PDA

Zobacz pełną wersję : The sims 3 zacina się

x3Kitty
25.10.2014, 13:49
Witam, jest to mój pierwszy dzień i pierwszy post na tym forum, gdyż przejrzałam je całe już chyba 2 razy i nie mogłam znaleźć rozwiązania problemu z jakim mam do czynienia. A więc nie mogę przegrać nawet jednego simowego dnia bo o godzinie 1.59 się zacina, woda się rusza, wiatr wieje, kryształek nadal jest w ruchu, jednak to na tyle.. :C. Zawsze dzieje się to o tej samej godzinie. Nic więcej nie mogę zrobić jak wejść w menedżer zadań i wyłączyć w ten sposób grę. Staję na rzęsach żeby to naprawić od dobrych dwóch tygodni.
Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?

sim121
01.11.2014, 19:52
Witam, posiadam grę the sims 3 wraz z wszystkimi dodatkami.
Jednak mam problem ponieważ nawet na rozdzielczości 1366x768 gra przycina, myslę że na moim sprzęcie powinna działać bez problemu:
Proc: Intel i5 4 x 3,2 GHz
Grafa: Radeon R9 280x 3GB DDR5
RAM: 8GB 1600
Dodam, że wcześniej miałem grafike Radeona HD7850 i gra moim zdaniem chodziła lepiej.
Przeinstalowanie gry nic nie dało.

Proszę o pomoc

wercia0921
13.11.2014, 19:21
Witam, posiadam grę the sims 3 wraz z wszystkimi dodatkami.

Jako iż posiadasz wszystkie dodatki to jest normą, że gra się będzie przycinać ;)
Sama mam tylko 5 dodatków i nie mam gry bez jakiejkolwiek ścinki, nawet tej małej ;))
Może pokasuj jakieś zbędne rzeczy z dysku? Powinno w miarę pomóc. :smile:

Możesz jeszcze poszperać w ustawieniach gry, chociaż nie wiem czy to coś da.

Kitty a ile posiadasz dodatków? Może spróbuj pousuwać jakieś zbędne rzeczy z dysku? ;)
Jeśli masz jeszcze jakieś pobrane rzeczy do gry, także zbędne, to je pokasuj.

@Kędziorek: Nie pisz dwóch postów pod rząd.

x3Kitty
28.11.2014, 23:23
Kitty a ile posiadasz dodatków? Może spróbuj pousuwać jakieś zbędne rzeczy z dysku? ;)
Jeśli masz jeszcze jakieś pobrane rzeczy do gry, także zbędne, to je pokasuj.

Posiadam 11 dodatków i 5 akcesoriów. Kiedyś miałam poinstalowane wszystkie, jednak przez zacinanie się gry odinslaowałam te, które właściwie nie są mi potrzebne. Problem jest w tym, że najczęściej się tak dzieje, kiedy rozpoczynam na nowo grę. Jak zawsze rozpoczyna się w niedziele i niestety o 1.59 lub o 2.01 zacina się i jest koniec. Dodatek z internetu mam tylko jeden taki nieoficjalny, większość mam ze store

Shattered
30.11.2014, 10:15
Na początku zmień nazwę folderu The Sims 3 w Dokumentach, na TheSims31 i uruchom grę

Spróbuj zrobić to
1. Otwieramy folder, w którym mamy zainstalowaną podstawkę i następnie \Game\Bin.
2. Wyszukujemy pilik Sims3.ini, zabezpieczamy i otwieramy go koniecznie w notatniku!
3. W otwartym pliku zmieniamy wartość "MemoryUsageLimit" z 20000000 (oznacza to 2gb) na połowę posiadanego przez nas RAM'u, czyli u Ciebie 40000000...

x3Kitty
02.01.2015, 16:34
Shattered zrobiłam jak napisałaś, jednak nic się nie zmieniło. Zaczęłam trochę kombinować, instalowałam wszystkie dodatki po kolei i odpalałam grę po każdym jednym grając przynajmniej do 5 czasu simowego i wszystko było w porządku. Cała uradowana zaczęłam instalować zawartość ze store i powtórka z rozrywki znowu to samo.. Jest możliwe, żeby one miały taki wpływ na grę ?

ailuj
04.01.2015, 11:53
Zainstaluj wszystkie dodatki i akcesoria do gry jakie chcesz mieć, ale na "czysto" czyli bez żadnych dodatków ze store, modów itp. i sprawdź czy działa, jeżeli tak to znaczy, że te dodatki ze store są problemem.

x3Kitty
08.01.2015, 00:16
ailuj zrobiłam tak już tyle że dodałam mody narras i wtedy było dobrze, dopiero po dodaniu zawartości store zaczęło się na nowo psuć, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego..

Hebe
08.01.2015, 17:03
x3Kitty, zawartość store wbrew pozorom jest pamięciożerna, szczególnie gdy masz jej sporo ;)

x3Kitty
13.01.2015, 14:33
A więc, było już dobrze, do czasu... bardzo się ucieszyłam kiedy cały poniedziałek zleciał, jednak moja radość trwała tylko do środy i powtórka z rozrywki, ale tym razem od 21.44-22.15 waha się czas zacinania

x3Kitty
19.07.2015, 13:16
Odnawiam pytanie. Na starym komputerze rozumiałam, że mogą być takie problemy. Dostałam w kwietniu laptopa i wszystko było w porządku aż do dzisiaj. Nie wydaje mi się, żeby laptop był powodem tego, że gra się zacięła i klops..

Hebe
19.07.2015, 13:38
To je The Sims 3, nawet jeśli masz super-wypasiony komputer gra może się przycinać. Czemu? Bo tak.

Czy w tym czasie, gdy gra zaczęła ci się ciąć coś z nią robiłaś? Aktualizowałaś, instalowałaś dodatki oficjalne lub nieoficjalne? Czy problem występuje na jednym zapisie czy ogólnie? A może w jakiś konkretnym otoczeniu?

x3Kitty
19.07.2015, 14:30
Kompletnie nic nie robiłam. Gram na tym zapisie może od tygodnia, więc tam zdążyła zrobić się tylko jesień. Stało się to po tym jak włamywacz o 4 wszedł mi do domu. Zacięło się na godzinie 4.10. Wszystko się rusza, ale czas i gra jakby stoi w miejscu. Gram aktualnie w Moonlight Falls więc nie obciąża to aż tak kompa jak bym grała w Isla Paradiso bo tam działo się to notorycznie, tyle, że się odcinało, a teraz nie..

EDIT: Dodam jeszcze, że wszystkie oficjalne i nieoficjalne dodatki i modyfikacje dodałam zaraz po zainstalowaniu simsów czyli w kwietniu. Od tego czasu grałam już kilkoma rodzinami i to nawet długo, tylko po prostu zaczęłam od nowa. Z tamtymi problemów nie było

Hebe
19.07.2015, 15:39
I gra odtąd stoi cały czas czy czasami rusza?

x3Kitty
19.07.2015, 18:07
Nie rusza. Trzeba ją wtedy wyłączyć przez menadżer zadań

Hebe
19.07.2015, 22:29
A próbowałaś wrócić do poprzedniego zapisu? Nawet jeśli nie używasz opcji "Zapisz jako...", to możesz wejść do folderu Saves, przenieść folder z tym uszkodzonym zapisem gdzieś indziej, np. na pulpit (załóżmy, że ten zapis nazywa się qwe.sims3), a nazwę folderu "qwe.sims3.backup" zmienić na "qwe.sims3". To powinno przywrócić poprzedni zapis.

x3Kitty
20.07.2015, 07:44
Spróbuję, bo ogólnie to nawet stworzyłam sobie w innym folderze kopie zapasową całego folderu The Sims 3.
Mam nadzieję, że to coś pomoże