PDA

Zobacz pełną wersję : Pokaż Mi Swoje Wnętrze - Lato 2015: Regulamin i pytania

Kędziorek
19.07.2015, 21:13
http://i1286.photobucket.com/albums/a606/kedziorek92/Forum/pmsw%202015/pmsw_zps76bon3jn.png

”Wakacje, znowu są wakacje! Na pewno mam rację – wakacje znowu są!” (https://www.youtube.com/watch?v=9zycbtSO098)

Fajnie jest się w ciepełku powylegiwać na plaży, co nie? Słoneczko grzeje, fale szumią, a Wasze biedne simy co? Gnuśnieją w swoich domach, a ich jedyną atrakcją jest, kiedy szef w pracy obleje się kawą na oczach wszystkich. Tak nie może być! Ale co zrobić, kiedy nad morzem są wolne do wynajęcia same rudery? Potrzeba własnego domku letniskowego, ot co!

Waszym zadaniem jest umeblowanie domu letniskowego dla młodego małżeństwa simów i ich 10-letniego dziecka. Mimo plażowego wstępu nie ograniczajcie się tylko do morza. Góry, lasy, jezioro, cokolwiek. Bądźcie twórczy :D

Regulamin jest prosty:
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik Forum The Sims Polska.
2. Konkurs dotyczy gry The Sims 2, The Sims 3 i The Sims 4. Pamiętajcie jednak, że możecie wysłać tylko jedną pracę.
3. Konkurs polega na przerobieniu bryły na domek letniskowy i umeblowaniu go.
Bryła powinna znajdować się na działce o wymiarach 20x30 lub zamiennie 30x20.
4. Absolutnie zabronione jest modyfikowanie zewnętrznych ścian bryły - żadnego usuwania czy przestawiania. Natomiast w ogródku i wewnątrz domku róbcie, co chcecie.
5. Dodatkowo zezwalam na umieszczenie bryły na fundamentach, jeśli tak będzie Wam wygodniej.
6. Dozwolone jest użycie internetowych dodatków, modów na oświetlenie czy co tam wymyślicie.
7. Na obróbkę zdjęć również pozwalam, ale z umiarem proszę.
8. Prezentacja musi zawierać 1-3 zdjęć każdego pomieszczenia, 3-7 zdjęć zrobionych na zewnątrz oraz rzuty każdego piętra. Zdjęcia (wliczając w to ramki) nie mogą przekraczać rozmiaru 800x800 px zawartego w Regulaminie forum. Nie można też łączyć ich w jedno.
9. Dodatkowo każdy uczestnik ma obowiązek przesłać mi rzut nieurządzonej bryły w trybie budowania, żebym miała pewność, że nikt się w kratkach nie pomylił.
Brył do pobrania nie dam, gdyż ani do TS3, ani do TS4 dostępu nijako nie mam, ale przeniesienie kształtu do gry to chyba nie problem, mam nadzieję :)
10. Konkurs jest anonimowy, dlatego wszystkie prace przesyłacie mi na PW (http://forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=42556).
11. Termin oddawania prac upływa 6 sierpnia o godz. 23:59. Następnie zostanie otwarta sonda, która potrwa do 13 sierpnia do godz. 23:00 i po której zostaną ogłoszone wyniki.
Glosowanie na siebie skutkuje tygodniowym banem!
12. Sondy będą oddzielne dla każdej edycji gry, chyba że do którejkolwiek z nich otrzymam tylko jedną pracę. Wtedy sonda będzie wspólna.
13. Zwycięzca konkursu otrzyma rangę Wakacyjny Architekt na okres 1 roku.

Złamanie któregokolwiek punktu regulaminu skutkuje dyskwalifikacją.

http://i1286.photobucket.com/albums/a606/kedziorek92/Forum/pmsw%202015/Sims2EP9%202015-07-19%2020-56-42-35_zpspvjxxrjt.png http://i1286.photobucket.com/albums/a606/kedziorek92/Forum/pmsw%202015/Sims2EP9%202015-07-19%2020-57-04-21_zpsvjstt2te.png

W tym temacie może zadawać wszelkie pytania.

Życzę wszystkim powodzenia :D

LepkiePaluszki23
19.07.2015, 21:27
Można do bryły dobudowywać werandy itp.? :)

Liv
19.07.2015, 21:27
Jak się wyrobię z tym na parceli plażowej 20x30 to będzie OK? :rolleyes:

Shiver
19.07.2015, 21:37
@up - dołączam się do pytania - czy można użyć parceli plażowej?

I czy domek musi być funkcjonalny czy można napakować clutterów i innych takich?

Kędziorek
19.07.2015, 22:09
Można do bryły dobudowywać werandy itp.? :)
Werandy, tarasy, nie ma problemu :)
Jak się wyrobię z tym na parceli plażowej 20x30 to będzie OK? :rolleyes:
Tak, możecie użyć parceli plażowej.
I czy domek musi być funkcjonalny czy można napakować clutterów i innych takich?
Domek musi być funkcjonalny.

ddo bwayo
19.07.2015, 22:20
Czy bryła musi być skierowana w strone ulicy w ten sam sposob jak na zdjęciu? Czy obojętne jest która ściana będzie od strony ulicy?

Kędziorek
19.07.2015, 22:20
Czy bryła musi być skierowana w strone ulicy w ten sam sposob jak na zdjęciu? Czy obojętne jest która ściana będzie od strony ulicy?
Obojętnie.

Shiver
19.07.2015, 22:24
Ummm, może to głupie pytanie, ale czy balkony też zaliczają się do "tarasów i werand"?

Kędziorek
19.07.2015, 22:26
Ummm, może to głupie pytanie, ale czy balkony też zaliczają się do "tarasów i werand"?
Tak :D Pamiętajcie tylko, żeby nie zmieniać kształtu samej bryły, czytaj: nie dodawać ścian na zewnątrz.

Pink Panther
19.07.2015, 22:56
Moje będzie głupsze, ale wcześniej chyba nigdy nie brałem udziału w PMSW, niech to będzie usprawiedliwieniem :D

Balustrada przy balkonie to nie ściana? Prace będą wrzucone wszystkie razem?

Kędziorek
19.07.2015, 23:05
Balustrada przy balkonie to nie ściana? Prace będą wrzucone wszystkie razem?
Nie, balustrada to nie ściana. Wszystkie prace wrzucę razem, gdy termin ich oddawanie dobiegnie końca :)

Shiver
20.07.2015, 09:36
Dałoby się trochę nagiąć wymiary parceli jeśli ustawiamy dom na plaży? Jeśli zrobilibyśmy parcelę plażową 20x30 to do budowania zostaje nam skrawek 20x10 (bo mamy 12 kratek morza i 8 plaży, na której nie można stawiać ścian), gdzie bryła zmieści się z trudem i będzie stała jedną kratkę od drogi (co wygląda raczej średnio w domku letniskowym).
Gdyby było pozwolenie na coś takiego (http://i.imgur.com/qnOOHFQ.png) to parcela miałaby teoretyczne wymiary 20x40, ale po odliczeniu morza byłoby to 20x27 (czyli tylko o 3 kratki mniejsza niż w regulaminie) z czego tylko kawałek 20x20 da się zabudować.
Będzie okej jeśli tak zrobię (i inni też jeśli chcą naturalnie)? :)

Kędziorek
20.07.2015, 11:34
Ej, kombinator...

Niech będzie, ale jak ktoś chce tak zrobić, to niech postawi płot wokół miejsca do budowania i wyśle mi rzut (płot można później usunąć). Chodzi o to, żebym wiedziała, że to naprawdę się mieści w granicach 20x30..

Liv
20.07.2015, 18:11
Gdyby ktoś chciał sobie ręcznie zmniejszyć parcelę plażową za pomocą tego (http://modthesims.info/download.php?t=384656) programu, to nowy rozmiar powinien wynosić 20x50.

Shiver
20.07.2015, 18:32
To ja jeszcze polecę ten (http://vimpse.tumblr.com/flatbeachlot) poradnik ;)

Nina14!
20.07.2015, 18:57
Wiem że to będzie bardzo głupiutkie pytanko,ale czy na zdjęciach mogą być Simowie (np. To małżeństwo z dzieckiem?),którzy coś czytają czy cuś?

(Nie brałam jeszcze udziału w tego typu konkursach [a wogóle w żadnych konkursach na tym forum] więc nie wiem )

Kędziorek
20.07.2015, 19:03
Wiem że to będzie bardzo głupiutkie pytanko,ale czy na zdjęciach mogą być Simowie (np. To małżeństwo z dzieckiem?),którzy coś czytają czy cuś?
Jeśli ktoś chce umieścić na swojej prezentacji simów, to nie widzę problemu ;)

Kafelove
29.07.2015, 11:14
No to biorę się do roboty ^^

Hebe
31.07.2015, 17:45
Czy można dodać poddasze jeśli zrobi się strzelisty dach?

Kędziorek
31.07.2015, 21:47
Czy można dodać poddasze jeśli zrobi się strzelisty dach?
Nie. Możecie zagospodarować tylko parter i I piętro. Nie dodajecie nic więcej, ani kolejnego piętra, ani poddasza.

Nina14!
01.08.2015, 19:01
A w takim razie można by zamienić piętro w poddasze ?
Czy nie?

Kędziorek
01.08.2015, 19:29
A w takim razie można by zamienić piętro w poddasze ?
Czy nie?
A dasz radę to zrobić bez przesuwania/usuwania zewnętrznych ścian?

Nina14!
02.08.2015, 09:50
Hm...Myślę że tak.
Bo jak się zrobi poddasze to między dachem a ścianą parteru zostanie wąska ściana,więc raczej bryła z zewnątrz się nie zmieni.Co najwyżej zostanie mniej przestrzeni do zagospodarowania,ale za to dom nabierze uroku <3

Kędziorek
02.08.2015, 11:45
I ściany na piętrze się nie przesuną w żaden sposób? Jeśli tak, to ok, chociaż wolałabym dostać na PW jakiegoś screena dla pewności, bo jakoś nie potrafię sobie tego zwizualizować..

Nina14!
02.08.2015, 14:20
To w miarę możliwości (brat zjadł transfer internetu na komputerze) wyślę screena :)

Hatori
04.08.2015, 12:23
Czy nasz domek letniskowy musi być utrzymany w takich klimatach? Co mam na myśli, tak? Domek letniskowy często kojarzy się z drewnianymi ścianami, drewnianą podłogą, drewnianymi szafkami... z drewnem, o. Czy nasz domek musi taki być, utrzymany w takich klimatach? A może to obojętne? X"DD

Wiem, jak głupio to brzmi, czytałem to :( Ale to mój pierwszy konkurs na FTS... niech to będzie mą tarczą! ^▼^

Kędziorek
04.08.2015, 12:53
Nie, nie. Styl zależy tylko i wyłączenie od Waszego widzimisię. Możecie zrobić drewniany, modern, w stylu wiktoriańskim :D Nikogo tu nie ograniczam w tej kwestii ;)

Nie ma głupich pytań. Lepiej się zapytać i mieć pewność niż żeby później się okazało, że coś jest źle :)

Kędziorek
06.08.2015, 10:11
Przypominam, że dziś mija termin oddawania prac :)

Nina14!
06.08.2015, 20:02
O kruwczaki,obawiam się,że nie wyślę pracy na konkurs,lapek zwariował i zrobił przywracanie systemu (na serio,w takim momencie!?!) przez co widocznie coś usunął z gry i straciłam zapis z moim domkiem letniskowym :( :[ :{
A screenów nie mam bo dziś rano nie zdążyłam skończyć meblowania kuchni :(

Więc to taka informacja,ode mnie pracy się nie spodziewajcie.
Za to życzę powodzenia pozostałym architektom w głosowaniu :)

Kędziorek
07.08.2015, 00:33
Wrzuciłam prace oraz otworzyłam ankietę.

Powiem tylko tak od siebie, że jestem naprawdę rozczarowana frekwencją i mówiąc szczerze, całkowicie się zniechęciłam do organizacji jakichkolwiek konkursów, mimo że planowałam kolejny za jakiś czas (pewnie po wakacjach, ponieważ widziałam, że naprawdę Wam konkursów brakuje). Dziękuję tym dwóm osobom, które wysłały prace. Najchętniej już za samo to dałabym Wam rangi, ale zwycięzca może być tylko jeden.

Życzę Wam powodzenia :)