Zobacz pełną wersję : Nie można sprzedawać ciast w domowym przedsiębiorstwie
urstokeeplove
08.02.2025, 18:15
Hej, nie moge sprzedawac ciast w wlasnym przedsiebiorstwie. Jak ktos jest w srodku to zamiast kupywac to rozmawia albo sie skarzy... Dodatkowo moi pracownicy nie przychodza. Wysylam zdjecie jak wyglada moje przedsiebiorstwo. https://i.postimg.cc/XqBvrdz8/Zrzut-ekranu-11.png
Już ogarnięte!!
Hej, możesz napisać jak to naprawiłeś? Przyda się innym. :)
P.S. - na forum zabraniamy korzystania z innych hostingów niż imgur/nasz serwer i zabraniamy również pisania posta pod postem, chyba że minęło pięć dni: https://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1729740&postcount=1 . Zamiast pisania nowego posta lepiej edytować stary. Pozwoliłem sobie połączyć posty! :)
urstokeeplove
09.02.2025, 12:39
Jasne :) Jestem tu nowy także nie wiedziałem, przepraszam. :)
Jeśli chodzi o ciasta to bardzo słabe rozwiązane to jest : żeby wsadzić do lodówki aby je sprzedać najpierw trzeba powiedzieć Simom aby wzięli kawałek ciasta i zanim je zaczną jeść należy anulować akcje. Jeśli chodzi o pracowników wystarczy wejść w telefon -> przedsiębiorstwo> wezwij wszystkich pracowników.
Miłego Dnia!!!
Jeśli masz na myśli sprzedawanie ciast dosłownie po kawałku, to tak... Po upieczeniu, np. placka jagodowego, należy nakazać Simowi wzięcie kawałka, a gdy postawi go na stole, wówczas anulować tę interakcję, żeby kawałek został nienaruszony. Następnie trzeba go spakować do ekwipunku i umieścić w ladzie cukierniczej.
Jeśli zaś idzie o całe ciasta, to wcale nie trzeba ich piec pojedynczo, za każdym razem anulując interakcję, by Sim nie napoczął całości i nie podał porcji pozostałym Simom. Klikając na lodówkę można wybrać opcję "Przygotuj wiele" i wówczas Sim - dokąd nie anuluje mu się tego polecenia - będzie na okrągło piekł wybrany rodzaj ciasta, automatycznie chowając kolejne "blachy" do ekwipunku. Dzięki tej opcji pomijamy konieczność pilnowania Sima, by nie napoczął całości.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.