Zobacz pełną wersję : Teorie na temat nowych czarów.
Łączmy swe siły w poszukiwaniu nowych czarów! ^_^ Piszcie tu swoje teorie lub informacje na ten temat z innych stron.Mam nadzieję że wspólnie odkryjemy to i owo. ;)
Zaczynam."Może podczas poszukiwania magicznych składników,uda im się także odkryć sekretne przepisy nowych magicznych mikstur i potężnych zaklęć?"(fragment z poradnika).Sądzę,że mamy szukać przepisów podczas wyknywania zadań.Piszcie co o tym myślicie i swoje teorie również tu zamieszczajcie. ;)
Ps.Chyba takiego tematu nie było co?Jeśli tak to przepraszam,ale nic takiego nie znalazłam.
Chyba nie bylo. Twoj temat jest bardzo oryginalny :D
Heh.Pewnie że oryginalny. :P Mam nadzieję że go szybko nie zamkną.
Moj temat chcą zamknąc :( ale jeszcze tego nie zrobili ^_^
No,dobra.Czy ma ktoś jakieś pomysłu co do mojego cytatu?
Mozliwe, ze gdy wykonasz jakies zadanie to w nagrode zamiast skladnika otrzymasz przepis na magiczne zaklecie :) To bardzo mozliwe
Originally posted by sushina@Aug 23 2004, 11:19 AM
Mozliwe, ze gdy wykonasz jakies zadanie to w nagrode zamiast skladnika otrzymasz przepis na magiczne zaklecie :) To bardzo mozliwe
Mam abre od listopada i nic takiego mi się nie zdarzyło , więc niewiem co może oznaczać , ten cytat
Sushina ma chyba rację.Ktoś raz na forum mówił,że za wykonanie zadania można dostać przepis.Raz podczas czasu wolnego na informatyce weszłam na stronę Simomaniak Center.Dziewczyna pisała w recenzji,że gdy odkryjesz wszystkie zaklęcia,po pewnym czasie pojawiają się nowe.Ja czekam od 30 simowych dni i nic!
Bo to żadko jest.Ja mam wszystkie zaklęcia uodkryte w 8 rodzinachi tylko 1 miała nowe.
A to wtedy trzeba miec odkryte WSZYSTKIE zaklecia i WSZYSTKIE amulety, zeby pokazalo sie nowe np. zaklecie, czy tylko zaklecia lub tylko amulety? :huh:
Panna_night
24.08.2004, 10:14
Musa a jakie to było nowe zaklęcie ? Ja nie mam nowych to z czarnymi różami pewnie ma każdy. A co do cytatu to sądzę, że może i żeczywiście chodzi o zadania albo a automatyczną wróżkę. Skoro podała przepis na magiczne ciasto....
Albo po prostu trzeba prubować samemu różnych kombinacji i wtedy wyjdzie coś nowego. Oby ktoś z was odkrył coś i to szybko :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:
Panna_night
24.08.2004, 10:26
Musa jakie to było nowe zaklęcie ? To z czarnymi różami pewnie ma każdy. A co do cytatu to może żeczywiście chodzi o zadania, choć ja dostaje ciągle konfetti Klauna, albo automatyczna wróżka, przeciez podała przepis na magiczne ciasto, może i poda przepis na nowe zaklęcia. :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:
Choc teraz nowa teoria wpadła mi do głowy, może i jest bez sensu ale jeżeli tu chodzi o dzieci ???? Przecież one też mogą mieć różdżki, a moja córka ciądle dostawała jakieś woreczki z magicznym proszkiem. Jeżeli im coś da się wyczarować to moze właśnie ukryte zaklęcia. Co o tym sądzicie ???? Bo ja będę pubować... :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:
Pamiętam,że było zaklęcie:
Ochroniarz(Jak masz gwiazdę)
Pełny Luksus-W twoim domu zaczyna się bezpłatny remont!
i jakieś tam jeszcze były,Ale nie pamiętam.Skleroza mnie łapie ;)
A i są rózne,bo moja koleżanka też tak miała i miała zuupełnie inne
Originally posted by Musa@Aug 24 2004, 12:43 PM
Że co?!!!!Musa,podaj składniki na te zklęcia proooszę!Ja tego nie znam! :( :( :(
A tak swoją drogą,to po co dzieci mogą same iść do abrakadabrowa skoro nic tam kupić nie mogą?Acha!Musa a ty sama to odkrłaś czy wróżka ci powiedziała?
No odpowiadajcie na temat dzieci!Co tu tak cicho?!
No...Piszcie!Po co dzieci mogą iść do abrakadabrowa same,skoro tylko se mogą pojeżdzić na kolejce i męczyć wróżkę z automatu.Co otym sądziecie?Piszcie nawet bzdety na ten temat.
viper_88
26.08.2004, 11:58
Originally posted by Musa@Aug 24 2004, 12:43 PM
Co :blink: ?? Pierwsze słyszę... Może chodzi ci o tego ochroniarza z netu? A, z resztą, jaki remont?? Przecież wszystko robi się samem, za swoje pieniądze...
Jak widzisz są do tego czary.Pewnie ochroniarz wszystkich fanów odpędza a remont ci meble wymienia na nowe.Pytałam ją czy poda składniki,ale się nie odzywa.
[SIZE=14]Dziękuję za posty i piszcie dalej!Piszcie swoje teorie i wypowiedzi na temat teori![SIZE=14]
Akselandra
26.08.2004, 14:47
Mi się wydaje, że niema żadnych nowych zaklęć, bo jakby były to Maxis by już coś podał, albo by się je znalazło tak jak magiczny nektar lub biszkopt
Na pewno są.Skoro pisze w księdze czraów...Maxis nie chce nam popsuć zabawy.
Hmm... nie wiem co o tym myśleć ale wydaje mi sie że nie ma nowych czarów. Gdyby były ta dziewczyna co o tym napisała powinna nam podać składiki i w ogóle ale ponieważ wie że nie ma i jak zmieszamy składniki i nic nie wyjdzie to ona wyjdzie na oszustkę! :angry:
Ukryte czary muszą być!W księdze czarów pisze.I dziewczyna z Simomaniak pisze że po kilku dniach pojawiają się nowe.
Akselandra
27.08.2004, 17:58
Pisze tak w księdze?? Gdzie?? Ja nie zauwarzyłam.
P.S. O co chodzi z opcją "wymień nazwisko"??
Musisz spytać się o tajne składniki.
Z opcją wymień nazwizko chodzi o to że twój sim wymieni z inną osobą informacje na temat jakiejś gwiazdy.
Nadal mi sie zdaje że jednak nie ma... ja miałam chyba z kilkaset dni i nic. :unsure:
Ta dziewczyna mówiła że to się rzadko zdarza.
Akselandra
28.08.2004, 14:27
Wybaczcie mi, że ja nie na temat, ale ten odpowiedni temat zodtał zamknięty, a ja nie chce robić bałaganu na forum ^_^
Zdarzyło mi się tak, że wypuściłam Kościldę, a przyszła do mnie Kostucha (bo ktoś umarł (z głodu) ) i Kościlda poprosiła Kostuchę o AUTOGRAF !! Niezłe co??
P.S. I jeszcze raz sorry, że nie na temat
Nom.Też tak miałam.Dwa razy do niego podlatywała.Niezła szycha z tego Kostucha.
Hmm...A możeby do tej dziewczyny na Pm napisać by podała składniki.
Akselandra
28.08.2004, 20:41
A ona pisała wcześniej, że nie pamięta. Ale (bez obrazy dla niej) wydaje mi się, że oszukuje...
Hej. Po pierwsze czemu zakładacie że dziewczyna oszukuje?! To że żadne z nas nie odkryło żadnego czaru ochroniarza czy remontu nie znaczy że takich czarów nie ma. To bardzo prawdopodobne że istnieją te czary. Zauważcie że do zwierzaków jest tylko jeden czar => prawdziwy przyjaciel który zamienia zwierzaka w sima. Tak samo do gwiazdy jest jeden czar => cena sławy. Osobiście wydaje mi się że do każdego z tych dodatków istnieje jeszcze jakiś inny czar. Np. właśnie do gwiazdy - ochroniarz, a do zwierzaków przykładowo czar który daje zwierzakowi wszystkie umiejętności, co pozwala mu zdobywać najwyższe miejsce na wystawie. Nie wiem czy tak jest naprawdę ale tak sobie wykombinowałam.
Co do dziewczyny która napisała że odkryła te inne czary, to z drugiej strony uważam że tłumaczenie się że nie pamięta jest dziwne, bo przecież wystarczy zobaczyć do księgi zaklęć gdzie pojawiają się również przepisy na ukryte zaklęcia, jeżeli już je odkryjemy.
Po drugie - ukryte czary napewno istnieją i to zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci - i są to zarówno zaklęcia jak i kryształy. Oprócz tego w księdze kucharskiej po odkryciu magicznego biszkoptu i nektaru pojawia się 3 strona i na niej jest jeszcze miejsce na kolejne przepisy.
Kolejna sprawa to automatyczna wróżka. W ogóle dzięki że ktoś o tym napisał, bo wcześniej nie zwracałam na nią uwagi. Ale po Waszych informacjach wydałam na nią pół zarobków mojej simki. I tak z istotnych rzeczy, chociaż już wszystkim znanych, we wróżbach można znaleźć przepis na magiczny biszkopt i magiczny nektar, oraz informacje o tym że gnomy (czyli ogrodowe krasnale są przydatne w czarach - chodzi tu o ożywienie). Ale tak jak napisałam to już znamy. Poza tym wróżka podaje parę innych, jak dla mnie nieprzydatnych informacji o pogodzie, sąsiadach co wywracają świat do góry nogami, o niepewnej przyszłości itd.
Zastanawia mnie natomiast coś innego: wróżka mówi że ktoś kto pije magiczny nektar lub je magiczny biszkopt już sam będzie wiedział jak stworzyć coś fajnego. Próbowałam jednocześnie wypić i zjeść oba te specyfiki i otwierałam księgę czarów w nadziei że może pojawi się coś nowego ale nic się nie stało, póki co bo się nie poddaję. Pozostawiam Wam to do przemyślenia, może inni coś wykombinują. ^_^
I na koniec: ktoś napisał że podczas wykonywania zdań od sprzedawców można zdobyć nowe składniki. Wymyśliłam że przecież jednym z zadań jest dostarczenie jakiegoś składnika simowi albo sprzedawcy. Czasem tym składnikiem są składniki które znamy, np magiczna fasola, łuska smoka itd. Ale czasem składnikiem do dostarczenia jest np papryka, jabłko czy cegła. Każdy z tych składników pojawia się w magazynku dopóki go nie dostarczymy odpowiedniej osobie. Pomyślałam że może jeżeli go nie dostarczę i wrócę do domu z tym składnikiem będę mogła go zastosować do czarów i w ten sposób odkryję coś nowego. Niestety po przyjściu do domu składnika nie było już w moim magazynku. Więc chyba moja teoria się rypła, co :wacko:
Ok. Sory za ten elaborat, ale chciałam napisać o wszystkich moich przemyśleniach za jednym razem.
Pozdrawiam wszystkich fanów gry. Czarujmy wszyscy to może coś wykompinujemy. Swoją drogą to super że są czary których odkrycie jest takie trudne - dzięki temu gra się nie nudzi. :D
Akselandra
29.08.2004, 09:55
Aleś się rozpisała ^_^
A co do tego pierwszego to ja zakładałam, że ona oszukuje (przyznam się do tego <_< )
Ale z tą wróżką to trzeba sprawdzić, bo ona żadko mówi przepisy...
Pewnie że ona oszukauje! Jak można zapomnieć NOWY CZAR! Jakbym odkryła od razu wszystko bym wypaplała!
Co do wróżki ona mi mówi bardzo często przepisy na magiczne wroby, częściej na biszkopt ;)
A co do tej papryki caegły i jabłka, to ich w ogóle nie da sie wsadzić do ładowarki ani do cudotwórcy! Szkoda...
A co do koloru kryształów to też mnie sie zdaje że kolor zależy od tego jakie zaklęcia rzucamy! :D
Według mnie czar nie ma wpływu na to jaki ci kryształ wyrośnie.Podam przykład.Moja simka miała mały domek i potężny ogród i jeszcze warzywnik.Raz chciałam sama tym wszystkim się zająć,ale dziewucha padła po podlaniu działki.Stworzyłam więc watahę krasnali z czego połowa spaliła się a reszta zamiast podlewać urządziła pijane party w mojej przasie do soków.No to się wnerwiłam i se Doskonały ogród zrobiłam.I tak używałam go i używałam a tu przy warzywniku żółty i czarny kyształ wyrósł.
Bo mnie cały czas jeden krasnal sie zajmuje ogródkiem i nie robi pijanych party bo cały czas ma coś do roboty! :D
Moim krasnalom najwidoczniej znudziła się robota.A potem jaki cyrk był!Się na krasnale wkurzyłam i zaczarowałam doskonały ogród.(Już wcześniej miałam go stworzone.Nie używałam ze względu na krasnale)Jak się na grządki rzuciły by je niszczyć!Gdyby nie ten czar to bym się zapłakała odnawiając ogród.
Akselandra
30.08.2004, 14:37
Jeśli masz krasnale, nawet nie ożywione, to lepiej je pokrzep i sprzedaj zanim rzucisz"Doskonały Ogród". Mi się zdarzyło wiele razy...
Ale fajnie śpiewają jak niszczą ogród... :huh:
Też mi ich pieśń się podoba.Raz próbowałm się jej nauczyć.Pamiętam że końcówka jakieś Liwent Larn Arrrrrrrrrrrrrr!!!!Są super jak szaleją!
Macie może inne sposoby? Bo od doskonałego ogrodu mam tylko głupie pelargonie które rosną chyba z kilka tysięcy dni. Od czasu rzucania doskonałego ogrodu dostałam 5 pelargoni i 3 korzenie pomimo że każde zaklęcie mi wyszło <_<
Korzenie nie wyrastają jak ci się czar nie uda.To jakaś plota według mnie.Czaruj na każdym kroku.Wyrosną ci i inne rzeczy.
Akselandra
31.08.2004, 19:15
Mi ostatnio bardzo często korzenie wyrastają. Zauwarzyłam, że jak się teleportuje to tak ciągle rosną. Ale ja je sprzedaje, bo mam małą działkę :)
O co chodzi, nie miałam takich zaklęć, czy macie na to składniki. czy żeczywiście to zwykła konfabulacja... :wacko: sama nie wiem
Kurczę!Chcę nowe czary!Szukałam z googlami coś na ten temat i nic.Większość stron pisze coś o tym czekaniu na kolejne.Nie pozostaje nic jak czekać.Czy zauważyliście że do magicznej ładowarki różdżek zazwyczaj przepisy zaczynają się od składnika masło lub miód?A do wiecznego códotwórcy wosk?Można by to wykorzystać i popróbować.Próbowałam na dzieciach bo mają mniej skladników i nic!!Pewnie i tak każdy próbuje...No nic jak coś odkryjecie dajcie znać.Ja też będę dalej kombinować.
Akselandra
31.08.2004, 21:00
A jakby dziecko zabrało fasolki z nieba?? Czy mogłoby je włożyć do tej jaszczurki, czy co to tam jest??
bloodwave
01.09.2004, 07:17
mnie sie udało wziąść
i nic sie z nią zrobić nie da...
Akselandra
01.09.2004, 10:32
Szkoda. No coż, to trzeba próbować dalej, ale ja chyba nic nie zrobię, bo mi się coś z graffiką spsiuło. Jakoś się tak obraz zaciąga... buuuuu...
Coś z monitorem masz może.Dzieci mogą używać tylko te składniki,co są przeznaczone dla nich.Głupio trochę.Mogły by simy zdobywać takie...Ukryte składniki.
Akselandra
01.09.2004, 17:21
Nic nie mam z monitorem, bo mojej koleżance też się tak robi, ale żadziej.
Mi tak się nie dzieje nawet po sześciu godzinach grania.Może coś w ustawieniach graficznych?
Akselandra
01.09.2004, 19:30
A gdzie mam wejść (tzn. gdzie są te ustawienia) i co poprawić, albo przestawić??
Wchodzisz w opcje (te trzy kropki koło aparatu fotograficznego),klikasz na monitorek i tam zmieniasz co ci się widzi.Spróbuj pozmieniać też trochę w tych dwóch kołach zembatych.
Niechce ic mówić ale zboczyliśmy z tematu! <_<
Akselandra
02.09.2004, 16:12
zmieniałam tam, ale to nic nie dało :(
Krótko i na temat:
Moim skromnym zdane, jeśli dzieciaki moga jeżdzic do Abrakadarowa to musi mieć to jake cel może moga cos tam zrobić (nie spotakałam sie z takim czyms chodz zeszłam wszystkie paracele) i musito byc jakiś czar lub nowy składnik.
Wiecie składniki w (bardzo) małym procencie są związane z czarem do jakiego stworzenia słurzą. Próbowałam na logike, stworzyc jakąś szkaradę z :
- Pot Ropuchy,
- Łuski Smoka,
- Łzy Somka,
Ale Łez Smoka i Łusek nie można włożyć razem ani do ładowarki ani cudotwórcy, ale może te składnki moga nas na cos naprowadzić?
A co dodatków może jak się ma balangę i abre to można stworzyć czar na superastą imprę, albo w wakacjach darmowy wyjazd na wakacje, lub inne podobne rzeczy.
I co o tym myślicie???
Akselandra
02.09.2004, 18:28
Możliwe... Albo ze zwierzakami coś, myślałam o czarze róg obwitości, tylko, że napełniałby wszystkie psie i kocie miseczki
Ira: myślałam tak jak Ty, po czym się zorientowałam że łusek i łez smoka nie można włożyć razem. W ogóle na temat tego jakie czary zostały do odkrycia możemy pisac dopóki ktoś ich nie odkryje. Moim skromnym zdaniem to jeszcze może potrwać, bo osobiście wypróbowałam sporo możliwości.
Jeżeli chodzi o dzieciaki - to wypróbowałam wszystkie możliwe kombinacje znanych składników, ale nic się nie wydarzyło. Również magiczna fasola i czarna róża jakie dziecko może zdobyć do niczego mi się nie przydały. Będę kombinować dopóki nie kupię Simsów 2 :P bo pewnie potem wpadne w nowy amok.
Pozdrawiam wszystkich miłośników i kombinatorów. Niech moc będzie z Wami :D
Zostają jeszcze czary dla dorosłych,ale składników jest od grooomaaa!Byśy prędej się zapłakali niż coś wykombinowali.Ale próbujmy.
Dziękuje że piszecie w moim temacie.Piszcie więcej!Więcej!Macie jakieś pomysły co do składników i czarów?Jakie według was czary by się przydały?Według mnie opiekunka do dziecka.
Moim zdaniem przydałby sie czar na wzrost magicznych obiektów! :D Np. żeby fasola szybciej rosła i pelargonie i korzeń! :D
Akselandra
05.09.2004, 20:27
Originally posted by Paulina Wierzgacz@Sep 5 2004, 08:29 PM
Moim zdaniem przydałby sie czar na wzrost magicznych obiektów! :D Np. żeby fasola szybciej rosła i pelargonie i korzeń! :D
No, po to to się czaruje i to daje zabawę, a tak to tylko byś rzuciła jeden czar i koniec
Eee.Na wzrost tych magicznych rzeczy czar nie jest potrzebny.Przyałby się hmm..taki rozkręcacz zabawy,jak się balangę ma.Lub wymarzona randka i pieniądze na konto na idealną randkę z ciuchami itd dostajesz.A co do skaczącego obrazu u ciebie aleksandra,może to niedokręcona karta graficzna?Pytałam się przy śniadaniu taty i siostry co to może być.
Sensiqúe
06.09.2004, 19:35
hehe..przydałby sie taki czar, dzięki któremu dostajesz w prezencie The Sims 2 :lol: Albo taki czar, ze kase dostajesz..ale nie w simach. tylko na swoje konto :lol:
Hehe.Tak blondi.Waro mieć wyobraźnię.Hehe.Ja bym chciała by magia była naprawdę,a nie tylko iluzja.I by Hogwart istniał na prawdę.
Sensiqúe
06.09.2004, 19:57
Ech...Hogwart..hmm..to byłoby baardzo ciekawe ^_^ Ciekawe jak by mi czary szły :P
Ja z eliksirów miałabym przechlapane.A tak to chyba z zaklęć byłabym najlepsza.Z resztą tak jest w mojej wyobraźni.
ja znam zaklęcia !!!
zmieszajcie 3 składniki pot ropuchy i dwa winogrona w tym gdzie się robi nektar wypij to staniesz się niewidzialny! Magiczny biszkopt upieczcie ! proszek do pieczenia pył chochlików i kostke masła:)To wszystko co odkryłem ale szybko nie odkryje simsy mi nie chodzą :unsure:
Te przepisy zostały już dawno odkryte. Poszukaj... Szukamy nowych zaklęć ^_^
Hey! A możeby tak popróbować zdobyć te najbardziej unikalne rzeczy typu czerwona cegła, jakaśtam papryka itd(kazali je oddac w zadaniach od kupcow komus). Ja nie moge probowac bo w ramach oczekiwan na ts2 nie chce mi sie znow instalowac tych wszystkich simsów... ^_^ :wub:
Witamy na forum!
Nie da się tak stworzyć zaklęć,tych cegieł,jabłek i tych innych składników nie da się włożyć do ładowarki i códotwórcy.
Nowe zaklecia sa wtedy kiedy zaistaluje sie nowy dodatek the sims.Ale to pewnie wiadomo.
Są też podobno inne,nowe.Ale pojawiają się jak się ma wszystkie czary odkryte.Zdarza się to bardzo rzadko.
z tego co pamietam mialam wszystkie czary odkryte ale nowych mi nie dodali... Ale moze to faktycznie tylko czasami sie tak dzieje??
Na pewno później dojdą nowe czary.Tyle że np. ja jestem bardzo związana z moimi simami i praktycznie tylko jedną rodziną gram.
moze trzeba naprawde duzo czarowac zeby miec nowe czary?
albo jak sie zbierze wszystkie krysztaly (hehe glupotka :))
Może i trzeba dużo czarować,no ale teraz za dużo czasu nie mam by grać.Szkoła....................Bfrrrrrrrrrrrrrrrr!
Kurcze coś jeszcze nie moge sie poruszać w tym forum dopiero co przyzwyczaiłam sie do tamtego to teraz to nowe. U mnie mam strasznie dużo lekcjii! Wyobrażacie sobie że zaczynam o 7.10 a kończe o 15.45 i tak prawie codziennie! Jak wróce do domu to mam lekcje nie ma czasu ani na granie ani na pisanie
A ja myślałam że mam aż tak źle.Te wszystkie kółka i wogóle...Ale i tak zaczynam o 8 a kończę o 15 15 lub koło tego.Wyjątkiem jest wtorek.Wtedy kończę o 16 (kółko matematyczne...pfrrr :1smutny: )A co do simów to żadnego nowego czaru nie mam...
No ja też nie mam żadnego nowego czaru. ;(
Mam! Chociaż znając życie wszyscy o tym zaklęciu slyszeli. Zaklęcie dla dzieci na czystosc. muchomory+muchomory+smocze łzy.
Oh Meg jesteś wielka!!! Ja tego nie znam!!! Hura! Znamy nowy czar!!!
Niestety :( ,ten czar już jest w księdze zaklęć.A szkoda...
Poprzeglądałam sobie z nudów strony o sims abrakadabra.Oni coś plotą o tym by łączyć z sobą czary.O co im może biegać?
Przepraszam. Rozplotłam Wszystkim o nowym czarze ;( ;( ;( ale ni byłam pewna czy jest ten czar czy go nie ma. Myślałam że jest nowy. Ale podobno Irma Lair ma jakiś tam nowye 5 czarów i jakiś dziwny składnik.
No nie wiem,chyba wszystko się wyjaśniło.Myślę,że można zamknąćtemat.
Czemu? Cały czas przybywają nowe teorie na temat czarów.
Jeśli ktoś zamknie ten temat to tak na ostatek mówię że to był jeden z najlepszych tematów w jakich sie wypowiadałam.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.