Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia V

Strony : [1] 2

Libby
02.03.2015, 17:06
Zasady gry:

W tym temacie dyskutujecie o tym, kto może być mafiosem. Codziennie do 18:30 każdy z graczy wysyła mi pm’a z nickiem osoby, którą uważa za mafiosa. Po tej godzinie zostaną upublicznione wyniki głosowania i odbędzie się „egzekucja”. Po niej do 21:30 mafiosi wysyłają mi pm’a z ustalonym między sobą nickiem osoby, którą eliminują z gry. W tym samym czasie Cattani przesyła mi pm’a z nickiem osoby, którą sprawdza, czy jest w mafii. Jeśli mafiosi i Cattani wytypują tego samego gracza, to on przeżywa. Żeby uniknąć podglądania, czy ktoś do mnie pisze, reszta uczestników do tej 21:30 ma mi wysłać pm’a o treści: „miasto”.
Osoba, która zginie, nie bierze udziału w dalszej zabawie i nie spekuluje z innymi na temat ról innych graczy.

Cattani może sprawdzić samego siebie, jeśli z jakichś powodów boi się o własne życie. Choć prosiłabym o nienadużywanie tego .

Jeśli w głosowaniu mieszkańców będzie remis, nikt nie ginie.
Po śmierci z rąk miasta poinformuję, czy dana osoba była mafiosem, czy nie. W wypadku śmierci przez mafię nie będzie takiej informacji. Nie będę zdradzać również, czy ofiara miała jakąś inną rolę (w obu przypadkach).

Absolutnie zakazane jest:
1. Zdradzanie innym, jaką dostało się rolę. Dopuszczalne jest przyznanie się do roli oraz blefowanie w tym temacie, ale trzeba się wtedy liczyć z możliwością wyeliminowania z gry przez mafię lub mieszkańców.
2. Plotki i spekulacje na temat ról innych uczestników poza tym tematem. Tylko mafiosi mogą się kontaktować między sobą poza grą.
3. Pisanie w tym temacie przez osoby spoza gry.

Niech ktoś mi się wyłamie i spróbuje złamać któryś z powyższych punktów lub w jakikolwiek inny sposób oszukiwać, to dostanie miesięcznego bana . Nie, to nie był żart.

Jeśli ktoś raz nie odda głosu w głosowaniu mieszkańców, to ok. W każdym kolejnym przypadku będzie to liczone jako głos na siebie.

Pierwsze zabójstwo mafii jutro do 21:30, pierwsze głosowanie mieszkańców pojutrze do 18:30.
W tym temacie mogą się wypowiadać jedynie gracze pozostali przy życiu (też grozi banem)!

Realia:

Rozdanie Oscarów. Pracujecie w branży filmowej. Jednak ktoś chce pozbyć się konkurencji. Wśród Was są zdrajcy.

Aby jakoś zacząć grę, możecie opisać swoje postaci. Czas akcji: mniej więcej aktualny. Zebraliście się na rozdaniu Oscarów.
Nie zagłębiajcie się za bardzo w fabułę. Pamiętajcie, że głównym celem jest wyłapanie mafiosów! Nie róbcie z tego zwykłego RPGa. Będzie bardziej emocjonująco.

Podział ról:
- 3 mafiosów,
- 1 Cattani.

Głosujcie, blefujcie, eliminujcie, rzucajcie na innych podejrzenia i bawcie się dobrze!
Oskarżajcie się, ale kulturalnie.

Pamiętajcie: nieważne, jaką rolę dostaniecie. Każdy z uczestników jest tak samo ważny i ma wpływ na życie innych graczy!

Powodzenia w przeżyciu !

Lista osób biorących udział w zabawie wg kolejności zgłoszeń:
Rainbow Potato
Diana
LepkiePaluszki23
Pink Panther
Hebe
Słodki Pan Ciastek
Malfurion
1. cheeba
2. alpherainn
Charionette
3. Majestatyczny Pieseł
ddo bwayo
Meryam

Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało. Zaraz idę rozsyłać role.

LepkiePaluszki23
02.03.2015, 17:15
Witam wszystkich!
Nazywam się Lepki. Fotografuje zdjęcia różnego rodzaju. W wolnym czasie jeżdżę na rowerze i bardzo lubię słuchać muzyki. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami odnajdziemy zdrajców :)

EDIT: Dzięki Hebe. Poprawiłem :)

Hebe
02.03.2015, 17:27
Ahoj. Mówią na mnie Hebe (kto by pomyślał?). Jestem piosenkarką w zespole rockowym o nazwie Rye & Wheat (R&W w skrócie). I mam nadzieję na dobre afterparty.

Fotografuje różnego rodzaju zdjęcia.
To znaczy, że robisz zdjęcia zdjęciom? :fun:

EDIT: Bo z tego zdania wynika, że fotografujesz zdjęcia :P

Malfurion
02.03.2015, 17:27
Witajcie!
Jestem Don Malfurion Genesis. Przybylem na gale Oscarow z wiadomych powodow- tyle nominacji!! :D

LepkiePaluszki23
02.03.2015, 17:34
To znaczy, że robisz zdjęcia zdjęciom? :fun:

Zdjęcia robię naturze (drzewa, krzewy, zwierzęta).

Rainbow
02.03.2015, 17:35
Witajcie, jestem Rainbow Potato, ale mówią na mnie Ziemniak. Jestem Rainbow Potato bo jestem znana z filmu dla dzieci pt "Tęczowe Ziemniaki".
Zbieram zabawki z jajek niespodzianek i lubię bardzo Somersby.
Rozgnieciemy zdrajców! Siła!

ddo bwayo
02.03.2015, 17:39
Witam, nazywam się ddo bwayo i przybyłam tu w tym samym celu co wy. Mam nadzieję, że będzie to miła i uczciwa zabawa (gala znaczy się).

Diana
02.03.2015, 17:47
Witam wszystkich :) Mam na imię Diana i jestem początkującą reżyserką. Liczę na to, że mój najnowszy film zostanie doceniony! :D

PS. Głosowania mieszkańców tylko do 18.30? Kurde, nie wiem, czy zawsze zdołam się wyrobić do tej godziny D|

Cytryśnia
02.03.2015, 17:51
Witam.
Jestem na tyle Majestatyczna, że nie mogło mnie zbraknąć na rozdaniu oskarów. Jestem Znana z tego, ze jestem znana. Majestatycznie, nieprawdaż? :wredny:

Pink Panther
02.03.2015, 18:26
Hallo, jestem die Panther und zostałem nominowany w kategorii najlepszego aktora pierwszoplanowego. Mam nadzieję, że cała ceremonia przebiegnie sehr gut, bo podobno jacyś spiskowcy i zdrajcy się tu gekręcili :|

Charionette
02.03.2015, 19:08
Witajcie, jestem Cherrie -najlepsza stylistka i kostiumolożka. Jestem nominowana za kostiumy do filmu "Tańczący Szczypiorek", czuję, że wygram ;)
PS. Sukienka, której kolor każdy widzi inaczej to mój projekt (niewykorzystany w filmie, niestety) :D
Konkurencji się nie boję!

alpherainn
02.03.2015, 19:31
Dżem dobry. Ja jestem Alpher Rainn. Lubię spaghetti, herbatę z miodem, śpiewać pod prysznicem i ogólnie jestem wielkim leniem i domatorem, ohmy, mogę siedzieć cały czas w domu i jeść czekoladę.
Ale jestem nominowany w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy za rolę wjakimśtamfilmie, już zresztą drugi raz (fejm), więc musiałem opuścić swoją pienkną rezydencję w Bel Air (nie wiem jak mnie bylo na to stac, ale nvm) i pojawić się na czerwonej wykładzinie i gali!

Meryam
03.03.2015, 15:51
Elo elo czy dwa zero, jestem Mery, dostałam nominację dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej <3 Podobno jestem bardzo ekspresywna, ale paplam jak najęta i reżyser ostatniego filmu mnie nie lubi. Ale dostanę za niego Oscara, więc idgaf xD
Życze wszystkim powodzenia i udanej zabawy :D

A tak serio to...
http://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&ved=0CAUQjBw&url=http%3A%2F%2Fwww.ryanseacrest.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F01%2Ftumblr_mzdbkaRymV1 rjqnnfo1_500.gif&ei=J9f1VKuNHMPQygOBi4HgBA&psig=AFQjCNGXpYFn77tcfoslkaN8B4iqfYm76A&ust=1425483943576811

Charionette
03.03.2015, 16:43
Łohoho, widzę że wszyscy kontemplują w ciszy i czekają na ruch zdrajców:D

LepkiePaluszki23
03.03.2015, 16:45
Dopiero wtedy rozkręci się zabawa :D

Meryam
03.03.2015, 17:19
Wszyscy czekają na ruch bo na razie to nie ma nawet kogo typować xd

Malfurion
03.03.2015, 17:56
Jak myslicie, kto dzisiaj zginie? Ja mam przeczucie, ze padnie ktoras z administratorek, albo ja...

Hebe
03.03.2015, 17:59
Znając moje szczęście, to ja odpadnę jako pierwsza :why:

Charionette
03.03.2015, 18:02
Ja, poza pierwszą edycją, nie miałam szczęścia w FM więc nie zdziwię się jeśli i tym razem się nie uda:D

Pink Panther
03.03.2015, 18:02
Według mnie ktoś nieaktywny, często tak bywało żeby nas zmylić.
Chociaż teraz każdy jest praktycznie nieaktywny :P
Ale mam też złe przeczucia o mnie ;-;

Malfurion
03.03.2015, 18:04
Pinki, kazdy czeka na ruch mafii, chodz dziwne ze nikt w RP nie gra xD

Diana
03.03.2015, 18:05
Ja pamiętam, że często w FM najpierw ginęły osoby uważane za najbardziej inteligentne i potrafiące wyciągać logiczne wnioski :P

Charionette
03.03.2015, 18:13
Ja pamiętam, że często w FM najpierw ginęły osoby uważane za najbardziej inteligentne i potrafiące wyciągać logiczne wnioski :P
Czyli jestem bezpieczna :please:

ddo bwayo
03.03.2015, 18:14
w takim razie, to na pewno ja pierwsza zginę!

Cytryśnia
03.03.2015, 18:16
w tamtej edycji mafia wygrała, eliminujac najpierw nieaktywnych. Moze zrobi tak i tym razem?

LepkiePaluszki23
03.03.2015, 18:38
Na pewno nas na początku zmylą. Jestem dzieckiem szczęścia i prędzej zginę jako pierwszy..

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 18:40
Przepraszam, ale jestem. Nie miałem czasu wejść. Przedstawiać się nie będę - po co :)
Myślę, że tak jak w tamtej edycji będą ginąć osoby, które... nie robią większego zamieszana i wrzuciły góra jednego posta. Nie chcą chyba robić na początku wielkiej dramy, prawda>?

Meryam
03.03.2015, 18:40
Usuwanie nieaktywnych jest dobrym sposobem... bo te osoby nic nie piszą, nie wzbudzają podejrzeń, ciężko wtedy wytypować mafiozów, skoro eliminują tych, którzy nie tworzą dla nich zagrożenia ;)

Z drugiej strony eliminowanie "tych inteligentnych" też jest dobre, ale wzbudza podejrzenia, bo te osoby nigdy nie siedzą cicho, a ich podejrzenia mogą być trafne ;)

Poczekamy, zobaczymy, jaką mafia obierze taktykę :)

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 18:43
Moim zdaniem zabijanie aktywnych i inteligentnych jest całkowitą katastrofą mafii ^^ Osoby, które sprytnie dedukują często same się wkopują i wpadają w podejrzenia mieszkańców (tak myślę) :)

Edit: sory post był edytowany :D

Rainbow
03.03.2015, 18:49
z drugiej strony eliminowanie tych co cicho siedzą moze byc trochę o kant dupy bo w sumie w ostatecznosci zwalamy na nich winę [nie udzielają sie, siedzą cicho = nie chcą zwraca na siebie uwagi bo sa w mafii] ;p

Diana
03.03.2015, 18:52
Poza tym w obecnej sytuacji to najlepszy moment na pozbycie się kogoś sprytnego - jeszcze nie padły żadne podejrzenia. Pamiętam, jak byłam w drugiej edycji w mafii i za pierwszym razem zabiliśmy motyka bo uznaliśmy go za niebezpiecznego XDDD

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 18:53
z drugiej strony eliminowanie tych co cicho siedzą moze byc trochę o kant dupy bo w sumie w ostatecznosci zwalamy na nich winę [nie udzielają sie, siedzą cicho = nie chcą zwraca na siebie uwagi bo sa w mafii] ;p

Chodzi bardziej o sam początek, żeby nas zdezorientować :D Wydaje mi się, że będą stopniowo zabijać coraz to w pewien sposób "ważniejsze" osoby. Chyba, że walną od razu jakąś petardą :D

Rainbow
03.03.2015, 19:01
nie rozumiem co ty do mnie rozmawiasz xD

Malfurion
03.03.2015, 19:04
SPC, to jest katastrofa mieszkancow, ze eliminuja tych, co maja nosa i dobrze zbieraja tropy ;)
pierwsza smierc moze cos nam powie co do taktyki mafii. btw. w tej edycji jest nas malo, wiec ciekawi mnie jak nam pojdzie :D

Rainbow
03.03.2015, 19:06
mnie ciekawi jak Libby układa proporcje co do ilości mafiozów :P

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 19:08
SPC, to jest katastrofa mieszkancow, ze eliminuja tych, co maja nosa i dobrze zbieraja tropy ;)

Osoby, które sprytnie dedukują często same się wkopują i wpadają w podejrzenia mieszkańców (tak myślę)

O to chodziło tutaj ^ :)

Hebe
03.03.2015, 19:10
No i jeszcze mafia chce wyeliminować cattaniego, który zazwyczaj siedzi cicho (a przynajmniej tak było w poprzedniej edycji). Dlatego mafia często eliminuje ciche osoby. (Ale chyba mówię rzecz oczywistą.)

Malfurion
03.03.2015, 19:10
spc, o tym mowie wlasnie, ze mieszkancy blednie interpretuja takie osoby :P

Meryam
03.03.2015, 19:12
Ale spójrzcie na to też z drugiej strony - jak ktoś rzuca podejrzeniami (uzasadnionymi) na prawo i lewo, to też zaczyna się nabierać wobec niej podejrzeń, że może chce odwrócić od siebie uwagę albo chce kogoś umyślnie wkopać :P Ale na tym polega cała frajda z mafii, że w końcu nie wiadomo kto jest tym złym xD

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 19:13
No i jeszcze mafia chce wyeliminować cattaniego, który zazwyczaj siedzi cicho (a przynajmniej tak było w poprzedniej edycji). Dlatego mafia często eliminuje ciche osoby. (Ale chyba mówię rzecz oczywistą.)

W sumie tak, ale myślę, że niezależnie jaką ja miałbym rolę to zachowywałbym się bardzo podobnie xD Więc nie wiem :D To raczej zależy od osób, ale to też jest oczywiste :3

Meryam
03.03.2015, 19:14
Ja w jednej z poprzednich edycji byłam Cattanim i powiem z doświadczenia, że łatwe zadanie to nie jest. Z jednej strony jak siedzisz cicho, to spada na ciebie gniew mieszkańców, a jak rzucasz podejrzeniami, bo wiesz, kto jest bezpieczny a kto nie do końca, to wtedy dopada cię mafia ;)

alpherainn
03.03.2015, 19:44
wracam z basenu i widzę, że juz prowadzicie sledztwo B) yay, napisalbym cos blyskotliwego, ale nie mam pomyslu :derp:

Charionette
03.03.2015, 20:02
Nie ma co tracić czasu, zdrajcy nie śpią :D
Chociaż jedyne co możemy robić to czekać na ruch mafii, po 21.30 znacznie się właściwe śledztwo ;)

Hebe
03.03.2015, 20:04
Chociaż trudno w tej chwili mówić o śledztwie, skoro mafia jeszcze nie wykonała żadnego kroku. Trzeba poczekać jeszcze te 40 minut...

Malfurion
03.03.2015, 20:07
Teraz tak mysle, ze sledztwo mialoby faktycznie jakis sens i PODSTAWY, gdybysmy jednak prowadzili RP, a kazdy musialby grac wedlug roli... Oczywiscie, mafia nie wylozyla by nam sie pieknie, zeby zbyt latwo nie bylo, ale tak jak teraz gramy, to nie mamy tak naprawde za co kogo oskarzac. A juz tym bardziej nie przy pierwszej smierci, gdy zaden z mieszkancow nie glosuje w eliminacji ;P

Chociaz zdaje sobie sprawe, ze polowa osob zaczela by pisac o romansach albo o innych biosoczkach, wiec moze lepiej jest tak, jak jest teraz :please: :D

Słodki Pan Ciastek
03.03.2015, 20:10
W sumie można z RP spróbować bo zawsze zauważy się jakieś dziwne zachowanie kogoś innego xD

Diana
03.03.2015, 20:12
Ja chętnie pobawiłabym się w fabułę, ale nie sądzę, żeby wyszło to nam na dobre. Przykład: Alcio, który miał postać sami wiecie o jakim charakterze :D, i na podstawie scenariusza został uznany za mafiosa.

ddo bwayo
03.03.2015, 20:13
Nie wydaje mi się, by pierwsze morderstwo dało nam jakiś trop, co prawda gram w mafie po raz pierwszy, jednak mimo wszystko wydaje mi się, że to za mało wskazówek by zgadywać kto może być zdrajcą. Chyba wszyscy którzy się zgłosili są mniej więcej tak samo aktywni więc ciężko będzie powiedzieć czy mafia wyeliminowała kogoś aktywnego czy kogoś nieaktywnego.

Malfurion
03.03.2015, 20:14
Na tym forum to nie zadziala, za duzo osob ucieka sie wlasnie w jakies romanse lub inne cuda ;P
Na innym forum widzialem cos takiego, ze byla jakby mapa miasta i kazdy musial pisac gdzie sie znajduje i wszystko bylo na tej mapie aktualizowane. Byly jakies safehouse'y/schrony, generalnie naprawde fajnie to wygladalo, jednak nie zaglebilem sie dokladnie w mechanike i regulamin tamtej gry.

Rainbow
03.03.2015, 20:19
kurde to mogłeś tu linka podrzucić ;d

alpherainn
03.03.2015, 20:26
W sumie można z RP spróbować bo zawsze zauważy się jakieś dziwne zachowanie kogoś innego xD
to działa też w drugą stronę. i naprawdę, kto będzie tak głupi żeby ujawnić się swoim zachowaniem, korzystając z przykrywki, jaką jest fabuła (bo o nią chyba chodzi, si?)

ale spoko, możemy grać. nudzę się, sooł ^^

Malfurion
03.03.2015, 20:32
kurde to mogłeś tu linka podrzucić ;d

to bylo jeszcze przed tym, jak mafia wystartowala na tym forum ;P
ale mam juz kilka pomyslow co do zasad, mysle, ze mogloby to wypalic :D

Pink Panther
03.03.2015, 20:36
Btw to sorry, że mało się udzielam, ale czuję się jak padlina, jakieś grypopodobne świństwo mnie wzięło :/

Meryam
03.03.2015, 20:37
Luz, mnie też. Wczoraj lał deszcz, ja szłam w deszczu.
A potem szłam pod wiatr.
Jest cudownie.
Polecam.

ddo bwayo
03.03.2015, 20:39
Ja na szczęście chora nie jestem, ale aktualnie siedzę sobie uczę się historii a jak skończę to czeka na mnie biologia:wub:

alpherainn
03.03.2015, 20:39
mam jutro rekolekcje w szkole, nie ma historii, nie ma matmy, ohmy, tak <3333

Libby
03.03.2015, 20:40
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20on2_zpsizng4ord.png

Pozostali przy życiu:

1. Rainbow Potato
2. Diana
3. LepkiePaluszki23
4. Pink Panther
5. Hebe
6. Malfurion
7. cheeba
8. alpherainn
9. Charionette
10. Majestatyczny Pieseł
11. ddo bwayo
12. Meryam

Pink Panther
Ja na szczęście chora nie jestem

Zazdroszczę ;P

aktualnie siedzę sobie uczę się historii

Współczuję trochę :/

jak skończę to czeka na mnie biologia:wub:

Współczuję bardzo! ;-;

e: Libby, nekrologi genialne xDDDDDDDDDD PRZEŻYŁEM <3

alpherainn
ZYJE ZYJE ZYJE

LepkiePaluszki23
03.03.2015, 20:42
Teraz ciekawe dlaczego mafia wyeliminowała SPC. Może dlatego, że rozgryzłby mafiozów?
Ma ktoś jakieś jeszcze pomysły?
Btw. Ładny obrazek Libby :D

ddo bwayo
03.03.2015, 20:43
Libby, świetny nekrolog XD żyjeeee

@pp: biolchem pozdrawia!

Meryam
Buahahahaha, świetne nekrologi! XD

Hebe
Tak. Hip hip hura i w ogóle. A tak poza tym myślę, że nadszedł czas na śledztwo :hmm:

alpherainn
Tak. Hip hip hura i w ogóle. A tak poza tym myślę, że nadszedł czas na śledztwo :hmm:

potwierdzam B)

Meryam
03.03.2015, 20:45
Myślę, że tak jak w tamtej edycji będą ginąć osoby, które... nie robią większego zamieszana i wrzuciły góra jednego posta. Nie chcą chyba robić na początku wielkiej dramy, prawda>?

A mafia powiedziała "Zróbmy dramę" XD
Nie no, szczerze mówiąc mi ta śmierć niewiele mówi... Poza właśnie tym co pisał SPC na temat ich taktyki, ale jak widać się nie sprawdziła.

Charionette
03.03.2015, 20:46
Uuuu, żyję :D A nekrolog epicki :love:
Wyeliminowali kogoś, kto napisał dopiero dzisiaj czyli celowali w nieaktywnych.

alpherainn
03.03.2015, 20:46
ja mysle, ze tym razem mafia po prostu wybrala pierwszego lepszego uzytkownika. wiecie, entliczek pentliczek, chyba ze mieli jakas taktyke, ale nie rozgryzlem jej jeszcze xD

Pink Panther
03.03.2015, 20:49
Według mnie mafiosi po prostu chcieli nas zmylić, imo nie zabiliby SPC za jego poglądy, które mogłyby ich rozpracować, to byłoby zbyt oczywiste.

Pewnie myślą, że będziemy gdybać "czemu ciastek", a tak naprawdę wybrali go "bo tak". Według mnie. I zyskają dużo, bo kiedy my będziemy o nim dyskutować, nie będziemy rzucać na nikogo podejrzeń, a mafia łatwo nami zmanipuluje przenosząc szalę podejrzeń na kogoś niewinnego.

#różowydetektyw

ddo bwayo
03.03.2015, 20:51
Wyeliminowali kogoś, kto napisał dopiero dzisiaj czyli celowali w nieaktywnych.

Jednak napisał dzisiaj 6 postów, połowa z nas ma tyle lub mniej. Tym samym jego teoria się nie sprawdziła. Ale ciężko by się sprawdziła skoro tutaj nie ma całkiem nieaktywnych, najmniej aktywny jest Majestatyczny Pieseł jednak i tak coś pisze. Nie dziwie się, że SPC nic nie pisał wczoraj, dzisiaj zaczęły się dyskusję to się uruchomił.

Charionette
03.03.2015, 20:52
Czyli my musimy kierować się tą samą taktyką "bo tak". Na obecnym etapie gry nie mamy żadnych poszlak, więc jutrzejsze głosowanie będzie jedną wielką strzelnicą.
Kto może być w mafii? Ten co udziela się najwięcej?

Meryam
03.03.2015, 20:52
Ja też nic wczoraj nie pisałam bo po prostu nie wchodziłam na forum... teoria o nieaktywnych tu chyba nie ma nic do rzeczy ;)

Ja poczekam z typowaniem mafiozów aż rozwinie się jakaś dyskusja większa, teraz możemy tylko gdybać ;)

ddo bwayo
03.03.2015, 20:54
Nie mówię nic o tym jaką taktyką mamy się kierować a jaką nie, mówię po prostu, że nie wydaję mi się, by został on wyeliminowany za to, że nie udzielał się wczoraj, bądź był nieaktywny.

alpherainn
03.03.2015, 20:56
wiecie co? tak sie zastanawiam, co mafia zyskalaby zabiciem SPC.
SPC udzielal sie dzisiaj, mowil cos tam o mafii, o fabule, nic wiecej.
moze mafia nas po prostu zmylila, chciala sie nami zabawic? i wlasciwie moze teraz gramy wedlug ich taktyki - zabijemy kogokolwiek, oni niech glowkuja i szukaja w tym sensu.

Pink Panther
03.03.2015, 20:59
W mafii jest ktoś, kto najbardziej uważa, co pisze, pilnuje się itd.

Wiem, odkrycie roku ;P

Może porównamy styl pisania wszystkich ze stylem pisania z poprzednich edycji? Mało nas, więc dużo roboty nie będzie. Wtedy uzgodnimy, kto się zachowuje inaczej i na tę osobę zagłosujemy.

ddo bwayo
03.03.2015, 21:03
porównuj, czekam :cool2:

Hebe
03.03.2015, 21:04
A ja myślę, że mafia zabijając SPeCa (takiego szarego miastowego) miała jakiś cel. I to niekoniecznie zmylenie nas. Może po prostu pozbyła się potencjalnie aktywnego użytkownika?

@Różowy, tylko, że nie wszyscy uczestnicy tej edycji brali udział w poprzedniej ;)

Pink Panther
03.03.2015, 21:07
@Różowy, tylko, że nie wszyscy uczestnicy tej edycji brali udział w poprzedniej ;)

Tego nie przemyślałem.

Hebe
03.03.2015, 21:10
Ale zawsze możesz prześwietlić resztę ;)

Malfurion
03.03.2015, 21:10
Kto może być w mafii? Ten co udziela się najwięcej?

Ja mysle, ze ten po srodku; cos tam mowi, ale nie wychodzi przed szereg. Na razie pozostaje mi obserwacja, bo i tak nawet intuicyjnie nikogo nie podejrzewam, wiec nic odkrywczego nie napisze.

A czemu SPC? Mysle, ze raczej randomowa smierc, w sumie kazda pierwsza ofiara jest randomowa. Dopiero kiedy dochodzi do oskarzen, glosow mieszkancow, mafia zaczyna jakos grac.

alpherainn
03.03.2015, 21:14
Hebe, faktycznie. ale to ma też pewną właściwość: był aktywny, prawdopodobnie nie był w mafii*, więc był dobrą przykrywką dla mafiosów, więc dlaczego by eliminowali? mógł naprowadzić innych na strategię mafii, mógł przez przypadek wyjawić ich teorię...

* - chyba, że popełnił samobójstwo i był w mafii. w ten sposób nie zostałaby podana jego rola, mafia straciłaby członka i tak naprawę bylibyśmy w kropce, bo jak wyjśc z teorią. ale to jest takie nierealne, że hej xD

Hebe
03.03.2015, 21:20
Hmm, czy SPC był szczególnie aktywny? Myślę, że pisał mniej więcej tyle co inni uczestnicy.

Diana
03.03.2015, 21:39
Wyszłam wcześniej z forum, ale nie powstrzymałam się i musiałam sprawdzić z komórki, kto zginął :D Nie spodziewałam się, że to będzie SPC, dlatego popieram teorię Pinka o losowej osobie. Takie gry trudno się zaczyna, nawet nie wiem, na kogo głosować jutro. :| Wstrzymam się na razie z podejrzeniami.
Dobranoc :P

Cytryśnia
03.03.2015, 22:25
Pierwsza śmierć nigdy nic nie mówi i zabójstwo miasta też przeważnie jest strzałem. Mafia mogła sobie losować numerki. Podoba mi się pomysł pinikiego ze sprawdzeniem charakteru z poprzedniej edycji. Chociaż.. Trochę dużo z tym roboty :c no i niekoniecznie musi podziałać xd

Malfurion
04.03.2015, 13:35
No i jak? Ktos cos ma jakies pomysly na temat dzisiejszego glosowania? Bo ja szczerze mowiac jestem w kropce, tym bardziej, ze nawet zadna dyskusja sie nie rozwinela na ten temat. Mysle, ze dopiero po pierwszym glosowaniu i dzisiejszym zabojstwie mafii, moze dostaniemy jakiegos przeblysku...eh... :P

Pink Panther
04.03.2015, 13:57
Też żadnego pomysłu :/

Musimy strzelać. Może zabijmy dzisiaj osobę, która nam za dużo "nie daje", czyli za bardzo nie rzuca pomysłami itd. Strata byłaby mała, a może uda się trafić :P

e: Dobra, zaryzykuję i jako pierwszy rzucę oskarżeniem, mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał się mnie pozbyć "Oskarża to na pewno jest w mafii, głosujmy na Pinka!!!!!". I tak musimy na kogoś zagłosować.
Idąc moim tokiem myślenia, żeby zlikwidować mało wnoszących do gry, według mnie można ustrzelić: Lepkiego, Majestatycznego Pieseła lub Ziemniaka. Patrzałem na ilość postów i jak dużo wnoszą do gry.

e2: A najbardziej byłbym za Ziemniakiem.

Hebe
04.03.2015, 14:09
Może zabijmy dzisiaj osobę, która nam za dużo "nie daje", czyli za bardzo nie rzuca pomysłami itd. Strata byłaby mała, a może uda się trafić :P

Nie podoba mi się ten pomysł szczerze mówiąc. Jest nas bardzo mało w tej edycji, więc, jakby nie patrzeć, każda strata w mieszkańcach jest nam nie na rękę. Ale jeśli na nic nie wpadniemy, to pewnie trzeba będzie tak zrobić :(

Pink Panther
04.03.2015, 14:10
Fakt, jest nas strasznie mało, ale po prostu uznałem, że lepiej stracić kogoś, kto mało wnosi, niż kogoś, kto coś wnosi, bo i tak zabić musimy, a może trafimy. No chyba że zrobimy remis :| Ale chyba lepiej zaryzykować, bo skoro jest aż 3 mafiosów na 11 osób to szansa na trafienie jest spora ;)

alpherainn
04.03.2015, 14:22
albo nie głosujmy tylko raz, więc nie będzie problemu xDD
ale mafia wtedy zyska przewagę, bo w końcu zawsze jest możliwość, że trafimy mafiosa, a tak - mafia powoli by na wybijała i przegramy.
ja rzucam dzisiaj podejrzenie na chybił trafił, bo tak naprawę dopiero po dzisiejszym zabójstwie mafii zacznie się gra.

Pink Panther
04.03.2015, 14:25
ja rzucam dzisiaj podejrzenie na chybił trafił, bo tak naprawę dopiero po dzisiejszym zabójstwie mafii zacznie się gra.

Zgadajmy się na kogo głosujemy, żeby ktoś odpadł w ogóle.

Rainbow
04.03.2015, 14:28
haha xD no śmieszne oskarżenie, co ci mam wnieść skoro tak naprawdę nikt jeszcze nic nie napisał, a i zabójstwo niewiele mówi?

pozatym są dwie opcje - ktoś coś wnosi bo może mieć dobry trop/być cattanim, albo wnosi coś i dużo gada bo jest w mafii i chce nam wodę z mózgu zrobić
i nie oskarżę cię, Pink, że jesteś w mafii [o dziwo ;) ] bo byś się tak nie wybił jako pierwszy z oskarżeniami raczej

ja bym głosowała na alpherainna bo jak ktoś mówi ze głosuje na chybił trafił to nie chce zwracać na siebie uwagi i chce się jakoś wmieszać w tłum, czeka jak inni glosują

Malfurion
04.03.2015, 14:28
No dokladnie. O tym wlasnie mowie, ze dopiero po drugim zabojstwie cos moze nam zacznie switac.

Hmmm, tak zastanawiam sie, czy znow w mafii jest ktos, z "kazdej grupy spolecznej" (admin/mod/redaktor/user(moda nie mamy zadnego juz XD)). W koncu w kazdej poprzedniej tak bylo, i zawezalo to krag podejrzanych. Jednak biorac pod uwage liczbe mafiozow w tej edycji, nie wiem czy ten sposob znow sie sprawdzi. Ehh...
Kurcze, nie mam absolutnie zadnego typu, to az dziwne bo zawsze ktos sie wydawal chociaz minimalnie podejrzany, a teraz zupelnie nic o.O

@down, ja az w taki przypadek nie wierze :please: ;P

Pink Panther
04.03.2015, 14:30
pozatym są dwie opcje - ktoś coś wnosi bo może mieć dobry trop/być cattanim, albo wnosi coś i dużo gada bo jest w mafii i chce nam wodę z mózgu zrobić

No w sumie prawda :|

Malfurionie, z tego co wiem Libby losuje role i to jest niezależne od posady ;P

alpherainn
04.03.2015, 14:31
możemy się zgadać, ale na tym etapie gry to raczej trochę niemożliwe. głosuje 10/11 osób, mało prawdopodobne jest to, że każdy zagłosuje na kogoś innego.
ale spoko, możemy się ugadać - ma ktoś jeszcze propozycje, poza Pinkim?

@ziemniak - głosuj, spoko. ale będzie to głos stracony. a na chybił trafił kązdy teraz glosuje, sooł

Hebe
04.03.2015, 14:33
Myślę, że jeśli chodzi o mafiozów, to każdy może zachowywać się inaczej. Tzn. zdrajca nr 1 może być bardzo aktywny, nr 2 udzielać się, ale bez szału, a nr 3 siedzieć cicho.

Pink Panther
04.03.2015, 14:36
http://i.imgur.com/bdmL6OCl.png (http://imgur.com/bdmL6OC)

http://i.imgur.com/Qt8bg8Ol.png (http://imgur.com/Qt8bg8O)

Magia nie może się mylić!!!!
:D

Cytryśnia
04.03.2015, 14:36
ja mało się udzielam, a jeszcze rzadziej wchodzę na forum :P
w tamtym roku byłam forumoholikiem, a teraz po prostu wchodzę raz... na jakiś czas. Ale mafię lubię, więc się zgłosiłam (chociaż prawie przegapiłam :D)

Rainbow
04.03.2015, 14:37
Myślę, że jeśli chodzi o mafiozów, to każdy może zachowywać się inaczej. Tzn. zdrajca nr 1 może być bardzo aktywny, nr 2 udzielać się, ale bez szału, a nr 3 siedzieć cicho.

no właśnie. z drugiej strony mogą siedzieć cicho wszyscy w trójkę. różne są możliwości zachowania mafii.

może zróbmy głosowanie: kto nie jest w mafii niech powie "ja nie" xD

alpherainn
04.03.2015, 14:37
SKORO KRYSZTALOWA KULA MOWI ZE JESTEM W MAFII, TO CHYBA TAK JEST :why:

Rainbow
04.03.2015, 14:38
no nie, alpherainn, kula nas rozgryzła :|

Malfurion
04.03.2015, 14:40
zapytalem sie kuli, czy Libby jest w mafii i odpowiedziala mi "Wyglada na to, ze nie!"
Co do tego przynajmniej mozemy miec pewnosc xDDD :D

alpherainn
04.03.2015, 14:43
podejrzewalem Libby, ze jest w tym calym przestepczym swiatku ALE ONA TO CHYBA NAWET KULE OSZUKALA :O

Cytryśnia
04.03.2015, 14:43
Ok, na moim nekrologu ma być to zdjęcie:
http://i.imgur.com/YyL2B79.jpg

Hebe
04.03.2015, 14:44
no nie, alpherainn, kula nas rozgryzła :|
SKORO KRYSZTALOWA KULA MOWI ZE JESTEM W MAFII, TO CHYBA TAK JEST :why:

No, no, to już wiem na kogo głosować.
:please:

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 14:54
według mnie można ustrzelić: Lepkiego, Majestatycznego Pieseła lub Ziemniaka. Patrzałem na ilość postów i jak dużo wnoszą do gry.

e2: A najbardziej byłbym za Ziemniakiem.

No przepraszam bardzo, ale nie można być 2 razy mafią wpod rząd? W tamtej edycji byłem i teraz też mam być? Brak postów...

Jeżeli każdy na chybił trafił, to moja intuicja podpowiada mi, ze w mafi jest Meryam.

Pink Panther
04.03.2015, 14:55
No przepraszam bardzo, ale nie można być 2 razy mafią wpod rząd?

Można ;)) Tylko miałbyś cholerne szczęście :D

alpherainn
04.03.2015, 14:55
drogą losowania tak na dobrą sprawę można być w mafii w każdej edycji, no bo losowanie...

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 14:58
Jakoś Pinki uwierz, ale szczęścia to ja nie mam. Ile bym dał, żeby je mieć :(

Pink Panther
04.03.2015, 15:00
Ej dobra, decyzja. Kto na kogo głosuje? Żeby była większość głosów.

Ja chyba jednak Ziemniak. No albo Lepki, zobaczę.

Cytryśnia
04.03.2015, 15:02
Przepraszam... Kto jest ziemniakiem? xD

alpherainn
04.03.2015, 15:02
no to ja LepkiePaluszki chyba, albo ktos z mniej aktywnyych osob..., no zastanowie sie no xD

Pink Panther
04.03.2015, 15:03
Przepraszam... Kto jest ziemniakiem? xD

Apo xD

,..,,.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 15:05
Glosując na mnie stracicie mieszkańca. Pinki chcesz może się założyć, ze w mafii nie jestem? :)

Pink Panther
04.03.2015, 15:06
Oo niee, już raz się założyłem xD

Rainbow
04.03.2015, 15:07
no to ja głosuje na Pinka, bo strasznie się na mnie uwziął. czyli jest w mafii = wie, ze ja nie jestem.
albo na alpherainna, jak mowiłam wcześniej.

a tak w ogóle to niech każdy [KAŻDY] napisze na kogo głosuje, do 3 propozycji. bedzie potem łatwiej sprawdzić kto kogo broni, a w miare upływu czasu zobaczyć kogo mafia eliminuje z racji dobrego tropu.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 15:07
To po prostu o nic założysz się, że w mafii nie jestem? :)
Naprawdę. Głosując na mnie stracicie mieszkańca. To w końcu na kogo głosujemy, bo zgrać się trzeba! :)

Malfurion
04.03.2015, 15:09
Hmmm, w sumie to na chwile obecna moze Mery? Nie wiem, musze sie zastanowic...

Pink Panther
04.03.2015, 15:09
no to ja głosuje na Pinka, bo strasznie się na mnie uwziął. czyli jest w mafii = wie, ze ja nie jestem.

Spodziewałem się tego <3 Nie uwziąłem się, pisałem, dlaczego na kogo głosuję. Zresztą jeszcze nie wiem, czy oddam głos na Ciebie, Lepkiego, czy może w ogóle kogoś innego. A w mafii znowu nie jestem niestety ;/

Lepki, no okej ;P

e: Mery też może :|

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 15:10
Mi intuicja również podpowiada, że Meryam jest w mafii. Innych typów nie mam.

alpherainn
04.03.2015, 15:11
popieram ziemniaka!

w kolejnosci priorytetu: LP23, Charionette (nie wiem dlaczego, ale w sumie CZEMU BY NIE) i Meryam

Rainbow
04.03.2015, 15:11
Spodziewałem się tego <3

z drugiej strony to cholera dajmy sobie spokój, bo ostatnio też sie nawzajem oskarżaliśmy i i tak żadne z nas nie było w mafii xD

Cytryśnia
04.03.2015, 15:12
a co sądzicie o cheebie? Ani razu się nie odezwała.

alpherainn
04.03.2015, 15:13
w sumie Mery może być faktycznie w mafii, bo po pierwsze dziś se nie odezwała, gdy rozmawialiśmy o typach, ale pewnie z powodu, że jej nie było. a poza tym - popatrzmy na jej posty w tym temacie, jakieś specyficzne mi się wydają, ale to też dupowy argument.
ale ja to głosue na LP23, Mery będzie w kolejce raczej xDD

Malfurion
04.03.2015, 15:13
Hmm, nie wiem czemu, ale nie sadze by Lepki byl w mafii. Co do Charionette, to mam mieszane odczucia. Korci mnie Mery, ale no tez bedzie taki nie pewny glos z mojej strony.

Co myslicie o cheebie? W ogole sie chyba jeszcze nie odzywala, a na forum widzialem, ze postuje.

@piesel, no wlasnie. teraz zerknalem na liste osob bioracych udzial i zwrocilem uwage wlasnie na chebbe, hmm...

Hebe
04.03.2015, 15:14
Ja się zastanawiam nad:
- alpherem - kula nie kłamie!,
- Mery - co prawda coś tam pisała, ale nie było to nic konkretnego, może chce odwrócić uwagę od dyskusji?,
- Piesełem - jak wyżej. Obserwowałam poprzednią edycję i zachowywała się podobnie, a była w mafii.

Pink Panther
04.03.2015, 15:15
a tak w ogóle to niech każdy [KAŻDY] napisze na kogo głosuje, do 3 propozycji. bedzie potem łatwiej sprawdzić kto kogo broni, a w miare upływu czasu zobaczyć kogo mafia eliminuje z racji dobrego tropu.

Dobry pomysł imo.

Więc moje propozycje: Ziemniak, Lepki, Meryam.

e: +cheeba, faktycznie, nic nie stracimy, może trafimy.

alpherainn
04.03.2015, 15:15
można zagłosowąc na cheebę, jest w mafii - ustrzelimy mafiosa. jęsli nie jest- nic nie stracimy, bo nie pisze i nie wysuwa teorii, soł.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 15:16
Może jest Cattani'm?

Pink Panther
04.03.2015, 15:18
Może jest Cattani'm?

Nie ryzykowałaby nic nie pisząc imo.

alpherainn
04.03.2015, 15:18
Hebe, to prawda, Mery pisała, ale tak jak wspomniałem w specyficzny sposób - może faktycznie chce odrzucić od siebie podejrzenia nie pisząc nic, kiedy o niej wspominamy? o ile przeglada temat...

Cytryśnia
04.03.2015, 15:21
głos na cheebę byłby bezpieczny. Nic byśmy nie stracili w sumie. Mery... no nie wiem, chcoaiz ona pasowałaby na mafię, ale tak bez żadnego powodu, po prostu xd

- Piesełem - jak wyżej. Obserwowałam poprzednią edycję i zachowywana się podobnie, a była w mafii.

Bo gdy jest się w mafii, trzeba diametralnie zmienić zachowanie, aby nie być zdemaskowanym :D logiczne!

Charionette
04.03.2015, 15:22
Hmm...tak przeglądam wasze typy i nie wiem czy bardziej Meryam czy cheeba.
Ale bardziej skłaniam się ku cheebie.

alpherainn
04.03.2015, 15:23
no to dobra, ja pózniej się zastanowię nad LP lub cheebą, bo zaraz ide :3

Hebe
04.03.2015, 15:24
@MP: No, bardzo logiczne! :D

Jeśli chodzi o cheebę, to pamiętajmy, że może też być cattanim.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 15:25
@up Też tak właśnie myślę :/
Robi się coraz mniej czasu :|
Jeżeli ktoś zagłosuje, a się tu nie wypowiada już jest oznaką tego iż jest podejrzany według mnie.

Cytryśnia
04.03.2015, 15:26
to niby dobra taktyka na cattaniego, ale żeby ie napisać NIC?

Malfurion
Jeśli chodzi o cheebę, to pamiętajmy, że może też być cattanim.

Tak jak kazdy inny uczestnik gry ;P
Kurcze, musze sie powaznie zastanowic nad glosem, waham sie miedzy cheeba a mery. Chcialbym aby nasz pierwszy strzal byl celny :okay:

LepkiePaluszki23
Nix w poprzedniej edycji też się nie odzywał. Dopiero pod koniec.

alpherainn
04.03.2015, 15:27
to niby dobra taktyka na cattaniego, ale żeby ie napisać NIC?

gdyby byla cattanim, to predzej by cos napisala, aby odsunac o siebie podejrzenia o bycie w mafii, raczej?

edit: w sensie zabezpieczylaby sie przed taka ewentualnoscia, piszac posta

Cytryśnia
04.03.2015, 15:28
chodzi o to, że nawet sie nie przedstawiła, nie napisała jednego posta. CHociaz może po prostu nie ma czasu na grę...

Hebe
04.03.2015, 15:30
alpher, przypominam, że cattani ma możliwość ratowania samego siebie ;) Choć nie wykluczam, że cheeba może być w mafii. Albo po prostu jest szarym mieszkańcem i nie ma czasu na zabawę.

Pink Panther
04.03.2015, 15:31
Alph ma rację, cattani powinien coś napisać, żeby nie robić podejrzeń.

Ale nie rozpracowujmy cattaniego, bo pomagamy mafii xD

Charionette
04.03.2015, 15:31
No niby tak, ale z drugiej strony może też nie chce pisać, żeby od razu nie zginąć. Ciężko wyczuć :)
Dziś w sumie będzie lepiej widać jaką taktykę stosuje mafia: losowo eliminuje, tych, którzy mogą skojarzyć fakty czy tych, którzy milczą.

Rainbow
04.03.2015, 15:44
no to kto głosuje na cheebę? ;p

bo piszę sobie na kartce obliczenia xD

Hebe
04.03.2015, 15:49
Ja nie jestem pewna winy cheeby. Myślę, że mój głos pójdzie na Mery.

Malfurion
04.03.2015, 15:54
Ja sie caly czas waham ;/

Meryam
04.03.2015, 15:56
ja bym głosowała na alpherainna bo jak ktoś mówi ze głosuje na chybił trafił to nie chce zwracać na siebie uwagi i chce się jakoś wmieszać w tłum, czeka jak inni glosują

O to to to! Właaaśnie to chciałam zaproponować :D

Hebe, to prawda, Mery pisała, ale tak jak wspomniałem w specyficzny sposób - może faktycznie chce odrzucić od siebie podejrzenia nie pisząc nic, kiedy o niej wspominamy? o ile przeglada temat...

ok, 1. ja zawsze piszę specyficznie. przejrzyj Księgę Skarg i Zażaleń.
2. MAM ŻYCIE POZA FORUM I NIE PISZĘ BO MNIE NIE MA XD Ja rozumiem jakbym się przez dwa dni nie udzielała, ale nie ma mnie 12 godzin na forum (bo szkoła...) i już się zaczyna xD
Jak chcecie to głosujcie na mnie, wolna wola, nie zabronię wam przecież ;) Jestem tylko ciekawa kto na tym skorzysta, miasto czy mafia...

Ja szczerze mówiąc nadal nie wiem na kogo głosować, ale raczej zagłosuję na alpherainna. Rzuca oskarżeniami na prawo i lewo, odwraca od siebie uwagę, nie podoba mi się to :x (EDIT: Dopiero teraz zauważyłam, ze to jego zacytowałam xd)
No ale, każdy głosuje za siebie, ja nikogo nie namawiam a za prądem też nie pójdę. Mam swoje typy i ich się trzymam.

Pink Panther
04.03.2015, 16:59
Ej to jak?

Ja się waham między alphem a Mery. To znaczy wolałbym na Ziemniaka/Lepkiego, ale nikt nie głosuje chyba na nich soł.

alpherainn
04.03.2015, 17:02
dopsz Mery, ja chcę tylko zauważyć, że rzuciłem tylko trzy podejrzenia, ty byłąs jedynie osobą, na którą zagłosowałbym, gdyby inni też tak zrobili. poza tym kilka stron tematu wcześniej powiedziałem - BYĆ MOŻE MERY nie pisze dlatego, że jej nie ma.
rzucam oskarżeniami na prawo i na lewo? jedyną osobą, której samej wysunąłem podejrzenie była Charionette, która, po przeanalizowaniu faktów, w mafii nie jest. reszta podejrzanych, między innymi ty, było propozycją innych, nie mnie.

ale spoko, głosujcie jak chcecie. ale nie zdziwcie się, gdy okaże sie, że nie jestem w mafii.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:03
Ja zagłosowałbym na Mery. Intuicja mnie nie zawodzi.

Meryam
04.03.2015, 17:04
Charionette, która, po przeanalizowaniu faktów, w mafii nie jest

...tym zdaniem się wkopałeś. Cherrie nie pisała nic szczególnego, ale będąc w mafii wiedziałbyś, że jej tam nie ma.
Albo ją dobrze kryjesz.
Tak czy siak, mój głos leci na ciebie. Tyle w tej kwestii.

Charionette
04.03.2015, 17:05
jedyną osobą, której samej wysunąłem podejrzenie była Charionette, która, po przeanalizowaniu faktów, w mafii nie jest.

Otóż to, ten gość dobrze prawi :D

Ja już nie wiem kto na kogo głosuje, ale mój głos idzie na cheebę.

ddo bwayo
Ja chyba zagłosuję na cheebe, trudno mi teraz powiedzieć kto może być w mafii a kto nie, a jej śmierć jeśli nie jest mafiozo będzie najmniej dotkliwa dla nas. Czytając wasze posty zastanawiałam się nad Meryam, jednak coś się wypowiada i jeśli nie jest w mafii to może nam pomóc. Mam podejrzenia co do osób które wypowiadają się bardzo dużo, być może chcą wprowadzić zamieszanie by nas zmylić. Nie wiem, ja raczej głosuję na cheebe może nam się uda, a jeśli nie, to zaboli nas najmniej.

alpherainn
czeka was miłe zaskoczenie ^^
głosuję na cheebę.

alpherainn
04.03.2015, 17:10
sorka za post pod postem//

tak napisałem, gdz Cherrie nie napisała nic konkretnego, więc nie mam prawa sądzić, że jest w mafii.
a tak btw. w 3 edycji byłem w mafii i odpadłem w trzeciej kolejce. zdemaskowałem sie w ten sam sposób co teraz, według Mery. naprawę myślicie, że popełnibym ten sam błąd? ;)
ale nvm, zrobicie jak chcecie.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:11
Na tę chwilę po przeanalizowaniu postów podejrzani według mnie są:
-alpherainn
-Charionette
-Meryam
Nie każdy musi się zgadzać z moim zdaniem. Pewnie teraz się narażam, ale jak to mówią "Raz się żyje" :)

alpherainn
04.03.2015, 17:13
a wiecie co? wysłałem głos na cheebę, a o ile przezyje, w nastepnym glosowaniu miasta zaglosuje na LP23.
dlaczego? panicznie bal sie oskarzenia pinkiego, wczesniej byl 100% za Mery, a teraz ja i Charionette, ktora nic szczegolnego nie pisala (TAK TAK, pewnie ja kryje albo jestem w mafii).
to nie jest dziwne, ze tak szybko zmienia podejrzanych?

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:14
@up: Głosuj, a zdziwisz się, że to nie ja jestem w mafii ;)
EDIT: Jeżeli mi nie wierzycie to proszę bardzo głosujcie :)
Nawet sam na siebie mogę zagłosować, oczywiście jeżeli większość będzie za tym, aby to na mnie głos oddać :D

Pink Panther
04.03.2015, 17:14
to nie jest dziwne, ze tak szybko zmienia podejrzanych?

Myślę, że z połowa graczy zmienia podejrzenia jak skarpetki ;P

alpherainn
04.03.2015, 17:15
z checia sie jutro przekonam, o ile bedzie mozliwosc ;)

Rainbow
04.03.2015, 17:16
ja też szybko zmieniam podejrzanych xD pewnie działa to u niego na podobnej zasadzie co u mnie, że ktoś napisze coś podejrzanego i już innego tropu się łapie :D

Charionette
04.03.2015, 17:17
Szczególnie na tak wczesnym etapie gry, gdzie w sumie nikt nie napisał nic na tyle podejrzanego by dało się go zdemaskować. Nie będę was super przekonywać, że nie jestem w mafii (bo nie jestem). Zapraszam do pierwszej edycji, porównajcie jak się zachowywałam (szczególnie przy głosowaniach :) )

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:17
ja też szybko zmieniam podejrzanych xD pewnie działa to u niego na podobnej zasadzie co u mnie, że ktoś napisze coś podejrzanego i już innego tropu się łapie :D
Dokładnie :)

Wiec na kogo oddajemy głos, aby wynik był dla mieszkańców korzystny?

alpherainn
04.03.2015, 17:18
w sumie to macie racje, ze teraz sie szybko zmienia podejrzanych. i mozliwe ze LP jest lub nie jest w mafii, na tym etapie ciezko to okreslic. jednak jutro, o ile nie zdazy sie cos podejrzanego B), to moj glos idzie na LP23. chyba, ze mafia go dzis wykonczy, wtedy to sie zastanowie xD

// glos polecial na cheebę

ddo bwayo
04.03.2015, 17:20
ja jak już mówiłam, zagłosowałam na cheebe.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:27
Zagłosowałem na Meryam.

Rainbow
04.03.2015, 17:43
no to czekamy niecierpliwie co z tego zamieszania wynikło :D

Libby robi napięcie jak w Milionerach xD

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:45
Pewnie nekrolog pisze XD

Cytryśnia
04.03.2015, 17:45
głosowałam na meryam
cheeba juz kiedyś tak zrobiła, ze grała i nie miała czasu na grę, no bo gdyby była w mafii, to moze chociaż troskę by się zaangażowała. Chyba, ze od 2 dni nie była na forum :|

Rainbow
04.03.2015, 17:48
kurczę Libby bo ci zwłoki gniją, pisz ten nekrolog szybciej XD

Libby
04.03.2015, 17:52
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20ona2_zpsqcg7m7t3.png

Pozostali przy życiu:

1. Rainbow Potato - alpherainn
2. Diana - Malfurion
3. LepkiePaluszki23 - Meryam
4. Pink Panther - Meryam
5. Hebe - Meryam
6. Malfurion
7. cheeba
8. alpherainn - cheeba
9. Charionette - cheeba
10. Majestatyczny Pieseł - Meryam
11. ddo bwayo - cheeba
12. Meryam – alpherainn

Pink Panther
04.03.2015, 17:53
Ale to w końcu winna, czy niewinna? ;P

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 17:54
Czyli nie była w mafii Mery? :O

ddo bwayo
04.03.2015, 17:56
ehh, co prawda miałam co do niej podejrzenia, ale skoro okazało się, że była niewinna to szkoda... tylko ona i Diana zagłosowały na kogoś innego niż reszta, co o tym myślicie?

Pink Panther
Skąd wniosek, że nie była, Lepki? Chyba że jestem ślepy, ale Libby chyba ani nie potwierdziła, ani nie zaprzeczyła xD

Zastanawia mnie to:
Diana - Malfurion :|

alpherainn
ja nie uważałem , że w mafii była Mery, nie głosowałem też na nią, głosowałbym, gdyby jasne było wcześniej, że większość jest za nią. to tak przy okazji.
w sumie, teraz to nie wiem - cheeba lub LP23.
interesuje mnie, kogo zabije dziś mafia.

Pink Panther
04.03.2015, 17:57
tylko ona i Diana zagłosowały na kogoś innego niż reszta, co o tym myślicie?

I Potato ;P

Libby
04.03.2015, 17:58
Sorka, to przez pośpiech! mery była niewinna. W grze nadal 3 mafiosów!

alpherainn
04.03.2015, 17:58
@upup: włąsnie chciałem to samo napisać.
zastanawia mnie właśnie Diana i jej głos. ale czy w tak jawny sposób by się wydała? hmm

ddo bwayo
04.03.2015, 17:59
ah, rzeczywiście, przeoczyłam.

Cytryśnia
04.03.2015, 18:03
Hm... Głos Diany mnie zastanawia (cheeba rzeczywiście chyba będzie duchem edycji, no i Genesis...[nie mogę zapamietac tego nowego nicka :V])
ale co do Diany... Teraz malo pisze i wyszła przed grupę...
Diano, co nam powiesz? xd

alpherainn
04.03.2015, 18:03
Diano Diano, czekamy na wyjasnienia xDD

Pink Panther
04.03.2015, 18:04
A nie uważacie, że ddo jest trochę podejrzana? Pewnie powiecie, że jestem wyczulony i że przesadzam, ale pisze dość dużo, a w sumie to o niczym, tak mi się wydaje przynajmniej, że chce, żeby było jej pełno, żeby nikt jej nie podejrzewał ;P A miałaś mieć szkołę, ddo :D Chociaż już sam nie wiem.

Pink Panther
04.03.2015, 18:06
Teraz malo pisze i wyszła przed grupę...

Chyba że nie ma czasu na udzielanie się i w ogóle czytanie, więc zagłosowała na pierwszą lepszą osobę :| Naciągane mocno, ale staram się wziąć wszystko pod uwagę :D

alpherainn
04.03.2015, 18:08
ale dlaczego akurat Genesis? miała przecież z jedenaście innych osób do wyboru.

ddo bwayo
04.03.2015, 18:11
pinky, a myślisz, że czemu przyszłam dzisiaj tak późno? jestem tu od godziny, zrobiłam sobie dłuższą przerwę. Czemu piszę o niczym? Wyjaśniłam czemu zagłosowałam na cheebe, pisałam co myślę o eleminowaniu przez mafie "nieaktywnych". Jeśli zaraz zniknę bo pójdę się uczyć to też będę podejrzana bo się nie udzielam?

Hebe
04.03.2015, 18:14
mery była niewinna.

No to lipa :____:

Malfurion
04.03.2015, 18:15
Kurcze, wahalem sie w glosowaniu i odkladalem to na ostatnia chwile a pozniej mi cos wyskoczylo i w efekcie nie oddalem glosu....
Mery niewinna.. A diana zaglosowala na mnie niby czym sobie zasluzylem co? :P

Pink Panther
04.03.2015, 18:17
pinky, a myślisz, że czemu przyszłam dzisiaj tak późno? jestem tu od godziny, zrobiłam sobie dłuższą przerwę. Czemu piszę o niczym? Wyjaśniłam czemu zagłosowałam na cheebe, pisałam co myślę o eleminowaniu przez mafie "nieaktywnych". Jeśli zaraz zniknę bo pójdę się uczyć to też będę podejrzana bo się nie udzielam?

Po prostu mi się tak wydawało, ale w sumie wiem, że to mocno naciągane. Bardziej jakieś przeczucie czy coś ;P

Kto najbardziej chciał głosować na Mery? Albo ktoś chciał na kogoś innego, ale w końcu zmienił zdanie idąc za głosem tłumu? Bo to może świadczyć o działalności w tej przestępczej organizacji :|

alpherainn
04.03.2015, 18:19
LepkiePaluszki. mial glosowac na mnie chyba, a potem glos na Mery, bo wiekszosc tak napisala. ja obstawiam, ze to on.

Charionette
04.03.2015, 18:19
Hmm...czyli to nie Meryam. Ja obstaję przy cheebie, chociaż Diana i jej glosowanie na Malfuriona jest podejrzane. Póki co nie mam innych typów, czekam na zabójstwo mafii.

Pink Panther
04.03.2015, 18:21
LepkiePaluszki. mial glosowac na mnie chyba, a potem glos na Mery, bo wiekszosc tak napisala. ja obstawiam, ze to on.

I bronił się baaardzo przed oskarżeniami.

Nie wiem jak Wy, ale ja chyba zagłosuję jutro na Lepkiego.
O ile mnie nie zabiją dzisiaj :D

alpherainn
04.03.2015, 18:21
ja obstawiam kilka ruchow mafii.
a) zabija kogos, aby rozwalic nasze teorie
b) zabija kogos z tych, ktorzy teraz rzucaja podejrzenia
c) zabija cheebę, o ile nie jest w mafii. bedziemy miec problem, jesli jest cattanim.

Hebe
04.03.2015, 18:25
c) zabija cheebę, o ile nie jest w mafii. bedziemy miec problem, jesli jest cattanim.

Tylko po co by ją zabijali, skoro wielu miastowych ją podejrzewa? Tylko straciliby głos.

ddo bwayo
04.03.2015, 18:28
w sumie Mery może być faktycznie w mafii, bo po pierwsze dziś se nie odezwała, gdy rozmawialiśmy o typach, ale pewnie z powodu, że jej nie było. a poza tym - popatrzmy na jej posty w tym temacie, jakieś specyficzne mi się wydają, ale to też dupowy argument.
ale ja to głosue na LP23, Mery będzie w kolejce raczej xDD

po czym ostatecznie glosuje na cheebe bo tak chce lud. nawet nie podejrzewał cheeby, przejrzałam posty i to kto na kogo głosował i jeszcze pinky zmienił zdanie, ale już na początku wspomniał, że podejrzewa też mery więc nie jest to tak drastyczna zmiana

to tak odnośnie posta pinkiego

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 18:30

Od początku głosowałem na Mery, a Ciebie tylko podejrzewałem :)
Głosujcie, a oczy wam wyjdą na wierzch jak się okaże, że mieszkańcem jestem :)

alpherainn
04.03.2015, 18:31
@ddo, to odnosnie podejrzenia LP23? xDD

ddo bwayo
04.03.2015, 18:33
Kto najbardziej chciał głosować na Mery? Albo ktoś chciał na kogoś innego, ale w końcu zmienił zdanie idąc za głosem tłumu? Bo to może świadczyć o działalności w tej przestępczej organizacji :|

Odnośnie tego.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 18:34
W razie, gdybym został zabity przez lud lub mafię, to weźcie pod uwagę go. Ty też szybko zmieniasz zdanie alpherain. Niby chciałeś na Mery głosować, a głos poleciał od Ciebie na cheebe. Czyżby wmieszanie się w tłum? ;)

Hebe
04.03.2015, 18:35
Myślę, że zachowanie alphera rzeczywiście jest trochę podejrzane i może być mafiozem. Udziela się sporo, ale połowa jego postów niewiele wnosi. No i jego oskarżenia są oparte na dość, hmm, ciekawych obserwacjach. Jeszcze dochodzi sprawa z nagłą zmianą poglądów na temat mafioza.

Poza tym, to kula nie może się mylić :P

Pink Panther
04.03.2015, 18:36
Poza tym, to kula nie może się mylić :P

No właśnie, nie zapominajcie o sile magii xD

alpherainn
04.03.2015, 18:37
czyżby fakt, że podbiłem podejrzenie cheeby i to na nią zagłosowałem, nie na Mery, gdyż była ona jedynie ewentualnym podejrzeniem?
gdy wszyscy napisali, że głosują na Mery, ja już zagłosowałem wcześniej ;)

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 18:37
Jeżeli dzis zginie Diana, to to tylko potwierdzi moje przypuszczenia.

Pink Panther
04.03.2015, 18:38
Jeżeli dzis zginie Diana, to to tylko potwierdzi moje przypuszczenia.

Dlatego zgadasz się z mafią, żeby zabić Dianę i żeby Twoje przypuszczenia się potwierdziły :P

Diana
04.03.2015, 18:38
O mamo, jaka fala pytań.
Diano, co nam powiesz? xd
Diano Diano, czekamy na wyjasnienia xDD
A diana zaglosowala na mnie niby czym sobie zasluzylem co? :P
Jestem chora i miałam przed 18 wizytę u lekarza, na forum mogłam wejść tylko rano. Wiedziałam, że zanim wszyscy wrócą ze szkół itd. i zdążą coś napisać, minie sporo czasu. Kierowałam się intuicją po prostu, a posty Malfuriona wydawały mi się najbardziej... sztuczne? Jest ich sporo, wszystkie pełne różnych teorii, jakby na wstępie chciał sprawić wrażenie niewinnego. Co o tym sądzicie?
Tak przy okazji, podejrzani wydają mi się też alpher i LP23.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 18:41
Dlatego zgadasz się z mafią, żeby zabić Dianę i żeby Twoje przypuszczenia się potwierdziły :P

Ohh. To napiszę to tutaj.Myślę, że Dinana jest Cattanim. Nie chciałem tego mówić, ale zmusiliście mnie.

alpherainn
04.03.2015, 18:43
Nie chciałeś tego mówić, bo...?
Bo jesteś w mafii, czy inny powód? :derp:

Diana
04.03.2015, 18:45
Ohh. To napiszę to tutaj.Myślę, że Dinana jest Cattanim. Nie chciałem tego mówić, ale zmusiliście mnie.
Na jakiej podstawie tak wnioskujesz?
Nie no, żeby nie było, nie jestem Cattanim. Tylko mnie ta teoria zaciekawiła :|

alpherainn
04.03.2015, 18:47
Mnie też :3

poza tym " To napiszę to tutaj. " a gdzie mógłbyś indziej? na gg/skype z innymi z mafii? :> bo mnie ten post trochę zdziwił

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 18:50
Bo mogłem to napisać, po egzekucji Diany tutaj, ale napisałem teraz. To co? Głosujemy jutro na mnie? :) Ja chętnie też zagłosuje. I będę miał więcej czasu na matematykę :love:
EDIT: Czemu nagle wszyscy ucichli?

Hebe
04.03.2015, 19:01
Czekamy w napięciu na ruch mafii :D

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 19:02
Albo odniosę się jeszcze do mojego posta wyżej.
MAFIO! Jeżeli mnie słyszysz zabij mnie, bo te niedowiarki mi nie wierzą, że mieszkańcem jestem! Błagam!

Pink Panther
04.03.2015, 19:09
MAFIO! Jeżeli mnie słyszysz zabij mnie, bo te niedowiarki mi nie wierzą, że mieszkańcem jestem! Błagam!

Ściągasz na siebie jeszcze większe podejrzenia...

alpherainn
04.03.2015, 19:10
proszę wybaczyć, ale LP23, w moim mniemaniu coraz bardziej się pogrążasz, bo z każdym razem chcesz odrzucić podejrzenia od swojej osoby.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 19:21
Ściągasz na siebie jeszcze większe podejrzenia...

proszę wybaczyć, ale LP23, w moim mniemaniu coraz bardziej się pogrążasz, bo z każdym razem chcesz odrzucić podejrzenia od swojej osoby.

Noi co z tego, że ściągam na siebie podejrzenia? I tak i tak byście mnie jutro zabili, choć mieszkańcem jestem. Nie będę już od siebie oskarżeń odrzucał, bo i tak to nie ma sensu. Ja wiem, że mieszkańcem jestem i stracicie na tym jak zagłosujecie na mnie jutro.
Jeżeli dożyje, to zagłosuję na alpherainna. Tak wiem ściągam na siebie podejrzenia. Ubijcie mnie dziś proszę :cry:

Diana
04.03.2015, 19:26
Lepki, nie dziw się, że mamy do Ciebie takie podejście jakie mamy. Faktycznie zachowujesz się bardzo dziwnie :| Nie twierdzę, że na 100% będę głosowała jutro na Ciebie, ale zastanowię się nad tym.

alpherainn
04.03.2015, 19:31
Możesz głosować.
Takie pytanko Lepki. Zagłosujesz na mnie, tylko dlatego, że wciąz mam cię za podejrzanego? Ok, jeśli tak i dodatkowo, w kązdym poście wspominasz, że jesteś mieszkańcem, to moje podejrzenia są według mnie wystarczająco uzasadnione.

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 19:34
Wydajesz mi się podejrzany tak jak wy to lubicie mówić. A po drugie magia nie kłamie ;)

Diana
04.03.2015, 19:38
Wydajesz mi się podejrzany tak jak wy to lubicie mówić. A po drugie magia nie kłamie ;)
Sorry, musiałam :D
http://i60.************/wkiyi0.png

@down: i tak samo Ci wyszło? XD
@down2: to jeszcze bardziej niż ja się przyłożyłeś, wpisałam tylko raz. :fun:

alpherainn
04.03.2015, 19:38
hahah, Diana, tak samo sprawdziłem xDDD

edit: było prawdopodobnie, na to wygląda i w swoim czasie xDD wpisywałem z małych liter, skrótem i dużymi literami :D
edit2: musiałem się upewnić xD

Pink Panther
04.03.2015, 20:18
Niebawem egzekucja.
Jakbym zginął, pomścijcie mnie głosując na alhpera albo Lepkiego, pls :D
A na nekrologu chcę panterkę xd

alpherainn
04.03.2015, 20:20
głosując na alhpera albo Lepkiego, pls :D

:please::okay::why:
alpherainna, alpha, lub cos, ale nie alhpera :<

Hebe
04.03.2015, 20:20
Tak w razie mojej śmierci: miło się z wami grało.

Pink Panther
04.03.2015, 20:21
alpherainna, alpha, lub cos, ale nie alhpera :<

Ahahaha sorry, literówka :derp:

alpherainn
04.03.2015, 20:22
jak zgine, to na nekrologu chce Oscara jak by co Libby, nie zlota maline! :derp:
gdyby kogos kreatywnosc poniosla >.>

Rainbow
04.03.2015, 20:26
a gdybym ja zginęła, to pamiętajcie...

ONA BYŁA ZŁOTO-BIAŁA!!!

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 20:36
A gdybym ja zginął, to wiedzcie, ze niesłusznie mnie oskarżaliście :)

Libby
04.03.2015, 20:42
http://i1305.photobucket.com/albums/s559/MsScarlett125/nekrolog%20on3_zpstircg0kh.png

Pozostali przy życiu:

1. Rainbow Potato
2. Diana
3. LepkiePaluszki23
4. Hebe
5. Malfurion
6. cheeba
7. alpherainn
8. Charionette
9. Majestatyczny Pieseł
10. ddo bwayo

alpherainn
04.03.2015, 20:43
ALE STRES O.O

PP? ALE CO?!

LepkiePaluszki23
04.03.2015, 20:44
Coo ?? :O Pinki?
Mnie mafio miałaś zabić :(

Rainbow
tak czułam ze on jednak nie jest w mafii :P

Hebe
Zapalmy Pinkiemu wirtualnego znicza:

alpherainn
04.03.2015, 20:46
Zabili Pinkiego.
Tak. W sumie to trochę się dziwię. Dlaczego akurat on?
Podejrzewał wiele osób, więc powinniśmy im się przyjrzeć.
Jednakże, dla mnie wciąż wątpliwe jest to, czy mafia idzie taką taktyką. Bo w końcu - bardzo łatwa do rozgryzienia.

Rainbow
04.03.2015, 20:48
biedny Pinki, a chciał Pinkową statuetkę na rozdaniu nagród otrzymać... :(

Jakbym zginął, pomścijcie mnie głosując na alhpera albo Lepkiego, pls :D
może pomścimy go i zabijemy alpherainna? :)

alpherainn
04.03.2015, 20:49
zabijcie ^^
fajnie byłoby, gdybyście podali powód dlaczego :3

ja głosuję na lepkiego, gdyż jego posty, zwłaszcza na ostatnich stronach są mega dziwne i dają do myślenia

ddo bwayo
04.03.2015, 21:07
skoro pinky zginął, przeczytałam parę jego postów typował jako ostatnich alpherainna i lepkiego, lepki przez ostatnie posty zachowuje się dziwnie, na alpherainna za wiele nie mamy, jednak jego zmiana decyzji i pójście za tłumem podczas głosowania może być niepokojąca. pinky był jedną z osób które podejrzewałam, bardzo dużo się udzielał, robił zamęt, podejrzewał wszystkich po kolei, a tu psikus, bo raczej mafia swojego nie zabiła. muszę wszystko jutro przeanalizować jeszcze raz. tymczasem hasta la vista lece uczyc sie angielskiego

alpherainn
04.03.2015, 21:09
powiem raz jescze- nie zmienilem decyzji. bylem przekonany, ze glosujemy na cheebę, wiec na nia zaglosowalem, przed tym jak wszyscy powiedzieli, ze glosuja na Mery.

cheeba
04.03.2015, 21:10
witajcie i wybaczcie mi moje spóźnienie!
jak na każdą imprezę musiałam się spóźnić... eh. ale widzę że w sumie dobrze że się spóźniłam bo na Gali grasuje mafia i były już dwa trupy:o jak to w ogóle możliwe? jak można było do tego dopuścić? nie możemy nawet tutaj czuć się bezpiecznie, gdzie ludzi jest naprawdę wiele a i tak ktoś ginie...
podejrzewacie kogoś?

ddo bwayo
04.03.2015, 21:12
spokojnie, powiedziałam przecież, że oprócz tego nic na Ciebie nie mamy (chyba), jak dla mnie najbardziej podejrzany teraz jest lepki przez swoje dziwne zachowanie (+pinky go podejrzewał). z drugiej strony, czy będąc w mafii tak by się podstawiał? teraz już naprawdę lecę XD

alpherainn
04.03.2015, 21:13
cheeba weszla na gale bez zaproszenia, jak A. Kulesza B)

cheeba
04.03.2015, 21:14
zawsze ktoś taki się zdarzy, akurat padło na mnie:>

ale widzę że jestem w kręgu podejrzanych :o. nie wiem dlaczego, skoro mnie tutaj nawet nie było i nie wiedziałam co się dzieje:o

Diana
04.03.2015, 21:17
Pinki chyba nie ma szczęścia, za każdym razem szybko kończy żywot w FM :O
Pewnie też go pomszczę głosem na LP23/alpha :P Skłaniam się ku temu pierwszemu, no ale nadal nie wiem. Może jeszcze coś innego wyjdzie do jutra i w ogóle wybiorę kogo innego.

alpherainn
04.03.2015, 21:18
wyszlismy z teorii, ze jak wyeliminujemy nieaktywnych - moze trafimy mafioza, jesli nie - nic nie stracimy.
teraz na podstawie tych smierci, chyba staramy sie cos opracowac, jakas teorie czy cus.

Charionette
04.03.2015, 21:19
Jak dla mnie mafia jeszcze nie ma taktyki. SPC był pierwszy strzałem, bo kogoś wyeliminować trzeba, natomiast Pink Panther za dużo kombinował, rzucał pomysłami, mafia obawiała się, że na coś wpadnie (przypadkiem lub nie) i przekona do tego innych.
I wykluczyłabym tych, których podejrzewał: nie rzuciliby na siebie aż takiego światła.

ale widzę że jestem w kręgu podejrzanych :o. nie wiem dlaczego, skoro mnie tutaj nawet nie było i nie wiedziałam co się dzieje:o
I właśnie dlatego jesteś podejrzana :detective:

alpherainn
04.03.2015, 21:25
to kogo bierzemy teraz na tapetę? nieaktywnych, czy osoby, ktorych nominował/nie nominował PP?

cheeba
04.03.2015, 22:10
I właśnie dlatego jesteś podejrzana :detective:

nie sądzisz, że to by było zbyt oczywiste zwrócenie na siebie uwagi?:P

Malfurion
04.03.2015, 23:44
Boze... mialem dzisiaj staff meeting w pracy i myslalem, ze zdaze wrocic przed wynikami z zabojstwem mafii, ale oczywiscie moj przelozony musial sie rozgadac... A ja nerwowo czekalem na moment, az w koncu zerkne na forum xD

Anyway, mialem przeczucie, ze zginie albo PP, Charrionette lub Diana. Diane mogliby wyeliminowac z tego wzgledu, ze jako jedyna sie wylamala i na mnie oddala swoj glos i jej smierc, mogla by rzucic podejrzenia na mnie (chociaz z drugiej strony slusznie ktos zauwazyl, chyba Szarionetka, ze taka analogia bylaby zbyt prosta i juz raczej na takie rzeczy sie nie nabierzemy). Co do Charr i PP mialem zwyczajnie jakies przeczucie ;P
Trzeba przejrzec posty Pinkiego, moze jest cos co nam umknelo, a co przewazylo o jego smierci?

Diana
05.03.2015, 09:37
Ja bym chyba została przy pomyśle głosowania na LP23. Nawet nie dlatego, że PP go podejrzewał, bo przecież Lepkiego podejrzewali prawie wszyscy. :| Jego zachowanie jest bardzo dziwne i naprawdę zdziwiłabym się, gdyby nie był w mafii. Chyba, że jest zwykłym mieszkańcem i tak niezbyt dobrze broni się przed zarzutami?
Na razie wstępnie zagłosuję na LP23, gdybym później weszła na forum i namawialibyśmy się na kogoś innego to zmienię głos.

alpherainn
05.03.2015, 12:01
może Pinki zginął tylko dlatego, że pierwszy zerwał się z podejrzeniami i miał kilka faktycznych teorii, więc może mafii zaświeciła się lampka "awaryjna" xD
co powiecie na to, żebyśmy sprawdzili osoby, których nie podejrzewał lub tylko raz to zrobił, Pinki?
nie byli teoretycznie zagrożeni, więc nie rzucili by takiego światła na swoją osobę. dodatkowo - w tym temacie panuje czasami chaos, więc uznali, że podejrzenie umknęło naszej uwadze. w takim razie - my byśmy się nie domyślili, zaś oni zabiliby problemową dla mafii osobę.

LepkiePaluszki23
05.03.2015, 13:43
Ja głosuję na alpherainn. Wydaję mi się on podejrzany od kilku dni.

Cytryśnia
05.03.2015, 13:46
Ja bym wypełniła ostatnią wolę zmarłego : (
Tylko że Pinki podejrzewał wszystkich po trochu... Tak mi sie przynajmniej zdaje :P
tj. dużo pisał, a to tu o kimś wpsomniał, a to tam....
a tak w ogóle to sądziłam, ze zginie Diana. Bo głosowała inaczej niż wszyscy i to mogłoby zwrócić uwagę na Genesisa... Który stałby się podejrzany.... nie dobra sama sie w tym gubię
powinnam
nauczyć się
nowych nicków ;-; wybaczcie