Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwny przypadek....

KiTiKeT
03.10.2004, 22:56
nie wiedzialam do jakiego tematu to wrzucic wiec zrobilam nowy za co z gory przepraszam, nie wiem czy ktos juz o tym pisal, w kazdym badz razie nie znalazlam podobego postu czy tez tematu....

otoz sprawa wyglada tak kiedy wrzucam do ladowarki miod, miod i miod moja simka laduje rozdzke i zaciera rece tak jak by sie jej czar udal (to mnie mocno zdziwilo) ale nic nowego sie z miom schowku nie pojawia ;/ a co dziwniejsze zaraz po tym ona wyciaga rozdzke jeszcze raz i jeszcze raz ja laduje po czym jej sie nie udaje czar, sama nie wiem co o tym myslec, wam tez sie tak robi? :|

Lillian
04.10.2004, 15:08
3xmiód powiadasz?Hmmmm.....Będe to musiała przetestować.

gryzia
04.10.2004, 15:13
Raczej miód jest do jakis potraw dla sims,a nie do tego tupu czarów.

Kamilllek
04.10.2004, 15:53
potwierdzam to co mówił KiTiKeT
jak zrobiłem takie zaklencie i ładoał rużdzke puziniej mi klasakł że zaklencie się udało wyjoł rużdżkę pomachał i włorzył sprowotem znowu naczoł ładować i powąchał zaksztusił się i wyjoł rużdzke pomachał i schował :)

to chyba błąd w grze :)

KiTiKeT
05.10.2004, 15:36
nie gryzia miod jest tez do ladowarki, dodaje sie go do takich czarow jak cios milosci, poprawa stosunkow, chyba uszczesliwienie i wielkie pytanie juz dokladnie nie pamietam, a tak poza ladowarka to chyba tylko jeszcze do miodu pitnego ....

coz tez tak pomyslalam, ze to jest jakis blad :| chcialam sie jednak upewnic czy to jest blad tylko mojej wersji gry czy to tak w kazdej....

a tak nawiasem mowiac (o tym z pewnoscia bylo na forum, ale ja nie bardzo mam czas zeby tak siedziec i szukac) jestem ciekawa o jakich tajnych skladnikach mowi ksiega zaklec, bo o rzadkich skladnikach tez jest to sa wszystkie te ktore mozna zdobyc robiac rozne zlecenia dla tych tam z bazarku, natomias rzadkie to nie to samo co tajne :D wiec tak pomyslalam ze sa jakies inne skladniki, tylko jakie....no chyba ze to jakis blad w tlumaczeniu lub przeklamanie ;/

Sensiqúe
07.10.2004, 09:05
Ja tez dałam kiedys 3 miody do ladowarki czarow :P moj sim wziął ladował rozdke i potem gdy skonczyl to w schowku zadnego czaru nie bylo....probowałam tak do skutku...ale nic z tego...

Lillian
07.10.2004, 09:17
Hej!Tak sobie pomyślałam,że może coś doszło do składników bądź różnych.Ja ostanio nie miałam czasu sprawdzać bo chciałam szybko zamieścić story.Wejdźcie zobaczyć.Link w sygnaturze.

Pinia
07.10.2004, 16:32
Ja również kiedyś dałam 3 miody i wyszedł fioletowy dymek, ale nic po za tym.

KiTiKeT
07.10.2004, 20:19
uwaga odkrylam cos nowego apropo tego nieszczesnego miodu ! otoz kilka dni po tamtym nieudanym niby zakleciu z trzech miodow, stalo sie cos takiego ze jak kliknelam na cudotworce uwaga...pojawila sie nowa opcja! wyglada to tak jest napisane make jak klikam to nastepna opcja jest TBD :| ale co dziwniejsze jak wszystkim nam wiadomo do cudotworcy nie mozna dodac miodu a kiedy wybieram ta opcje TBD mija simka uzywa trzech miodow i...stwarza rog obfitosci ! dziwne czyz nie? aha i jeszcze jedno tak normalnie nie moge dodac trzech miodow do cudotworcy ona uzyje ich dobiero jak uzywam tego make -> TBD....jestem ciekawa co jezszce sie wydazy :>

Lillian
07.10.2004, 20:28
Dokładnie tak samo mam Kitket!Też pojawiła mi się ta opcja!I jeszcze coś.Gdy dodaję do ładowarki trzy miody,to to jakby się udało stworzyć zaklęcie,ale zaraz po tym zdarzeniu,simka znów laduje różczkę,ale tym razem jest to szary dymek czyli czar się nie udał.

KiTiKeT
07.10.2004, 20:36
no dokladnie ... zastanawiam sie co to moze byc i czy w taki sposob mozna tez tworzyc te same zaklecia z innych skladnikow a moze nawet jakies nowe zaklecia...hmm dziwna sprawa, nie wyglada to na blad w grze i co wiecej wydaje sie byc na tyle tajemnicze ze nie zostalo przetlumaczone na polski :|

Lillian
08.10.2004, 10:26
Niekiedy na innych stronach piszą,że trzeba próbować innych kombinacji tych samych czarów,to wyjdą wtedy jakieś ulepszone czary.Szczerze mówiąc,uwarzam że to bujda.No bo próbowałam to z uropuchowieniem i nic nie wyszło!

Meginia
08.10.2004, 17:41
Sprawdzilam, u mnie dzieje sie tak samo! Nie wiem co to znaczy
Czy u was też tak jest ze jak mieszkacie w Abrakadabrowie i przynosicie smoka a potemklikacje na to urzadzenie zapamnialam nazwy ktorym sie robi amulety to sie pojawia opcja Make...? Wy tez tak macie czy tylko ja?

KiTiKeT
08.10.2004, 17:45
no wlasnie o tym czaly czas jest mowa ze tak sie robi i nie wiemy co to znaczy ;] ale w ogole dziwne rog obfitosci z trzech miodw robiony w cudotworcy do ktorego miodu wrzucac nie mozna :|

Pinia
08.10.2004, 20:09
Ja tego nierozumiem.

KiTiKeT
08.10.2004, 22:03
przeczytaj temat od poczatku ! a jesli po przeczytaniu dalej nie bedziesz rozumiec to napisz konkretnie czego nie rozumiesz postaram sie wyjasnic...

Pinia
09.10.2004, 09:44
Nie to że źle zrozumiałam temat, tylko nie rozumiem dlaczego robi się fioletowy dymek z trzech moiodów, a żadnego zaklęcia nie ma - tego nie rozumiem, sorki, ale ostatnio nie mogę się dobrze wysłowić.

KiTiKeT
09.10.2004, 11:55
a myslisz ze my wiemy? ;] my wiemy ze sie tak robi, ale tez nie wiemy dlaczego...

Myszka-99
09.10.2004, 14:17
ja tam mam Abrakadabra w języku rosyjskim :yay: ;P i też tak robiłam, to wszytsko bylo tak jak u was... hm... ciekawe co to znaczy (w rosyjskich tez nie jest przetlumaczone na rosyski tylko jest po ANGIELSKU!!)

:D

Pinia
09.10.2004, 18:17
Może gdy sie zmiesza jakoś dwa miody a trecim składnikiem jest jakiś nowy składnik?

Lillian
09.10.2004, 21:58
Wątpie Piniu,wątpie.Wogóle jakaś śmierdząca sprawa z tym miodem.Może to jest właśnie to inne zastosowanie tych samych czaró z innych składników o którym piszą inne strony?

KiTiKeT
09.10.2004, 23:55
chyba tak innej alternatywy nie widze, bo probowalam juz mieszac te miody z cala reszta dostepnych skladnikow i nic z tego ...

anulka mozesz podac jakies takie ciekawe strony ktore pisza o abrakadabra? moze cos wylape i mi sie uda cos wykabinowac...

Pinia
10.10.2004, 08:48
A ten składnik co podawała Irma Lair ? Jakiaś taka dziwna nazwa.

KiTiKeT
10.10.2004, 10:01
ten skladnik co podawala Irma to sciema :| przynajmniej ja tak uwazam i szczerze mowiac zaczynam sie powaznie zastanawiac czy sa nowe zaklecia bo popatrz gdyby cos bylo juz dawno zostalo by odkryte jak nektar czy biszkopt bo simsy sa wlasnie taka gra gdzie wszystko jest raczej latwo odkryc nie wierze ze tyle osob co tu pisze i gra w abre nie zolalo jeszcze nic odkryc czy tez pokazac dowodow, a o nowych czarach i skladnikach gadaja w kolko te same osoby czy to nie jest podejzane ? :> gdyby cos bylo juz dawno zostalo by odkryte albo pisalo by o tym na innych stronach ;]

Lillian
10.10.2004, 12:00
Nie chce mi się podawać linków.W google wpisz sims nowe czrary i poszperaj.

Irma_Lair
10.10.2004, 12:44
Pot Ropuchy,Nektaqr jakiś tam i cukier(chyba.)

Lillian
10.10.2004, 12:48
Co za pot ropuchy,nektar i cukier?Możesz trochę jaśniej Irma?

Pinia
10.10.2004, 19:35
Może chodzi Ci o Magiczny nektar Irma? Winogrona+winogrona+pot ropuchy czy jakoś tak.

Iza4032246pl
15.10.2004, 17:54
kup sobie rodzinną księge czarów i tam zobacz co terzeba wsadić do ładowarki.
bo niewszystkie rzeczy w karzdym składzie stworzą czar

Pinia
15.10.2004, 19:22
Iza :hi: a tak po za tym to my już wiemy że trzeba kupić tą księge ale składników do czarów na pamięć nie pamiętamy ;)

KiTiKeT
16.10.2004, 13:13
czy moge prosic o nie zbaczanie z tematu chodziaz tutaj?

Pinia
20.10.2004, 16:54
KiTiKeT my aż tak bardzo nie zbaczamy z tematu :) jak ktoś sie pyta to chyba jasne że trzeba mu odpowiedzieć, albo jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości to raczej trzeba je rozwiać wspólnymi siłami ;)

Kamirurosu
31.10.2004, 20:38
moim zdaniem to jest raczej bład w grze te miody, u mnie kiedys w roznych rdodtakach tez sie dsiały dziwne rzeczy np nie zmieniali ubran i takie tam, wiec uwazam ze to jest bład w grze!! :)

plamka
03.11.2004, 16:47
radzę wam wziąść miód,gałązkę czarnego bzu i jeszcze raz miodek

KiTiKeT
04.11.2004, 20:48
ta ? a co to niby mialo by dac? eh...ja ci radze glupot nie gadac....

Pinia
06.11.2004, 16:08
radzę wam wziąść miód,gałązkę czarnego bzu i jeszcze raz miodek
A co z tego wyjdzie? Bo wiesz mnie sie wykasowały Simsy a nie chce mi sie ich jeszcze raz instalować bo i tak niedługo będe miała format dysku. :D

KiTiKeT
06.11.2004, 17:11
z tego wyjdzie tyle co i NIC !!! :|

fiatka
08.12.2004, 08:11
Hmm... muszę sprawdzić. Ale może nie ma poprostu takiego zaklęcia...?

KiTiKeT
10.12.2004, 10:23
spostrzegawcza jestes, nie ma co....

kawaii
10.12.2004, 22:32
Próbowałam parę razy z tymi miodami... To jest chyba tylko po to, żeby je marnować ;)

Maga
23.12.2004, 17:35
Chyba.bo poco innego by takie coś dodali jak i tak niema z tego uzytku?Najwyzej jak ktos niema skladników na róg obfitosci to moze sobie sprawe ułatwic.

milirodeo
29.12.2004, 12:32
tak to na prawdę dziwne potwierdzam to dziwne zdarzenie

mam100 postów :P

bodzia
29.12.2004, 19:33
ja tez mialam taki przypadek dziwny... Ale mysle ze jest to po prostu blad w grze

Sajmon
30.12.2004, 10:57
ten temat wogule niepotrzebny jest...(znczy jest potrzebny) ale nie w tym dziale ;) chociaż mam to samo ale n dwoże urosły mi żulte, magiczne kwiaty!!!!

więc o co łazi

koralinka
28.01.2005, 15:02
Mi wychodzi. Jak wrzuce miód x 3 to wychodzą mi zaklęcia, ale ja naprawde nie pamiętam jakie i to było chyba nie w ładowarce tylko w tym drugim. xP

gruszka.
05.02.2005, 14:35
Ja jeszcze nigdy nie próbowałam zaklęcia: miód+miód+miód a nawet nie mam pojęcia o tej opcji o której mówicie.... ;( ;( ;(

♪Suzka♪
21.02.2005, 17:29
Mi wychodzi. Jak wrzuce miód x 3 to wychodzą mi zaklęcia, ale ja naprawde nie pamiętam jakie i to było chyba nie w ładowarce tylko w tym drugim. xP
Hm...myślisz że w cudotwórcy to pójdzie? Chwilka, tam się DA wsadzać miód bo już nie pamiętam...w każdym razie jak dasz w ładowarce, to będzie opcja make do rogu obfitości...ale to nawet pożyteczne. Tylko ciekawe, dlaczego tego nie przetłumaczyli...może tego nie przewidzieli? Dziiiiwne to to jest...Pozdro dla wszystkich!
hewasnt1
hewasnt11
Filmiki...możecie skopiowac ;p

ania500
22.02.2005, 07:44
hmmm... też miałam kiedyś coś w tym stylu... ale to było dawno bo teraz gram w The Sims 2 :D

♪Suzka♪
26.02.2005, 16:18
hmmm... też miałam kiedyś coś w tym stylu... ale to było dawno bo teraz gram w The Sims 2 :D
Chej, chwila, chwila, stop!!!!A więc jest jakieś inne zastosowanie tego czegos? Nie no, chwila! Powiedzcie! Ja tam jush chyba ccałe forum przeszturmowałam i nic, a tu po chichu mówią, że jednak do czegoś to tam służy konkretnego...proshę Was, o co chodzi!? JAKIE jest inne zastosowanie tej bzdury!? (a jak to sie nazywa bo nie wim...)

ppp
19.04.2005, 16:53
Jeśli cos to sie nie czepiac!
niedawno kiedy moj maly sim wszystkie zaklecia wynalazl to zamiast pokazywac inne to on nic.

Powiedzcie o co chodzi?

♪Suzka♪
19.04.2005, 17:00
Jeśli cos to sie nie czepiac!
niedawno kiedy moj maly sim wszystkie zaklecia wynalazl to zamiast pokazywac inne to on nic.

Powiedzcie o co chodzi?
Jesli dobrze cie rozumiem,to chodzi ci o to,ze nie bylo nowych czarow w ksiedze, tak?...no coz-ich NIE MA.

.:WiLa:.
20.04.2005, 14:41
Mam pytanie. Jak sie dotknie tego ściągnietego grzybka to w magazynku pokazują sie składniki i magimony. Ale w magazynku ,,wszystkie" pokazuje sie również taki znak zapytania. Jak daje żeby wyświetlił sie opis tej rzeczy to jest napis po angielsku i cyfry. Co to jest?? I jeszcze w ładowarce różdzek na dodaj też jest jakiś składnik po angielsku :O Wiecie co to może być? :hmmm:

ppp
23.04.2005, 07:50
Wiesz co ja kiedy zrobiłem inną kombinację to ożywienie miałem aż dziewięć a nie robiłem tego tyle razy!
Dziwne nie?
Chyba jeżeli robi się inną kombinacją to mam więcej tego czaru do użycia!
fajnie nie?!

ppp
23.04.2005, 07:57
Jesli dobrze cie rozumiem,to chodzi ci o to,ze nie bylo nowych czarow w ksiedze, tak?...no coz-ich NIE MA.
================================================== ========
No to więc było jeszcze jedno kłamstwo żekomego"MAKSISA"!

Mój Blog: pmk.ziomek.us (bez www)

Fi0let
23.04.2005, 11:52
no mnie sie robiło tak samo <IdENTYCZNIE>
jak wrzycałem miody to potem bylo BKM czy jakoś tak i wychodziło cos
ffajnego

♪Suzka♪
26.04.2005, 10:02
================================================== ========
No to więc było jeszcze jedno kłamstwo żekomego"MAKSISA"!

Mój Blog: pmk.ziomek.us (bez www)
Nie klamstwo tylko reklama :shifty: ludzie zrobia wszystko rzeby naciągnąć...
CARAJB-co ffajnego, tak?to jest po prostu róg obfitosci... :hmm:
EDIT:Hej! w końcu tam jest opcja 'make' , a jak się kliknie, to tam jest następna...moze da się takz robic, ze w tym 'make' bedzie wiecej takich opcji?proponuje wymieszac wiecej skladnikow w taki sposob, np. trzy poty ropuchy itp. ;)

.:WiLa:.
26.04.2005, 18:01
Mam nowy problemik! Mam ściągniętego tego grzybka i jak wiadomo po jego dotknięciu w magazynku pokazują się magimony. Miałam ich chyba z ponad 3000, ale gdy chcaiłam moją rodzinę przeprowadzic do Abrakadabrowa pisało, że mam ich -2 A jak zarabiałam ,,uczciwie" :P magimony to w magazynku dalej była ta sama suma i nie powiekszała sie ich liczba :( O co tu chodzi?? -2 magimony?? Pierwsze słysze, że można miec długi :wacko:

_simfanka_
20.06.2005, 20:26
nie wiedzialam do jakiego tematu to wrzucic wiec zrobilam nowy za co z gory przepraszam, nie wiem czy ktos juz o tym pisal, w kazdym badz razie nie znalazlam podobego postu czy tez tematu....

otoz sprawa wyglada tak kiedy wrzucam do ladowarki miod, miod i miod moja simka laduje rozdzke i zaciera rece tak jak by sie jej czar udal (to mnie mocno zdziwilo) ale nic nowego sie z miom schowku nie pojawia ;/ a co dziwniejsze zaraz po tym ona wyciaga rozdzke jeszcze raz i jeszcze raz ja laduje po czym jej sie nie udaje czar, sama nie wiem co o tym myslec, wam tez sie tak robi? :|

3 razy miód? hmm. musze to sprawdzic
ale nie dzisiaj bo juz jest pozno
chyba nie zapomne pozdrówka!!!

.:Karmelia:.
24.06.2005, 07:48
Nie mam i nie miałam simisów abrakadabra...:( Dlatego nie wypowiadam sie na ten temat :>

kuba_10
25.06.2005, 14:51
Ja nie grałem rok w abre (pęknięta CD :P ) ale pamiętam, że jedyny składnik, który występował w przepisie potrójnie, to Pszczeli Wosk... Ale pszczółki robią miodek, nie??? :D

Wilczek
26.06.2005, 10:00
Chociaz juz nie gram w abre (mam ts2ns), to przeczytalam ten temat od samego poczatku(troche sie naczytalam :P )
i musze powiedziec ze strasznie zbaczacie z tematu :\ .

A wlasnie ze sa, chyba u was jest jakis blad w grze. Ja osobiscie nie dostalam nowych zaklec, bo nie zrobilam WSZYSTKICH, ale moja kolezanka tak .
do ppp- moze chodzi o to ze to byl maly sim? Dzieci maja inne zaklecia.

Jezeli chodzi o miodek to wydaje mi sie, ze 3xmiod to jest zaklecie z nowej ksiegi. To musi byc blad w grze ze wam to zaklecie "dziala" , bo normalnie zaklecia z nowej ksiegi nie dzialaja , jezeli sie ma stara :P (nie wiem jak to wytlumaczyc :P )

marta_simfanka
30.06.2005, 17:17
hmmm.Nie słyszalam o takim czyms.Pozyczylam kuzynce abre i nie mam jej teraz.Ale wymyslilam cos fajnego,gdy uzbieram 1000 magimonów,sprawdze czy na któryms stoisku jest nowy składnik.Jak chcecie to przetestujcie to. :)