Zobacz pełną wersję : Pracownicy w publicznej parceli
Hej :) Postanowiłam zrobić z Newcrest pełnoprawne miasto. Zaludniłam simami, zrobiłam parcele publiczne. I problem w tym, że na parcelach publicznych nikt nie pracuje, a ja nie wiem jak to zmienić. Mam podstawę + wampiry. zadnych modów.
Przyznam, że brak pracowników (głównie chodzi o miksologów) zepsuł całą frajdę ze stworzenia miasteczka.
Jaki masz ustawiony typ parceli? Z automatu każda parcela jest kategoryzowana na mieszkalną, więc w lewym górnym rogu (ikonka domu przy nazwie parceli) trzeba zmienić typ parceli żeby była widziana przez grę jako publiczna.
Zrobiłam tak ze wszystkimi publicznymi, które stworzyłam.
Ok, udało mi się, mam miksologów. Rzeczywiście musiałam zmienić typ parceli. Stworzyłam 'nieokreśloną" gdyż zrobiłam takie miejsce, gdzie jest i siłownia i basen, przestrzeń na gry, a w rogu restauracja/bar. Zmieniłam po prostu na bar i miksolog jest.
Druga taka parcela to był klub nocny. W piwnicy miało być główne miejsce spotkań, ale na zewnątrz wśród drzew również postawiłam mały bar i dwa stoliki. I właśnie tam był miksolog, którego nie widziałam wczesniej. Usunęłam to.
Nie błąd gry, tylko moje niedopatrzenie :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.