PDA

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia IV

Strony : 1 [2] 3 4

Lubie
24.09.2014, 21:32
Ale mafia raczej miała kogoś inne na celowniku ;P To tak, jakby teraz nam Libby napisała: "Ej słuchajcie zabijcie kogośtam bo chce zrezygnować". Organizatorka się nie wtrąca w decyzję o morderstwach ;P

w takim razie co myslisz o zamordowaniu Bjork?

La Tortura
24.09.2014, 21:33
bez obaw, będziecie następni
to się nazywa jolo i zycie na krawędzi xD

no ale nie moze byc zamkniete czy ty to rozumiesz???????

Pinki i prosze cie bo mi znow warna wlepią XDD

Pink Panther
24.09.2014, 21:34
a-ha, może Ty jesteś, Apo? :D

Aczkolwiek Ciastek jest faktycznie podejrzany. I ciągnie tę fabułę jak... :|

krewetka, według mnie mafia zrobiła tak samo, jak w poprzednich edycjach - zabili kogoś kompletnie niewinnego, żeby nie było żadnych poszlak. Taka rozgrzewka. I próba wprowadzenia chaosu do naszych dyskusji, żebyśmy się zastanawiali, czemu akurat Bjork.

Chwalisława
24.09.2014, 21:35
ale jak zamknięte to nie otwarte i po sprawie ;)
To mogłeś zamknąć ten "zakład", a skoro był otwarty, to weszła i po sprawie.

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 21:35
W ogóle, Orka, to był taki sarkazm, że moje skarpetki go wyczuły xD
Ale tak na serio, to bójcie się, bo #mafio$team was dorwie xD
pisanie czegoś takiego jest tak zabawne, hahaha
Erotyka, erotyka - niegrzeczne dzieciaki!

Lubie
24.09.2014, 21:36
a-ha, dobrze mowisz renibow. jestem w mafii, boj sie bo przyplyne do ciebie i poloze sie na talezu do przystawek. buuu (:D)

pinki, ciekawe, ciekaaawe. :)

La Tortura
24.09.2014, 21:36
W ogóle, Orka, to był taki sarkazm, że moje skarpetki go wyczuły xD

po 1 you dont say po 2 powtarzasz sie misiu

Pink Panther
24.09.2014, 21:38
pinki, ciekawe, ciekaaawe. :)

Szczerze mówiąc to teraz zachowujesz się, jakbyś był w mafii. Bo moja wersja jest najbardziej prawdopodobna, a robisz z niej coś, co na pewno jest nieprawdą :|

Lubie
24.09.2014, 21:39
pinki, ale to nie byl sarkazm i chodzilo mi o to, ze dobrze myslisz. :D

juliet, tam tak troche NIE bylo sarkazmu...

La Tortura
24.09.2014, 21:40
w nowym jorku nawet biedra jest 24/7 a zaklad do robienia dziurek i malunków szatańskich jest zamknięty no co za swiat

Pink Panther
pinki, ale to nie byl sarkazm i chodzilo mi o to, ze dobrze myslisz. :D

A to sorewicz, zwracam honor :D

Shiver
W takiej sytuacji pozostaje nam chyba na ślepo strzelać. Bo to jak i ile ktoś się wypowiada to zwykle jest mało adekwatne (nie mówię tu o oskarżeniach, tylko o fabule i innych pierdołach).
Musimy ustalić jakąś osobę do odstrzału i razem na nią zagłosować, bo jak potem każdy głosuje jak chce to nic z tego nie ma.

Słodki Pan Ciastek
Aczkolwiek Ciastek jest faktycznie podejrzany. I ciągnie tę fabułę jak... :|

Japierdziele serio? Po pierwsze to nie ja zacząłem dzisiaj fabułe, ale ok. I dobrze skoro jestem, aż tak podejrzany to mnie zabijcie. Zobaczymy kurde kto jest mafiozo, bo ja na pewno nie! I potem będziecie jęczeć, że walicie zabójstwami na ślepo :P

Pink Panther
24.09.2014, 21:41
Ja jestem za SPC. On jest podejrzany. A jeśli nie on, to Apo.

Rainbow
24.09.2014, 21:41
a ja niby czemu? :P

Shiver
24.09.2014, 21:43
SPC ma taktykę Maqrylla (to był Alcio? :|) z pierwszej edycji. Lata dookoła z nożem, robi zamieszanie, ale pewnie nie jest w mafii :P

Słodki Pan Ciastek
24.09.2014, 21:43
Ja jestem podejrzany? Powiedział PP, który wszystkich oskarża jedna osoba po drugiej dlatego bo niektórzy się wychylają i nie siedzą cały czas w koncie. To ty mój drogi. Siedzisz i tylko piszesz, kto może być mafiozo, a i tak z twoich tekstów nic nie wynika ;) Cały czas, tylko piszesz, piszesz, piszesz i końca nie widać. Co najlepsze nic sensownego z tego nie wychodzi tylko wszyscy wiedzą kogo oskarżasz :/

Lubie
24.09.2014, 21:44
apo, bo mnie oskarzasz, przy czym pokazujesz, ze nie jestes ze mna, ale ja jestem mafia a ty chcesz od siebie odciagnac podejrzenia. :)

Pink Panther
24.09.2014, 21:45
Poza tym poprzednie Twoje posty były podejrzane. Jak ogarnę referat o Chopinie ( </3 ) to Ci je nawet poszukam ;P

Słodki Pan Ciastek
24.09.2014, 21:45
SPC ma taktykę Maqrylla (to był Alcio? :|) z pierwszej edycji. Lata dookoła z nożem, robi zamieszanie, ale pewnie nie jest w mafii :P

Serio? Serio? na prawdę? Serio? Latam wszędzie z nożem i zwracam na siebie uwagę. Tyle, że Alcio mówił otwarcie o tym, że jest mafioso, choć nim nie był. Ja mam wasze gadanie w dupie, ale nie chce zginąć i nie chce, żeby kolejna edycja była przegrana :/

Nix
24.09.2014, 21:46
Może mafia chciała uchronić Bjork przed banem? xD Obstawiam kogoś z adminów, tylko nie wiem, kto jest.
edit: okej, już wiem xD

Lubie
24.09.2014, 21:47
Serio? Serio? na prawdę? Serio? Latam wszędzie z nożem i zwracam na siebie uwagę. Tyle, że Alcio mówił otwarcie o tym, że jest mafioso, choć nim nie był. Ja mam wasze gadanie w dupie, ale nie chce zginąć i nie chce, żeby kolejna edycja była przegrana :/

pare postow wyzej plakales ze mamy cie zabic i soe przekpnamy, czy byles w mafii. to sie nazywa hipokryzja. :)

Rainbow
nienienie, to nie było oskarżenie. to była tylko luźna propozycja, ze mozesz być w mafii, krewetko :P jeszcze nie rzuciłam oskarżeń takich "na serio", w których pewna byłabym na 100%, że ktoś jest mafiozą. na razie czekam do kolejnego zabójstwa ;)

Pink Panther
W sumie bardziej podejrzewam Rainbow niż SPC, bo on za bardzo się rzuca :|

To jak? Jutro na Apo?

La Tortura
24.09.2014, 21:48
ide spac, dobranoc wszystkim :*
oby mnie nikt nie zabił ok

Shiver
@SPC - ja Cię bronię i mówię, że nie jesteś w mafii i taką dostaję za to wdzięczność </3
No co za kraj :c

Nix
(Ja tak tylko zapytam, od czego jest Apo? xd)

Lubie
24.09.2014, 21:49
nienienie, to nie było oskarżenie. to była tylko luźna propozycja, ze mozesz być w mafii, krewetko :P jeszcze nie rzuciłam oskarżeń takich "na serio", w których pewna byłabym na 100%, że ktoś jest mafiozą. na razie czekam do kolejnego zabójstwa ;)

teraz sie wykrecasz i niby ze trzymasz ze mna, zeby ludzie pomysleli, ze nie jestes w mafii, bo mafia razem sie nie trzyma. sprytne :)

Słodki Pan Ciastek
24.09.2014, 21:50
Serio? To było w takim kontekście, że kiedy zginę zobaczycie kto ma racje. W drugiej edycji była dokładnie taka sama sytuacja i również byłem porównywany do Altaira. Skończyło się jak się skończyło. Nie byłem mafiozo. Więc krewetko lepiej idź na GG obmówić taktykę z Juliet, Orką i Chwalisławą :* Jak oczywiście nie zginąć bo z tego co wiem to Mafią to wy nie jesteście...

Rainbow
24.09.2014, 21:53
teraz sie wykrecasz i niby ze trzymasz ze mna, zeby ludzie pomysleli, ze nie jestes w mafii, bo mafia razem sie nie trzyma. sprytne :)

hahah no wiesz, jak chcesz to mogę sie do ciebie przykleić i ci cały czas przytakiwać, nie ma problemu :D

znowuż oskarżenia padają przez to na mnie chociaż nawet nie staram sie zrzucać z siebie winy i nie zaproponowałam kto moze byc w mafii echh :P

Shiver
24.09.2014, 21:53
@Nix - Apo = Apocalypsa = stary nick Rainbow Dash ;)

Pink Panther
24.09.2014, 21:55
znowuż oskarżenia padają przez to na mnie chociaż nawet nie staram sie zrzucać z siebie winy i nie zaproponowałam kto moze byc w mafii echh :P

Starasz się zrzucać z siebie winę, ale nie otwarcie. Na przykład teraz próbujesz się oczyścić pokazując, czemu nie jesteś mafioso, ale otwarcie tego nie mówisz.
"Nie wysyłaliśmy wojsk na Ukrainę", hę? ;P Ta sama strategia, Apo? :D

Lubie
24.09.2014, 21:56
renibow, ok, przyklej sie do mnie i popieraj mnie na kazdym kroku. to nie bedzie podejzane :3

(ps renibow, jutro glosujemy na qwertyego :D)

Shiver
24.09.2014, 21:59
(ps renibow, jutro glosujemy na qwertyego :D)

Dlaczemu? :(

Lubie
24.09.2014, 22:01
a dlaczemu nie? :D wytlumaczyles pseudonim ranibow. jestes zbyt mily na mieszkanca. :)

Rainbow
24.09.2014, 22:01
ale Pinkusiu, ty sie mnie strasznie uczepiłeś i to jest dla mnie podejrzane, chcesz moze wszystkich przekabacić na swoja stronę, zeby zagłosowali jutro na mnie? a potem powiesz "ojej, no jednak sie pomyliłem!". dziwne, bardzo dziwne... :P

Luna
24.09.2014, 22:02
Boże, ale bajzel o-O wszyscy się oskarżająXD
Sama nie wiem na kogo zagłosować, mafia wyeliminowała Bjork i teraz mam kłopot bo nie ma żadnych poszlak, trzeba będzie strzelać;/

Shiver
24.09.2014, 22:02
No co za kraj, człowiek jest miły i go za to chcą zabić ;/
Ehhh, aż idę z tego wszystkiego spać, dobranoc :P

Lubie
24.09.2014, 22:03
a moze pinki i renibow sa w mafii, niby sie sprzeczaja, a w rzeczywistosci maja mafijna zmowe?

up, i patrz, nawet nie masz nic na swoja obrone <\3

konformistyczny lodzik
Wszyscy jutro zginiecie, wiec o c zamieszanie? Spedcie te chwile przyejmnie xd

Słodki Pan Ciastek
PP w ogóle jest strasznie podejrzany. Jak dla mnie go powinniśmy zabić, ale cichoo ja nic nie mówiłem ;)

Pink Panther
24.09.2014, 22:05
Jasne, jestem podejrzany, bo próbuję ustalić mafiosów. SPC i Apo, oskarżam Was, więc Wy teraz kierujecie wszystkich przeciwko mnie? Dobre zagranie, ale kiepskie jak na mafię. Bo to może znaczyć, że coś ukrywacie ;P

Lubie
24.09.2014, 22:07
pinki, pewnie maja romans i boja sie o wlasne zycie. #mafijna #milosc #taka #mafijna

Rainbow
24.09.2014, 22:08
nieprawda, głupie zagranie. gdyż ja w takim razie [oprócz PP] oskarżam też SPC, za to, ze i mnie wczesniej oskarżył [bezpodstawnie]. a co, tak sie pobawimy :fun:

Lubie
24.09.2014, 22:09
a mnie juz nikt nie oskarza? :( czuje sie pominiety. :(

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 22:10
I tak wszyscy zginiecie "/

Pink Panther
24.09.2014, 22:10
nieprawda, głupie zagranie. gdyż ja w takim razie [oprócz PP] oskarżam też SPC, za to, ze i mnie wczesniej oskarżył [bezpodstawnie]. a co, tak sie pobawimy :fun:

Coś czuję, że oskarżasz SPC dlatego, że inni też go oskarżają. Wiesz, że nie jest w mafii (bo sama w niej jesteś :D ) i oskarżając SPC próbujesz odsunąć od siebie podejrzenia ;P

Ja raczej zagłosuję jutro na Apo.

Słodki Pan Ciastek
24.09.2014, 22:11
A ja myślę o Dianie, Wielorybicy i PP. Pinkuś nie tylko ty próbujesz odgadnąć kto jest w mafii, ale jako mafoza powinieneś to wiedzieć... Nie radzisz sobie ci powiem. Tym, że piszesz, że myślisz nic nie wskórasz, a myśleć trzeba mieć czym ;)

Lubie
24.09.2014, 22:12
I tak wszyscy zginiecie "/

Powtarzasz sie kochanie :*

pinki, moj glos leci na qwertyego. zaglosuj ze mna na niego, to pojotrze zaglosuje razem z toba na renibow.

Pink Panther
24.09.2014, 22:13
pinki, moj glos leci na qwertyego. zaglosuj ze mna na niego, to pojotrze zaglosuje razem z toba na renibow.

Ale czemu Shiver? :O

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 22:13
Kretka, Ty tez zginiesz. nie mysl sobie ze nie

Rainbow
24.09.2014, 22:14
hahah, teraz nagle SPC nie jest w mafii? xD a moze to jest takie nasze wspólne zagranie mafijne, co?

nie chce nic mówić, ale za każdym razem typ, który przykleił się do jednej osoby okazywał sie być w mafii. :(

Lubie
24.09.2014, 22:15
pinki, instynkt kobiecy. okres sie zbliza i wiesz... xd
a serio, nie mamy jszcze dowodow, przeczucie to jedyne, co mamy, a ono podpowiada mi, ze to wlasnie on. xd

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 22:17
Powiem Wam, ze Rainbow D jest w mafii, ale to tak w sekrecie - to zostaje miedzy nami

Pink Panther
24.09.2014, 22:18
Kreweteczko, sorry, ale nie opieram się na przeczuciach. Bo to wygląda tak: "Jestem w mafii, więc napiszę, że mam przeczucie, że mafioso to ktoś spoza mafii". Ja głosuję na Apo, są chociaż poszlaki, a nie przeczucia ;)

Apo, ale ja się przykleiłem do wielu osób :D

Lubie
jakie poszlaki?

Pink Panther
Wspominałem o nich wcześniej.

Rainbow
24.09.2014, 22:19
no wlasnie nie, bo od kilku stron piszesz akurat o mnie, zeby wszyscy głosowali na mnie ;)

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 22:19
Rainbow Dash w mafii!

Pink Panther
24.09.2014, 22:21
Jutro Wam napiszę, czemu Renibow, ok? Bo jestem zmęczony.

I nie, to nie jest żadna ucieczka.

Dobranoc :)

Lubie
24.09.2014, 22:21
pinki, ale jak ja oskarzylem qwertyego, nawet nie napisal "nie jestem w mafii". nie bronil sie nawet.

Rainbow
24.09.2014, 22:22
Rainbow Dash w mafii!

uuu, kolejny mafiozo? :D

konformistyczny lodzik
24.09.2014, 22:24
uuu, kolejny mafiozo? :D

Nie, zazdro statusu mieszczanki?
:3

Słodki Pan Ciastek
24.09.2014, 22:24
Teraz wymyśl coś przez całą noc PP. A ty Pinki nie spiesz się z tym głosowaniem bo o 22 już głosowałeś na Bjork.

Lubie
24.09.2014, 22:29
Teraz wymyśl coś przez całą noc PP. A ty Pinki nie spiesz się z tym głosowaniem bo o 22 już głosowałeś na Bjork.

taki troche mind ****. troche czyli baaaardzo duzo.

Nix
24.09.2014, 22:30
wytlumaczyles pseudonim ranibow. jestes zbyt mily na mieszkanca.
No przepraszam bardzo! xD co to ma być

Pink Panther
24.09.2014, 22:35

Wiedziałem, że to zostanie potraktowane jako ucieczka od przytoczenia przykładów... Człowiek zmęczony być nie może, bo mafia się nie męczy.

pinki, ale jak ja oskarzylem qwertyego, nawet nie napisal "nie jestem w mafii". nie bronil sie nawet.

No właśnie xD Więc skoro się nie broni, to chyba w mafii nie jest, nie? ;P Bo raczej by się bronił.

Już idę. Dobranoc 2. raz :D

Malfurion
24.09.2014, 23:11
No nie wiem, Pantera cos mi smierdzisz :D Albo bardzo sie wciagnales w gre, albo jestes mafiozem. Mam dylemat na kogo glosowac :(

Shiver
25.09.2014, 07:10
No właśnie xD Więc skoro się nie broni, to chyba w mafii nie jest, nie? ;P Bo raczej by się bronił.

No co za kraj i tak źle, i tak niedobrze :(
I tak nie ma sensu się bronić, bo i tak to niczyjego zdania nie zmieni. Ja tu na razie widzę tylko obrzucanie się jakimiś dziwnymi oskarżeniami, a nie jakąś wspólną dyskusję. Jak ktoś coś sobie ubzdura, to już nie mój problem :P

Widzę, że znowu każdy będzie głosował jak chce... Naprawdę, zdecydujmy się na jedną osobę, bo będzie cienko.

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 07:39
Pantera śmierdzi, bo JEST PANTERĄ xDD Przecież to zwierzę, zwierzęta z definicji śmierdzą :P

Ja nie będę spekulował na głos, bo za wcześnie na to. Nie chcę być tym, który sprowadza ludzi na niewłaściwy trop (bo większe jest jednak prawdopodobieństwo trafienia w mieszkańca), a później sam zostaje oskarżony tylko dlatego, że chciał pomóc. Rada ode mnie - dopóki nie ma żadnych REALNYCH poszlak, swoje przemyślenia zostawiajcie dla siebie i bacznie obserwujcie głosowania. Głosy części osób mogą się pokrywać. Podejrzane są też tzw. głosy z dupy, czyli głosowanie na kogoś zupełnie nie wiadomo czemu oraz głosowanie na osoby najczęściej typowane "na głos". Po każdym głosowaniu spróbujcie się wcielić w rolę osoby głosującej i zastanówcie się, czemu ta osoba oddała taki, a nie inny głos. Jeśli nie znajdziecie absolutnie żadnych przesłanek świadczących o tym, że podejrzenia tej osoby były słuszne, ta osoba automatycznie powinna znaleźć się pod obserwacją. Znamy się (w większości) na forum, wiemy, kim dana osoba jest i jakie zachowania do niej pasują, a jakie nie. Jeśli ktoś, kto na forum jest raczej wyluzowany, a w grze wygląda na spiętego, to wiedzcie, że coś się dzieje. Jeśli ktoś z umiłowaniem rzuca oskarżenia na prawo i lewo i często zmienia zdania, to wiedzcie, że szatan nim miota, jak wskazówkami zegara. Jeśli ktoś jest raczej cichy, ale widać, że ma jakiś sposób działania i bacznie przygląda się sytuacji, to wiedzcie, że może to być cattani, ale równie dobrze - mafioso. Cattani cierpliwy jest, łaskawy jest. Cattani nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Więc go lepiej nie zabijać.

La Tortura
25.09.2014, 08:31
MPS, czuje ze teraz cie mafia kropnie. Morgana robiła to samo w tamtej edycji, tlumaczyla nam jak działała mafia itp i zabili ją tego samego dnia xD

Moim zdaniem w mafii nie jest Pinki i SPC, oni są po prostu gimbazą i lubią się kłócić (kto to mówi xD). Juliet na siłe pragnie być zabawna i chce by zwracano na nią uwagę, nic poza tym. Krewzwódką jest tępy jak mój nóż do chleba i pewnie by sie juz sam wydał (tzn ze wierze mu na slowo bo go lubie poza mafia :C) Na Apo zagłosowałabym w ostateczności, może być w mafii a może nie, ale wysuwa dobre podejrzenia i mocne argumenty. Na Qwerty'ego moge zagłosować, choć wątpie żeby był w mafii no ale na kogoś w końcu trzeba :D Jest jeszcze Don i u niego jest tak samo jak z Apoklipsą. ;p

Więc krewetko lepiej idź na GG obmówić taktykę z Juliet, Orką i Chwalisławą :*
http://i.imgur.com/rTPUF6N.jpg
stalker

mystically_mad
25.09.2014, 08:45
A ja jestem ciekawa, czemu mnie nikt nie oskarża. Jestem szara myszka, to pewnie dlatego. Cos czuje ze dzisiaj mnie juz nie będzie..

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 09:06
Orko, po tym co napisałaś może jednak mnie nie wyeliminuje xD Mam taką nadzieję w każdym razie. Poprzednio nie mogłem brać udziału w grze, więc teraz chciałbym sobie pograć dłużej :)

Charionette
25.09.2014, 10:06
Nie wiele rzeczy robi na mnie wrażenie, ale śmierć Bjork mną wstrząsnęła. Bardzo dobrze mi się z nią współpracowało...może to ja miałam być celem. Sama już nie wiem. Czas się ogarnąć i rozszyfrować kto za tym stoi.

mystically_mad
25.09.2014, 11:39
Hmm. Mam wolną chwilę, więc rozmyślam, kto to może być.
Mam kilka wytypowanych osób, ale waham się.
Musimy się zastanowić nad tym, kto za tym stoi.

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 13:45
Osoba na którą będę dziś głosował to Ktoś. Strasznie podejrzana jest moim zdaniem.

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 14:14
czesc mieszkancy! :3

La Tortura
25.09.2014, 14:16
zostały 4h, na kogo głosujemy?

Malfurion
25.09.2014, 14:20
Ja chyba zaglosuje na Juliet :)

La Tortura
25.09.2014, 14:21
Don, a ja mialam wlasnie ciebie proponować;p za cicho siedzisz coś

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 14:21
Ja na "Ktoś". Jest za podejrzana xD

Malfurion
25.09.2014, 14:25
Don, a ja mialam wlasnie ciebie proponować;p za cicho siedzisz coś

Jak mam cos do powiedzenia to pisze, proste ;P A czy za cicho... to nie wiem. Sa uzytkownicy, ktorzy napisali tutaj mniej ode mnie ;))

Shiver
25.09.2014, 14:27
Osoba na którą będę dziś głosował to Ktoś. Strasznie podejrzana jest moim zdaniem.

Może się w końcu zdecyduj Ciastek? Wczoraj miałeś zupełnie inne typy :P

Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję, obstawiałbym orkę albo Apo, ale zastanowię się jeszcze...

Pink Panther
25.09.2014, 14:38
Dobra, przemyślałem sobie wszystko przez noc i doszedłem do wniosku, że:
1) na Dianę nie ma co głosować, bo to, że się nie udziela o niczym nie świadczy.
2) SPC za bardzo się wychyla. Nadal go podejrzewam, ale zostawiłbym głosowanie na niego na później, bo w sumie mafioso raczej by się tak nie rzucał.
3) Don dalej jest dla mnie podejrzany, ale coraz mniej, bo w sumie nie robi nic dziwnego :|
4) Apo nadal podejrzewam, ale...
5) ...moje podejrzenia kieruję teraz przeciwko krewetce i orce Helenie.
Ze względu na m.in. ten post:

Na Apo zagłosowałabym w ostateczności, może być w mafii a może nie, ale wysuwa dobre podejrzenia i mocne argumenty. Na Qwerty'ego moge zagłosować, choć wątpie żeby był w mafii no ale na kogoś w końcu trzeba :D

Chwila chwila. "Apo może być w mafii, ale zagłosuję na kogoś, kto według mnie w mafii nie jest, no bo na kogoś trzeba ten głos oddać"? To jest bardzo dziwne i podejrzane ;P

Krewetka wczoraj napisał coś bardzo podobnego. I nakłaniał mnie, żebym dzisiaj ja z nim zagłosował na Shivera, a jutro on ze mną na Apo. I co, pewnie bym został dziś sprzątnięty po zagłosowaniu na Qwerty'go? ;P

Według mnie mafiosami mogą być krewetka, orka Helena i Apo (bo orka i Lubicz próbują nas odwieść od głosowania na Renibow).

La Tortura
25.09.2014, 14:42
PP, wątpie zeby był w mafii tak samo jak mam wątpliwości co do każdego z was xD no bo niby jakie mam podstawy ze byc pewnym? ;p Ja skupiłabym się na osobach, które najbardziej manipulują. ;d A apolipto moze byc w mafii ale mimo wszystko jej posty mają sens i dają do myślenia.

Pink Panther
25.09.2014, 14:43
ale mimo wszystko jej posty mają sens i dają do myślenia.

ALBO Apo próbuje nam podstawić kogoś, kto w mafii nie jest, żeby na niego głosować.

La Tortura
25.09.2014, 14:47
no to też jest możliwe, #tró

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 14:51
Genesis, ale Ty myślisz, haha :D
I tak jestem niewinna, a jeżeli mnie zabijecie to sobie zaszkodzicie xd
w ogóle to mam wtyki w mafii tak btw, i jesteście już martwi - jaka ja jestem zabawna, ha ha ha <3

Malfurion
25.09.2014, 14:57
Genesis, ale Ty myślisz, haha :D

Mysle, mysle ;) :P
Ja nadal obstawiam, ze w mafii jest "ktos" z redakcji, a to juz znacznie zmniejsza krag podejrzanych :) Mysle, ze warto pojsc tym tropem

Pink Panther
25.09.2014, 14:59
Ja nadal obstawiam, ze w mafii jest "ktos" z redakcji, a to juz znacznie zmniejsza krag podejrzanych :) Mysle, ze warto pojsc tym tropem

Przeczucie, czy poszlaki? ;P

Malfurion
25.09.2014, 15:00
PP, oba :) W poprzednich edycjach wzor sie powtarzal, wiec czemu teraz mialoby byc inaczej? :)

Pink Panther
25.09.2014, 15:01
Genesis, ale role są losowane, więc nie ma co sugerować się jakimiś wzorami.

Rainbow
25.09.2014, 15:03
ja jeszcze chciałabym obstawić Lunę. tak samo robiła Diana [chyba] w poprzedniej edycji, kiedy była mafiozem - takie niewiniątko udaje, coś tam napisała, strzela sobie tak w byle kogo [tak bez argumentu, bo tak], gada coś, że "ona sie nie zna". choć nie mówie że tak jest na 100%, moze faktycznie sie nie znac xD

a, no i tak rozkminiłam że PP na pewno nie jest cattanim, bo w pierwszej kolejności sprawdziłby mnie lub SPC [bo tak poleciały oskarzenia od niego]. jakby sprawdził któreś z nas to by nas próbował jakos przekonac ze to jest slepy strzał.

SPC pewnie mafiozem nie bedzie, bo sie za bardzo wychyla imo. a mafiozi działają asekuracyjnie, ważą sobie słowa zeby sie nie sypnąć. mafiozi raczej nie 'pyskują' [choć całkiem możliwe jest, ze tym razem zmienili sobie taktykę xD ]

Shiver strasznie się elastyczny zrobiłeś :) "zdecydujmy sie w końcu, zagłosujmy na jedną osobę" [super, jak wszyscy zagłosujemy na jedną osobę, to wiadome, ze ukatrupimy mieszkańca, bo mafia na swojego głosować nie będzie], "obstawiałbym Apo" - bo [przyjmujac hipotetycznie, ze jesteś w mafii ] wiesz, ze ja nie jestem mafiozą, wiec ustosunkowujesz się do zdania PP [który niewiadomo skąd wybździł sobie że jestem mafią] i tego, że coraz wiecej osób chce na mnie głosowac.

no właśnie - to jest bez sensu. im wiecej osób chce głosować na jedna osobę, tym bardziej prawdopodobne jest to, ze ona nie jest w mafii. moze niech kazdy teraz napisze na kogo głosuje? [choc to troche durne co prawda bo mafia bedzie wszystko wiedziała]

mam nadzieje, ze napisałam dość zrozumiale :P bo cos sie nie moge skupić ostatnio xd

Malfurion
25.09.2014, 15:03
Lepsze to niz oskarzanie sie bez jakichkolwiek argumentow :) A szansa na to, ze ktos jest (z redakcji ofc) i tak jest spora ;)

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 15:18
Okej, ja już mam swojego "faworyta" do zagłosowania, ale kto to jest, dowiecie się po głosowaniu xD I Wam też radzę na razie się tak nie umawiać, bo to nie ma większego sensu, a tylko ułatwia mafii zadanie :P

Rainbow
25.09.2014, 15:21
wlasnie, wiec w sumie lepiej nie mówcie na kogo głosujecie. zagłosujcie póki co tak, jak wam serce podpowiada xD i nie kierujcie sie innymi

Malfurion
25.09.2014, 15:25
Ja juz powiedzialem na kogo zaglosuje i tego sie bede trzymac ;)

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 15:25
mi tam nie ma kto nic ułatwiać :D

Pink Panther
25.09.2014, 15:31
Macie rację. Niech tym razem zadecyduje los :D

Więc nie mówimy póki co, na kogo głosujemy?

Cytryśnia
25.09.2014, 15:35
Tak chyba będzie lepiej. Potem, po głosowaniu będziemy mogli przeanalizować je (tj. głosowanie :|), bo tak to wszyscy zbiorą się na jednego i znów żadnego punktu zaczepienia

Lubie
25.09.2014, 15:35
ja głosuję na qwertyego, powody podała apo

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 16:24
Tak przyglądam się tym wszystkim postom i wiem już na kogo głosować. Chociaż nie jestem do końca pewny 2 osób :/

Luna
25.09.2014, 17:08
Ja też się nadal zastanawiam;/ Taktyka Rainbow jest dobra, lepiej będzie, jeśli każdy będzie głosował na kogo chce i nie pisał na kogo głosuje.
Nie będę się bronić przed oskarżeniem Rainbow, ponieważ i tak mi nie uwierzy jeśli powiem, że o 22 lepiłam pierogi itp.XD
Trudno się usprawiedliwiać w Fm, bo nikt nie sprawdzi co robiłeś o 22, więc mafią może być każdy.

La Tortura
25.09.2014, 17:16
za duzo tych pierogów w mafii, z tego co pamietam to M(o)PS miał na nie monopol, co sie z tym stalo? ;o

i okay, nie mówmy na kogo głosujemy. :D

Diana
25.09.2014, 17:51
Po tym wszystkim mam chyba jeszcze więcej wątpliwości, niż na samym początku gry XDD
Ciężko mi jest się zdecydować, nadal się waham, a zostało już niewiele czasu... Jest jedna osoba, na którą chyba zagłosuję, bo zastanawiałam się nad nią sama i przekonały mnie argumenty niektórych osób.

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 17:52
z tego co pamietam to M(o)PS miał na nie monopol, co sie z tym stalo? ;o

Nic się nie stało, nadal go mam :D Ja i mój Pierogowy Przyjaciel Nightfall :)

już tylko dziesięć minut...

Chwalisława
25.09.2014, 17:58
no cóż... zastanawiałam się cały dzień, no ale w końcu trzeba na kogoś zagłosować, tak? nie miałam jakiś szczególnych powodów, aby zagłosować na osobę, na którą zagłosowałam, ale trzeba :)

Rainbow
25.09.2014, 18:00
także w razie czego żegnajcie! xD jak coś to spełnijcie moja ostatnią wolę i zabijcie hmm... no nie wiem, PP moze :D

Pink Panther
25.09.2014, 18:03
także w razie czego żegnajcie! xD jak coś to spełnijcie moja ostatnią wolę i zabijcie hmm... no nie wiem, PP moze :D

No dzięki xDD

Jakby co dziękuję za grę (bardzo długą xD) i żegnajcie <3

A w testamencie... Hym... Przyjrzyjcie się osobom, które podejrzewałem - Apo, krewetka, orka, Genesis i SPC :D

La Tortura
25.09.2014, 18:03
noo też się pożegnam na wszelki wypadek :D

Lubie
25.09.2014, 18:04
ja się przyjże krewetce, też ją podejrzewam.

Pink Panther
25.09.2014, 18:04
ja się przyjże krewetce, też ją podejrzewam.

Odwieczna wojna zwierząt morskich i wodnolądowych ;-;

Libby
25.09.2014, 18:05
- Mamy szpiega… - mruknęła kontrowersyjna kaczka, siedząc na krześle w kwaterze głównej. Rozgorzała zacięta dyskusja pełna oskarżeń.
- To on…
- To ona!
- Mówię wam, że to Shiver – wybuchł Wieloryb.
- To nie ja. Dlaczego mi nie wierzycie? – próbował bronić się Shiver. Widząc, że to nic nie daje, odwrócił się na pięcie i zaczął uciekać. Hawkeye, który obserwował całą sytuację, pokręcił tylko głową i wystrzelił za nim strzałę. Shiver oberwał i upadł na ziemię.
Nagle usłyszał czyjeś kroki. Osobnik wyszedł zza rogu i stanął nad chłopakiem.
- Pomóż mi… - jęknął.
- Zdrajcom się nie pomaga…

Miasto zlinczowalo Shivera. Był niewinny. W grze nadal 4 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Lepkie Paluszki23 – Słodki Pan Ciastek
2. Genesis - Juliet
3. Ktoś - Rainbow Dash
4. Rainbow Dash - shiver
5. Kontrowersyjna kaczka - shiver
6. Skromny Pan Mroczności - Juliet
7. Luna - Diana
8. Orka Helena - shiver
9. Juliet - shiver
10. Nix - Rainbow Dash
11. Pink Panther – kontrowersyjna kaczka
12. Diana - Shiver
13. Everlasting -
14. Słodki Pan Ciastek – Rainbow Dash
15. Charionette -
16. Wieloryb - shiver
17. Mystically mad – Pink Panther
18. Chwalisława - Juliet
Shiver – orka Helena

1.

Lubie
25.09.2014, 18:05
zwierząt morskich i wodnomorskich

Rainbow
25.09.2014, 18:07
:OOOOOOOO nie to ja sie nie odzywam juz, do dupy z tym kobiecym instynktem. obrażam sie :((

La Tortura
25.09.2014, 18:07
- Mamy szpiega… - mruknęła kontrowersyjna kaczka
SIKAM OK

no i pudło :/

Lubie
25.09.2014, 18:08
:OOOOOOOO nie to ja sie nie odzywam juz, do dupy z tym kobiecym instynktem. obrażam sie :((

dokładnie.

(kaczuszka oskarżycielka)

Luna
25.09.2014, 18:09
Ja nie podejrzewałam Shivera, zupełnie o nim zapomniałam;0
Cóż pudło, może następnym razem lepiej trafimy.

Pink Panther
25.09.2014, 18:09
Sprawdzają się moje przypuszczenia :|

Najpierw kaczka i orka piszą, że "zagłosują na Shivera, mimo że nie mają dowodów na jego bycie mafiosem, ale na kogoś trzeba oddać głos", kontrowersyjna kaczka nakłania mnie do głosowania na Shivera, głosują na niego, a teraz okazuje się, że jest niewinny.

Proponuję jutro zagłosować na krewetkę lub orkę. Zaufajcie mi. A jeśli się pomylę, nie będę się już wtrącał, na kogo głosować, tylko będę dostosowywał się do ogółu.

By the way, "Mamy szpiega… - mruknęła kontrowersyjna kaczka" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mystically_mad
25.09.2014, 18:10
Od teraz oskarżam wszystkich i chusteczka! :D

Chwalisława
Ja również nawet o nim nie myślałam...

La Tortura
no lipa, lipa. następnym razem głosuję na genesisa i yolo
o ile mnie mafia nie kropnie

Cytryśnia
25.09.2014, 18:11
eeej :(
Wniosek? Ja i Qwerty nie możemy być razem, bo go ubijają ;-;

Lubie
25.09.2014, 18:12
pinki, w takim razie już się nie wtrącaj na kogo głosować i się dostosuj do ogółu, bo ja na pewno nie jestem w mafii, tak jak Ata (tak mi się przynajmniej wydaje)

Diana
25.09.2014, 18:13
Moje pierwsze głosowanie i już pudło... Jutro muszę przemyśleć to lepiej, choć na chwilę obecną to serio Shiver wydawał mi się podejrzany. O.o

La Tortura
kontrowersyjna kaczko, jak to nie? jestesmy jak bonnie i clyde przecież, mafia na sto pro xD

LepkiePaluszki23
Trochę do kitu :( Ja jednak dalej zostaję przy swoim.

Mroczny Pan Skromności
Cóż, wynik głosowania dał mi do myślenia. Już tłumaczę, dlaczego Juliet. Trochę dziwi mnie jej zachowanie. Chce sprawiać wrażenie wyluzowanej, żartuje sobie i generalnie stara się, aby było ją widać, ale jednocześnie, żeby nikt nie zwracał na nią uwagi. Sprytne, bo ani nikt nie powie, że się za dużo odzywa, ani że siedzi podejrzanie cicho. To chyba najbardziej bezpieczne. Ciekawe jest też to, że moja podejrzana zagłosowała na Shivera, który okazał się być niewinny. Ale to akurat o niczym nie świadczy, bo na niego poszło 5 głosów, podczas gdy mafiosów jest 4. Teraz pozostaje tylko czekać na 22 i mieć nadzieję, że się dożyje jutra xD

Everlasting
25.09.2014, 18:14
Zapomniałem o dzisiejszym głosowaniu :O
Może następnym razem lepiej trafimy ;)

Lubie
25.09.2014, 18:17
kontrowersyjna kaczko, jak to nie? jestesmy jak bonnie i clyde przecież, mafia na sto pro xD

no tak, zapomniałem, mafijna partnerko

Malfurion
25.09.2014, 18:18
no lipa, lipa. następnym razem głosuję na genesisa i yolo
o ile mnie mafia nie kropnie

A prosze bardzo, wiedz tylko, ze zabijesz niewinnego ;))

Coz, Shivera raczej nie podejrzewalem, dziwi mnie, ze ludzie na niego zaglosowali.

Pink Panther
25.09.2014, 18:18
Trochę dziwi mnie jej zachowanie. Chce sprawiać wrażenie wyluzowanej, żartuje sobie i generalnie stara się, aby było ją widać, ale jednocześnie, żeby nikt nie zwracał na nią uwagi.

Według mnie tak samo się zachowują kaczka i orka, np. posty wyżej ;P

Moje typy na jutro: orka, kaczka i Juliet. Ktoś jest ze mną?

Luna
25.09.2014, 18:19
Ja już tłumaczę dlaczego zagłosowałam na Dianę.
Przypomniałam sobie o głosowaniu jakieś 10 minut wcześniej i oczywiście poleciała, włączyć internet, który ładował się niemiłosiernie długo. Zostały mi 4 minuty do głosowania, więc postanowiłam wybrać jednego z moich "kandytatów" gdybym zastanowiła się jeszcze raz to zagłosowałabym na kogo innego, ale nie zdradzę na kogo...
Ps.Kontrowersyjna kaczka to Orka Helena?

Diana
25.09.2014, 18:21
Ja stawiam na Juliet. ;) Jeśli z dzisiejszego zabójstwa nie będzie się dało nic wywnioskować, pewnie na nią oddam głos.

Malfurion
25.09.2014, 18:21

Mysle, ze mafia nie stosuje tej samej taktyki u wszystkich. Za pewne jedni sie troche wyrozniaja a inni siedza nieco ciszej. Juliet wydaje mi sie z deka podejrzana dlatego na nia poszedl moj glos.

Pink Panther
25.09.2014, 18:22
Coz, Shivera raczej nie podejrzewalem, dziwi mnie, ze ludzie na niego zaglosowali.

Imo to według mnie dobre posunięcie (jeśli Genesis jest w mafii). Takie utwierdzanie nas w przekonaniu, że jest niewinny i że na Shivera na bank by nie zagłosował.
No i siedzi cicho, ale czasem się udziela. Poza tym chyba nie oskarża zbyt wielu osób, "czekając na poszlaki" :|
Więc zwiększam typy na jutro: orka, kaczka, Juliet i Genesis ;P

e: Kaczka to krewetka ;P Ant to orka. Czy jakoś tak. Gustują w zwierzętach :D

Lubie
25.09.2014, 18:23

zakład o żelki, że nie jestem w mafii? :)

Pink Panther
25.09.2014, 18:23
zakład o żelki, że nie jestem w mafii? :)

Nie, o durną sygnaturę przez miesiąc wymyśloną przez userów i wybraną w ankiecie :D Głosowania są modne. Wchodzisz w to? :D

Lubie
25.09.2014, 18:24
Nie, o durną sygnaturę przez miesiąc wymyśloną przez userów i wybraną w ankiecie :D Głosowania są modne. Wchodzisz w to? :D

umowa stoi. :)

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:24
Dobra... chyba znów wyjdę na idiotę xD Ale moim zdaniem mafię mona odkryć tak.... Zobaczmy post Libby kto na kogo głosował, a później zobaczymy kogo mafia zabije i cała filozofia. Zobaczymy kto głosował na tą osobę, która zginęła i będziemy typować jedna osoba po drugiej, aż w końcu trafimy na mafiozów. Tyle, kilka osób niewinnych może zginąć, ale im szybciej zaczniemy tym lepiej :)

Pink Panther
25.09.2014, 18:25
SPC, mafia nie zabije teraz osoby, na którą głosowała. Jestem pewien. To byłoby zbyt proste.

Albo właśnie zabiją kogoś takiego, wychodząc z założenia, że uznamy, że tak nie zrobią :|

Lubie
25.09.2014, 18:26
Dobra... chyba znów wyjdę na idiotę xD Ale moim zdaniem mafię mona odkryć tak.... Zobaczmy post Libby kto na kogo głosował, a później zobaczymy kogo mafia zabije i cała filozofia. Zobaczymy kto głosował na tą osobę, która zginęła i będziemy typować jedna osoba po drugiej, aż w końcu trafimy na mafiozów. Tyle, kilka osób niewinnych może zginąć, ale im szybciej zaczniemy tym lepiej :)

bo to jest takie proste :D to jak krzyczenie "hej jestem w mafii" (mówione na prawdę)

La Tortura
25.09.2014, 18:29
jakie Ant.. zdrobnienie od imienia mi w mrówkę zmienią boze jedyny;p

ja czekam na zabójstwo mafii.
poza tym to by było za piękne gdyby ja, kaczka i Julka bylibyśmy mafią. jak wiadomo jesteśmy psiapsiółkami i moglibyśmy sobie spiskować na konfie ^^ :D

Pink Panther
25.09.2014, 18:31
poza tym to by było za piękne gdyby ja, kaczka i Julka bylibyśmy mafią. jak wiadomo jesteśmy psiapsiółkami i moglibyśmy sobie spiskować na konfie ^^ :D

Ale ja jestem na 99% pewien, że chociaż jedna osoba z Was w mafii jest!

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:31
Dobra to inaczej... Mafiozi mogą zabić dwa razy (teoretycznie). Nie sądzę by typowali siebie nawzajem, więc zobaczymy dwie osoby, które dzisiaj zginęły. Ten sposób nie będzie łączył się z pierwszym. CZYLI drugi raz nie będą typowali osoby, którą typowali za pierwszym bo zginęła. Jeśli im się nie udało, może udać się teraz. Jeśli im się nie udało wcześniej, a uda im się teraz to zobaczmy CZTERY osoby, które głosowały na osobę która zginie teraz. To nie jest trafny sposób jeśli udało im się przed chwilą.

Pink Panther
25.09.2014, 18:32
Ej nic nie rozumiem, SPC ;-;

Lubie
25.09.2014, 18:32
Ale ja jestem na 99% pewien, że chociaż jedna osoba z Was w mafii jest!

módl się, że to ja nią jestem, bo czeka cię piękna sygnatura :D

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:34
Ściślej. Jeśli nie udało im się zabić przed chwilą, może uda się im zabić teraz. Jeśli na początku typowali osobę, a ona nie zginęła. Na pewno zabiją ją jeszcze dziś. Zobaczmy kto głosował na później zabitą osobę i zabijmy je. Jeśli jednak przed chwilą udało im się zabić, sposób nie zadziała.

Malfurion
25.09.2014, 18:36
Imo to według mnie dobre posunięcie (jeśli Genesis jest w mafii). Takie utwierdzanie nas w przekonaniu, że jest niewinny i że na Shivera na bank by nie zagłosował.
No i siedzi cicho, ale czasem się udziela. Poza tym chyba nie oskarża zbyt wielu osób, "czekając na poszlaki" :|
:D

Brawo Sherlocku, rozwiazales zagadke zycia :D
A glosuj sobie na mnie, ja sie nie mam zamiaru tlumaczyc, bo podobno tylko winni to robia ;) I tak wiem, nawet ten post sobie obrocisz wedlug wlasnego widzi mi sie, byle tylko podtrzymac swoja racje co do mojego czlonkostwa w szeregach mafii ;P

Mam dziwne przeczucie, ze dzisiaj mafia mnie kropnie wiec nawet nie wiadomo czy bedzie ci dane oddac na mnie glos... O ile sam nie przyczynisz sie do mojej ewentualnej smierci :sly:

Lubie
25.09.2014, 18:37
napisałeś 3 posty, żadnego nie rozumiem. to ze mną jest coś nie tak, czy inni też tak mają? :o

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 18:37
Też słabo rozumiem :/

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:38
O mnie ci chodzi kaczko?

Lubie
25.09.2014, 18:39
tak, o Ciebie mi chodziło

Pink Panther
25.09.2014, 18:41
O ile sam nie przyczynisz sie do mojej ewentualnej smierci :sly:

No na pewno bym o tym wtedy otwarcie mówił xDD W sensie, oskarżając Cię.

Myślę, że mafiosami są osoby, które bronią dzisiejszego mafijnego trupa albo się o nim nie wypowiadają w ogóle.

SPC, Twój pomysł się nie sprawdzi ;)

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:43
uhhhh. Chodzi o to. Mafia ma prawo głosowania dwa razy. Nie logiczne jest to, aby głosowali na siebie nawzajem. Więc mogli od razu wykorzystać to, że głosują dziś dwa razy i za pierwszym razem spróbować kogoś zabić. Jeśli jednak przed chwilą im się nie udało. Spróbują po raz drugi. Czyli musimy zobaczyć kto głosował na osobę, która zostanie wytypowania przez mafiozów. Chyba, że to, że dzisiaj spudłowaliśmy wyszło im na rękę bo też chcieli zabić tą osobę, wtedy sposób nie wyjdzie.

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:44
SPC, Twój pomysł się nie sprawdzi ;)

Sprawdzi się, jeśli nie udało im się zabić dziś podczas pierwszego głosowania. Jeśli jednak zabiliśmy osobę, którą oni chcieli zabić wyszło im na rękę i zabiją kolejną. Zaszkodzi nam spróbować? Chyba, że się boisz?

Rainbow
25.09.2014, 18:45
orka, kaczka i Juliet. Ktoś jest ze mną?

ja na orkę. Shiver powiedzial, ze głosuje na nią lub na mnie. A jej i mafii było na rękę to, ze głupio strzeliłam w poprzednim poście

zrobiłam krótką analizę na kartce xD :
kto MOŻE być w mafii:
1. Ktoś [głos na RD]
2. kontrowersyjna kaczka [Shiver]
3. Ata [Shiver]
4. Juliet [Shiver]
5. Nix [RD]
6. Diana [Shiver]
7. SPC [RD]
8. Wieloryb [Shiver]
9. no i teoretycznie jeszcze ja xd

na pewno z 2-3 osoby [chyba, ze zaryzykowali wszyscy razem] z tej listy jest w mafii. bo wiedzieli, ze ja [teoretycznie, bo tak na prawde to tego nie wiecie przeciez :P] i Shiver jestesmy niewinni.

kto wg mnie nie musi być w mafii [nie głosowali z tłumem]:
1. LepkiePaluszki
2. Genesis
3. SPM
4. Luna
5. PP
6. Chwalisława

nie musi - bo na pewno dla zmyły któreś z mafii zagłosowało inaczej niż reszta.

o, i tak sobie troszkę poanaliziałam, dzięki czemu sobie pewnie umrę o 22, bo za bardzo kombinuję i jestem dla mafii niewygodna pewnie :wredny:

chciałabym tylko, zeby jakis cattani nas naprowadził xD

Lubie
25.09.2014, 18:47
chciałabym tylko, zeby jakis cattani nas naprowadził xD

jak poprowadzi, to i tak nikt go nie posłucha, bo będzie "przyczepiłeś się jednej osoby, to podejrzane, jesteś mafią, cośtam"

Rainbow
25.09.2014, 18:49
wlasnie o to chodzi, zeby to zrobił umiejętnie :D

Lubie
25.09.2014, 18:50
wlasnie o to chodzi, zeby to zrobił umiejętnie :D

a mafii zadaniem jest żeby go umiejętnie przyciszyć. ;)

Pink Panther
25.09.2014, 18:51
bo wiedzieli, ze ja [teoretycznie, bo tak na prawde to tego nie wiecie przeciez :P] i Shiver jestesmy niewinni.

To zabrzmiało typowo tak, jakbyś była w mafii i próbowała się oczyścić takimi niby luźnymi komentarzami ;p

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:51
Teraz tak sobie myślałem, że musimy uważnie przyjrzeć się Dianie, Ktośce i Wielorybicy. Strasznie są dla mnie sztuczne. Nie umiem tego wyjaśnić. Po prostu tak... :)

Pink Panther
25.09.2014, 18:53
Ciastek z każdym swoim postem jesteś coraz bardziej podejrzany ;-;

Ej, a może on robi za takiego mafijnego szeregowca, któremu każą się wychylać w jakimś celu? :|

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:54
E! Pinkuś dalej nie odpowiedziałeś czy się boisz! Pomysł się sprawdzi. Wystarczy trochę jeszcze poanalizować na kogo głosuje mafia. Na pewno nie sprawdzi się od razu. Oczywiście jeśli przed chwilą spudłowali i nie udało im się zabić zamieżonej osoby. Wtedy zejdzie nam szybko. Czemu tak uciekasz od tematu? Może dobrze myślę? Hmmm... Jeśli mnie dzisiaj sprzątną, pamiętajcie o pinkusiu xDDD!

Rainbow
25.09.2014, 18:54
SPC - ale wieloryb się jeszcze w ogóle nie odzywała :P

PP - wiesz, w tej grze wszystko co sie nie powie jest podejrzane :D

Lubie
25.09.2014, 18:56
SPC - ale wieloryb się jeszcze w ogóle nie odzywała :P

dlatego jest podejrzana i sztuczna, tak?

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:56
Wieloryb nic nie napisała, ale często wchodzi na temat bo widziałem już ją nie raz. Obserwator?

Lubie
25.09.2014, 18:57
Wieloryb nic nie napisała, ale często wchodzi na temat bo widziałem już ją nie raz. Obserwator?

może jej się nie che pisać albo nie ma czasu? :D

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 18:59
To chociaż by się przedstawiła. Serysly nie ma czasu? To po co wchodzi na temat?

Cytryśnia
25.09.2014, 19:01
Do tego wieloryb głosowała.
Chociaż taki styl gry bardziej pasuje na cattaniego. Kiedy już wykryje wszystkich napisze co i jak :D tak było chyba w poprzedniej edycji.

Pink Panther
25.09.2014, 19:02
Chociaż taki styl gry bardziej pasuje na cattaniego. Kiedy już wykryje wszystkich napisze co i jak :D tak było chyba w poprzedniej edycji.

Jasne, powiedz o tym otwarcie i daj wskazówkę mafii, kogo zabić ;-;

Cytryśnia
25.09.2014, 19:05
Jasne, powiedz o tym otwarcie i daj wskazówkę mafii, kogo zabić ;-;

och, jasne, a przedstawianie tutaj strategii, na kogo głosować, i jak analizować jest całkiem ok. :D

Pink Panther
25.09.2014, 19:05
Bardziej ok niż typowanie cattaniego.

La Tortura
25.09.2014, 19:07
boze ciastek co ty wymyslasz xd za pare lat przeczytazs swoje posty i bedziesz miec beke jak my teraz ok.

a może cattani próbuje was naprowadzić a wy go podejrzewacie? -___-
ja mam kilka swoich typów, oliwka, spc, kaczka, juliet, ja, chwalcia i wieloryb nie sa mafia według mnie i zabijcie mnie ale mam 99% pewnosci, ze to nie oni. czuje od nich dobre wibracje. XD

e: no i jeszcze mroku nie wydaje mi się mafią, dlaczego? bo zbyt duzo mowil o taktyce mafii, zdradził zbyt duzo tajemnic XD

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 19:09
Ata- wibracje najlepszym przewodnikiem :D Jak na razie mam 2 kandydatów na mafiozów/

Lubie
25.09.2014, 19:10
mam takie same zdanie co do pinkiego i apo, nie są w mafii na 100%

La Tortura
25.09.2014, 19:11
@up no ich też mozna dopisać do listy uczciwych. :D

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 19:14
boze ciastek co ty wymyslasz xd za pare lat przeczytazs swoje posty i bedziesz miec beke jak my teraz ok.

Boże... ok. Dobra już nic nie piszę bo raz jestem wielki podejrzany mafioz, a raz stroicie sobie ze mnie bekę. Okej.. radźcie sobie sami, ja chciałem pomóc...

La Tortura
25.09.2014, 19:15
FOCH, to takie w stylu bartka :C tylko nie rzucaj nożem plz :D
chodzi mi o to, że to co piszesz jest po protsu nie do ogarnięcia.

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 19:16
Konkretniej co??? :)

La Tortura
25.09.2014, 19:18
konkretniej posty od ok 40 strony, bo bardziej konkretnie to mi się szukać nie chce.

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 19:20
konkretniej posty od ok 40 strony, bo bardziej konkretnie to mi się szukać nie chce.

Czyli te co pieprzyłem jak może myśleć mafia uhhh... Dobra nie będę tłumaczył...

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 20:13
Spudłowałam, och. To straszne, niewinny człowiek odpadł z gry. Nie wiem jak Wy, ale ja wchodzę na jego profil i zostawię tam uroczysty znicz.
R.I.P Shiver

La Tortura
25.09.2014, 20:46
jak umrę to też chce świeczkę :C

Luna
25.09.2014, 20:49
Oto moja lista "czystych" osób:
-Rainbow Dash
-Mystically mad
-Everlasting
-Ktoś
-Pink Panther
-Luna(Ja)
-Diana

Pink Panther
25.09.2014, 20:49
Mój testament tym razem - jeśli umrę, pozbądźcie się Juliet. Ona musi być w mafii :|

I ja wolę jednak w profilu salutujące ciastko.

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 20:50
Nie chcę umierać :(
Jak każdy sobie coś życzy to ja chcę, bądź jak ktoś nie chce syrenkę ze świeczka :(

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 20:57
Oto moja lista "czystych" osób:
-Rainbow Dash
-Mystically mad
-Everlasting
-Ktoś
-Pink Panther
-Luna(Ja)
-Diana

Jak dla mnie Luna jest za bardzo podejrzana,
po pierwsze zrobiła bardzo okrojoną listę osób, po drugie umieściła w niej siebie, po trzecie niestety ale znajdują się w niej użytkownicy których my wszyscy osądzamy o bycie w mafii, a wiemy, że mafia wie kto należy do mafii, więc...?

Mój testament tym razem - jeśli umrę, pozbądźcie się Juliet. Ona musi być w mafii :|

ŚMIECHŁAM. Sorki Pinki, ale nie rozumiem, czemu bierzesz moje głupie posty na serio? XD w taki razie hmm, umrzesz jutro, mowię Ci XDDDDDDDD

La Tortura
25.09.2014, 21:01
dwie minuty! xD

Pink Panther
25.09.2014, 21:03
ŚMIECHŁAM. Sorki Pinki, ale nie rozumiem, czemu bierzesz moje głupie posty na serio? XD w taki razie hmm, umrzesz jutro, mowię Ci XDDDDDDDD

Bo taki sarkazm i ironia to dobry sposób na odwrócenie od siebie uwagi :P

Libby
25.09.2014, 21:05
Grupa agentów wybiegła z tunelu, od razu strzelając do armii Lokiego. Genesis skoczył za śmietnik, by uniknąć postrzału. Pink Panther przekoziołkował, ostrzeliwując helikopter, który nad nimi zawisł.
Nagle dało się słyszeć pisk opon wyjeżdżającego zza rogu samochodu.
- Nie! – machnął ręką wieloryb.
Niestety było już za późno. Rozpędzone auto z przyciemnionymi szybami wjechało wprost w Charonette, która przy takiej sile nie miała szans i tylko przeleciała nad dachem pojazdu.

Dziś mafia wyeliminowała Cherrie.

Pozostali przy życiu:

1. Lepkie Paluszki23
2. Genesis
3. Ktoś
4. Rainbow Dash
5. Krewetka
6. Skromny Pan Mroczności
7. Luna
8. Orka Helena
9. Juliet
10. Nix
11. Pink Panther
12. Diana
13. Everlasting
14. Słodki Pan Ciastek
Charionette
15. Wieloryb
16. Mystically mad
17. Chwalisława

konformistyczny lodzik
Bo taki sarkazm i ironia to dobry sposób na odwrócenie od siebie uwagi :P

tak, bo ja nie mam co robić tylko odwracać od siebie uwagę xD Jestem za bradzo napalona na to żeby ludzie wiedzieli kim jestem, żeby jeszcze ich od siebie odsuwać ;)

nie będę wdawała się w głupie dyskusje

zaraz się przekonasz kogo ''zabiłam'' xd

@up, a więc, padła kolejna userka, która nie udzielała się w grze, ba, nie oddała dziś głosu
cóż,
umierają, a bardziej raczej rezygnują ludzie którzy nie mają czasu - moje zdanie <ok>

Luna
Jak dla mnie Luna jest za bardzo podejrzana,
po pierwsze zrobiła bardzo okrojoną listę osób, po drugie umieściła w niej siebie, po trzecie niestety ale znajdują się w niej użytkownicy których my wszyscy osądzamy o bycie w mafii, a wiemy, że mafia wie kto należy do mafii, więc...?

Skoro wiem, że nie jestem w mafii to czemu miałabym nie umieszczać siebie na liście?;)
Po drugie zrobiłam okrojoną listę, ponieważ mam jeszcze listę osób podejrzanych i osób, które podejrzewam tylko trochę.

Lubie
25.09.2014, 21:08
renibow, uwazaj, bo ty jestes nastepna. odppadaja adminki xd

La Tortura
25.09.2014, 21:08
w sumie to sie ciesze ze mnie nei zabili.
nyska masz znicz, zebys nie czula sie ignorowana
['] [']

co teraz?

Rainbow
25.09.2014, 21:09
haha moze mafia sie msci na adminach xD

Pink Panther
25.09.2014, 21:09
renibow, uwazaj, bo ty jestes nastepna. odppadaja adminki xd

Rzeź adminek ;-;

Ale Cherrie? Mafia albo chce nas zdezorientować, albo nie ma pomysłu kogo wyeliminować, albo to jakaś rozgrzewka i cisza przed burzą. Tak myślę :|

Luna
25.09.2014, 21:12
Ja ma wrażenie, że mafia eliminuje osoby, które się dużo nie wypowiadały i nie rzucały oskarżeniami.
Bjork się nie wypowiadała a Cherrie nie oskarżała nikogo(no chyba, że mnie coś ominęło).

Cytryśnia
25.09.2014, 21:12
Bunt przeciw władzy xD
Renibow, uważaj na siebie.
Lol, mafia w tej edycji jest jakaś dziwna :|

Pink Panther
25.09.2014, 21:13
Lol, mafia w tej edycji jest jakaś dziwna :|

Albo coś planują, albo sobie nie radzą xD

Lubie
25.09.2014, 21:17
haha moze mafia sie msci na adminach xD

albo moze mafia chce kogos wkopac, kto ma na pienku z adminami?

La Tortura
25.09.2014, 21:17
ja....? XD

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 21:18
To zastawiające dlaczego tylko adminki odpadają. I znów żadnych poszlak.
Wirtualny znicz dla Charionette :(
Rainbow Dash uważaj na siebie na wszelki wypadek :(

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 21:18
ej, ale Cherrie była też szefową redaktorów (a Bjork szefową adminów) xD

może eliminują szefów :D są jeszcze jacyś szefowie w mieście?

Słodki Pan Ciastek
25.09.2014, 21:19
Jestem szefem mojej firmy piercingu xD

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 21:20
hahaha, sam się teraz podstawiłeś mafii xDD

Rainbow
25.09.2014, 21:20
są jeszcze jacyś szefowie w mieście?

ja jestem Krzysztof Jarzyna ze Szczecina, szef wszystkich szefów :P

Malfurion
25.09.2014, 21:23
- Nie! – machnął ręką wieloryb.

Ale jakim cudem? :smiech: :D

No coz... Mafia moze faktycznie sie mscic na administracji, wtedy Apo bylaby kolejna... o ile nie jest w mafii i o ile oni sami, nie zmienia taktyki :)

Pink Panther
25.09.2014, 21:24
Serio wierzycie w jakieś zemsty na adminach? xD No błagam. FM nie łączy się z życiem forum, tu nie ma adminów, modów, redaktorów, userów, tylko mieszkańcy i mafia.

Ja jutro głosuję prawdopodobnie na Juliet lub Genesisa. A państwo?

La Tortura
25.09.2014, 21:26
Pinks, ja na Genesisa

Malfurion
25.09.2014, 21:27
PP, ale czemu nie? To nie jest gra heavy RP, a luzna forumowa gierka wiec nie widze powodu, dla ktorego nie mieli by sie mscic :)

Ja jutro znow glosuje na Juliet ;P

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:29

ja tak samo.

Mroczny Pan Skromności
A ja się zastanowię, ale na tę chwilę nie widzę powodu, aby zmieniać zdanie.

Luna
Ja się jeszcze zastanowię, mamy dużo czasu:)
-------------------------------------
Ps. jeśli ktoś wie jak ustawić gif na avatarze to piszcie na pm, proszę:D

Pink Panther
Ale zemsta nie miałaby sensu. Przecież tu chodzi o wyeliminowanie przeciwników, a nie jakieś zemsty xD

W takim razie ja na Ciebie, Genesis ;P

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 21:30
Ja natomiast wacham się miedzy 2 osobami :/

Słodki Pan Ciastek
Myślę, że zabójstwo Cherrie jest całkowicie z dupy. Tak samo jak Bjork nie napisała, ani jednego posta. Albo mafia nie chce walić na początek mocnymi ciosami albo Bjork i Charo po prostu nie chcą brać udziału, a Libby skonsultowała się z mafią ;)

Malfurion

Prosze bardzo, zyjemy w wolnym kraju JUESEJ :D

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:31
Prosze bardzo, zyjemy w wolnym kraju JUESEJ :D

poleć mu! i tak głosuję na Juliet.

Malfurion
25.09.2014, 21:32
poleć mu! i tak głosuję na Juliet.

Albo walczysz do konca i chcesz w jakis sposob zniechecic innych do glosowania na siebie, albo jest to zwykly akt desperacji :sly: ;P

mafioz mafioza broni? :fun:

Lubie
25.09.2014, 21:34
Albo walczysz do konca i chcesz w jakis sposob zniechecic innych do glosowania na siebie, albo jest to zwykly akt desperacji :sly: ;P

nazwalbym to inaczej xd
(ja glosuje na genezisa, chyba ze zmienie zdanie, ale raczej nie)

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:34
albo po prostu beka z tego wszystkiego? :-P

La Tortura
25.09.2014, 21:35
nazwalbym to inaczej xd
gimbazą?xD

Pink Panther
25.09.2014, 21:36
mafioz mafioza broni? :fun:

Nie, bo jak nie na Ciebie, to na Juliet? xD

LepkiePaluszki23
25.09.2014, 21:36
Najlepiej się z tym wszystkim na spokojnie przespać np. ja tak zrobie :)

Rainbow
25.09.2014, 21:37
hoho, dobra, ile osób chce już głosowac w sumie na Genesisa?

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:38
ja chcem głosować na Don;a

La Tortura
25.09.2014, 21:39
ja chce!;d

Diana
25.09.2014, 21:39
Ja nadal nie wiem, chyba zagłosuję na Juliet. :|

Lubie
25.09.2014, 21:40
Biore udział!!!!111oneone

Mroczny Pan Skromności
25.09.2014, 21:43
poleć mu!
polecam :)

Malfurion
25.09.2014, 21:54
ja chcem głosować na Don;a

odechcialo sie samobojstwa i tym samym nieformalnego uczestnictwa w mafii? :D

Oj widze, ze juz mnie ukrzyzowaliscie :D fajnie fajnie... jestem ciekaw waszych min jutro :cool2::D

Rainbow
25.09.2014, 21:56
no, pewnie znajdzie sie jeszcze kilku kryptogłosujacych, którzy nie napiszą tu, ze głosują na Genesisa. wiec chyba moge powiedzieć, ze on pewnie w mafii nie jest xD

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:57
Rainbow, mówisz tak bo bronisz jednego ze swoich?

Rainbow
25.09.2014, 21:57
nie, mówie tak, bo za duzo osób chce na niego zagłosowac :D no i dwie osoby które podejrzewam :sly:

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 21:58
lol, no bo myślimy grupą żeby go wyeliminować
to jest proste chyba, przynajmniej takie jest moje zdanie :D

Rainbow
25.09.2014, 22:00
no własnie nie do konca, bo mafia wtapia sie w grupę, która masowo głosuje na jedna osobe :P

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 22:02
W takim razie, jest nas trochę więcej niż czworo, mafia się rozmnaża? W takim tempie? :O Zakaz robienia drugiego dziecka, od zaraz! :D

Rainbow
25.09.2014, 22:04
ech albo nie rozumiesz tej machiny, albo jestes w mafii i próbujesz innych zbic z tropu :D

Malfurion
25.09.2014, 22:05
Rainbow, mówisz tak bo bronisz jednego ze swoich?

Gdybysmy byli razem w mafii, to mysle, ze Rainbow by sie nie narazala wlasnie na takie osady ;)

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 22:05
Albo tak jak powiedziałam Donowi, plus ogólnie mam bekę, hah :D

Malfurion
25.09.2014, 22:12
Haha :D
A co jakby wstawic screen z wiadomoscia Libby odnosnie roli jaka przyslala? :D :smiech:

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 22:14
Cóż, leci banik, wywalenie z gry i nie pamiętam sama co tam dalej xd

Malfurion
25.09.2014, 22:15
Po co czytalas regulamin? Moze pare osob by wylecialo.... ;P

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 22:17
strzelam, że raczej pokazaliby mieszkańcy żeby być czystymi, a to nie ułatwiłoby nam szukania mafii ^^
aha! chcesz wyeliminować naiwnych, żeby łatwiej wygrać grę jako mafioza? :D

Malfurion
25.09.2014, 22:19
Nie, poprostu zastanawiam sie kto by sie stawial... :D

konformistyczny lodzik
25.09.2014, 22:20
No dobra, i tak na Ciebie głosuję :D
Nie jestem samobójczynią, ahaaha <3

Malfurion
25.09.2014, 22:26
Zdajesz sobie sprawe, ze wszyscy ci ktorzy tak trabia wszem i wobec, ze oddaja na mnie glos beda kolejnym celem mieszkancow. Wiec i tak dlugo nie pozyjesz :D

o ile umrem ofc ;p

Mroczny Pan Skromności
26.09.2014, 07:04
Ale przecież takiego screena można łatwo podrobić ;) Także żaden to dowód :P

Malfurion
26.09.2014, 08:16
Nie rozumiesz mopsie, wcale nie chodzilo o to... Z reszta, nvm ;P