PDA

Zobacz pełną wersję : Pinki Awards 2015

Pink Panther
24.02.2015, 23:02
http://i60.************/ixy0z6.png

Jestem pewien, że mój gazetkowy dział TSP On Top nie powinien ograniczać się do polecania wartych uwagi dzieł użytkowników forum. Jestem też pewien, że tych najbardziej utalentowanych trzeba nagradzać, a tych mniej - mobilizować, aby oni też osiągnęli kiedyś mistrzostwo i otrzymali nagrodę! Dlatego pozostając w temacie Oscarów zapraszam wszystkich na galę Pinki Awards.

Tegoroczna gala będzie wyjątkowa, ponieważ zorganizowana zostanie po raz pierwszy. Dlatego też nie będzie ona zwieńczeniem twórczości użytkowników tylko z jednego roku, ale z całej, ponad dziesięcioletniej historii Forum The Sims! Daje to jurorom, redaktorom, a także wszystkim userom niezwykłe pole do popisu podczas nominacji.

W tym roku statuetki zostaną wręczone w następujących kategoriach:

Najlepsze zdjęcia - twórczość pisana - dla osoby, której fotografie zapierają dech w piersiach!
Najlepsze zdjęcia - Videostory - dla reżysera, którego kamera słucha bardziej niż kogokolwiek innego ;))
Najlepsza fabuła - dla twórcy, który mógłby pisać świetne i interesujące scenariusze do filmów.
Najlepszy główny bohater - dla osoby, w której dziele główny bohater cieszy się największą popularnością spośród wszystkich postaci fikcyjnych na forum :smile:
Najlepsza charakteryzacja - ogólnie za stroje, nawiązania do tematyki i czasów, w których rozgrywa się akcja i tym podobnych...
Najlepszy projektant - bo kto powiedział, że tylko w rzeczywistości można stać się geniuszem w dziedzinie mody? ;P
Czarny charakter - dla twórcy, który genialnie pokazał w swoich dziełach czarny charakter jakiegoś bohatera.
Mistrz budownictwa - dla osoby, która za pomocą kilku ścian i paneli potrafi zdziałać cuda!
Najlepsza scenografia - mistrz budownictwa, ale ograniczony do OJSG, FS oraz VS ;))
Mistrz literacki - dla twórcy, który ma najbardziej lekkie pióro spośród innych pisarzy :smile:
Leonardo da Vinci - za całokształt dla twórcy, który jest, po prostu, najlepszy ;P

Zwycięzcą w każdej kategorii zostanie tylko jedna osoba i zgarnie ona prestiżową statuetkę, którą będzie mogła dożywotnio posługiwać się w swoich tematach (z zaznaczeniem, w jakiej kategorii ją otrzymała). Statuetka zwie się Panterką, a prezentuje się bajecznie:

http://i62.************/3151u68.png

Jednak zwycięzca Panterki w kategorii Leonardo da Vinci otrzyma statuetkę nieco różniącą się od pozostałych, bogatszą i jeszcze bardziej prestiżową, a także prawo do przyklejenia wybranego przez siebie tematu ze swoimi tworami aż do następnej gali Pinki Awards!

Prawo do nominowania we wszystkich kategoriach poza Leonardem da Vinci mają redaktorzy oraz specjalnie wyłonione jury, którego skład przedstawię na dniach. Leonarda wytypują wszyscy chętni użytkownicy.
5 najczęściej powtarzających się kandydatur trafi do ankiety, gdzie wszyscy będą mogli oddać głos. Wyniki gali zostaną upublicznione najprawdopodobniej w najnowszym wydaniu FTS Newsletter. Oznacza to, że macie kilka miesięcy na nominację. Wykorzystajcie dobrze ten czas, aby nominowani do statuetki zostali najlepsi z najlepszych :smile:

Ważne jest, że jurorzy mogą nominować redaktorów, a redaktorzy - jurorów. Nie można jednak nominować "samych siebie", tj. redakcja nie może nominować redaktora, a jury - jurora.

Jeśli ktoś ma pytania, temat stoi dla Was otworem. Zachęcam wszystkich do udziału w zabawie :fun:

Dziękuję Charionette za opiekę techniczną i graficzną ^^

Lubie
24.02.2015, 23:35
Pomysł Ciekawy i w ogólę, ale wydaje mi się, że nagroda złotej kaczki byłaby lepsza XD

A serio, pomysł fajny XD szkoda, że nie robię nic związanego z pisaniem. Noale. Bywa :DD Mam nadzieję że się uda.

Pink Panther
27.02.2015, 18:00
szkoda, że nie robię nic związanego z pisaniem. Noale. Bywa :DD

Dlatego też Różowa Akademia Filmowa postanowiła dodać kategorię Najlepszy projektant dla wszystkich, którzy tworzą Simy, a kategorię Mistrz budownictwa rozszerzyć też do domów - w domyśle była to kategoria przeznaczona dla twórców OJSG/FS/VS, którzy zbudowali doskonałe miejsce akcji ;P

~~~

Bycie jurorem w Pinki Awards jest równie prestiżowe, jak samo Pinki Awards. W tym roku ten zaszczyt mają:

Annetti
Shattered
Diana
no i ja, jako skromny organizator ;P

W związku z tym, że jestem też redaktorem, rezygnuję z nominowania w dziale redakcyjnym kosztem obowiązku jurorskiego ;))

Caesum
27.02.2015, 18:18
^ Ooo, trochę szkoda z tą zmianą w Mistrzu budownictwa. Akurat podobało mi się to, że ranga ta była ograniczona do FS/OJSG, bo rzadko kiedy są one oceniane pod tym względem. Może zamiast tego zostawić rangę budowniczego dla domów, a do fotostory dać rangę scenografa?

Pink Panther
27.02.2015, 18:20
Może zamiast tego zostawić rangę budowniczego dla domów, a do fotostory dać rangę scenografa?

Niezła myśl! Myślę, że faktycznie kategoria Najlepsza scenografia może być dodana.

Mnoży nam się tych kategorii :v

Lubie
27.02.2015, 18:28
Czy to będą rangi, czy tylko te statuetki? :P

Kędziorek
27.02.2015, 18:29
Tylko, a raczej AŻ statuetki :)

Pink Panther
27.02.2015, 18:40
To są najbardziej prestiżowe statuetki na forum, więc lepsze niż rangi, krewetko ;P

Lubie
27.02.2015, 18:46
To są najbardziej prestiżowe statuetki na forum, więc lepsze niż rangi, krewetko ;P

no bo szlachcic wyskakuje z jakimis rangami, tylko w blad wprowadza XD (mówię, złota kaczka lepsza :D )

Pink Panther
01.03.2015, 16:51
Czas na nominacje macie do 25 marca do 20:00 :smile: Pamiętajcie, że można nominować każdego, kto kiedykolwiek opublikował coś na FTS, nawet, jeśli miało to miejsce kilka lat temu ;P

Lubie
01.03.2015, 16:55
To my możmy nominować? :DDD

Pink Panther
01.03.2015, 16:55
No w Leonardzie da Vinci ;P

arianna
02.03.2015, 16:13
Piszemy nominacje do cb na PW?

Pink Panther
02.03.2015, 16:17
W tym temacie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67993) ;))

Pink Panther
13.03.2015, 19:33
Przypominam o nominacjach, do tej pory pojawiła się tylko od kaczuchy, nie chcecie nikogo wyróżnić? ;))

Lubie
13.03.2015, 19:35
#kaczuchatakaangazującasięwżycieforum ok

La Tortura
16.03.2015, 13:57
Zastanawiam się nad sensem tego konkursu.
Po pierwsze nie podoba mi się sam pomysł. Pamiętam Gale OJSG, to był moim zdaniem strzał w dziesiątkę. Natomiast Pinki Awards... Sama idea nominowania kogoś kto tworzył np. pięć lat temu, a na forum nie wchodzi od dwóch lat jest moim zdaniem głupia. Myślisz, że ten ktoś w ogóle zauważy, że wygrał? Lepiej dać szanse aktywnym użytkownikom (którzy w sumie na tym forum wymarli xD), niż ludziom którzy aktualnie mają po 20 lat i simsy ich obchodzą tyle co nic.
Druga sprawa - większej autoreklamy się nie dało? Zastanawiam się czy admini pozwoliliby mi zrobić konkurs Ata Awards. Fajnie, że chciałeś zrobić coś od siebie, ale trzeba znać umiar. Sama nazwa jeszcze by uszła, ale te statuetki? Gdybym ja wygrała taką statuetkę raczej nie wstawiłabym jej do mojego tematu. Rozumiem, że chcesz pozostawić coś po sobie na fts, rozumiem też że średnio ci to wychodzi, ale takie chwyty to lekka przesada. Zrób swoje ojsg, opowiadanie itp. i może tam wsawiaj swoje różowe pantery. W każdym razie z niecierpliwości czekam na Lubie Awards, Szlachcic Awards, Liv Awards, a może nawet Libby Awards! A co tam! Zróbmy milion konkursów, które nikogo nie obchodzą.
I to jest właśnie trzecia sprawa - ile aktualnie dodaje się postów na tym (upadającym) forum? Dwa na dzien? xd Ja sama wstawiam tu simki tylko dlatego, że a nuż może ktoś skomentuje. Poza tym widać po frekwencji w twoim temacie. Niedługo minie prawie miesiąc a do tego pory pojawiła się tylko jedna nominacja xD (i to użytkownika, który miał mieć perma za zachowanie, ciekawe xd) Może do końca konkursu pojawią się jeszcze ze dwie, kto wie. Myślę, że powinieneś wyciagnąć wnioski z innych konkursów, do których zgłasza się znikoma liczba osób.
Podsumowując - może stanie się cud i temat ożyje, ale jak na razie dla mnie Pinki Awards to niewypał. Następnym razem życzę trochę pokory, a także realizmu - bo w tym momencie porywasz sie z motyką na słońce.

Nominowałabym rudzielca, ale no cóż - banned xd

Co do mojej pokory - powaliłaś mnie tym na łopatki, ale doskonale wiem, że jest to tylko zwykły hejt, żeby pokazać, jaka jesteś super i jak potrafisz po wszystkich jeździć lub wywoływać gównoburze
zostań psychologiem :please::please:
Mówi się trudno, zbieram się na to od 4 dni, bo jak czytam Twoje posty, to ciśnienie mi skacze, ale jakoś muszę się poświęcić.
aa cisnienie skacze, to dlatego od wczoraj mnie napastujesz PM'ami? :piesel:

Pink Panther
20.03.2015, 22:26
Kultura wymaga, żeby organizator odpisał nawet na zwykły hejt. Mówi się trudno, zbieram się na to od 4 dni, bo jak czytam Twoje posty, to ciśnienie mi skacze, ale jakoś muszę się poświęcić. Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje to, że nie mogę wykorzystać zasady "Nie karmić trolla". To do dzieła.

Jeśli chodzi o to, że PA jest niewypałem, to Twoje zdanie i masz do niego pełne prawo, aczkolwiek wiele osób pochwaliło ten pomysł, więc mimo wszystko ja nie uważam, żeby było to aż tak beznadziejne, jak piszesz ;))

Danie szansy aktywnym userom - od użytkowników zależy, kto zostanie nominowany. Napisałem gdzieś, że mogą to być TYLKO osoby, które się nie pojawiają od X lat? Bo nie widzę nic takiego, ale kto wie, może napisałem to nieświadomie.

Co do mojej pokory - powaliłaś mnie tym na łopatki, ale doskonale wiem, że jest to tylko zwykły hejt, żeby pokazać, jaka jesteś super i jak potrafisz po wszystkich jeździć lub wywoływać gównoburze, więc pozwolisz, że się do tego nie ustosunkuję, tylko zachowam poziom (w przeciwieństwie do niektórych) i dalej będę się z tego w głębi duszy śmiał (w negatywnym tego słowa znaczeniu gwoli ścisłości).

Pozdrawiam serdecznie :smile:

@up Psychologia fajna rzecz, a znaczenie słowa "napastować" przeczytaj sobie w jakimś słowniku, nie martw się, on Cię nie ugryzie ;))

Shattered
21.03.2015, 09:08
Swoją drogą to La Tortura ma trochę racji.. Forum jest totalnie puste, dwa posty na dzień to faktycznie chyba szczyt..
No, ale to nie znaczy że trzeba zamykać forum czy nic nie robić, bo jednak ktoś tutaj wchodzi.. :derp: dziwnie to zabrzmiało, ale tam..
Uważam, że Pink wpadł na świetny pomysł z tym konkursem

Caesum
21.03.2015, 09:54
Skoro już wszyscy wiemy, że pomysł Pinkiego był świetny i temat ten można już zamknąć, mam inne pytanie.

Co w takim razie z ludźmi, którzy mają bana, lub do tego czasu ich konta zostały usunięte za nieaktywność? Chciałbym nominować twórcę Harryego Pottera i Źródła Życia(jedyne FS jakie zapadło mi w pamięć), ale to było napisane jeszcze w 2006 roku z tego co pamiętam. xdd

niż ludziom którzy aktualnie mają po 20 lat i simsy ich obchodzą tyle co nic.
Ok. :okay: *wychodzi*

Liv
21.03.2015, 10:06
A moje FS?! Nie wiem, czy ktoś napisał ich więcej ode mnie :okay:

Psst, my rocznikowo mamy 21 lat :D

Pink Panther
21.03.2015, 14:27
Co w takim razie z ludźmi, którzy mają bana, lub do tego czasu ich konta zostały usunięte za nieaktywność?

Nominujemy tylko osoby, które nie są wykluczone ze społeczności, więc osób z banem permanentnym nie można nominować. Z banem czasowym - spoko. Jeśli chodzi o konta usunięte, to tak jakby ich tutaj nie ma, więc też raczej proszę nie nominować. Gdyby wrócili z nowym kontem, to okej ;P

Pink Panther
25.03.2015, 16:23
Dziś wieczorem przysiądę i podliczę nominacje redakcyjne, jury i Wasze, więc jeśli ktoś chciałby jeszcze kogoś nominować, macie ostatnią szansę ;P

Malfurion
25.03.2015, 16:52
Szkoda, ze prawie nikt nie zainteresowal sie ta inicjatywa, bo idea jest naprawde bardzo fajna. Jestem ciekaw nominacji "dziury" XD :D

Caesum
28.03.2015, 16:53
25 marca już dawno minął, kiedy pojawią się ankiety z wytypowanymi osobami? :fun:

Pink Panther
31.03.2015, 20:49
Tak, czekałem jeszcze na Leonarda, ale chyba nic nowego się nie pojawi. Zaraz biorę się za pisanie tematu z nominacjami :D

Myrtek
03.04.2015, 11:47
Pinki, w tym roku? :rofl: