PDA

Zobacz pełną wersję : Pracownicy w publicznej parceli

emkot
17.02.2025, 14:14
Hej :) Postanowiłam zrobić z Newcrest pełnoprawne miasto. Zaludniłam simami, zrobiłam parcele publiczne. I problem w tym, że na parcelach publicznych nikt nie pracuje, a ja nie wiem jak to zmienić. Mam podstawę + wampiry. zadnych modów.

Przyznam, że brak pracowników (głównie chodzi o miksologów) zepsuł całą frajdę ze stworzenia miasteczka.

Meryam
17.02.2025, 17:41
Jaki masz ustawiony typ parceli? Z automatu każda parcela jest kategoryzowana na mieszkalną, więc w lewym górnym rogu (ikonka domu przy nazwie parceli) trzeba zmienić typ parceli żeby była widziana przez grę jako publiczna.

emkot
19.02.2025, 14:38
Zrobiłam tak ze wszystkimi publicznymi, które stworzyłam.

Ok, udało mi się, mam miksologów. Rzeczywiście musiałam zmienić typ parceli. Stworzyłam 'nieokreśloną" gdyż zrobiłam takie miejsce, gdzie jest i siłownia i basen, przestrzeń na gry, a w rogu restauracja/bar. Zmieniłam po prostu na bar i miksolog jest.

Druga taka parcela to był klub nocny. W piwnicy miało być główne miejsce spotkań, ale na zewnątrz wśród drzew również postawiłam mały bar i dwa stoliki. I właśnie tam był miksolog, którego nie widziałam wczesniej. Usunęłam to.

Nie błąd gry, tylko moje niedopatrzenie :)