wykonany w wersji gry The Sims 4 nowszej niż aktualnie zainstalowana. Zaktualizuj grę, aby bezpiecznie wczytać ten zapis gry"
Niestety nie wiem o tym procesie zbyt wiele, bo grającym jest moja córka. Będę wdzięczny za każdą wskazówke dotyczącą wyjścia z tej z pewnością nieskomplikowanej sytuacji.
dziękuję

Effie
07.05.2015, 10:35
Spróbuj w originie kliknąć prawym na simsy i "Napraw grę"

fastball
07.05.2015, 23:31
dziękuję bardzo, niestety nie pomogło, ale zadzwoniliśmy na infolinię techniczną i problem udało się rozwiązać poprzez zmianę nazwy folderu z plikami gry i kilku innym zabiegom kosmetycznym - ogólnie pomoc techniczna bardzo dała radę, bardzo :)

aspiryna
08.05.2015, 17:49
Włączyłam sobie grę po raz pierwszy od ok miesiąca i co? Gdy wchodzę do rodziny nie ma tam simów, ani nawet tego dolnego menu z simologią itp.
Próbowałam też wejść do rodziny "niegranej" i kamera jakby tylko przybliża się do domku. Nic więcej się nie dzieje, nic się nie włącza.
Klikałam "Napraw grę" w Originie, ale nic to nie daje... :| Smutno.

http://s15.postimg.org/3ndujgegb/wtf.jpg (http://postimage.org/)

Zapomniałam dodać, że gra się zaktualizowała przed uruchomieniem.

marandile
08.05.2015, 18:34
tak na pierwszy rzut oka, to widać, że pasek stanu chyba zasłania tę dolną część interfejsu, spróbuj w opcjach włączyć tryb pełnoekranowy

aspiryna
09.05.2015, 10:49
Zawsze gram w oknie i nigdy nie było takiego problemu. Nie wydaje mi się, że to pasek zasłania grafikę - wygląda ona jak wycięta, dodatkowo godzina w grze (która zawsze jest na tej samej wysokości co reszta interfejsu) nadal się wyświetla. Poza tym zdjęcia/awatary simów też zniknęły tak jak i boczny pasek z kolejką czynności ;)

Sweet rabbit
09.05.2015, 13:47
A grasz z modami/CC? Czasami to one psują grę.

filiperty343
10.05.2015, 05:51
Pomocy nie chce mi się zaktualizować gra. Mam dobry internet 24mb/s. Ciągle jest tylko: ,,weryfikowanie plików gry''. To jest ta aktualizacja z kryształkiem. Za to jak się weryfikowanie skończy to pisze: ,,pobieranie nieudane'' naprawa też mi się nie udaje. Nie wiem o co chodzi

pomocy!!!!!!

Figaa
24.05.2015, 15:31
Włączyłam sobie grę po raz pierwszy od ok miesiąca i co? Gdy wchodzę do rodziny nie ma tam simów, ani nawet tego dolnego menu z simologią itp.
Próbowałam też wejść do rodziny "niegranej" i kamera jakby tylko przybliża się do domku. Nic więcej się nie dzieje, nic się nie włącza.
Klikałam "Napraw grę" w Originie, ale nic to nie daje... :| Smutno.

http://s15.postimg.org/3ndujgegb/wtf.jpg

Zapomniałam dodać, że gra się zaktualizowała przed uruchomieniem.

Ja mam dokłądnie to samo ... próbowąłm już wszytskiego .... naprawy gry z origin, odinstalowałm całość i zainstalowałam ponownie, nawet przy usuniętych wszystkich modach jest to samo ... wie ktoś jak to naprawić ?

@Hefalump: Nie cytuj z obrazkiem

Nusso
26.05.2015, 14:44
Pomocy nie chce mi się zaktualizować gra. Mam dobry internet 24mb/s. Ciągle jest tylko: ,,weryfikowanie plików gry''. To jest ta aktualizacja z kryształkiem. Za to jak się weryfikowanie skończy to pisze: ,,pobieranie nieudane'' naprawa też mi się nie udaje. Nie wiem o co chodzi

pomocy!!!!!!

Wyloguj się z Origin i znów zaloguj. Mi to pomogło.

Nusso
01.06.2015, 15:04
Od wczoraj mam pewien problem. Gdy próbuje włączam czwórkę wyskakuje mi komunikat: "Zapis gry, który próbujesz wczytać, został wykonany w wersji gry The Sims 4 nowszej niż zainstalowana. Zaktualizuj grę, aby bezpiecznie wczytać ten zapis.". Grać mogę nadal normalnie, ale tracę cały zapis. Więc jak ma odzyskać swoje rodziny ?

Effie
01.06.2015, 17:23
Kliknij w originie "napraw grę". U mnie się stało podobnie, jakimś sposobem wyłączyły mi się ucieczka w plener i zestaw świąteczny.

Nusso
01.06.2015, 18:54
Wiele razy naprawiałem grę i nic nie pomogło. http://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/SOLUTION-Saved-with-newer-version-Save-Error-0-Can-t-Build-Walls/td-p/4205460 Spróbuję tym sposobem.

CademZoe
03.06.2015, 19:42
Pomocy! :( W każdej simowej rodzinie, jak zrobię postaraj się dziecko sima z simką, to oprócz ciąży simki... sim też jest w ciąży! I to według gry kosmicznej mimo że dzieci rodzą się normalne, a według genealogii dzieci sima są też dziećmi jego żony. To się powtarza za każdym razem od kupienia Witaj w pracy.

Monika5228
19.06.2015, 19:35
a mi gra nawet nie widzi witaj w pracy ;/ niby zainstalowana jest, ale w grze jej nie ma
aktualizacja gry nie pomogla, wywalenie folderu mods - tez nie. Macie na to moze jakis pomysl? 😊

dusia905
22.06.2015, 17:45
Ja mam problem z custom content, brakuje mi tego pliku ktory jest w folderze mods i sprawia ze inne rzeczy dzialaja. Nie wiem skad go wziasc... Gdyby ktos mogl pomoc, bylabym bardzo wdzieczna :) :redface:

Królewicz Grudkowego Kosmosu
22.06.2015, 21:59
Założyłem już temat, ale nikt nie odpisał, więc może tu spróbuję. Jest jakiś mod by zmodyfikowane fryzury nie zmieniały swojego kształtu lub nie znikały w trakcie rozgrywki?

xheyanna
23.06.2015, 16:04
spróbuje tutaj, bo nie chce zakładać nowego tematu, mianowicie koleżanka ma problem z włosami CC. Z bliska wyglądają normalnie natomiast z daleka już się psują:

z bliska wyglądają tak: https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/11651343_1003959406311578_306143924_n.jpg?oh=bd2b3 5699f112e68ccd059ea6e8b52e7&oe=558B72BE
z daleka natomiast tak: https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/11651367_1003959469644905_957900008_n.jpg?oh=0a5bd 304518a9a56dfe998eef46af51a&oe=558C8757

dzieje się jej tak z wszystkimi pobranymi fryzurami, pomimo, że ustawienia ma wszędzie na najwyższe. W podobnym temacie wyłączenie trybu laptopa pomogło, ale jej nic nie dało.

Proszę o pomoc w jej imieniu :D

plague9277
13.07.2015, 14:14
hej hej mam pytanie, gram długo dosyć jedną rodziną i zależy mi na tym, żeby zebrać wszystkie obiekty kolekcjonerskie. mam jednak wrażenie, że one się w pewnym sensie wyczerpują, znaczy tam, gdzie zawsze były kopczyki po kilku zbiorach już się nie pojawiają. czy tylko ja tak mam? jest na to jakaś rada?

Kany_Qan
13.07.2015, 18:50
Nic bardziej mylnego :derp:
Skałki itp. nie wyczerpują się, po prostu musisz poczekać

SmileLikeaKimi
14.07.2015, 16:20
Ahoj,

pewnie to pytanie zostało tu już zadane z kilka razy, ale ze względu na to, iż jestem leniwa, nie chce mi się szukać...

Koniecznie potrzebuję dokonać reinstalacji TS4, tylko szkoda mi tracić tego co już zdążyłam spłodzić. Stąd takie pytanko, czy jest jakiś myk, żeby wszystkie duperele typu rodzinki, domki etc. jakoś skopiować/przenieść, czy coś w ten deseń?

Kany_Qan
20.07.2015, 22:37
To proste jak dostawanie pracy astronauty bez doświadczenia w The Sims 4 :D
Wchodzisz w Moje dokumenty następnie Electronic Arts, potem The Sims 4
i kopiujesz folder saves oraz Tray. Po reinstalacji gry po prostu wklejasz te foldery z powrotem :)

Cathrinessa
08.08.2015, 10:52
Ejo jak zmywarkę położyć na parceli? "Obiekt należy umieścić na dużej powierzchni" Baa tylko, że ja mam miejsca sporo wolnego...

Nina14!
08.08.2015, 11:55
@up-może pod jakimś blatem czy cuś,tak jak w poprzednich częściach gry?

Orzechowo
12.08.2015, 16:00
Nie wiem, czy to nadaje się do problemów z grą, czy do pytań i odpowiedzi, ale...

http://i.imgur.com/dTbodDD.jpg (link, bo screen jest za duży :piesel:)

Przeglądając gotowe pokoje znalazłam tę podłogę. Jest też w kilku gotowych łazienkach. Myślę: nie poznaję podłogi, coś mnie ominęło? Gdy kliknę na nią, żeby ją położyć, gra przenosi mnie do działu z podłogami, ale żadna z nich nie jest zaznaczona (tak jak dzieje się z innymi, gdy je skopiuję z gotowego pokoju). Próbowałam szukać po nazwie, ale nic nie znajduje (swoją drogą, ta wyszukiwarka w trybie budowania działa jak chce). Jakiś błąd, czy te głupie deski są ukryte? A może jestem ślepa?

Nie mogę tego przeboleć, bo te panele są naprawdę ładne XD Na razie znalazłam ją w trzech kolorach: białym, beżowym i brązowym. Niestety na podłogi skrót +/- żeby zmienić ich kolor nie działa (tak jak na meblach), więc nie wiem, ile kolorów tracę :disapproval:

Sheil
18.08.2015, 09:08
Ostatnio pojawia mi się nie wpływający na rozgrywkę (lecz na moją psychikę xD) dość irytujący błąd.
Gdy wchodzę do trybu budowania, a potem wracam do trybu życia muzyczka zostaje. I sobie gra.. i gra.. i gra.. Po restarcie gry albo znika do czasu wejścia w tryb budowy, albo jest znowu od samego początku w trybie życia.

Ktoś, coś? Można oszaleć od tego :why:

Orzechowo
18.08.2015, 15:56
U mnie też tak było, ale po prostu wyłączyłam muzykę w ustawieniach. Swoją drogą i tak miałam jej dość, a ten błąd tylko przyspieszył moją decyzję. A przy budowaniu/w CASie słucham własnej z telefonu :D

Sheil
21.08.2015, 13:40
I tak zrobiłam, dzięki! :)
Niestety, kolejne problemy wyszły w praniu:
Kiedy klikam aby sim wykonał jakąś czynność na komputerze, automatycznie polecenie znika. Muszę najpierw "poprosić" ;) go aby siadł, a dopiero potem wybrać jakąś akcję na komputerze. Mały błąd, aczkolwiek męczący.

Podobna sytuacja, interakcja "Figluj". Pierwsza część animacji, gdzie gadają i się cieszą jest, serduszko z plusikami, a potem polecenie znika. Młodzi są w pokoju, mają 2-osobowe łóżko, próbowałam gdy stoją i gdy siedzą. Bezskutecznie :(

Jakieś pomysły?

x3Kitty
21.08.2015, 17:59
A naprawa gry w origin?

Sheil
22.08.2015, 12:50
O, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest :D Dzięki, spróbuję :)

Zasia
22.12.2015, 12:34
Witam Was,
Wczoraj zrobiła mi się jakaś zaległa aktualizacja Simsów, a po niej nie mogę już odpalić gry, bo wyświetla mi się taki komunikat:
http://i.imgur.com/su8X66t.png?1
POMÓŻCIE :cry:

Kulfon80
22.12.2015, 12:47
Witam Was,
Wczoraj zrobiła mi się jakaś zaległa aktualizacja Simsów, a po niej nie mogę już odpalić gry, bo wyświetla mi się taki komunikat:
http://i.imgur.com/su8X66t.png?1
POMÓŻCIE :cry:

Sam takiego problemu nie miałem a wujek Google szepcze mi że jedynie co można z tym zrobić to ponownie zainstalować całe Origin
http://sims4.crinrict.com/en/2014/09/unable-to-start-initialization-error-at-startup/

Zasia
22.12.2015, 13:54
No niestety nic to nie pomogło...

koko_sowa
29.12.2015, 19:33
To przyszedł czas i na mnie.
Chciałam wrócić do "nałogu" i sprawdzić co tam w simsach słychać. Origin uruchomiłam, wpisałam login, a potem zapomniałam hasła. No ni huhu sobie nie przypomnę jakie mam hasło, więc klikłam na "zapomniałem hasła". Uzupełniłam co trzeba, odczytałam, że po kilku minutach powinnam otrzymać maila, a jeśli go nie będzie to sprawdzić w spamie.
Maila nie było. Spam przekopałam tak dokładnie, że dotarłam do tego sprzed pół roku, a maila i tak nie było.
Pierwszy nie przyszedł, stwierdziłam, że może coś nie pykło. Ale drugi, trzeci, piąty też nie przyszedł.
Czas pisać do ea czy jest nadzieja, że nagle zostanę obsypana stadem maili, bo coś im nie działa?

Hebe
29.12.2015, 19:39
Na twoim miejscu bym napisała do EA. Nawet jak w końcu dostaniesz te maile, to chyba nie warto czekać ;)

koko_sowa
29.12.2015, 20:00
No tak, nałóg ciężka sprawa ;)
Już wiem w czym problem: zaktualizowałam origin na komputerze i moje konto znikło, a potem mogłam utworzyć nowe na tym samym adresie mailowym.
Sprawdziłam na drugim komputerze. Przed aktualizacją origina mogłam sobie zagrać ale w trybie offline. Po aktualizacji mam nowe konto do którego nie mam przypisanej żadnej gry.

Oczywiście ea nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów.

xMalwina
03.02.2016, 19:37
Cześć! Nie zauważyłam nigdzie podobnych skarg, więc zapytam... Po nieco dłuższej przerwie chciałam wrócić do simsów, ale po prostu dostaję kręćka od nagłego skupiska bugów :/ Mam zainstalowany jeden jedyny mod - mocno przyspiesza czas po podwójnym wciśnięciu 3 - nigdy nie miałam z nim problemów.
Simowie często resetują się podczas wykonywania interakcji socjalnych, podczas przyrządzania mikstur stają się one na kuchence niewidoczne i po zrobieniu dwóch nie mogę zrobić ich więcej, bo zajmują całe miejsce a nie mogę ich schować, bo ich nie widać... :( Często też się przycina kiedy próbuję sprzedać przedmioty z ekwipunku - przedmiot "przykleja" się do myszki i muszę się przełączyć między trybem budowania i życia, żeby to naprawić... Mam też wrażenie, że mam dużo mniej owadów w okolicy :/ Ktoś zauważył u siebie podobne problemy?

cheeba
03.02.2016, 22:24
czy jest jakiś sposób/program, dzięki któremu sprawdzę które dodatki do gry ściągnięte z neta uniemożliwiają jej uruchomienie?

xMalwina
04.02.2016, 22:21
czy jest jakiś sposób/program, dzięki któremu sprawdzę które dodatki do gry ściągnięte z neta uniemożliwiają jej uruchomienie?

Raczej nie. Przenieś je wszystkie w osobny folder, po kolei wklejaj po jednym i uruchamiaj, albo przenoś po jednym do innego folderu i obserwuj kiedy zaskoczy.

cheeba
06.02.2016, 09:20
Raczej nie. Przenieś je wszystkie w osobny folder, po kolei wklejaj po jednym i uruchamiaj, albo przenoś po jednym do innego folderu i obserwuj kiedy zaskoczy.

biorąc pod uwagę ilość dodatków które mam, będę to robić do końca życia, myślałam że jest może jakiś łatwiejszy i szybszy sposób : )

Love
24.03.2016, 08:19
W Simsy gram na PC-cie bez połączenia internetowego. Miałem robionego formata, ale zapisałem sobie wszystkie mody jakie miałem na przenośnym dysku. Po ponownym zainstalowaniu Simsów niektóre packagesy mi nie działają. Gdy ściągam nowe, w ogóle nie pojawiają się w grze. A gdy pobrałem z czasów kiedy ostatni raz grałem w Simsy(listopad/grudzień) to pojawiły się. Weszła jakaś nowa aktualizacja do Simsów, a przez to że mam starą to nie mogę korzystać z nowych modów?

edit:

Ok, ściągnałem jakiś ciuch z marca - działa, jakiś set z lutego - działa. Ale w secie było 12 obiektów, ja mam w grze tylko 3. Przez to, że nie mam jakiegoś dodatku, ktory wprowadził nowe rzeczy/meshy/cokolwiek nie moge mieć modów z nich zrobionych?

Nina14!
16.04.2016, 08:02
Bry.
Po długim czasie oczekiwania kupiłam sobie TS4,uprzednio dodając Wersję Testową do konta (nie przypuszczałam, że je tak szybko dostanę, ale testowej nie pobierałam).Niestety mam głupi problem z instalacją, bo zamiast pełnej gry instaluje mi się wersja testowa!
Próbowałam ukrywać grę w bibliotece, zrobić podobnie jak w tym przypadku, (http://forums.thesims.com/pl_PL/discussion/771407/pobiera-mi-sie-ciagle-wersja-probna-the-sims4) tyle, że nie mam Czwórki pełnej dodanej do konta, a pobrać przez Origin i tak nie pobiorę, bo internet "zostawiłam" de facto na same aktualizacje do gry i mi go po prostu nie starczy. Wie ktoś co z tym fantem zrobić?Czy pisać do pomocy EA by skasowali z konta wersję testową?

EDIT: UWAGA UNIEWAŻNIAM.Z faktu posiadania czasu postanowiłam "poszpanić" angielskim na Live Chat,doradca skasował mi z konta wersję testową i wszystko jest cacy :p

>>>FiShIp<<<
24.04.2016, 14:00
Hej,
Mam pewien problem....Gra nie widzi części dodatków pobranych z internetu.Ściągam np jakiś komplet mebli a z tego tylko 2 w grze są a reszty nie widzi, ostatnio większości ściągniętych obiektów niema ;/
A w tej tabelce co się pokazuje na początku gry z zawartością zmodyfikowaną to np dany plik jest a w trybie kupowania nie. Macie jakiś pomysł czego to wina?

Mrufka
18.06.2016, 03:24
Ja odnosnie ubran dla grupy. Moj klub dzieciakow za punkty klubu dostal specjalna kurtke i bransoletke przyjazni... Jak im to zalozyc? Wchodze do CAS przy opcjach klubu i nie ma tam ani specjalnej kurtki z logo klubu ani bransoletki... Gdzie one sa?

Hovedvei
19.06.2016, 13:19
Mam ogromny problem z grą, bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi. (ts4)
Kiedy w trakcie rozgrywki chcę wejść do cas, w tryb budowania lub wybrać się gdzieś z simami to ZAWSZE ją wywala. Mogę to robić jedynie zaraz po uruchomieniu rozgrywki.
Zaczęło się to dziać CHYBA po aktualizacji z klaunem. Nie jestem pewna.
W międzyczasie zmieniłam system na win xp (zaczęło się na win 7) więc nie mam teraz możliwości "naprawienia gry" (tej opcji)
Nie chcę cofać wersji ts do stanu przed dodaniem klauna.
Bardzo proszę o pomoc bo jestem uwięziona w dzielnicy :(
Ps. Kiedy zbyt szybko działam (tj.zmieniam jednocześnie piętro i granego sima) to też czasem wywala...

CademZoe
19.06.2016, 16:10
Podaj proszę specyfikację twojego komputera.

Hovedvei
20.06.2016, 10:43
http://pclab.pl/art49999-31.html
Mam nadzieję, że w tym linku znajdziesz to, o co mnie pytałaś
(wcześniej w ogóle nie miałam takiego problemu, mogłam grać kilka/kilkanaście godzin bez przerwy)

Collina
04.07.2016, 00:03
A własnie właśnie, dziwne przekręcanie obiektów a właściwie nadal nie wiem jak to zrobić. Przesuwam ekran i dopiero stawiam mebel, a gdy próbowałam postawić inaczej to po prostu się nie dało. O stawianiu na skos mogę tym sposobem zapomnieć... Może jest na to inny sposób? Bo ja próbowałam tak jak w poprzednich częściach. Wie ktoś coś?

CristVicNol
04.07.2016, 00:44
Spróbuj tak: Masz już wybrany obiekt i kliknij kropkę albo przecinek :)

BlackSparrow
25.09.2016, 17:47
Pomocy!!
Wczoraj jeszcze spokojnie mogłam odpalić the sims 4 i w nie pograć, ale dzisiaj to już nie działa!! Gdy naciskam przycisk "Graj" gra się nie włącza - tak samo gdy naciskam "uruchom jako administrator" itp. Po prostu kręci się chwilę kółeczko i tyle! W ogóle nie reaguje. Naprawiałam ją z 4 razy, aktualizowałam, uruchamiałam ponownie laptopa - nic nie pomogło. Ktoś wie jak ją uruchomić? Dodam, że próbowałam również wsadzać i wyciągać płytę z nadzieją, że pokaże się autoodtwarzanie - tak jak na moim komputerze - jednak nic takiego sie nie pojawiło.

Lady88
14.01.2017, 22:18
Witam,

po ostatniej aktualizacji sprzed 2 dni, zauważyłam dziwną rzecz - mianowicie w nocy, kiedy dorośli simowie śpią, w kołysce obok ich łóżka płacze niemowlak, bo głodny albo pieluszkę trzeba zmienić. Zawsze obydwoje simowie budzili się i wstawali, a następnie mogłam ustalić, który z nich zajmie się dzieckiem. Obecnie dziecko płacze, simowie dalej śpią i dopóki nie obudzę matki czy ojca, to by tak spali i spali dopóki opieka społeczna by dziecka nie zabrała. Nie wiem dlaczego tak jest. Też tak macie? Proszę o pomoc.

oiilive
30.09.2024, 11:41
Mam problem z grą... rozgrywka trwa może 2-3 godziny po czym nagle moje simy stoją i nic nie robią, dodatkowo nie mogę przełączyć między simami, a gdy chcę wrócić do otoczenia to cały czas wyświetla się ekran ładowania i nie można wejść do otoczenia. Po godzinie restartowałam komputer, bo zupełnie nic nie dało się zrobić.

Jaka może być tego przyczyna? Nie posiadam żadnych modów itd. czysta gra.

Meryam
30.09.2024, 20:41
Mam problem z grą... rozgrywka trwa może 2-3 godziny po czym nagle moje simy stoją i nic nie robią, dodatkowo nie mogę przełączyć między simami, a gdy chcę wrócić do otoczenia to cały czas wyświetla się ekran ładowania i nie można wejść do otoczenia. Po godzinie restartowałam komputer, bo zupełnie nic nie dało się zrobić.

Jaka może być tego przyczyna? Nie posiadam żadnych modów itd. czysta gra.

Kilka pytań:
1. Dzieje się tak na każdym savie czy tylko na jednym? I podobnie, czy dzieje się tak tylko z jedną rodziną czy wieloma?
2. Czy nadal da się zapisać grę?
3. Próbowałaś "naprawić grę" przez Origina?
4. Jakie masz dodatki zainstalowane?
5. Masz zainstalowane wszystkie aktualizacje i patche?
6. Od kiedy problem występuje i czy zaczął się pojawiać po zainstalowaniu dodatku, aktualizacji, etc.?

Zuzaa
09.11.2024, 12:46
Od dwóch tygodni mam problem z trybem budowania, nie mogę postawić większości mebli bo wyskakuję błąd skryptu, błąd występuje na każdym zapisie u każdej rodziny. Wszystko inne jak interakcje między simami, zapisywanie gry, podróże między światami itd. działa.
Mam grę ze steama i "naprawiałam", ale nic to nie dało. Mam zainstalowane wszystkie aktualizacje, zakupione parę dodatków i zainstalowane sporo modów.
Ktoś miał może podobny problem i wie jak go naprawić? To wina modów czy może coś z plikami gry? Nadmienię, że grałam na tych modach i dodatkach już spory czas i problem pojawił się nagle, odinstalowałam ostatnio pobrane mody, ale dalej nic to nie dało.

Diana
09.11.2024, 13:57
Od dwóch tygodni mam problem z trybem budowania, nie mogę postawić większości mebli bo wyskakuję błąd skryptu, błąd występuje na każdym zapisie u każdej rodziny. Wszystko inne jak interakcje między simami, zapisywanie gry, podróże między światami itd. działa.
Mam grę ze steama i "naprawiałam", ale nic to nie dało. Mam zainstalowane wszystkie aktualizacje, zakupione parę dodatków i zainstalowane sporo modów.
Ktoś miał może podobny problem i wie jak go naprawić? To wina modów czy może coś z plikami gry? Nadmienię, że grałam na tych modach i dodatkach już spory czas i problem pojawił się nagle, odinstalowałam ostatnio pobrane mody, ale dalej nic to nie dało.
Wprawdzie w TS4 nie gram, ale zrobiłam szybki research w anglojęzycznej części internetu. Podobno taki problem często powodują mody Basemental. Usuń je albo zaktualizuj, są szanse, że to pomoże. :) Ogółem z tego, co udało mi się wyczytać, źródłem problemu na ogół są właśnie mody. Jeśli nie Basemental, to może być coś innego.

Zerknij też na ten filmik, podobno pomógł wielu osobom: https://www.youtube.com/watch?v=wk-gSW4Ceyw

Zuzaa
15.11.2024, 21:01
Wprawdzie w TS4 nie gram, ale zrobiłam szybki research w anglojęzycznej części internetu. Podobno taki problem często powodują mody Basemental. Usuń je albo zaktualizuj, są szanse, że to pomoże. :) Ogółem z tego, co udało mi się wyczytać, źródłem problemu na ogół są właśnie mody. Jeśli nie Basemental, to może być coś innego.

Zerknij też na ten filmik, podobno pomógł wielu osobom: https://www.youtube.com/watch?v=wk-gSW4Ceyw

Wielkie dzięki, problem tkwił w nieaktualnej wersji basemental.

Diana
15.11.2024, 21:52
Wielkie dzięki, problem tkwił w nieaktualnej wersji basemental.
Super! Cieszę się, że pomogłam :) Miłej gry!